Bitvavo Review & Ervaringen: Betrouwbare Crypto Broker?

De #1 Grootste En Goedkoopste Crypto Broker/Exchange Van Nederland!

Gemiddelde leestijd: 62 minuten
bitvavo review logo linker zijkant

In een tijd waarin cryptomunten een centrale rol in de beleggingsstrategie van veel mensen speelt, komt een Bitvavo review natuurlijk als geroepen. De verschillende digitale munten klimmen naar recordhoogten en daar wil jij natuurlijk ook je voordeel mee doen.

Dat je dus alles wilt weten over deze manier van investeren is dan ook niet vreemd. Bitvavo is een broker en exchange waar je kunt handelen in de verschillende munten.

Dit is dus de plek waar je moet zijn als je iets wilt verdienen aan je investering. Dat is echter wel een hele simpele weergave van de zaken. Om precies te weten wat je hiervan mag verwachten, is deze review jouw leidraad.

Omdat er steeds meer gebeurt op de markt van cryptovaluta, wordt dit ook steeds meer mainstream. Alle mensen om je heen zijn ook met de valuta bezig. Hun Bitvavo ervaringen hebben jou mogelijk aangewakkerd om ook eens te bekijken of dit voor jou het ideale platform is om op te gaan handelen in cryptomunten.

Bovendien wil je ook weleens weten waarom deze exchange vaak als beter wordt beschouwd dan veel van de concurrerende platforms. Het zijn al dit soort zaken die op deze plek dan ook besproken worden. Zo kan je zelf bepalen waar jij je het beste bij voelt.

Wat je in ieder geval leert over de Bitvavo App en het platform, is dat het voor iedereen geschikt kan zijn. Het is namelijk een plek waar de beginner alles kan leren waar het gaat om het handelen op de markt. Het is echter niet zo dat het voor de gevorderde belegger niets te bieden heeft.

Juist door het grote aantal munten waarin je kunt handelen bij deze exchange maakt het juist zo aantrekkelijk. Het gaat dan niet alleen om grote namen zoals bitcoin. Het gaat juist ook om een heel ruim aanbod aan altcoins die minstens even interessant zijn om te bekijken. Alle reden om de Bitvavo review dus eens op je gemak door te nemen. Zo kan je direct van start.

Inhoudsopgave

Wat mag je verwachten van de Bitvavo Review?

Wat ga je in deze Bitvavo Review allemaal lezen? In de eerste plaats leer je meer over het bedrijf zelf. Wanneer zijn ze begonnen en welke mijlpalen hebben ze al bereikt? Daarnaast is het ook goed om eens naar de oprichters te kijken om te zien wie achter deze exchange zitten.

Je krijg ook meer uitleg over het bedrijf, de vergunningen en andere zaken die met veiligheid en betrouwbaarheid te maken hebben. Zo kan je net wat gemakkelijker bepalen of dit wel het soort plek is waar jij wilt gaan zitten met je geld.

Ook kijken we verder dan alleen of Bitvavo betrouwbaar is. Zo kan je ook algemene informatie over cryptocurrency vinden. Onder andere het aanbod komt ook voorbij. Zo weet je ook precies waar je in kunt handelen op dit platform. Vervolgens zal ook stap voor stap besproken worden hoe je kunt beginnen met handelen in de munten op het platform van Bitvavo.

Het is dan eerst belangrijk om te leren hoe je een account aanmaakt om daarna ook te kijken hoe je met Bitvavo kan traden. Daarbij kijken we zowel naar wat voor beginners handig is als wat voor de gevorderden de beste opties zijn op dit platform.

Het is ook belangrijk om naar de zakelijke kant te kijken. Hoe zit het bijvoorbeeld met het laten uitbetalen van winsten en hoe kan je je geld opnemen vanaf je account? Ook is het goed om te weten hoe Bitvavo kosten in rekening brengt. Dat zijn juist ook de dingen die je wilt lezen in een review. Daarom is daar op deze plek ook alle aandacht voor.

Vervolgens gaan we ook nog in op meer technische kwesties zoals staken. We kijken naar de voor- en nadelen van dit platform en vergelijken het ook met andere aanbieders op de markt. Er wordt gekeken naar ervaringen met de app en de wallet. Uiteindelijk volgt hieruit een conclusie en vind je nog wat leuke extra’s als slotstuk.

Het bedrijf Bitvavo

In deze Bitvavo review leer je hoe snel je een gevestigde naam kunt worden. Het lijkt namelijk alsof het bedrijf er altijd al geweest is. In werkelijkheid is het bedrijf pas sinds 2017 bezig. Destijds was het nog een broker. Al snel werd het echter duidelijk dat er meer toekomst lag wanneer het als exchange verder zou gaan.

Het bedrijf is geregistreerd op een adres aan de Herengracht in Amsterdam. Daardoor is het dus ook een Nederlands bedrijf. Bovendien staat het ook geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Dit geeft in ieder geval alvast vertrouwen voor de Nederlandse belegger.

Je kunt ook gewoon bij de Kamer van Koophandel ene uittreksel uit het bedrijfsregister opvragen. Dat kwam voor deze Bitvavo Review ook wel van pas. Daaruit leer je dat het bedrijf in handen is van Deranova Holding B.V. van Jelle de Boer en Fortuna Holding B.V. van Tim Baardse.

Dit zijn dus de mensen die achter de exchange zitten. Het bedrijf werd op 11 mei 2017 geregistreerd en draagt KvK-nummer 6874342. Het is ook goed om te weten dat ze ook een vergunning hebben van de VBNL, de Verenigde Bitcoinbedrijven van Nederland. Dit betekent dat ze zich verbinden aan eerlijke handel in de valuta.

homepage broker bitvavo
Homepage Bitvavo

Betrouwbaarheid van Bitvavo

Wat je natuurlijk echt wilt leren van een Bitvavo review is of het bedrijf wel echt betrouwbaar is. Gelukkig ben je daarom op de juiste plek. Het is goed om eens te bekijken wat deze exchange er allemaal aan doet om jou een eerlijke en open manier van handelen in cryptomunten te bieden.

In de eerste plaats is het natuurlijk fijn dat het bedrijf in Nederland gevestigd is. Je kunt het vinden aan de Herengracht 450, 1017 CA Amsterdam. Wanneer je met grote bedragen aan de slag gaat is dit natuurlijk wel heel belangrijk. Je kunt er veilig met je geld terecht.

De reden waarom je wilt weten of Bitvavo betrouwbaar is, is natuurlijk gemakkelijk te geven. Iedereen kent de verhalen van de exchanges die in het verleden veel geld van klanten afhandig maakten en nooit meer terug te vinden waren. Daar wil je natuurlijk niet bij betrokken raken.

Daarom is het juist ook belangrijk om alleen te handelen bij een aanbieder die ook in de gaten gehouden wordt door de waakhonden op de markt. Sinds 2020 is dat bijvoorbeeld de Nederlandsche Bank (DNB). Daarnaast staan ze ook geregistreerd bij de branchevereniging Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL). Bovendien kan je ze zoals gezegd zo natrekken in het register van de KvK.

Betrouwbaarheid en veiligheid draaien echter natuurlijk om meer zaken. Daarom vind je in deze Bitvavo review dus ook wat andere informatie hierover. Zo kan je bijvoorbeeld in een duidelijk document met de algemene voorwaarden op de website lezen hoe zaken wettelijk nu precies geregeld zijn bij deze exchange.

Die openheid maakt het zeker voor beginners wat laagdrempeliger om in te stappen. Het is zeker goed om dit dus ook even een keer door te nemen wanneer je net begint. Bovendien kan je dan op de website direct ook ontdekken hoe het met de veiligheid gesteld is.

Er is gezorgd voor goede beveiliging zodat de kans op hacks een stuk kleiner gemaakt is. Dat is natuurlijk ook belangrijk wanneer er veel geld op de accounts van de klanten gestald staat. Dat Bitvavo betrouwbaar is, kan je bijvoorbeeld zien aan de twee-factor authenticatie die het gebruikt.

Je logt niet alleen in met je wachtwoord, maar ook met een speciale gegenereerde code die alleen jij hebt. Die verandert iedere minuut. Daarnaast moet je per e-mail je geldopnames verifiëren.

Daarnaast kan je zelf allerlei zaken instellen, bijvoorbeeld veilige IP-adressen en het krijgen van beveiligingsmeldingen wanneer iemand probeert in te loggen. Natuurlijk ontbreekt ook de SSL-verbinding voor de versleuteling van transacties niet.

Het is ook zo dat zaken rondom de Bitvavo Wallet goed geregeld zijn. Daarover later meer. Het is echter wel belangrijk om te weten dat er deels voor een cold wallet is gekozen. Dit is offline wallet waar niemand zomaar bij kan. Bovendien kan je gebruikmaken van de whitelist cryptowallet.  

Dit betekent dat je een adres naar een externe wallet kunt toevoegen. Daar kan je dan cryptomunten op storten vanaf Bitvavo. Daardoor haal je het dus direct ook weg uit de omgeving van de exchange en loop je minder risico. Dit is wel handig en geeft je een gerust gevoel.

Wat is cryptocurrency precies?

Het is leuk om een Bitvavo review door te nemen, maar wanneer je geen idee hebt wat cryptocurrency is, dan heb je er nog niets aan. Cryptomunten zijn eigenlijk gewoon digitale valuta. Het zijn munteenheden die bestaan uit code en die je kunt gebruiken voor allerlei transacties.

Door de schaarste van de munten vertegenwoordigen ze allemaal een bepaalde waarde. De eerste echt grote cryptomunt werd in 2008 gelanceerd, dat was natuurlijk Bitcoin. De bedoeling was om een betaalsysteem op te zetten waarbij geen derde partij als controlerende macht nodig was. Dit is nog steeds hoe het systeem in elkaar zit, dankzij de blockchaintechnologie.

Al snel bleek echter dat de bitcoins heel populair werden. Daardoor nam de waarde van elke eenheid van de munt al snel flink toe, tot wel duizenden euro’s per stuk. Dat maakte het dus ook ineens een heel gewild beleggingsobject. Er zijn veel voorbeelden van beleggers die er op tijd bij waren en daardoor dus ook flink wat konden verdienen eraan.

Dit heeft geleid tot de opkomst van bijvoorbeeld brokers en echange-en zoals Bitvavo. Ook leidde het tot de ontwikkeling van veel meer cryptomunten naast Bitcoin. Dit is ook de reden waarom de handel centraal gebeurt.

Er zijn inmiddels tientallen munten op de markt. Die kan je allemaal verhandelen. Daarvoor is een exchange de beste plek. Mede ook omdat je er veel meer informatie over de cryptomunten en de markt kunt krijgen. Hou bijvoorbeeld via Bitvavo de koers in de gaten.

Zo kan je goed inschatten wanneer je moet kopen of wanneer je juist goed kunt verdienen door verkopen. Zeker wanneer je de munten als belegging hebt gekocht is dit belangrijk. Natuurlijk is het ook zo dat er langzaam meer mogelijk wordt op het gebied van betalingsverkeer, dit staat echter los van de exchange.

Stappenplan voor een account aanmaken

Om het jou als beginnende belegger in cryptomunten wat gemakkelijker te maken, vind je in deze Bitvavo review een stappenplan om een account aan te maken bij de exchange. Dat is namelijk de eerste stap op weg naar succes. Gelukkig hoeft het niet heel lastig te zijn om een eigen account aan te maken.

Zolang je maar de juiste route volgt. Daarvoor ga je natuurlijk eerst online naar de website van de broker. Op die manier kan je heel gemakkelijk aan de slag met het beleggen in de verschillende cryptomunten.

De eerste stap

Het begint allemaal op de website van Bitvavo. Daar ga je naar de aanmeldpagina. Op die pagina vind je een grote groene knop. Daarop staat “Aan de slag”. Je vindt hem rechts bovenin de hoek. Op deze knop druk je om te beginnen.

Maak hier jouw gratis account aan >>

De tweede stap

Je komt nu bij een aanmeldformulier terecht. Daarop vul je je gegevens in. Je moet in ieder geval je voor- en achternaam en e-mailadres aangeven. Daarnaast maak je een persoonlijk wachtwoord aan. Je moet ook even het vakje waarmee je instemt met de voorwaarden van exchange aanvinken.

bitvavo registreren
Registreren bij Bitvavo

De derde stap

Nu is alles in stelling gebracht om daadwerkelijk actief te worden op Bitvavo. Je kunt nu op de knop “Registreren” klikken. Je zal een e-mail ontvangen op het adres dat je hebt aangegeven. Daarvoor moet je wel eerst op de website het e-mailadres nog een keer bevestigen. Dat doe je door op “Verifiëren” te klikken.

De vierde stap

De op één na laatste stap is het verifiëren van je account. Dat doe je door een kopie van een ID-kaart of paspoort te uploaden. Wanneer dit wordt goedgekeurd door de mensen achter de exchange, dan heb je nog een laatste stap te gaan.

De vijfde stap

De laatste stap is geld storten op je account. Dat kan je gemakkelijk doen door op de knop “tegoed storten” te klikken Je kunt nu precies aangeven hoeveel je wilt storten vanaf je bankrekening of een andere plek. Voor Nederlandse gebruikers is het gemakkelijk dat je de mogelijkheid hebt om met iDeal te werken. Al kan je ook voor andere opties kiezen als je dat wilt.

tegoed storten bitvavo
Tegoed storten bij Bitvavo

Starten met traden

De Bitvavo app of website gebruiken doe je uiteindelijk natuurlijk omdat je wilt traden. Dat betekent dat je crypto gaat kopen en verkopen. Het is goed om te weten hoe je dit het beste aanpakt. In de eerste plaats is er een verschil tussen het gedeelte voor de beginnende belegger en het gedeelte met de geavanceerde opties voor de gevorderde belegger.

Het geavanceerde gedeelte is vooral veel uitgebreider. Je kunt er bijvoorbeeld meer grafieken bekijken en het orderboek is er gevisualiseerd. Dit ziet er dus ook echt uit als een professionele handelsomgeving.

Er zijn echter nog wel meer verschillen. Het is echter wel slim om in deze Bitvavo review eerst even naar het beginners gedeelte te kijken. Nu je geld hebt gestort met iDeal volgens het stappenplan, kan je namelijk de cryptomunten van je voorkeur kopen. Je kunt gaan voor bitcoin, maar je kunt ook meer dan tachtig altcoins kiezen.

Dit hangt natuurlijk af van wat je beleggingsdoelen zijn. Je kunt gewoon met de zoekfunctie op je dashboard naar een bepaalde cryptocurrency zoeken. Dit kan elke soort zijn die via deze exchange te krijgen is. Zo kan je direct je aankoop doen. Dit plaats je dan in je wallet.

Wanneer je met de beginners interface werkt, dan kan je geen crypotvaluta met elkaar vergelijken. Je hebt alleen de euro als referentie. Ook is het belangrijk om te weten dat je als beginner alleen de zogenaamde market orders kunt plaatsen. Deze zijn simpele aankopen en verkopen en gebeuren direct.

Je gaat dan af op de Bitvavo koers van een bepaalde munt op dat moment. Het is allemaal wat simpeler gehouden en biedt je vooral een simpele koersgrafiek die gemakkelijk te lezen is. Sommige handelaren vinden dit misschien iets te simpel, maar daarvoor zijn juist ook de geavanceerde opties bedoeld.

De geavanceerde interface is voorzien van alles wat een trader nodig heeft. Zo heb je er een visueel orderboek. Daarnaast krijg je een palet aan tools voor technische analyse en is niet alleen de euro, maar ook Bitcoin als base pair opgenomen. Gebruik je de geavanceerde interface?

Dan kan je niet alleen voor market orders, maar ook voor limit orders kiezen. Daar zijn verschillende opties voor. Je geeft dan een maximumkoers voor aankoop of een minimumkoers voor verkoop. Het geheel maakt het flink makkelijker om optimaal te handelen. Zeker ook dankzij de samenwerking met TradingView.

geavanceerde interface bitvavo
Geavanceerde interface bij Bitvavo

Lees ook: Crypto traden voor beginners >>

Winsten laten uitbetalen

Op enig moment wil je de cryptocurrency uit je Bitvavo wallet natuurlijk verkopen omdat je er flinke winst op maakt. Het is dan wel goed om te weten hoe je dit moet aanpakken. Het is in de eerste plaats belangrijk dat je een geverifieerde bankrekening aan je account koppelt. Alleen daarop kan je namelijk je winsten in euro’s laten uitkeren.

Het opvallende is dat dit vaak sneller gaat dan de 24 uur die door Bitvavo wordt aangegeven als verwerkingstijd. Dat is vooral opvallend omdat je het behoorlijk omslachtig kan zijn om uitbetaald te worden via Bitvavo.

Je kunt het via een zogenaamde SEPA betaling op je rekening laten zetten. Het geld wordt dan eerst naar de stichting van Bitvavo gestuurd en vanaf daar naar jou overgemaakt. Je kunt ook kiezen voor het gebruiken van je winsten om daar dan nieuwe munten mee te kopen.

In dat geval wordt het naar Bitvavo gestuurd, dat het in euro’s toevoegt aan je account. Daardoor kan je dus via de eerder uitgelegde stappen dan nieuwe cryptomunten aankopen. Of je nu in euro’s uitbetaald wordt, of het terug op je account laat storten, het is altijd gratis. Bovendien krijg je ook altijd een bewijs van betaling.

Kosten bij Bitvavo

Weten hoe je alles aanpakt is natuurlijk belangrijk, maar deze review zou niet compleet zijn zonder dat je weet hoe het met de Bitvavo kosten zit. Dit is namelijk een essentieel aspect van handelen in cryptocurrency, mede omdat het invloed heeft op je winsten. Daarom ga je het liefst op zoek naar een goedkope exchange.

Daarom is juist deze aanbieder ook zo populair. Je kunt hier namelijk gratis een account aanmaken en veel van de andere kosten zijn bewust wat lager gehouden. Daar halen dus zowel beginners al gevorderde beleggers dan ook het nodige voordeel uit

Het is belangrijk om te weten welke kosten je allemaal mag verwachten. In de eerste plaats zijn er de handelskosten. Die zijn vooral bij brokers vaak hoog. Uit onder Bitvavo ervaringen leiden we echter af dat dat hier heel anders is. Per transactie betaal je namelijk maar 0,25% aan handelskosten.

Er is eigenlijk geen andere aanbieder die zich hiermee kan meten. Het is bovendien ook zo dat je altijd inzicht in de kosten geboden krijgt. Je weet dus precies wat je betaalt en waarom. Ook dit zie je lang niet overal. Het zijn kleine voordeeltjes van deze exchange.

Wat misschien nog wel belangrijker is als het om de Bitvavo kosten gaat, is dat die altijd 0,25% of lager zijn. Alleen wanneer je met kleine bedragen handelt betaal je namelijk een kwart procent. Worden je bedragen hoger, dan worden je handelskosten juist lager.

Bedragen boven 100.000 euro kosten je maar 0,2% per transactie. Bij 250.000 euro is het nog maar 0,16%. Bedragen van 5 tot 10 miljoen euro verhandelen doe je tegen 0,06% en daarboven blijft nog 0,05% over.

Goed om te weten is dat er wel regelmatig aanbiedingen en kortingen zijn op de fees. Je kunt dan gedurende enkele dagen bepaalde bedragen, bijvoorbeeld 1000 euro, gratis verhandelen. Dat is dus zeker ook de moeite waard om in de gaten te houden.

Zo maak je het voor jezelf nog net wat goedkoper en houd je meer winst over. Overigens is er ook een taker fee. Die begint bij 0,15% en loopt terug tot 0,0% boven die 10 miljoen euro. Dit is een kostenpost voor de koper.

kosten bitvavo
Kostenoverzicht bij Bitvavo

Het aanbod aan munten

De Bitvavo kosten zijn gelukkig niet afhankelijk van het soort cryptocurrency dat je koopt. Daar zijn er namelijk wel heel veel van. Dat zou alles wel heel onoverzichtelijk voor jou als handelaar maken. Dat komt vooral omdat de exchange inmiddels tussen de 50 en 60 verschillende munten in het aanbod heeft.

Daar zitten natuurlijk grote namen als Bitcoin en Ripple bij, net zoals ook Ethereum geboden wordt. Er zijn platforms die meer verschillende munten bieden. Of kwantiteit ook echt beter is dan kwaliteit valt natuurlijk te bezien. Bitvavo kiest vooral voor munten zie zich bewezen hebben.

Andere cryptomunten die je zal tegenkomen bij Bitvavo zijn daarom misschien wat minder bekend, maar kunnen je wel het nodige opleveren. Namen die je tegenkomt zijn Ox, Aeternity, Aragon, Holo, Komodo, Loopring, Nano, Ravencoin en nog veel meer. Ook de groep ertussenin met daarin namen als Cardano, Chainlink, Dogecoin, Polkadot en Bitcoin Cash zijn natuurlijk gewoon te krijgen.

Wie al wat langer in de wereld van crypto rond loopt zal alles wel kennen en weet dus ook wat deze exchange aan goede kwaliteit te bieden heeft. Dat veel munten het ook niet worden aangeboden heeft te maken met het strenge selectieprocedure. Andere partijen kijken vooral naar massa en volume.

Staken bij Bitvavo

Welke cryptomunten je in je Bitvavo wallet hebt is belangrijk voor de manier waarop je ermee om kan gaan. Het is namelijk op dit platform zo dat staking toegestaan is. Dat is een belangrijk gegeven, want dit is lang niet op elke plek in de wereld van de cryptomunten het geval.

Zeker niet wanneer je bedenkt dat zowel het zogenaamde off-chain als het on-chain staking mogelijk is. Het is dan wel belangrijk dat je wel ook weet wat dit precies betekent. Als je dat weet, dan kan je daar natuurlijk wel sterk je voordeel mee doen.

Wat is staking dan precies? Dit is eigenlijk gewoon het vasthouden van cryptovaluta’s in je Bitvavo wallet. Je stelt deze beschikbaar aan het blockchain netwerk. Zo kan het netwerk dankzij jou dus net wat beter functioneren. Daar krijg jij dan weer een vergoeding voor. Die komt in de vorm van nog meer cryptomunten.

Dit is over het algemeen een percentage aan de hand van jouw inbreng op het blockchain netwerk. De vergoeding wordt weliswaar door de munt aangeboden, maar je krijgt ze via Bitvavo op je account. Daardoor kan je dus ook zonder veel werk en handelen je vermogen laten groeien. Het percentage verschilt per munt en per moment.

Het is niet lastig om dit voor elkaar te krijgen op Bitvavo. Je hebt namelijk in je account bij de instellingen namelijk de mogelijkheid om de optie staking simpelweg in te schakelen. Zo kan je er dus direct van profiteren. Er is wel één tenzij aan te koppelen.

Het is niet zo dat dit voor elke munt beschikbaar is. Het is alleen zo dat dit bij munten die met Proof of Stake werken wordt aangeboden. Je ziet er een duidelijke S bij staan in het overzicht van de exchange. Het gaat om de volgende munten:

 • ARK (ARK)
 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Dai (DAI)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • ICON (ICX)
 • NEO (NEO)
 • Ontology (ONT)
 • Tether (USDT)
 • Tezos (XTZ)
 • Tron (TRX)
 • USD Coin (USDC)
 • VeChain (VET)
 • Waves (WAVES)
bitvavo staking

Lees ook: Wat is crypto staking? >>

Wat zijn de ervaringen met Bitvavo?

Het is goed om te weten dat de meeste gebruikers positief zijn over Bitvavo. Ook in deze Bitvavo review kunnen we niet anders dan positief zijn over wat het platform te bieden heeft. Zo wordt de gebruiksvriendelijkheid bijvoorbeeld steeds groter. Dat is te danken aan het feit dat er voortdurend geïnnoveerd wordt om het platform beter te maken.

Er wordt bijvoorbeeld steeds gekeken hoe de kosten laag gehouden kunnen worden. Dat is direct al een groot voordeel ten opzichte van andere brokers en exchange-en die op de markt actief zijn. Het maakt het aantrekkelijker om er ook op lange termijn te blijven handelen.

Dat komt natuurlijk ook doordat voor de gebruiksvriendelijkheid is gekeken naar jouw niveau als handelaar. Heb je bijvoorbeeld nog niet zoveel ervaring? Dan is simpel de basis interface te gebruiken. Daardoor word je niet overdonderd door allerlei informatie en grafieken en tabellen.

Je kan gewoon simpele aan- en verkopen doen op basis van de Bitvavo koers op dat moment. Wanneer je juist wat verder komt en je wilt wat slimmer handelen, dan is er ook een geavanceerde interface waarin je juist wel meer tools en informatie tot je beschikking krijgt. Dat is voor de gebruiker natuurlijk een groot voordeel. Je kunt dan samen met het platform groeien.

Het is goed om te benadrukken dat niet alleen onze Bitvavo ervaringen positief zijn. Je ziet het bedrijf ook groeien, zowel in Nederland als in Europa. Het is zelfs zo dat de andere Nederlandse brokers al niet meer kunnen tippen aan het aantal deals dat deze exchange jaarlijks verwerkt.

De groei is er bovendien nog lang niet uit. Er is nog veel meer mogelijk. Zeker ook op het gebied van technische analyse. Ook is er nog meer mogelijk met cryptomunten handelen onderling. Dat is ook de moeite waard om in de gaten te houden.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

Er zijn veel voordelen in deze Bitvavo review al besproken. Toch is het handig om ze allemaal nog eens op een rijtje te zetten. Daarmee krijg je pas echt een goed beeld van wat deze exchange je te bieden heeft.

 • Het is dan in de eerste plaats belangrijk om te zeggen dat het zowel voor beginners als gevorderden een goede plek is om te handelen. Ben je er eenmaal lid, dan kan je er dus ook gewoon blijven. Zeker ook omdat er meer dan 50 cryptomunten worden aangeboden en dat die allemaal hun potentie bewezen hebben. Dat is ook een pluspunt.
 • Andere voordelen zijn vooral in de kosten en opbrengsten te vinden. Zo betaal je alleen bij kleine transacties 0,25 % aan handelskosten. Hoe hoger je bedrag wordt, hoe lager je kosten. Dat geldt omgekeerd ook als je koper bent. Dan begin je bij 0,15 % en loopt het zelfs tot 0 terug bij hele hoge bedragen.
 • De opbrengsten zijn ook aantrekkelijk, bijvoorbeeld wanneer je aan staking doet. Dat kan je tot wel 10,5% rente opleveren. Dat Bitvavo je aan staking laat doen is op zich al een pluspunt want niet elke exchange biedt dit.
 • Daarnaast is de veiligheid en betrouwbaarheid een pluspunt. Dat leiden wij uit onze eigen Bitvavo ervaringen af. Zo is er een verzekering tot 255 miljoen dollar. De vermogens worden door de exchange in een aparte stichting beheerd. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het je eindeloos veel beveiligingsmogelijkheden geeft. Van handelen met een SSL-verbinding, het gebruik van een cold wallet en de optie om wallets op een white list te zetten. Wanneer je dit allemaal bij elkaar optelt, dan kom je tot de slotsom dat je hier met een gerust hart kunt handelen.

Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

Een review van Bitvavo zou niet eerlijk zijn wanneer er alleen maar pluspunten genoemd zou worden. Er zijn natuurlijk ook gewoon nadelen. Het is niet voor niets zo dat de exchange nog altijd voortdurend met innovatie bezig is. Er zijn nog genoeg zwakke plekken te vinden.

 • Zo kan je ze bijvoorbeeld niet telefonisch bereiken, maar alleen via de site of op het vestigingsadres. Bovendien is de app verre van perfect. Daarnaast zijn er ook wat meer geavanceerde zaken die niet zo goed zijn als bij andere exchange-en.
 • Een nadeel is dat je niet overal in kan handelen. Zo is er op dit platform geen mogelijkheid om margin en futures trading te doen. Dit soort zaken, zoals termijncontracten en hefboomconstructies zijn niet in het aanbod van Bitvavo terug te vinden. In dat geval zal je toch echt op één van de andere platformen moeten zijn als je dit zou willen doen. Bitvavo wil vooral de risico’s op verliezen voor de klanten beperken en faciliteert dit daarom niet. Dat je daardoor ook kansen misloopt, wordt enigszins opgeheven door de lagere kosten bij deze exchange. Het is goed om dit tegen elkaar af te wegen als je gaat handelen.
 • Ook is het goed om het nadeel van staking op deze plek nog even te bespreken. Staking klinkt heel leuk en mooi omdat je passief kunt verdienen. Er zit echter ook wel een risico aan het werken met de Proof of Stake concepten. Je moet namelijk speculeren op een goed rendement. Wanneer er dus een verlies is, dan ben je als gebruiker dus zomaar ineens je coins kwijt in plaats van dat je een winstpercentage wordt uitgekeerd op je account. Wanneer je niet houdt van risicovol beleggen, dan is gokken op staking dus helemaal niet zo aantrekkelijk als het gepresenteerd wordt. Bedenk je wel dat dit niet specifiek een probleem van Bitvavo is, iedere exchange met staking herkent dit.
 • Een laatste nadeel dat meegewogen moet worden is de manier waarop Bitvavo met opnames omgaat. Wanneer je bitcoin wilt opnemen bij Bitvavo, dan moet je verifiëren dat je wel ook echt bent wie je zegt dat je bent. Dat wil de exchange doen om de veiligheid van handelen te kunnen garanderen. Het is alleen wel vervelend dat dit iedere keer weer moet worden gedaan. Je kunt wel een white list laten opstellen van de wallets. Dat maakt het dan weer net iets makkelijker. Aan de andere kant gaat dit dan wel weer ten koste van je privacy, want met de white list geef je Bitvavo toegang tot persoonlijke zaken op het gebied van je financiën. Of je dat wel wilt is natuurlijk een andere vraag.

Wat maakt Bitvavo tot een goed bedrijf?

Waarom is Bitvavo nu eigenlijk zo’n goede exchange? Waarom moet jij hier gaan handelen? Waar komt de populariteit vandaan? En wat mag je er nog van verwachten? Het zijn allemaal vragen die kunnen leven wanneer je erover nadenkt of je de Bitvavo App moet installeren of niet.

Om met de eerste vraag te beginnen: het goede aan deze exchange is natuurlijk dat er zowel voor de beginner als voor de gevorderde handelaar een goede omgeving is ontwikkeld. Zo kan iedereen die zich op de cryptomarkt begeeft zich er op zijn gemak voelen en doen wat hij of zij wil doen. De eenvoud is daarin de kracht.

De reden waarom je hier moet gaan handelen is eigenlijk tweeledig. Aan de ene kant is er het gemak waarmee je kunt werken. Aan de andere kant zijn er de lage kosten en de vele verschillende cryptomunten. Je kunt hier dus heel gemakkelijk op zoek naar een goede winst gaan.

Dat doe je of door vroeg in te stappen in een opkomende altcoin, die door Bitvavo al goedgekeurd is op potentie, of door in grote bedragen te handelen met coins die al hun waarde hebben. Daar betaal je dan bijna geen fee over.

De populariteit van het platform is natuurlijk ook te danken aan een combinatie van deze factoren. Het is fijn dat je kunt doorgroeien tot een gevorderde handelaar zonder dat je naar een ander platform hoeft te vertrekken. Daardoor wordt de hoeveelheid gebruikers in Nederland en Europa dus ook steeds groter.

Dat komt omdat er aan de onderkant voortdurend beginners bij komen, maar aan de bovenkant bijna geen gevorderden vertrekken. Door de voortdurende ontwikkelingen blijft het ook interessant om hier te beleggen in cryptocurrency.

Wat mag je nog verwachten van Bitvavo? In ieder geval dat het nog verder zal groeien. Daarvoor zal het vooral ook goed naar de wensen van de klanten zoals jij blijven luisteren. Wanneer je een bepaalde functie of mogelijkheid mist, dan is de kans redelijk groot dat die er op een bepaalde termijn bij zal komen.

Al vanaf de oprichting in 2017 is het platform namelijk in opbouw en er worden steeds met updates vernieuwingen doorgevoerd. Dit zal op korte termijn ook niet gaan veranderen. Zo kan je dus alleen maar nog meer mogelijkheden op de cryptomarkt gaan verkennen bij deze exchange.

Ervaringen met de klantenservice van Bitvavo

Om goed te betalen of Bitvavo betrouwbaar is, is het ook goed om eens te bekijken hoe de ervaringen met de klantenservice eigenlijk zijn. Zeker omdat je met je eigen geld gaat beleggen is het ook belangrijk om goede hulp te krijgen. Bovendien is de cryptomarkt nog heel nieuw.

Daar is dus ook niet alles goed in orde gebracht. Het is dan fijn wanneer je snel contact kunt opnemen met de exchange om je te helpen. Dat je ze niet kunt bellen is daarom dus misschien wel een klein minpunt. Soms wil je gewoon een echte stem horen om zeker te zijn.

Aan de andere kant is het wel een voordeel dat je gewoon in het Nederlands kunt communiceren. In de beginjaren van het beleggen in cryptomunten had je alleen internationale brokers. Dit was veel lastiger. Je kunt nu via bijvoorbeeld e-mail of de live-chat gewoon in het Nederlands je vragen stellen.

Er zitten dan medewerkers uit Nederland klaar om je direct te helpen met een antwoord. Of om met je mee te kijken waar de problemen zitten en hoe je hier doorheen geloodst kunt worden. Dat is op zich al een reden om juist met Bitvavo te willen werken als Nederlandse belegger.

Overigens is Nederlands niet de enige taal. Spreek je een andere taal beter? Dan kan je daar ook je voordeel mee doen. Er zijn medewerkers die Engels spreken. Daarnaast zijn ook Duits, Frans, Italiaans en Spaans goede opties. Daaraan kan je zien dat het bedrijf flink gegroeid is, maar dat dit niet ten koste hoeft te gaan van de service die geboden wordt.

Het is wel belangrijk om even goed te bekijken wanneer je dit doet. Er is namelijk niet op elk moment iemand voor elke taal aanwezig, is onze ervaring. Soms moet je dus even geduld hebben met je vraag.

Als het gaat om de mogelijkheden om contact op te nemen, dan kan je twee opties kiezen. In de eerste plaats is er de live-chat. Zoals gezegd is dit wel de meest directe manier om contact op te nemen omdat je dan iemand te spreken krijgt. Aan de andere kant is er alleen maar tijdens kantooruren gebruik van te maken.

Daardoor is het niet altijd de beste optie om voor te gaan. In sommige gevallen kan je gewoon beter direct een e-mail schrijven. Het antwoord laat dan wel wat langer op zich wachten, maar het komt er altijd. Ook dan nemen de medewerkers de tijd voor je.

Tot slot zijn er nog enkele extra mogelijkheden die het vermelden ook waard zijn. In het kader van het bieden van service is er een flinke grote FAQ-pagina opgezet. Daar kan je ook wel heel veel antwoorden op vragen die je hebt vinden.

Zeker voor beginnende beleggers is dit heel handig. Voor de grote spelers en meest ervaren beleggers worden zo nu en dan mogelijkheden geboden om contact op te nemen met de echte professionals. Daar kan je dan mee samenwerken om je problemen aan te pakken. De professional van Bivavo helpt je dan overal bij.

De Bitvavo wallet

Wanneer je nog geen crypto wallet hebt, dan kan je toch al aan de slag op deze exchange. Je kunt namelijk gewoon gebruikmaken van de Bitvavo wallet. Die krijg je er direct gratis bij wanneer je een account op de exchange aanmaakt. Het is belangrijk om een wallet te hebben. Daarin sla je namelijk je cryptomunten op.

Alleen op die manier kan je ze veilig en beschermd bewaren. Hackers kunnen er dan niet bij om ze je afhandig te maken. Het is natuurlijk wel goed om te weten wat je dan precies krijgt. Zo kan je bepalen of je het wilt gaan gebruiken.

De wallet van Bitvavo is gemakkelijk in gebruik, maar is alleen maar te gebruiken op deze exchange. Het voordeel is dan dus dat je geen aparte investering hoeft te doen in een wallet. Het nadeel is dat je hem niet kunt gebruiken voor andere platformen. Wel is het een voordeel dat je alle soorten munten hierin kunt opslaan.

Dat is voor andere soorten wallets niet altijd het geval. Dat is dus ook een reden om ervoor te kiezen. De afhankelijkheid die je van de broker hebt, wordt dan dus op deze manier ook weer goed gemaakt.

In een wallet kan je jouw munten kwijt. Ze worden dan versleuteld en zijn niet te gebruiken. Wat daar vooral belangrijk aan is, is dat niemand anders erbij kan dan jij. Ook al staan ze dus wel ergens bij de exchange van Bitvavo opgeslagen. Ze zijn op dat moment ook geen onderdeel van het netwerk.

Er zijn geen kosten verbonden aan het stallen van je cryptomunten op deze manier. Ze staan daar goed zolang jij ze daar wilt hebben. Je hoeft ze niet steeds te verplaatsen zolang jij dat niet nodig vindt. Dat is wat een wallet een essentieel element maakt.

De techniek achter de wallet maakt deze ook zeer goed bruikbaar. Als je je afvraagt of Bitvavo betrouwbaar is, dan kan je eigenlijk alleen al aan het aanbod van deze wallet zien dat dit inderdaad het geval is.

Het is natuurlijk wel heel gemakkelijk om dit als beginner allemaal aangeboden te krijgen zodat je niet zelf op zoek moet. Door de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid heb je er dan dus ook vanaf het eerste moment voordeel van. Het is een goede reden om dus ook voor dit platform te kiezen.

bitvavo wallet
Beveiliging wallets bij Bitvavo

Lees ook: Wat zijn de beste crypto wallets? >>

Bitvavo app

De Bitvavo app is er voor iOS en voor Android. Wanneer je een account bij deze exchange aanmaakt, dan kan je direct ook van deze apps gebruikmaken. Het is daardoor dus ook mogelijk om altijd en overal aan de slag te gaan met het handelen.

Ben je bijvoorbeeld onderweg? Dan kan je toch even bekijken wat er allemaal op de markt gebeurt en hoe je daar direct van kan profiteren. De apps worden vooral geroemd om het gebruiksgemak als het om kopen en verkopen van munten gaat. Het is fijn dat je dit dus niet alleen via je laptop kunt doen, maar ook met je smartphone.

Het is bovendien net zo veilig als via je laptop. De Bitvavo app voor iOS en Android is namelijk ontwikkeld door ervaren app-ontwikkelaars en er is gekeken naar optimale betrouwbaarheid en veiligheid. Daarnaast is ook naar andere kenmerken gekeken. Denk aan eenvoud en gebruiksgemak, maar denk ook aan snelheid en stabiliteit.

Je kunt dus doen wat je wilt doen, op het moment dat je dat wilt doen. Zonder dat je bang hoeft te zijn dat de app dienst weigert. Je kunt het handelen er zelfs een flink stuk handiger mee maken wanneer je alle opties leert kennen.

Zo kan je de Bitvavo app helemaal naar jouw wens instellen. Je kunt bijvoorbeeld pushmeldingen krijgen die je zelf instelt. Dit gaat dan bijvoorbeeld om bepaalde koersdoelen die je hebt. Staat een cryptomunt op een bepaald punt met de koers, dan word je daarvan op de hoogte gesteld.

Zo kan je dus direct handelen. Zonder de app zou je deze kans dus moeten laten liggen. Dat is op zich al de moeite waard om hem te gebruiken. Er zijn meer van dit soort mogelijkheden te benutten. Voor zowel iOS als Android worden deze zaken aangeboden in de app.

Er is een kleine keerzijde die wel even benoemd moet worden. De Bitvavo app is alleen in de basis interface uitgevoerd. Wanneer je dus als gevorderde belegger op de website gewend bent aan de geavanceerde opties, dan moet je wel even een stapje terug doen wanneer je de app gaat gebruiken.

Er zijn verwachtingen dat dit wel gaat veranderen. Voorlopig is dit echter nog niet het geval. Je kunt dus alleen de basisopties van Bitvavo gebruiken voor het handelen wanneer je dit met de app doet. Houd daar dus wel rekening mee wanneer je aan de slag gaat.

Bitvavo vs Binance

Wanneer je op de markt van cryptocurrency aan de slag gaat, dan kom je vaak voor de keuze te staan. Je kiest voor Bitvavo of Binance. De vraag is dan natuurlijk waar je het best naartoe kunt gaan. Het is belangrijk om te weten dat deze twee exchange-en elk hun eigen sterke en zwakke punten hebben.

Je kunt dus niet heel gemakkelijk stellen dat de ene beter is dan de andere. Dat hangt natuurlijk ook af van hoe jij wilt gaan beleggen en wat jouw doel is. Het voordeel van Bitvavo is dat je er als beginner makkelijk je weg vindt. Het voordeel van Binance is dat de mogelijkheden er wat uitgebreider zijn.

Het is wel goed om enkele voorbeelden te geven. Zo kan de interface van Bitvavo voor beginners wat gemakkelijker zijn dan die van Binance. Dat is dus zeker een sterk punt. Aan de andere kant is het wel zo dat het aankopen van cryptomunten op beide plekken ongeveer op dezelfde wijze gaat.

Daar zal je dus niet direct een verschil in merken. Bitvavo kan lekker goedkoop zijn als je kijkt naar de fee. Vooral als je langetermijndoelen hebt. Binance is juist aantrekkelijker wanneer je veel en vaak handelt. Dat hangt dus ook van je insteek af. Dan is er natuurlijk tot slot nog het voordeel van staking, waar je eerder al over kon lezen.

Bitvavo vs eToro

Ook de vergelijking tussen Bitvavo en eToro is belangrijk om te maken. Op zie manier kan je net iets gemakkelijker bepalen of de ene beter voor je is dan de andere. Beide platformen zijn namelijk steeds groter aan het worden. Dat Bitvavo op iets meer systemen te draaien is, zoals Windows en Mac, is natuurlijk een voordeel.

Zo ben je niet alleen maar van een app afhankelijk. Bitvavo is echter wel een platform dat zich meer op de handelaar op zich richt. eToro is juist een aanbieder die de sociale kant van het traden probeert te benadrukken met zijn opties. Daar zit dus wel een belangrijk verschil.

Een groot verschil zit hem daardoor ook in de klantenservice. Die hebben beide een hele andere insteek. Bitvavo probeert je te helpen met je problemen om je zo snel mogelijk verder te laten handelen. eToro heeft medewerkers die altijd online te vinden zijn.

Zo kan je dus op elk moment in contact treden en wordt het sociale component alleen maar verder benadrukt. Het is wel fijn om te zien dat je met beide platformen alle kanten op kunt. Je kunt je als handelaar dus wel heel goed ontwikkelen en je wordt daar ook bij geholpen door de broker zelf.

Voor wie is Bitvavo wel of niet geschikt?

Bitvavo is betrouwbaar en veilig. Daardoor kan eigenlijk iedereen er terecht. Wanneer je de gehele review hebt doorgenomen, dan heb je dat allang ontdekt. Je bent hier mogelijk gekomen omdat je als beginner nu ook weleens wilt gaan profiteren van de kansen die er op de cryptomarkt liggen.

Het kan echter ook zo zijn dat je allang op de markt bezig bent maar dat je je huidige saldo aan munten wilt overzetten naar een andere exchange omdat je niet tevreden bent over de broker waar je nu actief bent. In beide gevallen is er dan wat voor deze aanbieder te zeggen.

Voor beginners is het vooral fijn dat Bitvavo zo lekker laagdrempelig is. De interface die als basis gebruikt wordt is niet te druk en overweldigend. Je krijgt alleen simpele opties voorgeschoteld en kan op die manier dus ook heel simpel je eerste stappen zetten. Je kunt gewoon iDeal gebruiken om je saldo mee op te voeren op je account.

Bovendien kan je heel simpel op naam zoeken en op die manier in elk soort cryptomunt dat jij aantrekkelijk vindt investeren. Dat kan gewoon Bitcoin of Ethereum zijn, maar je kunt net zo gemakkelijk voor de minder bekende cryptovaluta kiezen als je dat wilt.

Alles wat je hiervoor kon lezen voor de beginner, geldt ook voor de gevorderde belegger. Die gebruikt alleen wel de geavanceerde interface. Daarin kan je veel meer opties en tools terugvinden. Dat maakt het gemakkelijker om je technische analyse te verzorgen. Ook is het een manier waarop je er zeker van kunt zijn dat je veel kunt handelen en successen kunt boeken.

Het leuke aan werken op een gevorderde manier is dat je ook extra opties krijgt, bijvoorbeeld limit traden of staking. Dat is wat de specialist die al wat verder is ook zoekt, juist omdat dit lang niet op elke exchange kan.

Wat is onze eindconclusie van Bitvavo?

Nu je de hele Bitvavo review hebt doorgenomen wil je natuurlijk ook wel weten wat wij er nu eigenlijk echt van vinden. Je kon waarschijnlijk al een positieve toon ontdekken. Dat komt vooral doordat de exchange betrouwbaar is en het gebruiksgemak lekker hoog is.

Uit eigen ervaringen hebben we kunnen ontdekken dat je goed aan de slag kunt gaan bij deze crypto exchange. Het geeft je de kans om lekker succesvol te zijn met handelen. Er wordt goed gelet op het niveau van de gebruiker en de mogelijkheden worden daar op aangepast.

Er is ook veel werk gestoken in het bieden van een veilig platform. Dat Bitvavo de fondsen niet zelf beheert, maar daar een aparte stichting voor heeft opgezet, is natuurlijk een goed voorbeeld. Ook het aanbieden van een eigen wallet om te zorgen dat de munten die je hebt aangekocht ook direct vanaf het eerste moment veilig staan, is een voorbeeld hiervan.

Basis maatregelen zoals SSL-verbindingen en verificaties zijn ook allemaal goed op orde. Je hebt dus nergens een zorg om. Er is geen sprake van enige vorm van oplichting of laksheid.

Een sterk pluspunt is dat de Bitvavo app heel gemakkelijk werkt en dat je die in grote mate kunt instellen zoals jij dat wilt. Dit is voor Apple hetzelfde als voor Android. Je kunt bijvoorbeeld meldingen krijgen over koersen die jou aangaan. Daarnaast is het gebruiksgemak ook hier erg hoog.

Een klein minpuntje is dat alleen de basis interface wordt geboden in de app. Het wachten is op het aanbieden van de geavanceerde interface voor de meer gevorderde belegger. Dan is de app helemaal af en compleet. Op dat moment zijn alle vormen van handelen gemakkelijk mobiel te doen.

De conclusie over Bitvavo kan bovendien niet anders zijn dan dat dit meer dan voldoende groot is. Het is fijn om uit 52 verschillende cryptomunten te kunnen kiezen. Die stuk voor stuk ook nog eens geselecteerd zijn op hun potentie. Je hoeft dus niet alleen voor bekende namen als Bitcoin en Ethereum te kiezen.

Je kunt ook voor de iets minder bekende opties als Dai, ICON en Tezos gaan. Wanneer je daar kansen voor ziet, dan is het zeker de moeite waard om bij deze exchange daarin te gaan handelen. Er missen misschien ook wel wat munten in het aanbod, maar Bitvavo ziet daar dan geen toekomst in.

Bitvavo wil het je vooral gemakkelijk maken. Door de manier van werken met de verschillende interfaces, de apps en de vele mogelijkheden, is dat zeker gelukt. Van beginner tot grootste kenner kan iedereen zich hier op zijn plek voelen om in cryptomunten te handelen.

Dat werkt zelfs door in zaken zoals het aanbieden van iDeal als stortingsmethode. Daardoor kan je gewoon rechtstreeks vanaf je bank aan de slag. Het storten en uitbetalen gaat bovendien ook lekker snel. Dat maakt het ook nog eens extra betrouwbaar. Er zijn dus bijna alleen maar goede dingen te zeggen.

bitvavo trustpilot

De meest gestelde vragen over Bitvavo

Kan je via Bitvavo een wallet gebruiken?

Dat kan. Zodra je een account aanmaakt, kan je direct een eigen Bitvavo wallet gaan gebruiken. Je kan ook kiezen voor het gebruik van een eigen online of hardware wallet.

Wanneer is Bitvavo opgericht?

Bitvavo is als broker in 2017 aan het werk gegaan. Sinds 2018 is het een plek waar traders aan de slag kunnen op een exchange. Het bedrijf is dus al enige jaren actief.

Zijn er kosten aan Bitvavo verbonden?

Een account kan je gratis aanmaken. Er zijn wel transactiekosten. Die bedragen 0,25% bij een aankoop en 0,15% bij een verkoop van cryptomunt. Hoe groter de bedragen worden waar je mee werkt, hoe lager de kostenpercentages ook worden.

Hoe werkt staking?

Staking betekent dat je je cryptomunt vastzet op het blockchainnetwerk zodat het gebruikt kan worden voor groei. In ruil daarvoor krijg je een beloning van de cryptomunt. Zo kan je dus passief eraan verdienen als je dit doet. Je kunt de optie in je Bitvavo-account aanzetten.

Kan je Bitvavo bezoeken?

Ja, dat kan. Het hoofdkantoor is op de Herengracht in Amsterdam gevestigd.

Is Bitvavo ook voor gevorderde beleggers?

Bitvavo biedt veel gevorderde opties zoals bijvoorbeeld stop loss. Dit kan echter alleen op de website en niet in de app.

Zit Bitvavo ook in het buitenland?

Ja, inmiddels is het bedrijf ook begonnen aan een Europese expansie. Het is in 190 gebieden over de gehele wereld te vinden. Daardoor maakt het ook een flinke groei door.

Kan ik iDeal gebruiken op Bitvavo?

Dat is mogelijk. Er zijn daarnaast ook heel veel andere diensten die je kunt gebruiken. Je kunt zelfs voor een ouderwetse overschrijving kiezen als je dat wilt. Al zal het verwerken dan wel langer duren dan met digitale betaalmogelijkheden.

Beginnen met een gratis account en 1000 euro gratis handelen

Wanneer je nu een account aanmaakt, dan kan je direct beginnen met handelen op Bitvavo. Het is zelfs zo dat je de eerste 1000 euro in de eerste week na je inschrijving helemaal zonder kosten kunt verhandelen. Daar wordt geen fee over gevraagd. Zo koop je dus direct meer crypto!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Nog helemaal nieuw in het handelen van crypto en weet je niet hoe te beginnen?

Wanneer je al enige ervaring hebt met het handelen in crypto kunt je direct van start bij Bitvavo en zullen een hoop zaken je al snel duidelijk worden. Sta je echt nog helemaal aan het begin dan kan je natuurlijk alvast een gratis account aanmaken, maar dan is het ook zeker niet onverstandig om eerst meer te leren en daarna pas te gaan investeren.

Je legt zo direct een betere basis en je kan zo direct veel beter van start gaan. Zeker als je voor de lange termijn gaat en je jouw risico’s zoveel mogelijk wilt beperken. Een training die ons in het begin goed heeft geholpen en wij jou ook willen aanraden is de gratis Bitcoin training van AllesOverCrypto. Je leert hierin onder andere de volgende dingen:

 • De basis van crypto.
 • Hoe jij zelf de beste cryptomunten kunt gaan vinden.
 • Met welke strategie je geld gaat verdienen.
 • Op welke manier jij jouw cryptomunten veilig kunt bewaren.
 • Het aankopen van jouw eerste crypto voor EUR 1.
 • Het ontdekken van een munt met veel potentie.

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Alvast heel veel succes met jouw beleggingen en aan het bouwen van een mooi vermogen! Om de risico’s enigszins te beperken kan je wat meer spreiding aanbrengen in jouw portefeuille door ook wat te beleggen in bijvoorbeeld aandelen, opties, goud, zilver, obligaties of vastgoed.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Beoordeling Bitvavo
Beoordeling Bitvavo

Beoordeling door chris,

01 nov 2021
5

Een broker en exchange waar je als beginner en gevorderde prima kan handelen in crypto.

Het is een overzichtelijk platvorm waar je eenvoudig, overzichtelijk en tegen lage kosten crypto kunt aankopen.

Je kan hier veilig handelen en hebt toegang tot meer dan 50+ cryptocurrencies. Tussentijds worden er ook steeds weer nieuwe cryptomunten toegevoegd.

Je koopt hier heel makkelijk jouw crypto met ideal en hebt te maken met een Nederlandse klantenservice die altijd voor jou klaarstaat.

Ben je een echte trader dan zit je bij Bitvavo zeker goed, want ze hebben een hele mooie geavanceerde interface met toegang tot Trading View.

Ook interessant voor jou:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken op onze website gebruik van cookies om je beter en persoonlijker te helpen. Als je verder gebruik maakt van onze website gaan wij ervan uit dat je dat goedvindt. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder jouw cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, ga je hiermee akkoord.

Sluit