Wat Zijn De Beste Cryptomunten Voor De Lange Termijn?

Ontdek De Parels Met Toekomstpotentie!

Gemiddelde leestijd: 36 minuten
lange termijn investeren crypto linker zijkant

Cryptomunten kunnen een heel goed investeringsobject zijn. De munten staan erom bekend een goed rendement te leveren. Vooral op de lange termijn. Vooral de verschillende altcoins hebben veel potentie.

Juist omdat je als investeerder naar de lange termijn kijkt, is het dus interessant om te kijken wat voor jou de beste opties zijn.

Dit is vooral belangrijk omdat er ook munten zijn die heel volatiel zij en het ene moment dus veel kunnen opleveren, maar het andere moment totaal in elkaar kunnen storten.

In dat opzicht is het wel fijn om te weten waar je op moet letten en wat de beste cryptomunten voor de lange termijn zijn. Op basis van die kennis maak je de kans dat je gaat verdienen aan je investering een stuk groter.

Je hebt informatie in handen waarmee je het wat gemakkelijker maakt om geschikte keuzes te maken. In dit artikel vind je daarom veel zaken die het voor jou wat gemakkelijker gaan maken.

Lees hieronder snel verder!

Disclaimer – geen beleggingsadvies, wel informatie

Voordat je dit artikel gaat doornemen is het heel belangrijk om te weten dat dit zeer zeker geen beleggingsadvies is. Wel proberen wij jou een zo goed mogelijk inzicht te geven wat er allemaal mogelijk is met cryptomunten voor de lange termijn en informatie gebaseerd op onze eigen ervaringen.

Ook weet je beter op welke zaken je allemaal moet letten. Let wel op, dat je alleen inzichten van ons krijgt. Wij zijn niet in staat om je advies te geven. Wil je hier echt veel dieper op ingaan, dan is aan jou om een goede specialist te vinden die jou nog beter op maat kan adviseren met betrekking tot je beleggingen op de lange termijn.

De kennis van de markt is wat een specialist zo sterk maakt als adviseur. Die ziet ook ontwikkelingen en houdt zich voortdurend bezig met alles wat er gebeurt op de markt. Daarmee kan jij dan als belegger je voordeel doen. Dit artikel moet een startpunt zijn zodat je de basisinformatie goed kent.

Waarom is investeren voor de lange termijn? – Het verschil met traden

Om goed te begrijpen waarom je juist moet kijken naar de cryptomunten voor de lange termijn, is het eerst belangrijk om te weten wat de verschillende vormen van handelen en verkopen zijn. Heb je het over investeren, dan gaat dat dus om een specifieke daad. Je steekt geld in een object waarvan je denkt dat het je op een later moment geld gaat opleveren.

Je denkt ervan te weten dat de waarde langzaam maar zeker verder zal groeien. Daarom koop je het nu aan, omdat je dan op een later moment meer eraan zal overhouden. Dit wordt ook wel het rendement genoemd. Een goede cryptomunt is één van de opties die je hebt om in te investeren voor de lange termijn.

Er zijn daarnaast natuurlijk ook allerlei andere bekende opties voor de lange termijn zoals aandelen en vastgoed. Het is zaak om in te stappen op een goed moment, bij een lage prijs. In de toekomst is de prijs dan hoger en houd je geld over. Er zijn wel veel factoren die hierin een rol kunnen spelen die je goed in de gaten moet houden.

Het tegenovergestelde van investeren is traden. Ook dit is erg populair als het gaat om cryptomunten. Een ander woord voor traden is ook wel speculeren. Je kijkt dan veel meer naar de korte termijn. Dit kan bijvoorbeeld de verandering in de koers over enkele dagen, of zelfs over enkele uren zijn.

Doordat er ook veel cryptomunten zijn die flink volatiel zijn, is het zo dat er hoge pieken en diepe dalen kunnen zijn die elkaar snel opvolgen. Je koopt dan op een dalmoment in en verkoopt direct zodra de munt opkrabbelt en de waarde wat stijgt. Zo kan je dus snel wat geld verdienen. Dit is echter iets anders dan investeren.

Je kijkt dan veel meer naar een slimme deal, in plaats van een goed rendement. Bovendien moet je hier veel kennis en tijd voor hebben. Daardoor is traden dus niet voor iedereen geschikt. Investeren past daarentegen juist veel beter bij allerlei soorten particuliere beleggers. Het is ook goed om eens te kijken naar een paar begrippen die hierin van belang zijn om te kennen.

Rendement

Misschien wel het belangrijkste punt waar het om gaat als je gaat investeren, is het rendement van de cryptomunt voor de lange termijn. Je investeert omdat je er meer aan wilt overhouden in de toekomst.

Je wilt zoveel mogelijk zekerheid dat je op de lange termijn meer krijgt dan je ervoor betaald hebt. Waarbij je ook de inflatie meerekent. Je wilt dus uiteindelijk over enkele maanden of jaren een rijker mens zijn wanneer je de cryptomunten in je portfolio weer besluit te verkopen

Koersverwachting

Een manier om te bepalen welke cryptomunten een goede investering blijken voor de lange termijn, is door naar de koersverwachting te kijken. Specialisten en analisten houden zich bezig met wat de mogelijke ontwikkeling van de koers kan zijn op de wat langere termijn.

Je kijkt immers als belegger niet alleen naar wat de prijs nu is. Je kijkt vooral ook naar wat de toekomst je zal brengen. Het is goed om te weten of er een flinke stijging verwacht wordt of niet. Dat maakt de keuze die je maakt alvast een flink stuk gemakkelijker.

Test of time

Een belangrijk kenmerk waarop je je kan baseren als je gaat bepalen wat een goede zet voor de lange termijn is, is de test of time. Dit is de uitdrukking die gebruikt wordt voor de cryptomunten die al langer op de markt zijn en hebben bewezen goed de waarde te kunnen behouden en te kunnen groeien.

Het zijn de munten waarin gebruikers en beleggers de potentie zien. Daardoor kan dit dus een stabiele en waarde volle investering in een cryptomunt voor de lange termijn zijn.

Het is dus in ieder geval om al deze zaken goed mee te nemen wanneer je op zoek gaat. Het is goed om dit allemaal te projecteren op de soorten munten die er zijn.

Wanneer je weet wat je van elke soort munt kan verwachten, weet je immers ook of het past bij het soort lange termijn visie dat jij voor ogen hebt. De specialist kan je hier ook bij helpen.

Kenmerken van goede cryptomunten – welke overeenkomsten hebben ze?

Er zijn inmiddels meerdere cryptomunten die de test of time hebben doorstaan. De bekendste daarvan is natuurlijk Bitcoin. Dit is echter niet de enige cryptomunt die je hieronder kunt scharen. Ook een aantal andere digitale valuta’s zijn inmiddels op het punt van volwassenheid gekomen.

Het is inmiddels dan ook mogelijk om enkele overeenkomsten te herkennen. Wanneer je dus weten welke munten de potentie hebben om jou op lange termijn iets op te leveren, dan kan je naar dit soort zaken kijken. Op die manier wordt het alvast wat gemakkelijker om een selectie te maken.

De munten die het op de lange termijn goed doen, worden niet direct geroemd om het gebruiksgemak. Het wordt meer gezien als een goede manier om je geld voor lange tijd op te slaan. Dit wordt ook wel een store of value genoemd. Het is beter om je geld in Bitcoin te steken en daar lange tijd te laten staan, dan dat je het bijvoorbeeld op een bankrekening laat staan.

Dit betekent dus ook dat de bitcoins langer vastgehouden worden. Waardoor de vraag groot blijft en de prijs dus ook blijft stijgen. Andere coins die steeds meer waarde krijgen vertonen dit kenmerk ook.

Er zijn daarnaast ook andere punten die overeen kunnen komen. De meeste munten hebben meerdere van deze kenmerken, maar ze hoeven ze niet allemaal te hebben. Een goed voorbeeld is het kunnen beschikken over een supersnel netwerk.

Ook waar het gaat om de gebruiksmogelijkheden is te zien dat er overeenkomsten zijn, het opvallende daarbij is juist die overeenkomst is dat ze verschillend zijn. Is er een unieke vorm van gebruik mogelijk, dan is de kans dat een coin de tand des tijds doorstaat alleen maar groter te noemen.

Het gaat daarbij ook niet om de potentie die de altcoins vertonen, het gaat er juist om dat deze munten bewezen hebben dat ze een verschil kunnen maken.

Lees ook: Wat zijn de beste cryptomunten van 2023? >>

Het gebruik van crypto – niet alleen maar om op te potten

Hoewel het oppotten, of store of value, dus een belangrijke factor is in de stijging van de koers op lange termijn van veel cryptomunten, is het niet het enige waar je naar kan kijken. Ook de mate waarin een bepaalde cryptomunt in gebruik is, speelt een hele belangrijke rol.

Dit wordt ook wel adoptie genoemd. Dat gebruik kan op heel veel verschillende manieren. Zo wordt er door veel cryptomunten met blockchain gemikt op smart contracts. Een andere factor die veel voorkomt is decentralised finance.

Het is voor veel mensen heel interessant om zakelijke transacties met cryptomunten te verzorgen. Vooral omdat op die manier tussenpersonen zoals banken eruit te snijden zijn. Dit is natuurlijk ook het oerconcept van de cryptomunten. Het is wel heel goed om te weten dat je op die manier meer veiligheid en privacy kan verzorgen.

Maar ook kan je op die manier zorgen dat je minder kosten hoeft te maken voor de zaken die je doet. Het verzorgen van decentralised finance is voor veel cryptomunten heel belangrijk en veel aanbieders zetten hierop in. Het is dus ook belangrijk dat de munt dit aankan.

Om een goed beeld te vormen van de mogelijkheden, is het wel slim om een specialist erbij te betrekken. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een broker in te schakelen. Daarover kan je verderop in dit artikel veel meer lezen. Het is wel heel belangrijk om er zeker van te zijn dat je goede keuzes maakt op basis van wat het doel is dat jij voor ogen hebt.

Dat doel is natuurlijk dat je er op de lange termijn wel veel geld aan over wilt houden. Dat betekent dus dat vooral de koersontwikkeling van belang is, de andere zaken moet de specialist voor je in het oog houden.

Wat zijn de beste cryptomunten voor de lange termijn?

Je hebt nu een idee van de factoren die een rol spelen als het gaat om de lange termijn waarde van cryptomunten. Het is daarom ook goed om eens naar specifieke munten te kijken waar je een goede slag mee kunt slaan.

Op die manier kan je dan zelf een goed beeld vormen van de kansen die er liggen. Op deze plek vind je enkele munten beschreven die een goede optie kunnen zijn voor jou om jouw geld dat je beschikbaar hebt voor beleggingen in te steken.

1. Bitcoin

Het zal je niet verwonderen dat Bitcoin bovenaan de lijst staat van cryptomunten die het best zijn voor de lange termijn. Dit is natuurlijk ook de munt waardoor de meeste mensen op het spoor van cryptocurrency zijn gekomen. Het heeft zijn waarde op alle fronten meer dan bewezen.

Er is geen beter voorbeeld van het doorstaan van de Test of time dan bitcoin. Het is vanaf het eerste moment al de topmunt en dat lijkt voorlopig ook zo te blijven. Wie tien jaar geleden zijn eerste bitcoins kocht, kan daar nu een rendement van honderden procenten op verwachten.

Er is eigenlijk geen investering te noemen die in dezelfde periode een vergelijkbare ontwikkeling heeft doorgemaakt. Voor de lange termijn wordt vooral steeds meer stabiliteit verwacht.

Bitcoin is ook de cryptomunt waar iedereen naar kijkt voor ontwikkelingen. Gebeurt er iets binnen het netwerk van bitcoin, dan wordt dat als een belangrijke move voor alle cryptomunten gezien. Iedere keer pakt bitcoin daarmee dus een voorsprong en lijkt de waarde weer iets meer te stijgen.

Een ander voordeel is het echte decentrale karakter. Rondom de oprichting van bitcoin hangt nog altijd een mythe. De cryptocurrencies die daarna zijn gekomen, kennen vrijwel allemaal één of meerdere founders of een bedrijf dat erachter zit.

Soms zijn dit ook gewoon grote partijen uit de bank- of zakenwereld. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat er veel grote investeerders zijn die graag hun geld in bitcoin steken. Dat komt ook de stabiliteit op lange termijn ten goede.

Lees ook: Wat zijn de alternatieve cryptomunten voor Bitcoin? >>

2. Ethereum

Ook Ethereum is een goed voorbeeld van een cryptomunt die de Test of time inmiddels wel goed heeft doorstaan. Het is een munt die al heel lang aan de weg timmert als concurrent van bitcoin. In de beginfase deed het dat vooral als alternatief omdat het voor andere technieken en mogelijkheden koos.

Dat is ten opzichte van bitcoin nog altijd zo, maar Ethereum heeft inmiddels zelf wel veel volgelingen onder de altcoins die op de markt zijn gekomen. Veel netwerken zijn gebaseerd op de ideeën die ooit bij Ethereum zijn begonnen.

Als het gaat om decentralised finance, dan is het ook zo dat je deze coin daarvan als het beste voorbeeld kan zien. Daardoor is er op de lange termijn ook het nodige van te verwachten op het gebied van rendement. Aangezien deze tak alleen maar groeiende is.

Ook oor Ethereum geldt dat veel andere partijen kijken naar wat deze coin als eerste doet, om op die manier zelf te bekijken welke moves het moet maken om bij te blijven in de markt. Dit wordt ook wel het first mover advantage genoemd en levert coins als Ethereum en Bitcoin dus ook veel waarde op.

Het netwerk van Ethereum staat bovendien veel ontwikkelingen toe, waardoor heel veel nieuwe technieken worden ontdekt en nieuwe wegen te bewandelen zijn. Er is wel een keerzijde aan dit alles. Ethereum heeft al sinds de oprichting moeite met het schaalbaar houden van het netwerk.

Dit gaat niet zo goed als zou moeten. Het is dan ook niet vreemd dat veel altcoins zich juist op die factor richten om zo hun slag te slaan. Het lijkt echter desondanks wel op dat Ethereum dermate veel voorsprong en vertrouwen heeft, dat het niet gemakkelijk wordt om deze coin weg te concurreren.

3. Chainlink

Chainlink is een opvallende naam als het om goede cryptomunten voor de lange termijn gaat. Het is namelijk een coin die nog niet eens zo heel lang bezig is. Het werd pas in 2017 gelanceerd, veel korter geleden dan de lanceringen van Bitcoin en Ethereum.

Wel heeft het zich in die korte tijd al ontwikkeld als een geduchte concurrent. Vooral waar het gaat om decentralised finance. Daardoor is het dus nog net iets meer een concurrent voor Ethereum dan voor Bitcoin. Het is een cryptocurrency die het werken met smart contracts heeft geperfectioneerd.

Dat komt mede ook omdat het de mogelijkheid biedt om extra informatie van externe bronnen aan de blokken op het netwerk toe te voegen. Dit is namelijk juist wat eraan ontbreekt bij alle andere aanbieders op de markt.

Dit wordt ook wel een data oracle genoemd. Het is de bedoeling om informatie en netwerken te verbinden om je zo sterker te laten staan. Doordat het deze unieke eigenschappen heeft, is de kans groot dat de gebruiksvorm zal aanslaan en dus ook op de lange termijn waarde zal hebben.

Het is dus nu nog te vroeg om te zeggen of het de Test of time zal doorstaan, maar doordat alle eigenschappen aanwezig zijn, is er wel op te gokken dat het uiteindelijk wel zo zou kunnen gaan lopen. Daardoor kan je dus ook op de lange termijn het nodige gaan verdienen aan deze cryptomunt omdat de koers zich de komende tijd gunstig gaat ontwikkelen en je nu nog relatief voordelig kan instappen.

4. Litecoin

Dan is er nog Litecoin. Waar Chainlink misschien als de beste concurrent op de lange termijn voor Ethereum kan worden gezien, kan je dat van Litecoin zeggen met betrekking tot concurreren met Bitcoin. Sommigen denken dat het verschil al gemaakt is en Litcoin nooit meer in de buurt van Bitcoin zal komen.

Er wordt gesteld dat je Bitcoin en Litecoin kan vergelijken met goud en zilver in de klassieke tijd. Dat betekent dus ook dat ze tot op bepaalde hoogte inwisselbaar zijn, maar ook dat er nog altijd verschillen zijn wat ze uniek maakt.

Daardoor kan Litecoin dus weldegelijk ook op de lange termijn naast de andere munten bestaan en kan je er met je investering dus ook een goede deal mee sluiten. Zo valt er dus ook nog genoeg aan te verdienen.

Wel is het zo dat ook Litecoin inmiddels al zo lang op de markt is dat gesteld kan worden dat het de Test of time heeft ontstaan. Je zal zien dat je, wanneer je de ontwikkeling van de verschillende munten door de jaren heen bekijkt, deze munt naast Ethereum en Bitcoin een vergelijkbare ontwikkeling ziet doormaken waar het gaat om de koers.

Daardoor kan je er dus ook vertrouwen uit putten dat er op de lange termijn een zelfde situatie zal blijven bestaan. Je kunt er dus waarschijnlijk wel een goed rendement uit halen als je er nu in investeert. Wat Litecoin verder bijzonder maakt is dat elke Litecoin precies gelijk aan elkaar is.

Er zijn maar weinig cryptomunten die dezelfde eigenschappen hebben. Het komt daardoor net wat dichter bij echt geld zoals je dat altijd gekend hebt uit het cashtijdperk.

Cryptomunten kopen voor de lange termijn – hoe pak je het aan?

Wat de beste cryptomunt voor de lange termijn is, kan je dus bepalen aan de hand van de informatie die je hiervoor hebt kunnen doornemen. Daarnaast is het ook goed om je te verdiepen in de manier waarop je erin kan investeren. Het is natuurlijk jouw doel om op de lange termijn eraan te verdienen.

Op de korte termijn moet je daarom eerst bepalen hoeveel geld je erin wilt steken. Zet wat geld op je bankrekening opzij wat je kan missen. Dat kan je dan gebruiken om de cryptomunten van je keuze mee te kopen. Zorg wel dat het geld is wat je echt kan missen, zodat je jezelf niet in de problemen brengt met je vaste lasten en andere kosten.

Heb je een budget voor jezelf vastgesteld? Dan is het slim om op zoek te gaan naar een goed platform waar je gemakkelijk kan aankopen en verkopen. Het is belangrijk dat je op een veilige manier werkt met de cryptomunten, want er zijn veel kwaadwillende kapers op de kust.

Daarom is werken met een ervaren broker altijd slim. Daarover kan je hierna meer lezen. De hulp van de broker is ook op andere vlakken van belang. Hier vind je alleen basisinformatie, maar de broker kan echt diep ingaan op de mogelijkheden die er voor je liggen. Daardoor maak je de kans dat je er als je ooit weer wilt verkopen een goed rendement uit haalt ook een stuk groter.

Een platform waar je voor kiest moet het natuurlijk ook wel gemakkelijk maken om te investeren in cryptomunten voor de lange termijn. Het is fijn om te weten dat je vaak kan betalen op de manier die het best bij jou past. Zo kan je bijvoorbeeld vaak gewoon met iDeal werken. Dat is wel zo fijn, want dan kan je direct via je bank de betaling verzorgen en heb je snel je voorraad aan cryptomunten in je bezit.

Het is slim om een strategie te bepalen en te kijken of je misschien moet spreiden door je budget over meerdere cryptomunten die een goed perspectief voor de lange termijn hebben te verdelen. Zo kan je er dus nog meer zekerheid in bouwen dat je ook echt iets gaat verdienen en je straks kan genieten van een goed rendement.

Zorg tot slot dat je beschikt over een goede wallet. Het is belangrijk dat je de cryptocurrencies die je koopt ergens opslaat om ze te bewaren. Je kijkt immers naar de lange termijn en je moet wel zorgen dat alles veilig opgeborgen wordt. De cryptovaluta’s zijn zeer populair, ook onder hackers en cybercriminelen.

Je moet dus wel zeker zijn dat zij er in ieder geval niet bij kunnen. Daar is de wallet het geschikte middel voor. Je hebt online en offline wallets. Het is slim om even te bekijken wat de verschillen zijn en zo te bepalen wat voor jou de beste is. Dit is essentieel voor je lange termijn.

Cryptomunten verkopen – wanneer haal je het beste rendement?

Het investeren in cryptomunten voor de lange termijn doe je met het oog op het rendement. Wat er morgen gebeurt maakt voor jou niet uit. Het is belangrijk dat er ergens in de toekomst, waarschijnlijk pas over enkele jaren, veel meer aan te verdienen is dan nu. Daarom is het niet alleen belangrijk om te weten wanneer je moet kopen als belegger.

Het is juist ook belangrijk om in te schatten wanneer je wel moet verkopen. Dit wil je niet te snel doen. Zo kan je namelijk nog meer rendement mislopen. Je wilt echter ook niet te laat zijn en net voorbij de piek pas weer geld op je rekening te hebben. Je loopt dan rendement mis.

Hoe je dit precies moet aanpakken, kan je het best bepalen met de specialist van de broker waar je mee werkt. Je kan aan de verschillende coins die de Test of time al hebben doorstaan zien wat de effecten kunnen zijn. Mensen die er vroeg bij waren en niet te snel verkocht hebben, beschikken nu over coins die rendementen van vele honderden procenten in zich hebben.

Terwijl er ook mensen zijn die allang weer verkocht hebben. Die zullen vast ook wel goed verdiend hebben, maar ze hebben wel rendement misgelopen omdat er nog veel meer in zat. Ze hebben misschien gereageerd op een dal dat er op dat moment in de koersontwikkeling zat. Terwijl ze bij meer geduld vervolgens een grotere stijging hadden kunnen meemaken. Dit maakt het dus belangrijk om veel geduld op te bouwen.

De broker kan je bijstaan bij het verkopen. Vaak kan dit op het platform heel simpel worden gedaan. Je gaat gewoon naar het verkoopmenu en kan dit met enkele klikken al geregeld hebben. Een goede stelregel waar je je aan kan houden is dat je pas je rendement moet innen op het moment dat je het geld dat je in de cryptomunten voor de lange termijn hebt gestoken, nodig hebt.

Zolang je het niet nodig hebt, is er ook geen noodzaak om de ontwikkelingen niet even af te wachten. Is het dan tijd geworden om te verkopen, dan kan je altijd nog kiezen om alleen een deel van je portfolio van de hand te doen en de rest nog even te behouden.

Brokers – welk platform is goed voor de lange termijn?

Het is van belang om een goed beeld te hebben van de plekken waar je je aankopen, en in een veel latere fase je verkopen, kan doen. Wil je investeren in cryptomunten voor de lange termijn? Dan is het een goed idee om bijvoorbeeld te bekijken welke brokers een goede naam hebben en jou kunnen bieden wat je zoekt.

Het beste voorbeeld daarvan is misschien wel Bitvavo. Dit platform is niet alleen van hoge kwaliteit, het is ook nog eens heel snel. Het is misschien wel de grootste naam onder de brokers. Je kunt er dan ook in alle soorten cryptomunten die hier genoemd zijn handelen. Het is goed om zo aan je beleggingen te werken.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wil je liever een ander platform proberen? Dan is Binance een goede optie. Je kunt hier ook van alles verhandelen en je kan er zeker van zijn dat de voorwaarden lekker gunstig zijn. Je kunt er ook andere cryptomunten met gunstige perspectieven voor de lange termijn vinden.

Wil je het liever wat dichter bij huis houden en toch goede investeringen doen? Dan kan je ook kijken bij Bitcoin Meester. Deze broker is inmiddels alweer enkele jaren bezig en heeft niet alleen een goede naam in eigen land opgebouwd. Ook buitenlandse investeerders werken via dit platform.

Dit komt onder andere door de goede service en hulp die je er krijgt. Niet alleen bij je aankopen, maar ook bij je verkopen is dit het geval. Ben je iemand die het graag gemakkelijk houdt? Dan is Litebit, misschien wel het platform waar je moet zijn. Daar kan je gewoon simpel kopen en betalen.

Een platform dat juist geschikt is voor de meer gevorderde investeerders is eToro. Daar komen particulieren en specialisten samen om hun investeringen te doen en deals te sluiten. Het is er flink professioneel ingericht. Je kunt als Nederlandse investeerder ook voor BTC Direct kiezen. Daar vind je ook alle mogelijkheden voor de lange termijn.

Conclusie – wat zijn de beste cryptomunten voor de lange termijn?

Heb je alles eens op een rijtje gezet? Dan kan je kijken wat voor jou de beste cryptomunten zijn voor de lange termijn om in te investeren. Het is niet zo dat je dan altijd maar bij één munt uitkomt. Het is natuurlijk ook afhankelijk van wie jij bent en hoe jij het met je investeringen wilt aanpakken.

Hoe langer je de termijn maakt, hoe anders je keuze waarschijnlijk ook zal uitpakken. Daarnaast spelen zaken als je budget en de mate van risico natuurlijk ook een rol in wat je uiteindelijk doet als investeerder. Je kunt één van de brokers die wij hierboven besproken hebben zeker eens gaan ontdekken en zelf aan de slag gaan.

Doordat op deze platforms veiligheid bovenaan staat weet je altijd zeker dat er op een goede manier met jouw investeringen wordt omgegaan. En dat geeft jou de ruimte om je te richten op de kansen op een goed rendement op lange termijn.

Waar kan ik veilig en tegen lage kosten mijn cryptomunten kopen?

Omdat je tegenwoordig uit steeds meer exchanges/brokers kunt kiezen wordt de keuze er voor jou niet veel gemakkelijker op. Daarom is het belangrijk om te kijken wat voor jou belangrijk is. Wil je als beginner gaan starten met het investeren in cryptocurrency dan kunnen wij het bedrijf Bitvavo aanraden.

Dit is momenteel de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Je koopt hier eenvoudig, veilig en tegen lage kosten jouw cryptomunten. Ook voor de gevorderde belegger zit je hier goed, omdat ze ook geavanceerde optie hebben waar jij zelf kan gaan traden. Je betaald er gemakkelijk met iDeal en geven ook de mogelijkheid tot een hele handige app, zodat je altijd jouw investeren goed in de gaten kunt houden.

Wil je dit platform ook gaan ontdekken maak dan via onderstaande link een gratis account aan en handel direct de eerste EUR 1000 gratis. Dit scheelt je gelijk een hoop geld waar je mooi extra crypto van kan kopen. En dat vinden wij natuurlijk allemaal leuk!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wil je eerst meer leren hoe ook jij geld kan verdienen met crypto?

Het begin is altijd lastig, want waar moet je precies beginnen en welke informatie is echt betrouwbaar en kan je daadwerkelijk iets mee? Je bent niet de eerste die hier tegenaan loopt en wij kennen dit gevoel zeer zeker ook. Want er is zoveel informatie online te vinden, maar het is best lastig om het goede er tussenuit te vissen.

En dan is ook nog belangrijk als je eenmaal iets hebt gevonden dit goed toe te gaan passen. Alleen weet je vooraf niet of het wel of niet werkt en ga je dus zeer zeker fouten. En fouten maken hoort erbij en is absoluut niet erg want hiervan leer je. Alleen kost het je heel erg veel tijd om dit allemaal zelf uit te gaan zoeken.

En dat is op zich zonde want de tijd is schaars. Zeker in de tijd waarin wij leven, want laten wij eerlijk zijn wij hebben over het algemeen ook veel andere dingen te doen. Is er dan een andere manier om het veel sneller te leren en iets waar je ook echt iets aan hebt? Absoluut! Wat ons in het begin erg heeft geholpen is de cursus AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery.

Alles word je hierin stap-voor-stap van A tot Z uitgelegd. Het is een stappenplan wat je moet volgen, zodat jij op den duur weet hoe ook jij geld kan gaan verdienen met cryptocurrency. Het wordt gegeven door Patrick Suiker en Derek Westra. Beide hebben te samen meer dan 8 jaar ervaring en weten waar ze het over hebben. Je kan het zien als twee mentors die alle beginnersfouten al hebben gemaakt en jij dus niet meer hoeft te maken.

Heb je wat tijd over volg dan zeker eerst eens hun gratis Bitcoin training. Zo krijg je al direct meer feeling met de crypto wereld. Je gaat in deze training onder andere de volgende dingen leren:

  • Starten met de basisbeginselen van crypto
  • Welke strategie jou gaat helpen om geld te verdienen met crypto
  • Het veilig bewaren van jouw cryptomunten
  • Op welke manier jij de beste cryptomunten kunt gaan vinden
  • Jouw eerste crypto aankopen voor EUR 1
  • Het ontdekken van een munt die veel potentie heeft

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Wij wensen je alvast heel veel succes met het bouwen aan jouw vermogen! Als tip kunnen wij jou nog meegeven om niet al jouw geld alleen in crypto te stoppen. Probeer dit wat te spreiden door bijvoorbeeld ook te investeren in aandelen, goud, opties of vastgoed. Of uiteraard iets anders waar jij je prettig bij voelt.

Zo beperk je de risico’s enigszins en hoef je niet direct in paniek te raken wanneer een bepaalde belegging het op dat moment niet zo lekker doet.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Waarom Crypto Kopen?

Waarom crypto kopen? Ontdek waarom je wel of juist niet in cryptocurrency zou gaan investeren en bij welke broker je veilig crypto koopt.

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken op onze website gebruik van cookies om je beter en persoonlijker te helpen. Als je verder gebruik maakt van onze website gaan wij ervan uit dat je dat goedvindt. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder jouw cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, ga je hiermee akkoord.

Sluit