De 10 Beste Crypto Brokers Van Nederland En België In 2023

Zo Ga Jij Ook Veilig En Tegen Lage Kosten Crypto Kopen!

Gemiddelde leestijd: 57 minuten
crypto brokers vergelijken linker zijkant

Ben je van plan om binnenkort crypto te kopen en hierin te gaan handelen en daarvoor op zoek naar de beste crypto brokers van Nederland en België in 2023, dan ben je met het lezen van deze blog op de juiste koers. Deze blog geeft je namelijk meer informatie over het reilen en zeilen binnen de crypto wereld en het vergelijken van de verschillende crypto brokers, exchanges.

Je kunt rekenen op nuttige informatie die je zeker kunt gebruiken wanneer je van plan bent om serieus de stap te nemen om in crypto te handelen. Alles valt en staat met de juiste informatie die je nodig hebt om een goed besluit te kunnen nemen tot een veilige broker en crypto platform in Nederland waar jij jezelf prettig bij voelt.

Neem al deze informatie rustig in jou op, maar zie dit absoluut niet als beleggingsadvies. Dit kunnen en mogen wij jou dan ook niet geven. Wij zijn zelf namelijk geen adviseurs. Doe daarom ook altijd goed jouw eigen onderzoek. Zeker nu je op zoek bent naar de veiligste en goedkoopste crypto broker van Nederland.

Vooral voor mensen die in crypto handelen is dit enorm belangrijk. Zoals het al een beetje bekend is, kan het handelen in crypto winstgevend zijn, maar er is ook de keerzijde van de medaille. Maar laat dit je zeker niet demotiveren om niet te handelen in crypto.

Het lezen van dit artikel kan in ieder geval een goede aanzet zijn om je verder te helpen. Om dit artikel samen te stellen is er gebruik gemaakt van wel geverifieerde bronnen. Dat wil zeggen dat er is nagegaan in hoeverre de geraadpleegde informatie wel op waarheid berust. 

Lees hieronder snel verder!

Het begin van crypto

Het zaadje werd voor het eerst in de jaren 90 geplant. Het draaide allemaal om een digitale munt en de hoofdgedachte was om een digitale munt van de grond te stampen. Maar dat moest natuurlijk in een bepaald kader worden geplaatst.

Deze speciale munt moest ervoor zorgen dat overheden en banken minder bemoeienis moesten hebben in geldstromen. De cypherpunks waren toen al vastberaden: Meer vrijheid en meer transparantie! De cypherpunks kun je zien als computerprogrammeurs die cryptografie door en door beheerst.

Zoals eerder aangegeven zijn ze van mening dat transparantie enorm belangrijk is. In het verlengde hiervan hebben ze in hun manifest in 1993 het volgende opgenomen: ‘Privacy is necessary for an open society in the electronic age.’ 

Met deze zinsneden die in 1993 is opgenomen, kan er wel gesteld worden dat de cypherpunks toen ver in de toekomst konden zien. Want als we alles technisch goed analyseren, dan komt het inderdaad erop neer dat we naar meer vrijheid en meer transparantie smachten voor wat betreft de verschillende geldstromen.

Het zaadje dat in 1993 was gepland zou in de volgende jaren een grote boom worden. Maar de opstartfase moest nog een aanvang maken. Nakamoto is de grote naam die achter het concept zou staan. 

Het begin van Bitcoin

Het begin van Bitcoin heeft pas in het jaar 2009 gestalte gekregen. De eerste deelnemer van het platform was Satoshi Nakamoto. Satoshi gebruikte zijn computer om het minen mogelijk te maken. Met het minen wordt er natuurlijk verwezen naar het verwerken van bitcoin transacties in blokken.

Omdat Satoshi helemaal alleen waren er helemaal geen transacties. Het was de Amerikaan Hal Finney die heil zag in het concept en zich aansloot. Omdat niemand weet wie Satoshi Nakamoto is, doet vandaag de dag nog steeds het gerucht de ronde dat Finney zich schuilhield achter de personage van Satoshi Nakamoto.

De eerste transactie tussen Nakamoto en Hal Finney was op 12 januari 2009 een feit. Toen stuurde Nakamoto 10 bitcoin naar Ha Finney. Dit was in essentie het begin van Bitcoin zoals we dat nu kennen.

Het heeft zich door de jaren heen zo goed of slecht ontwikkeld tot een begrip die meer en meer terrein wint bij verschillende delen van de wereld. Wat wel opgemerkt moet worden is dat de economische crisis van 2008 en de macht van banken een doorslaggevende rol hebben gespeeld bij het ontstaan van Bitcoin.  

De rol van de broker 

Nadat het geheel goed begon te lopen, sloten steeds meer mensen zich aan bij de crypto wereld. Alles werd goed geregeld en alle mechanisme werd in place gebracht. De crypto wereld is met Bitcoin begonnen, maar nu zijn er nog veel meer spelers die zich op de markt begeven.

Wie op dit moment wil verhandelen in crypto moet dat doen bij een broker. Een crypto broker is een tussenpartij die grote hoeveelheden crypto door verkoopt. Dit kunnen ze doen omdat ze zich richten op het opslaan van cryptocurrencies.

Dit maakt dat je binnen de kortste keren een paar munten bij een online cryptocurrency broker kunt kopen. Om met een broker te onderhandelen moet je eerst een account aanmaken. Bij het aanmaken van je account dien je wel eerst je id te verifiëren.

Waarop je zeker moet letten is dat om te verdienen brokers gebruik maken van commissies. Dit is een van de redenen waarom verhandelen in crypto duurder uitvalt bij crypto brokers dan bij crypto exchanges.

Het verschil tussen een crypto broker en een crypto exchange wordt verder in het artikel uitgebreid behandeld. Op die manier kun je zelf beslissen waar je graag wil verhandelen. 

Is een crypto broker veilig?

Als je naar een crypto broker stapt is het niet raar dat je graag wil weten hoe het staat met de veiligheid. Omdat er verschillende soorten brokers zijn, kan dit enorm verschillen. Maar in de regel kun je ervan uitgaan dat het bij elke crypto broker relatief veilig is om in crypto te verhandelen.

Het is je daarom aangeraden om je ogen goed de kost te geven wanneer je kiest voor een broker. Er zijn specifieke zaken waarop je kan letten om te bepalen als een broker al dan niet een veilige platform biedt om te kunnen verhandelen in crypto.

Een van de zaken die je zeker naar moet kijken is welke veiligheidskleppen er is ingebouwd. De veiligheidskleppen geven namelijk een beeld van vertrouwen en wekt de indruk dat er op een veilige manier zaken aan toe gaan.

Enkele veiligheidskleppen waaraan je hierbij kan denken is tweestapsverificatie bij het inloggen of een code per sms ontvangen om te bevestigen dat jij het bent. Wanneer je je wil aansluiten bij een broker is het je daarom aangeraden om eerst grondig te lezen op hun website. Wat ze wel en niet aanbieden zal zeker belangrijk zijn. 

Lees ook: De veiligste crypto broker >>

Crypto brokers vs Crypto exchanges

Zoals eerder aangegeven zijn er crypto brokers en crypto exchanges. Het grootste verschil tussen de twee is dat er bij een crypto broker er veel meer kosten in rekening gebracht wordt. Bij een crypto exchanges zijn de kosten relatief lager.

Maar er zijn nog veel meer verschillen die we kunnen opsommen. Een van de zaken die je zeker ook moet weten is dat je bij een crypto exchange moet beschikken over hoogstaande technische kennis.

Ben je dus een beginnende crypto trader, dan is het goed om je niet aan te sluiten bij een crypto exchange. Maar als je wel over de kennis beschikt dan is het goed om je wel bij een crypto exchange aan te sluiten.

Het is dan onnodig om je bij een crypto broker aan te sluiten omdat je onnodig veel geld zal verliezen. In de volgende alinea’s zal er dieper worden ingegaan op wat het verschil is tussen crypto brokers en crypto exchanges.

Deze informatie zul je zeker nuttig kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat je een goede stap kan maken. Lees verder om deze informatie tot je te nemen en deze adequaat te kunnen verwerken. 

Wat is een crypto broker concreet?

Bij een crypto broker ben je terecht als je wil verhandelen in crypto valuta. Het gaat hier om een platform waar je je kan aansluiten om in verschillende soorten cryptomunten te verhandelen. De algemene regels van een crypto broker kun je in de meeste gevallen op de site nalezen.

Zorg ervoor dat je inderdaad de tijd neemt om dit alle door te nemen. Als je dit alles doorneemt dan kun je ervan uitgaan dat je goed op de hoogte bent van hoe zo een crypto broker te werk gaat. Zoals eerder aangegeven brengen crypto brokers kosten in rekening. Dit geldt voor als je wil kopen en verkopen.

Voordat je kan traden moet je eerst een account aanmaken. Bij het aanmaken van een account kan het zo zijn dat je niet direct je ID moet verifiëren. Indien je een meer dan een x aantal bedrag wil stoppen in je account is dat in de meeste gevallen wel een vereiste.

Een crypto broker kan je dus zien als een tussenschakel die je moet raadplegen als je wil verhandelen in crypto. Van daaruit kan je dus zeker uitgroeien naar een stabiele speler op de crypto markt. 

Wat is een crypto exchange concreet?

Een exchange broker is een entiteit die je kunt beschouwen als de ultieme schakel in de crypto wereld. Dat wil zeggen dat je als verhandelaar dichterbij het vuur zit bij een exchange broker.

Om een beter beeld te scheppen kun je het zo zien: Een exchange broker bemiddelt tussen de handelaar en de exchanges. Om het beter te begrijpen is het goed om aan te geven dat een crypto broker in principe niet over cryptomunten beschikt.

Bij een crypto exchange is dat wel het geval. Dit geeft meteen aan waarom de kosten bij een crypto broker altijd wat hoger liggen. Op een crypto exchange platform worden koper en verkoper rechtstreeks met elkaar in verbinding gebracht.

De bedoeling is hierbij dat ze zelfstandig de prijs bepalen. Indien er een overeenstemming is bereikt, dan gaat de exchange over tot het sluiten van de ruil. Wat er daarna gebeurt is dat de ruil definitief verklaard wordt.

Het enige wat er van je verwacht wordt is dat je voldoet aan de exchange handelskosten. In de meeste gevallen kun je rekenen op percentages die liggen tussen de 0.25% en 0.5% per overboeking. Er zijn verschillende soorten exchanges waar je terecht kunt om te verhandelen in crypto. 

Het verschil tussen een crypto exchange en een crypto exchange

Zoals eerder aangegeven is er wel degelijk een verschil tussen een crypto broker en een crypto exchange. Om het verschil aan te geven kan er worden volstaan met de volgende omschrijving: Een exchange kan beschouwd worden als een online marktplaats.

Op zo een marktplaats kunnen particuliere kopers en verkopers samenkomen om te verhandelen in cryptocurrency. De prijs wordt door beide bepaald. Aan de andere kant heb je de crypto broker die tussen de verkoper/koper en de exchange komt.

Dus het grootste verschil tussen beide is dat bij de exchange er sprake is van rechtstreeks contact en bij een broker er geen sprake is van rechtstreeks contact. Dat is in principe de rode draad die tussen de twee doorheen gaat.

Wat je in dit geval wel moet weten is dat er in de meeste gevallen personen die een beetje technische kennis hebben die kiezen voor een exchange.

Wel is het zo dat je bij beide platformen slim moet handelen om ervoor te zorgen dat je het juiste rendement eruit haalt. Je zal dus bedachtzaam te werk moeten gaan om succesvol te zijn. 

Kiezen voor een crypto broker of een crypto exchange?

Op de vraag als kiezen voor een crypto broker beter is dan kiezen voor een crypto exchange, kan niet meteen concreet een antwoord gegeven worden. Alles valt en staat met wie degene is die de vraag stelt.

Als het iemand is die over technische kennis beschikt over hoe de crypto wereld in elkaar zit, dan is het antwoord snel gegeven. Zo iemand kan het best kiezen voor een crypto exchange. Maar indien het gaat om een beginneling, dan komt een crypto broker platform het beste uit.

Het ligt dus eraan wie het allemaal wil weten. Dat gezegd hebbende komt het erop neer dat je zelf zal moeten nagaan wat je sterkte en zwakte zijn. Toch kan er geconcludeerd worden dat een crypto broker platform voor de beginners een ideale platform is om te beginnen.

Heb je een bepaalde strategie hoe je wil gaan verhandelen en heb je kennis over blockchain. Dan kun je je aanmelden bij een crypto exchange platform.

Voor welk platform je ook mag kiezen, het is altijd goed als je je laat leiden door wijsheid. Als je iets niet begrijpt, staat de weg om te vragen altijd open. 

Het uitkiezen van een crypto broker 

Als je van plan bent om in crypto te verhandelen, dan wil je zeker weten hoe het staat met de beveiliging, veiligheid, liquiditeit en kosten bij een crypto broker. Immers, het gaat om geld die je erin zal stoppen en dat wil je niet op een lakse manier kwijtraken.

Vandaar dat het belangrijk is dat je precies weet hoe de vork in de steel zit wanneer je je aansluit bij een crypto broker. In dit gedeelte van het artikel vertellen we je onder andere waar je op moet letten bij het uitkiezen van een crypto broker.

Omdat er verschillende soorten zijn, is het goed om eerst een vergelijking te doen Door een vergelijking te maken, weet je dat je voor de beste kiest. Er zijn verschillende sites die je in staat stellen om zo een vergelijking te kunnen maken.

In de meeste gevallen gaat het om uitgebreide beschrijvingen die je een duidelijk beeld geven over een bepaalde crypto broker. Daarnaast zijn er review sites die je ook kunt raadplegen om een beeld te krijgen welke crypto broker het veiligst is. Een veilige crypto broker is enorm belangrijk als je wil verhandelen in crypto valuta. 

Waarop moet je letten?

Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende zaken waarop je moet letten wanneer je je wil aansluiten bij een crypto broker. Veiligheid is een van de hoofdaspecten die je zeker moet meenemen. Indien een platform niet veilig is, is de kans groter dat je je geld verliest.

Daarnaast is de risico dat het gehackt wordt vele malen groter. Dit zijn ontwikkelingen die je zeker niet wil hebben. Naast de veiligheid is het goed om te kijken naar de handelskosten. Een crypto broker die te hoge handelskosten in rekening brengt kun je liever vermijden.

Let er wel op dat je je niet blind moet staren naar de kosten. Te lage handelskosten kan ook duiden op het principe van goedkoop is duurkoop. Je dient altijd uit te kijken naar een gebalanceerde verhouding tussen prijs en diensten.

Een crypto broker platform moet ook gebruiksvriendelijk zijn. Je moet bijvoorbeeld op een zeer eenvoudige manier verschillende transacties kunnen plegen.

Een ander aspect die je ook zeker in acht moet nemen zijn de betalingsmogelijkheden. Welke transactiemogelijkheden heb je en met welke banken heeft zo’n crypto broker platform een samenwerking. Als je op al deze punten de focus legt dan weet je zeker dat je de juiste kunt maken.

Handelskosten

Zoals eerder aangegeven moet je altijd naar de handelskosten kijken als je je wil aansluiten bij een crypto broker platform. Het is gebruikelijk dat een broker geld in rekening brengt voor het kopen en verkopen van crypto. Dit kun je zien als het standaard verdienmodel van de brokers.

Toch is het wel belangrijk is dat je als beginnende trader goed let op de kosten. Waarop je kan rekenen is dat de commissie fees tussen de 0.25% en 2% ligt. Het lijkt op zich niet op een groot verschil, maar dat is het gerust wel.

Je moet je bedenken dat je bij elke transactie die je doet je deze kosten moet betalen. Dat wil zeggen dat je bij het kopen deze kosten moet betalen en bij het verkopen eveneens.

Als je bij een verkeerde broker bent aangesloten kan dit soms betekenen dat je tientallen euro’s binnen de kortste keren kan kwijtraken. Let dus hier goed op als je van plan ben om je bij een specifieke crypto broker aan te sluiten. Als je iets niet goed begrijpt dan is het zaak dat je dit altijd navraagt hoe de vork in de steel zit. 

Lees ook: Wat zijn de kosten bij het handelen in cryptocurrency? >>

Liquiditeit van een broker

De liquiditeit van een crypto broker is ook enorm belangrijk. De liquiditeit van een crypto broker geeft aan wat het handelsvolume is van zo een handelsplatform. Het komt erop neer dat hoe meer de broker zo een handelt hoe hoger het volume zal zijn.

Het voordeel van een hoge liquiditeit is dat je transacties op een snellere en makkelijkere manier kan afhandelen. Hoe de liquiditeit precies in elkaar zit kan van platform tot platform verschillen. Zo kun je te maken hebben met een lage BTC/EUR en een hoge BTC/GBP verhouding.

Dit stukje moet je zeker de nodige aandacht geven. Als een crypto broker locked-in koersen biedt duidt dat aan op een voordelige situatie. Een locked-in koersmechanisme betekent dat je koers niet verandert op het moment dat je aan het verhandelen bent.

Hiermee blijft de prijs gegarandeerd en heb je ook meer zekerheid. Al met al komt het erop neer dat de liquiditeit een belangrijke rol speelt bij een crypto broker.

Een gouden tip hierbij is om te kijken naar achtergrondinformatie van zo een broker. Op die manier kom je meer te weten en kun je min of meer een goed beeld scheppen van het platform. 

Beveiliging en veiligheid van de crypto broker

Een ander aspect bij het uitkiezen van een broker is dat je ook kijkt naar de veiligheid en beveiliging van de broker. De veiligheid van de crypto broker heeft allemaal te maken met hoe veilig het is om te kunnen verhandelen.

Daarbij speelt software een rol die niet makkelijk door hackers kan worden aangevallen. Voordat je je bij een crypto broker aanmeld dien je dus grondig te worden geïnformeerd over de veiligheid van en beveiliging van de crypto broker.

Sta je dus op het punt om een crypto broker uit te kiezen om te verhandelen in crypto, dan moet je voor jezelf al deze punten op een rijtje zetten. Het zal je in ieder geval veel tijd kosten, maar op het eind zal het wel de moeite waard zijn.

In de meeste gevallen hebben de verschillende crypto brokers zo een klantenservice waar je terecht kunt om je te laten informeren over de verschillende opties hebt.

Je aanmelden bij een crypto broker begint bij informatie die je zeker tot je moet kunnen nemen. Het is nooit de bedoeling dat je je laat leiden door onderbuikgevoelens, maar enkel op vaststaande feiten waarop je terug kan vallen. 

Wat is een crypto wallet?

Een crypto wallet kan omschreven worden als een software die ervoor moet zorgen dat cryptovaluta sleutelparen en adressen op een veilige manier bewaard en beheerd wordt. Een sleutelpaar omvat een private key en een public key.

De public key is op een wiskundige manier afgeleid van de private key. Deze sleutelparen vormen een belangrijk onderdeel wanneer het gaat om het ontwikkelen van crypto adressen.

In het verlengde hiervan kun je denken aan het doen van transacties en het verifiëren van de geldigheid daarvan. Dit is in wezen wat een crypto wallet inhoudt. Maar om dit concept beter te begrijpen is het goed om stap voor stap bepaalde vragen op een rijtje te zetten.

In de volgende alinea’s gaan we in op de verschillende aspecten die een rol spelen bij een crypto wallet. Op die manier kun je een beter zicht krijgen hoe de verschillende onderdelen met elkaar zijn verweven.

Enkele van de vragen die zeker beantwoord moeten zijn onder andere, Wat houdt een private- en publieke sleutel in? Daarnaast is het ook goed om te weten wat een bitcoin adres precies inhoudt. Waarvoor de sleutelparen precies dienen, moet je ook weten. Verder is het altijd nuttig om te weten welke type wallets er bestaan en welke het veiligst is. 

Lees ook: Wat zijn de beste crypto wallets? >>

Wat wordt er verstaan onder een private- en publieke sleutel en hoe worden ze ontwikkeld?

Het eerste wat je moet weten is dat een private sleutel te maken heeft met een willekeurig binair getal. Zo een getal is samengesteld uit 256 bit. Goed om te weten is dat een bit gelijk is aan 0 of 1. De private sleutel vormt de basis voor het ontwikkelen van een publieke sleutel.

Zoals eerder aangegeven geschiedt dit door middel van een wiskundige afleiding. Vandaar dat het belangrijk is om te weten dat er een wiskundig verband bestaat tussen de private sleutel, publieke sleutel en het crypto valuta die gelinkt is aan de desbetreffende sleutelpaar.

Het tweede dat je ook in acht moet houden is dat de mathematische functie die toegepast wordt om de publieke sleutel af te leiden van de private sleutel, enkel in een richting opgelost kan worden.

Het derde aspect die je zeker ook moet kunnen vatten is dat de publieke sleutel de basis is voor derden om te controleren als een transactie ondertekend is door de juiste private sleutel. Dit is mogelijk dankzij de asymmetrische cryptografie. 

Waarvoor dienen de sleutelparen precies?

Een private sleutel maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot een bepaalde crypto valuta en het crypto adres die daaraan gekoppeld is. Een private sleutel moet dus te allen tijde geheim blijven.

Als we dit moeten vergelijken met een simpele email software, dan is je password de private sleutel die toegang verschaft tot je mailbox. Een van de hoofdtaken van de private sleutel is dat het ervoor moet zorgen dat crypto transacties mogelijk gemaakt worden.

Andere deelnemers kunnen trouwens aan de hand van de juiste private sleutel handtekening goed uitmaken als het gaat om een correcte transactie. Voor wat betreft de publieke sleutel geldt er weer een ander concept.

Op de eerste plaats weet je dus dat een publieke sleutel openbaar is. De publieke sleutel is even belangrijk om te controleren als een transactie wel verstuurd is vanuit de echte eigenaar.

De private- en publieke sleutel zijn dus enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat alles een ordelijk verloop heeft. Nu je weet welke rol een private en publieke sleutel inneemt dien je dus op dit stukje de nodige aandacht te geven. Niets is zo lastig als je dit concept van een crypto wallet niet snapt. 

Wat houdt een bitcoin adres in?

Vanuit een wiskundige formule wordt er vanuit de publieke sleutel een afleiding gemaakt. Dit vormt de basis om middels een cryptografische hashfunctie een crypto adres te ontwikkelen. Een crypto adres bestaat uit een combinatie van cijfers en letters.

In de regel is het zo geregeld dat crypto valuta’s gekoppeld zijn aan een crypto adres. Dit houdt in dat alleen de persoon die over de private sleutel beschikt van het desbetreffende crypto adres in staat is om de crypto valuta van dat adres te veranderen.

Als we dit moeten vertalen naar de rol van een simpele email software dan kan het bitcoin adres vergeleken worden met het email adres die mails kan ontvangen en verzenden.

De publieke sleutel en het crypto adres maken het mogelijk om de geldigheid van transacties te kunnen verifiëren. Zoals je kunt zien is het voortduren een aaneenschakeling van componenten die met elkaar samenwerken.

Het mooie van dit alles is dat alles geschiedt onder een bepaalde mate van vrijheid en onafhankelijkheid. Dit heeft dan te maken met het gedeelte van de crypto adres ten aanzien van een crypto wallet. Wat je ook moet weten is wat een wallet precies inhoudt. 

Wat houdt een crypto wallet in? 

Om te kunnen verhandelen in crypto heb je een crypto wallet nodig. In essentie gaat het erom dat je in staat moet zijn om middels de software die je gebruikt sleutelparen en crypto adressen te ontwikkelen, opslaan en te beheren.

Dit zal het mogelijk maken om te kunnen ontvangen en te kunnen verzenden middels het signeren van crypto transacties. Het is goed om te benadrukken dat een crypto wallet geen crypto munteenheid bevat. Het bevat enkel sleutelparen.

Iets dat vaker door elkaar gehaald wordt is dat men steeds met het idee rondloopt dat een crypto wallet cryptovaluta bevat. In het verlengde hiervan kan er gesteld worden dat de blockchain ervoor zorgt dat alle transacties van crypto valuta’s worden bijgehouden.

De blockchain technologie kan beschouwd worden als een soort boekhoudsysteem die erop toeziet dat er een correcte registratie op na gehouden wordt. Dit brengt met zich mee dat een bitcoin transactie niets anders is dan een wijziging die wordt aangebracht in de crypto boekhouding systeem.

Alles moet wel volgens bepaalde standaarden geschieden. Dit geeft je de garantie dat het gaat om een systeem en mechanisme die goed op elkaar is afgestemd. Dat is wat de crypto wallet inhoudt. 

De top 10 beste crypto brokers van Nederland

Nu je meer kennis hebt over hoe de crypto wereld in elkaar zit, is het goed om te weten welke de beste crypto broker van Nederland is. In dit artikel geven we je dat ook mee om ervoor te zorgen dat je voor jezelf de juiste keuze kunt maken. Dit overzicht gaat je als startende trader in crypto goed op weg helpen.  

Bitvavo

Bitvavo is een van de bekendste crypto brokers van Nederland en stiekem ook wel een beetje onze favoriet. Het kan gerust gerekend worden tot een van de beste ten opzichte van de andere brokers. Bij Bitvavo ben je in staat om te verhandelen in 150+ verschillende soorten cryptocurrency.

Het gaat hier om een Nederlands bedrijf en is in Amsterdam gevestigd. Het unieke van het Bitvavo platform is dat het makkelijk te bedienen is. Dit zorgt ervoor dat het enorm goed aanslaat bij beginners.

Om te verhandelen in crypto biedt Bitvavo de mogelijkheid om geld te storten via iDEAL of per bankoverschrijving. Kies je voor een andere mogelijkheid dan kun je rekenen op kosten die variëren tussen de 0.5% en 2.25%.

Er zijn een aantal voordelen die Bitvavo je kan aanbieden. Een van de voordelen is dat het platform een groot aanbod heeft aan bekende cryptocurrencies. Voor wat betreft de kosten kan er gesteld worden dat het relatief laag is bij Bitvavo. Je betaald namelijk maximaal 0.25% aan handelskosten.

Daarnaast is het ook zo dat er sprake is van een systeem die ervoor zorgt dat transacties op een pijlsnelle manier verwerkt worden. Verder is het bij Bitvavo zo geregeld dat je kunt sparen voor extra korting door meer te traden. En ook wel een leuk feitje is dat zij partner zijn van de KNVB.

Het nadeel dat je hebt met Bitvavo is dat het gaat om bedrijf die internationaal nog niet zo bekend is waardoor het een lager volume heeft. En je hebt momenteel bij Bitvavo te maken met weinig lage marketcap altcoins. Maar dit kan in de toekomst natuurlijk ook zo weer anders zijn.

(Momenteel de eerste 7 dagen gratis handelen over de eerste EUR 1000 na het aanmaken van jouw account)

crypto broker bitvavo homepage wit blauw
Bitvavo homepage

Lees ook: Bitvavo review >>

Bitcoin Meester 

Bitcoin Meester is ook een van de crypto brokers waar je terecht kunt om te verhandelen in crypto valuta. Het is een bedrijf die voor 100% in Nederlandse handen ligt en opereert sinds augustus 2017.

Op het platform van Bitcoin Meester worden er meer dan 200 verschillende munten beschikbaar gesteld voor hun gebruikers. Met dit gegeven kan er gesteld worden dat Bitcoin Meester in Nederland en in België op het moment van schrijven het grootste aanbod heeft.

Naast een groot aanbod, kun je ook nog rekenen op een goede ondersteuning vanuit het platform. De groei van Bitcoin Meester is mede te danken aan de actieve marketing campagne die ze hebben opgezet.

Dit heeft te maken met reclamespotjes die een duidelijk beeld gaven over hoe het werkt bij Bitcoin Meester. Een van de voordelen bij Bitcoin Meester is dat je kunt sparen voor extra korting en ze zijn ook telefonisch te bereiken.

Bij Bitcoin Meester krijg je ook nog 5.50% rente over bepaalde crypto’s. Aan de andere kant heeft Bitcoin Meester ook wel nadelen. Een van de nadelen is dat de kosten bij Bitcoin Meester aan de hoge kant ligt. Er is geen sprake van stop-loss en er zijn in de meeste gevallen extra transactiekosten aan gekoppeld.   

bitcoin meester crypto broker homepage
Bitcoin Meester homepage

Bitonic

Bitonic is ook een van de grote spelers die opereert in de crypto markt. De meeste mensen hechten veel waarde aan een platform waar alles in het Nederlands gedaanwordt. Op die manier is het makkelijker om te kunnen traden. Bij Bitonic kun je uitkijken naar zo een ervaring.

Het is een platform die in 2012 is opgericht en daarmee kan er ook meteen aangegeven worden dat het behoort tot een van de eerste Nederlandse Bitcoin brokers. Traden bij Bitonic bezorgd je een unieke ervaring.

Een uniek kenmerk van Bitonic is dat je uitsluitend alleen in Bitcoin kan traden. Bij de andere brokers is het zo dat je in verschillende cryptomunten kunt verhandelen.

Omdat Bitonic zich volledig richt op de Bitcoin is het beter in staat om je van informatie te voorzien. Dit vertaald zich naar trainingen, cursussen, presentaties en workshops die je kunt aanvragen om je grondig te laten informeren over het investeren in Bitcoin.

Je mag dus gerust ervan uitgaan dat er bij Bitonic een dosis aan kennis is wanneer het gaat om Bitcoin. Een van de voordelen van Bitonic is dat je geen account nodig hebt.

Er is sprake van een hoger volume in vergelijking met de andere brokers. Verder hoef je geen onverwachte kosten te maken, omdat alles inbegrepen is. Het nadeel is dat er geen sprake is van built-in wallets en je kan niet verhandelen in andere cryptomunten. 

bitonic homepage
Bitonic homepage

Coinmerce

Als je op zoek bent naar een platform die een groot aantal coins kan aanbieden is het Coinmerce. Je kunt hierbij denken aan het verhandelen in Bitcoin, Ripple en Ethereum. Zeker voor de mensen die meer waarde hechten aan handige diensten komt het platform van Coinmerce zeker als geroepen.

De app en website van Coinmerce is compleet in het Nederlands te volgen. Zonder meer heeft Coinmerce verschillende voordelen die het met zich meebrengt. Een van de voordelen is dat het hier gaat om een eenvoudig portaal.

Verder kun je op het platform van Coinmerce rekenen op een ruim aanbod en built-in wallets. Maar aan de andere kant zijn er ook wel nadelen die zeker ook vermeld moeten worden.

Zo is het een veel voorkomend aspect dat bij Coinmerce de kosten voor kleine en grote aankopen sterk kunnen fluctueren. Als je van plan bent via iDEAL te handelen, zijn er extra transactiekosten die erbij komen. Verder is het platform telefonisch niet bereikbaar. Dat is in grote lijnen wat je kunt verwachten van Coinmerce. 

coinmerce homepage
Coinmerce homepage

BTC Direct

Het accent wordt door BTC Direct gelegd op het toegankelijker maken voor iedereen om te kunnen verhandelen in crypto. Dit willen ze bewerkstelligen door ondersteuning aan hun gebruikers te bieden via chat en telefoon.

Het is dus niet raar als je al een video van BTC Direct hebt bekeken. Het is namelijk zo dat er elke week een nieuwe video online geplaatst wordt met nuttige informatie.

BTC Direct is gevestigd in Nijmegen en heeft zonder meer zijn stempel gedrukt als zijnde een betrouwbare broker. BTC Direct geef je de gelegenheid om te verhandelen in 50+ cryptomunten.

Als je hulp nodig hebt zijn ze per chat en telefoon beschikbaar om je te assisteren. Een van de voordelen van BTC Direct is dat je gebruik kan maken van een platform die een grote naamsbekendheid heeft.

Op het net zijn er verschillende reviews die aanduiden dat het om een betrouwbaar platform gaat. Aan de andere kant heb je dat je te maken hebt met hoge kosten. En je kan je crypto niet op het platform weghalen. Je krijgt geen stakingrewards en de klant betaalt voor de reclame. 

btc direct homepage
BTC Direct homepage

Satos

Satos is een broker die sinds 2013 actief is. Het bedrijf steunt op een concept om op een simpele manier te kunnen verhandelen in crypto. Satos hoeft dan niet tot het grootste platform van Nederland te behoren, maar is wel een ideale plek voor brokers die veel aandacht schenken aan snelle transacties.

Voor de beginnende investeerder komt het zeker er ook ideaal uit. Zoals eerder aangegeven streeft Satos ernaar om op een simpele manier het verhandelen in crypto mogelijk te maken. Dat zul je meteen merken aan de website die zeer minimalistisch is ingericht.

Een van de voordelen van Satos is dat je geen account nodig hebt en het platform opereert 24/7. Daarnaast zijn ze telefonisch te bereiken voor wanneer je hulp of assistentie nodig hebt. De mogelijkheid om te betalen met iDEAL is er uiteraard ook aanwezig.

Het nadeel is dat het gaat om een klein aanbod en er is sprake van hoge servicekosten. Er zijn geen built-in wallets en identificatie is vereist ná aankoop en annuleringskosten. Dat is hoe Satos opereert als broker. 

satos homepage
Satos homepage

Knaken

Crypto broker Knaken werd in het jaar 2017 opgericht en was vanaf het begin niet succesvol. Maar daarna hebben ze een geweldige campagne ingezet om naamsbekendheid te verwerven. Door een sponsordeal aan te gaan met topclubs zoals Ajax, Feyenoord en Sparta Rotterdam is dat aardig gelukt.

Het hoofddoel van Knaken is dat iedereen in staat moet zijn om op een makkelijke manier te kunnen meedoen met het verhandelen in crypto. Tot zover kan er wel gesteld worden dat dat aardig lukt.

Om je een beeld te geven over Knaken, worden de voor- en nadelen ook benoemd. Een van de voordelen is dat het bedrijf in verband gebracht wordt met topclubs. Dit kan een positief effect hebben op het handelsvolume.

Daarnaast word je in de gelegenheid gesteld om periodiek te kunnen sparen met crypto. Maar het nadeel is dat je te hoge handelskosten moet neertellen. Verder is er bij Knaken sprake van een lage following/userbase. En het aanbod wat ze aanbieden is relatief klein. 

knaken crypto broker homepage
Knaken homepage

LiteBit

LiteBit behoort ook tot een van de brokers die ervoor moeten zorgen dat handelaren op een eenvoudige manier kunnen verhandelen in crypto. Wat je kunt verwachten van LiteBit is dat het aanbod enorm is.

Daarnaast is het bij LiteBit zo geregeld dat je voor de meeste cryptocurrency een gratis wallet krijgt aangeboden. Zo een wallet is standaard gekoppeld aan je account. Dit maakt dat LiteBit een ideaal platform is voor beginnende en ervaren investeerders.

Natuurlijk heeft LiteBit verschillende voordelen waarvan je dankbaar kan profiteren. Een van de voordelen is dat het over een klantenbestand beschikt van over de 800.000. Op het platform van LiteBit is er sprake van een ruim aanbod en je hebt ook nog built-in wallets.

Verder is er ook de registratie van de Nederlandsche Bank die nog meer vertrouwen opwekt. Helaas zijn er ook nadelen die ook bij Litebit spelen. Een van de nadelen is dat je te maken hebt met hoge kosten, hoge spread en administratiekosten.

Als je een transactie wil plegen kan het zo zijn dat er extra transactiekosten bij komen kijken. Iets wat je zeker moet weten is dat er in het verleden 3 succesvolle aanvallen op het platform zijn uitgevoerd.

Verder zijn er veel mensen die klagen over LiteBit. Als er alles op een neutrale manier op een rijtje gezet moet worden, dan word je niet zo happig om je aan te sluiten bij LiteBit. 

litebit homepage
LiteBit homepage

Anycoin Direct

Zoals elk ander broker dat wil doen, streeft ook Anycoin Direct ernaar om het toegankelijker te maken voor mensen om te kunnen verhandelen in crypto. Wat Anycoin gedaan heeft is om de drempel zo laag mogelijk te houden.

Hierdoor is het platform voor een breder publiek beschikbaar. Een van de pijlers bij Anycoin Direct is dat het verschillende soorten functionaliteiten aanbiedt die bij de overige broker niet voorkomen.

In de meeste gevallen gaat het om handige functionaliteiten die je inderdaad op een nuttige manier kan inzetten tijden het traden. Bij Anycoin Direct kun je in 26 munten verhandelen.

Voor wat betreft de betaalmethoden is iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving mogelijk. Voor wat betreft de klantenservice kun je rekenen op live chat, telefoon en e-mail. De voordelen van Anycoin Direct zijn onder andere: Je hebt de gelegenheid om munt tegen munt te verhandelen.

Op het net zo’n 11.000+ positieve reviews te vinden en het platform is ook geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Maar bij Anycoin Direct is er geen built-in wallet en is er ook sprake van extra transactie- en administratiekosten. 

anycoin direct homepage
Anycoin Direct homepage

happyCoins

happyCoins is zeker ook een van de crypto brokers waar je terecht kunt om te kunnen verhandelen in crypto. happyCoins houdt kantoor in Ouderkerk aan den IJssel.

Het concept van happyCoins richt zich op een internationale visie wanneer het gaat om het verkopen en kopen van cryptocoins. Voor de mensen die pas het gevoel proberen te krijgen in het verhandelen in crypto is happyCoins zeker een ideaal platform.

Bij happyCoins kun je erop rekenen dat het er allemaal veilig aan toe gaat. Je kan op het platform vertrouwen en je hoeft je dus niet druk te maken dat er iets dubieus aan toe zal gaan.

Een van de pluspunten is dat je bij happyCoins in Bitcoins kan verhandelen tegen een lage prijs met een lage fee. Het is mogelijk om binnen 1 klik bitcoins te kopen. Verder kun je meerdere acties uitvoeren waarbij er geen servicekosten aan te pas komt.

happycoins heeft ook minpunten en die zijn onder andere dat je moet opdraaien voor de service- en bankkosten en de klantenservice is niet de hele tijd beschikbaar. 

happycoins homepage
happyCOINS homepage

Start vandaag nog met het handelen in crypto bij een goede broker

Zoals je wel hebt kunnen lezen is het belang van een goede broker erg belangrijk. Wij hopen dan ook dat je door het lezen van deze informatie een goed beeld hebt gekregen bij het kiezen van de juiste broker.

Je weet nu waar je goed op moet letten om voor jezelf tot de beste broker uit te komen. En het hangt er natuurlijk ook vanaf wat voor jou het belangrijkst is.

Wanneer je van eenvoud houdt met daarbij veilig en tegen lage kosten crypto kopen, dan zit je bij de Nederlandse exchange Bitvavo heel goed. Waarom wij hier zelf ook graag beleggen en het een van onze favoriete brokers is lees je hieronder:

 • Overzichtelijk platform voor zowel beginners als gevorderde
 • Veilig en snel jouw cryptomunten kopen
 • Geavanceerde interface om te kunnen traden
 • Je kan eenvoudig met iDeal betalen
 • Grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland
 • Handige app om overal te wereld te kunnen handelen
 • Nederlandse klantenservice
 • Toegang tot 175+ cryptomunten
 • Over de eerste EUR 1000 handelen betaal je geen handelskosten

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Nieuw in de wereld van crypto en wil je leren hoe ook jij geld kan verdienen met crypto?

Wanneer alles nog helemaal nieuw is kan het heel overweldigend zijn en kom je dingen tegen waar je nog nooit van gehoord hebt. Dit is natuurlijk ook niet zo raar, want dit leer je allemaal niet op school.

Nu is het ook zo dat de cryptomarkt nog geen volwassen markt is en er nog heel veel over te ontdekken valt. En je hebt te maken met een markt die heel erg volatiel is en waarbij koersschommelingen van 40/50% op een dag soms heel normaal kunnen zijn. En hier moet je dan natuurlijk wel tegen bestand zijn.

Daarom is het heel verstandig om eerst te leren en daarna pas te gaan investeren. Zo leg je voor jezelf een goede basis voor de lange termijn en ga je veel betere doordachte keuzes maken. Waardoor je niet zomaar jouw zuurverdiende geld lukraak ergens in stopt zonder dat je het hele bestaan daar vanaf weet.

Wij adviseren sowieso altijd om eerst goed jouw eigen onderzoek te doen voordat je in een bepaalde cryptomunt gaat investeren. Het is dan ook altijd belangrijk om een eigen strategie aan te houden. Maar hoe ga je dit alles leren vraag jij jezelf vast af? En waar ga ik al deze informatie vandaan halen?

Hier hadden wij in het begin uiteraard ook mee te maken en hebben helaas de nodige beginnersfouten gemaakt. Totdat wij tegen een cursus zoals de AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery zijn aangelopen. Dit is een hele complete cursus waarin je van A tot Z leert wat je moet weten om succesvol te kunnen starten met het investeren in cryptocurrency.

Deze cursus is gemaakt door Patrick Suiker & Derek Westra van AllesOverCrypto. Beide heren hebben al een geruime tijd ervaring binnen de cryptowereld en delen graag al hun kennis met jou.

Zij hebben het pad al bewandelt en de beginnersfouten al voor jou gemaakt laten wij maar zeggen. Aan te raden is om eerst eens hun gratis bitcoin training te volgen, zodat je kan ontdekken of dit iets voor jou is. In deze training leer je onder andere de volgende dingen:

 • De basisbeginselen van crypto
 • Hoe jij de beste cryptomunten kunt gaan vinden
 • Op welke manier jij jouw cryptomunten veilig kunt bewaren
 • Met welke strategie jij geld kunt gaan verdienen
 • Een munt ontdekken waar veel potentie in zit
 • Starten met het aankopen van jouw eerste crypto voor EUR 1

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Wij wensen jou alvast heel veel succes met jouw crypto journey! Als tip willen wij nog meegeven alleen met geld te gaan beleggen wat je kunt missen en zelfs bereid bent om te verliezen. Dit geeft jou een veel betere nachtrust 😉

En je zou er zelfs voor kunnen kiezen wat meer spreiding aan te brengen in jouw portfolio door ook wat te beleggen in aandelen, opties, nft’s, vastgoed, goud, zilver om zo de risico’s wat meer te beperken.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken op onze website gebruik van cookies om je beter en persoonlijker te helpen. Als je verder gebruik maakt van onze website gaan wij ervan uit dat je dat goedvindt. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder jouw cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, ga je hiermee akkoord.

Sluit