Bitcoin (BTC) Kopen: Waarom Is Het Een Goed Idee? [2024]

Koop Hier Veilig, Snel En Goedkoop Jouw Bitcoin!

Gemiddelde leestijd: 69 minuten
veilig bitcoin kopen linker zijkant

Anno 2024 kom je de term cryptocurrency steeds vaker tegen. Dit is een digitale munteenheid die een alternatief vormt voor traditionele valuta. Een van de oudste en meest bekende cryptocurrencies is Bitcoin (BTC).

Deze digitale munt haalde de afgelopen jaren vaak het nieuws. Met name de spectaculaire waardestijging van een paar cent tot duizenden dollars zorgde voor verbazing in de financiële wereld.

Aan de andere kant hebben sterke dalingen in de prijs ongetwijfeld ook een hoop tranen doen vloeien. Hoe dan ook is er veel te vertellen over Bitcoin.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze nu al legendarische cryptocurrency en maken we duidelijk waarom het kopen van Bitcoin een goed idee is.

Lees hieronder snel verder!

Welke onderwerpen komen in dit artikel aan bod?

Dit betreft een uitgebreid artikel over Bitcoin en waarom wij het kopen van deze cryptocurrency een goed idee vinden. Het is echter in geen enkel geval een investeringsadvies. De keuze is uiteindelijk aan jou. Doe daarom altijd jouw eigen onderzoek.

We raden aan om je goed in te lezen en je bewust te zijn van de voor- en nadelen van Bitcoin. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over deze crypto. Zo komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • De geschiedenis van Bitcoin
  • Wat is de essentie van Bitcoin?
  • Wat is het doel van Bitcoin?
  • Waarin verschilt Bitcoin van traditionele valuta?
  • Wat maakt Bitcoin uniek?
  • Bitcoin kopen: hoe doe je dat?
  • Hoe kies je een goede broker of exchange om Bitcoin te kopen?
  • Wat zijn goede brokers of exchanges om Bitcoin te kopen?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van Bitcoin?
  • Tips en strategieën om van handelen in Bitcoin een succes te maken
  • Wat is de toekomstverwachting van Bitcoin?
  • Conclusie: Waarom is het kopen van Bitcoin een goed idee?

Bitcoin begon met een mysterie

De afgelopen decennia werden gekenmerkt door grote technologische ontwikkelingen. De razendsnelle opmars van het internet, de smartphone en cryptocurrencies is daar het uitgelezen voorbeeld van. Deze technologische ontwikkeling hebben we te danken aan Satoshi Nakamoto, die in 2009 een nieuwe uitvinding genaamd Bitcoin op de markt bracht.

Het bracht een revolutie teweeg in de wereld van het geld. Tot op de dag van vandaag is de echte identiteit van de maker van Bitcoin een mysterie. We weten niet eens of Satoshi Nakamoto een man of een vrouw is, want de naam is een pseudoniem.

Geruchten over de identiteit van Nakamoto

De geruchten gaan dat Satoshi Nakamoto een Japanner van tussen de 45 en 50 jaar oud is. Veel mensen trekken dit echter in twijfel omdat hij of zij het Engels zo goed beheerst. Bovendien schijnen zijn of haar werkuren meer overeen te komen met de tijdzone van het Verenigd Koninkrijk dan die van Azië.

Bovendien is Satoshi een Japanse jongensnaam en dit impliceert dat het een man betreft. Hoe dan ook draagt het mysterie bij aan de legende rondom dit persoon.

2008: Bitcoin laat voor het eerst van zich horen

In augustus 2008 maakte de wereld voor het eerst voorzichtig kennis met Bitcoin. In die maand werd het domein Bitcoin.org online aangemeld.

Twee maanden later verscheen een document met de naam ‘’Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System’ in een nieuwsbrief over cryptografie.

Januari 2009: cryptocurrency voor het eerst vrijgegeven

In januari 2009 lanceerde Satoshi Nakamoto versie 0.1 van de Bitcoin broncode. Ook gaf hij de cryptocurrency vrij door het genesisblok eruit te halen. De maker van de munt bleef nog ongeveer een jaar aan de software werken voordat hij spoorloos verdween. We weten wel dat Nakamoto op 11 februari 2009 op een forum een berichtje postte over Bitcoin:

“The root problem with conventional currency is all the trust that’s required to make it work. The central bank must be trusted not to debase the currency, but the history of fiat currencies is full of breaches of that trust. Banks must be trusted to hold our money and transfer it electronically, but they lend it out in waves of credit bubbles with barely a fraction in reserve. We have to trust them with our privacy, trust them not to let identity thieves drain our accounts. Their massive overhead costs make micropayments impossible.”

Daarnaast schreef de uitvinder het volgende:

“It’s time we had the same thing for money. With e-currency based on cryptographic proof, without the need to trust a third party middleman, money can be secure and transactions effortless.”

Wat is de essentie van Bitcoin?

In de bovenstaande tekst van Nakamoto staat de essentie van Bitcoin. Het is een gedecentraliseerd digitaal betaalmiddel. Dit houdt in dat financiële instellingen geen enkele invloed kunnen uitoefenen op nationale of internationale transacties.

Dit is een groot verschil met transactie die je bijvoorbeeld met euro’s of dollars uitvoert. In dat geval is het beheer van de transactie in handen van de bank. 

Waarin verschilt Bitcoin van traditionele valuta?

Bitcoin is ook anders dan traditioneel geld omdat je het niet in handen kunt houden. Alle transacties met Bitcoin vinden plaats op een digitaal netwerk genaamd de blockchain. Je  kunt het zien als een soort digitaal grootboek dat alle transacties bewaard. Iedere transactie is beveiligd door cryptografie, een onleesbare code voor derden.

Alleen het persoon die de transactie verstuurt en het persoon die de transactie ontvangt kan de code lezen. Daarnaast worden alle transacties gecontroleerd en bevestigd door computers die bekend staan als ‘nodes. In feite is een node een klein stukje software dat bepaalt of een transactie wel of niet geldig is.

Wat is de functie van nodes en miners?

Om nodes hun werk te kunnen laten doen is een enorme hoeveelheid energie en rekenkracht nodig. Om dat mogelijk te maken gaan zogeheten miners hard aan het werk.

Zij leveren de computers die nodig zijn. Bitcoin kan dus niet functioneren zonder nodes en miners. Kort samengevat vindt de verificatie van een transactie op de blockchain op de volgende manier plaats:

  • Stap 1: Nodes controleren knooppunten in de blockchain en of transacties geldig zijn.
  • Stap 2: Afzonderlijke transacties worden toegevoegd aan een lijst van andere transacties zodat er een blok kan worden gevormd.
  • Stap 3: Data wordt toegevoegd aan het onbevestigde blok, zoals een hash, een wiskundig algoritme dat er onder andere voor zorgt dat de blockchain veilig is.
  • Stap 4: Miners verifiëren de hash van het blok om er zeker van te zijn dat het blok veilig en geldig is.

Wat is het doel van Bitcoin?

Satoshi Nakamoto bedacht Bitcoin als een alternatief digitaal betaalmiddel zonder tussenpersonen.  Externe partijen zijn niet meer nodig om transacties uit te voeren en/of te controleren. Op dit moment is Bitcoin, afgekort tot BTC, in veel landen nog geen geldig betaalmiddel.

Een belangrijke reden daarvoor is dat deze cryptocurrency niet wordt ondersteund door een onderpand. Desondanks is Bitcoin zeer populair over de hele wereld. Een aantal bijzondere feitjes over Bitcoin:

  • Het eerste product dat ooit met Bitcoin werd gekocht was een pizza. Dit bijzondere moment vond plaats op 22 mei, en daarom heet deze dag nu ‘Bitcoin Pizza Dag’
  • De bedenker van Bitcoin is een groot mysterie.
  • Na de lancering van Bitcoin in 2009 volgden duizenden andere cryptocurrencies die tegenwoordig bekend staan als ‘altcoins’.
  • Iedereen die een transactie verricht met Bitcoin is anoniem.
  • Verlies je jouw wachtwoord of private keys voor je Bitcoin portemonnee? Dan gaan je munten voorgoed verloren.
  • Er is een maximale voorraad aan Bitcoin, namelijk 21 miljoen.
  • Op dit moment zijn al meer dan 16 miljoen Bitcoins gemined.
  • De laatste Bitcoin zal naar verwachting rond 2140 worden gemined.

Wereldwijd betalingen verrichten

Het hoofddoel van Bitcoin is het mogelijk maken van digitale betalingen over de hele wereld. In feite kun je deze crypto zien als een ‘checklist’. Persoon A verstuurt bijvoorbeeld Bitcoin naar persoon B. Vervolgens stuurt persoon B het weer door naar persoon C enzovoort.

Vrijwel iedereen op de planeet heeft toegang tot de blockchain. Het is namelijk openbaar. Jouw etnische achtergrond, geslacht en politieke overtuigingen doen er totaal niet toe.

Geen bankrekening nodig

Om Bitcoin te kopen heb je niet eens een bankrekening nodig. De digitale munt kan namelijk worden opgeslagen in een digitale portemonnee. Later in dit artikel zullen we daar meer over vertellen. Bitcoin opent een wereld aan mogelijkheden voor inwoners van landen waar het hebben van een bankrekening niet vanzelfsprekend is.

Wat maakt Bitcoin uniek?

Bitcoin is een van de eerste digitale geldsoorten die gebruik maakt van moderne peer-to-peer technologie. Dit houdt in dat computersystemen in het netwerk rechtstreeks aan elkaar verbonden zijn.

Via het netwerk waar de peers zijn aangesloten kunnen bestanden direct worden gedeeld. Bovendien is het netwerk volledig decentraal. Dit is een ander kenmerk dat Bitcoin uniek maakt. Er is geen centrale autoriteit die toezicht houdt op de activiteiten van het netwerk.

Maximale hoeveelheid gemined

Al eerder benoemden wij de belangrijke functie van miners. Natuurlijk doen ze hun werk niet voor niets. De miner die als eerste een ingewikkelde rekensom weet op te lossen ontvangt een beloning in de vorm van crypto.

Minen is dus een van de manieren waarop je crypto zoals Bitcoin kunt vergaren. Het is echter een complex proces en niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kun je Bitcoin ook gewoon kopen. In dit artikel leggen we haarfijn uit hoe je dat doet.

Het Lightning Network: oplossing voor kleine betalingen

In een ver verleden was het versturen van een telegram de snelste en meest betrouwbare manier van lange-afstandsverkeer. Om dit te doen moest je naar je het postkantoor in de buurt en geld betalen voor het aantal letters dat jouw bericht bevatte.

Daarna werd het bericht verzonden. Bij dit proces waren veel personen betrokken en dat nam tijd in beslag.

Transacties duren minder lang dankzij het Lightning Network

Bovendien betaalde je bij het versturen van een telegram bericht een vrij hoog bedrag voor de transactie. De huidige situatie in het Bitcoin netwerk is vergelijkbaar. Hoe drukker het is op het netwerk, hoe langer de transactie duurt.

Maar gelukkig is er een oplossing in de vorm van het Lightning Network. Je kunt het vergelijken met een sneltoets op een telefoon. Je hoeft alleen maar op het knopje ‘1’ te drukken en je krijgt jouw vriend of vriendin aan de lijn.

Lagere kosten

Het Lightning Network voegt een extra laag toe aan de Bitcoin-blockchain en stelt klanten in staat om een klein netwerk te ontwikkelen tussen twee verschillende partijen op die extra laag.

Deze netwerken kunnen net zo lang bestaan als nodig is. Ze zijn gevestigd tussen twee personen, dus aankopen vinden vrijwel onmiddellijk plaats. Dit zorgt voor zeer lage kosten.

Één enkele transactie

Het Lightning Network maakt mogelijk voor klanten om talloze transacties uit te voeren buiten de primaire blockchain. Bovendien neemt het de informatie op als één enkele transactie. Deze innovatie is wijdverspreid.

Dit betekent dat je dus geen speciaal kanaal hoeft op te zetten om geld naar een bepaalde persoon te sturen. In plaats daarvan ben je dankzij dit netwerk in staat om een betaling naar iemand te sturen via kanalen met mensen waarmee je al verbonden bent. Het systeem zal automatisch de kortste route vinden.

Kop koffie kopen met Bitcoin

Het Lightning Network zou uiteindelijk een antwoord zou kunnen bieden op de eindeloze discussie over het kopen van een kop koffie met Bitcoins.

Je doet snel en eenvoudig een aankoop niet of nauwelijks kosten in rekening worden gebracht. Oftewel: het is niet nodig om van elke aankoop een document op de blockchain bij te houden.

Praktijkvoorbeeld: Jack en Bob zetten eigen netwerk op

Een praktijkvoorbeeld maakt de betekenis van het Lightning Network nog iets duidelijker. Stel je twee mannen voor genaamd Jack en Bob. Ze willen snel en met weinig kosten geld naar elkaar sturen. Daarom hebben ze een netwerk op het Lightning Network opgezet.

Eerst moeten de heren een digitale portemonnee aanmaken waar alleen zij toegang tot hebben. Vervolgens storten ze er allebei een bepaalde hoeveelheid Bitcoin in. Vanaf dat moment kunnen Jack en Bob onbeperkt transacties naar elkaar versturen.

Herverdelingen van geld

In principe zijn al hun aankopen herverdelingen van het geld dat in de gemeenschappelijke portemonnee zit. De echte circulatie van fondsen vindt plaats wanneer het netwerk wordt gesloten. Op de blockchain wordt vastgesteld wie wat krijgt.

Stel je voor dat Jack 1 BTC naar Bob stuurt en dat Bob zo vriendelijk is om 2 BTC naar zijn vriend te sturen. Als de twee mannen besluiten om hun netwerk te sluiten na de deal, ontvangt Jack 2 BTC en Bob 1 BTC.

Bitcoin kopen: hoe doe je dat?

Bitcoin kopen is heel eenvoudig. In feite hoef je slechts een account aan te maken op een cryptocurrency exchange. Vervolgens klik je op ‘Bitcoin kopen’. Wel raden we aan om eerst cryptocurrency exchanges met elkaar te vergelijken op het gebied van gebruikersgemak, kosten en klantenservice.

Wat heeft de exchange jou te bieden? Vergeet ook niet om reacties van eerdere klanten te lezen, zodat je een goed beeld krijgt van de exchange.

Account aanmaken en ID verificatie

Heb je een exchange uitgekozen? Maak dan een account. Voer jouw e-mailadres in, maak een wachtwoord en voer een aantal gegevens in zodat de exchange jouw identiteit kan bevestigen.

Keuze uit diverse betaalmethodes

Het bevestigen van jouw identiteit kan een paar dagen duren. Ben je geaccepteerd, dan kun je meteen geld storten op de exchange. De meeste exchanges bieden tegenwoordig diverse betaalmethodes aan, zoals creditcards, PayPal.

Op Nederlandse exchanges zoals Bitvavo en Bitcoin Meester kun je ook geld storten via iDeal.

Klik op de knop ‘Bitcoin kopen’

Nadat je geld hebt gestort is het tijd om Bitcoin te kopen. Op de meeste exchanges hoef je slechts op de knop ‘Bitcoin kopen’ te klikken. Een belangrijk moment! Vervolgens kun je beginnen met handelen of de Bitcoin opslaan in je digitale portemonnee.

Hoe kies je een goede broker of exchange om Bitcoin te kopen?

Overweeg je om Bitcoin te kopen? Dan ben je zeker niet de enige. Ontelbaar veel mensen over de hele wereld gingen je voor. Soms met succes en soms met tegenvallende resultaten.

We zullen eerlijk zijn: het koersverloop van Bitcoin valt nooit precies te voorspellen. Maar het kiezen van een betrouwbare Bitcoin broker maak je in elk geval een goede stap. We raden aan om te letten op de volgende zaken:

Reputatie:
Online reputatie is een van de meest belangrijke kenmerken van een (Nederlands) Bitcoin exchange. Bezoek bijvoorbeeld een forum om de ervaringsverhalen van andere gebruikers te lezen en/of raadpleeg recensies.

Veiligheid:
Let ook op de veiligheid van een exchange. Is het bijvoorbeeld een of meerdere keren gehackt en welke maatregelen worden er getroffen om het geld van klanten te beveiligen? We raden aan om een exchange te kiezen met een betrouwbaar ‘cold wallet’ gedeelte omdat dit de kans op hacken minimaliseert.

Handelskosten:
Natuurlijk wil je na het verrichten van een transactie niet te maken krijgen met hoge handelskosten. Hoeveel je moet betalen verschilt per exchange. Lees de informatie over transactiekosten goed door voordat je je ergens aanmeldt. Kijk daarnaast naar de verschillende betaalmogelijkheden.

Staat de exchange aankopen toe met een creditcard, PayPal of bankrekening? Kies voor een exchange met zoveel mogelijk betalingsmethoden. Dit maakt het omwisselen van Bitcoin voor traditionele valuta en het laten uitbetalen van eventuele winsten een stuk eenvoudiger.

Handelsspreads
Exchanges bieden soms verschillende wisselkoersen voor cryptocurrencies die in nationale valuta’s genoteerd zijn. Informeer voordat je een rekening opent naar de handelsspreads van de toekomstige beurs. Bovendien staan wisselkoersen er om bekend dat ze qua waarde sterk schommelen op volatiele markten.

De crypto markt is daar het uitgelezen voorbeeld van: koersen stijgen of dalen soms wel met 20 tot 30 procent op een dag. Natuurlijk hangt de volatiliteit ook af van de valuta en/of cryptocurrency zelf.

Identiteitseisen
Hou er rekening mee dat exchanges vaak om een identificatiebevestiging vragen bij het goedkeuren van jouw account en betaalkaart. In de cryptowereld wordt deze procedure ‘Know Your Customer’ genoemd (KYC). Soms rekenen handelsplaatsen daarbij afhandelingskosten. Laat je niet afschrikken door ID verificatie.

Hoewel decentralisatie een belangrijk element is van Bitcoin en veel andere crypto, vragen de meeste exchanges op dit moment nog om een verificatie bij stortingen en opnames. Toch zijn er ook exchanges waar je wel anoniem kunt registreren. Heeft anonimiteit jouw voorkeur? Dan zou je Bitcoin op deze plekken kunnen aanschaffen:

  • Coinbase
  • Plus500
  • Kraken
  • Coinmama
  • Nominex
  • Bitcoin.com exchange

ID verificatie door een exchange kan vaak tot enkele dagen duren. Misschien vind je dit vervelend, maar aan de andere kant voorkomt het fraude, witwassen en andere vormen van oplichting. Hoe dan ook is de keuze geheel aan jou.

bitvavo logo

1. Bitvavo

Bitvavo is een relatief jonge crypto broker die in korte tijd een goede reputatie heeft opgebouwd. Het werd in 2017 opgericht door Tim Baardse en Jelle de Boer.

De twee mannen waren van mening dat het kopen van cryptocurrencies makkelijker kon. Zodoende creëerden ze binnen korte tijd een fantastisch platform die het kopen van Bitcoin met euro’s een fluitje van een cent maakt.

Van broker tot beurs

In maart 2019 vond er een belangrijke verandering plaats in het bedrijfsmodel van Bitvavo. Het ontwikkeling zich van een broker tot een beurs. Voor de minder ervaren trader is er de broker functionaliteit en het gebruiksvriendelijke dashboard overigens nog steeds aanwezig.

Daarnaast lanceerde Bitvavo in de zomer van 2020 een Android en iOS app. Wij hebben natuurlijk meteen even gekeken naar deze app. Het ziet er niet alleen mooi en overzichtelijk uit, maar werkt ook nog eens eenvoudig en snel.

Bovendien krijg je toegang tot jouw account met een pincode login. Dit is efficiënter dan een app waarbij een e-mail login verplicht is.

Onder toezicht van De Nederlandsche Bank

Sinds 2020 moeten alle crypto aanbieders in Nederland onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank (DNB) staan. Dit moet witwassen en financieren van terroristische activiteiten voorkomen. Crypto aanbieders moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Identificatie en verificatie van klanten die zich willen registreren.
  • Het volgen van transacties.
  • Het verifiëren van het bewijs van de herkomst van bepaalde activa.

Bitvavo voldoet aan alle richtlijnen van de DNB en is daarmee een uitstekend platform voor het kopen van Bitcoin.

Hoe maak je een account aan bij Bitvavo?

Om gebruik te maken van Bitvavo dien je een account aan te maken. Nadat je account is geverifieerd kun je een geldbedrag storten. Binnen enkele minuten staat het bedrag op je account.

Vervolgens koop je met de euro’s een cryptocurrency. De gebruiksvriendelijkheid is niet het enige voordeel van Bitvavo:

  • Het is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB).
  • Het is een zeer goedkope Europese broker met maximale handelskosten van 0,25 procent.
  • De interface is simpel en gebruiksvriendelijk.
  • Er zijn meer dan 200+ cryptocurrencies beschikbaar en dit aantal neemt nog steeds toe.
  • Het is mogelijk om rente te verdienen, tot 10.5 procent op jaarbasis.
  • Crypto wallets zijn verzekerd tot 255 miljoen dollar.
  • Er is een geavanceerd exchange onderdeel beschikbaar voor ervaren handelaren.
  • Alle fondsen worden in een apart fonds opgeslagen, te weten Stichting Bitvavo Payments. Daardoor gaan er bij een eventueel faillissement geen fondsen verloren.
  • Geautomatiseerde handel is mogelijk via de API.
  • Goede klantenservice via e-mail en live chat. Helaas nog niet te bereiken met de telefoon.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

coinbase logo

2. Coinbase

Coinbase is een van de grootste Bitcoin exchanges ter wereld. Het is over de hele wereld zeer populair, van de Verenigde Staten tot Canada, Australië, Singapore en Nederland. En dat te bedenken dat Coinbase nog geen tien jaar oud is.

Het werd in 2012 opgericht in San Francisco. In minder dan tien jaar tijd heeft het zich ontwikkeld tot een van de grootste exchanges ter wereld op het gebied van en handelsvolume en liquiditeit.

Wat zijn de voor- en nadelen van Coinbase?

We vinden het fantastisch hoe eenvoudig en snel je Bitcoins kunt kopen op Coinbase. Bovendien heb je de keuze uit verschillende betaalmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een bankoverschrijving, SEPA en creditcard. Bij deze alle voordelen van Coinbase op een rij:

  • Zeer overzichtelijke en simpele gebruikersinterface.
  • Hoge liquiditeit
  • Veel betaalmogelijkheden, variërend van SEPA tot een bankoverschrijving en in Nederland sinds kort ook met iDeal. Hou wel rekening met het feit dat een bankoverschrijving een paar dagen kan duren.
  • Je hebt toegang tot meer dan dertig verschillende cryptocurrencies en dit aantal blijven zich uitbreiden.
  • Zeer veilig en betrouwbaar.
  • Mobile applicatie beschikbaar om de waarde van jouw cryptomunten in de gaten te houden.

Nadelen van Coinbase

  • Bij een te hoog gebruiksvolume loopt de site soms vast.
  • De transactiekosten zijn er hoger dan op andere exchanges.
binance logo

3. Binance

Binance is een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Bijzonder genoeg bestaat het nog maar een paar jaar. Het werd opgericht in China in 2017 door Changpeng Zhao, beter bekend om zijn initialen CZ. Het handelsvolume op Binance is zo groot dat het inmiddels niet meer weg te denken is uit de crypto industrie.

Wat is Binance?

Binance is een centrale exchange. Dit houdt in dat een bedrijf fungeert als tussenpersoon. Bovendien bewaart het handelsplatform de cryptomunten van gebruikers op een zo veilig mogelijke manier. Ondanks een aantal hacks in het verleden heeft Binance een zeer betrouwbaar karakter.

Deze exchange is niet voor niets populair onder miljoenen gebruikers over de hele wereld. Het voldoet aan wettelijke criteria en heeft zeer concurrende handelskosten. Het vaste tarief is slechts 0,1 procent. Ook het feit dat deze exchange inmiddels meer dan 1800 cryptocurrencies heeft maakt het zeer populair.

Veel ontwikkelingen

De ontwikkelingen rondom Binance gaan snel. Zo verplaatste onlangs haar procedures naar het Europese eiland Malta vanwege problemen met de crypto regelgeving in China en Japan.

Daarnaast heeft het sinds enige tijd een platform voor Amerikaanse consumenten. Binance US voldoet aan de Amerikaanse wetgeving wat betreft het verhandelen van digitale activa en de steun aan blockchain projecten.

Eigen token: Binance Coin (BNB)

De lage handelskosten op Binance vereisen nog iets meer uitleg. Voor bezitters van de native token Binance Coin (BNB) liggen de kosten zelfs nog lager.

Binance Coin werd uitgegeven en gedistribueerd in een ICO tijdens de lancering van de exchange. Destijds was het een Ethereum ERC-20 token. De ICO bracht destijds 15 miljoen dollar op.

Korting van 50 procent

Binance stimuleert gebruikers om transactiekosten in BNB te betalen door in het eerste jaar van lidmaatschap een korting van 50 procent aan te bieden die elk volgend jaar afneemt.

BNB investeerders hebben in totaal vijf jaar lang recht op korting. De BNB token kan daarnaast gebruikt worden om te investeren in ICO’s die bijvoorbeeld deelnemen aan Binance’s Launchpad-programma.

Hoe maak je een account aan op Binance?

Het aanmaken van een account op Binance is gelukkig heel simpel. Volg dit stappenplan:

  • Ga naar de Binance webpagina en registreer je met een e-mail adres en een wachtwoord: We raden aan om twee-factor authenticatie (2-FA) in te stellen als extra veiligheidsmaatregel. Installeer Google Authenticator om deze installatie mogelijk te maken.Iedere keer dat je inlogt of een handeling uitvoert moet je een uniek nummer invoeren die naar je telefoon wordt verstuurd. Met de code bewijs je dat jij de handeling op de exchange uitvoert.
  • Bevestig je persoonlijke gegevens: Het ondergaan van een eenvoudig Know-Your-Customer (KYC) proces is verplicht. Geef onder andere je volledige naam, huisadres, het land van verblijf en geboortedatum. De gegevens worden doorgestuurd naar een dienstverlener (NetVerify). Om het proces te voltooien moet je een kopie van je identiteitskaart downloaden. Dit kan zowel  een ID-kaart als een paspoort of een rijbewijs zijn. KYC is noodzakelijk om wettelijke goedkeuring te krijgen, zodat Binance kan functioneren als een legitieme en betrouwbare exchange voor gebruikers over de hele wereld.
  • Stort geld: Fiat stortingen via bankrekeningen en /of creditcards worden ondersteund in een beperkt aantal landen. In bepaalde landen moeten gebruikers Bitcoin of Ethereum kopen en deze cryptocurrencies vervolgens storten op hun Binance portemonnee adres. Een storting neemt meestal niet meer dan 20 minuten in beslag. Daarna kun je beginnen met handelen.
  • Begin met traden: Klik op de ‘Exchange’ knop, dat te vinden is aan de bovenkant van het schermKies  tussen de ‘Basic’ of ‘Advanced’ handelsplatform interface. Heb je nog weinig ervaring met handelen? Dan raden we aan om met ‘Basic’ te beginnen. Je ziet een overzicht van de verschillende marktparen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Binance?

Binance is niet zonder reden een van de meest populaire exchanges ter wereld. Gebruikers ervaren namelijk meteen de voordelen van dit professionele en zeer uitgebreide platform. Maar onthoud dat geen enkele exchange perfect is, ook Binance niet.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van de voor én nadelen van Binance. Om het jou iets gemakkelijker te maken hebben we de plus- en minpunten van Binance alvast op een rijtje gezet.

Voordelen van Binance:

  • Zeer gevestigde naam in de crypto industrie
  • Zeer goede reputatie.
  • Betrouwbaar en veilig.
  • Je hebt de keuze uit honderden cryptocurrencies en tientallen paren.
  • Heeft zijn eigen exchange token (BNB), die veel exclusieve rechten geeft, waaronder lagere handelskosten en de mogelijkheid om andere crypto tegoeden om te zetten in BNB.
  • Veel nuttige functies voor zowel beginnende als ervaren handelaren, zoals de mogelijkheid om aan margin trading en/of futures trading te doen.
  • Veel betalingsmogelijkheden beschikbaar, zoals iDeal, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving.
  • Actief op social media, zowel Facebook als Instagram als Twitter.
  • App voor zowel Android als iOS beschikbaar.
  • Uitstekende klantenservice die 24/7 beschikbaar is.

Nadelen van Binance:

  • Het ‘advanced’ handelsplatform kan zeer ingewikkeld lijken voor beginners. Zodoende is het verstandig om te beginnen met ‘Basic’.
  • Voor iDeal en Bancontact betaal je hogere kosten.
  • Geen klantenservice in het Nederlands.
  • Geen telefonische klantenondersteuning aanwezig.
localbitcoins.com logo

4. LocalBitcoins.com

Wil je snel en eenvoudig Bitcoin kopen? Dan is LocalBitcoins.com wellicht ook een optie. Bij deze broker kunnen kopers en verkopers uit verschillende landen terecht om Bitcoins of andere crypto te verhandelen tegen de lokale valuta.

Wat maakt deze broker uniek?

Deze broker is uniek omdat je er advertenties kunt plaatsen met vermelding van de wisselkoers en de betalingsmogelijkheden. Mensen reageren op de advertenties en spreken met de tegenpartij af om cryptocurrencies tegen contant geld te verhandelen of om ze rechtstreeks via online bankrekeningen te verhandelen.

Peer-to-peer exchange

LocalBitcoins is een zogeheten peer-to-peer exchange. Dit houdt in dat kopers en verkopers er rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren. Het koop- en verkoopproces verloopt snel en eenvoudig.

De verkoper stopt de cryptocurrencies in de portemonnee van Localbitcoins.com, waar koper er direct voor kan betalen met de nationale valuta. Localbitcoins.com is anders dan andere exchanges omdat het handelen gedecentraliseerd is.

Je moet dus rechtstreeks met een andere koper/verkoper onderhandelen. Dit proces bespaart op de bedrijfsoverhead, waardoor het kopen en verkopen van cryptocurrencies zeer efficiënt is.

Escrow agent

Bij LocalBitcoins ontvang je de cryptocurrency onmiddellijk. Bovendien wordt bijna iedere betaalmethode in de gebruikersgemeenschap geaccepteerd. Tevens biedt Localbitcoins.com een transactie escrow service om kopers en verkopers te beschermen.

Bijzonder genoeg is er in dat geval wel een derde partij betrokken. Een zogeheten ‘escrow agent’ voert een actie alleen uit wanneer de partijen die betrokken zijn aan alle voorwaarden hebben voldaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van LocalBitcoins?

Om Bitcoin te kopen bij LocalBitcoins dien je een account aan te maken. Zowel het aanmaken van een account als het kopen van crypto neemt doorgaans maar een paar dagen in beslag.

Vervolgens belanden je munten in je digitale portemonnee. Alle voordelen van LocalBitcoins op een rij:

  • Gebruiksvriendelijke interface.
  • Goede reputatie.
  • Het is mogelijk om een grote hoeveelheid Bitcoins te kopen.
  • Het is mogelijk om geld te storten in traditionele valuta, waar je vervolgens in een paar minuten crypto mee kan kopen.
  • De handelskosten zijn er relatief laag.
  • Het is decentraal en anoniem. Je hoeft geen persoonlijke informatie te delen bij het handelen.
  • Goede klantenservice.

Nadelen van LocalBitcoins

  • Je kunt er alleen handelen in Bitcoin,
  • Hogere kosten voor betalen met cash.
  • De spread tussen de bied- en laatprijs kan groot zijn op niet-liquide markten.
paxful logo

5. Paxful

Paxful is een van de meest populaire peer-to-peer Bitcoin exchanges ter wereld. Je kunt er veilig BTC kopen, verkopen en verhandelen zonder bemoeienis van een financiële instelling.

Het platform heeft veel weg van LocalBitcoins, maar biedt meer betalingsopties aan. In totaal heb je de keuze uit meer dan driehonderd betaalmogelijkheden, waaronder:

  • Contant geld
  • Bankoverschrijving
  • Cadeaubonnen van Amazon en iTunes

Account aanmaken zonder ID

Een van de grote voordelen van Paxful is dat je er gratis een account aan kunt maken zonder identificatie. Dit is alleen nodig wanneer je handelt voor meer dan 1500 dollar, ongeveer 1250 euro. Vervolgens ga je op zoek naar een koper of verkoper voor een transactie.

Hoe koop je Bitcoins op Paxful?

Het kopen van Bitcoins op Paxful is zeer eenvoudig. Volg dit stappenplan en je bent in enkele minuten klaar:

  • Geef het bedrag  aan waarmee je Bitcoins wilt kopen.
  • Selecteer de valuta waarmee je wilt betalen.
  • Kies uit een van de driehonderd betaalmethodes.
  • Kies uit een lijst en geschikte Bitcoin verkoper en klik op de knop ‘handelen’.
  • Volg de stappen voor betaling.
  • Is de betaling voltooid? Klik dan op de knop ‘markeer als betaald’.
  • Nadat de verkoper de transactie bevestigt ontvang je Bitcoins.

Wat zijn de kosten van Paxful?

Paxful brengt niets in rekening voor het kopen van Bitcoin. Ja, je leest het goed. Verkopers moeten afhankelijk van de betaalmethode een klein percentage betalen. Dit is als volgt:

  • Creditcards: 1 procent
  • Digitale valuta: 1 procent
  • Online portemonnees: 1 procent
  • Contant geld: 1 procent
  • Bank overschrijvingen: 0.5 procent
  • Cadeaubonnen: 3 procent voor bijna alle soorten cadeaukaarten, behalve iTunes en Google Play (beide 5 procent)

Wat zijn de voor- en nadelen van Paxful?

We zijn zeer te spreken over het kopen van Bitcoin bij Paxful. Een transactie is bijna gratis en het aanschaffen van Bitcoin verloopt snel, eenvoudig en veilig. Alle voor- en nadelen van deze exchange op een rij:

Voordelen van Paxful:

  • Je kunt er binnen enkele minuten Bitcoin kopen.
  • Vaste kosten om er Bitcoin te kopen en te verkopen.
  • Keuze uit meer dan 300 betaalmethoden.
  • ID verificatie om de veiligheid te vergroten.
  • Veilige app beschikbaar met digitale wallet.
  • Heeft een affiliate programma waarmee je eventueel extra geld kunt verdienen.

Nadelen van Paxful:

  • Ongereguleerde exchange.
  • Geen support via de telefoon beschikbaar.
bitpanda logo

6. Bitpanda

Bitpanda wordt door sommige investeerders wel eens de ‘Coinbase’ van Europa genoemd. Het bestaat sinds 2014 en vindt zijn wortels in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het is een overzichtelijk handelsplatform voor diverse cryptocurrencies. Met zowel euro’s als dollars en Britse ponden kun je er Bitcoin, Ethereum en nog veel meer cryptocurrencies kopen.

Hoe koop je Bitcoin op Bitpanda?

Het is begrijpelijk waarom Bitpanda wordt vergeleken met Coinbase. De gebruikersinterface is net zo eenvoudig en dit maakt het een aantrekkelijke exchange voor beginnende traders.

Bovendien beschikt de exchange over verschillende bankmethodes. Je kunt er zowel betalen met creditcards als een bankoverschrijving, Skrill en Neteller.

Wat zijn de voor- en nadelen van Bitpanda?

Hou wel rekening met de verschillende stortingskosten per betaalmethode. Bitpanda rekent 1,49 procent voor aankopen en 1,29 procent voor verkopen. Alle voor- en nadelen van Bitpanda op een rij:

Voordelen van Bitpanda:

  • Zeer hoge liquiditeit.
  • Je hebt de keuze uit meer dan tien verschillende betaalmethoden.
  • Stortingen en opnames zijn mogelijk in fiat valuta.
  • Veilig en betrouwbaar.
  • Extra services, zoals het opzetten van een spaarplan.
  • Biedt een veilige mobiele app aan waardoor je 24/7 je Bitcoin of andere crypto in de gaten kunt houden.

Nadelen van Bitpanda:

  • Geen directe handel mogelijk.
  • In sommige Europese landen is verificatie niet mogelijk.
  • Geen live chat of telefonische hulp beschikbaar.

Welke exchange raden wij aan om Bitcoin te kopen?

Inmiddels ben je goed op de hoogte van de voor- en nadelen van diverse exchanges. Hopelijk helpt het jou om een goede keuze te maken. De vraag is natuurlijk wel: wat is nu de beste exchange om Bitcoin te kopen? Persoonlijk zijn wij erg enthousiast over Bitvavo.

Het is een overzichtelijk platform dat zowel geschikt is voor beginnende als ervaren traders. Bovendien liggen de handelskosten er bijzonder laag. Van geld dat je overhoudt kun je meer Bitcoin kopen. En wie wordt daar nu niet blij van?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wat zijn de voor- en nadelen van Bitcoin?

De cijfers over Bitcoin zijn ronduit indrukwekkend. Op dit moment bestaan er wereldwijd meer dan 100 miljoen Bitcoin wallets, waarvan er 1 miljoen actief worden gebruikt. Dit betekent dat er regelmatig transacties van- en naar de digitale portemonnee plaatsvinden.

Het aantal wallets met meer dan 1000 Bitcoin is sinds oktober 2020 ruim 16.000. Op het moment dat je Bitcoin koopt krijg je ook een wallet.

Het is niet verrassend dat zoveel mensen wereldwijd Bitcoin kopen of hebben gekocht. Deze cryptocurrency is revolutionair en biedt talloze voordelen. Wij hebben ze voor jou overzichtelijk op een rij gezet:

  • Bitcoin is een zeer open financieel systeem. Je kunt er overal op de planeet 24/7 betalingen mee doen.
  • Bitcoin verstoort het monopolie van het geld door een alternatief te bieden aan mensen die hun regering, bepaalde instellingen en/of politici wantrouwen of gewoon geloven in de kracht van decentralisatie.
  • Iedereen die online actief is kan gebruik maken van een Bitcoin portemonnee. Het kredietverleden doet er niet toe. Dit is een groot voordeel in regio’s met te weinig banken en derde wereldlanden waar de meeste mensen moeite hebben om aan geld te komen.
  • Bitcoin is decentraal, wat betekent dat er geen banksysteem bij betrokken is.
    Internationale geldtransfers met Bitcoins zijn sneller en goedkoper dan met traditionele bank- en diensten.
  • BTC transacties niet te censureren. Dit houdt in dat niemand, ook geen financiële instelling, je kan tegenhouden om transacties uit te voeren.
  • Je kunt Bitcoins op dezelfde manier uitgeven als traditioneel digitaal geld, zowel vanaf een desktop computer als een smartphone of met een bankpas.  
  • Bitcoins zijn in tegenstelling tot fiat valuta deflatoir. Dit betekent dat hun waarde van nature in waarde stijgt.
  • Bitcoin is zeer draagbaar. Het kan zelfs via radiogolven of satellieten overgebracht worden.
  • Bitcoin is de meest bekende en meest geaccepteerde cryptocurrency onder bedrijven, winkeliers en organisaties.
  • Dankzij het Lightning Network is het mogelijk om Bitcoin te gebruiken voor kleine, goedkope alledaagse winkeltransacties zoals boodschappen doen of gewoon iemand online een fooi geven.
  • Bitcoin heeft het concept van ‘programmeerbaar geld’ mogelijk gemaakt, wat de weg heeft vrijgemaakt voor innovaties zoals digitale contracten op de blockchain, ook wel ‘smart contracts’ genoemd.

Ondanks de vele voordelen van Bitcoin kent deze crypto ook een aantal nadelen, die we wel even moeten benoemen:

  • Er is weinig tot geen toezicht van de regelgevende instanties als het fout gaat.
  • De kernideologie van Bitcoin gaat in tegen de machtigste instellingen, regeringen, politiek, banken, regelgevers en censuur, en zal waarschijnlijk nog veel weerstand ontmoeten voor deze spelers het kunnen tolereren of goedkeuren.
  • Ondanks pogingen om offline Bitcoin betalingen mogelijk te maken, hangt het gebruik van de munt nog steeds grotendeels af van de beschikbaarheid van internet.
  • Omdat Bitcoin nog in ontwikkeling is, variëren de transactiesnelheid en -kosten nogal, afhankelijk van de efficiëntie van de mijnbouw en de congestie van het netwerk.
  • Het omzetten van Bitcoins in fiat brengt vrij hoge kosten met zich mee.
  • Niet elke winkel of dienstverlener accepteert Bitcoins. Maar er is goed nieuws: het aantal neemt wel toe.
  • Bitcoin transacties zijn onveranderlijk. Dit betekent dat als het geld eenmaal je digitale wallet verlaten heeft, er geen manier meer is om het terug te krijgen is. “Kopersbescherming” is nog niet aan de orde met Bitcoin.
  • Veel mensen vinden het lastig om hun privé sleutels veilig te beheren. Veel privé Bitcoin sleutels zijn daardoor onherstelbaar verloren gegaan en dragen zo bij aan de waardevermindering en waardestijging van Bitcoin.
  • Het leren van alle bestaande ins en outs van het complexe Bitcoin ecosysteem neemt tijd in beslag.
  • De gebruikersinterface in veel Bitcoin apps is niet altijd veilig en het netwerk is er nog niet klaar voor om iedereen in de wereld van dienst te zijn.
  • Bitcoin beveiligen vereist basiskennis en -bewustzijn op het gebied van cyberbeveiliging. Terwijl het netwerk vrijwel onhackbaar is, zijn organisaties en individuele gebruikers dat wel.
bitcoin voordelen

Tips en strategieën om van handelen in Bitcoin een succes te maken

Heb je de voor- en nadelen gelezen en besloten om Bitcoin te kopen? Dan is het tijd om in actie te komen. Natuurlijk wil je zo succesvol mogelijk handelen in Bitcoin. Bij deze een aantal  tips en strategieën die jou een handje helpen bij je crypto avontuur.

Tip #1: Heb een duidelijk doel

Het is belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben wanneer je gaat handelen in Bitcoin. Wat is je budget en bij welke koers wil je in- en uitstappen? Handelen in digitaal geld is een kwestie van winnen en verliezen. Het is als het ware een munt met twee kanten.

Terwijl een trader winst maakt, heeft een ander verlies. Hopelijk ben jij niet de verliezer, maar besef goed dat de kans aanwezig is dat je geld verliest. Het is nu eenmaal onderdeel van het spel.

Dit betekent echter niet dat je meer geld moet verliezen dan dat je je kunt veroorloven. Stel daarom voordat je gaat investeren een bepaald budget vast en ga niet over deze grens heen.

Tip #2: Blijf altijd kalm

De cryptocurrency markt wordt gereguleerd door zogeheten ‘whales’. Dit zijn investeerders die zoveel crypto bezitten dat ze de markt kunnen beïnvloeden. Deze grote spelers staan bekend om hun doorzettingsvermogen. Ze wachten tot onschuldige beleggers zoals jij een fout maken, waardoor jouw geld in hun handen belandt.

Zo heb je bij sterke dalingen misschien de neiging om je crypto te verkopen. Doe dit niet als je van plan bent om de crypto voor langere tijd te houden. Laat je niet meeslepen door panieksituaties en hou je hoofd koel. En jaag vooral nooit een verlies na, want dat loopt gegarandeerd verkeerd af.

Tip #3: Maak gebruik van de stop-loss optie

Misschien heb je wel eens van de term stop-loss gehoord. Het houdt in dat je voor een bepaalde trade instelt bij welke koers je in- en uitstapt. Stel je voor dat een bepaalde crypto 1200 euro waard is. Je besluit om een stop-loss in te stellen bij 1000 euro.

Op die manier beperk je jouw verlies. Hetzelfde geldt voor bepaalde winsten. Je stapt bijvoorbeeld even uit de trade op het moment dat er een bepaalde grens is overschreden, in positieve zin. Hou je altijd aan jouw winstdoel. Wees niet hebzuchtig, want dat loopt meestal niet goed af.

Tip #4: Laat je niet meeslepen door FOMO

FOMO is een afkorting voor de angst om iets te missen. Dit is een van de meest beruchte redenen waarom veel traders geld verliezen. Het is geen goed teken wanneer de waarde van een crypto binnen enkele minuten op kunstmatige wijze wordt opgevoerd.

De kans dat er een ommezwaai komt en de crypto in enkele minuten weer sterk daalt is erg groot. Pas op voor het moment waarop de groene kaarsen naar jou lijken te schreeuwen en je vertellen om in te springen.

Het is op dit punt dat de al eerder genoemde ‘wales’ beginnen te lachen en kijken hoe jij de munten koopt die zij eerder kochten tegen zeer lage prijzen. De cryptocurrencies belanden meestal in de handen van kleine handelaars. Opeens ontstaan er rode kaarsen en duikelt de waarde naar beneden als gevolg van overaanbod. Tuin er niet in!

Tip #5: Doe aan risicobeheersing

Juist op de volatiele crypto markt is het belangrijk om aan risicobeheersing te doen. Verstandige Bitcoin handelaren rennen nooit in de richting van enorme winsten.

Ze houden het hoofd koel en hebben een bepaald doel voor ogen. Ze blijven rustig zitten en verzamelen kleine maar zekere winsten uit regelmatige Bitcoin trades.

Tip #6: Koop niet alleen omdat de prijs laag is

Veel beginnende traders maken een veelgemaakte fout: een munt kopen omdat de prijs laag lijkt of wat zij als betaalbaar beschouwen. Neem bijvoorbeeld iemand die voor Ripple gaat in plaats van Ethereum, simpelweg omdat de laatste veel goedkoper is.

De beslissing om in een munt te investeren zou weinig te maken moeten hebben met de betaalbaarheid, maar veel met de market cap. Er is compleet geen verschil tussen een cryptomunt van 5 euro met 2 miljoen aandelen en dezelfde munt met een prijs van 100 euro met 150.000 aandelen.

Je kunt beter de beslissing nemen om te investeren op basis van de marketcap dan de prijs. Over het algemeen is een munt met een hogere market cap een goede investering, hoewel andere factoren (zoals een professioneel team en gebruiksfuncties) uiteraard ook een rol spelen.

Wat is de toekomstverwachting van Bitcoin?

Nog niet zo heel lang geleden waren Bitcoin en blockchain onderwerpen die alleen in kleine kring besproken werden. Inmiddels ontwikkelen bedrijven over de hele wereld blockchain toepassingen voor zeer invloedrijke ondernemingen. Sinds kort is het zelfs mogelijk om Tesla’s te kopen met Bitcoin.

Het is duidelijk dat we ons moeten voorbereiden op een wereld waarin cryptocurrencies heel gewoon zijn. Maar ondanks alle mogelijkheden staat cryptocurrency nog in de kinderschoenen. Er wachten nog vele uitdagingen.

Wat gebeurt er nadat elke Bitcoin gemined is?

Mining is het proces waardoor Bitcoin in staat is om te functioneren als een decentraal betaalmiddel. De crypto maakt gebruik van rekenkracht zodat de blockchain alle transacties die plaatsvinden met de digitale munt kan vastleggen.

De Bitcoin miners die dit proces voor elk tijdstip “oplossen” worden beloond met een kleine transactievergoeding. Naar schatting zal de laatste Bitcoin in 2140 gemined worden. De vraag is wel: wat gebeurt er nadat elke Bitcoin gemined is?

Antwoord is simpel

Het antwoord op bovenstaande vraag is simpel. Door het minen ontstaan er nieuwe Bitcoins. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt elke Bitcoin beloning voor het minen gehalveerd, tot het eindtotaal van gemijnde Bitcoins 21 miljoen bereikt.

Op dit punt ontvangen Bitcoin miners alleen nog de transactiekosten en worden er geen Bitcoins meer toegekend voor het delven.

Wel of geen waardestijging?

Het einde van Bitcoin beloningen voor miners betekent niet het einde van het proces waardoor Bitcoin zich staande houdt als transactiemiddel en waardeopslag. Het vormt immers de basis van het Bitcoin systeem. Maar wat gebeurt er dan de waarde van Bitcoin?

De algemeen aanvaarde gedachte is dat de waarde van Bitcoin zal blijven stijgen naarmate meer transacties via dezelfde 21 miljoen Bitcoins worden uitgevoerd. Natuurlijk is niets zeker en wij zullen het in 2140 niet meer meemaken.

Hoe meer vraag, hoe hoger de waarde

Hoe meer mensen een vorm van valuta kopen om transacties mee uit te voeren, hoe meer die valuta waard is. De conclusie is daardoor heel simpel. Op het moment dat je niet meer Bitcoins kunt minen om aan de toenemende vraag te voldoen, dan neemt de waarde waarschijnlijk toe.

Wat gebeurt er met het mining proces?

De vraag wat er met het Bitcoin mining proces gebeurt is nog wel interessant. Op dit moment is het een zeer belangrijke bedrijfstak. Wist je dat gespecialiseerde boerderijen in China een groot deel van het minen voor hun rekening nemen?

De benodigde energie-input is er namelijk veel goedkoper. Maar… als mensen niet langer beloond worden met Bitcoins voor het uitvoeren van de mijnbouw die het Bitcoin systeem draaiende houdt, waarom zouden ze dat systeem dan blijven steunen?

Moet er een verandering komen in het Bitcoin systeem?

Je kunt je voorstellen dat er in de Bitcoin gemeenschap veel discussie is over het veranderen van de huidige regels voor Bitcoin. Wanneer er niets verandert zal de beloning voor het mijnen uiteindelijk uit de transactiekosten moeten komen. Elke zal betaald worden naar het aantal transacties die hij of zij uitvoert.

Twee opties

Op dit moment vormen de transactievergoedingen voor Bitcoin minen een schijntje vergeleken met de waarde van de Bitcoin beloningen. Waarschijnlijk zal de waarde van de transactievergoedingen dus moeten stijgen.

Een andere optie is dat de kosten van het uitvoeren van Bitcoin minen zal moeten dalen. Hopelijk draagt de vooruitgang in de ontwikkeling van de blockchain technologie daar aan bij.  

Blijf het debat vooral volgen

Niemand weet wat de toekomst voor Bitcoin in petto heeft, wij ook niet. De discussie over hoe Bitcoin zich moet aanpassen na het bereiken van het maximum van 21 miljoen digitale munten blijft nog wel even voortduren. 

Wanneer je overweegt in Bitcoin te investeren, raden we aan om dit interessante debat te blijven volgen. De uitkomst ervan zal van grote invloed zijn op de toekomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Conclusie: waarom is het een goed idee om Bitcoin te kopen?

In de toekomst rijden er misschien wel zelfrijdende auto’s en taxi’s rond met hun eigen Blockchain wallets. Wij zien het wel voor ons. Stel je eens voor hoe dat zou zijn. Een taxi ontvangt na een ritje bijvoorbeeld cryptocurrencies van de reiziger. Of misschien gebruikt een zelfrijdende auto wel crypto om te tanken.

Wij zijn van mening dat Bitcoin en de blockchain technologie zeer veel potentie hebben. De weg is nog lang en er zullen zeker obstakels komen, maar wie Bitcoin koopt laat zien oog te hebben voor de toekomst.

Ook de openheid, het gemak, de lagere kosten en decentralisatie zijn grote pluspunten van deze cryptocurrency. Wie in Bitcoin stapt komt in een spectaculaire achtbaan terecht. Met wel in de achtbaan van de toekomst!

Waar kan ik het beste Bitcoin (BTC) kopen?

Wil je direct op een eenvoudige, veilige en goedkope manier jouw Bitcoin kopen? Open dan eerst even een gratis account bij Bitvavo via de link hieronder. Je hebt hierboven al kunnen lezen dat dit een erg fijne broker is voor zowel beginners als gevorderde. Op dit moment krijg je ook direct toegang tot de eerste EUR 1000 gratis handelen. Zo koop je dus gelijk meer Bitcoin voor hetzelfde geld!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Nog helemaal nieuw in het handelen van crypto?

Sta je nog helemaal aan het begin van jouw crypto avontuur en weet je eigenlijk niet zo goed waar je precies moet beginnen? In dit geval kunnen wij jou zeker aanraden meer kennis op te doen. Eerst leren en daarna pas gaan investeren! Zo leg je een veel betere basis voor de toekomst en gooi je jouw geld niet direct in een bodemloze put.

Want de crypto markt is een hele interessante markt met mogelijkheden om er veel geld in te verdienen, maar doordat de markt ook heel grillig kan zijn met hevige koersschommelingen kan je ook heel snel veel geld verliezen. Het is nog een onvolwassen markt waarin nog heel veel te leren valt.

En sowieso is het belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent en niet zomaar jouw geld in een bepaalde munt stopt waar je totaal geen idee van hebt. Ga altijd voor een lange termijn visie! Dit levert je uiteindelijk het meeste op.

Wij kunnen jou daarom aanraden deze gratis online Bitcoin training te volgen. Dit gaat jou al veel meer helpen om goed van start te kunnen gaan. Je gaat hierin onder andere het volgende leren:

  • De basis van crypto
  • Hoe jij de beste cryptomunten kunt gaan vinden
  • Met welke strategie jij geld kunt gaan verdienen
  • Jouw eerste crypto aankopen voor EUR 1
  • Hoe jij jouw cryptomunten veilig bewaart
  • Een munt ontdekken met veel potentie

Wat ons in het begin erg heeft geholpen was het volgen van de AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery. Dit is een complete crypto cursus inclusief community waarin je van A tot Z wordt geleerd hoe je kan starten en welk pad je het beste kan bewandelen. Dus wil je nog een stap verder gaan, dan is dit ook zeker een aanrader!

Alvast heel veel succes met jouw cryptocurrency- en andere beleggingen!

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan zeker onderaan deze pagina even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *