Top 5 Beste Crypto Apps Nederland Voor IOS En Android [2024]

Zo Maak Jij De Juiste Keuze Voor Een Crypto App!

Gemiddelde leestijd: 34 minuten
beste crypto apps Nederland beginners linker zijkant

Er zijn vandaag de dag anno 2024 ontzettend veel mensen die ook wel zouden willen beleggen in digitale valuta. Dit komt natuurlijk door het feit dat je hier ontzettend veel rendement op kunt boeken als je het goed doet.

Hoewel het mogelijk is om via internet te gaan beleggen is het ook mogelijk om te kiezen voor het gebruik van een crypto app. Dankzij een crypto app kan je via Android of IOS eenvoudig kopen en verkopen op je telefoon.

Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het gebruik van een crypto app en wat de beste crypto apps van verschillende brokers van dit moment zijn? En waarmee je ook makkelijk via iDeal kan betalen?

In dit artikel laten wij onder andere namelijk de top 5 beste crypto apps nederland voor IOS en Android zien, de beste wallets, kosten, veiligheid en nog veel meer.

Lees hieronder snel verder!

Wat is een crypto app – app van broker

Straks zullen we je meer laten zien over de beste crypto apps die er op dit moment te vinden zijn. maar voor het zover is, is het handig om even in te gaan op de crypto app zelf. We zien namelijk dat lang niet iedereen weet wat een crypto app eigenlijk is.

Zoals je wel aan de naam kunt zien is een crypto app aan te merken als een speciale app waarmee je cryptocurrencies kunt kopen. Het is in de meeste gevallen een app die afkomstig is van de broker.

Deze broker kan gezien worden als een plaats waar vraag en aanbod samen weet te komen. Met de crypto app kan je orders plaatsen en crypto kopen. Heb je de munten gekocht dan is het mogelijk om ze over te zetten naar een eigen wallet als je wilt.

De top 5 beste crypto apps van dit moment

Als het aankomt op crypto apps zijn er nogal wat opties om voor te kiezen. Deze hoge mate van verscheidenheid maakt het voor sommige mensen lastig om de knoop door te hakken. Voor welke soort crypto app zou je namelijk moeten kiezen?

Om het wat makkelijker te maken hebben we besloten om de beste crypto apps van dit moment voor jou op een rijtje te zetten. Door te kiezen voor een van de onderstaande crypto apps weet je zeker dat ook jij in staat bent om altijd weer snel en eenvoudig te kunnen beleggen in digitale valuta.

1. Bitvavo

Op dit moment is de app van Bitvavo echt de beste optie om te kiezen. Dit is een crypto app die van de meest bekende Nederlandse exchange ooit afkomstig is. Doordat de app gewoon in het Nederlands gebruikt kan worden weet je zeker dat je als beginner makkelijk aan de slag kunt gaan.

Los van het feit dat de crypto app makkelijk te gebruiken is staat deze aanbieder ook nog eens bekend om de lage prijs die zij hanteren voor de aankoop en verkoop. Dit maakt het een prima optie om te kiezen als je op zoek bent naar een crypto app voor jouw telefoon.

Met de ruim 200+ verschillende munten weet je zeker dat je niets hoeft te missen bij het beleggen. Het is dan ook echt een goede crypto app  om te gebruiken als je kennis wilt maken met de markt van de digitale valuta. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Eenvoudige interface voor beginnende traders
 • Geavanceerde interface voor ervaren traders
 • Voordelige handelskosten van 0% tot max 0,25% 
 • Groot scala aan beschikbare digitale munten
 • Eenvoudig met iDeal betalen

(Momenteel de eerste 7 dagen gratis handelen over de eerste EUR 1000 na het aanmaken van jouw account)

bitvavo app
Bitvavo app

2. Binance

Dit is een aanbieder die bij veel mensen wel bekend in de oren zal klinken. Binance is dan ook een broker die een super goede crypto app te bieden heeft voor de gebruikers. Het is met deze crypto app voor de gebruikers mogelijk om te beleggen in honderden verschillende soorten munten.

Door deze diverse opties kan je jouw portfolio eenvoudig spreiden. Daar komt ook nog eens bij dat deze crypto app de handel in Futures mogelijk maakt. Hoewel dit met name bedoeld is voor de mensen die al wat meer bekend zijn met beleggen is het wel een leuke toevoeging.

Je kunt makkelijk wisselen tussen de Lite en Pro interface, afhankelijk van jouw ervaring op het gebied van het beleggen. Belangrijke voordelen van de crypto app van Binance zijn onder andere:

 • Honderden verschillende soorten cryptocurrencies
 • Makkelijk kunnen switchen tussen Lite en Pro interface
 • Hoge mate van gebruiksvriendelijkheid voor beginners
 • Zowel te gebruiken voor ervaren als beginnende beleggers

(Let op! Deze extra korting van 10% is levenslang over het handelen (elke trade die je maakt) na het aanmaken van jouw account)

binance app
Binance app

3. Coinbase

Het spreekt voor zich dat Coinbase niet mag ontbreken op dit lijstje met goede crypto apps. Hoewel Coinbase niet de juiste crypto trading app is voor de ervaren beleggers, zal het dat waarschijnlijk wel zijn als je een absolute beginner bent. De reden hiervoor is het feit dat de app een van de makkelijkste apps is om te gebruiken.

Zelfs als je geen ervaring hebt in het verhandelen van cryptocurrencies, zou je met deze crypto app aan de slag moeten kunnen gaan om toch te gaan beleggen. Met de Coinbase applicatie kun je alle grote cryptocurrencies kopen en verkopen. Bij aankoop krijg je 100% eigendom over de munten.

Dit maakt het mogelijk om de munten gewoon over te boeken naar je eigen privé portefeuille. Dit is veel meer in lijn met de crypto ethos van het beoefenen van self-custody van uw munten. Deze crypto app kent een vast tarief voor aankoop en verkoop van 1,5%.

 • Deze crypto app is met name bedoeld voor beginners
 • Dit platform beschikt over een groot aantal digitale munten
 • Het aankoopproces neemt erg weinig tijd in beslag
coinbase app
Coinbase app

4. LiteBit

UPDATE: LiteBit heeft helaas zijn werkzaamheden gestaakt, maar gelukkig zoveel mogelijk gebruikers ondergebracht bij Bitvavo. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de app van LiteBit.

LiteBit maakt het sinds 2013 mogelijk om eenvoudig Bitcoin en talloze andere munten te kopen met creditcard, bankoverschrijving en andere soorten betaalmethoden. Het platform is gericht op beginnende beleggers en de focus ligt op eenvoud.

Er is dan ook echt geen technische kennis nodig voor het kopen of verkopen. De vergoeding die LiteBit aan haar klanten berekent ligt gemiddeld rond de 2%. Als je van plan bent om meer te handelen, raden wij je aan om een goedkoper alternatief te kiezen. Echter is het wel een goede optie voor de mensen die op zoek zijn naar professionele ondersteuning.

LiteBit heeft een groot team van 14 mensen die elke dag werken om de website up and running te houden. Een groot deel van deze mensen werkt bij de klantenservice. De meest belangrijke voordelen van deze crypto app zijn de volgende:

 • Je hebt geen technische kennis nodig om te kunnen beleggen
 • Er is altijd ondersteuning beschikbaar voor eventuele vragen
 • Deze crypto app beschikt over een gebruiksvriendelijke interface

Verwijzing naar website van Bitvavo

litebit app
LiteBit app

5. eToro

Het is op de laatste mogelijk om te kiezen voor de crypto app van eToro. Belangrijk om te weten is dat dit een net iets andere app is dan de bovenstaande opties. eToro is opgericht in 2007 en de thuisbasis van meer dan 12 miljoen handelaren over de hele wereld.

Je hebt bij deze crypto app de mogelijkheid om te handelen via de desktop site, maar ook via een mobiele app. Deze laatste is beschikbaar op iOS- en Android-apparaten. eToro biedt zowel traditionele activa als CFD’s. Dit biedt een hoge mate van flexibiliteit voor bij het beleggen.

Als je wilt beleggen in cryptocurrencies, kunt je dit bij eToro doen en 100% eigenaar blijven. Je kunt de munten echter niet opnemen in een privé portemonnee. Als zodanig blijven ze op het eToro-platform totdat je besluit in te winnen voor fiat valuta. In totaal kun je met de app van eToro 16 verschillende cryptocurrencies kopen. Belangrijke voordelen zijn onder andere:

 • Het is bij eToro mogelijk om ook in CFD producten te beleggen
 • Deze crypto app bestaat al voor een erg lange tijd
 • De crypto app beschikt over een professionele klantenservice
etoro app
eToro app

Lees ook: Wat zijn de beste cryptomunten voor de lange termijn? >>

De beste wallets om te gebruiken

Het is als afsluiting van belang om nog even te kijken naar het gebruik van wallets voor het opslaan van de digitale munten. Een crypto wallet slaat de private sleutel op die nodig is om fondsen te ontsluiten van uw wallet adres op de blockchain.

Er wordt over het algemeen aangeraden om je munten niet op een een beurs te bewaren als je niet van plan bent om ze te gebruiken voor daghandel. In deze optiek is het dus handig om een hardware-portemonnee te hebben, zoals de Ledger Nano X of de Trezor T.

Dit biedt net even wat meer veiligheid op lange termijn. Je kunt ook kiezen voor een hot wallet zoals MetaMask of Coinbase Wallet om fondsen op te slaan die je wilt gaan verhandelen.

Om het saldo van je fondsen opgeslagen op de hardware-portemonnee te controleren is het handig om even een crypto portfolio tracker te installeren. Dit is een speciale app die je in staat stelt om te zien wat de koersen zijn van de munten die je mogelijk in je portfolio hebt staan.

Als eerste moet je echter even een portemonnee installeren die jij beheert in plaats van de beurs. Geld in een wallet op de beurs is kwetsbaarder voor hackers.

Daar komt bij dat de beurzen je vaak niet je eigen private sleutel geven. Dit betekent dat het geld niet echt van je is in geval van een noodsituatie. Maak het dus even wat makkelijker voor jezelf en kies echt voor een goede crypto wallet.

Lees ook: Wat zijn de beste crypto wallets? >>

Waar op letten bij het kiezen van een crypto app

Het kiezen van een crypto app is nog niet zo eenvoudig als je zou denken. Het is namelijk van groot belang dat je wel bij de juiste crypto app uitkomt voor jouw persoonlijke wensen.

Dit is dan ook de reden dat je bij je keuze voor de crypto app rekening moet houden met een aantal verschillende factoren. Je vraagt je wellicht af wat voor factoren dit zijn. Om het weer wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder het belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

1. Veiligheid van de crypto app

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de beveiliging van de crypto app die je op het oog hebt. Bitcoin- en andere cryptocurrency-transacties zijn over het algemeen zeer lastig te traceren. Zodra je een transactie tussen portemonnees op gang zet, is het vrijwel onmogelijk om deze te annuleren of om op enige manier je geld terug te krijgen.

Door de gedecentraliseerde aard van de blockchain is het ook bijna onmogelijk te zeggen welke persoon er gekoppeld is aan een bepaalde wallet. Een niet geautoriseerde transactie van je exchange kan ervoor zorgen dat je jouw geld verliest.

Dit maakt cryptocurrency de perfecte markt voor criminelen die uit zijn op je geld. Bekijk daarom altijd de veiligheidskenmerken van het bedrijf voordat je een crypto app downloadt. Kijk naar 2-factor authenticatie en encryptie om je munten zo veilig mogelijk te houden.

2. Real-Time data

Het is vervolgens handig om te kijken naar de real time data op de crypto app. Cryptocurrency markten zijn altijd in beweging. Het is mogelijk om in een dag bij een enkele munt 25% verlies of winst te boeken in een dag. Een vinger aan de pols houden van de cryptocurrency markt is dan ook echt super belangrijk.

Hiervoor moet je beschikken over up-to-date informatie over de koersen. Of je nu een uitgebreid cryptocurrency handelsplatform wilt of een eenvoudige tracker die je laat weten hoe uw favoriete munten het doen, zoek naar real-time gegevens en informatie. Dit maakt het mogelijk om altijd weer de juiste keuzes te maken voor het beleggen via een crypto app.

3. Gereguleerd

Als laatste moet je even goed kijken naar de soort crypto app die je wilt gaan gebruiken voor het beleggen. Regelgeving is een beetje een grijs gebied in de markt van de digitale valuta’s. Als je gebruik maakt van een CFD-aanbieder, dan is het vrijwel zeker dat het platform zwaar gereguleerd zal zijn.

Zo hebben, eToro, IG, en Plus500 hebben allemaal een licentie van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en de Australische Securities and Investments Commission (ASIC). Andere gerenommeerde licentieverstrekkers zijn de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) en de Monetary Authority of Singapore (MAS).

Aan de andere kant van het spectrum opereren conventionele cryptocurrency handelsbeurzen zoals Binance nog steeds grotendeels ongereguleerd. Over het algemeen zijn deze ook veilig, al loop je wel wat meer risico als het een keer fout blijkt te gaan.

Veelgestelde vragen over crypto apps  

Wat kosten de crypto apps?

Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dit hangt namelijk echt volledig af van de soort app die je wilt gaan gebruiken. Het is handig om een kijkje te nemen op de site van de aanbieder om te zien welke kosten er gepaard gaan met de crypto apps. Vaak is het mogelijk om een pagina te vinden met de totale kosten. Kijk niet alleen naar de kosten voor de aankoop en verkoop, maar ook naar de kosten die mogelijk gehanteerd worden voor het storten van een bepaald geldbedrag op de site. Je moet alle kosten meewegen bij het kiezen van crypto apps.

Zijn crypto apps veilig om te gebruiken?

Over het algemeen zijn de crypto apps veilig om te gebruiken. Nu moeten we hier natuurlijk wel een kanttekening bij plaatsen: het is niet zo dat iedere crypto app veilig is. Het is van groot belang om even onderzoek te doen naar de crypto apps die je op het oog hebt. Kijk of je kunt vinden of er bepaalde erkenningen of vergunningen uit zijn gegeven. Dit zijn namelijk kenmerken van crypto apps die een hoge kwaliteit weten te bieden. Lees je daarnaast even in bij de reviews van voorgaande klanten. Door dit te doen krijg je als het goed is een beter beeld over de kwaliteit van de crypto apps.

Is een crypto app makkelijk om te gebruiken?

De meeste crypto apps vereisen maar weinig kennis om in gebruik genomen te worden. Het kopen van de munten is vaak erg eenvoudig. Je hoeft alleen in te vullen hoeveel munten je wilt kopen tegen welke prijs. Hierbij is het mogelijk om de prijs in te vullen die op dat moment gevraagd wordt, maar je kunt ook zelf een prijs instellen als je dit graag wilt. Het verkopen van de munten gaat op een soortgelijke manier. Heb je de munten verkocht op een moment dat jij winst wilt nemen dan is het mogelijk om een opname in te plannen. Vervolgens krijg je het geld van de crypto apps gewoon op je rekening. De order is als het goed is helemaal afgerond en je hebt met succes crypto verhandeld!

Conclusie – maak gebruik van een crypto app

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het gebruik van een crypto app. Dankzij een crypto app is het ook voor jou mogelijk om op een zeer eenvoudige wijze te kunnen beleggen in cryptocurrencies.

Wij raden je zeker aan om te kiezen voor een van de crypto apps die we in dit artikel hebben laten zien. Dit zijn namelijk echt de beste crypto apps voor Nederland die bekend staan om het feit dat zij een hoogwaardige kwaliteit te bieden hebben.

Door deze hoge kwaliteit ben je voorzien van een crypto app die ontzettend goed werkt en die het beleggen in cryptovaluta net even wat makkelijker maakt dan voorheen. 

Veilig crypto kopen tegen lage kosten?

Wil je op een veilige, maar ook eenvoudige manier en tegen lage kosten jouw crypto kopen dan is het bedrijf Bitvavo zeker het overwegen waard. Momenteel is dit de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Je kan hier makkelijk met iDeal betalen, maar wat helemaal fijn is dat hun website heel erg makkelijk in gebruik is. Zeker voor beginners een groot pluspunt. En wil je nog iets verder gaan door actief te gaan traden dan heb je ook de mogelijkheid tot hun geavanceerde interface.

Beschik je niet over een eigen wallet, dan is dit ook geen probleem zij maken namelijk gebruik van zogenoemde cold wallets. Hier wordt het overgrote deel aan crypto valuta opgeslagen. Hun kluizen worden dag en nacht in de gaten gehouden wat zorgt voor een optimale veiligheid.

Als jij dit ook wel wilt ontdekken dan maak je via onderstaande link heel gemakkelijk een gratis account aan. En op dit moment kun je ook nog eens over de eerste EUR 1000 gratis handelen.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wil je eerst meer leren over hoe ook jij geld kan verdienen met het handelen in cryptocurrency?

Wil je net gaan beginnen met beleggen in crypto, maar weet je niet zo goed hoe? Dan raden wij altijd aan om eerst te leren en daarna te gaan investeren. Zo leg je direct een veel betere basis en is de kans groter dat je hier ook succesvol mee gaat starten. Zoals je misschien ook wel weet is dit een enorm volatiele markt die grote koersschommelingen kent.

Betekend dat als je het goed doet je er veel geld mee kan verdienen, maar ook net zo hard ermee kan verliezen. Het beleggen in bijvoorbeeld aandelen is veel stabieler en veel minder volatiel. Dus wil je hier echt serieus mee aan de slag gaan en weten waarmee je bezig bent ga dan eerst meer leren over de cryptomarkt en doe sowieso altijd goed jouw eigen onderzoek.

In het begin zaten wij precies in dezelfde situatie en zijn toen in aanraking gekomen met de AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery. Dit is een crypto cursus voor beginners die jou alles van A tot Z uitlegt. Je leert alles gebaseerd op eigen ervaringen van Patrick Suiker en Derek Westra. Beide zeer succesvol in het handelen van crypto en hebben al geruime jaren ervaring hiermee.

Wil je hier ook meer over ontdekken dan kunnen wij aanraden eerst hun gratis bitcoin training te volgen. Je gaat hierin onder andere de volgende dingen leren:

 • De basisbegrippen van crypto
 • Hoe jij zelf jouw cryptomunten veilig kunt bewaren
 • Op welke manier jij de beste cryptomunten kunt gaan vinden
 • Een cryptomunt met veel potentie ontdekken
 • Met welke exacte strategie jij geld kunt gaan verdienen
 • Het aankopen van jouw eerste crypto voor EUR 1

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Wij wensen jouw alvast heel veel succes met het beleggen in crypto en het bouwen aan jouw vermogen! Als tip willen wij jou nog meegeven hier zoveel mogelijk spreiding in aan te brengen en niet al jouw geld alleen in crypto te stoppen.

Probeer ook wat geld te beleggen in bijvoorbeeld aandelen, opties, cfd’s, vastgoed of goud. Zo kan jij de risico’s enigszins beperken en hoef je niet direct in de stress te schieten wanneer het bijvoorbeeld even niet lekker loopt in de cryptowereld.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *