Beleggen in Cryptocurrency? De Beste Tips voor Beginners! [2024]

Zo Kan Ook Jij Een Succesvolle Start Maken In De Wereld Van Crypto!

Gemiddelde leestijd: 60 minuten
crypto beleggen voor beginners tips linker zijkant

Beleggen in cryptocurrency anno 2024 kan als beginner overweldigend en ingewikkeld lijken, maar het hoeft niet zo te zijn. We zijn er allemaal geweest, staande op de drempel van crypto-investeringen, niet wetende waar te beginnen, maar weet dat je niet alleen bent.

In deze blogpost zal je alles vinden wat je nodig hebt om te beginnen met beleggen in crypto; van basisbegrippen tot strategieën om je te helpen navigeren door de risico’s en zo ook beloningen van digitale valuta’s.

Lees hieronder snel verder en ontdek waarom cryptocurrency een populaire keuze is voor moderne investeerders!

Samenvatting

 • Cryptocurrency is digitaal geld. We gebruiken het op het internet. Bitcoin was de eerste cryptocurrency.
 • Blockchain en miners zorgen voor veiligheid en betrouwbaarheid van cryptocurrency. Ze leggen alle transacties vast.
 • Beleggen in cryptocurrency kan voordelen hebben, zoals snelle transacties en lagere kosten. Maar er zijn ook risico’s, zoals snelle waardeveranderingen.
 • Bekende cryptomunten om in te beleggen zijn Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Cardano.

TIP! Klik op onderstaande groene button als je wilt leren hoe ook jij geld kunt verdienen met cryptocurrency’s.

Wat is cryptocurrency eigenlijk? 

Cryptocurrency is digitaal geld. Het heeft geen fysieke vorm zoals munten of briefjes. We gebruiken het op het internet. Het woord ‘crypto’ komt van ‘cryptografie‘. Cryptografie houdt alle transacties veilig.

Bitcoin was de eerste cryptocurrency waar het mee begonnen is. Tegenwoordig zijn er duizenden cryptocurrencies!

Elke cryptocurrency is een soort code. Deze codes zijn gemaakt met crypto wiskunde. Niemand kan deze code breken of vervalsen. Dat maakt cryptocurrency veilig en betrouwbaar. Mensen over de hele wereld gebruiken en handelen in cryptocurrency.

Ze kopen er zelfs spullen online mee, sturen geld naar familie, en nog veel meer. Meer en meer mensen investeren in cryptocurrency, net als in aandelen of goud.

Cryptocurrencies maken gebruik van blockchain technologie om decentralisatie en transparantie te verkrijgen. Het belangrijkste kenmerk van een cryptocurrency is dat het niet wordt gecontroleerd door een centrale autoriteit.

Dit is ook wel de gedecentraliseerde aard van de blockchain. Deze aard maakt cryptocurrencies in theorie immuun voor de oude manieren van overheidscontrole en inmenging. De cryptocurrencies kunnen rechtstreeks tussen twee partijen worden verzonden via het gebruik van private en publieke sleutels.

Deze transfers kunnen worden uitgevoerd met minimale verwerkingskosten, waardoor gebruikers de hoge kosten kunnen vermijden die traditionele financiële instellingen in rekening brengen.

Weinig mensen weten dat cryptocurrencies zijn ontstaan als een bijproduct van een andere uitvinding. Satoshi Nakamoto, de onbekende uitvinder van Bitcoin, was namelijk nooit van plan om een cryptocurrency uit te vinden.

In zijn aankondiging van Bitcoin eind 2008 zei Satoshi dat hij “een Peer-to-Peer Electronic Cash System” had ontwikkeld. Zijn doel was om digitaal geld te creëren. Het belangrijkste onderdeel van Satoshi’s uitvinding was dat hij een manier vond om een gedecentraliseerd digitaal geldsysteem te bouwen.

In de jaren negentig zijn er veel pogingen geweest om digitaal geld te creëren, maar die zijn allemaal mislukt. Hier heeft hij dus een verandering in aan weten te brengen. En is het hem gelukt de eerste echte cryptocurrency te maken. 

De rol van Blockchain en Miners in Cryptocurrency

Blockchain en miners zijn de steunpilaren van cryptocurrency. Ze zorgen voor veiligheid en betrouwbaarheid. Blockchain legt transacties vast. Het is alsof je een groot openbaar boek hebt waarin alles staat.

De transactie is vrijwel direct bekend bij het hele netwerk. Maar pas na een bepaalde tijd wordt het bevestigd. Bevestiging is een kritisch concept in cryptocurrencies. Je zou kunnen zeggen dat cryptocurrencies allemaal over bevestiging gaan.

Zolang een transactie onbevestigd is, is het in afwachting en kan het vervalst worden. Wanneer een transactie wordt bevestigd staat deze vast. Het is niet langer vervalsbaar, het kan niet worden teruggedraaid. Dit betekent dat het deel uitmaakt van een onveranderbaar record van historische transacties. Dit is de bekende blockchain.

Alleen miners kunnen transacties bevestigen. Dit is hun taak in de blockchain. Ze nemen transacties, stempelen ze als legitiem en verspreiden ze in het netwerk. Nadat een transactie is bevestigd door een miner, moet elk knooppunt deze toevoegen aan zijn database.

Het is onderdeel geworden van de blockchain. Miners doen belangrijk werk op dit netwerk. Ze kijken naar elke transactie. Ze checken of alles klopt. Daarna voegen ze nieuwe blokken toe aan de blockchain. Voor hun harde werk krijgen miners een beloning.

Ze krijgen cryptocurrency! Zo blijven ze gemotiveerd om het netwerk veilig en gezond te houden. Als beginner moet je dit begrijpen. Zo weet je hoe jouw geld veilig blijft in de wereld van crypto.

Aangezien een gedecentraliseerd netwerk geen bevoegdheid heeft om deze taak te delegeren heeft iedere cryptocurrency een soort mechanisme nodig om te voorkomen dat één regerende partij er misbruik van maakt.

Satoshi stelde de regel dat de miners wat werk van hun computers moeten investeren om in aanmerking te komen voor deze taak. In feite moeten ze een hash vinden – een product van een crypto grafische functie – die het nieuwe blok met zijn voorganger verbindt.

Dit wordt de Proof-of-Work genoemd. In Bitcoin is het gebaseerd op het SHA 256 Hash algoritme. Het is niet nodig om de details van SHA 256te begrijpen. Het is alleen belangrijk dat je weet dat het de basis kan zijn van een cryptologische puzzel die de miners moeten oplossen.

Nadat een oplossing is gevonden, kan een miner een blok bouwen en het aan de blockchain toevoegen. Als stimulans heeft hij het recht om een zogenaamde Coinbase transactie toe te voegen die hem een specifiek aantal Bitcoins geeft. Dit is de enige manier om geldige Bitcoins te maken.

de rol van blockchain en miners in cryptocurrency

Voordelen van Cryptocurrency

Cryptocurrency biedt tal van voordelen zoals snellere transacties, eenvoudige overdracht van tegoeden, lagere transactiekosten en volledig eigendom van munten. Wil je meer weten over deze voordelen? Lees dan snel verder!

Snellere transacties

Cryptocurrency maakt snellere transacties mogelijk. Dit is een groot voordeel als je wilt investeren in crypto. Je hoeft niet dagen te wachten op banken. Met crypto gaat het geld binnen enkele minuten van de ene naar de andere plek.

Denk aan Litecoin. Na Bitcoin was dit een van de eerste cryptocurrencies. Mensen vinden het fijn omdat het snel is. Het aantal munten is ook groot. Dit maakt snelle transacties nog makkelijker.

Snelle transacties maken crypto dus een goede keuze voor investeerders.

Eenvoudig overmaken van tegoeden

Het is heel makkelijk om geld over te maken met crypto. Dit komt door de technologie erachter, genaamd blockchain. Bedrijven gebruiken deze technologie nu ook steeds meer. Het mooiste aan dit alles is dat iedereen dit kan doen.

Je hebt geen bank of iets anders nodig om je geld te sturen. Je doet het gewoon zelf! Veilig en snel, dat is het beste van crypto.

Lagere transactiekosten

Cryptocurrencies hebben lagere kosten dan gewone banken. Dit komt doordat er geen bank of andere plek in het midden is die helpt bij de transactie. Dit helpt om extra kosten te voorkomen.

We kunnen hierdoor meer winst maken als we handelen in cryptocurrency. Toch zijn er soms ook kosten bij het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Deze kosten hangen af van hoe druk het netwerk is en welke soort cryptocurrency we kiezen.

Volledig eigendom van munten

Als je in crypto investeert, heb je volledig eigendom van de munten. Dat is belangrijk. Je bent dan niet afhankelijk van anderen. Je houdt zelf alles in de hand.

Het veilig houden van je munten is dan ook jouw taak. Dit kan helpen om verlies of diefstal van je crypto te voorkomen. Volledig eigendom draagt ook bij aan je privacy en anonimiteit.

Niemand weet dat de munten van jou zijn, tenzij jij dat zelf vertelt. Zo heb je jouw geld echt zelf in handen.

De risico’s van beleggen in Cryptocurrency

Investeren in Cryptocurrency brengt bepaalde risico’s met zich mee. Zo is het een speculatief product met hoog risico en is er gevoeligheid voor gapping, waarbij de koers van de munt plotseling kan fluctueren.

Ook kunnen er hogere kosten zijn dan bij andere activaklassen, wat een nadeel kan zijn voor de belegger. Het is belangrijk om deze risico’s te begrijpen alvorens te beginnen met beleggen in Cryptocurrency.

Speculatief product met hoog risico

Cryptocurrency is een speculatief product met hoog risico. Dat wil zeggen, de waarde kan heel snel omhoog en omlaag gaan. Dit kan goede winsten geven. Maar het kan ook betekenen dat je veel geld verliest.

Wees altijd voorzichtig met investeren in Crypto. Zorg ervoor dat je alleen geld gebruikt dat je kunt missen. Onthoud ook, te veel emotionele betrokkenheid kan leiden tot slechte beslissingen.

Houd je hoofd koel en maak slimme keuzes.

Gevoeligheid voor gapping

Gapping is een term die je moet kennen als je in crypto wilt beleggen. Het betekent dat de koers van een cryptomunt ineens sterk kan stijgen of dalen. Dit gebeurt zonder dat er handel is tussen deze prijzen.

Deze gaten in de markt kunnen je geld kosten. Dus, het is slim om hier rekening mee te houden. Je wilt niet wakker worden en zien dat je munt veel minder waard is. Bij crypto handel kan dit snel gebeuren, vooral omdat de markt nooit slaapt.

We raden aan om alleen geld te investeren dat je kunt missen. Zo voorkom je grote verliezen door gapping.

Mogelijke hogere kosten dan bij andere activaklassen

Investeren in cryptocurrencies kan meer kosten met zich meebrengen dan andere soorten beleggingen. De reden hiervoor is de beweeglijkheid en ingewikkeldheid van de cryptomarkt. We moeten ons realiseren dat deze markt 24/7 open is.

Dit betekent dat prijzen op elk moment van de dag kunnen veranderen. Soms zijn die veranderingen heel groot.

Ook zijn er extra kosten. Bijvoorbeeld, wanneer we onze munten willen bewaren op een veilige plek. Dit heet een wallet. Voor een goede wallet moeten we vaak betalen. Daarnaast zijn er ook transactiekosten wanneer we munten kopen of verkopen.

Deze kosten zijn vaak hoger dan bij normale beleggingen. Dus, we moeten hier goed over nadenken voordat we gaan investeren in cryptocurrencies.

Bekende Cryptomunten voor investeringen

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er verschillende soorten cryptomunten om voor te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Cardano zijn slechts enkele van de bekende cryptomunten die je kunt overwegen voor jouw beleggingsportefeuille.

Deze verscheidenheid aan opties brengt met zich mee dat je aan diversificatie kunt doen door je geld op te splitsen. Welke cryptomunten zou je dan kunnen kiezen voor het beleggen?

Tip! Crypto Parels die de potentie hebben om x100 te gaan. Ontdek het Crypto Portfolio 2024 >>

Ontdek meer over deze digitale activa en hun potentieel voor rendement in onze gedetailleerde gids.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, de allereerste gedecentraliseerde digitale valuta, werd in 2009 gelanceerd door een anonieme persoon of groep die bekend staat als Satoshi Nakamoto. Het is een baanbrekende vorm van geld die functioneert zonder tussenkomst van een centrale autoriteit of financiële instelling. Bitcoin maakt gebruik van blockchain-technologie om transacties veilig en transparant vast te leggen.

De waarde van Bitcoin wordt bepaald door vraag en aanbod op de markt, waardoor het vaak onderhevig is aan aanzienlijke prijsschommelingen. Hoewel Bitcoin in het begin voornamelijk werd gebruikt voor online transacties, wordt het nu beschouwd als een waardevolle activa klasse en een populaire vorm van investering en handel.

Lees ook: Bitcoin kopen >>

Ethereum (ETH)

Ethereum is een sterke cryptomunt voor mensen die willen beleggen in cryptocurrency. Het is bekend om zijn slimme contracten en gedecentraliseerde apps. Ethereum is meer dan gewoon geld.

Het kan ook code draaien. Dit maakt het erg uniek. Veel andere cryptomunten werken op het Ethereum-netwerk. Je kan ze zien als apps op een telefoon.

Deze munt is afkomstig van Vitalik Buterin en opgeklommen naar de tweede plaats op de cryptomarkt. Anders dan Bitcoin valideert de blockchain niet alleen een reeks rekeningen en saldi, maar ook zogenaamde staten.

Dit betekent dat Ethereum niet alleen transacties kan verwerken, maar ook complexe contracten en programma’s kan uitvoeren. Deze flexibiliteit maakt het Ethereum tot het perfecte instrument voor blockchain-toepassing.

Maar het gaat wel ten koste van de kosten. Na de Hack van de DAO – een op Ethereum gebaseerd slim contract – besloten de ontwikkelaars een hard vork te maken zonder consensus. Dit resulteerde in het ontstaan van Ethereum Classic. Daarnaast zijn er verschillende klonen van Ethereum. 

Lees ook: Ethereum kopen >>

Ripple (XRP)

Ripple is opgericht in 2012 en is zowel een betalingsprotocol als een digitaal betaalmiddel (XRP) dat zich richt op het vereenvoudigen van grensoverschrijdende transacties. Het heeft als doel om de inefficiënties in het huidige betalingslandschap aan te pakken door snellere, goedkopere en meer betrouwbare internationale betalingen mogelijk te maken.

Ripple is ontworpen als een systeem voor real-time bruto-verrekening (RTGS), valutawissel en overboeking. Het is gericht op het bieden van een naadloze ervaring voor financiële instellingen en betalingsdienst aanbieders die wereldwijd opereren. Ripple’s XRP cryptocurrency wordt gebruikt als een brugvaluta voor het vergemakkelijken van de overdracht van waarde tussen verschillende fiat valuta’s.

XRP, de valuta, dient niet als een medium om waarde op te slaan en uit te wisselen, maar meer als een token om het netwerk te beschermen tegen spam. Ripple heeft in tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum geen mining omdat alle munten al gemaakt zijn. Ripple heeft een enorme waarde gevonden in de financiële ruimte omdat veel banken zich bij het Ripple-netwerk hebben aangesloten.

Lees ook: Ripple kopen >>

Litecoin (LTC)

Litecoin, opgericht in 2011 door voormalig Google-medewerker Charlie Lee, is een peer-to-peer cryptocurrency die wordt beschouwd als een van de oudste altcoins na Bitcoin. Het staat bekend om zijn snellere transactietijden en een efficiënter mijnbouwproces in vergelijking met Bitcoin.

Met een maximum van 84 miljoen munten, vier keer meer dan Bitcoin, biedt Litecoin een meer gedecentraliseerde betalingsoplossing met lagere transactiekosten. Het wordt vaak gebruikt als een aanvulling op Bitcoin en fungeert als een populair alternatief voor het verzenden van snelle en goedkope transacties over het Litecoin-netwerk.

Je kunt het dus eigenlijk zien als een soort klein broertje van Bitcoin zelf.

Lees ook: Beleggen in Litecoin >>

Cardano (ADA)

Cardano is een gedecentraliseerd open-source blockchain-platform dat is ontwikkeld om een schaalbare en veilige infrastructuur te bieden voor de ontwikkeling van smart contracts en gedecentraliseerde applicaties.

Opgericht door Charles Hoskinson, een mede-oprichter van Ethereum, streeft Cardano ernaar om de tekortkomingen van bestaande blockchain-technologieën aan te pakken door middel van een wetenschappelijk gefundeerde benadering.

Met de focus op duurzaamheid, interoperabiliteit en schaalbaarheid, heeft Cardano de ambitie om een breed scala aan toepassingen te ondersteunen, variërend van financiële services tot identiteitsbeheer en gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Lees ook: Cardano kopen >>

Stap voor stap handleiding voor beleggen in Cryptocurrency

In dit stappenplan nemen we je stap voor stap mee in de wereld van Cryptocurrency-beleggingen – van het leren kennen van verschillende cryptomunten tot het opstellen van je eigen handelsplan.

Belangrijke dingen die jij jezelf eigen moet maken als je de spannende wereld van crypto-investeringen wilt betreden! Lees verder om te ontdekken hoe je succesvol kunt beleggen in Cryptocurrency.

Leer de verschillende cryptomunten kennen

Laten we beginnen met het leren over verschillende soorten cryptomuntenBitcoin is de eerste en meest bekende munt. Maar er zijn ook andere munten zoals Ethereum, Ripple, Litecoin en Cardano.

Elk van deze munten heeft unieke eigenschappen. Belangrijk is dan ook om over hun werking te leren. Ook is het altijd verstandig om te kijken naar hun waarde in de markt. Het is een goed idee om naar de geschiedenis van elke munt te kijken. Dit laat zien hoe stabiel ze zijn.

Het is altijd goed om meerdere verschillende munten te kiezen om in te investeren. Zeker niet alle munten zijn betrouwbaar, sommige zijn stabiel en veilig, terwijl andere vol risico’s zitten. Neem er zeker de tijd voor om ze goed te bestuderen.

Dit helpt je uiteindelijk om de beste keuzes te maken voor jouw beleggingen in cryptomunten. En duik niet zomaar in de eerste de beste munt zonder dat je weet wat het bestaan ervan is.

Volg het crypto nieuws

Het is slim om alle nieuwtjes van crypto te volgen. Dit helpt om goede keuzes te maken. Nieuwtjes kunnen de waarde van een munt snel veranderen. Dus, kijk elke dag naar het laatste nieuws.

Doe dat op websites, in kranten of op sociale media. Dit helpt je om in crypto te investeren. Vaak zijn groei en waarde van munten gekoppeld aan nieuws. Dus, als je het nieuws goed volgt, kun je veel betere keuzes maken als je gaat traden.

Kies een crypto strategie die bij jou past

Het kiezen van een passende crypto strategie is een belangrijk deel van het beleggen in digitale munten. Je moet de strategie kiezen die het beste bij jou past, niet wat anderen doen.

Sommige mensen houden hun coins lang vast, anderen verkopen snel. Sommigen kopen als de koers laag is, anderen wachten op een sterke stijging. Wat je ook kiest, zorg dat de strategie past bij jouw stijl en doelen.

Weet ook dat een goede strategie helpt om grote verliezen te voorkomen. Het is beter om tijd te nemen voor het maken van een plan dan hoge verliezen te hebben door snelle beslissingen.

Zelfbeheersing is hierbij ook heel belangrijk.

Stel jouw eigen crypto handelsplan op

Het maken van een crypto handelsplan is een vitale stap. Dit plan helpt bij het nemen van goede beslissingen en het voorkomen van grote verliezen. In dit plan schrijf je op hoeveel geld je wilt spenderen aan crypto.

Je bepaalt welke munten je wilt kopen, en wanneer je ze wilt verkopen. Het is heel belangrijk om je goed aan dit plan te houden. Zo kan je slechte keuzes voorkomen als de markt spannend wordt.

Kies een betrouwbare broker of exchange

Het kiezen van een goede broker of exchange is heel belangrijk. Een broker is een bedrijf dat jouw crypto koopt en verkoopt. Bij het kiezen speelt veiligheid een grote rol. Bitvavo is bijvoorbeeld zo’n broker in Nederland.

Deze heeft lage kosten voor het handelen.

Een andere goede keus is Bybit, eToro, Coinmerce, BCM, DEGIRO of KuCoin. Maar voordat je kiest, moet je eerst goed jouw onderzoek doen. Check altijd of een broker betrouwbaar en veilig is.

Dit helpt jou om slim te investeren in crypto.

Lees ook: De 11 Beste Crypto Brokers Van Nederland En België >>

Maak een account aan bij de gekozen broker

Heb je een broker gekozen om te gaan handelen in crypto, dan ga je hier een account aanmaken doormiddel van onderstaande stappen.

 1. Ga naar hun website en klik op ‘Registreren’ of ‘Account aanmaken’.
 2. Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in.
 3. Zorg voor een sterk wachtwoord voor de beveiliging van je account.
 4. Klik dan op ‘Registreren’ of ‘Aanmelden‘.
 5. Controleer je e-mail voor een bevestigingsbericht van de broker.
 6. Daarna klik je op de link in de e-mail om je account te activeren.

Bitvavo is een hele populaire Nederlandse cryptocurrency trading exchange waar je zowel een portemonnee kunt aanmaken als bitcoin en andere cryptocurrencies eenvoudig en veilig kunt kopen en verkopen. En is een aanbieder met een van de laagste handelskosten.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Stort geld op je beleggingsrekening

Zet nu geld op je beleggingsrekening. Vaak kan dit tegenwoordig eenvoudig met iDeal. We raden je aan om alleen geld te gebruiken dat je kunt missen. Door de volatiliteit in de cryptomarkt, kan dit zeker risicovol zijn.

Gebruik daarom geen geld dat nodig is voor je dagelijkse kosten. Bij beleggen heb je kans om geld te verdienen, maar je kunt er ook zeker mee verliezen. Volg deze regel en je houdt controle over je investeringen.

Begin met het kopen van Cryptomunten

Nu ben je klaar om te beginnen met het kopen van cryptomunten. Kies eerst een munt die je wilt gaan kopen. Daarna koop je deze munt bij de broker. Zorg ervoor dat je niet direct al jouw geld in één keer inzet.

Begin klein. Leer hoe het werkt. Zo heb je ook altijd de mogelijkheid om meer munten te kopen als de prijs laag is. Zo maak je meer winst als de prijs stijgt. Wees slim en neem geen grote risico’s.

Het is belangrijk om goed na te denken voordat je besluit welke munt je wilt kopen.

Gebruik een wallet voor veilige opslag van je Cryptomunten

Het is slim om je cryptomunten in een wallet te bewaren. Een wallet is als een digitale kluis voor je munten. Het zorgt voor veiligheid. Er zijn veel soorten wallets. Je hebt bijvoorbeeld hardware wallets, mobiele wallets, papieren wallets, web wallets of desktop wallets.

Elk type wallet heeft zijn eigen voordelen. Kies dus de wallet die bij jou past.

Let op dat je niet al je munten op één plek bewaart. Splits ze over meerdere wallets. Zo houd je het risico klein. Het belang van een goede wallet is niet te onderschatten bij het investeren in cryptomunten.

Beveiliging staat voorop, dus kies altijd voor een wallet met sterke beveiligingsopties.

Lees ook: Wat zijn de beste crypto wallets? >>

stap voor stap handleiding voor beleggen in cryptocurrency

Tips voor beginners in Cryptocurrency-beleggingen

Als je net begint met beleggen in cryptocurrency, zijn timing en veiligheid van cruciaal belang; je moet jouw eigen onderzoek doen en vasthouden aan jouw gekozen strategie. Maak ook gebruik van Staking Rewards om je rendementen te maximaliseren.

Het belang van timing

Timing is veel waard in de wereld van crypto. Het maakt een groot verschil. Soms kan een dag wachten te veel zijn en kan je veel geld verliezen. Maar een dag te vroeg kopen kan je ook veel geld kosten.

We moeten leren om prijsschommelingen te voorspellen. Het is niet makkelijk, maar het is belangrijk. Zo profiteren we van de ups en downs van de cryptomarkt. We moeten ook altijd opletten en snel reageren op veranderingen in de markt.

Dit helpt ons het meest om geld te verdienen met crypto. Wel moet je altijd goed in je achterhoofd houden dat je de markt nooit kan timen.

Veilig bewaren van munten

Zoals hierboven al even aangehaald is het belangrijk om je munten veilig te bewaren. Dit kan in een wallet. Er zijn verschillende soorten wallets. Sommige zijn op een beurs en andere zijn hardware wallets. Een hardware wallet is het veiligst, maar minder makkelijk te gebruiken.

Nog een tip: zorg dat je een sterk wachtwoord hebt. Zo houd je je munten veilig. Veiligheid staat voorop als je investeert in crypto.

Doe je eigen onderzoek

Het is slim om zorgvuldig te werken. Je moet alles leren over crypto voordat je geld erin stopt. Bestudeer de blockchain-technologie en de soorten munten. Leer ook hoe je ze veilig kunt bewaren.

Laat je niet meeslepen door je gevoelens. Emoties kunnen slechte beslissingen veroorzaken.

Het is goed om niet afhankelijk te zijn van je investeringen. Zet niet al je geld in één munt. Dit kan leiden tot grote verliezen. Wees geduldig en kalm. Zo maak je de beste keuzes.

Hou je vast aan jouw strategie

Een goede strategie is goud waard. Maak een plan en houdt je daar aan. Dit helpt je kalm te blijven, zelfs als de prijzen van crypto snel veranderen. Het is makkelijk om in de war te raken als dingen niet gaan zoals we willen.

Misschien denken we dat we snel moeten handelen. Maar nee, we moeten vasthouden aan het plan dat we hebben gemaakt. Zo vermijden we grote fouten die uit angst of hebzucht voortkomen.

Ook houden we onszelf in de hand. Dus, maak een strategie en volg die.

Gebruik maken van Staking Rewards

Staking Rewards zijn een leuke manier om meer uit je cryptomunten te halen. Zet daarom jouw munten vast in een netwerk. Hierdoor help je het netwerk om te groeien. Dit heet ‘staking‘.

Je krijgt dan beloningen voor je werk. Dit zijn de Staking Rewards. Deze beloningen geven jouw dus extra geld. Maar let op! Je moet wel weten hoe staking werkt. En ook welke munten goed zijn voor staking.

De plek waar je gaat staken is ook belangrijk. Zo kan je het meeste uit jouw rewards halen.

Strategieën voor beleggen in Cryptocurrency

Er zijn verschillende strategieën voor het beleggen in cryptocurrency, zoals de ‘buy and hold’ strategie en de scalping of day trading strategie. Met de ‘buy and hold’ strategie koop je cryptomunten en hou je ze voor lange termijn vast, in de hoop op waardestijging.

Scalping of day trading is een meer actieve vorm van handelen, waarbij je probeert te profiteren van kleine prijsschommelingen gedurende de dag. Kies de strategie die het beste past bij je investeringsdoelen, risicotolerantie en tijd die je kunt besteden aan handelen.

Vergeet niet dat elke beleggingsstrategie risico’s met zich meebrengt en zorg ervoor dat je goed onderzoek doet voordat je een keuze maakt.

Buy and hold strategie

De “Buy and hold” strategie is een bekende tactiek bij het beleggen in cryptocurrency. Deze strategie draait om het kopen van cryptomunten en deze voor een lange tijd vast te houden, ongeacht wat de koers doet.

Je koopt de munten als je denkt dat ze in de toekomst meer waard worden. Het vraagt veel geduld, maar het kan ook heel rendabel zijn.

Een belangrijk pluspunt van deze strategie is dat je niet constant de markt hoeft te volgen. Je kiest de cryptomunten waarvan je denkt dat ze in de toekomst succesvol zullen zijn en wacht af.

Het is wel belangrijk dat je investeert in cryptocurrencies met een sterk gebruiksscenario en potentieel voor innovatie. Zo verhoog je jouw kans op succes.

Scalping en day trading strategie

Bij scalping en day trading koop je snel munten. Je verkoopt ze dan weer als hun prijs een beetje oploopt. Het doel is om veel kleine winsten te maken. Dit doe je de hele dag door.

Het is een snelle manier van handelen. Je moet hier goed opletten en snel reageren. Het kan een hele winstgevende strategie zijn. Maar het kan ook riskant zijn, vooral voor nieuwe beleggers. Begin klein en wees voorzichtig, zo kan je stap-voor-stap leren hoe het werkt.

Een beginnerscursus beleggen in cryptocurrency volgen

Mocht je nu nog veel meer te weten willen komen over het beleggen in cryptocurrency dan is het verstandig om hiervoor een speciale cursus beleggen in crypto voor beginners te volgen. Je gaat op deze manier eerst leren en daarna investeren. Iets wat zeer zeker niet onverstandig is in een markt waar je zeer waarschijnlijk nog niet veel kennis van hebt.

In zulke cursussen leer je belangrijke dingen zoals:

 • Het leert je over blockchain technologie.
 • Je krijgt inzichten in de diverse cryptoprojecten.
 • De cursus helpt bij het kopen en verkopen van crypto’s.
 • Het toont je veilige plaatsen om crypto’s op te slaan.
 • Je leert dat je niet meer geld moet investeren dan je kan missen.
 • De volatiliteit van de cryptomarkt wordt uitgelegd.
 • Je ontdekt hoe emoties onze besluiten kunnen beïnvloeden.
 • Zo’n cursus leert je om niet afhankelijk te zijn van onze investeringen.

Wij kunnen jou de AllesOverCrypto Money Mastery Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra zeker aanraden. In deze cursus leer je echt alle ins en outs op het gebied van de cryptomarkt.

En krijg je de juiste begeleiding om direct succesvol van start te kunnen gaan. En zo ook toegang tot een hele waardevolle community met gelijkgestemden.

Regelmatig geven zij ook een gratis training waarin zij jou de basis van crypto uitleggen, maar ook bijvoorbeeld hoe jij jouw cryptomunten veilig bewaard en je gaat direct aan de slag met het kopen van jouw eerste cryptovaluta voor EUR 1.

Meld je hier aan voor de GRATIS online Bitcoin training >>

Wil je eerst meer weten over wat de Crypto Masterclass precies inhoudt? Lees dan zeker onze uitgebreide Crypto Masterclass review >>

En voor de Money Mastery cursus lees je onze uitgebreide Money Mastery review >>

Samenvatting – alleen voor de mensen met een hoog risicotolerantie

Hoewel er nog veel meer te leren valt over de techniek achter de cryptocurrency heb je als het goed is al een beter beeld gekregen over de techniek achter de munten. Ook weet je nu waar je op moet letten bij het beleggen in cryptocurrency.

Wij raden je niet aan om als beginner al jouw vermogen direct te beleggen in cryptocurrency, tenzij je bereid bent om direct grote risico’s te nemen.

Dit komt echt door het feit dat de cryptomarkt is aan te merken als een zeer volatiele markt. Door de hevige koersschommelingen zou je zomaar eens veel geld kunnen verliezen. Om het je nog wat duidelijker te maken hebben we hieronder de belangrijkste voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet:

 • Je hebt kans op aanzienlijk veel rendement

 • De cryptomarkt staat vaak los van de aandelenmarkt

 • Het is mogelijk om met weinig geld te beleggen

 • Er zitten aanzienlijk meer risico’s verbonden dan aan de handel in aandelen

 • De markt is sterk volatiel en kan erg snel dalen

 • Je munten kunnen gehackt worden als je ze op een beurs laat staan

Ga direct goed van start binnen de wereld van cryptocurrencies!

Heb je al wat kennis of heb je een hoog risicotolerantie dan zou je zeker kunnen kiezen voor de handel in cryptovaluta. Sta je echt aan het begin dan is zoals eerder gezegd een cryptocurrency beginnerscursus zeker aan te raden.

Een cursus die ons in het begin erg geholpen heeft en hierboven al aangehaald is de “Money Mastery” van Derek Westra en Patrick Suiker. In deze complete cursus leren zij jou hoe ook jij succesvol kan gaan handelen in cryptocurrency.

Tip! Volg eerst de gratis online Bitcoin training en claim daarna direct jouw EUR 1000 korting.

Meld je hier aan voor de GRATIS online Bitcoin training >>

Ga je liever direct aan de slag met het aankopen van jouw eigen cryptomunten? Open dan eerst een gratis account bij Bitvavo via onderstaande link. Bitvavo is een Nederlandse exchange waar je eenvoudig, veilig en tegen lage kosten jouw crypto valuta koopt.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Sowieso zijn er meer dan genoeg alternatieven om voor te kiezen. Zo kun je altijd nog gaan voor het beleggen in bijvoorbeeld aandelen of obligaties. Hier op onze website kan je hier veel meer informatie over terugvinden.

Door de andere artikelen goed door te nemen weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan bij het beleggen in de diverse soorten activa. En met al deze informatie kan ook jij direct goed van start gaan en voor jezelf het juiste pad uitstippelen.

Alvast heel veel succes met het bouwen aan jouw vermogen!

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan zeker onderaan deze pagina even een reactie achter!

Veelgestelde vragen over beleggen in Cryptocurrency

We krijgen vaak vragen over beleggen in cryptocurrency. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen:

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is een vorm van digitale of virtuele valuta die gebruikmaakt van cryptografie voor beveiliging. Het is gebaseerd op blockchain-technologie, die transacties verifieert en vastlegt. In tegenstelling tot traditionele valuta’s wordt cryptocurrency niet gecontroleerd door een centrale autoriteit, zoals een regering of een financiële instelling. Cryptocurrencies kunnen worden gebruikt voor online transacties, investeringen en als een opslag van waarde, en ze staan bekend om hun potentieel voor decentralisatie, veiligheid en anonimiteit.

Hoe kan ik beginnen met investeren in cryptocurrencies?

Om te beginnen met investeren in cryptocurrencies, doorloop je meestal een aantal stappen, waaronder het openen van een account bij een betrouwbare crypto broker of exchange, het verifiëren van je identiteit, het storten van geld op je account en het selecteren van de gewenste cryptocurrencies om te kopen. Zorg ervoor dat je onderzoek doet naar verschillende cryptocurrencies, hun markttrends en potentiële risico’s voordat je investeert. Het is ook belangrijk om een veilige opslagmethode te kiezen, zoals een hardware wallet, om je digitale activa te beschermen.

Welke cryptomunten zijn goed voor beginners?

Voor beginners zijn enkele van de meest populaire en betrouwbare cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Solana (SOL) goede opties om mee te beginnen. Deze munten hebben over het algemeen een stabielere marktpositie en een brede acceptatie, waardoor ze geschikt zijn voor beginners die net beginnen met investeren in crypto. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en de markttrends van verschillende cryptocurrencies te begrijpen voordat je een investeringsbeslissing neemt.

Hoe bewaar ik mijn cryptocurrencies veilig?

Je kunt je cryptocurrencies veilig bewaren door gebruik te maken van een hardware wallet, zoals een Ledger Nano S ofTrezor. Deze wallets bieden een offline opslagoplossing, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor online bedreigingen. Het is ook essentieel om sterke wachtwoorden te gebruiken en tweefactorauthenticatie in te schakelen voor je online crypto-accounts. Bovendien is het raadzaam om regelmatig back-ups van je wallet te maken en alert te blijven op mogelijke phishing-pogingen en malware.

Zijn er risico’s aan het investeren in cryptocurrency?

Ja, er zijn verschillende risico’s verbonden aan het investeren in cryptocurrencies. Enkele van deze risico’s zijn de volatiliteit van de markt, regelgevingsrisico’s, beveiligingsrisico’s zoals hacking en phishing, en het risico van verlies van private keys, wat kan leiden tot verlies van toegang tot je fondsen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze risico’s en om zorgvuldig onderzoek te doen voordat je besluit te investeren. Diversificatie van je investeringen en het gebruik van veilige opslagmethoden kunnen helpen bij het beperken van deze risico’s.

Wat is blockchain technologie en hoe werkt het?

Blockchain is een gedecentraliseerd digitaal grootboeksysteem dat transacties vastlegt op een manier die veilig, transparant en permanent is. Het bestaat uit een keten van gegevensblokken die cryptografisch aan elkaar zijn gekoppeld en die informatie bevatten over transacties.

Is het mogelijk om geld te verdienen met crypto?

Ja, het is mogelijk om geld te verdienen met crypto door middel van verschillende strategieën, waaronder handelen, investeren, staken, en meer. Het vereist echter wel een goede kennis van de markt en een zorgvuldige afweging van de risico’s. Hoewel sommige beleggers aanzienlijke winsten hebben behaald, zijn er ook risico’s op verlies vanwege de volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt.

Is crypto een veilige manier om te beleggen?

De veiligheid van investeren in crypto hangt af van verschillende factoren, waaronder de gekozen beveiligingsmaatregelen, de betrouwbaarheid van de gekozen platformen, en de kennis van de belegger. Hoewel de technologie veilig is, zijn er risico’s verbonden aan online beveiliging, marktvolatiliteit en regelgevingskwesties. Het is essentieel om te investeren op betrouwbare en gereguleerde platforms en om goed op veiligheid te letten, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden en het bewaren van crypto in beveiligde wallets.

Wat gebeurt er als ik mijn crypto verlies? Kan ik dat terugkrijgen?

Als je je cryptomunten verliest door diefstal, fraude of een andere vorm van verlies, is het doorgaans moeilijk om ze terug te krijgen. Cryptotransacties zijn over het algemeen onomkeerbaar, dus het herstellen van verloren middelen is vaak niet mogelijk. Het is van cruciaal belang om veiligheid heel serieus te nemen, zoals het opslaan van je cryptosleutels op een veilige plaats en het vermijden van verdachte transacties of links.

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *