Wat Zijn Goede Cryptomunten?

Ontdek De Veelbelovende Parels!

Gemiddelde leestijd: 47 minuten
beste cryptomunten linker zijkant

Het is interessant om in crypto te investeren. Wat zijn goede cryptomunten? Dat is natuurlijk een belangrijke vraag waar je een antwoord op zoekt. Je wilt er zeker van zijn dat je ook echt een voordeel haalt uit de investering.

Het rendement moet goed zijn. Dat betekent dat ze meer moeten opleveren dan je ervoor betaald hebt. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk veel factoren op van invloed. Daarom is het ook goed om de verschillen tussen de munten te kennen.

Ook is het belangrijk om andere zaken te leren kennen. Zo leer je al snel dat de ene munt de andere niet is. Ook leer je dan al snel waar je op moet letten. Het juiste moment en de juiste plek om te kopen en te verkopen zijn ook van belang.

Al dit soort zaken wil je weten voor je daadwerkelijk jouw geld erin gaat steken. En dan zijn er ook nog allerlei zaken waar je helemaal niet aan gedacht had. Daarom is het slim om dit artikel door te nemen.

Zo kan je pas echt met een goede basis aan de slag gaan met investeren in cryptomunten. En zo veelbelovende cryptomunten gaan herkennen. Lees hieronder alles goed door om klaar te zijn voor deze markt.

Wat zijn cryptomunten?

Voor sommigen is het niet de vraag wat een goede investering is. Voor hen is het eerst belangrijk om de vraag wat cryptomunten zijn te beantwoorden. Cryptomunten zijn eigenlijk digitaal geld. Crypto is de technologie van cryptografie. Munten zijn eigenlijk tastbaar, maar dat is voor deze technologie natuurlijk anders.

Je kan ermee betalen, maar het is ook een manier om te investeren. Mede ook omdat ze als betaalmiddel nog niet overal geaccepteerd zijn. De munten zijn gebaseerd op blockchaintechnologie. Hoewel er al eerder mee geëxperimenteerd werd, was de doorbraak in 2008.

Er zijn tegenwoordig heel veel cryptomunten op de markt. De term wordt soms ook wel gebruikt om de bekendste munt aan te duiden: bitcoin. Dit is echter niet juist. Er zijn er meer. De vraag is dan alleen: wat zijn goede cryptomunten? Daarvoor moet je naar allerlei zaken kijken.

Bijvoorbeeld naar hoe het systeem werkt waarop ze gebaseerd zijn. Daarnaast is ook de huidige waarde en de voorspelling voor de toekomst van belang. Zoals het ook belangrijk is om naar maatschappelijke ontwikkelingen te kijken. Die hebben ook invloed op de waarde en het gebruik van cryptomunten.

Wat zijn altcoins?

Om te weten te komen wat goede cryptomunten zijn, moet je eerst weten wat de verschillende soorten zijn. De bekendste soort is Bitcoin. Dit is echter lang niet de enige op de markt. Er zijn heel veel andere soorten.

Omdat Bitcoin er lange tijd ver bovenuit stak, werden de andere soorten munten verzameld onder de naam altcoins. De naam is eigenlijk een samentrekking van alternative cryptocoins, of wel alternatieve cryptomunten. Waarbij ze dan dus alternatief zijn voor bitcoin.

Ze hebben als overeenkomst met elkaar dat het allemaal digitale betaalmiddelen zijn. Ze zijn over het algemeen ook op de blockchaintechnologie gebaseerd. Er zijn echter onderling wel heel veel verschillen in de eigenschappen.

Ze worden daarom dus ook op verschillende manieren ingezet. Bovendien richten ze zich op verschillende doelgroepen. De waarde kan ook sterk verschillen. Al deze zaken spelen ook mee wanneer je op zoek gaat naar een goede soort om in te investeren.

Waarop letten bij investeren in cryptomunten?

Wat zijn goede cryptomunten? Wanneer je het heel simpel wilt houden, dan zijn dat de munten waar je geld aan kan verdienen. Het is echter wel belangrijk om te weten hoe je hier een goed beeld van krijgt. Daarom is het wel zo handig wanneer je weet waar je op moet letten als je hiermee aan de slag gaat.

Zo kan je van de verschillende munten ontdekken wat de koers is. Dat leer je door je te verdiepen in het team en de whitepaper. Ook moet je altijd op zoek naar iets wat in jouw budget past.

Houd ook de markt goed in de gaten. Die is flink dynamischer en volatieler dan andere soorten beleggingsmarkten. Ook dat is dus zeer belangrijk. Pas op voor bekende trucjes zoals pump en dump. Als je op zoek bent naar goede cryptomunten, dan zijn het niet de munten die onverklaarbaar hard stijgen.

Dit zijn vaak slimme investeerders die snel een slag willen slaan. Daarnaast kijk je natuurlijk naar meer algemene zaken. Zoals bijvoorbeeld met wie je moet werken en wat de risico’s zijn. Zo ben je klaar om aan de slag te gaan.

Hoe moet je kopen en verkopen?

Het is niet alleen de vraag wat goede cryptomunten zijn. Het is ook de vraag hoe je hiermee om moet gaan. Als je erin wil investeren, zal je ze eerst moeten kopen. Dat kan je doen op veel verschillende plekken. Zo kan je bij een broker aankloppen. Maar ook kan je werken met een exchange.

Daarnaast zijn er ook verschillende pinautomaten speciaal voor crypto op verschillende plekken in Nederland. Daar kan je dus allemaal aankloppen. Naast kopen zijn er ook steeds meer mogelijkheden om te handelen tussen verschillende cryptomunten.

Het verkopen gebeurt eigenlijk in grote mate op dezelfde manier. Dat kan je doen door bij een exchange of een broker aan te kloppen en daar de munten die je hebt aan te bieden. Het is ook mogelijk om dit particulier te doen, maar dat brengt wel risico’s met zich mee.

Het is dus niet aan te raden om via sociale media of via Marktplaats je munten aan te bieden. Wanneer je gaat kopen of verkopen, dan is het over het algemeen zo dat je gewoon met iDeal of een bankoverschrijving kan betalen of het geld in handen kan krijgen.

Lees ook: Wanneer moet je cryptocurrency kopen en verkopen? >>

Waar kan je cryptomunten kopen?

Om aan goede cryptomunten te komen, moet je ze kopen. Dat kan je op meerdere plekken doen. Toch is het vooral aan te raden om dit met een goede broker zoals Bitvavo te doen. Dat komt omdat je dan in een veilige omgeving aan de slag kan met handelen.

Dat is natuurlijk altijd een voordeel. Dat is echter lang niet het enige voordeel van het werken met een goede broker. Je kunt namelijk op allerlei manieren profiteren van de manier waarop dit soort organisaties werken. Dat maakt het wel zo aantrekkelijk.

Een belangrijk voordeel van een broker is dat je er allerlei soorten goede cryptomunten kan vinden. Zo kan je dus heel gemakkelijk kiezen. Daarnaast kan je ze gemakkelijk aanschaffen. Het betalen kan je bijvoorbeeld bij Bitvavo gewoon met iDeal doen. Dit is wel zo simpel want je rekent direct via je bank af.

Een ander pluspunt van de broker is dat de kosten voor het kopen niet zo hoog zijn. Omdat je vooral een goed rendement wil behalen met je investering, is het zaak om de kosten zo laag als mogelijk te houden. Daar kies je dus ook je broker op uit.

Het kopen van goede cryptomunten bij Bitvavo gaat heel simpel. Daarvoor moet je dan eerst een account aanmaken. Dit gaat op de gebruikelijke manier zoals je overal online een account aanmaakt. Daar kan je wat geld op storten. Je kan nu op zoek gaan naar het soort coin dat je wenst te kopen.

Je geeft aan hoeveel je wil hebben en kan dan de transactie compleet maken. Nu heb je de coin in je bezit. Je kan met een wallet die je bij je account krijgt zorgen dat deze munten veilig en beschermd opgeborgen worden. Dat geeft toch een rustiger gevoel wanneer jij jouw zuurverdiende geld hierin hebt gestopt.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

De voordelen van cryptomunten

Investeren in goede cryptomunten kan je veel opleveren. In de eerste plaats is het zo dat de pieken flink hoog kunnen zijn waardoor je relatief snel een goed rendement eruit kan halen. Daardoor kan je dus ook goed verdienen wanneer je maar met een klein bedrag investeert.

Dat is een voordeel ten opzichte van andere financiële producten, zoals bijvoorbeeld aandelen, trackers en indexen. Bovendien kan je op bijna dezelfde wijze ermee handelen, dus als je al enige kennis hebt stap je zo in.

Een ander belangrijk voordeel van investeren in goede cryptomunten is dat je er niet veel voor nodig hebt. Investeren in bijvoorbeeld vastgoed, kunst of speelgoed kan je wel veel rendement opleveren, maar je hebt er ook zaken als opslagruimte en toezicht voor nodig.

Dat is allemaal niet het geval wanneer je gewoon in de digitale valuta investeert. Bovendien kan je via de broker en via andere partijen ook heel gemakkelijk informatie inwinnen over de markt en wat de beste dingen zijn om te doen.

De nadelen van cryptomunten

Er zitten ook nadelen aan de coins. Zelfs wanneer je voor goede cryptomunten kiest is het nog altijd zo dat je op bepaalde dingen moet letten. Zoals gezegd is de koers van de cryptomunten behoorlijk volatiel. Dat betekent dus dat je een flink rendement kan behalen als je op het goede moment koopt en verkoopt.

Het betekent ook dat je flink minder waarde in handen hebt op het moment dat de koers even helemaal instort. Dit kan bij alle soorten cryptomunten voorkomen. Daar moet je dus wel op beducht zijn.

Een ander nadeel is dat het door velen nog altijd niet als betaalmiddel wordt gezien. Je kan er dus als investeerder verder niet heel veel mee dan het oppotten. Zeker voor munten die nog wat minder bekendheid genieten is dit het geval.

Die kosten nog heel weinig, maar je kunt er ook bijna niets mee. Als die een cent in waarde stijgen, dan is dat al veel. Je moet er dus ook veel van kopen en dit allemaal opslaan in je wallet tot er eens een keer een rendement uit komt. Dat is als een nadeel te zien.

Voorbeelden van goede cryptomunten

Wat zijn goede cryptomunten? Om daar een antwoord op te geven, hebben wij hieronder verschillende goede munten verzameld waar je mogelijk een kans mee kan maken op rendement. Het zijn munten die je in de gaten kan houden en waar je misschien een goede slag mee kan slaan.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de bekendste munt op de markt. Als je je afvraag wat goede cryptomunten zijn, dan kom je dus al snel bij deze optie uit. Het staat in de wereld van crypto ook wel bekend als BTC. In oktober 2009 kwam de coin op de markt. De oorsprong ligt in Japan. De ontwikkelaar is iemand die achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto schuilgaat.

Het wordt door de meeste mensen als de originele cryptomunt gezien. De bedoeling ermee was het ontwikkelen van een systeem van betalingsverkeer waar geen derde partijen bij betrokken waren, zoals banken.

In de tussentijd is Bitcoin tot veel meer uitgegroeid. Het systeem op basis van blockchain heeft alle uithoeken van de wereld bereikt. Het is vooral populair onder investeerders. De coin is om die reden ook flink veel waard geworden. Dit komt ook door de manier van werken waarbij het protocol de uitgifte van nieuwe munten bepaalt.

Daardoor is er geen overvloed aan munten en groeit de hoeveelheid gestaag. Op sommige plekken is het inmiddels ook een wettelijk betaalmiddel. Bovendien zijn veel ondernemers heel enthousiast over de veilige mogelijkheden van het systeem. De prijs van Bitcoin is al heel hoog, maar er is nog altijd het nodige aan te verdienen.

Lees ook: Bitcoin kopen >>

Cardano (ADA)

Wanneer je de vraag wat goede cryptomunten zijn aan specialisten stelt, dan valt vaak ook de naam Cardano. Dat is opvallend, want nog niet zo heel lang geleden kende niemand deze munt. De visie van het team achter Cardano is net iets anders dan bij de bekende munten. Zo werkt de validatie net even anders.

Dit betekent dat minder verwerkingstijd nodig is. Ook is het energieverbruik lager, wat dus weer heel duurzaam is. Cardano kan daardoor goed concurreren met de grotere cryptomunten die al langer op de markt zijn. Dit kan een goede reden zijn om hierin te willen investeren.

Cardano is het best te vergelijken met Ethereum. Ook deze cryptomunt is gebaseerd op slimme contracten. Daardoor is gedecentraliseerd te werken, wat altijd een belangrijk uitgangspunt van cryptomunten moet zijn. De munt van dit systeem wordt ook wel de ADA-token genoemd.

De reden waarom Cardano als één van de goede cryptomunten gezien kan worden, is dat de prijs in de afgelopen jaren goed is opgelopen. In 2017 was het nog maar 2 cent maar nu is dat al meer dan 2 euro. Dit rendement is dus wel heel aantrekkelijk om in de gaten te houden. Daar is het nodige mee te bereiken.

Lees ook: Cardano kopen >>

Ethereum (ETH)

Wie kijkt naar wat goede cryptomunten zijn, komt naast Bitcoin ook altijd bij Ethereum uit. Naast BTC is dit namelijk misschien wel de bekendste blockchain op de markt. De reden waarom Ethereum ook zo groot kon worden is dat het een afwijkende koers koos ten opzichte van de andere munt.

Het is namelijk veel meer een platform dan alleen een cryptocurrency. Zo wordt het dus bijvoorbeeld ook door appontwikkelaars gebruikt. Daarnaast zijn de smart contracts al jaren heel belangrijk. Deze worden automatisch uitgevoerd wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan. De hoeveelheid mogelijkheden wordt ook nog altijd groter.

Doordat er al zoveel mogelijk is en dit alleen maar meer wordt, valt Ethereum ook voor de komende jaren onder de goede cryptomunten. De groei in de afgelopen jaren is bijna niet te vergelijken met andere coins. De waarde van Ethereum is veertig keer zo groot geworden. Eén token is nu meer dan 4.000 euro waard.

Die groei is bovendien ook nog niet ten einde omdat er nog altijd nieuwe mogelijkheden worden ontwikkeld en het platform alleen maar groter kan worden. Bovendien baseren veel nieuwkomers op de markt ook op dezelfde technologie, wat de blockchain van Ethereum meer en meer de standaard maakt.

Lees ook: Ethereum kopen >>

Chainlink (LINK)

Ook de wat jongere coins kunnen goede cryptomunten zijn. Zo is Chainlink pas in 2017 op de markt gekomen. Toch is het nu al één van de belangrijke spelers op de cryptomarkt. Dat komt ook doordat de techniek weer van een volgende generatie is. De data is actueel en dynamisch.

Dat gebeurt via een methode die oracles wordt genoemd. Daardoor is gemakkelijk decentraal te werken. Dit is altijd een belangrijke voorwaarde voor een cryptomunt om succes te hebben. Dit maakt het ook gemakkelijker om de koers actueel te houden. Wat weer voor investeerders een voordeel is.

Ook interessant aan Chainlink is dat er nog heel veel andere mogelijkheden mee te bedenken zijn. Dat is dan ook wat veel ondernemers erin aanspreekt. De blockchaintechniek van deze goede cryptomunt is voor allerlei soorten toepassingen te gebruiken. Het team van Chainlink komt dan ook met grote regelmaat in het nieuws omdat er weer een nieuwe samenwerking is aangegaan.

Omdat ook de wereld van decentrale financiën nog altijd groeit, is er dus ook nog voldoende ruimte voor deze munt om te groeien. Volgens de verwachtingen zal er in de komende jaren nog voldoende groei in zitten. Dat maakt dat er een goed rendement uit te halen is.

Uniswap (UNI)

Uniswap is misschien wel één van de meest recente succesverhalen als het om goede cryptomunten gaat. De blockchain is eigenlijk een decentrale beurs, gebaseerd op de techniek van Ethereum. Daar is dan een token bij gelanceerd. Die kwam in 2020 op de markt. Het aantrekkelijke aan het bezit van de token is dat je daarmee ook stemrecht krijgt.

Der beslissingen die door het team van Uniswap worden genomen, worden besproken met de investeerders in de tokens. Wanneer Uniswap verder groeit, heeft dit dus ook impact op allerlei andere zaken. Dit maakt het ook aantrekkelijk voor veel investeerders om in de gaten te houden.

Wie wil investeren in Uniswap doet dat om meerdere redenen. Uniswap behoort tot de goede cryptomunten omdat het een pioniersfunctie heeft op het gebied van de decentrale cryptobeurs. Een pioniersfunctie op een bepaalde gebied hebben heeft andere munten ook veel gebracht.

Daarnaast is het zo dat de techniek nog altijd verder ontwikkeld wordt en dat er steeds weer nieuwe innovaties worden geboden. Ook de inspraak die de bezitters van de tokens hebben dankzij het stemrecht is natuurlijk een belangrijke factor. De verwachting onder experts is dat deze cryptomunt in de komende jaren nog meerdere keren kan verdubbelen in waarde.

Lees ook: Uniswap kopen >>

Stellar (XLM)

Stellar is één van de cryptomunten die in de periode rond 2014 werd opgericht. Dit was een periode waarin veel nieuwe projecten werden opgestart. Ook Stellaar heeft als doel om een gedecentraliseerd betalingsnetwerk te zijn. Er wordt snel gerekend om de meest gunstige koers tussen verschillende munteenheden te vinden en zo dus internationale betalingen te kunnen doen.

Dit geldt vooral voor betalingen tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Al kan dit ook voor andere munteenheden worden uitgevoerd. De oprichters achter Stellar werkten eerst voor Ripple, een andere grote speler op de markt. Stellar wil vooral met de particuliere gebruiker werken.

De kenmerken van Stellar passen precies bij wat een investeerder zoekt in een goede cryptomunt. Het is veilig, snel en betaalbaar. Dit komt ook doordat het de meest moderne vormen van de blockchaintechnologie inzet. Stellar gebruikt bijvoorbeeld niet proof-of-work, maar een zogenaamde Consensus Protocol.

De groei is voorlopig nog niet klaar en Stellar is nog lekker voordelig te krijgen. Dat kan een goede reden zijn om juist nu in te stappen en in de komende jaren te profiteren van de groei. Er is nog veel mee te doen en de ontwikkeling is voorlopig nog niet klaar.

Ripple (XRP)

Ripple is één van de bekendere cryptomunten op de markt. Dat is dus in ieder geval alvast een goede zaak. Samen met Bitcoin en Ethereum timmert deze blockchain al enkele jaren aan de weg. Het idee achter dit bedrijf is dat het sneller en voordeliger wil zorgen dat internationale betalingen worden gedaan.

Als coin bij Ripple is de XRP-token in het leven geroepen. Zo kan je deze dus ook tegenkomen op de verschillende beurzen. Het wordt ook wel een brugvaluta genoemd. Dat betekent dat het als tussenstap wordt gebruikt in het omrekenen van de ene valuta naar de andere, zoals de dollar naar de euro.

Ripple biedt de nodige voordelen en behoort daarom tot de goede cryptomunten om in te investeren. Zo heeft het bijvoorbeeld al samenwerkingsverbanden afgesloten met American Express en Banco Santander. Daarnaast zijn er al veel gebruikers, dat is altijd belangrijk omdat dit een basis is voor de lange termijn.

Dat heeft de munt ook al zijn waard gegeven in de afgelopen jaren. Dat er al flink wat stijging in de waarde is geweest in recente jaren, betekent niet dat de rek eruit is. Het is juist zo dat er nog meer mogelijk is. Door de lage waarde is het makkelijk instappen en is er gemakkelijk in de komende jaren een rendement uit te halen.

Lees ook: Ripple kopen >>

Binance Coin (BNB)

De Binance Coin is een bijzondere munt binnen de wereld van crypto. Het is namelijk een munt van de Binance-beurs. Dit is één van de grootste aanbieders van beursdiensten. De koers van de coin heeft daar ook voordeel van. De munt is te gebruiken voor allerlei diensten op de beurs van Binance.

Zo kan je aan loterijen deelnemen met je token waardoor je weer nieuwe cryptomunten kunt winnen voor je saldo. Dit is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden die deze coin biedt. Het is ook een voorbeeld van de vele nieuwe mogelijkheden die er nog komen met de blockchaintechnologie.

Daarnaast is Binance Coin ook één van de goede cryptomunten omdat het te gebruiken is voor allerlei diensten op het gebied van decentrale financiën. Omdat hier steeds meer vraag naar is, zal de waarde van deze cryptomunt daar mogelijk ook in mee ontwikkelen. Zeker zolang Binance als beurs ook blijft groeien is dit het geval, stellen de experts.

De munt heeft de vele volatiele kenmerken die goed zijn om de nodige winsten ermee te maken. De prijs van de munt kan ook oplopen tot voorbij de 1.000 euro in de komende jaren, is de verwachting. Dit is natuurlijk maar voor enkele projecten weggelegd.

Lees ook: Binance Coin kopen >>

Solana (SOL)

Solana kan je op de cryptobeurzen vinden onder de naam SOL. Het is een cryptomunt die bedoeld is om verschillende doelen mee te bereiken. In de eerste plaats is het natuurlijk de bedoeling om gedecentraliseerde financiële mogelijkheden te benutten. Daarnaast is het ook een manier om apps op een decentrale manier aan te bieden.

Ook voor smart contracts worden mogelijkheden geboden. Solana is anders dan de andere cryptomunten omdat het een mengvorm van proof-of-stake en proof-of-history gebruikt. Daardoor kunnen transacties snel worden verwerkt. Ook is de beveiliging op hoog niveau. De token is het belangrijkste element van het platform.

Solana is nog een hele jonge cryptomunt. De lancering vond in 2020 plaats. Wel was de munt toen direct al 77 dollarcent waard. Binnen een jaar was de prijs tot meer dan 200 dollar gestegen. Dat betekent dat de munt 26.000 keer meer waard is geworden in minder dan een jaar tijd.

Natuurlijk is het niet mogelijk om jaar op jaar zo’n rendement te behalen. Toch zal ook in de komende jaren de nodige stijging nog plaatsvinden. Waardoor het dus ook als één van de goede cryptomunten op de markt gezien kan worden.

Loopring (LRC)

Ook namen die wat minder bekend zijn kunnen tot de goede cryptomunten gerekend worden. Dat is bijvoorbeeld aan de orde voor Loopring, een cryptomunt die veel mensen waarschijnlijk nog niet kennen. Omdat de prijs van de munt al enige tijd in een rechte lijn omhoog gaat, is het interessant om te bekijken aar het eigenlijk om gaat en wat de mogelijkheden op de beurs ermee zijn.

De munt is op de beurs te vinden onder de naam LRC. Er wordt vooral gekeken naar de toekomst en minder naar het verleden. Juist omdat Loopring een nieuwe koers zou kunnen gaan varen. Dit is ook de reden waarom er mogelijkheden zijn.

Zo wordt gekeken dat de technologie gebruikt gaat worden om een zogenaamde NFT-marktplaats te creëren. Dat betekent de techniek van de blockchain van Loopring specifiek gebruikt gaat worden voor een bepaalde handelaar. Dit geeft ook direct aan wat de risico’s zijn.

Sommige voorspellingen die bij de goede cryptomunten die je hier vindt, kunnen misschien in de praktijk anders uitpakken. Dat neemt niet weg dat er dus wel toekomst is voor de techniek zoals die ontwikkeld is door het team achter Loopring. Ook voor de komende jaren wordt nog het nodige verwacht door de kenners.

The Sandbox (SAND)

The Sandbox valt onder de goede cryptomunten omdat het laat zien dat de blockchaintechnologie ook op hele andere manieren te benutten is. Zo is The Sandbox namelijk een virtuele gameomgeving waarin de technologie een belangrijke rol speelt. De techniek is gebaseerd op play-to-earn.

Spelers kunnen dus geld verdienen door vooral door te spelen in de virtuele wereld. De Sandbox-token, op de beurzen bekend als SAND, vormt daar de basis van. Doordat er door en gelimiteerd aantal spelers om gestreden wordt in de game omgeving, wordt de token dus ook meer en meer waard.

Omdat er in de games die worden opgezet ook exclusieve NFT’s te verdienen zijn, is de waarde ook steeds groter. Er is immers geen andere manier om hieraan te komen. De zeldzaamheid en schaarsheid ervan is dus een belangrijke factor. The Sandbox heeft een pioniersfunctie op het gebied van blockchain in gamingtechnologie.

Dat is ook altijd een belangrijke zaak als het gaat om een solide toekomst. De voorspellingen zijn dan ook dat er nog heel veel meer mee mogelijk is en dat investeerders daar ook goed van kunnen profiteren op de wat langere termijn. Er worden al vergelijkingen gemaakt met de ontwikkeling die Ethereum eerder heeft doorgemaakt.

Decentraland (MANA)

Ook Decentraland is betrekkelijk nieuw in de wereld van de cryptomunten en blockchaintoepassingen. Het is een virtual reality platform dat decentraal wordt aangedreven. Het is gebaseerd op de Ethereumm blockchain. De gebruikers kunnen op het platform van decentraland apps en content creëren. Andere gebruikers kunnen dit dan ervaren.

Zo is er dus aan te verdienen. De 3-D ruimte is volledig te benutten en heeft grenzen. De munt die hierbij hoort staat bekend als LAND. Er wordt gebruik gemaakt van het systeem van smart contracts van Ethereum. Dat Ethereum al een groot succes is, is dus ook een voordeel voor andere platforms zoals Decentraland.

Wanneer je als gebruiker investeert in LAND, dan koop je eigenlijk een perceel van het virtuele 3D-landschap van dit platform. Dit wordt dan jouw eigendom. De token die binnen de 3D-wereld wordt gebruikt, wordt ook wel MANA genoemd.

Zo is er dus door de gebruikers een eigen wereld te ontwikkelen waarbinnen op een eigen manier gewerkt kan worden. Dit kan in de toekomst voor de nodige voordelen zorgen. Daarom is de verwachting onder kenners dan ook dat er ook in de volgende jaren een goed rendement uit te halen is.

Avalanche (AVAX)

De meeste goede cryptomunten van dit moment richten zich op het bieden van smart contracts op basis van blockchaintechnologie. Daar is ook Avalanche mee bezig. Het zijn eigenlijk allemaal variaties op waar Ethereum mee begonnen is.

Het is heel veel branches natuurlijk gemakkelijk wanneer een transactie automatisch plaats kan vinden als twee partijen het ermee eens zijn, zonder tussenkomst van derden.

Dit is gemakkelijker dan bijvoorbeeld het ondertekenen van een papieren contract bij de notaris. Snelheid en veiligheid zijn dan ook de punten waarop Avalanche zich als cryptodienst het meest op richt.

Om je een idee te geven van wat snelheid betekent: er zijn met Avalanche 4.500 transacties per seconde te verwerken. Ethereum doet er 15 per seconde. De experts zeggen dan ook dat Avalanche over niet al te lange tijd de strijd met de oer-munt op het gebied van smart contracts aan kan gaan.

Avalanche wordt in veel kringen dan ook al als meer waardevol ingeschat dan andere opkomende cryptomunten die je op deze lijst vindt. Omdat de snelheid hoog is, de veiligheid op orde is, de kosten lekker laag blijven en ook nog energiezuinig gewerkt kan worden. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke voorwaarden voor meer groei en dus meer waarde.

VeChain (VET)

Het VeChain-project is vooral bedoeld om de logistieke sector te kunnen bedienen. De blockchain zorgt ervoor dat de informatie chronologisch opgeslagen wordt. Daardoor is het gemakkelijk mogelijk om alle zaken goed op orde te houden voor alle partijen die in de keten van de logistiek een rol spelen.

Er zijn al verschillende ondernemers die hebben ontdekt dat VeChain een welkome oplossing is. Er zijn bijvoorbeeld zaken beter in de gaten te houden dan voorheen, denk bijvoorbeeld aan de traceerbaarheid van voedsel. Het is voor VeChain wel belangrijk dat meer partijen de voordelen gaan zien om zo verder te kunnen groeien.

Dat er wel al verschillende partijen ingestapt zijn maakt VeChain één van de goede cryptomunten van dit moment. Daarnaast heeft het team achter dit platform al aangetoond dat de blockchaintechnologie werkt op deze manier. Dat betekent dus dat VET, zoals de munt op de beurzen te vinden is nog meer stappen kan zetten.

Een voordeel voor investeerders op dit moment is dat de coin nog niet heel duur is. Wel is het zo dat er een goede stijging verwacht wordt jaar op jaar in de komende drie tot vijf jaar. Dat is iets om mee te wegen in de beslissing.

Lees ook: Beleggen in VeChain >>

Wat zijn de risico’s?

De vraag wat de goede cryptomunten zijn is hiermee beantwoord. Dat neemt niet weg dat het wel ook belangrijk is om ook nog even naar de andere kant van het verhaal te kijken. Zo is het bijvoorbeeld zo dat niet bekend is wat er in de komende jaren gaat gebeuren.

Van alle cryptomunten waarvan hiervoor voorspellingen zijn gegeven, gaat het natuurlijk slechts om een verwachting. Het kan ook heel anders uitpakken. Zo zijn er bijvoorbeeld ook munten en platforms die concurrerende diensten aanbieden, waardoor ze niet allemaal even hard zullen gaan groeien.

Een ander risico is natuurlijk de volatiliteit die alle cryptomunten in zich hebben. Rendementen van duizenden procenten zijn mogelijk. Aan de andere kant kunnen ze ook net zo hard weer instorten. Waarbij het dus altijd de vraag blijft wat het juiste moment is om in te stappen en het juiste moment om uit te stappen.

Je hebt dus veel tijd nodig om te zorgen dat je goede beslissingen neemt. Daarbij maakt het niet uit welke van de vele soorten goede cryptomunten je kiest. Deze risico’s bestaan namelijk altijd.

Conclusie

Er zijn heel veel verschillende soorten goede cryptomunten op de markt. Doordat er steeds meer mogelijkheden worden benut met de blockchain wordt dat aantal ook alleen maar groter. Daardoor is er ook nog het nodige te verdienen voor de investeerder.

Wanneer je kennis hebt van een bepaald soort branche, dan kan de cryptomunt of token die daarin gebruikt wordt dus voor jou al heel snel een interessante optie zijn om in te investeren. Ook wanneer je een meer algemene investeerder bent, zijn er nog genoeg mogelijkheden met de munten die je kunt benutten.

Daarbij is het ook goed om te zien dat er nog altijd kansen liggen met bekende namen zoals Bitcoin en Ethereum. Terwijl er ook nieuwe aanbieders als VeChain en Solana zijn die het nodige voor je kunnen bieden. Het is ook een optie om de portefeuille lekker divers te maken.

Werk als je gaat kopen of verkopen wel altijd met een goede broker zoals Bitvavo. Juist ook omdat dit je de zekerheid geeft dat alles veilig en gemakkelijk verloopt. En je handelt tegen lage kosten.

Waar koop ik tegen lage kosten en veilig mijn goede cryptomunten?

Jij koopt jouw cryptomunten veilig en tegen lage kosten bij het bedrijf Bitvavo. Dit is de grootste en goedkoopste cryptocurrency van Nederland. Een aanrader als je van eenvoudig en no nonsense houdt. Hieronder leggen wij graag uit waarom wij hier zelf ook al een geruime tijd beleggen:

 • Veilig en snel jouw cryptomunten kopen
 • Overzichtelijk platform voor zowel de beginner als de gevorderde
 • Grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland
 • Eenvoudig met iDeal betalen
 • Geavanceerde interface waar je zelf kunt traden
 • Nederlandse klantenservice
 • Toegang tot 175+ cryptomunten
 • Fijne app waarmee je eenvoudig kunt handelen waar je ook bent
 • Je betaald over de eerste EUR 1000 handelen geen handelskosten

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Leren hoe ook jij kunt verdienen aan cryptocurrency?

Als je net begint met het investeren in crypto zit je veelal nog met best wat onduidelijkheden en dingen waarvan je niet weet wat het is en hoe het er aan toe gaat. Dit is ook niet zo vreemd, want deze markt is nog lang niet volwassen. Er valt dan ook nog genoeg te leren en te ontdekken over deze interessante wereld.

Het is daarom goed jezelf hier goed in te verdiepen en zoveel mogelijk informatie te vergaren. Want zomaar iets doen waarvan je nog weinig afweet kan je zeker in de beleggingswereld duur komen te staan. Het is daarom beter doordachte keuzes te maken en goed jouw eigen onderzoek te doen om zo een goede strategie voor jezelf uit te zetten.

Alleen hoe doe je dat dan precies vraag je jezelf vast af? Het begint natuurlijk meestal bij het vinden van online informatie, you tube filmpjes etc. Dit is al een mooi begin, maar erg tijdrovend en vaak is het nog best lastig om te zien waar je echt iets aan hebt en waaraan niet. Want tegenwoordig is er al zoveel online te vinden.

Hier hebben wij in het begin natuurlijk ook mee te maken gehad en dit heeft ons ook de nodige fouten gekost en vooral ook heel veel tijd. Totdat wij tegen een beginnerscursus aanliepen wat ons heel erg heeft geholpen en vooral veel tijd en fouten maken heeft bespaard. Dit is een cryptocurrency beginnerscursus AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery die gemaakt is door Patrick Suiker en Derek Westra.

In deze cursus ga je alles stap-voor-stap en van A tot Z leren. En kan je lekker makkelijk op jouw eigen tempo volgen wanneer het jou uitkomt. Zo bespaar je jezelf enorm veel aan uitzoekwerk en onnodige fouten maken en zo kan je direct van start gaan met het beleggen in cryptocurrency met de juiste kennis.

Zo ook krijg je toegang tot een hele waardevolle community met allemaal gelijkgestemden waar je onderling vragen kunt stellen en elkaar kunt helpen. Op deze manier kan je beter en beter worden. Aan te raden is om eerst hun gratis Bitcoin training te volgen om zo te zien of het bij je past. Je leert hierin onder andere de volgende dingen:

 • De basis van crypto
 • Welke strategie jou geld gaat opleveren
 • Het veilig bewaren van jouw cryptomunten
 • Het zelf vinden van de beste cryptomunten
 • Jouw eerste crypto kopen voor het symbolische bedrag van EUR 1
 • Een munt ontdekken met veel potentie

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Wil je eerst graag weten wat de Crypto Masterclass precies inhoudt? Lees dan zeker onze Crypto Masterclass review >>

En voor de Money Mastery lees je onze uitgebreide Money Mastery review >>

Wij wensen jou alvast heel veel succes met jouw beleggingen en aan het bouwen van een mooi vermogen! Als je de mogelijkheid hebt probeer hier dan ook wat spreiding in aan te brengen. Kies bijvoorbeeld ook voor een gedeelte aandelen, opties, goud, obligaties en vastgoed.

Zo verklein je de risico’s enigszins en raak je niet direct in paniek wanneer een bepaalde belegging het op dat moment even niet goed loopt. Het blijft natuurlijk beleggen en de kans dat je jouw zuurverdiende geld verliest is zeer zeker aanwezig. Beleg daarom altijd met geld wat je een langere tijd kunt missen of zelfs in zijn geheel bereid bent te verliezen.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Waarom Crypto Kopen?

Waarom crypto kopen? Ontdek waarom je wel of juist niet in cryptocurrency zou gaan investeren en bij welke broker je veilig crypto koopt.

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken op onze website gebruik van cookies om je beter en persoonlijker te helpen. Als je verder gebruik maakt van onze website gaan wij ervan uit dat je dat goedvindt. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder jouw cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, ga je hiermee akkoord.

Sluit