In Welke Cryptomunten Kan Ik Het Beste Investeren?

Onze Top 10 Parels Met Potentie!

Gemiddelde leestijd: 37 minuten
beste cryptomunten om te investeren linker zijkant

In welke cryptomunten kan ik het best investeren? Met de hoge prijs voor bitcoin en de opkomst van tientallen andere munten, is dit een vraag die steeds meer beleggers zichzelf stellen.

Welke munt heeft veel potentie? Welke zou je juist beter kunnen vermijden omdat het een kat in de zak is? Hoe zit het met de lange termijn en de korte termijn? Er zijn wel heel veel factoren waarvan dit afhankelijk is.

Zo is het dus ook van belang om eens te kijken wat de voor- en nadelen per soort munt zijn. Alleen al omdat je op die manier zeker kan zijn dat je een goed onderbouwde beslissing neemt en een veel betere keuze maak bij het kopen.

Met een grotere kans dat je dus ook echt gaat verdienen aan je investering. Om te zorgen dat je de kennis in huis hebt om goede keuzes te maken, is het slim om alle informatie die je hier vindt even door te nemen.

Zo weet je precies waar je je geld in steekt en wat het je kan opleveren.

Disclaimer – Dit artikel dient ter informatie

Je leert op deze plek veel over de verschillende soorten cryptomunten en de mogelijkheden om erin te investeren. Het is wel belangrijk om te benadrukken dat alles wat je hier kan lezen puur ter informatie dient om jou verder te helpen. Het is in geen geval een beleggingsadvies.

Wij moedigen je niet aan om te investeren, maar laten je wel graag de mogelijkheden en onze ervaringen zien. Wij kunnen je namelijk geen beleggingsadviezen geven, daarvoor heb je de echte kenner nodig.

Die kent de markt nog beter en houdt voortdurend alle ontwikkelingen in de gaten. Zo is dus een veel beter beeld te vormen van wat geschikt is voor jou als belegger. Met de kennis die je hier kunt opdoen heb je dan een goede basis gelegd.

Wat is investeren in cryptomunten? – Het verschil met traden

Het is belangrijk om eerst een aantal zaken eens goed uit elkaar te houden. Wanneer het gaat over investeren in cryptomunten, dan wordt daar een specifieke handeling mee bedoeld. Dit staat los van het soort munt waarin je investeert. Wanneer je gaat investeren, dan steek je conventioneel geld in een investering waarvan je denkt dat die op termijn geld gaat opleveren.

Je hebt dus geld op je bankrekening staan en daarmee koop je iets waarvan je verwacht dat het meer waard wordt in de toekomst. Je kunt in allerlei zaken investeren en cryptomunten is één van die zaken. Het is dan dus belangrijk om te kiezen voor de munten waarvan jij denkt dat je daar beter mee af bent op de lange termijn.

Dat kunnen munten zijn die nu heel goedkoop zijn en een stijging gaan vertonen. Die stijging komt bijvoorbeeld doordat er meer vraag naar komt omdat het gebruik ervan zal gaan toenemen. Er zijn heel veel factoren die de prijs kunnen beïnvloeden en de toekomst kan je zo ver weg nemen als je zelf wenst.

Het is dus goed om te beseffen dat je investeren niet voor de komende dagen of weken doet. Je kijkt echt verder vooruit. In het gunstigste geval enkele maanden, maar meestal gaat het om een visie over enkele jaren. De cryptomunten die je nu koopt, moeten dan pas echt wat opleveren.

Dit is dus één van de eerste dingen waar je naar kijkt wanneer je je afvraagt: in welke cryptomunten moet ik investeren? Dit is ook direct het belangrijkste verschil met traden. Traden is namelijk het synoniem voor handelen in de munten. Op dat moment kijk je juist echt naar de korte termijn, soms zelfs per uur.

Je koopt en verkoopt snel om op korte termijn voordeel uit de situatie te halen. Dit is niet voor iedereen weggelegd, alleen al omdat je er dan veel tijd in moet steken. Als je bijvoorbeeld gewoon een baan hebt, dan heb je die tijd natuurlijk niet. In dat geval is investeren en de lange termijn in de gaten houden een meer geschikte keuze. Het is goed om ook naar enkele andere zaken te kijken.

1. Koersverwachting

In de eerste plaats kijk je natuurlijk naar de koersverwachting van de cryptomunt waar je in gaat investeren. Het is immers niet alleen belangrijk wat de prijs nu is, wanneer je er geld in steekt.

Het is juist ook belangrijk dat je weet wat je er in de toekomst van mag verwachten. Je kunt bij de echte specialisten bekijken wat de verwachtingen op de lange termijn zijn. Dit is goed om te gebruiken om je keuze op te baseren.

2. Investeringsplatform

Het is ook belangrijk om te bekijken waar je gaat investeren. Je kunt wel een idee hebben over de munten, maar dan moet je er ook nog op een goede manier aan komen. Vraag je dus niet alleen af: in welke cryptomunten moet ik investeren? Vraag je ook af waar je dat moet doen.

Er zijn platforms die al enige tijd bezig zijn met het aanbieden van deze mogelijkheden. Het is dus aan te raden om bij één van die aanbieders aan de slag te gaan. Dit geeft je de zekerheid dat je op een veilige manier kan werken.

3. Risico

Tot slot is het belangrijk om niet alleen naar de mogelijkheden te kijken. Het is net zo belangrijk om ook het oog te houden in het risico waar je mee te maken krijgt. Cryptomunten staan bekend om de zogenaamde volatiliteit. Dat betekent dat ze heel snel kunnen stijgen, maar ook heel hard kunnen dalen. Daar moet je dus wel kennis over opbouwen voor je begint met investeren.

Wanneer je al deze punten in het verhaal meeneemt, ben je in ieder geval klaar om je te verdiepen in de verschillende soorten opties. Om een antwoord te vinden op de vraag welke cryptomunt je moet kopen, is het in ieder geval goed om te bekijken welke soorten er op dit moment allemaal aantrekkelijk zijn. Aan de hand daarvan kan je dan zelf nog een keuze maken voor jouw specifieke situatie.

Een risicoprofiel opstellen – welk type persoon ben jij als investeerder?

In welke cryptomunten moet ik investeren is een vraag die voor elk mens weer net even anders te beantwoorden is. Dat komt omdat er meer bij komt kijken dan alleen de harde cijfers. Wie wat meer een durfal is als investeerder, durft het misschien aan om een munt met hoge pieken en dalen te kiezen, denk aan bitcoin.

Je moet dan wel de stalen zenuwen hebben op het moment dat de munt tientallen of honderden euro’s in waarde keldert. Je moet dan niet verkopen en flink verliezen, maar juist wachten tot er weer meer uit te halen valt. Dit hangt natuurlijk sterk af van hoeveel risico jij durft te nemen als investeerder.

Misschien ben je echter juist iemand die het risico liever wat lager houdt. In dat geval is het dus goed om te kijken naar een cryptomunt die ook wel schommelt, maar wat minder hard dan de koplopers. Je hoeft dan niet veel stress te ervaren op het moment dat de cryptomunt waar jij je geld in gestoken hebt even door een dal gaat.

Terwijl je wel gewoon kan profiteren wanneer je straks op de lange termijn daadwerkelijk te maken hebt met een goede waardestijging wanneer je besluit om je cryptomunten weer te verkopen en het geld te cashen.

Het rendement is vaak bij de kleinere munten wat groter tegenwoordig. Dit heeft ook te maken met het volwassen worden van de bekende grote cryptomunten in de markt. Omdat daar wat meer volwassen investeerders zoals grote bedrijven in zitten, wordt de volatiliteit kleiner omdat het risico ook wat kleiner wordt.

Er zijn immers stabiele spelers op de markt voor de grote munten. Het is dus aan jou om te bepalen wat het best bij je karakter past, wil je stabiliteit met mogelijk een lager rendement, of neem je meer risico met mogelijk een hoger rendement?

Een strategie kiezen – het spreiden van het risico

Voor we gaan kijken naar de cryptomunten waarin je moet investeren, is het nog even goed om over spreiding te spreken. Als je wel wilt profiteren van het hoge rendement van sommige cryptomunten, maar tegelijkertijd ook het risico in de hand wilt houden, dan kan je dat doen door een strategie te kiezen.

Wat je dan doet, is het spreiden van het risico. Je kunt dan een verdeling kiezen waarbij je meerdere munten kiest waar je een deel van he beschikbare budget in investeert. Wanneer het dan bij één van de munten mis gaat, heb je een vangnet in de vorm van andere munten.

Een goede verdeelsleutel kiezen is dan wel belangrijk. Veel professionals raden het verdelen over drie munten aan, met een verhouding van 50% en tweemaal 25%. Je kiest dan een stabiele munt, een kansrijke munt en een munt met een lage waarde die mogelijk wat meer kan opleveren zonder dat er grote schommelingen bij nodig zijn.

Al kan je het ook veranderen door bijvoorbeeld juist 50% in een kansrijke munt te steken en slechts 25% in een stabiele munt. Dit is allemaal aan jou en de mate van risico die je durft te nemen.

Hulp van een specialist inschakelen is dan altijd aan te raden. Stel die kenner de vraag: in welke cryptomunt moet ik investeren? Daarop kan dan een antwoord worden geformuleerd op basis van de verdeelsleutel die jij voor ogen hebt.

Om je alvast een beetje voorsprong te geven, is het wel aantrekkelijk om wat meer kennis op te doen over de verschillende munten. Daarom zie je op deze plek een beschrijving van de kansrijke munten die wij gevonden hebben. Daarbij kijken we niet alleen naar de voordelen, maar worden ook de nadelen besproken. Zo krijg je een compleet beeld.

In welke cryptomunten moet ik investeren?

Nu je de basis van het investeren in cryptomunten hebt kunnen doornemen, is het tijd om ook eens specifiek in te gaan op de cryptomunten die de moeite van het investeren waard zijn.

Zo kan je zelf een goed beeld vormen. Hieronder vind je dan ook een beschrijving van de cryptomunten die je in ieder geval in je portfolio zou kunnen opnemen.

1. Bitcoin

Wanneer het gaat over in welke cryptomunten je moet investeren, dan is het altijd belangrijk om eerst te beginnen met Bitcoin. Dit is natuurlijk de meest bekende cryptocurrency en ook de munt met de hoogste waarde. Bovendien worden nog altijd innovaties op het netwerk doorgevoerd, denk aan betere schaalbaarheid en snellere verwerkingstijd.

Dit soort zaken maken Bitcoin alleen maar meer in demand en dus zal de waarde ervan alleen maar stijgen. Natuurlijk is er ook een belangrijk nadeel te noemen aan deze cryptomunt. De prijs is al behoorlijk hoog.

Instappen als je net gaat investeren is daardoor dus ook niet zo gemakkelijk. Een ander nadeel is dat bitcoin minen veel energiekost en dat past niet in het duurzaamheidsbeleid van de huidige tijd. Dat kan problemen opleveren.

Lees ook: Bitcoin (BTC) kopen >>

2. Ethereum

Ethereum kan gezien worden als de grootste concurrent van bitcoin op de markt. Ook dit is een interessante cryptomunt waar je in moet investeren. Het aantrekkelijker is dat het veel overeenkomsten heeft met de bekendste munt, maar ook enkele duidelijke verschillen. Het is sneller en het netwerk kan veel meer transacties verwerken.

Daardoor is het dus ook net wat handiger in gebruik. Het kan ook gebruikt worden voor de zogenaamde smart contracts die in opkomst zijn. Zo kunnen dus allerlei deals veel veiliger worden gesloten, wat Ethereum interessant maakt voor de zakenmarkt. Kijk je naar de nadelen, dan zie je dat de schaalbaarheid veel minder goed is dan die van veel van de concurrenten.

Daarnaast is het ook zo dat er niet zo snel met innovaties wordt gewerkt als bij veel van de andere cryptomunten het geval is. Dit brengt kosten met zich mee. De vernieuwingsdrang is juist een belangrijke motor voor de waarde.

3. Chainlink

Een relatieve nieuwkomer onder de cryptomunten waar je in kan investeren is Chainlink. De munt is pas sinds 2017 te vinden op de markt. Toch zijn er veel redenen aan te voeren waarom je juist hier je geld in moet steken als investeerder. Deze cryptomunt richt zich nog meer op de technologie achter smart contracts.

Dat is juist ook de reden waarom deze munt zo snel populair is geworden. Het vernieuwende is dat Chainlink mogelijkheden biedt om externe data toe te voegen. Daardoor is het veel flexibeler. Dit is ook in de koers terug te zien. Zijn er ook nadelen? Jazeker, zo is het nog een jonge munt en kan je dus nog niet veel over de betrouwbaarheid zeggen.

Niemand weet of het op de lange termijn goed blijft presteren. Dat komt mede ook doordat het sterk afhankelijk is van de keuzes die het bedrijfsleven maakt. Kiezen die voor een andere technologie, dan kan Chainlink zo de waarde kwijt zijn.

4. Binance

Binance was altijd al een platform waarop in cryptomunten gehandeld kon worden. Daar is nu ook een eigen digitale munt bij gekomen. Analisten zijn positief over de mogelijkheden van deze munt. Zeker ook omdat deze enigszins afwijkt van datgene wat al op de markt te vinden is.

Zo zijn de transactiekosten niet bestaand omdat de munt gekoppeld is aan het platform Binance. Dat maakt het dus direct al een stuk voordeliger en ook aantrekkelijker om ermee aan de slag te gaan. Ook kiest Binance ervoor om zo nu en dan oude munten uit het systeem te halen en nieuwe erin te laten.

Dit is ook anders dan de werkwijze van de concurrerende munten. Het aanbod blijft daardoor beperkt, waardoor de prijs verder kan oplopen. Nadelen zijn er ook. Zo valt nog maar  te bezien of al deze vernieuwingen wel echt zullen aanslaan. Ook heeft Binance al aangekondigd dat het wegnemen van de transactiekosten slechts tijdelijk is. Op enig moment gaan die wel gerekend worden.

5. Litecoin

Als je je afvraagt: in welke cryptomunt moet ik investeren? Kijk dan eens naar een oudgediende als Litecoin. Destijds kwam de cryptomunt op de markt om als goedkoper en sneller alternatief voor Bitcoin te dienen. Het was dan ook één van de eerste succesvolle altcoins.

Tegenwoordig is Litecoin (ook wel bekend als LTC) zelf een belangrijke speler op de markt. De voordelen zijn nog altijd de snelheid en de lage kosten die voor transacties gerekend worden. Ook is deze cryptomunt wat gemakkelijker aan te passen. Nadelen zijn er ook.

Zo is het een geliefde munt voor illegale transacties, bijvoorbeeld op het dark web. Die slechte naam komt de koers niet ten goede. Het is belangrijk om dit soort gevaren goed mee te wegen.

6. Cardano

Cardano heeft een link met de hiervoor besproken Litecoin. Deze cryptomunt is namelijk opgezet door één van de medeoprichters achter Litecoin. Het is één van de munten die zeer geslaagd is waar het gaat om het werken met Proof of Stake. Dit is een moderne techniek die steeds meer aandacht krijgt in de wereld van de cryptomunten.

Veiligheid, aanpasbaarheid en schaalbaarheid zijn belangrijke uitgangspunten en om die reden dus ook de grote voordelen te noemen. Een nadeel is dat de munt nog jong is en veel ontwikkelingen plaatsvinden.

Een deel van de innovaties is al wel aangekondigd, maar moet gewoon nog geïmplementeerd worden. Dit zegt op dit moment dus simpelweg niet zoveel. De effecten op de waarde kunnen dus ook gaan tegenvallen.

7. Polkadot

Polkadot is opgericht door één van de mannen die eerder betrokken was bij Ethereum. Het kon allemaal nog wel wat beter en sneller, was de gedachte. Daar is Polkadot als cryptomunt om in te investeren dan ook uit gekomen.

Polkadot brengt de netwerken van meerdere cryptomunten samen in één netwerk. Dit wordt ook wel een Shared Multichain Network genoemd. Daardoor is er dus ook tussen verschillende coins informatie uit te wisselen en zijn er transacties te doen.

Een voordeel is dat het de gebruikers echt volledige controle geeft over alle situaties. Een nadeel is dat het pas sinds mei 2020 in de lucht is. Het duurt nog wel even voordat er iets zinnigs over de koersontwikkeling te zeggen is.

8. Ripple

Ripple is ook al jaren een grote naam op de markt voor cryptomunten waar je in moet investeren. Toch is deze wat lager op de lijst terug te vinden tegenwoordig. Dat heeft niets te maken met de potentie van de cryptomunt. Het heeft echter alles te maken met de problemen met justitie waar deze coin en de mensen die erachter zitten mee te maken hebben.

Het kan dus misschien beter zijn om even af te wachten wat er gaat gebeuren voordat je daadwerkelijk besluit om Ripple in je portfolio op te nemen om je investeringen te spreiden. De coin heeft wel nog altijd potentie, dus de koers kan snel stijgen.

9. Tezos

Tezos is nog jong, maar krijgt wel al veel aandacht. De cryptomunt wil de eerste zijn die zichzelf wijzigt. Dit houdt in dat de gemeenschap en de gebruikers steeds worden vernieuwd. Waardoor dus ook het gebruik en de techniek steeds verder verandert. Dit klinkt misschien wat afwijkend van het idee achter cryptomunten, maar dat is in dit geval juist een voordeel.

Het maakt het net wat aantrekkelijker om erin te investeren. Ook het energieverbruik is wat lager, wat deze coin meer duurzaam maakt. Nadeel is dat er wel een groei wordt voorspeld, maar dat dit nog jaren kan duren. Het is dus alleen voor de echte lange termijn geschikt als investering.

10. Monero

Monero is al sinds 2014 te krijgen, maar is desondanks nog altijd een relatief kleine cryptomunt. Je kunt er wel in investeren voor de lange termijn, want de prijs loopt langzaam maar zeker op.

Het belangrijkste punt van deze munt is dat er alles aan wordt gedaan om privacy en anonimiteit aan de gebruikers te kunnen bieden. Het wordt ook wel de privacycoin genoemd. Door deze kenmerken is de munt door de jaren heen goed stabiel gebleven.

Cryptomunten kopen – hoe pak je het aan?

In welke cryptomunt je kan investeren hangt ook af van de manier waarop je het aanpakt. Wanneer je besloten hebt dat je hier je geld in wilt steken om er op de lange termijn profijt van te hebben, dan is het eerst belangrijk om een budget vast te stellen. Zorg dat je niet meer geld ervoor opzij zetten dan je echt kan missen.

Je kan immers ook je inzet verliezen. Dit kan je zelf bepalen, want je weet natuurlijk zelf het best hoeveel er wekelijks in en uit gaat in jouw huishouden. Het geld dat je over hebt kan je beleggen, bijvoorbeeld door voor crypto te kiezen.

De volgende stap is dat je een platform gaat kiezen waar je je gaat inschrijven. Dit is namelijk de plek waar je op een goede en veilige manier kan zorgen dat je aan de juiste munten komt. Over de brokers op zich lees je zo mee.

Het is in ieder geval belangrijk dat je kiest voor één van de brokers die al naam hebben opgebouwd. Zo kan je hulp krijgen van een specialist met kennis van zaken. Die kan aan de hand van je risicoprofiel bepalen welke munten je op dat moment moet kopen om er op een later moment het juiste rendement uit te halen.

De volgende stap is dat je dan daadwerkelijk de cryptomunten die je wilt hebben om in te investeren aankoopt. Afhankelijk van het platform dat je gekozen hebt, kan je op verschillende manieren betalen. De meeste brokers bieden iDeal aan. Dat is dus ook wel zo gemakkelijk, want dan kan je via je bank rechtstreeks vanaf je bankrekening de munten kopen.

Wat het je kost hangt dus ook af van wat de koers op dat moment is. Dit geldt natuurlijk voor elke munt afzonderlijk. Nadat je ze gekocht hebt ben je in principe voorlopig klaar. Bedenk je immers dat je niet gaat traden, dus handelen op korte termijn, maar investeren. Het is juist de bedoeling om geduld te hebben en te wachten op stijgingen op de lange termijn.

Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor een goede wallet om je cryptomunten waarin je gaat investeren op te slaan. Het is belangrijk dat je er zeker van kan zijn dat je al je munten veilig kan opslaan.

Lees ook: Wat zijn de beste crypto wallets? >>

Als je kiest voor spreiding en je dus in meerdere soorten munten investeert, dan heb je ook verschillende wallets nodig. Je kan niet meerdere verschillende soorten in één wallet opslaan. Let daar wel goed op. Wallets zijn essentieel om je cryptomunten niet kwijt te raken, bijvoorbeeld aan hackers.

Cryptomunten verkopen – wat is het juiste moment?

In welke cryptomunten je kan investeren hangt ook af van welke langetermijnvisie daarvoor geldt. Dat je er uiteindelijk duidelijk meer aan wilt overhouden is natuurlijk logisch. Het is dus niet alleen een zaak van inkopen op het juiste moment, maar juist ook van verkopen op het moment dat jij daar het nodige voordeel van hebt.

Timing is dan ook een hele belangrijke zaak als het gaat om het verkopen van de munten. Het is belangrijk om daarbij op een paar belangrijke zaken te letten. Zo is bijvoorbeeld het reageren op ontwikkelingen op de koers niet altijd even slim.

Dit is natuurlijk het best te zien aan bitcoin. Er zijn wel heel veel momenten geweest waarop het slim leek om in of uit te stappen. Dat neemt niet weg dat op het moment van schrijven van dit artikel het rendement voor de early adopters van deze cryptomunt hoger is dan ooit.

Wie in de beginjaren, tot 2010, had geïnvesteerd in de munt, kan op dit moment meer verdienen eraan dan ooit tevoren. Dat betekent dus ook echt dat je er goed aan doet om de rust te bewaren en te verkopen op een moment dat de koers goed hoog staat en je het geld dat je ermee verdient graag wilt gebruiken. Tot die tijd is het vaak beter om gewoon af te wachten.

Het verkopen doe je natuurlijk ook weer niet alleen. Ook daarvoor haal je er de broker bij. Je kunt vaak gewoon heel gemakkelijk in het platform een optie vinden waar je kan verkopen. Dat gaat vaak al heel gemakkelijk met een druk op de knop.

Je kunt dan direct de verkoop van het deel dat je wilt verkopen afronden en het geld dat je ermee verdient op je rekening gestort krijgen. Ook hoef je natuurlijk niet in één keer alles wat je hebt te verkopen. Je kan ook alleen één soort munt uit je portfolio verkopen. Of je kiest voor de verkoop van een deel van een bepaalde munt.

Brokers – welk platform is geschikt voor jou?

Het is ook goed om eens te bekijken welke platforms voor jou geschikt zijn om een account te openen om zo te investeren in cryptomunten. Het is belangrijk dat je er goede hulp krijgt en dat je er de munten kan kopen waar jij interesse in hebt. Er zijn verschillende opties waar je voor kunt gaan.

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor Bitvavo. Het voordeel is dat het een eenvoudig en snel platform is waar je tegen lage kosten kunt kopen. Er kan gehandeld worden in heel veel verschillende soorten cryptomunten. Daardoor kan je dus heel gemakkelijk een goed portfolio opbouwen.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Een alternatief is Binance. Dit is de grootste speler onder de brokers. Het spreekt dus voor zich dat je hier alle kanten op kunt en dat de voorwaarden heel gunstig zijn. Er is zelfs de mogelijkheid om de eigen munt van dit platform aan te kopen. Die vond je ook in de top 10 terug.

Maak een gratis account aan bij Binance en start met 10% extra korting op jouw handelskosten >>

(Let op! Deze extra korting van 10% is levenslang over het handelen (elke trade die je maakt) na het aanmaken van jouw account)

Een goed platform waar je als Nederlandse belegger veel hulp kunt krijgen is Bitcoin Meester. Het platform heeft inmiddels sinds de oprichting in 2017 de nodige ervaring opgedaan en wordt zelfs internationaal hoog aangeschreven als een goede broker. Daar kan je dus zonder zorgen en met goede hulp al je investeringen en verkopen doen.

Wie wat meer ervaren raakt, kan een overstap naar eToro overwegen. Deze broker biedt veel meer mogelijkheden als het gaat om het beleggen. Het is een professioneel platform, maar laat ook particulieren toe om er hun beleggingen te doen.

Wil je het juist wat gemakkelijker maken, dan kies je juist voor Litebit. Dit is de broker die als één van de eersten met iDeal ging werken. Als Nederlandse investeerder kan je dan ook nog een goede keuze maken voor voor BTC Direct uit Nijmegen te gaan. Ook daar kan je alle kanten op.

Conclusie – in welke cryptomunten moet ik investeren?

Zoals je hebt kunnen zien zijn er heel veel mogelijkheden als het gaat om het investeren in cryptomunten. Het is niet zo dat er slechts één optie is waar je altijd een goede slag mee slaat. Dit hangt af van wie jij bent en wat jij wilt bereiken met de investering.

Kijk naar de termijn die je voor ogen hebt, naar het bedrag dat je beschikbaar hebt en naar de mate van risico die je bereid bent te nemen. Wanneer je dat allemaal hebt bepaald voor jezelf, stap je naar een broker die jou gaat helpen met het kopen van de munten.

Die broker gaat je op termijn ook weer helpen met de verkoop. Doe dit op het moment dat je er een geschikt rendement uit kan halen. Zo kan iedere investeerder er een goede slag mee slaan.

Waar kan ik het beste mijn cryptomunten kopen om te investeren?

Wil je op een eenvoudige en veilige manier jouw cryptomunten tegen lage kosten kopen, dan is het bedrijf Bitvavo een aanrader. Dit is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange Zowel voor beginners als de gevorderde is dit een fijn platform. Met de mogelijkheid tot een geavanceerd gedeelte waar je dagelijks kan traden.

Je betaald er gemakkelijk met iDeal en hebben zelfs de mogelijkheid tot een ingebouwde wallet, waardoor het niet direct noodzakelijk is om een eigen wallet aan te schaffen. Ga je echt met grote bedragen aan de slag, dan willen wij jou toch wel adviseren om een eigen wallet aan te schaffen. Zo kun je het risico met een mogelijke hacker uitsluiten.

Wil je meer ontdekken over dit platform dan kun je via onderstaande link een gratis account aanmaken. Je krijgt dan ook direct toegang tot het handelen zonder kosten over de eerste EUR 1000. Scheelt jou een hoop geld waarmee je fijn meer crypto van kunt kopen.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wil je graag beginnen met het handelen in crypto maar weet je niet hoe?

Als je graag wilt gaan beginnen met het investeren in bepaalde cryptomunten kan het zeker in het begin nog best lastig zijn door het ontbreken van de juiste kennis. Natuurlijk is er tegenwoordig steeds meer informatie online te vinden, wat zeker al helpt maar wel enorm veel tijd kost om dit allemaal bij elkaar te zoeken en te lezen.

En dan weet je nog niet precies wat wel echt helpt en wat niet. Want dat is vaak gebaseerd op eigen meningen en strategieën die zeker kunnen werken voor die persoon(en), maar dit wil nog niet zeggen dat dit jouw strategie is en jij hier ook succesvol mee wordt. Doe daarom altijd goed jouw eigen onderzoek en bepaal je eigen strategie.

Maar hoe doe jij dat dan? Bijvoorbeeld door het regelmatig volgen van forum’s, colomns, trainingen en het volgen van een geschikte cursus. Een cursus die wij erg fijn vonden in begin is de AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery. Dit is een zeer complete cursus waarin je echt van A tot Z bij de hand wordt genomen en je krijgt toegang tot een community met allemaal gelijk gestemden wat heel waardevol is.

Het scheelt je in het begin een hoop tijd doordat je niet al die beginnersfouten hoeft te maken en je gelijk goed van start kan gaan. Als dit jou ook wel iets lijkt volg dan sowieso eerst hun gratis Bitcoin training. Hierin ga je onder andere de volgende dingen leren:

  • De basis van cryptocurrency
  • Hoe jij zelf jouw cryptomunten veilig kunt bewaren
  • Met welke strategie jij geld kunt gaan verdienen
  • Het aankopen van jouw eerste crypto voor EUR 1
  • Hoe jij zelf de beste cryptomunten kunt gaan vinden
  • Het ontdekken van een munt met veel potentie

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Wij willen je alvast heel veel succes wensen met jouw beleggingen en het bouwen aan jouw vermogen! Houdt er altijd rekening mee niet al jouw geld in crypto te stoppen, maar verspreidt het bijvoorbeeld ook door wat geld te beleggen in vastgoed, aandelen, opties of goud.

Zo kan je de risico’s enigszins wat beperken en jouw vermogen optimaal laten renderen. Want werkt de ene belegging op dat moment niet zo goed, dan is er altijd wel een andere belegging die het op dat moment beter doet.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken op onze website gebruik van cookies om je beter en persoonlijker te helpen. Als je verder gebruik maakt van onze website gaan wij ervan uit dat je dat goedvindt. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder jouw cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, ga je hiermee akkoord.

Sluit