Ripple (XRP) kopen: Waarom zou dit een goede keuze zijn? [2024]

Zo Koop Jij Veilig En Snel Jouw Ripple!

Gemiddelde leestijd: 68 minuten
veilig ripple kopen linker zijkant

Ripple is een netwerk dat geldtransacties wereldwijd sneller en efficiënter wil maken. Het in staat om transacties nauwkeurig te valideren en is daarmee een betrouwbare partner bij een deal tussen twee partijen.

De token van Ripple heet XRP en is te vinden in de digitale portemonnees van veel cryptocurrency investeerders. Wat is het precies en hoe en waar kan je Ripple kopen?

Deze antwoorden en nog veel meer interessante feitjes, tips en informatie zoals onder andere Ripple kopen, voor- en nadelen, beste broker om Ripple te kopen, toekomstverwachting lees je in dit artikel.

Lees hieronder snel verder om alles te weten te komen over deze bijzondere cryptocurrency!

Wat komt er in dit artikel aan de orde?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Ripple en haar bijbehorende token. Het betreft een informatief artikel en geen investeringsadvies, maar wie weet kun je straks niet wachten om te investeren in XRP. In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat is Ripple?
  • Wat is het verschil tussen Ripple en XRP?
  • Wie heeft XRP bedacht?
  • Wat is het doel van Ripple?
  • Met welke bedrijven werkt Ripple samen?
  • Wat maakt XRP uniek?
  • XRP en minen
  • Waar kun je XRP kopen?
  • Hoe koop je XRP?
  • Waar moet je op letten bij het kopen van XRP?
  • Waar kun je XRP bewaren?
  • Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen XRP en Bitcoin?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van XRP?
  • Op welke manieren kun je succesvol worden met XRP?
  • Veelgestelde vragen over Ripple

Wat is Ripple?

Ripple is een zeer bekende cryptocurrency en staat in de top 10 van digitale munten qua marktkapitalisatie. Bijzonder genoeg bestaat het uit drie onderdelen:

  • Het Ripple netwerk, ook wel ‘RippleNet’ genoemd: Dit is een digitaal betaalnetwerk voor financiële transacties.
  • XRP: de digitale valuta die werkt op het netwerk van Ripple.
  • Ripple Labs: het bedrijf dat het Ripple Netwerk, XRP en andere blockchain betaaloplossingen voor financiële instellingen ontwikkelt.

Drie systemen

Om betaalprocessen te stroomlijnen gebruikt Ripple drie systemen, namelijk xCurrent, xVia en xRapid. Er is een token verbonden aan deze drie systemen genaamd XRP.

Dankzij deze token is het mogelijk om snelle en betaalbare transacties te verrichten.  Het maximum aantal transacties van XRP is absoluut het vermelden waard, namelijk 1500 per seconde.

Wat is het verschil tussen Ripple en XRP?

Mensen halen Ripple en XRP vaak door elkaar. Dat vinden we begrijpelijk, maar toch is het onderscheid vrij eenvoudig te maken. XRP is een token en Ripple het netwerk dat het draaiende houdt. 

Ripple concentreert richt zich op betaalprocessen van financiële instellingen en/of banken. XRP maakt gebruik van de blockchain van Ripple om betalingen tussen financiële instellingen efficiënter te maken.

Feitje: Ripple (XRP) heeft nooit een ICO gehad. De token XRP kwam op de markt in 2013.

Partners gebruiken niet altijd Ripple

Het bedrijf Ripple biedt een verscheidenheid aan verschillende blockchain diensten aan haar partners, maar eigenlijk hebben de meeste van deze blockchain diensten geen betrekking op het XRP token. Veel denken dat alle partners van Ripple ook XRP gebruiken. In werkelijkheid doet slechts een klein deel hen dat.

Het overgrote deel van partners van Ripple is op zoek naar blockchain oplossingen en niet van plan om XRP te gebruiken. De waarde van XRP zou niet het succes van Ripple moeten weerspiegelen. Ripple partnerschappen staan immers niet gelijk aan meer XRP gebruik!

Wie heeft XRP bedacht?

Ripple en XRP zijn een sensatie in de cryptowereld. Het bijzondere verhaal van dit bedrijf begon in 2005 onder de naam OpenCoin. Ryan Fugger bedacht Ripple Labs in 2004 met als doel de creatie van een gedecentraliseerd betaalsysteem waarmee individuen en gemeenschappen hun eigen geld moesten creëren.

In 2012 werd het bedrijf verkocht aan Jed McCaleb, David Schwartz en Arthur Britto. Dit drietal veranderde Ripple Labs voorgoed. Zo waren ze van plan om het Ripple netwerk te gebruiken voor een digitaal valutanetwerk. Overigens droeg het bedrijf tot 2013 de naam ‘Open Coin’.

“You cannot build one network so great everyone will use it because people want vastly different things. You want to get everyone inside your wall”

– David Schwartz, CTO van Ripple

Hack van Mt. Gox veranderde de cryptowereld voorgoed

Jed McCaleb was in 2012 al een bekende naam in de crypto industrie. Hij was de voormalige oprichter van Mt. Gox, dat een paar jaar lang de grootste crypto exchange ter wereld was.

Mt. Gox ging echter net zo snel ten onder als dat het gestegen was. In 2014 verloor het door een hack ongeveer 850.000 Bitcoins, destijds ter waarde van 450 miljoen dollar.

Oprichting van Stellar (XLM)

In het jaar dat Mt. Gox het slachtoffer werd van een hack was McCaleb trouwens met hele andere zaken bezig dan de exchange. In 2012 verliet hij Ripple om een nieuwe cryptomunt genaamd Stellar (XLM) te creëren. Wel heeft of had McCaleb als mede-oprichter van Ripple een grote hoeveelheid XRP in zijn bezit.

Nieuwe naam

In 2013 werd OpenCoin omgedoopt tot Ripple Labs, Inc en maakte de code van het Ripple Netwerk open source. In 2015 veranderde de bedrijfsnaam opnieuw, in het inmiddels bekende ‘Ripple’ Sinds 2016 heeft Ripple de BitLicentie van het New York State Department of Financial Services, waardoor het crypto activiteiten mag ondernemen.

Feitje: Ripple deed er vier jaar over om 0,1 dollar te bereiken, maar slechts 6 maanden om een waarde van 1 dollar te bereiken.

Wat is het doel van Ripple?

Ripple is meer dan alleen de cryptocurrency. Terwijl Bitcoin en diverse andere cryptocurrencies zichzelf neerzetten als onafhankelijke alternatieven voor traditioneel geld en ook (grote) financiële instellingen, is het doel van Ripple in wezen precies het tegenovergestelde.

Ripple wil werken als een wereldwijd onderhandelingsnetwerk. Zodoende werkt het samen met financiële instellingen, en ook diverse andere banken. Kort heeft Ripple drie functies:

  • Het stelt banken en betalingsproviders in staat om uit te breiden naar nieuwe markten.
  • Het stelt financiële bedrijven in staat om efficiënter te werken
  • Het biedt een manier om liquiditeit te verkrijgen voor betalingen

Geen betaalvaluta

Veel nieuwe investeerders denken dat alle cryptocurrencies zijn ontwikkeld als betaalmethode. Dit is een misverstand. Sterker nog: de kans dat jouw favoriete winkel XRP tokens binnen korte termijn accepteert is klein.

Ripple (XRP) is ontworpen als een techniek om geld over te maken. Simpel gezegd: het is gecreëerd om geld van factor A naar factor B te verplaatsen. Dit proces is sneller en goedkoper dan traditionele methodes.

Vervanging voor SWIFT

Ripple is vanaf het prille begin ontwikkeld om in principe een vervanging te zijn voor SWIFT, een toonaangevend transactie netwerk. Tevens wil het onderlinge contacten tussen banken verbeteren en wereldwijde transacties efficiënter maken dan dat het ooit geweest is.

Geen simpele doelstellingen, maar toch moet het lukken met de blockchain van XRP. Die is ontworpen door Jed McCaleb, Arthur Britto en David Schwartz.

Unieke blockchain

Belangrijk om te weten is dat dat de blockchain van XRP op een iets andere manier werkt dan die van veel andere cryptocurrencies. Andere cryptocurrencies stellen hun blockchain en verificatieprocessen open voor iedereen die snel complexe vergelijkingen kan oplossen. De transacties zijn veilig omdat de meerderheid van de grootboekhouders het eens moet zijn met de verificatie om ze te kunnen toevoegen.

Centralisatie

Het Ripple netwerk achter XRP is uniek in de crypto industrie omdat het de zaken enigszins centraliseert. Hoewel iedereen zijn validatiesoftware kan downloaden, houdt het zogeheten unieke knooppuntenlijsten bij die gebruikers kunnen selecteren om hun transacties te verifiëren.

Dit doen men op basis van welke deelnemers zij het minst waarschijnlijk achten om hen te bedriegen. Gebruikers kunnen zich uit deze standaardlijst terugtrekken en hypothetisch gezien de door Ripple gesteunde validators volledig uit hun transacties verwijderen. In plaats daarvan hebben ze mogelijkheid om hun eigen lijsten van betrouwbare validators samen te stellen.

Oneindige schaalbaarheid

Ripple heeft bijna oneindige schaalbaarheid. Dit behoort tot wat maakt Ripple een geweldige financiële investering. Op dit moment verwerkt XRP 1.500 aankopen per seconde en kan exact dezelfde hoeveelheid transacties van VISA verwerken zonder blokkering en factureert een veel lagere prijs om dit te doen.

Omdat VISA momenteel ongeveer 2.000 transacties per seconde biedt Ripple veel voordeel in vergelijking met andere blockchains die overvol raken met een veel lagere mate van aankopen.

Veilig en efficiënt valideren

Op het moment dat er nieuwe transacties binnenkomen, updaten de validators hun blockchain om de drie tot vijf seconden. Ze dienen namelijk overeen te komen met de andere blockchains. Als er een mismatch is, stopt men om uit te zoeken wat er mis ging.

Op deze manier kan Ripple transacties veilig en efficiënt valideren, wat het een voorsprong geeft op andere cryptocurrencies. Kijk alleen al naar het verschil tussen Ripple en Bitcoin.

Transactiebevestigingen van de laatstgenoemde cryptomunt kunnen soms wel minutenlang duren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoge transactiekosten. XRP transacties worden doorgaans binnen vijf seconden bevestigd tegen veel lagere kosten.

Feitje: de gemiddelde Bitcoin transactie duurt 10 tot 30 minuten. Ethereum transacties verlopen iets sneller, gemiddeld twee minuten. Ripple heeft echter als doel om transacties onmiddellijk uit te voeren.

Google toont interesse in Ripple

Ripple ontwikkelde zich in een razendsnel tempo. Dankzij twee ervaren ontwikkelaars kreeg het bedrijf het binnen no-time voor elkaar om geld binnen te halen. 

Eén investeerder in het bijzonder is het waard om in het oog te houden. Het is een techgigant die nog niet veel interesse heeft getoond in het gros van de digitale munten: Google.

Betalingen vereenvoudigen

Google was een van de vroege geldschieters van Ripple. Zowel deze gigant als zijn branchegenoot Apple verkiezen de blockchain betaalmethode boven diverse traditionele methodes. In Ripple zag Google een kans om betalingen te vereenvoudigen en te beveiligen. Het herkent een goede investering als het er een ziet.

Invloed van giganten uit de financiële wereld

Het is duidelijk dat succes in de zakenwereld op iets berust: invloed. Om een innovatie vooruit te helpen, moet deze zijn waarde ontwikkelen voor zowel bedrijven als kapitaliseren. Verscheidene bedrijven slagen er niet in dit te doen omdat hun directies niet de juiste mensen of benaderingen herkennen.

Ripple lukt het wel omdat het de juiste connecties heeft.  De namen die Ripple steunen, zoals Andreessen Horowitz, FF Angel IV, en Lightspeed Venture – hebben achter tientallen lucratieve startups gestaan, waaronder Airbnb, Asana, BuzzFeed, Coinbase, Facebook en Twitter.

In 2015 genereerde Ripple 55 miljoen dollar aan durfkapitaal in slechts één financieringsronde. En dit geld blijft binnenstromen met meer grote investeerders die het bedrijf wekelijks steunen.

Met welke bedrijven werkt Ripple samen?

Sinds 2012 heeft Ripple verschillende diensten voor de financiële markt opgezet. Al eerder noemden we xRapid en xVia, die beide zijn gemaakt om wereldwijd verrekeningen uit te voeren tussen financiële instellingen.

Een van de eerste samenwerkingen tussen Ripple en een bedrijf vond plaats in 2014. Destijds begon Earthport gebruik te maken van het Ripple protocol voor het internationale betalingsnetwerk. In de jaren daarna gingen onder andere de volgende bedrijven een samenwerking aan met Ripple:

  • American Express
  • National Australia Financial Institution (NAB)
  • Barclays
  • BMO Financial Team
  • CIBC
  • Nordea
  • Intesa Sanpaolo
  • Macquarie Team
  • Natixis
  • Santander
  • Scotiabank
  • Westpac Financial Company.
  • Royal Financial Institution of Canada (RBC)
  • Mitsubishi UFJ Financial Team

Groeiend aantal partnerschappen en deelnemers

Momenteel heeft het Het RippleNet meer dan 200 deelnemers, en dit aantal neemt alleen maar toe. Bovendien is het actief in meer dan 40 landen op 6 continenten. Op dit moment heeft 38% van de 100 meest toonaangevende  financiële instellingen contact met Ripple.

Wat maakt XRP uniek?

Ripple is misschien niet zo bekend als Bitcoin. De relatieve onbekendheid van sommige cryptomunten in vergelijking met Bitcoin kan er vaak toe leiden dat mensen ze niet vertrouwen. Er zijn talloze uitstekende van cryptocurrencies, maar niets is te vergelijken met Ripple. Het is namelijk een platform én een cryptocurrency.

Het platform heet Ripple Net en de token is XRP. Dankzij de lage transactiekosten Ripple als het ware fungeren als een tussenpersoon bij transacties. Dankzij de bovenstaande voordelen kan Ripple een breder scala aan dingen doen, meer dan de gemiddelde digitale valuta.

Je hoeft natuurlijk niet van alle opties gebruik te maken, maar het feit dat dit allemaal gewoon beschikbaar is kan alleen maar als een groot voordeel worden gezien.

Grote rol in internationale markten

Bitcoin en Ethereum investeerders hebben in drukke periodes soms te maken met trage transacties en hoge kosten. Bij het betalingssysteem van Ripple bestaat dit probleem niet, omdat het een sterk betalingssysteem heeft. Bovendien heeft Ripple veel aantrekkingskracht omdat het een belangrijke rol speelt op internationale markten.

De wereldeconomieën zijn in de loop der tijd steeds meer geglobaliseerd en Ripple is daar een goed voorbeeld van. Een transactie met Bitcoin kan een paar dagen in beslag nemen, maar Ripple slechts een paar minuten.

Niet afhankelijk van Proof of Work

Het Ripple netwerk werkt niet op een blockchain en zijn token XRP is niet afhankelijk van een Proof-of-Work-formule zoals Bitcoin of Ethereum. Dit verklaart waarom er minder energie en computerkracht nodig is om de tokens te maken.

Een ander positief gevolg is dat de handelskosten van XRP lager zijn dan die van Bitcoin. Bij de Proof of Work methode worden transacties op het Ripple netwerk bevestigd door webservers, die alle data die ze binnenkrijgen controleren.

HashTree

Ripple’s webservers maken gebruik van een overeenkomst systeem genaamd Hash Tree. Het belangrijkste verschil tussen het Ripple netwerk en een Proof-of-Work blockchain is dat er een overeenkomst wordt bereikt door niet alle informatie maar slechts een enkele waarde met elkaar te vergelijken. Deze waarde wordt op zijn beurt verkregen door de informatie van de blockchain bij elkaar op te tellen.

XRP en minen

Mining’ is een dat wordt gebruikt door veel op blockchain gebaseerde cryptocurrencies. Dit is de manier waarop digitale munten worden gemaakt. Bitcoin heeft een totale voorraad limiet van 21 miljoen tokens die gestaag worden vrijgegeven naarmate meer en meer transacties worden geverifieerd. XRP is echter “pre-mined’.

Dit houdt in dat de XRP blockchain 100 miljard tokens al openlijk heeft vrijgegeven. Ripple zelf bezit ongeveer 6 procent van de munten, terwijl ongeveer 48 procent van de tokens wordt verkocht, gekocht en verhandeld.

Waarom is XRP niet te minen?

Bijzonder genoeg is XRP niet te minen. Dit komt door het feit dat het bedrijf Riple de uitgifte van XRP heeft gecentraliseerd. Een ander groot verschil tussen Ripple en Bitcoin is mining. De computer die het snelst kan rekenen, krijgt bitcoins, maar bij XRP maakt dat niet uit. Of je nu een geweldige computer hebt met een krachtige grafische kaart of niet, XRP kan alleen gekocht worden.

Wat is het maximale aantal XRP dat in omloop zal zijn?

Het maximaal aantal XRP is 100 miljard. Inmiddels zijn er veertig miljard daarvan uitgegeven. Ripple kan vrij ingewikkeld lijken, maar gelukkig is deze cryptocurrency ook erg nuttig. Je kunt er net zo makkelijk grote internationale transacties mee doen als dat je er bijvoorbeeld een gokje mee kunt wagen in het casino.

Geen schaarste bij pre-mined

Dat Ripple “pre-mined” is brengt ook een nadeel met zich mee. Het feit dat er een grote hoeveelheid XRP tegelijkertijd is gelanceerd heeft ervoor gezorgd dat de waarde van XRP vrij laag is. Er is immers geen sprake van schaarste, zoals bij Bitcoin op een gegeven moment wel het geval zal.

Het verschil tussen minen en pre-minen kan ook een factor zijn in het conflict met de SEC, waar we later verder op ingaan. Ripple beschouwt XRP minder als geld en meer als een voorraad, die via strengere richtlijnen dient te worden gereguleerd.

Hoe koop je Ripple?

Voor een aankoop bij een reguliere financiële instelling moet moet je vaak aardig wat wat kosten betalen. Bij XRP liggen de transactiekosten van 0,00001 XRP veel lager. Bovendien verloopt het betalen XRP in slechts enkele stappen, die wij voor jou even op een rijtje hebben gezet

Stap 1: Doe een aankoop.
Stap 2: Jouw financiële instelling koopt XRP.
Stap 3: financiële instelling stuurt de XRP uit naar de ontvangende financiële instelling.
Stap 4: De ontvangende financiële instelling verkoopt de XRP
Stap 5: Het geld komt binnen op de rekening van de ontvanger.

Waar kun je XRP kopen?

XRP is tegenwoordig verkrijgbaar op meer dan honderd digitale markten over de hele wereld, zowel bij exchanges als brokers. Wachten totdat je eindelijk je XRP ontvangt vindt niemand leuk. Gelukkig leveren deze brokers binnen enkele seconden na aankoop jouw Ripples in jouw eigen Ripple wallet:

  • Bitvavo: Staat bekend als de goedkoopste XRP broker van Nederland. Handelskosten zijn maximaal slechts 0,25 procent.
  • BCM: Na de aankoop directe levering in je digitale portemonnee. Ruim 200 munten beschikbaar, het grootste aanbod van Nederland. Heeft daarnaast een overzichtelijke app voor Apple en Android beschikbaar.
  • Bybit: Directe levering van XRP in je digitale portemonnee. Keuze uit meer dan 900+ cryptocurrencies. Diverse betaalmethoden aangeboden, waaronder iDeal.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Rechtszaak tegen Ripple

De Amerikaanse Security and Exchanges Commission (SEC) schokte de cryptowereld toen het in december 2020 een rechtszaak begon tegen Ripple, waarin werd verklaard dat de verkoop van XRP aan individuele beleggers een schending is van de zogeheten effectenwetgeving.

Volgens aanklagers heeft Ripple met opzet de koersverwachting van XRP gemanipuleerd door aankondigingen strategisch te timen. Na het aankondigen van de rechtszaak haalden diverse exchanges en brokers XRP van hun lijst met verhandelbare cryptocurrencies. Dit wordt in het Engels ook wel ‘de-listing’ genoemd. Bekende exchanges die XRP momenteel niet aanbieden zijn:

  • eToro
  • BinanceUS
  • BitStamp
  • Bittrex
  • B2C2
  • Bitwise
  • Coinbase
  • Crypto.com
  • OkCoin
  • Stex
  • KrakenAbra
  • Crosstower
  • Eobot
  • Beaxy
  • OSL
  • Ziglu
  • Wirex
  • Beaxy

Hoe moet je XRP kopen?

Voordat je Ripple kunt kopen, moet je een account openen bij een cryptocurrency broker, waarvan we er zonet al een aantal hebben genoemd.  Een cryptocurrency broker is een online dienst die je kunt gebruiken om cryptocurrencies te kopen en verkopen via een handelsplatform. Cryptocurrency brokers maken het makkelijker en veiliger om toegang te krijgen tot de cryptomarkt.

Plaats een kooporder

Nadat je jouw account hebt geopend en gekozen hebt voor een wallet is het tijd voor de meest belangrijke stap: Ripple (XRP) kopen. Open het handelsplatform van jouw broker en bekijk de stappen die je moet doorlopen om een kooporder te plaatsen. Afhankelijk van jouw broker kunt je misschien meerdere soorten kooporders plaatsen.

Dit geeft je meer controle kan over de prijs die je betaalt per munt en wanneer jouw order wordt uitgevoerd. Als dit de eerste keer is dat je een order plaatst via een broker moet je mogelijk uw betalingsmethode verifiëren voordat je toegang krijgt tot de volledige handelsmogelijkheden.

Order automatisch uitgevoerd

Nadat je jouw  order heeft geplaatst, kunt je rustig achterover leunen en ontspannen. Jouw makelaar zal de markt scannen en uw order automatisch uitvoeren zodra aan de voor jouw order gespecificeerde voorwaarden is voldaan.

De hoeveelheid tijd die nodig is om jouw order te voltooien zal variëren op basis van een aantal factoren, waaronder het type order dat je hebt heeft geplaatst, de munt die je hebt koopt en de huidige marktomstandigheden.

Wanneer jouw order is voltooid, verschijnt de XRP op jouw broker rekening. Sommige brokers sturen een e-mail sturen ter bevestiging van de transactie. Als de order niet kan worden voltooid, zal jouw broker de order meestal aan het eind van de dag sluiten.

Waar moet je op letten bij het kopen van XRP?

Tegenwoordig zijn er tientallen brokers waar je XRP kunt kopen, hoewel dat door de SEC rechtszaak minder is geworden. Ga bij het kiezen van een bepaalde broker niet over één nacht ijs. Wij hebben voor jou een aantal factoren op een rij gezet waarmee je zeker rekening moet houden:

Het handelsplatform

Ben je een nieuwe belegger? Focus je op het openen van een rekening bij een broker die gespecialiseerd is in het bieden van een simpel en overzichtelijk bestelproces. Maar wanneer je een meer ervaren belegger bent die waarde hecht aan grafieken en analyse tools, zoek dan naar een broker die een handelsplatform voor meer gevorderde beleggers aanbiedt.

Ondersteuning van munten

Er zijn duizenden cryptocurrencies te koop en geen enkele broker biedt toegang tot alles. Wil je investeren in andere munten naast XRP?  Zorg er dan voor dat je een broker kiest die ondersteuning biedt voor de projecten waar je interesse in hebt

Commissies en vergoedingen

De meeste cryptocurrency brokers rekenen een commissie of vergoeding voor elke keer dat je een cryptocurrency koopt of verkoopt op hun platform. Verdiep je in alle kosten- en commissieschema’s voordat je een account opent, met name wanneer je van plan bent om vaak te beleggen.

Mobielvriendelijkheid

Niet elke cryptocurrency broker biedt een mobiele trading app aan. Als mobiel handelen belangrijk voor jou is, controleer dan of de broker die je kiest mobiel beleggen ondersteunt en of de app momenteel beschikbaar is voor het type apparaat dat je gebruikt.

Crypto wallet

Heb je een keuze gemaakt en een broker rekening geopend? Dan is het tijd om een goede digitale portemonnee uit te kiezen. Wij raden aan om je XRP op te slaan in een hardware wallet. Een hardware wallet is een fysiek apparaat dat uw munten opslaat met behulp van een set van zogeheten private keys in een offline account.

Hardware wallets bieden een hoger niveau van beveiliging en veiligheid dan wallets op een exchange, die een internetverbinding nodig hebben om toegang te krijgen jouw cryptomunt(en).

Lees ook: Wat zijn de beste crypto wallets? >>

Waar kun je XRP bewaren?

Hoe technologisch geavanceerd Ripple ook is en hoe hoog de ambities ook zijn, je moet nog steeds ergens je geld kwijt kunnen. Misschien zullen de genieën bij Ripple op een dag een manier vinden om geld te verplaatsen met onze gedachten en zal al dit gedoe achter ons liggen.

Maar tot het zover is hebben hebben we nog steeds een digitale portemonnee nodig om onze cryptocurrencies in op te slaan. Wij raden het gebruik van een hardware wallet aan, omdat het niet verbonden is met het internet.

Daardoor hebben hackers geen schijn an kans. Hardware wallets zijn in feite USB-apparaten waarmee je jouw digitale munten, zoals XRP, offline op kunt slaan.

Paper wallets

Ben je op zoek naar iets meer ‘old-school’ in de moderne wereld en technologie van cryptocurrencies? Dan zijn zogeheten paper wallets wellicht een optie.

Deze digitale portemonnees worden beschouwd als uiterst veilig en zijn een vrij  ingenieuze manier om veel van de veiligheidsproblemen die mensen hebben met online opties te omzeilen.

Atomic Wallet

Een andere optie is het gebruik van een Atomic Wallet. Het grootste en meest voor de hand liggende argument om deze digitale portemonnee te gebruiken is dat het een multi-valuta portemonnee is. Oftewel: je kunt er verschillende typen valuta in opslaan. Atomic Wallet staat ook bekend om zijn eenvoud en zeer hoge veiligheidsstandaarden.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Bitcoin en XRP?

Bitcoin en XRP zijn zeer bekende cryptomunten. In meerdere opzichten verschillen ze van elkaar. Neem alleen al het mining proces waarbij tokens gecreëerd worden. Het minen van Bitcoin kost zeer veel energie en is slecht voor het milieu. Bij het systeem van XRP is dat veel minder het geval.

Bovendien kan de verificatie van Bitcoin transacties als gevolg van de complexe en uitgebreide aard van het minen lang duren. Bovendien liggen de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van XRP. Aankopen van deze cryptomunt worden gevalideerd binnen enkele seconden tegen betaalbare prijzen.

Maximaal aantal coins

Bitcoin en XRP verschillen niet alleen wat betreft impact op het milieu en het verifiëren van transacties van elkaar. Bij de lancering van XRP werd voor ongeveer 1 miljard aan tokens gemined. Deze worden geleidelijk aan op de markt gebracht. De maximale Bitcoin voorraad is echter 21 miljoen.

Dit houdt in dat er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoin in omloop zullen zijn. Uiteindelijk ontstaat er steeds meer schaarste, waardoor de waarde van Bitcoin in de toekomst mogelijk stijgt. Wel spelen uiteraard ook andere factoren, zoals ontwikkelingen in de politieke en financiële wereld en het vertrouwen van investeerders, een rol bij de groei van de cryptomunt.

Andere routine

Bitcoins worden gelanceerd en opgenomen in het netwerk als en wanneer miners ze te vinden. Ze houden zich niet aan een bepaalde routine en hun levering hangt voornamelijk af van de netwerktarieven en de complexiteit van de formule die opgelost moet worden door miners. Bij XRP werkt dit net even anders.

Deze cryptomunt maakt gebruik van een smart contract. Het uitbrengen van in totaal 1 miljard XRP tokens wordt maandelijks geregeld door een ingebouwd smart contract. De smart contracts methode garandeert dat er geen kans op misbruik is als gevolg van een overschot aan XRP tokens. Daarnaast zal het jaren duren voordat alle cryptomunten zijn vrijgegeven.

Wat zijn de voor- en nadelen van XRP?

De meningen over de potentie van Ripple (XRP) zijn verdeeld. Sommige crypto experts en investeerders geloven dat Ripple een mooie toekomst heeft. Andere investeerders zijn cynisch omdat de cryptocurrency momenteel in een rechtszaak met de SEC verwikkeld is.

Feit is dat XRP zowel voor- als nadelen heeft, of het nu wel of niet een aantrekkelijke optie is voor investeerders. Bij deze alle plus- en minpunten van deze cryptocurrency:

Voordeel 1: De tokens zijn betaalbaar

De prijs van een XRP token is momenteel erg laag. Zodoende kun je veel XRP kopen voor minder dan een paar honderd euro. XRP bereikte een all-time high in 2018, toen het meer dan 3 euro waard was.

Sommige enthousiaste crypto experts denken dat de cryptomunt binnen tien jaar de 100 en zelfs de 1000 euro zal overschrijden. Andere prognoses zijn iets voorzichtiger. Hoe dan ook zijn we benieuwd wat de toekomst brengt voor deze cryptomunt!

Voordeel 2: Het is een van de grootste cryptocurrencies ter wereld

Met een marktkapitalisatie van ongeveer 60 miljard dollar is Ripple een van de grootste cryptocurrencies ter wereld. Een enorme marktkapitalisatie is een sterk teken van investeerders vertrouwen en maakt de activa beter bestand tegen volatiele marktcycli of dips.

Voordeel 3: Het pakt problemen aan voor grote banken

Ripple lost problemen op voor grote banken. Bovendien versnelt het de circulatie van financiering, wat uitstekend is voor het economische klimaat.

Voordeel 4: Het risico van een investering in deze munt is vrij laag

Gezien de lage prijs en het feit dat Ripple steeds bekender is bij het grote publiek, is een investering in deze cryptomunt niet heel risicovol, terwijl je er wel een hoog rendement mee kunt behalen. Aan de andere kant zorgt de rechtszaak tegen de SEC wel voor een onzekere situatie.

Voordeel 5: Ripple is niet zomaar een cryptocurrency

Ripple is meer dan een cryptocurrency of technologie: het is een volwaardig bedrijf! Ripple Labs Inc heeft meer dan 500 fulltime werknemers in dienst, waaronder public relations- en marketingspecialisten die de technologie promoten bij banken, investeerders, nieuwe gebruikers en het publiek.

Voordeel 6: Het werkt samen met veel bedrijven en organisaties

Ripple heeft misschien wel de beste steun van financiële instellingen van de hele cryptocurrency-markt. Sterker nog, in sommige kringen is het meer geliefd dan Bitcoin. De eerste grote bank die het Ripple Payment Protocol gebruikte was het Duitse Fidor, in mei 2014.

Vandaag de dag zijn enkele bekende partners uit de bankenwereld American Express, Santander en MoneyGram, zoals eerder genoemd. En dit is nog maar het topje van de ijsberg.

“Ripple is changing the rules of the game for financial institutions”.
– Fidor Bank, de eerste grote bank die het Ripple betalingsprotocol gebruikte 

Voordeel 7: CBDC’s op komst

CBDC’s zijn ‘Central Bank Digital Currencies’. In maart 2021 kondigde Ripple aan dat ze een pilot doen met de creatie van private ledgers op basis van het publieke XRP ledger.

Ze beweren dat het tienduizenden transacties per seconde aan kan en de potentie heeft om honderdduizenden transacties per seconde te bereiken. Het is ook heel goed mogelijk dat veel toekomstige banken en financiële instellingen een private versie van het XRP-grootboek gaan gebruiken.

Voordeel 8: XRP herstelt van SEC-zaak

XRP zit midden in het herstel van de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. In december 2020 klaagde de SEC Ripple aan voor het illegaal verkopen van XRP-tokens ter waarde van 1,3 miljard dollar, met als argument dat het eigenlijk ‘effecten’ waren en geen cryptocurrency.

Crash

De XRP rechtszaak resulteerde in een crash van Ripple’s prijs naar nieuwe dieptepunten. Dit terwijl de meeste andere crypto’s aan het stijgen waren. Bitcoin bereikte in die periode zelfs de 60.000 dollar.

Inmiddels is groeiend optimisme dat Ripple de zaak van SEC kan winnen. Dit heeft de prijs van XRP in een opwaartse spiraal gebracht die het nog steeds lijkt te volgen.

voordelen en nadelen ripple

Wat zijn de nadelen van XRP?

Iedere cryptomunt brengt voor én nadelen met zich mee. XRP vormt daar zeker geen uitzondering op. Wees je bewust van deze nadelen voordat je in XRP investeert.

Nadeel 1: Er komen geen nieuwe XRP tokens

Alle XRP tokens zijn pre-minted en momenteel in omloop. Er komen dus geen nieuwe munten meer bij.

Nadeel 2: Ripple bezit een groot aandeel van XRP

Ripple voorzitter Chris Larsen bezit ongeveer een derde van alle XRP. De Chief Executive Officer (CEO) van Ripple , Brad Garlinghouse, bezit eveneens een aanzienlijke hoeveelheid.

Dit geldt ook voor verschillende andere oudere bestuursleden. Met veel XRP in handen van slechts een aantal personen, is er een mogelijkheid dat de koers zou kunnen worden opgeblazen.

“Some of the people at Ripple I think are truly the smartest people I’ve ever worked with in my career, which makes it a lot of fun to go to work every day.”

  • Brad Garlinghouse

Nadeel 3: Er is sprake van veel concurrentie

De belangrijkste concurrent van Ripple is SWIFT, momenteel het grootste wereldwijde betaalnetwerk en de favoriete keuze van zo’n 11.000 banken. Ripple heeft een grote concurrent en moet banken nog zien te overtuigen dat haar betalingsprocedures beter, sneller, en veiliger zijn dan SWIFT.

Nadeel 4: De rechtszaak met SEC is nog niet voorbij

Momenteel ziet het er goed uit voor Ripple in de rechtszaak die SEC heeft aangespannen. Toch is het nog niet voorbij. Ripple kan nog steeds verliezen, en dat is geen positieve gedachte.

In april werd in de rechtbank onthuld dat de SEC naar verluidt belastende informatie over Ripple uit het buitenland had gezocht. Dit druist in tegen het federale beleid in de Verenigde Staten, maar zorgt ook voor onzekerheid onder investeerders.

Nadeel 5: Er zijn zorgen om XRP

Niet iedereen die in crypto investeert is blij met XRP. Dit heeft met name te maken met het feit keurt dat er één centraal bedrijf achter zit. Sterker nog: toen de populariteit van Ripple begon toen te nemen waren er individuen op BitcoinTalk.org, die 5 BTC, destijds 500 dollar, te betalen aan iedereen die een berichtje zou schrijven waarin stond dat Ripple fraude betrof dat niet voldoet aan het idee achter crypto en open-source.

In de afgelopen jaren is de Ripple blockchain trouwens veel meer gedecentraliseerd geraakt, en zijn onder andere zijn eigen knooppunten als validators verdwenen.

“The thing I think is often misunderstood about Ripple is people say, ‘Oh, Ripple is a centralized platform. To me, this is a legacy perspective. Ripple’s technology, IRP, is open source; XRP Ledger is open source. XRP is a digital asset that exists on the XRP ledger, one of the open-source products created by Ripple.”

– Brad Garlinghouse, CEO van Ripple

Nadeel 6: Veel coins zijn in handen van Ripple eigenaars

Sommige mensen maken zich zorgen over de hoeveelheid XRP tokens die in omloop zijn. In totaal zijn het er 100 miljard, waarvan er slechts 44 miljard in omloop zijn. Dit betekent dat meer dan de helft van alle tokens nog niet op de markt is gebracht, maar op een geblokkeerde rekening blijft staan.

Bovendien bezitten de oprichters van Ripple een groot deel van de XRP tokens. Ze kunnen dus mogelijkerwijs veel invloed uitoefenen op de koers. Op een dag komen de tokens waarschijnlijk wel vrij.

Op welke manieren kun je succesvol worden met XRP?

Voor nieuwe investeerders kan de crypto markt behoorlijk overweldigend zijn. Dat herinneren wij ons zelf ook nog goed. Al die termen, technische indicatoren en patronen. Toch komt het uiteindelijk toch allemaal op zijn pootjes terecht. Het kost alleen tijd om verschillende patronen en trends te herkennen.

Toch is het heel verstandig om je er in te verdiepen. XRP en andere altcoins zijn buitengewoon volatiel en reageren vaak goed op technische analyse. Wij hebben de meest beproefde handelstechnieken even voor je op een rij gezet. Dan maak je in elk geval een voortvarende start!

Tip 1: Gebruik technische analyse met Bollinger Bands

De zogeheten ‘Bollinger Bands’ helpen je om een patroon te herkennen in koersbewegingen. Het is een band op twee standaarddeviaties afstand van het eenvoudige voortschrijdende gemiddelde.

Soms geldt het  exponentieel voortschrijdend gemiddelde.  Dit maakt het passeren van de midden-BB een effectief en winstgevend verkoop- of koopsignaal, of een signaal om een long of short positie te openen.

Tip 2: Gebruik de Ichimoku indicator

De Ichimoku indicator wordt de “in één oogopslag” indicator genoemd en geeft een volledige momentopname van alles wat er op dit moment in de markt gebeurt, van verleden, heden en toekomst.

De Ichimoku indicator kan verwarrend zijn gezien de verscheidenheid aan spanlijnen en bewegende delen. Toch kan hij ook uiterst nuttig zijn gezien omdat hij signalen geeft met slechts één ingeschakeld instrument.

Tip 3: Gebruik het 50-daags voortschrijdend gemiddelde

Net als het voortschrijdend gemiddelde binnen de Bollinger Bands, kunnen andere voortschrijdende gemiddelden op verschillende intervallen fungeren als koop- of verkoopsignalen.

Daarnaast vertellen ze vaak of een trader ‘long’ of ‘short’ moet gaan. ‘Long’ betekent dat een investeerder denkt dat de prijs van een cryptocurrency op de korte termijn zal gaan stijgen. Hij of zij handelt daar naar. Bij ‘short’ is precies het tegenovergestelde het geval.

Retest

Door gebruik te maken van het 50-daags voortschrijdend gemiddelde, kun je als trader goed in de gaten houden of de prijs van een asset door het voortschrijdend gemiddelde gaat.

Ook bepaalt hij of zij op die manier of er gehandeld moet worden bij een retest van het voortschrijdend gemiddelde dat standhoudt. Wanneer de retest niet standhoudt, blijft de prijs gewoonlijk dicht bij het voortschrijdend gemiddelde tot uiteindelijk een kant wordt gekozen.

Tip 4: Gebruik de hefboomwerking

Inmiddels is dat duidelijk dat je op verschillende platforms XRP tokens kunt kopen, verkopen of verhandelen. Hopelijk behaal je op die manier een mooi rendement. Een andere manier om je kans op winst te vergroten is het gebruik van een CFD handelsplatform, zoals PrimeXBT. CFD is de afkorting van ‘contracts for difference’.

Daarmee kan een broker allerlei verschillende voorwaarden aan een contract kan toevoegen, zoals long of short posities, stop-loss order  en zelfs take profit levels die in werking treden wanneer het winstdoel wordt bereikt.

Handelen op marge

Tevens kun je bij een CFD broker op marge handelen en een hefboom toepassen op posities om het rendement te maximaliseren. Een 100x leverage positie met een 10% beweging resulteert bijvoorbeeld in een 1000% rendement. Dat is nog een winst! Aan de andere kant ligt het risico op verlies ook groter.

Daarom is een hefboom niet voor investeerders met een zwakke maag. Traders moeten leren om extra marge beschikbaar te houden om geen margin call te ontvangen of geliquideerd te worden als posities tegen hen in gaan.

Veelgestelde vragen over Ripple

Ripple (XRP) is een bekende cryptomunt en een tikkeltje controversieel. Het roept veel vragen op, zowel in positieve als in negatieve zin. Wij hebben de meestgestelde vragen over deze cryptomunt voor jou op een rijtje gezet.

Wat is de visie van Ripple?

Ripple is een modern technologiebedrijf dat een van de meest effectieve opties biedt om wereldwijd geld te versturen door gebruik te maken van de kracht van blockchain innovatie. Zo bestaat het internationale betaalnetwerk RippleNet bestaat uit meer dan 300 banken in 40 landen en ook 6 continenten. Ripple werkt samen met allerlei regelgevende instanties, federale overheden en reservebanken -om de manier waarop de wereld geld verplaatst te verbeteren.

Wat is RippleNet?

Door gebruik te maken van blockchain en moderne API’s, stelt Ripple banken die deel uitmaken van het netwerk – RippleNet – in staat om internationaal geld te versturen, onmiddellijk, nauwkeurig en ook voor een fractie van een cent. Deel uitmaken van RippleNet lost 3 vitale problemen met settlements op:
1. Snelheid en zekerheid
2. Liquiditeit controle
3. Openheid

Snel toegang tot nieuwe markten

Met RippleNet, kunnen klanten snel toegang krijgen tot nieuwe markten, hun diensten uitbreiden en de beste klantervaring leveren in wereldwijde betalingen van vandaag. Met één enkele verbinding hebben klanten toegang tot de beste blockchain technologie voor wereldwijde betalingen, uitbetalingsmogelijkheden in meer dan veertig valuta’s.

Waarom heeft Ripple waarde?

Ripple heeft waarde omdat het vertrouwelijk en gedecentraliseerd is. Bovendien kan het niet niet in beslag worden genomen en kun je de token XRP verzenden  over de hele wereld in seconden.

Is Ripple duurzaam?

In tegenstelling tot Bitcoin en diverse andere cryptocurrencies waar de munten worden gemined bestaan alle 100 miljard XRP-munten op dit moment. Proof-of-Work (PoW) is een geweldige manier om te proberen om een geld te decentraliseren, maar het vereist ook enorme hoeveelheden energie. Momenteel zou de hoeveelheid stroom die nodig is om een enkele Bitcoin te maken, de elektriciteit van 4 huizen in de Verenigde Staten gedurende 1 dag kunnen laten werken! Ripple lijkt niet zo gedecentraliseerd als Bitcoin bedoeld was. Bovendien zijn alle tokens al in omloop en hoeft er dus niet gemined te worden. Daardoor is het milieu blij mee. Niet-duurzame technieken zijn immers niet nodig om te functioneren als een snelle en betrouwbare blockchain.

Hoe veilig is XRP?

De XRP Ledger is waar XRP-transacties plaatsvinden en worden geregistreerd. Sinds het begin van de XRP Ledger is er hard gewerkt om de Ledger veerkrachtiger te maken. Zo is het bestand tegen een single point of failure door middel van decentralisatie, een proces dat vandaag de dag nog steeds gaande is.

Hoe koop je XRP?

Om XRP te kopen moet u een exchange of gateway gebruiken en/of een digitale portemonnee hebben.

Wat betekent On-Demand Liquidity?

On-Demand Liquidity stelt RippleNet klanten in staat om gebruik te maken van de digitale activa XRP om twee valuta’s in drie seconden te overbruggen, waardoor betalingen snel worden verzonden en ontvangen in de lokale valuta aan beide zijden van de transactie. XRP is bij uitstek geschikt voor wereldwijde betalingen omdat het sneller, minder kostbaar en meer schaalbaar is dan elk ander digitaal actief.

Is Ripple echt geld?

Of XRP ‘echt geld’ is vinden wij een complexe vraag. Het is hoofdzakelijk een middel om transacties af te handelen in plaats van dat je er diensten en producten mee kunt kopen. Dat laatste is wel de bedoeling, maar echte wereldwijde adoptie is er nog niet. Wel zijn er inmiddels een aantal bedrijven die XRP goedkeuren als geldige valuta, te weten:
1. StakeBox
2. Blockchain Coffee
3. BitCars
4. Cryptoshopper
5. Digitec

Conclusie: Is een investering in Ripple een goed idee?

Sommige investeerders beschouwen een investering in Ripple als een hoog risico omdat de eigenaars een groot deel van de munten in het bezit hebben. Van het totaal aantal munten is ongeveer 80 procent inmiddels op de markt.

De Ripple eigenaars bezitten daar ongeveer 67 procent van. Op dit moment wordt de waarde van de munten zorgvuldig gecontroleerd door de eigenaars, die de markten op elk moment kunnen overspoelen met extra munten die de markten doen instorten.

Zeepbel of niet?

Bovendien maakt een vast aanbod XRP schaars. Dat zou van Ripple een zeepbel maken die uit elkaar kan barsten net wanneer de speculatie ophoudt en mensen het vertrouwen in XRP-eigendom beginnen te verliezen.

Desondanks is een investering in Ripple in 2021 de moeite waard. Ja, er is een kwestie van de SEC, maar het bedrijf wil wel problemen van traditionele banken helpen oplossen.

Financiële systemen verdwijnen niet

Het zou gek zijn te geloven dat onze financiële systemen van de ene op de andere dag zullen verdwijnen. Klanten over de hele wereld willen hun geld kunnen uitwisselen over de hele wereld personen die verschillende banken gebruiken.

Beide personen hebben toegang tot een veilig netwerk nodig, dat elke vorm van potentieel gevaar onderdrukt. Dit maakt Ripple tot een zeer efficiënte, beschermde financiële uitwisseling die mensen aanmoedigt.

Conclusie: Is een investering in Ripple (XRP) een goed idee?

Een investering in cryptocurrencies brengt een aantal risico’s met zich mee. Zo zijn veel digitale munten vergelijkbaar en verbonden aan Bitcoin. Ripple is anders.

Het is een op zichzelf staand bedrijf dat probeert iets nieuws te doen met een cryptocurrency in de financiële ruimte. Die onafhankelijkheid vinden wij een groot pluspunt.

Digitaal geld steeds meer onderdeel van ons leven

Er is geen twijfel dat digitaal geld een blijvertje is. De kans is groot dat we het in ons dagelijks financieel leven opgenomen zien worden door de grote spelers in de financiële wereld: de grote banken. Toegewijde crypto aanhangers geloven dat Bitcoin als ’s werelds eerste digitale geld de kracht heeft om ons monetaire systeem binnen enkele jaren te herstellen.

Dit zal ons economisch systeem voorgoed veranderen. Binnen een aantal jaren heb je de mogelijkheid om geld te sturen naar elke persoon, ongeacht welke financiële instelling ze hebben, via veilige netwerken.

De essentiële rol van Ripple bij financiële transacties

Ripple stroomlijnt transacties door een financiële aflossing vrij te geven via een digitaal netwerk. In feite verandert het geld nooit van eigenaar.

En de programmeurs van Ripple hebben veel meer in gedachten voor Ripple. Zo zou het gebruikt kunnen worden om van alles te verhandelen, op een veilige en betrouwbare manier.

Banken verdienen geld

Waarom willen de banken Ripple?  Laten we eerlijk zijn: grote banken nemen geen innovatie aan voor het gemak van hun consumenten. Ze doen het om geld te verdienen – dat is de aard van het beestje.

Wanneer een financiële instelling Ripple gebruikt, bespaart het 3,76 dollar per regeling. Dat is een collectieve besparing van 564.000 dollar per jaar.

Positieve verwachtingen

Wil je XRP kopen voor een mooie prijs? Dan is nu waarschijnlijk een goed moment. De prijs is mede door de rechtszaak van SEC naar beneden gezakt. Hoewel de uitkomst nog onzeker is, ziet de situatie er momenteel positief uit. De verwachtingen zijn dan ook dat de koersen van Ripple gaan stijgen.

Het bedrijf Ripple staat bekend als progressief en vooruitstrevend. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies- en crypto projecten wil het ondersteuning bieden aan banken. Dit maakt Ripple uniek, maar niet geschikt voor elke investeerder.

De potentie is er

We begrijpen dat het idee van centralisatie ook weerstand oproept tegen Ripple. Aan de andere kant zijn banken over de hele wereld druk bezig met het introduceren van CBDC’s.

Ripple gaat mogelijk een grote rol spelen bij deze ontwikkeling. Pakt de komst van CBDC’s positief uit, dan kan het definitief een van de meest toonaangevende cryptocurrencies op de financiële markt worden. De tijd zal het leren!

Waar kan ik het beste Ripple (XRP) kopen?

Ripple koop je heel eenvoudig, veilig en tegen lage kosten bij Bitvavo. Zoals wij al eerder hebben laten doorschemeren kunnen wij deze broker en exchange zeker aanraden. Op dit moment zijn zij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland waar je ook nog eens makkelijk met iDeal kan betalen.

Voor zowel de beginner als voor de gevorderde is het een ideaal platform met een geavanceerde interface om te kunnen traden. Open hieronder een gratis account bij Bitvavo en betaal momenteel tijdelijk als bezoeker van Beleggengids.nl over de eerste EUR 1000 handelen geen handelskosten. Zo koop je dus meer Ripple voor jouw geld!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Nog helemaal nieuw in de cryptomarkt en weet je niet hoe te beginnen?

Ben je nog helemaal nieuw in de cryptowereld en weet je niet hoe en waar te beginnen? Dan raden wij eigenlijk altijd aan om eerst in jezelf te gaan investeren en meer kennis op te gaan doen doormiddel van het volgen van een crypto beginnerscursus. Want in deze nog vrij nieuwe markt valt er heel veel te leren en helemaal wanneer je net start.

Beleggen in het algemeen kent zeker zijn risico’s en dat is in de cryptomarkt zeker niet anders. Het is een markt die erg volatiel is en grote koersschommelingen kent. Zo kan het op een dag gemakkelijk met 20% stijgen of dalen en hier moet je zeker tegen kunnen. Uiteraard betekend dit ook dat er kansen liggen om veel geld te verdienen, maar ook zeer zeker verliezen.

Daarom is het heel belangrijk dat je weet waarmee je bezig bent en begrijpt waarin je investeert en niet zomaar lukraak jouw geld ergens instopt. Doe daarom altijd goed jouw eigen onderzoek en bepaal aan de hand daarvan de strategie die jij gaat volgen. Maar hoe leer je dat dan? Door het volgen van deze gratis online Crypto training. Hierna weet jij al direct veel meer over crypto en geeft je betere inzichten. Je leert onder andere de volgende dingen:

  • De basis van crypto
  • Op welke manier jij de beste cryptomunten kunt gaan vinden
  • Met welke strategie jij geld gaat verdienen
  • Hoe jij zelf jouw cryptomunten veilig kunt gaan bewaren
  • Het gaan ontdekken van een munt met veel potentie
  • Aankopen van jouw eerste crypto voor EUR 1

Wat is ons in het begin ook goed geholpen heeft is de cursus AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery. Je leert hierin van A tot Z hoe je succesvol kunt gaan starten met cryptocurrency. Alles word je compleet uitgelegd en je kan dit zelf op jouw eigen tempo stap-voor-stap gaan volgen. Scheelt je sowieso al een hoop tijd aan beginnersfouten maken en alle informatie bij elkaar zien te vinden.

Ook krijg je toegang tot een hele waardevolle community met gelijkgestemden waar je altijd vragen kunt stellen en veel van kan leren. Een aanrader als je hiermee echt serieus van start wilt gaan en jezelf veel tijd wilt besparen.

Alvast heel veel succes met jouw beleggingen!

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan zeker onderaan deze pagina even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *