Binance Coin (BNB) Kopen: Waarom Is Het Een Goed Idee? [2024]

Veilig, Snel En Goedkoop Binance Coin Kopen!

Gemiddelde leestijd: 67 minuten
veilig binance coin kopen linker zijkant

Binance Coin (BNB) is een cryptocurrency waarmee je kunt handelen en betalen op Binance. Het is een naam die vrijwel iedere cryptocurrency investeerder kent, aangezien Binance een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld is.

Het verwerkt maar liefst 1.4 miljoen transacties per seconde. Wie Binance Coin aanschaft ontvangt als beloning korting op de transactiekosten van Binance.

Hoe je Binance Coin kan kopen en welke voor- en nadelen heeft het? Hoe zit het met de toekomstverwachting van deze munt?

Het antwoord op deze vragen en nog veel meer handige informatie lees je in dit artikel.

Lees hieronder snel verder!

Alles wat je moet weten over Binance Coin (BNB) kopen

Er is ontzettend veel te vertellen over Binance Coin. Zo kun je ermee handelen tegen veel andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over deze bijzondere munt. Zo komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Wat is Binance Coin? (BNB)
 • Een korte geschiedenis van Binance
 • Wat is het doel van Binance Coin?
 • Hoe werkt Binance Coin?
 • Het verbranden van BNB: hoe zit het?
 • Wat maakt deze cryptomunt uniek?
 • Waar kun je Binance Coin kopen?
 • Wat zijn de populairste exchanges om Binance Coin te kopen?
 • Op welke manieren kun je succesvol worden met Binance Coin?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van Binance Coin?
 • Wat is de toekomstverwachting van Binance Coin?
 • Conclusie: Is Binance Coin kopen wel of geen goed idee?

Wat is Binance Coin?

Binance Coin (BNB) is een relatief jonge digitale munt. Het bestaat sinds juli 2017 en maakt als ERC-20 token deel uit van de Ethereum. Uiteindelijk groeide het tot de munt (token) van de Binance Chain, de eigen blockchain van Binance. Bij deze een aantal belangrijke kenmerken van BNB:

 • Het totale aanbod van BNB is maximaal 20 miljoen. Daarna worden er geen munten meer gemaakt.
 • Gebruikers van BNB kunnen er op Binance mee betalen voor handelskosten. Ze ontvangen daarbij mooie kortingen.

Een korte geschiedenis van Binance

Om Binance Coin te begrijpen is het belangrijk om iets te weten van de Binance exchange. Deze twee fenomenen uit de cryptowereld zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het verhaal begon met de bedenker van Binance, Changpeng Zhao.

Deze zeer intelligente man, die vaak wordt aangeduid als CZ, begon met praktisch geen geld op zijn rekening. Hij werd geboren in het Chinese Jiangsu en werkte voor zijn studie bij McDonalds om zijn familie financieel te ondersteunen.

Een paar jaar later studeerde hij af met een graad in computertechnologie aan de vooraanstaande McGill Universiteit van Montreal.

CZ: van burgers tot biljoenen

Na zijn studie hielp CZ bij het bouwen van een systeem dat ontwikkeld was om orders op de Tokyo Stock Market op elkaar af te stemmen. Vervolgens maakte hij Hij software toepassingen voor de handel in futures bij Bloomberg’s Tradebook.

Toen het werk hem niet meer beviel, verliet CZ de beurs en verdiepte hij zich in cryptocurrencies. Destijds was het idee van een digitaal en decentraal betaalmiddel nog gloednieuw. Uiteindelijk werkte CZ acht maanden lang bij hoofd groei bij Blockchain.info.

2017: Binance opent de digitale deuren

In 2017 was CZ getuige van de ongelooflijke groei van Initial Coin Offerings (ICO). Hij besloot om zelf een munt te maken. Dit legde hem zeker geen windeieren. Op 24 juni 2017 introduceerde CZ Binance Coin op de crypto markt.

Het was hem gelukt om 15 miljoen dollar op te halen voor in totaal 200 miljoen tokens. 11 dagen later opende de Binance beurs zijn deuren. Een moment dat de cryptowereld voorgoed veranderde. En zelf werd CZ er ook niet armer van. Volgens Forbes had hij in september 2018 een vermogen van ongeveer 1.2 miljard dollar!

Steeds meer cryptocurrencies en gebruikers

Bij de opening van de beurs waren de enige cryptocurrencies die op Binance beschikbaar waren BNB, BTC, NEO, LTC en ETH. Anno 2021 ondersteunt de exchange meer dan 120 verschillende munten.

De groei van Binance ging dan ook door het dak. Slechts 45 dagen nadat Binance.com live ging had het platform meer al meer dan 120.000 gebruikers. Per dag groeide het aantal gebruikers met gemiddeld 5000.

165 dagen nodig om de grootste te worden

Hoewel het bedrijf oorspronkelijk zijn hoofdkantoor in China had, verhuisde het al snel naar Japan. Hoofdreden was het Chinese verbod op cryptohandel. De groei bleef maar doorzetten. Na slechts 165 dagen was Binance uitgegroeid tot de grootste cryptocurrency exchange ter wereld wat betreft verhandelde waarde.

Activiteiten uitgebreid over de hele wereld

Omdat veel beurzen ten tijde van het verbod vanuit China opereerden, had Binance een uniek voordeel. Als nieuw platform in de snel groeiende cryptowereld kon Binance snel uit China mobiliseren en doorgaan met het opschalen van zijn activiteiten.

Op hetzelfde moment waren andere bedrijven nog aan het uitzoeken waren hoe ze zich zouden verplaatsen.

Agressieve expansie

Slechts een halfjaar na de opening had Binance een winst van 350 miljoen dollar opgebouwd, vooral uit transactiekosten. Inmiddels liep het aantal gebruikers tegen de tien miljoen. 

Terwijl Binance bleef groeien, ging het bedrijf een fase van agressieve expansie in. Het had contact met kleine landen waar ze kantoren konden bouwen en partnerschappen konden opzetten.

Komst naar Bermuda

Halverwege 2017 kondigde Binance aan dat ze hun wereldwijd compliance centrum in Bermuda zouden bouwen. Binance kondigde ook aan dat ze de regering van Bermuda zouden helpen bij het ontwikkelen van een regelgevend kader voor blockchain en cryptocurrencies.

Investeringen

Eind 2017 kondigde Binance aan dat het 10 miljoen dollar zou doneren aan tech-gerelateerde onderwijsprogramma’s via hun Binance Charity Foundation. Tevens werd er 5 miljoen dollar geïnvesteerd blockchain startups.

Samenwerkingen met Malta Stock Exchange en Founders Bank

In september van 2018 sloeg Binance de handen ineen met de Malta Stock Exchange om de handel in security tokens mogelijk te maken. Binance kocht ook een aanzienlijk aandeel in Founders Bank.

Dit is een Maltese financiële instelling die crypto- en blockchain-gerelateerde bedrijven helpt bij het veilig stellen van financiële diensten van traditionele banken.

Binance anno 2024: 1,2 miljard transacties per dag verwerkt

Hoewel er verschillende manieren zijn om in crypto te investeren, is het duidelijk dat het gebruik van een platform als Binance een van de meest effectieve manieren is om dat te doen. De cijfers zijn indrukwekkend.

Sinds de start in de zomer van 2017 heeft Binance zich ontwikkeld tot een van de grootste en meest populaire cryptocurrency exchanges ter wereld. Het platform verwerkt gemiddeld 1,2 miljard transacties per dag. Elke seconde vinden er meer dan 1,4 miljoen transacties op de site.

Geheime locatie

Momenteel heeft Binance geen hoofdkantoor. Niet in officiële zin tenminste. Vanwege veiligheidsredenen wil het bedrijf de locatie geheim houden. Behalve de al genoemde locaties, zoals Bermuda, Malta en Japan, geloven veel mensen dat ze kantoren en servers hebben in Hong Kong, Taiwan, en Korea.

Welke mogelijkheden biedt Binance?

Binance is meer dan een exchange alleen. Het is de afgelopen jaren flink uitgebreid en biedt inmiddels de volgende mogelijkheden

 • Binance Academy: Biedt video’s, gidsen, en quizzen over onderwerpen die te maken hebben met blockchain, beveiliging, en economie. Al het materiaal is gratis beschikbaar op hun Academy pagina. Het programma helpt blockchain toegankelijker en begrijpelijker te maken.
 • Binance Labs: Investeert in projecten die cryptocurrency ondernemers en gemeenschappen mondiger maken.

De Blockchain Charity Foundation (BCF): Heeft miljoenen dollars ingezameld voor allerlei goede doelen over de hele wereld. De organisatie probeert grootschalige problemen zoals armoede en wereldhonger op te lossen. Het is de eerste liefdadigheidsinstelling zonder winstoogmerk die donaties accepteert die met cryptocurrencies op haar met blockchain uitgeruste platform worden gedaan.

De ICO van Binance Coin

Nu we voldoende weten over Binance is het tijd om ons te verdiepen in de eigen token van de exchange: Binance Coin. Het werd geïntroduceerd met een Initial Coin Offering (ICO) in juli 2017.

Als onderdeel van de ICO werden BNB tokens verdeeld onder allerlei personen, zowel de oprichters van Binance als investeerders. Daarnaast vond er een openbare verkoop plaats. Kort samengevat de verdeling van BNB tokens in 2017:

 • Team van oprichters: 40%, zo’n 80 miljoen BNB.
 • Vroege investeerders: 10%, 20 miljoen BNB.
 • Openbare verkoop: 50%, 100 miljoen BNB.

Verdeling van BNB tokens

Alle 100 miljoen BNB tokens die beschikbaar waren voor de openbare verkoop werden tijdens de ICO verkocht tegen 15 dollarcent per token. Daardoor verdiende Binance een totaal bedrag van 15 miljoen dollar in Bitcoin en Ethereum.   

Van de opgehaalde 15 miljoen dollar werd 35 procent toegewezen aan het upgraden van het Binance platform en het bijbehorende systeem erachter. Daarnaast werd 50 procent toegewezen voor het vergroten van de naamsbekendheid van Binance door reclame en marketing.

Een deel van het geld was ook bedoeld voor het opleiden van nieuwe financieel experts. Tenslotte werd 15 procent bewaard als ‘noodfonds’ voor onvoorziene situaties (zoals een hack of iets anders ernstigs).

Het verbranden van BNB: hoe zit het?

Bijna ieder project in de cryptocurrency industrie publiceert een zogeheten whitepaper waarin het doel en het tijdsplan staan beschreven. Binance Coin vormt daarop geen uitzondering. Het is verstandig om voordat je investeert in een cryptocurrency de whitepaper te lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

In de whitepaper van Binance staat dat het elk elk kwartaal 20 procent van zijn inkomsten gebruikt Binance Coins in te wisselen en te smelten. Dit wordt in het Engels een ‘token burn’ genoemd.

Om de drie maanden een ‘token burn’

Binance voert om de drie maanden een ‘token burn’ uit totdat het 100 miljoen Binance munten heeft teruggekocht. Dit betreft 50 procent van het totale aanbod. Het is doel is om het aanbod van BNB beperkt te houden. Door de schaarste neemt de waarde van de coin uiteindelijk toe.

Wat is het doel van Binance Coin?

Binance Coin is ontworpen is bedoeld om de werking van de Binance exchange en de omgeving ervan in stand te houden. Ze ondersteunt het verschillende voorzieningen binnen Binance, waaronder uitgaven voor handelskosten, wisselkosten, provisie, en alle andere kosten op de exchange.

Snel en effectief handelen

Hoewel Binance zoals we eerder schreven ooit begon met slechts een paar cryptocurrencies, is dat aantal inmiddels flink opgelopen. In de toekomst zullen er honderden digitale munten beschikbaar zijn op de exchange.

Binance biedt de mogelijkheid om snel en effectief te handelen in zowel nieuwe als bekende digitale munten.

Flinke kortingen voor BNB investeerders

BNB investeerders kunnen profiteren van mooie kortingen. Zo krijg je het eerste jaar 50 procent korting op alle transacties die plaatsvinden met BNB. Het prijsverlagingspercentage neemt elk jaar met de helft af.

Dat wil zeggen dat je in het tweede jaar 25 procent korting en het derde jaar 12.5 procent. Het vierde jaar profiteer je nog van 6,25 procent korting en uiteindelijk eindigt de prijsverlaging in het vijfde jaar.

Samenwerkingsverbanden

Binance probeert het gebruik van BNB te bevorderen door verschillende samenwerkingsverbanden aan te gaan. Zo werkt het samen met het live videoclip streaming platform Uplive uit Azië. Het verkoopt online cadeau’s voor BNB tokens aan de gebruikers van Uplive.

Inmiddels zijn dat er al meer dan twintig miljoen! Tevens wordt de munt van Binance ondersteunt door de prepaid crypto creditcard van Monaco, die actief is op het netwerk van  VISA. Ook deze samenwerking bevordert het gebruik van BNB aanzienlijk.

Hoe werkt Binance Coin?

Binance Coin staat bekend om de vele gebruiksmogelijkheden, zoals wij al eerder in dit artikel aangaven. Zo is het ten eerste uiterst geschikt om mee te handelen in diverse andere cryptocurrencies.

Niet alleen op Binance, maar ook op andere exchanges zoals Bybit. Maar dat is zeker niet de enige functie van BNB. Wij hebben alle mogelijkheden even voor je op een rij gezet.

Binance Coin en de Binance Smart Chain

De groei van Binance Coin is niet los te zien zonder de ontwikkeling van de Binance Smart Chain (BSC). Dit is een blockchain netwerk dat speciaal gebouwd is voor smart contracts.

BSC loopt parallel met de Binance Chain (BC) van Binance. Gebruikers kunnen op die manier profiteren van de smart contracts optie van BSC en de hoge transactie capaciteit van BC.

Implementatie EVM

De Binance Smart Chain implementeert de Ethereum Virtual Machine (EVM). Dit is belangrijk, omdat het daarmee op Ethereum gebaseerde toepassingen kan draaien. Het Ethereum platform helpt ontwikkelaars om gedecentraliseerde toepassingen, zogeheten dApps te bouwen.

Binance Chain & Binance Smart Chain

Zowel de Binance als Binance Smart Chain blockchains maken gebruik van BNB als gas voor transactiekosten. Tevens is BNB de basis van honderden projecten die werken op de Binance Smart Chain.

Het is dus onmisbaar voor de Binance exchange. Je kunt het zowel gebruiken in DeFi als DEX handel, liquiditeitspools en als betaling voor NFT-marktplaatsen. Kortom: deze cryptomunt is van alle markten thuis!

BNB gebruiken voor aankopen op Binance

Je kunt BNB gebruiken voor mooie aanbiedingen op de Binance exchange. Gebruikers ontvangen mooie kortingen, onder andere op transactiekosten. Betalingen met een betaalkaart: BNB kan gebruikt worden voor betalingen met een betaalkaart, onder andere via Crypto.com.

Het opzetten van smart contracts

Smart contracts zijn een belangrijk onderdeel binnen de crypto industrie. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om digitaal contracten op te stellen, die worden opgeslagen op de blockchain.

Dit is uiterst veilig en betrouwbaar. Betalen voor het opzetten van smart contracts met BNB is mogelijk dankzij MyWish.

Betaalmiddel binnen bedrijven

BNB kan gebruikt worden als betaalmiddel voor klanten. Het is daarmee een extra betaalmiddel die bedrijven aanbieden. Klanten weten dit vaak zeer te waarderen. Een voorbeeld van een bedrijf waar je met BNB kunt betalen is Monetha Merchants.

Tevens keuren honderden online verkopers BNB goed als betaling voor producten of oplossingen. Je kunt ze rechtstreeks van je portemonnee, Binance-rekening of Binance Card gebruiken.

Het boeken van reizen en hotels

Op steeds meer websites kun je BNB gebruiken om vliegreizen mee te boeken. Bedrijven die dit aanbieden zijn onder andere Travala, Travelbybit, Trip.io Alternative Airlines. Er is niets beter dan genieten van jouw crypto winsten met een heerlijke vakantie die je hebt verdiend dankzij Binance Coin!

Financiële investering en leningen

Een aantal platformen staan beleggers toe om aandelen en ETF’s te kopen met behulp van Binance Coin. BNB kan daarnaast worden gebruikt als onderpand voor financieringen op. Daarnaast zijn er apps die gebruikers toelaten om te betalen met Binance Coin, zoals DENT apps

Betaalmiddel voor gaming en entertainment

Je kunt betalen voor allerlei vormen via entertainment. Zo is het mogelijk om met BNB muziek copyright tokens op Machi X aan te schaffen. En wist je dat veel video game sites de mogelijkheid bieden om BNB te gebruiken om te betalen voor sport gerelateerde spellen en loterij spellen als Live Blackjack en Live Roulette?

Het gebruik van Binance Card

Binance Card is een crypto aangedreven Visa creditcard waarmee je BNB kunt gebruiken om jouw aankopen, uitgaven, hypotheek en nog veel meer te betalen. Sterker nog: deze munt is te gebruiken onder andere 40 miljoen verkopers van over de hele wereld!

Leningen met BNB

Het is mogelijk om BNB te gebruiken op onderpand. Op die manier krijg je snel en eenvoudig toegang tot crypto financiering zonder verborgen kosten.

Het lenen van BTC, ETH, BUSD, USDT en andere cryptocurrencies was nog nooit zo gemakkelijk. Bovendien heb je de keuze een uitleentermijn van tussen de 7 en 180 dagen.

Wat zijn de kosten voor her gebruik van Binance en Binance DEX?

Je kunt gebruik maken van BNB om voor een lage prijs jouw handelskosten op Binance.com en Binance DEX te betalen. In eerste ontvang je 25 procent korting. Dit neemt per jaar met de helft af.

Wanneer je een trader bent, gebruik maakt van trade robots of een crypto bedrijf runt kun je op die manier duizenden euro’s aan kosten besparen. Het enige wat je hoeft te doen is gebruik maken van BNB.

kostenoverzicht binance coin
handelskosten binance coin
Kostenoverzicht bij Binance

Wat maakt Binance Coin uniek?

De 1,4 miljoen transacties die elke seconde op Binance worden uitgevoerd en de ongeveer 2 miljard dollar aan omzet die deze exchange elke dag maakt zijn absoluut indrukwekkend te noemen.

Ontelbaar veel investeerders worden aangetrokken door de lage transactiekosten van Binance, namelijk 0.1 procent. Ter vergelijking: bij de exchange Bittrex is dit 0,25 procent.

Kleinere altcoin draagt bij aan groei

Op 6 april meldde het toonaangevende magazine Forbes dat de cryptocurrency markt de 2 biljoen dollar in waarde had overschreden. Het was een zeer belangrijk moment voor de crypto industrie.

Forbes noemde BNB specifiek als een van de kleinere altcoins die bijdroegen aan de enorme groei.

Flink besparen met BNB

Binance verlaagt de toch al zeer lage handelskosten met maar liefst 50% als je ze uitgeeft met de Binance Coin. Dus in plaats van 10 cent betalen bij een bedrag van 100 euro, betaal je slechts 5 cent met een aankoop met behulp van BNB.

Nog niet overal aanvaard

Investeerders die snel geld willen verdienen, moeten voorzichtig te werk gaan. BNB is buiten de reis-, accommodatie- en amusementsindustrie, nog niet overal aanvaard als crypto.

We vinden het een veelbelovende altcoin, maar verwacht net als bij andere cryptocurrencies een wilde achtbaanrit met enorme dalingen en mooie hoogtepunten. Laat je niet ontmoedigen bij een waardedaling en wordt niet overmoedig bij een waardestijging.

Waar kun je Binance Coin kopen?

Denk je er al een tijdje over na om Binance Coin te kopen? Verdiep je dan goed in deze munt. Dit artikel lezen is al een stap in de goede richting. Ten eerste is het belangrijk om een goede exchange te kiezen.

Binance is de voor de hand liggende keuze om te investeren in Binance Coin. Je kunt het kopen met elk en crypto dat Binance ondersteunt. En dat zijn er behoorlijk veel. Of betaal in plaats daarvan met een creditcard, hoewel de kosten in dat geval iets hoger liggen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een exchange?

Voordat je je verdiept in een exchange is het belangrijk om na te denken over een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan reputatie, liquiditeit, veiligheid, kosten en de ervaringen van eerdere gebruikers. Het vinden van de cryptocurrency exchange die past bij jouw wensen en doelen kost tijd en moeite, maar is het helemaal waard.

Bedenk of je extra functies wilt

Houd er bij het kiezen van een exchange rekening met jouw specifieke wensen. Misschien wil je een beurs die specifieke altcoins, handelsparen, en extra functies zoals margehandel of over-the-counter (OTC) transacties ondersteunt.

Maak onderscheid tussen verschillende exchanges

Het is belangrijk om het onderscheid te zien tussen crypto-to-crypto en crypto-to-fiat uitwisselingen. Het verschil is vrij simpel: crypto-to-crypto beurzen hebben alleen cryptocurrency paren en fiat-to-crypto beurzen laten je cryptocurrencies kopen en verkopen met munteenheden zoals de Dollar, Euro, Pond, Yen en nog veel meer.

Lees reviews van eerdere klanten

Een heel gemakkelijke manier om exchanges met elkaar te vergelijken is door ervaringen van anderen te lezen. 

Verdiep je in de wetgeving

Ten eerste het wetgevende aspect. We raden aan om een beurs te kiezen uit hetzelfde land als waar je verblijft. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om aan veranderingen in de regelgeving te voldoen. Natuurlijk is het ook mogelijk om exchanges in andere landen te gebruiken.

Houd in dat geval eventuele veranderingen in de wetgeving wel scherp in de gaten. Besef ook dat sommige beurzen slechts een beperkt aantal landen ondersteunen.

Verzekeringen

Lees de voorwaarden van een exchange altijd uitgebreid door. Ja het kost wat tijd, maar uiteindelijk pluk je er de vruchten van. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een exchange of broker jouw fondsen kwijtgeraakt?

Sommige beurzen kunnen hun fondsen verzekeren, wat betekent dat je terugbetaald wordt bij verlies en/of diefstal. Dat geeft een veilig gevoel!

Let op het veiligheidsaspect

Veiligheid is een van de belangrijkste elementen van een exchange. Als een beurs onveilig is, kan je geld gestolen worden. Daardoor zijn alle andere voordelen die de beurs biedt volstrekt waardeloos.

Niemand wil zijn of haar geld verliezen, dus kijk goed naar een aantal factoren, zoals wettelijkheid en technologie. Tenslotte nog een tip: whitelist jouw IP adres of de adressen van je digitale portemonnees voor extra veiligheid.

HTTPS verbinding

Wat betreft de technische betrouwbaarheid van een exchange zijn er een aantal onderdelen waar je op moet letten. Ten eerste moet het webadres met HTTPS beginnen. Vermijd HTTP verbindingen, want dat is vaak niet veilig. 

Voor de veiligheid van het inloggen zou de beurs twee-factor authenticatie moeten gebruiken. Dit betekent dat je naast een gebruikersnaam en wachtwoord alleen jij beschikt over een stukje informatie waarmee je kunt inloggen.

Informatie van klanten opgeslagen in cold wallet

Tevens is het belangrijk dat de persoonlijke informatie van klanten offline bewaard wordt door de exchange. Ze worden in dat geval opgeslagen in een zogeheten ‘cold wallet’.

Een goede exchange beschikt daarnaast over controleprogramma’s die 24 uur per dag en 7 dagen per week de beursactiviteit in de gaten houden. Daarnaast geven waarschuwingen per SMS en e-mail geven alle klanten extra veiligheidsgaranties.

Wat zijn de populairste exchanges om Binance Coin te kopen?

Binance Coin is een populaire cryptomunt die je op verschillende exchanges snel en eenvoudig kunt kopen. Binance spreekt voor zich, maar ook eToro, Coinbase en Bitvavo zijn aan te raden. Wat zijn de voor- en nadelen van deze exchanges?

binance logo

De dominante positie van Binance

Binance Coin kopen op Binance ligt voor de hand. Deze exchange domineert de crypto wereld. Het neemt dagelijks een belangrijk deel van het handelsvolume in crypto’s voor haar rekening.

De beurs laat alleen stortingen in U.S. dollars door wereldwijde gebruikers toe via SWIFT, maar je kunt er wel een select aantal cryptocurrencies direct mee kopen met een credit- of debit card. Stortingen met 12 andere fiat valuta’s zijn toegestaan, waaronder de Euro.

Voor welke investeerder is Binance geschikt?

Binance is het meest geschikt voor mensen die willen handelen of beleggen in minder bekende altcoins. Binance biedt meer dan 50 verschillende cryptocurrencies om te verhandelen, terwijl Coinbase er met 46 iets achter zit.

Het lijkt misschien een klein verschil, maar elke munt biedt gebruikers meer mogelijkheden. Binance is de ideale beurs voor iedereen die altcoins wil verhandelen of voor iedereen die meer geavanceerde grafieken wil dan de meeste andere beurzen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Binance?

Binance biedt lage transactiekosten van 0,1 procent. Dit neemt af met het handelsvolume tot 0.02% voor beide kanten van de transactie. Gebruik van Binance’s eigen cryptocurrency, BNB, verlaagt de kosten met 25%. En dit zijn niet de enige voordelen van Binance:

Voordelen van Binance:

 • Lagere transactiekosten dan andere veelgebruikte beurzen
 • Enorm veel keuze cryptocurrencies en handelsparen
 • Het heeft mooie en geavanceerde grafieken

Nadelen van Binance:

 • Interface kan er ingewikkeld uitzien voor beginnelingen en is meer geschikt voor ervaren gebruikers
 • Binance US heeft minder handelsparen dan zijn internationale tegenhanger, hoewel het nog steeds meer dan 100 handelsparen heeft.

Hoe koop je de Binance Coin op Binance?

Kun je niet wachten om Binance Coin te kopen? Dan is het tijd om actie te ondernemen en naar een exchange zoals Binance te gaan. Om te beginnen met kopen, verkopen of handelen dien je een account aan te maken. Tijdens het aanmeldproces wordt onder andere om de volgende gegevens gevraagd:

 • Een e-mailadres
 • Een goed wachtwoord

Inschrijfformulier

Je vult het aanmeldformulier van Binance in en lost een eenvoudige uitdaging op om te bevestigen dat je een mens bent en geen robot. Vervolgens stuurt de exchange je een bevestigingsmail. Klik op deze link en ga door naar de volgende stap. 

Het is zeer belangrijk dat je de verificatie-email aandachtig leest, omdat het je handige veiligheidstips geeft.  Deel je wachtwoord bijvoorbeeld nooit met iemand anders en schakel de 2 Factor Authenticatie in (daarover zometeen meer)

Stap #2: Schakel de 2 Factor Authenticatie (2FA) in

De 2FA is een extra beveiligingslaag om ervoor te zorgen dat slechts één persoon, jij dus, op elk moment toegang heeft tot het account. Het beschermt je account tegen hackers of online oplichters. Binance bewaart geld voor jou en duizenden andere investeerders en neemt veiligheid en beveiliging uiterst serieus.

Hoe stel je 2FA in?

Gelukkig is het toestaan van 2FA heel eenvoudig. Je alleen maar een applicatie op je smartphone te downloaden die vervolgens iedere keer een code voor je aanmaakt wanneer je op jouw account inlogt.

Stap #3: Stort fiat geld op Binance

Tegenwoordig is het mogelijk om fiat te storten op je digitale portemonnee van Binance. We raden aan om gebruik te maken van een bankoverschrijving (SEPA).

Selecteer de optie ‘bankstorting’ op het tabblad ‘crypto kopen’ om dit te doen. Selecteer de gewenste valuta en klik op doorgaan. Vervolgens verschijnen de betaalgegevens in beeld. Vervolgens kun je cryptocurrencies kopen, zoals Binance Coin (BNB).

Stap #4: Stuur de cryptocurrency naar Binance

Wil je liever geen fiat geld op Binance storten? Geen probleem, er is nog een andere optie. Het is ook mogelijk om cryptocurrencies van een andere exchange naar Binance te sturen. Ga daarvoor naar het ‘fondsen’ gedeelte. Typ de naam van de munt in het zoekvak.

Laten we Cardano (ADA) als voorbeeld gebruiken. Klik op ‘adres repliceren’ en op de digitale wallet waar jouw ADA munten in zitten. Stuur de munten naar het gekopieerde adres van jouw Binance account.

Extra controle kan zeker geen kwaad

Controleer het adres van de digitale portemonnee waar je het geld naar toe stuurt altijd uitvoerig. Wanneer je crypto naar het verkeerde wallet-adres stuurt ben je het namelijk voorgoed kwijt, en dat is natuurlijk erg zonde.

Is de transactie goed gegaan? Dan verschijnt jouw crypto onmiddellijk in het saldo. Je kunt het saldo eventueel ook bekijken in het ‘financiën’ gedeelte van de Binance website.

Stap #5: Wissel de verstuurde crypto om voor BNB

Zodra de balans is bijgewerkt kun je de crypto eventueel omwisselen voor BNB. Ook dat is gelukkig geen ingewikkeld proces. Ga naar het ‘exchange’ gedeelte van Binance om te beginnen met handelen. Kies voor het gemak het ‘standaard’ dashboard in plaats van ‘geavanceerd’.

Deze laatste optie bevat allerlei extra’s en is geschikt voor ervaren traders. Selecteer de crypto die je wilt verkopen voor BNB. Je kunt in procenten aangeven hoeveel van het digitale geld je om wilt zetten, bijvoorbeeld 10, 25, 50 of 100 procent.

Maak een gratis account aan bij Binance en start met 10% extra korting op jouw handelskosten >>

(Let op! Deze extra korting van 10% is levenslang over het handelen (elke trade die je maakt) na het aanmaken van jouw account)

coinbase logo

Binance Coin kopen op Coinbase

De bekendste en meest gebruikte cryptocurrency exchange in de Verenigde Staten is Coinbase. Coinbase werd opgericht in 2012. Dit was drie jaar na de komst van Bitcoin in 2009. Het is een volledig gereguleerde en gelicentieerde cryptocurrency exchange.

Betrouwbare exchange

Terwijl de cryptocurrency industrie soms te maken heeft met louche exchanges en fraudeleuze munten, heeft Coinbase zich grotendeels aan elke controverse onttrokken.

Het is een betrouwbare en uiterst eenvoudig te gebruiken exchange waardoor de drempel voor het investeren in cryptocurrency voor nieuwe investeerders sterk verlaagd wordt.

Verzekerde wallets

Coinbase biedt bovendien verzekerde wallets voor beleggers en handelaren om hun investeringen in op te slaan. Het is belangrijk op te merken dat, mocht je account door eigen toedoen onbruikbaar worden, de verzekering niet van toepassing is.

Onthoud wel dat de privésleutels van de munten eigendom van Coinbase zijn en niet van de belegger. Of zoals ze in het Engels zo mooi zijn: ‘not your wallet, not your keys’.

Coinbase Pro

Interessant om te weten is dat Coinbase de gratis Coinbase Pro versie aanbiedt, die een andere en goedkopere tariefstructuur heeft en meer mogelijkheden biedt qua grafieken en indicatoren. Coinbase Pro is een perfecte volgende stap voor wie inmiddels gewend is aan Coinbase en toe is aan de volgende stap.

Zo is Coinbase Pro dus ideaal voor ervaren gebruikers. Coinbase Pro is een van de voordelen van Coinbase. Besef dat ook deze exchange voor en nadelen heeft. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van Coinbase:

 • Veel keuze uit altcoins. Naast BNB bijvoorbeeld ook Ethereum, Litecoin en XRP.
 • Zeer eenvoudige gebruikersinterface.

Nadelen van Coinbase:

 • Hoge kosten als je Coinbase Pro niet gebruikt
 • Als gebruiker heb je geen controle over portefeuille sleutels
 • Minder altcoin handelsmogelijkheden dan sommige andere beurzen

Hoe koop je Binance Coin op Coinbase?

Coinbase heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface waardoor het kopen van Binance Coin er niet ingewikkeld is. Volg dit stappenplan en je bent al binnen enkele minuten klaar:

1. Maak een Coinbase account aan.
2. Login bij bij Coinbase.
3. Klik op de ‘kopen’ of ‘verkopen’ knop rechtsboven.
4. Voer het bedrag in dat je graag wilt kopen, of het nu lokale valuta is of crypto.
5. Kies je gewenste betaalmethode, bijvoorbeeld PayPal.
6. Koop Binance Coin (BNB).

bitvavo logo

Binance Coin kopen bij Bitvavo

Bitvavo is een van de populairste exchanges van Nederland. Het werd in 2017 opgericht in Amsterdam met als doel om het kopen en verkopen van cryptocurrencies te vereenvoudigen. We kunnen wel zeggen dat dat is gelukt.

Duizenden investeerders maken inmiddels gebruik van Bitvavo, dat inmiddels onder toezicht staat van de Nederlandsche Bank. Daardoor kun je er op vertrouwen dat deze exchange veilig en betrouwbaar is. Welke voor én nadelen biedt Bitvavo wanneer je er BNB wilt kopen?

Voordelen van Bitvavo:

 • Zeer lage handelskosten tot wel 0,25%. Alleen digitale hulp (geen telefoonnummer).
 • Zeer eenvoudige interface.
 • Staking rente soms tot wel 10.5 procent.
 • Je fondsen zijn verzekerd tot een bedrag van 255 miljoen euro
 • Fondsen worden door een apart bedrijf beheerd.

Nadelen van Bitvavo:

 • Geavanceerde handel niet mogelijk via de app.
 • Futures en marge handel is niet mogelijk.
 • Geen telefonische helpdesk beschikbaar

Hoe koop je Binance Coin op Bitvavo?

De eenvoudige interface is een van de voordelen van Bitvavo, die wij in het bovenstaande rijtje al noemden. Het kopen en verkopen van BNB doe je gemakkelijk bij Bitvavo.

Je koopt dit bij Bitvavo tegen lage kosten (over de eerste EUR 1000 zelfs helemaal geen handelskosten). Volg dit stappenplan en je bent binnen enkele minuten klaar:

 • Stort geld op je rekening door te klikken op ‘tegoed storten’
 • Kies de gewenste betalingswijze
 • Selecteer de cryptocurrency die je wilt kopen, in dit geval Binance Coin.
 • Voer in hoeveel crypto je wilt kopen.
 • Klik op de knop ‘kopen’
 • Klik op ‘bevestigen’ om de aankoop te voltooien

Meteen op je wallet bijgeschreven

Je kunt je crypto in je Bitvavo portemonnee bewaren of naar een portemonnee sturen die je bezit.

Handelen bij Bitvavo is een soort van snoepwinkel aangezien er voldoende keuze is aan andere cryptocurrency. Op dit moment van schrijven meer dan 200+ verschillende cryptomunten waar je uit kunt kiezen.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Lees ook: Bitvavo review >>

Op welke manieren kun je succesvol worden met Binance Coin?

De token Binance Coin heeft sinds de komst van Binance een ongelooflijke groei doorgemaakt. We begrijpen goed dat je graag wilt meeliften op dit succes. De verhalen over succesvolle crypto investeerders zijn talrijk. Dat is zeker inspirerend, maar besef ook dat niemand succes zomaar komt aanwaaien.

Het is belangrijk om je uiterst goed voor te bereiden op cryptohandel en een duidelijk doel voor ogen te hebben. Dit zijn slechts enkele manieren om uiteindelijk succesvol te worden met Binance Coin. Bij deze een aantal nuttige tips die je zowel kunt gebruiken op de crypto- als aandelenmarkt.

Tip #1: Blijf rustig en rationeel

Blijf kalm en rationeel tijdens te handelen. Ze zeggen dat de beste traders de kunst beheersen om hun hoofd koel te houden, zelfs wanneer de zaken uit de hand lijken te lopen. Het kost tijd, maar je moet echt de vaardigheid ontwikkelen om niet emotioneel, maar objectief te handelen.

Tip #2: Pas op voor whales

Crypto handel is een zero-sum video game. Voor elke winst die je boekt, is er iemand anders die verliest heeft. Er zijn evenveel succesverhalen als mislukkingen. Als crypto investeerder moet je voorzichtig zijn. Pas op voor zogeheten ‘whales’ die een grote hoeveelheid crypto in bezit hebben.

Zij kunnen de markt flink manipuleren en wachten tot je als kleine en onschuldige trader een fout maakt. Whales zijn bijvoorbeeld in staat om een koers te laten dalen. Wanneer je in paniek uitstapt kopen zij jouw crypto. Laat je nooit meeslepen door emoties en blijf altijd kalm, ook bij flinke koersdalingen. De geschiedenis van crypto heeft ons geleerd dat geduld uiteindelijk loont.

Tip #3: Maak gebruik van stop-loss

Heb je nog nooit gehoord van de term ‘stop-loss’? Dan is het hoog tijd om je erin te verdiepen. Het is namelijk van essentieel belang om op het juiste moment in- en uit een crypto te stappen. Via een stop-loss bepaal je bij welke waarde je uitstapt. Daardoor beperk je eventuele verliezen.

Hoe bepaal je de stop-loss?

Het bepalen van een stop-loss is niet eenvoudig. Laat je vooral je niet meeslepen door je gevoel. Blijf rationeel en heb een vast bedrag voor ogen waarop je wilt uitstappen. Hetzelfde geldt voor winstniveaus nadat je een minimum winst hebt behaald. Wees niet hebzuchtig, want dat pakt in veel gevallen verkeerd uit.

Tip #4: Plaats verkooporders

We raden aan om bepaalde omzetdoelen vast te stellen. Stel op basis daarvan verkooporders vast. Daardoor behoud je de controle wat betreft het verkopen van Binance Coin.

Waardoor je precies verdient wat jij nodig had. Bovendien brengen verkooporders minder transactiekosten met zich mee omdat zij de richting van de markt bepalen.

Tip #5: Vermijd FOMO

FOMO is de afkorting van ‘Fear of Missing Out’. Zoals de naam al doet vermoeden is het de angst om iets te missen. Het is een van de meest voorkomende oorzaken van geldverlies. Men ziet dat een bepaalde munt binnen enkele minuten veel winst maakt. Vaak is deze stijging kunstmatig in gang gezet. Beleggers willen meeliften op het succes en stappen in.

Maar juist op dat moment daalt de koers met tientallen procenten. Uit angst om de boot te missen is men in een cryptomunt gestapt terwijl het al tientallen procenten is gestegen. Dit is hét moment dat de al eerder genoemde whales beginnen te lachen. Het gevolg van FOMO? Flinke verliezen en een kater van jewelste. Niet doen dus!

Tip #6: Doe aan risicobeheer

Verstandige beleggers rennen nooit keihard in de richting van het grote geld. Nee, ze voeren kleine trades in verschillende aandelen uit om zo hun risico te spreiden. Door voldoende aan risicobeheer te doen verkleinen ze de kans op verlies.

Je kunt beter nooit alle eieren in één mandje stappen. Investeren in verschillende aandelen is verstandiger. Daardoor verlies je niet meteen veel geld wanneer één aandeel aan waarde inboet. Daarnaast passen verstandige beleggers de al eerder genoemde stop-loss toe.

Tip #7: Probeer de markt te begrijpen

Erken dat de cryptomarkt onvoorspelbaar is. Het is jong en volatiel en dat heeft zijn weerslag op de koersen. Bovendien zijn de prijzen van veel altcoins zijn afhankelijk van de huidige marktwaarde van Bitcoin.

Wanneer de waarde van deze crypto stijgt, daalt de waarde van altcoins en andersom. Probeer ondanks de onvoorspelbaarheid de markt zo goed mogelijk te leren kennen.

Politieke beslissingen hebben invloed op de crypto markt

Lees crypto artikelen, whitepapers over crypto projecten en hou het financiële nieuws nauwlettend in de gaten. Zo kondigde de Amerikaanse president Joe Biden onlangs aan dat hij de belastingen voor het rijkere deel van de Amerikaanse bevolking wil verhogen. Het gevolg? Een flinke dip op de gehele crypto markt.

Tip #8: Koop niet alleen omdat de prijs laag is

Veel beginnende traders maken de fout om een munt te kopen omdat de koers laag lijkt te zijn of wat zie als budgetvriendelijk beschouwen. Iemand kiest bijvoorbeeld voor Ripple in plaats van Ethereum omdat de eerstgenoemde munt betaalbaarder is.

De keuze om een munt te kopen zou weinig te maken moeten hebben met de prijs, maar des te meer met de zogeheten market cap. De marketcap wordt bepaald door de huidige koers van een cryptomunt te vermenigvuldigen met de voorraad. In feite is het een graadmeter om de waarde van een digitale munt te bepalen.

Tip #9: Let op de marketcap

Besef dat er geen verschil is tussen het hebben van een munt van 10 euro per stuk met een totale variëteit van 1 miljoen aandelen in de markt en een munt van 100 euro met 100.000 aandelen.

Kijk in plaats daarvan naar de market cap van een munt om te beslissen of je bijvoorbeeld wel of niet Binance Coin wilt kopen. Hoe hoger de market cap van een munt, hoe beter de investering vaak uitpakt.

Tip #10: Kijk naar het dagelijkse handelsvolume

Sommige altcoins dalen in een bepaalde periode flink in waarde. Het is dan ook belangrijk om wanneer je een dergelijke munt hebt, het niet té lang vast te houden. Maar hoe bepaal je dat?

Een van de beste maatstaven om te bepalen welke cryptomunten perfect zijn voor financiële langetermijninvesteringen is het dagelijkse handelsvolume. Hoe groter het dag-tot-dag handelsvolume, hoe beter de crypto is om langere tijd vast te houden.

Lees ook: Wat zijn de beste crypto wallets? >>

Wat is het handelsvolume van BNB?

Wil je graag langere tijd investeren in crypto? Dan is Binance Coin (BNB) zeker het overwegen waard. Het staat momenteel in de top vijf van grootste cryptomunten ter wereld (nummer drie), heeft een marketcap van 0,09535 en een handelsvolume van €6,232,765,397.06. Uiteraard kunnen deze cijfers in de nabije toekomst veranderen, dus blijf de statistieken in de gaten houden.

Wat zijn de voor- en nadelen van Binance Coin?

Binance Coin oefent ontzettend veel aantrekkingskracht uit op investeerders. Het kopen van BNB heeft veel mensen dan ook geen windeieren gelegd. Misschien vind je de vele succesverhalen ontzettend inspirerend.

Dat snappen wij heel goed, maar besef ook dat Binance Coin zowel voor als nadelen met zich meebrengt. Lees deze eerst goed door voordat je beslist of je deze cryptocurrency wilt kopen.

Hier zijn een paar van de meest in het oog springende voordelen van het kopen van Binance Coin:

Binance Coin heeft zeer veel praktische mogelijkheden

BNB is niet zonder reden een van de meest succesvolle tokens van de afgelopen jaren. Je kunt er namelijk veel meer mee dan alleen handelen en kosten betalen op de Binance exchange.

BNB is ook van nut buiten de Binance gemeenschap. Zo kun je er mee betalen voor verschillende diensten, er creditcard kosten mee afrekenen, online aankopen mee doen en reizen en tickets mee betalen.

Het geeft je mooie kortingen

Een van de grote voordelen van het investeren in BNB is het feit dat Binance korting geeft aan investeerders in deze munt. Zo liggen de handelskosten voor BNB investeerders lager.

Dit draagt in belangrijke mate bij aan de groei van de munt. Sterker nog, wij vinden het een briljante manier om een cryptomunt steeds populairder te maken. En wees eerlijk: wie houdt er nu niet van korting?

Binance is een zeer grote speler op de cryptocurrency markt

Binance is een van de grootste exchanges ter wereld. In slechts een paar jaar tijd heeft het bedrijf een indrukwekkende groei doorgemaakt, zoals je al eerder kon lezen in dit artikel. De groei van Binance Coin (BNB) hangt er mee samen.

Binance neemt veiligheid zeer serieus

Ondanks enkele beveiligingsinbreuken in het verleden, neemt Binance veiligheid bloedserieus. Dit voegt nog een laagje integriteit toe aan de crypto en bevordert de adoptie ervan zeker.

Binance heeft zeer lage transactiekosten

Binance biedt de mogelijkheid om razendsnel aankopen te doen tegen lage transactiekosten, slechts 0.1 procent. Bovendien is Binance in staat om maar liefst 1.4 miljoen transacties per seconde uit te voeren. Dit draagt zeker bij aan het positieve imago van de bijbehorende token BNB.

Binance voert regelmatig een ‘coin burn’ van BNB uit

Zoals eerder in dit artikel besproken is de zogeheten ‘coin burn’ een vitaal kenmerk van BNB om zowel de groei als de veiligheid te garanderen. Binance gebruikt 20 procent van de winst om BNB te kopen en ze vervolgens te ‘verbranden’.

Daarmee wordt het volledige aanbod verlaagt er zeker 100 miljoen munten overblijven. Houd in gedachten dat deze deflatoire techniek op de lange termijn kan leiden tot verhoogde kosten.

BNB werkt samen met verschillende partners

Vanwege de groeiende populariteit is het geen verrassing dat BNB inmiddels verschillende partners heeft, waaronder Uplive. Dit is een zeer groot entertainment platform. De samenwerking heeft ongetwijfeld een groep nieuwe investeerders aangetrokken.

Wat zijn de nadelen van beleggen in Binance Coin?

Hoewel inmiddels duidelijk is dat een investering in Binance Coin veel voordelen heeft, zijn er ook bepaalde nadelen die je zeker niet over het hoofd mag zijn. Wees je bewust van het volgende:

De prijsverlagingen blijven dalen

Hoewel Binance kortingspercentages hanteert voor handelaren die transacties met BNB op de beurs uitvoeren, blijven de kortingen dalen. Dit vinden sommige investeerders een groot nadeel.

Volgens hun whitepaper zal de prijsverlaging worden teruggebracht tot 6,75% in 2021 en het jaar daarop nog verder dalen

Wetgeving is van invloed op de koers

Strenge wetgeving kan de prijs van BNB op de lange termijn sterk beïnvloeden. Slecht nieuws uit China of uit een ander invloedrijk land, zoals de VS, betekent vaak een koersdaling. Binance heeft in de VS een eigen exchange geopend om aan de wetten daar te voldoen.

Maar bij nieuwe wetgeving kunnen houders van Binance-sleutels in de Verenigde Staten problemen ondervinden. Meer dan 15% van het webverkeer van de website was vroeger uit de Verenigde Staten afkomstig.

Onduidelijke toekomst

Het partnerschap met Binance United States (Binance US) erg complex. Het is nog niet duidelijk welke wetten er in de nabije toekomst worden ingevoerd om crypto te reguleren.

Binance biedt pas sinds kort fiat stortingen en opnames aan

In tegenstelling tot diverse andere platforms die al langere tijd fiat stortingen en opnames aanbieden, is Binance nog nieuw op dat gebied. Dat is voor veel investeerders even wennen geblazen.

BNB is afhankelijk van het succes van Binance

De geloofwaardigheid van BNB hangt samen met het imago van Binance. Presteert de exchange slecht, dan heeft dat ook invloed op de koers van deze cryptomunt. Op dit moment doen Binance en BNB het erg goed. Maar wat de toekomst brengt? Niemand die het weet.

Binance is vaak het doelwit van cyberaanvallen

In maart 2018 werd een niet geslaagde poging gedaan om het systeem van Binance te hacken. De exchange gebruikte maar liefst 250.000 dollar voor informatie over de hackers.

Helaas vond in mei 2019 een extra aanval plaats en werd het 40 miljoen dollar. Hoewel het team achter Binance veiligheid serieus neemt, worden sommige investeerders afgeschrikt door de kans op cyberaanvallen. 

Binance Chain ondersteunt geen smart contracts

BNB werd uitgebracht op de Ethereum blockchain, maar verhuisde later naar zijn eigen blockchain. Dit hebben we kunnen lezen in het eerste deel van het artikel. Toch is dit een van de nadelen van investeren in BNB.

Binance Chain ondersteunt namelijk in tegenstelling tot Ethereum geen smart contracts. En zoals we weten hebben slimme contracten en gedecentraliseerde toepassingen enorme potentiële voordelen voor bedrijven en investeerders.

Wat is de toekomstverwachting van Binance Coin?

Inmiddels weten we precies waar we Binance Coin voor kunnen gebruiken en waar je deze cryptomunt koopt. De vraag is natuurlijk wel: wat heeft de toekomst voor deze populaire token in petto? Binance is een zogeheten ‘utility token’.

Dit betekent fdat het toegang geeft tot een dienst of dat het een ruilmiddel is binnen een ecosysteem. BNB past perfect binnen dat profiel. Het is namelijk een kortingstoken om handelskosten op Binance mee te betalen.

Economische waarde afhankelijk van verschillende factoren

Zoals we reeds aangeven is deze cryptomunt onlosmakelijk verbonden met Binance. Koop je Binance Coin, dan investeer je ook in de exchange. De vraag is welke economische waarde BNB in de toekomst zal hebben. Duurzaamheid, schaarste en praktische toepassingen zijn daarop van invloed.

In dit artikel is duidelijk geworden dat er door de ‘coin burns’ steeds minder BNB in omloop is. De schaarste die daardoor ontstaat heeft mogelijk een positieve invloed op de koersprijs in de nabije toekomst.

Steeds minder aanbod

Aankomende BNB verbrandingen verminderen het circulerende aanbod, waardoor BNB steeds schaarser wordt.  Schaarse activa met toegevoegde waarde hebben de neiging in de loop van de tijd duurder te worden als de behoefte toeneemt en het aanbod beperkt blijft.De verschillende praktische toepassingen van Binance Coin, aanbodbeperkingen en de enorme populariteit van Binance stemmen positief.

“BNB was nooit bedoeld om Bitcoin of Ethereum te vervangen. Om een echte massa-geadopteerde toepassing te worden, moet BNB de mogelijkheid hebben om elke dag miljarden aankopen te bevorderen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we werken er aan”

– CZ, Chief Executive Officer van Binance.com

Conclusie: Is Binance Coin kopen wel of geen goed idee?

Een van de meest belangrijke factoren die de prijs van een token beïnvloedt is het gebruik ervan. Er is geen sprake van een utility token als als het geen enkel praktisch nut heeft.

De vele praktische toepassingen, van de creditcard industrie tot de reiswereld, maken duidelijk dat het nut van deze token groot is en ook steeds evolueert. Wat dat betreft ziet de toekomst van Binance Coin (BNB) er rooskleurig uit. Wil je dus graag Binance Coin kopen? Naar onze mening zeker geen slecht idee!

Waar kan ik het beste Binance Coin (BNB) kopen?

Binance Coin koop je eenvoudig, veilig en tegen lage kosten bij Bitvavo. Dit is momenteel de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange in Nederland. Voor zowel beginners als gevorderde is dit een ideaal platform.

Je maakt eenvoudig een gratis account aan en na verificatie kan je direct starten met het kopen van jouw Binance Coin of eventueel een andere munt waar jou voorkeur naar uitgaat.

Op dit moment krijg je via onderstaande link en bezoeker van Beleggengids.nl een extra korting op jouw handelskosten. Dit bespaart je een leuk bedrag op de handelskosten waar je mooi meer crypto van kunt kopen.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Nieuw in het handelen van crypto en weet je niet waar te beginnen?

Als je net wilt gaan starten met het handelen in cryptocurrency kan het allemaal best overweldigend overkomen en is het nog best lastig hoe en waar je precies moet beginnen. Zeker omdat deze wereld nog relatief jong is en zeer zeker nog niet volwassen is in vergelijking met bijvoorbeeld het beleggen in aandelen. Daarom is het van belang om eerst te leren en daarna te gaan investeren.

Je gaat op deze manier een veel betere basis leggen en uiteindelijk doordachte keuzes maken waardoor jij de kans op succes kan vergroten. Want zoals je misschien wel weet is de cryptomarkt een volatiele markt die grote koersschommelingen kent.

Erg interessant dus als je precies weet wanneer je moet kopen en verkopen. Maar dit is nog niet zo eenvoudig als dat het lijkt, want de markt timen is een bijna onmogelijke opgave.

Daarom is het maar beter om zoveel mogelijk van de markt te leren en goed jouw eigen huiswerk te doen. Maar hoe doe je dat dan? Bijvoorbeeld door jezelf goed in te lezen op forums, online websites of bijvoorbeeld door het volgen van een daarvoor geschikte crypto cursus en online training. Zo doe je veel meer kennis op en ga je de markt beter leren begrijpen.

Wij kunnen jou aanraden deze gratis online Crypto training te volgen. Hierna kan je direct een goede start gaan maken. Je leert hierin onder andere de volgende dingen:

 • De basisbeginselen van crypto
 • Een strategie waarmee jij geld kunt gaan verdienen
 • Op welke wijze jij de beste cryptomunten kunt gaan vinden
 • Het veilig bewaren van jouw cryptomunten
 • Het ontdekken van een munt met veel potentie
 • Het zelf aankopen van jouw eerste crypto voor EUR 1

Wil je hier echt serieus mee aan de slag gaan, dan zou je eens naar de AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery kunnen kijken. Deze cursus heeft ons in het begin erg goed op weg geholpen. Je leert hierin van A tot Z de stappen om succesvol te gaan starten. Stap-voor-stap wordt alles je heel duidelijk uitgelegd, waardoor het heel goed te volgen is.

Ook krijg je toegang tot een waardevolle community met allemaal gelijkgestemden. Een aanrader voor degenen die gelijk goed willen gaan starten en tijd willen besparen door niet alles eerst zelf te hoeven uitzoeken.

Alvast heel veel succes met het bouwen aan jouw vermogen!

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan zeker onderaan deze pagina even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *