Welke Cryptocurrency Kopen? De Top 14 Crypto Parels [2024]

Zo Ontdek Jij Munten Met Potentie!

Gemiddelde leestijd: 52 minuten
welke crypto kopen linker zijkant

Welke cryptocurrency moet je anno 2024 kopen? Als je ook wil profiteren van de stijging van vele cryptomunten, dan wil je natuurlijk wel de juiste keuzes maken. Er is alleen zoveel te krijgen momenteel.

Dat maakt het misschien lastig om in te stappen. Ook wanneer je al enkele munten in bezit hebt, is het nog altijd lastig om te bepalen hoe je nu eigenlijk verder moet.

Het is dan wel goed om te weten welke opties je allemaal hebt. En hoe je de juiste pareltjes voor jezelf weet te vinden. De informatie die je hier vindt, moet je helpen om betere keuzes te maken op dat gebied.

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat alles wat je hier kan lezen puur ter informatie dient om jou verder te helpen. Het is in geen geval een beleggingsadvies.

Zelf kijk je natuurlijk naar het rendement als je gaat bepalen welke cryptocurrency je wil kopen. Dit is echter misschien niet de slimste manier om je keuzes te bepalen.

Het kan slim zijn om ook wat meer te weten te komen over de achtergrond van de munten. Ook algemene kennis over cryptomunten en altcoins kan je helpen. Wanneer je een goede basis hebt, dan is de kans dat je goede beslissingen neemt een stuk groter.

Neem alle informatie die je hier vindt dus rustig door. Dit helpt je om het beste uit je mogelijkheden te halen. Uiteindelijk is dat een manier om geld te verdienen met crypto.

Lees hieronder snel verder!

Uitleg over cryptomunten

Welke cryptomunten je moet kopen kan je pas bepalen wanneer je weet wat de munten eigenlijk zijn. Het is niet slim om in iets te investeren waar je helemaal niets van weet. In de basis zijn cryptomunten digitaal geld. Je kunt er transacties mee doen. Al is het tegenwoordig zo dat de mogelijkheden veel breder zijn.

Je kunt niet alleen maar simpelweg op een digitale manier betalen. Je kunt ook andere dingen ermee verzorgen. Daarom zijn de vele munten ook zo verschillend. Daarnaast is het ook zo dat de cryptomunten tegenwoordig als een investeringsoptie worden gezien.

Cryptomunten zijn gebaseerd op blockchaintechnologie. Daardoor is het eigenlijk ook meer dan een munt. Het is ook een platform en een manier om contracten af te sluiten. De meest bekende cryptomunt is nog altijd Bitcoin. Dit is de munt waarmee het in 2008 eigenlijk allemaal begon.

Er zijn sindsdien ook allerlei concurrenten bij gekomen, juist ook omdat er zoveel verschillende soorten toepassingen zijn. De munt waar je in investeert, is dus misschien ook wel de munt die het best bij je past omdat deze een toepassing biedt die jij kent. Je moet dus naar allerlei soorten zaken kijken bij je keuze.

Uitleg over altcoins

Welke cryptomunten koop je? Dat is een goede vraag wanneer je weet dat er wel heel veel verschillende soorten op de markt zijn tegenwoordig. De munt die iedereen kent is Bitcoin. Soms wordt de naam bitcoin weleens verwarrend gebruikt voor alle soorten cryptomunten.

Dit is echter niet juist, omdat de munten allemaal andere, unieke eigenschappen hebben. De andere munten worden daarom ook wel altcoins genoemd. Het zijn alternatieve cryptomunten ten opzichte van de Bitcoin. Dit is belangrijk om te weten als je plannen hebt om te gaan investeren.

Er zijn overeenkomsten tussen de altcoins, namelijk dat het allemaal digitale betaalmiddelen zijn die gebaseerd zijn op blockchain. Er zijn echter onderling wel weer eigenschappen die verschillen. Daardoor zijn ze dus ook voor verschillende soorten toepassingen of branches bedoeld.

Waardoor voor elke coin de doelgroep ook enigszins kan verschillen. Voor jou als investeerder is het vooral belangrijk welke cryptomunten je moet kopen. Daarom kijk je dus naar deze eigenschappen en hoe zich dat vertaalt in de waarde die ze daardoor hebben. Op deze plek kan je allerlei informatie op dit gebied vinden.

Investeren in cryptomunten? Let hierop!

Welke cryptomunten moet je kopen als je een goede slag wil slaan? Dan is het slim om op zoek te gaan naar de munten die je rendement opleveren. Daarom kijk je naar de verschillende soorten munten die er zijn en welke factoren invloed hebben op hun ontwikkelingen.

Je doet er goed aan om je eerst in het team achter een bepaalde munt te verdiepen. Zo weet je wat hun achtergrond is en welke kennis ze hebben. In de meeste gevallen kan je ook een whitepaper met daarin het doel en de strategie doornemen. Dit zijn belangrijke zaken om op te letten.

Ook de andere kant moet je goed bekijken. Bepaal bijvoorbeeld eerst een budget dat je beschikbaar wil maken voor het investeren in cryptomunten. Je kijkt daarbij ook naar wat er op de markt gebeurt. Die is meer volatiel dan de meeste beleggingsmarkten. Dat betekent dat kansen snel komen en gaan.

Ook brengt dit gevaren met zich mee. Zo is er vaak sprake van pump en dump. Dat betekent dat een munt kunstmatig snel meer waard wordt gemaakt door slimme investeerders om daarna weer in te storten. Dat brengt dus een risico met zich mee. Neem tot slot ook algemene zaken zoals maatschappelijke ontwikkelingen mee om een keuze te maken.

Waarom crypto kopen?

De vraag is niet alleen welke cryptomunten je moet kopen, maar ook waarom je dat moet doen. Daar is een simpele verklaring voor. Wanneer je geld hebt verdiend door hard te werken, dan wil je daar natuurlijk iets mee doen.

Vroeger kon je sparen op een spaarrekening bij de bank en daar dan een goede rente op krijgen. Zo kon je vermogen langzaam maar zeker groeien. Tegenwoordig kan je nog steeds sparen, maar krijg je geen rente of moet je soms zelfs rente betalen. Dit is natuurlijk niet aantrekkelijk. Geld investeren is dan een veel beter idee.

Dan komt crypto ook om de hoek kijken. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om te investeren. Dat neemt echter niet weg dat je ook op zoek bent naar het best mogelijke rendement. In recente jaren was het dan zo dat je bij de cryptomunten uitkwam.

Dat is nog altijd niet veranderd, juist ook omdat er zoveel verschillende soorten zijn die allemaal de nodige potentie hebben om flink wat op te leveren. Daarom is cryptomunten kopen dus ook een goed idee te noemen.

Hoe koop en verkoop je cryptomunten?

Welke cryptomunten koop je en waar doe je dat? Het is goed om te willen investeren, maar dan wil je dat wel op een goede en veilige manier aanpakken. Er zijn verschillende plekken waar je aan de slag kan met het handelen. Een voorbeeld daarvan is een broker.

Een andere goede optie is het werken met een exchange. Er zijn ook mogelijkheden om de munten te pinnen of door ze te ruilen. Deze verschillende opties zijn allemaal het onderzoeken waard, al zijn de bekende plekken om te handelen wel nog altijd de beste opties die je hebt.

Wat geldt voor het kopen van cryptomunten, geldt eigenlijk ook voor de verkoop. Je kan dan aankloppen bij een broker of een exchange. Daar bied je jouw munten aan tegen de huidige koers om zo een rendement eruit te halen. Er zijn ook mogelijkheden om particulier met verkoop aan de slag te gaan.

Dit is echter lang niet altijd een goed idee. Er zitten natuurlijk wel wat veiligheidsrisico’s aan zelf verkopen. Zeker als je met munten met een grote waarde zoals Bitcoin werkt. Werken met een broker is dan dus eerder aan te raden.

Lees ook: Wanneer moet je cryptocurrency kopen en verkopen? >>

Waar kan je cryptomunten kopen?

Welke cryptomunten kopen is pas een interessante vraag wanneer je bepaald hebt waar je dat gaat doen. Het is altijd aan te raden om voor een broker te kiezen. Bitvavo is bijvoorbeeld een broker die je hier goed bij kan helpen.

Zowel voor beginners als voor gevorderden is het fijn wanneer dat veilig kan gebeuren. Daarmee wordt het een stuk leuker. Het is bovendien zo dat er veel voordelen kleven aan het werken met een goede broker. Dit is ook de reden waarom het aan te raden is om er een account aan te maken.

Het is belangrijk om te weten dat het niet uitmaakt welke cryptomunten je gaat kopen. Bij een broker zijn namelijk altijd vele tientallen of zelfs honderden soorten te vinden. Daardoor kan je dus altijd de investering vinden die je zoekt. Je kunt heel simpel zelf een account aan maken en vanaf daar alles regelen.

Omdat het betalen voor je aankopen met iDeal gaat, is het ook nog eens lekker simpel. Je kan gewoon vanaf je bank een saldo op je account bij Bitvavo storten. De broker houdt de kosten ook nog eens laag. Dit is voordelig voor het uiteindelijke rendement dat je behaalt op je investering.

Bij een broker als Bitvavo is ook het proces van kopen en verkopen heel gemakkelijk gehouden. Je kunt op een simpele manier een account aanmaken en daar dan saldo op storten. Vervolgens kan je met de zoekfunctie zoeken naar de soorten cryptomunten waar jij je in verdiept hebt en waar jij geloof in hebt.

Je bepaalt hoeveel je ervan wil kopen en kan direct met een druk op de knop de aankoop afronden. Je hebt dan direct een hoeveelheid van de cryptomunt in bezit. De broker biedt ook een beveiligde wallet aan waar je die munt in kan bewaren. Zo kan je rustig wachten op groei van de waarde.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Voordelen van cryptomunten kopen

Welke cryptomunten je moet kopen hangt ook af van wat het je oplevert. Wanneer je slim investeert kan het rendement flink oplopen. Er zijn voorbeelden van munten die 25 keer of zelfs 40 keer zoveel waard geworden zijn. Doordat de pieken soms ineens heel hoog zijn kan je met de juiste manier van handelen behoorlijk snel een goede winst behalen.

Dat betekent dat ook investeren met kleine bedragen voor goede winsten kan zorgen. Dat is een voordeel van cryptomunten ten opzichte van veel andere soorten beleggingen. Daar komt bij dat werken met een broker of exchange ook gewoon lijkt op handelen op de beurs.

Je hebt ook weinig nodig om al goed aan de slag te kunnen. Je kunt eigenlijk alles gewoon op je laptop regelen. Als je investeert in materiële zaken, dan komen daar natuurlijk veel kosten voor opslag, onderhoud en andere zaken bij kijken.

Dat gaat allemaal ten koste van je tijd en je rendement. Daar hoef je met cryptomunten geen zorg om te hebben. Alles is digitaal te regelen. Je logt in bij de broker, doet je deals, slaat ze op in de wallet en verkoopt ze weer wanneer je op winst staat. Ook informatie en aanverwante zaken regel je online.

Nadelen van cryptomunten kopen

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het kopen van cryptomunten. Dit maakt ook niet perse uit per soort. Zo kan je bijvoorbeeld altijd risico lopen met de volatiele koers. Die kan ineens duiken, waardoor je dus je waarde kwijtraakt.

Je kunt dus niet alleen maar in het voordeel zijn en grote rendementen halen, het kan ook weleens tegenzitten bij het investeren. Dit is ook een belangrijke reden waarom je altijd vooraf je budget moet bepalen en altijd zeker moet zijn dat je dit geld kan missen als het mis zou lopen.

Ook is het belangrijk om te weten dat het niet uitmaakt welke cryptomunten je koopt als je ze universeel wil gebruiken. Daar is namelijk nog geen enkele munt geschikt voor. Je kan ze vooral zien als een manier om te investeren, maar als betaalmiddel zijn ze bijvoorbeeld vaak nog niet geschikt.

Er zijn wel bedrijven en financiële instellingen die deals hebben gesloten met bepaalde teams achter bepaalde cryptomunten, maar dat maakt het nog altijd beperkt. Een laatste nadeel is dat hoog rendement niet perse gelijkstaat aan veel verdienen. Een munt die van één cent naar tien cent gaat geeft je tien keer zoveel, maar in absolute bedragen valt het reuze mee.

Voorbeelden van cryptomunten die je kan kopen

Als je wil weten welke cryptomunten je moet kopen, dan is het goed om je even te verdiepen in wat het goed doet. Op deze plek vind je een overzicht van enkele cryptomunten en mogelijke pareltjes die het in het recente verleden en in de huidige tijd goed doen. Ook wordt verwacht dat ze een goede toekomst hebben. Dat kan je dus helpen in je keuze.

Bitcoin (BTC)

Wanneer je kijkt naar welke cryptomunten je moet kopen, dan kom je eigenlijk altijd uit bij Bitcoin. Dit kan je vinden als BTC bij brokers. Het is een munt die al sinds 2009 bestaat en wordt gezien als het begin van de opkomst van cryptomunten. Bitcoin komt uit Japan en is door iemand die zich Satoshi Nakamoto noemt gelanceerd.

Het was vooral de bedoeling om een decentraal betaalmiddel te creëren waarmee transacties konden worden gedaan, zonder dat daar derde partijen tussen kwamen. Denk bijvoorbeeld aan banken of overheden. Alle transacties verkopen direct.

Bitcoin is sinds de lancering in 2009 flink gegroeid. Het is tegenwoordig één van de meest gewilde investeringen in de wereld van beleggers. Het is ook de basis geweest voor allerlei nieuwe platforms die gebaseerd zijn op blockchain. De waarde van de coin is ook zover opgelopen doordat de groei van het aantal langzamer gaat dan de vraag naar de munten.

Dit komt door het protocol waarbij minen nodig is om nieuwe munten te kunnen creëren. Bitcoin is niet alleen een manier om te investeren, het wordt ook gebruikt voor betalingen bij transacties. Het is voor ondernemers bijvoorbeeld ook een interessante optie.

Lees ook: Bitcoin kopen >>

Ethereum (ETH)

De vraag welke cryptomunten je kopen moet is natuurlijk gemakkelijk te beantwoorden met de grote spelers. Naast Bitcoin is dat ook Ethereum. Dit is een platform dat de blockchain voor veel meer gebruikt dan alleen betalingen. Het is ook gastheer van heel veel munten geworden die je later in dit artikel zal tegenkomen.

Ethereum koos al vroeg voor een andere koers ten opzichte van de concurrerende munten. Het richt zich bijvoorbeeld op smart contracts. Ook richt het zich meer op creatie, bijvoorbeeld van content en apps. Als ontwikkelaar of creator is dit platform dus goed te gebruiken om inkomsten mee te vergaren, anders dan door alleen maar te investeren.

Ethereum is al behoorlijk veel waard, maar de rek is er nog niet uit. Als je je afvraagt met welke cryptomunten kopen je een goede slag slaat, houd deze naam dan altijd in je gedachten. De waarde van een enkele munt is al voorbij 4.000 euro gegaan.

Dat is echter nog altijd niet het einde. Juist doordat zowel Ethereum als andere cryptomunten en ontwikkelaars het platform gebruiken, is er wel heel veel mogelijk. Dit betekent dat er nog veel meer te verdienen valt als je er nu in investeert.

Lees ook: Ethereum kopen >>

Ripple (XRP)

Een derde grote naam die al enkele jaren een belangrijke rol speelt in de wereld van de cryptomunten die je kan kopen, is Ripple. Ook deze coin is gegroeid door een andere insteek dan de concurrenten te kiezen. Voor Ripple is het vooral belangrijk om snel te zijn en transacties goedkoop te maken.

Daarbij gaat het vooral om internationale betalingen. Dit noemen ze een brugvaluta en is bedoeld om als tussenstap te dienen om snel van dollar naar euro te gaan. Of bij stappen tussen andere valuta te gebruiken natuurlijk. Ripple kan je op de beurs vinden als XRP.

Ripple is al partner met bijvoorbeeld American Express en het Spaanse Banco Santander. Dat betekent dat er via die wegen al sneller transacties te doen zijn. Dat is belangrijk voor investeerders, want zo kan je dus zeker zijn dat er een goede basis ligt en de munt ook op lange termijn mogelijk nog een rol blijft spelen.

Dit is ook te zin aan de waarde ontwikkeling die Ripple doormaakt. De prijs is alleen maar meer en meer opgelopen, maar is nog niet op zijn hoogte punt. Dat betekent dat je deze cryptomunt kan kopen als je ook op zoek bent naar een rendement voor de komende jaren.

Lees ook: Ripple kopen >>

Cardano (ADA)

Cardano is een wat jongere cryptomunt. Deze cryptomunt is echter wel een favoriet bij veel van de kenners van de markt. Dat komt onder andere doordat het team achter deze cryptomunt op een andere manier naar de zaken kijkt. Zo is bijvoorbeeld voor een andere manier van valideren gekozen.

Ook is het zo dat er gezorgd is dat de verwerking veel sneller gaat. Wat ook weer voor meer duurzaamheid door een lager energieverbruik zorgt. Dit heeft Cardano direct een goede concurrentiepositie gegeven. Dat maakt het een optie waar beleggers zeker hun oog op moeten houden.

Cardano lijkt in bepaalde opzichten op andere cryptomunten, zoals Ethereum. Dat komt omdat ze dezelfde mogelijkheden opzoeken, zoals het werken met smart contracts op een decentrale manier. Wil je Cadano als cryptomunt kopen, dan moet je op zoek gaan naar ADA. De waarde van deze munt is in de afgelopen periode stap voor stap opgelopen.

In 2017 bij de lancering was de cryptomunt nog maar een paar cent waard, maar tegenwoordig gaat het al om enkele euro’s. omdat de mogelijkheden met smart contracts steeds meer benut worden, is een verdere stijging niet ondenkbaar.

Lees ook: Cardano kopen >>

Chainlink (LINK)

Chainlink behoort tot de nieuwere generatie munten. Als je kijkt naar welke cryptomunten je moet kopen, dan moet je deze opties zeker ook meenemen in je mogelijkheden. Chainlink werd gelanceerd in 2017 en heeft sindsdien een plek op de markt veroverd. De nieuwe techniek, waarbij de data altijd actueel gehouden wordt, is bijvoorbeeld heel belangrijk.

De methode die daarvoor gebruikt wordt, wordt ook wel oracles genoemd. Dit maakt de decentralisatie ook gemakkelijker en dat is belangrijk voor goede cryptomunten. Zo is het bijvoorbeeld ook zo dat de koers veel beter actueel is te houden dan bij andere soorten cryptomunten.

Chainlink is bovendien heel divers. Dat betekent dat ook allerlei vormen van gebruik te verkennen zijn. Vooral voor ondernemers kan dit belangrijk zijn. Het is zelfs zo dat de mensen achter Chainlink het een deel van hun missie hebben gemaakt om met regelmaat nieuwe mogelijkheden aan te kondigen.

Dit gaat vaak in samenwerking met bedrijven uit allerlei branches. Dit is ook de reden waarom Chainlink regelmatig tussendoor groeispurts doormaakt. Er is ook nog meer ruimte voor groei. Zeker waar het gaat om de mogelijkheden op het gebied van decentrale financiën. Dit mogelijkheden zijn aantrekkelijk om te benutten voor investeerders.

Binance Coin (BNB)

Als je bekijkt welke cryptomunten kopen interessant kan zijn, dan moet je altijd op zoek naar munten die een afwijkende vorm kiezen. Daarin komt dan de Binance Coin naar voren. Dit is de eigen token van de Binance-beurs. Het spreekt dus voor zich dat je vooral op het platform van Binance veel voordeel van deze coin kan hebben.

Het kan je bijvoorbeeld mogelijkheden op leveren om allerlei nieuwe cryptomunten te winnen en aan je saldo toe te voegen. Daarnaast wordt het ook veel gemakkelijker werken. Binance bedenkt ook voortdurend nieuwe dingen die het mogelijk wil maken met behulp van de coin.

Het is bovendien zo dat de Binance Coin misschien wel het beste voorbeeld is van hoe decentrale financiën werken. Het is daarom dus ook niet gek dat heel veel andere cryptomuntaanbieders kijken naar wat de ontwikkelingen zijn en hoe ze hier zelf ook mee aan de slag kunnen gaan.

Zolang Binance als beurs nog altijd groei aan het doormaken is, spreekt het eigenlijk voor zich dat ook de token blijft meegroeien. Er worden zelfs waardes van duizenden euro’s voorspeld voor de komende jaren. Dit blijft natuurlijk een voorspelling, maar het is wel interessant om in de gaten te houden. Wanneer je hier slim mee omspringt kan het je veel rendement opleveren.

Lees ook: Binance Coin kopen >>

Uniswap (UNI)

Een echte jonge cryptomunt kopen? Dan is Uniswap die in 2020 gelanceerd is een goede optie. Dat komt omdat hier de blockchain van Ethereum op de manier zoals die bedoeld is, wordt gebruikt. Het is een token die wordt gebruikt op een decentrale beurs. Het bezit van de token geeft je bovendien direct een stem in de beslissingen die over het platform worden genomen.

Als het team van Uniswap iets van plan is, dan moeten de investeerders die tokens in handen hebben daar ook bij betrokken worden. Dat betekent dus dat je zelf ook invloed hebt op de manier waarop gegroeid wordt. Dit kan dus gunstig zijn voor je rendement.

Naast de mogelijkheid om mee te bepalen wat Uniswap doet, is er nog meer aantrekkelijk. Je kan deze cryptomunt kopen omdat het een voortrekker is op het gebied van decentrale beurzen. De meeste cryptomunten die eerder een pionier waren op bepaalde gebieden, werden uiteindelijk heel veel waard.

Denk aan Bitcoin, Ethereum en Ripple. Daar kan deze cryptomunt dus misschien ook wel gaan profiteren. Zeker nu de techniek steeds verder wordt verfijnd en er steeds meer nieuwe mogelijkheden komen. Wanneer je specialisten vraagt naar de mogelijkheden, dan wordt gesteld dat Uniswap de komende jaren nog flink omhoog zal gaan in waarde op de cryptomarkt.

Lees ook: Uniswap kopen >>

Stellar (XLM)

Stellar is in 2014 als cryptomunt op de markt gekomen. Dat is ook niet vreemd, omdat er ook veel andere munten in die tijd werden gelanceerd. Het is voor het team achter Stellar vooral het doel om een gedecentraliseerd betalingsnetwerk te zijn. Dat betekent dat je heel snel transacties over de landsgrenzen moet kunnen doen.

Zonder dat dit lang hoeft te duren en veel moet kosten. Stellar heeft zich vooral op de Euro en de Dollar gericht, maar is ook goed bruikbaar als brugvaluta tussen andere munteenheden. Bovendien heeft Stellar iets wat veel andere munten niet hebben, het heeft namelijk oog voor wat aantrekkelijk is voor de particuliere gebruikers.

Stellar heeft bovendien veel kenmerken die goed passen bij wat een cryptomunt die je wil kopen moet bieden. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid en snelheid van handelen. Daarnaast is de waarde nog niet zo hoog dat je er bijna niet meer in kan investeren. Het is juist nog goed mogelijk om te investeren door particulieren.

Het is ook interessant om te zien hoe het de blockchaintechnologie op een andere manier probeert te gebruiken. Dit onderscheidende vermogen, bijvoorbeeld in de validatie, is belangrijk om te zorgen dat de munt ook potentie voor de toekomst heeft. Dit kan voor groei in waarde op de langere termijn zorgen.

Solana (SOL)

Solana is een jonge cryptocurrency die je kan kopen die wel al naam heeft gemaakt. Het is een cryptomunt die voor decentrale financiën bedoeld is. Dat kan je in de breedste zin zien. Want het is bijvoorbeeld ook zo dat het een platform biedt voor decentrale apps. Daarnaast spelen de smart contracts ook een hele belangrijke rol in het universum van Solana.

De munt is gebaseerd op een hybride vorm van proof-of-history en proof-of-stake. Daardoor is het ook veel beter mogelijk om snel transacties te verwerken. Die snelheid is belangrijk tegenwoordig. Zo kunnen cryptomunten zich onderscheiden van de andere munten op de markt.

Omdat Solana pas in 2020 op de markt kwam is de waarde nog goed in de hand te houden. Al is die wel al 26.000 keer zo groot als de beginwaarde. Je betaalt er meer dan 200 dollar voor. Dat neemt niet weg dat er nog meer mogelijk is. Juist door alle eerdergenoemde voordelen, in combinatie met de veilige manier van werken.

Of de cryptocurrency jaarlijks 26 keer zoveel gaat kosten, is natuurlijk geen vraag. Dat er echter wel nog rek op zit, is volgens de specialisten wel duidelijk. Dat maakt het ook een optie voor investeerders.

Loopring (LRC)

Er zijn ook cryptcurrencies die je kan kopen die niet direct een grote naam hebben. Die moeten hun faam nog waarmaken, maar worden wel een grote toekomst voorspeld. Loopring is daar een voorbeeld van. De munt is al enige tijd in waarde aan het stijgen. Dat komt doordat er veel zaken spelen rond deze munt.

Zo is er bijvoorbeeld een gerucht dat het een NFT-marktplaats gaat vormen met een andere partij. Deze specifieke marktplaats is natuurlijk altijd goed voor de waarde van digitale producten. Het is niet gek wanneer je daarom je aandacht op deze digitale munt vestigt als je op zoek bent naar een goede investering.

Wie Loopring interessant lijkt als cryptocurrency om te kopen, moet op de beurs kijken naar LRC. Loopring is op zoek naar een manier om in de toekomst ook relevant te blijven en het richten op NFT’s kan daarin een belangrijke stap zijn.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook risico’s. Het is nog niet duidelijk hoe NFT’s op de lange termijn in de maatschappij een plek zullen krijgen. Het is nog heel innovatief en of het ook echt werkt, is nog niet vastgesteld. Je kunt dus een goede slag slaan, maar het kan ook tegenvallen.

The Sandbox (SAND)

Een nieuwe ontwikkeling in de wereld van crypto is dat er steeds mee relatie met de metaverse wordt gezocht. Een cryptocurrency kopen om aan te verdienen kan je dus ook op basis van deze kennis doen. The Sandbox is een jonge coin die al veel heeft bereikt op dit gebied. Het is een virtuele game waar een beperkt aantal deelnemers in wordt toegelaten.

De spelers proberen geld te verdienen op basis van play-to-earn. Wat betekent dat langer spelen ook meer verdiensten oplevert. Het spel heeft zijn eigen token, SAND. Die is nodig om geld te verdienen. De waarde daarvan loopt dus ook steeds verder op.

Ook deze cryptocurrency doet het nodige met NFT’s. Die zijn exclusief in de besloten games die gespeeld worden opgenomen. Die zijn dus maar eenmalig te krijgen en vertegenwoordigen dus ook een grote waarde. Schaarsheid is altijd aantrekkelijk als het om waarde gaat.

Omdat de Metaverse en gaming steeds belangrijker gaan worden in blockchaintechnologie, kan je The Sandbox dus ook als een pionier zien. In eerdere fase van de ontwikkeling van blockchain waren het ook de pioniers die hier flink aan konden verdienen. Dat is een factor die dus ook zeker meegenomen mee moet worden als je op zoek gaat.

Decentraland (MANA)

Zoals The Sandbox zich op gaming richt, zo richt Decentraland zich op virtual reality. Decentraland is eigenlijk de naam van het universum waarin je terechtkomt als je gebruikmaakt van dit blockchainplatform. Ook hier kan je stellen dat er sprake is van een toepassing in de metaverse.

Het is leuk om als gebruiker op dit platform content of apps te creëren. Zoals voor veel cryptocurrency die je kan kopen geldt, is ook dit platform gebaseerd op Ethereum. Verdienen doe je door je apps of content op het platform in te zetten. De transacties gaan met de token LAND. Daarnaast spelen ook de smart contracts natuurlijk een grote rol.

Investeren in Decentraland betekent eigenlijk dat je een 3D perceel van het platform koopt. Dit is jouw plekje. Je kunt hier dan van alles mee doen. het is de bedoeling dat er een eigen gemeenschap in een eigen virtuele wereld wordt gecreëerd.

Dit is de basis waarop metaverse gestoeld is. Het is ook zo dat de mogelijkheden nog lang niet uitgeput zijn. Er zullen nog heel veel ontwikkelingen en innovaties gaan volgen. Dat is ook de reden waarom de waarde nog wat verder kan oplopen. Dat is voor investeerders interessant.

VeChain (VET)

VeChain is een blockchaintoepassing die bedoeld is om logistiek beter te laten verlopen. Dat komt doordat er een manier gevonden is om informatie chronologisch op te slaan. De verschillende partijen die bij de logistiek betrokken zijn kunnen er zo gemakkelijker toegang toe hebben.

Dat maakt het ook gemakkelijker om alle processen en handelingen beter te laten verlopen. Voor ondernemers is VeChain ondanks zijn nieuwigheid toch al een belangrijke factor. Traceren van waar goederen zich bevinden gaat bijvoorbeeld veel gemakkelijker. Voor exclusieve producten of middelen die kunnen bederven is dit erg belangrijk.

VeChain heeft ook al verschillende ondernemers warm gekregen voor het toepassen van de blockchain op deze manier. Het platform is daardoor dus ook een bewezen methode van werken. Wil je er daarom in investeren? Dan moet je op de cryptobeurs op zoek gaan naar VET.

Het is ook zo dat specialisten voorspellen dat er nog meer mogelijk is met deze coin. De stijging zal de komende jaren in ieder geval nog aanhouden. Dat houdt in dat wanneer je nu de cryptocurrency gaat kopen, je op niet al te lange termijn al een goed rendement kan behalen ermee. Dit is voor een particuliere investeerder altijd interessant.

Lees ook: Beleggen in VeChain >>

Avalanche (AVAX)

Avalanche is weer een heel ander soort cryptocurrency die je kan kopen. Het is een aanbieder die zich vooral richt op de wereld van de smart contracts die je dankzij blockchain kan afsluiten. Dat je automatisch transacties kan laten verlopen wanneer twee partijen een afspraak maken, is wel zo gemakkelijk.

Voorheen waren daar vaak derde partijen voor nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan een notaris die alles moest bekrachtigen. Dat koste veel tijd en snelheid. Met het gebruik van Avalanche is te zorgen dat je daar veel minder last van hebt. Zeker voor internationale transacties is dit van waarde.

Ook de snelheid speelt een hele grote rol in de ontwikkeling van Avalanche. Waar je met de grote broer Ethereum 15 transacties per seconde kan doen, kan je tegenwoordig met moderne blockchaintechnologieën als Avalanche al 4.500 transacties in een seconde doen. Dat maakt het verwerken van smart contracts op een gunstige en duurzame manier dus wel heel goed mogelijk.

De opkomende technieken op dit vlak worden een grote toekomst voorspeld. Mede ook omdat het naast alle hiervoor genoemde voordelen ook nog eens heel veilig is. De kans dat de waarde van Avalanche gaat stijgen is dus zeker groot. De nieuwe manier van zakendoen zit hier eigenlijk al in opgesloten.

Wat zijn NFT’s?

Veel zaken aan de huidige groei van de waarde van blockchaintechnologie en cryptocurrency die je kan kopen zijn gerelateerd aan NFT. Dit is een moderne techniek waarmee je digitale objecten van een eigenaar kan voorzien.

Daardoor krijgt het een vergelijkbare waarde als een handtekening van de schilder op een schilderij. De waarde van allerlei digitale dingen gaat daarmee ineens door het dak. Denk aan de eerste tweet of digitale kunstwerken. NFT is geen nieuwe techniek, maar wordt meer en meer benut dankzij blockchain.

Er zijn heel veel mogelijkheden met NFT’s. Zeker in relatie tot de metaverse. Zo was DJ Don Diablo al in staat om via deze weg een concert te verkopen. Er zal nog veel meer mogelijk worden en de juiste munten spelen hier natuurlijk ook een grote rol in.

Het is dus ook slim om je als investeerder hierin te verdiepen. Dit kan je helpen om de juiste keuzes te maken op het gebied van cryptocurrency om te kopen. Metaverse en NFT zijn twee sleutelbegrippen om mee te nemen in je onderzoek.

Lees ook: Geld verdienen met nft’s >>

Welke risico’s zijn er bij cryptocurrency kopen?

Cryptocurrency kopen is een stuk gemakkelijker geworden wanneer je de informatie die hiervoor gegeven is meeneemt. Wel is het ook belangrijk om de risico’s te kennen. Dat gaat bijvoorbeeld over de waarde van voorspellingen. Het zijn ideeën gebaseerd op kennis en ontwikkelingen, maar het blijven ideeën.

Het is een verwachting, maar geen vaststaande zaak. Het kan dus net zo goed zo zijn dat het heel anders zal lopen in de komende jaren. De blockchain en cryptocurrency van jouw keuze kent misschien een gunstige voorspelling, maar een veel minder gunstig werkelijk verloop.

Ook is er nog altijd een bepaalde reserve als het gaat om cryptocurrency. Er zijn nog heel veel mensen en instellingen niet van overtuigd. In dat opzicht is het dus ook maar de vraag hoe dit in de toekomst moet gaan.

Zo zijn verschillende teams achter bepaalde munten al eens in de problemen gekomen omdat ze bijvoorbeeld een rechtszaak op de mouw gespeld kregen. Of omdat ze simpelweg verboden werden in bepaalde landen. Als je daar dan net in geïnvesteerd hebt, dan kan dat natuurlijk tegenvallen.

Conclusie

Welke cryptocurrency moet je kopen? Dit hangt af van jouw insteek. Je wil in ieder geval een goed rendement, dus is het slim om te kijken naar de manier waarop blockchain wordt ingezet op een jouw passende manier.

Wanneer je die munt koopt om te investeren, dan is de kans dat je er ook een goed rendement uit haalt wel wat groter. De voordelen zijn dat je sneller en meer kan verdienen dan met andere beleggingen en dat je er niets voor nodig hebt. De nadelen zijn dat de beurs flink beweeglijk is en dat je dus ook snel kan verliezen.

Het is slim om te kijken naar namen die je al langer kent zoals Bitcoin, Ripple en Ethereum. Die hebben hun waarde al bewezen, maar zijn nog niet klaar met groeien volgens veel experts. Een andere optie die je hebt is het besteden van je budget aan nieuwkomers die zich richten op NFT’s en de metaverse.

Daar is bijvoorbeeld The Sandbox of Avalanche heel aantrekkelijk voor. Wanneer je werkt met een bekende broker zoals Bitvavo, dan kan je ook zeker zijn dat alles duidelijk en veilig verloopt.

Waar kan ik veilig en het beste mijn cryptocurrency kopen?

Jouw cryptocurrency koop je veilig en tegen lage kosten bij het bedrijf Bitvavo. Op het moment van schrijven is dit de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Waarom wij hier zelf ook graag beleggen lees je hieronder:

 • Platform wat heel overzichtelijk is voor zowel beginners als gevorderde
 • Je koopt er veilig en snel jouw cryptomunten
 • Zelf traden met behulp van de geavanceerde interface
 • Je kan eenvoudig met iDeal betalen
 • Grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland
 • Handige app om overal te wereld te kunnen handelen
 • Nederlandse klantenservice
 • Toegang tot 200+ cryptomunten
 • Over de eerste EUR 1000 handelen betaal je geen handelskosten

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Zelf leren hoe ook jij geld kunt verdienen met cryptocurrency?

Ben je nog helemaal blanco bij het kopen van de juiste cryptocurrency en ontbreekt het je aan de juiste kennis, dan kan dit je best onzeker maken. Zeker als je kijkt hoeveel informatie er tegenwoordig online te vinden is. En aan welke informatie heb je echt iets? Dat is soms nog best lastig om dat voor jezelf op een rijtje te krijgen.

Want om alles zomaar zonder na te denken en zelf onderzocht te hebben over te nemen is veelal niet aan te raden. Dat kan je achteraf duur komen te staan ;-). En uiteraard wil jij net als ons toch ook een mooi vermogen opbouwen voor nu en in de toekomst?

Het is daarom erg belangrijk om vooraf goed jouw eigen onderzoek te doen en daarmee jouw strategie te gaan bepalen. Uiteraard met de juiste informatie online, maar bijvoorbeeld ook door het lezen van boeken en het volgen van seminars. Zo kan je uiteindelijk veel betere doordachte keuzes maken en de risico’s enigszins wat beperken.

Toen wij hiermee zijn begonnen was dit uiteraard niet veel anders. En leerden wij ook met vallen en opstaan en hadden soms het gevoel kan dit niet wat sneller. Totdat wij tegen een cryptocurrency beginnerscursus zijn aangelopen die ons echt van A tot Z de ogen heeft geopend. Het gaat hier om de AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery van Patrick Suiker en Derek Westra.

Beide heren hebben al een geruime tijd ervaring binnen de crypto wereld en hebben zo al hun kennis in deze cursus gebundeld. Een erg fijne cursus waarin je echt alles stap-voor-stap voorgeschoteld krijgt. Je kunt dit daarna zelf ook gemakkelijk gaan toepassen en kom je er op dat moment even niet uit, dan kan je het heel eenvoudig weer terugkijken.

Uiteindelijk heeft ons dit veel tijd gescheeld en hoefde wij niet nog meer fouten te maken, doordat Patrick en Derek deze natuurlijk al voor ons hadden gemaakt. En jij deze ook niet meer hoeft te maken. Met de kennis in deze cursus kun je dan ook direct van start gaan. Scheelt je heel veel tijd aan uitzoekwerk en je bent direct verzekerd van de juiste kennis.

Ook krijg je toegang tot een hele waardevolle community waaraan je dagelijks jouw vragen kunt stellen en mee kunt brainstormen. Er zitten immers allemaal gelijkgestemden mensen in die graag helpen en jou willen laten groeien.

Een aanrader voor een ieder die direct goed van start wilt gaan. Je kan momenteel al starten door eerst hun gratis Bitcoin training te volgen om zo eens kennis te maken en om te zien of dit bij jou past. Je gaat hierin onder andere de volgende dingen leren:

 • De basisbeginselen van crypto
 • Met welke strategie jij geld kunt gaan verdienen
 • Op welke manier jij veilig jouw cryptomunten bewaard
 • Hoe jij zelf de beste cryptomunten kunt gaan vinden
 • Het aankopen van jouw eerste crypto voor het symbolische bedrag van EUR 1
 • Een munt ontdekken met veel potentie

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Wil je eerst meer weten over de Crypto Masterclass? Lees dan zeker onze uitgebreide Crypto Masterclass review >>

En voor de Money Mastery lees je onze uitgebreide Money Mastery review >>

Wij willen jou alvast veel succes wensen met al jouw beleggingen en als tip meegeven om jouw vermogen wat te spreiden en niet alles alleen in crypto te stoppen, maar bijvoorbeeld ook wat in aandelen, opties, goud of vastgoed.

Zo kun je de risico’s enigszins wat beperken wanneer een bepaalde belegging het op dat moment niet zo goed doet. En zo hoef jij niet direct in paniek te raken ;-). Beleg sowieso altijd met geld wat je voor een langere tijd kunt missen of zelfs volledig bereid bent om kwijt te raken.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *