Welke Cryptocurrency Gaat Stijgen In 2024?

Ontdek Deze Crypto Parels Met Potentie!

Gemiddelde leestijd: 48 minuten
welke crypto gaat stijgen linker zijkant

Welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024? Dat is natuurlijk de vraag die iedere belegger bezighoudt. Wanneer je lekker wilt verdienen, dan wil je wel weten op welke munt je moet inzetten en je de juiste crypto parels er tussenuit pikt.

Niet alleen voor de gevestigde beleggers is dit van belang. Ook voor de nieuwkomers is het goed om te weten dat er meer op de wereld is dan alleen Bitcoin. Er zijn heel veel cryptomunten en altcoins waar je op in kunt zetten. Dat betekent dus ook dat je allerlei kansen hebt om te verdienen.

Cryptomunten zijn nog niet heel lang op de markt, maar hebben in korte tijd wel een belangrijke plek in de wereld van beleggers ingenomen. Dat komt natuurlijk mede ook doordat heel veel andere beleggingen niet zo aantrekkelijk zijn.

Het is dan goed om een alternatief te hebben waar je een goed rendement uit kunt halen. Het is alleen wel zo dat je dan wel moet weten wat je doet. Zo wil je wel op zoek naar de cryptocurrency die gaat stijgen in 2024.

Je wilt immers zeker zijn dat je ook echt met meer geld achterblijft dan dat je erin had gestoken. In dit artikel gaan wij jou er meer over leren en vertellen.

Wel willen wij erbij vermelden dat dit geen beleggingsadvies is en geven enkel informatie wat gebaseerd is op onze eigen ervaringen en onderzoek. Doe daarom altijd goed jouw eigen onderzoek en bepaal aan de hand daarvan jouw strategie.

Lees hieronder snel verder!

Wat zijn cryptomunten?

Om een antwoord te krijgen op de vraag welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024, is het wel zaak om eerst te weten wat cryptomunten nu eigenlijk precies zijn. Cryptomunten, zijn digitale munteenheden. Wanneer je het heel simpel bekijkt, dan betaal je dus eigenlijk in bits.

Er zit echter wel iets meer achter. Het gaat bij cryptomunten namelijk niet alleen om de digitale valuta zelf, maar ook om het systeem waarop het gebaseerd is, de zogenaamde blockchain. Dat is een netwerk waarop alle gebruikers en investeerders met de digitale munten aan de slag kunnen gaan.

Met cryptomunten wordt eigenlijk gezorgd voor een alternatief systeem ten opzichte van de reguliere betaalvormen, denk aan papiergeld en giraal geld. Het belangrijkste verschil is dat er geen derde partijen zoals banken bij nodig zijn om ermee te betalen en te handelen.

Met cryptomunten kunnen producten en diensten worden afgerekend, maar ze worden dus ook gebruikt als investeringsobject. De bekendste munt die op de markt te vinden is, is Bitcoin.

Dit is echter niet de enige cryptomunt. Er zijn ook veel zogenaamde altcoins. Dit zijn andere soorten munten met hetzelfde idee erachter. Daar kan het interessant voor jou worden.

Wat zijn altcoins?

Hoewel Bitcoin als de moeder van alle cryptomunten kan worden gezien, is het niet de enige optie. Dat maakt de vraag welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024 juist ook zo interessant. Er zijn inmiddels duizenden alternatieven op de markt. Dat is ook de reden waarom deze allemaal onder de noemer altcoins zijn verzameld, het zijn alternatieve coins.

Je kunt er tot op grote hoogte hetzelfde mee als met Bitcoin. Het is een ruilmiddel waarmee je producten en diensten kunt afrekenen, maar je kunt het ook als investering gebruiken. Wel is het zo dat er altijd kleine verschillen zijn.

Het is bij altcoins altijd goed om naar de doelstelling te kijken. Een doelstelling kan zijn dat de coin ontworpen is om als wereldwijd betaalmiddel te dienen. De manier van betalen kan dan onderling wel weer verschillen, bijvoorbeeld in de manier waarop je dit doet of de snelheid waarmee het verloopt.

Andere altcoins willen juist weer veel meer bieden dan alleen maar een mogelijkheid om te betalen. Het is soms ook zo dat het een platform wil zijn waarop naast de betaalfunctie ook andere functies worden gestoeld. Dat kan het voor specifieke doelgroepen heel interessant maken. Apps en smart contracts zijn voorbeelden van deze functies.

Niet alle altcoins zijn even succesvol. Sommige verdwijnen heel snel weer van de markt. Andere blijven heel lang heel weinig waard. Weer andere kennen een snelle piek en storten daarna in om nooit meer terug te keren naar het oude niveau. Dit zijn zaken waar je wel goede aandacht voor moet hebben.

Daarom is het belangrijk om je goed in de munten en de manier van handelen te verdiepen. Daarom volgt hierna een reeks tips die van pas komen om de juiste keuzes te maken waar het gaat om het handelen in cryptomunten.

Waarop letten bij cryptomuntenhandel?

Wanneer je als nieuwe belegger in de cryptomunten stapt, dan is het wel belangrijk dat je goed oplet wat je gaat doen. Dat betekent dus dat je naar meer kijkt dan alleen welke cryptocurrency gaat stijgen.

Het blijft natuurlijk een vorm van beleggen, dus je moet ook de spelregels en de valkuilen van het beleggen kennen. Wanneer je dit goed beheerst, dan is het mogelijk om er een flink rendement uit te halen. Wel moet je er altijd rekening mee houden dat je ook kan verliezen.

Voor elke vorm van beleggen is het belangrijk dat je het nieuws volgt en dat je je keuzes maakt op basis van de juiste en actuele informatie. Daarom is het altijd zaak om je te verdiepen in wat er op de markt gebeurt en wat dit voor gevolgen voor de verschillende munten heeft.

Op die manier kan je de kans dat je de soort kiest die gaat stijgen een stuk groter. Ook kan je je kansen daardoor misschien wat beter spreiden waardoor je een eventueel verlies kan beperken.

Het is belangrijk om een betrouwbaar platform te kiezen, Bitvavo is daar een goed voorbeeld van. Dat is namelijk de beste manier om de risico’s die beleggen met zich meebrengt zo klein als mogelijk te houden. Wil je voor je kansen gaan met de cryptocurrency die gaat stijgen in 2024?

Dan is dit dus de eerst stap die je moet zetten. Je moet er op een heldere en eerlijke manier kunnen beleggen. Daarnaast moet je ook op andere zaken die een rol spelen letten. Daarover krijg je hier meer uitleg.

Lees ook: Wanneer moet je cryptocurrency kopen en verkopen? >>

Een duidelijke doelstelling

Welke cryptocurrency gaat stijgen is ook afhankelijk van het plan dat achter de digitale valuta zit. Het is belangrijk dat je weet wat de bedoeling is met de munt en welke uitwerking dit op de gebruikers zal hebben. Aan de ene kant wil je meer weten over de functionaliteit van het systeem achter de munt.

Hoe gemakkelijker, hoe beter het is. Daarnaast wil je ook meer weten over de mensen achter de munt. Wanneer de cryptomunt eigenlijk op geen enkel vlak iets toevoegt ten opzichte van het aanbod dat er nu al is, dan zal deze ook niet snel in waarde stijgen.

Het is dus niet aantrekkelijk om in een munt zonder duidelijk doel te investeren. Dat deze cryptomunt gaat stijgen in 2024 is immers niet heel waarschijnlijk. Waardoor de kans dat je er een goed rendement uit haalt ook niet heel groot wordt.

Het is belangrijk dat de mensen die achter de munt en het systeem zitten een duidelijk idee hebben welke kant het op moet gaan. Vaak zijn nieuwe munten van mensen die eerder al aan een andere coin hebben gewerkt wat meer kansrijk. Daarom is het slim om hierop te letten als je gaat beleggen.

Hoeveel heb je te besteden?

Je moet het beleggen in de digitale valuta ook vanuit je eigen situatie bekijken. Het is belangrijk om te weten welke cryptocurrency gaat stijgen, maar je moet er wel het geld voor hebben om te beleggen. Door alle actualiteiten rondom cryptogeld is het verleidelijk om groot in te zetten en snel rendement te pakken.

Het blijft echter wel gewoon geld. Je hebt ook nog gewoon je vaste lasten en andere verplichtingen in het leven. Je moet dus niet meer geld inzetten dan je beschikbaar hebt.

Dit kan je eigenlijk heel simpel voor jezelf bepalen. Je gebruikt alleen geld om te beleggen waar van je zeker weet dat je het ook kunt missen. Wanneer je dan verliest, lijd je geen schade. Je kunt namelijk wel op zoek gaan naar welke crypto gaat stijgen in 2024, maar er kan altijd iets gebeuren waardoor het anders loopt.

Heb je 100 euro om uit te geven aan beleggingen, geef dan ook niet meer uit. Crypto is dan wel een prima keuze natuurlijk. Je kunt dan veilig aan de slag gaan op het crypto brokers platform.

Oppassen voor bekende valkuilen

Het is belangrijk om op voorhand beducht te zijn op bekende valkuilen. Je moet de vraag welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024 namelijk soms niet te letterlijk nemen. Een bekende tactiek is die van een onbekende coin die ineens gelanceerd wordt en heel snel heel hard stijgt.

Het is dan moeilijk om de verleiding te weerstaan en niet te investeren. Toch is het belangrijk om niet zomaar zonder kennis erin te stappen. Juist ook omdat de reden voor de snelle stijging soms helemaal niet zo aantrekkelijk is als je zou hopen.

Soms is er namelijk geen heldere reden voor de snelle stijging. De cryptocurrency wordt dan snel meer waard, maar er is geen positief nieuws waardoor dat komt. Dit wordt ook wel de pump en dump tactiek genoemd.

Het komt erop neer dat grote beleggers de altcoin in kwestie kunstmatig heel snel heel veel waard willen laten worden om op die manier gemakkelijk winst te kunnen boeken door de munt tegen de hogere koers van dat moment van de hand te doen. Het zijn juist de beginnende beleggers die hierin meegaan die vaak de dupe zijn van deze tactieken en daardoor verliezen.

Verstandig zijn is ook belangrijk

Welke cryptocurrency gaat stijgen? Het is belangrijk om verder te kijken dan alleen de cijfers. Dat bleek al uit het vorige punt over pump en dump. Vooral voor beginnende beleggers kan het zo zijn dat het allemaal wel heel spannend is.

Je ziet snelle stijgingen en denkt dat het heel aantrekkelijk is om daar in te stappen. Dat kan inderdaad zo zijn, mits je ook met verstand blijft handelen. Je moet dus niet door hebzucht of stress verkeerde keuzes gaan maken. Wanneer je daar gevoelig voor bent, is het beter om niet te beleggen.

Denk altijd goed na over de beslissingen die je neemt met betrekking tot de munten die je koopt en verkoopt. Neem de tijd om te onderzoeken wat er allemaal speelt rond de munt en of een stijging of daling wordt verwacht.

Doe dit dus op basis van een objectief beeld, niet op basis van je eigen emotie. Zeker wanneer je investering tegenvalt is het belangrijk om rustig te blijven en niet direct met dik verlies weer te gaan verkopen. Alleen op die manier kan je zeker zijn dat je crypto beleggingen uiteindelijk ook wat zullen opleveren.

Luisteren naar de kenners

De echte kenners weten natuurlijk welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024. Ze weten het zelfs beter dan jij. Dat maakt het dus eigenlijk ook wel heel simpel. Wanneer je een goede slag wilt slaan en je wilt er een goed rendement uit halen, dan kan je het best gewoon luisteren naar wat de experts je adviseren.

Verdiep je wel eerst in de kenners om er zeker van te zijn dat je ook echt met iemand te maken hebt die weet waar het over gaat in de wereld van de cryptomunten.

Daarnaast is het wel slim om zelf ook alles uit te zoeken. Je kunt de kennis van de specialisten gebruiken, maar dan vooral als onderdeel van een groter geheel. Je wilt weten hoe het zit met de verschillende munten en welke mogelijk gaat stijgen.

Dus richt je je ook op meer bronnen om echt duidelijk te hebben hoe het zit. Je zorgt daarmee voor meer zekerheid als het gaat om de beslissingen die je neemt, hoe je ze neemt en wanneer je ze neemt. Dat maakt de kansen op een goed rendement dus ook direct wat groter.

Verstandig met de coins omgaan

Tot slot is het ook belangrijk om een praktische tip mee te nemen. Het is leuk om je te verdiepen in welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024. Daarnaast is het leuk om er ook daadwerkelijk in te handelen. Wanneer je dat doet, moet je wel zorgen dat je investeringen ook veilig zijn gesteld.

Dat doe je door de munten die je koopt op te slaan in een wallet. Daarvoor kies je een lang wachtwoord, dat niet tot jou te herleiden is in naam, datum of andere zaken. Daarnaast maak je gebruik van speciale tekens en gebruik je zowel hoofd- als kleine letters.

Het is slim om je net zo stevig te verdiepen in de vormen van beveiliging die er zijn voor cryptomunten, als dat je je verdiept in de waardestijgingen. Wanneer je jouw bezit optimaal beveiligt kan het ook niet gestolen worden.

Als je ze kwijtraakt, zou je uiteindelijk helemaal niets aan de stijging hebben, je bent dan immers al je munten kwijt. Dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Lees ook: Wat zijn de beste crypto wallets? >>

Hoe kopen en verkopen?

Het is belangrijk om te weten hoe je de munten kunt kopen als je weet welke cryptocurrency gaat stijgen. Het is dan namelijk zaak om snel en veilig te handelen. Er zijn meerdere opties waar je voor kunt gaan. Dus dat maakt het wel wat gemakkelijker.

Je kunt kiezen uit een wisselkantoor, een exchange, een handelsplatform, een coinpinautomaat en rechtstreeks handelen met andere bezitters van verschillende altcoins. Alle punten komen op deze plek voorbij zodat je weet wat voor jou de beste keuze is.

Wisselkantoor

Het is het gemakkelijkst om cryptomunten te kopen en verkopen bij een wisselkantoor. Daar kan je namelijk ook heel gemakkelijk betalen. Het is wel zo dat het kantoor zelf ook winst probeert te maken, dus ook zij kijken naar welke cryptocurrency gaat stijgen.

Het is wel belangrijk dat je je inschrijft bij het wisselkantoor, je kunt er niet zomaar aan de slag. Als je op deze manier wilt werken, dan is het ook goed om naar de kenmerken van het kantoor te kijken. Let bijvoorbeeld op de levertijd en de manier van werken.

Het is ook belangrijk om een goed beeld te hebben van wat een wisselkantoor je eigenlijk biedt. Het is namelijk vaak wat duurder dan de andere mogelijkheden die je hebt om aan de cryptocurrency die gaat stijgen te komen.

Dat neemt niet weg dat je wel snel en gemakkelijk aan de slag kunt gaan ermee. Je kan gewoon met je account online aan de slag en zorgt dat je aan de altcoins waar jij aan kunt verdienen komt. Je rekent af en je bent de trotse bezitter van de munten.

Exchange

Misschien wel de bekendste plek waar je cryptomunten kunt kopen is de exchange. Dit is het soort platform waar kopers en verkopers zitten en gemakkelijk gehandeld kan worden. Alle aanwezigen hier zijn net zoals jij geïnteresseerd in welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024.

De exchange is dus zelf niet geïnteresseerd in de munten, zoals het wisselkantoor dat wel is. Aan de andere kant zijn de transactiekosten hier vaak wel wat hoger. Al kan dat per platform wel enigszins verschillen. Het is dus vooral zaak om de juiste aanbieder te vinden en daar aan de slag te gaan.

Het is over het algemeen wel zo dat hier kopen of verkopen wel goedkoper kan dan op andere plekken. Het is aan de andere kant ook weer zo dat je hier wat meer werk aan je deals hebt dan bij een wisselkantoor. Bovendien heb je wat meer kennis nodig.

Daarom dat een exchange ook wat persoonlijker is en dat je echt moet kunnen aantonen dat er een echt persoon achter de account op de exchange zit. Het geld overmaken gaat wel gemakkelijk met de bekende online tools die je hiervoor beschikbaar hebt. Een voordeel is dat je ook vaak Bitcoin kan gebruiken om te betalen voor andere cryptomunten.

Omwisselen

Een methode die tegenwoordig wat vaker voorkomt is het wisselen van de ene coin voor de andere. Dat kan bitcoin voor een altcoin zijn, maar soms ook altcoins onderling. Het is dus zeker belangrijk om te weten welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024 om daar je slag mee te slaan.

Ook het omwisselen gebeurt vooral online op platforms die hier specifiek voor zijn ingericht. Dit is dus weer een ander soort plek dan een exchange. Het is een relatief gemakkelijke manier om in bezit te komen van verschillende soorten cryptomunten zodat je meerdere kanten op kunt. Koop eerst een bepaalde munt en begin daarna er ruilen. Dit kan in enkele minuten geregeld zijn.

Coinpinautomaat

Ook op het gebied van aankopen en verkopen van altcoins staat de wereld niet stil. Er zijn verschillende pinautomaten waar je bijvoorbeeld al aan bitcoin kunt komen. Ook altcoins zijn uit sommige van deze automaten te halen. Eigenlijk pin je niet direct, maar wissel je jouw euro’s om voor cryptomunten.

Dit is een andere reden om te weten welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024. Je wilt wel weten wat je euro’s waard zijn als je met de automaat aan de slag gaat. Let wel even goed op, de automaten zijn niet universeel, er zijn verschillende aanbieders die ze plaatsen.

Het gebruik van de automaten is relatief gemakkelijk. Sommige automaten willen dat je je identificeert vanaf een bepaald bedrag dat je opneemt. De transacties duren desondanks ongeveer net zo lang als gewoon pinnen.

Wel zijn er veel meer kosten aan verbonden, tot wel 10 procent van het bedrag in sommige gevallen. Daarnaast zijn er soms ook bijkomende kosten die de aanbieder van de automaat rekent. Die doet dat ook om de koers te kunnen compenseren waar dat nodig is.

Directe handel

Het is ook mogelijk om als bezitters van de munten onderling te handelen in de munten. Zo heb je geen exchange, wisselkantoor of platform nodig. Direct handelen heet ook wel een p2p-transactie. Kopers komen bij elkaar een kunnen aan de slag met bitcoin of andere munten.

Het is fijn om te weten dat ook het betalen op een nette manier kan worden afgehandeld. Wanneer je weet welke cryptocurrency gaat stijgen, dan is dat natuurlijk een laagdrempelige manier om de munt te pakken te krijgen.

Directe handel vindt overigens ook plaats via bijvoorbeeld Marktplaats of via sociale media. Of het echt zo verstandig is om het op die manier aan te pakken valt wel te betwijfelen. Je kunt beter voor platforms kiezen die maatregelen nemen voor de veiligheid.

Bovendien heb je daar ook meer zekerheid dat je privacy gewaarborgd blijft. Het proces van kopen en verkopen is eigenlijk verder gewoon heel simpel via de platforms. Dus dat hoeft geen drempel te zijn.

Waar kan je het beste jouw crypto kopen?

Wanneer je bekijkt hoe je de zaken met betrekking tot kopen en verkopen het best kunt aanpakken, dan zie je dat je toch bij de platforms uitkomt. Ook al zijn er dus ook andere mogelijkheden. Het is het best om met een broker in zee te gaan omdat je daar een simpele methode geboden krijgt en eigenlijk alles er zo goed mogelijk is.

Bovendien bieden brokers zoals Bitvavo je de nodige tools. Zo kan je zelf zien welke cryptocurrency gaat stijgen. Daar kan je dan direct naar handelen.Het is eigenlijk alleen nog maar een kwestie van een account aanmaken.

Je laat dan verifiëren dat je bent wie je zegt dat je bent. Om vervolgens heel gemakkelijk aan de slag te kunnen met het kopen en verkopen. Je hebt hier vaak een breed aanbod aan verschillende munten en er is veel kennis aanwezig.

Dat zijn belangrijke voordelen, maar er zijn andere zaken die misschien wel nog belangrijker zijn. Daarom is het goed om ook die punten even door te nemen. Dit helpt je om een goed beeld te vormen van wat je precies krijgt.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Voordelen van een broker

Als het gaat om de voordelen van het werken met een broker zoals Bitvavo, dan is het in de eerste plaats zo dat je veel keus hebt. Daardoor kan je dus ook echt in de gaten houden welke cryptocurrency gaat stijgen en daar direct op handelen.

Voor het handelen is het fijn om te weten dat je gewoon kan betalen met behulp van iDeal. Zo kan je dus gewoon in euro’s afrekenen en hoef je niet eerst allerlei dingen te doen om je geld om te wisselen. Het is allemaal lekker direct georganiseerd.

De pluspunten die andere gebruikers noemen zijn bijvoorbeeld de lage kosten het gebruiksgemak. De lage kosten zijn belangrijk omdat dit natuurlijk een directe invloed heeft op het rendement dat je uit je investering haalt.

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je er voldoende aan overhoudt, dan wil je niet te veel hoeven afdragen aan de broker. Dat is bijvoorbeeld bij Bitvavo geen probleem. Een ander voordeel is het gebruiksgemak. Het kopen gaat heel simpel. Je geeft aan welke munt je wilt hebben en hoeveel. Vervolgens kan je binnen enkele klikken verifiëren en afhandelen.

Lees ook: De veiligste crypto broker >>

Hoe vind je deze top 10 crypto parels?

Nu je weet hoe je moet handelen wanneer je wilt investeren in cryptovaluta’s, is het ook zaak om eens te bekijken welke opties je allemaal hebt. Hier gaat het eigenlijk allemaal om. Je leert hier welke cryptocurrency in 2024 gaat stijgen.

Of in ieder geval welke munten daar de grootste kans op maken. De mogelijkheid om een redelijk rendement te behalen is met deze munten dus het grootst. Het is goed om de coins stuk voor stuk eens te bespreken in deze top 10. Zo kan je zelf een keuze maken.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin is natuurlijk de moeder aller cryptomunten. Het is de munt die in 2008 werd gelanceerd om een revolutie in het betalingsverkeer te ontketenen. Het gedecentraliseerde systeem moest een einde maken aan de problemen die het oude bankensysteem met zich meebracht.

Inmiddels is het echter zo dat vooral de mogelijkheid om erin te beleggen heel populair is geworden. Er zijn al vele voorbeelden van beleggers die er letterlijk rijk van zijn geworden. Bitcoin is dan ook al heel veel waard. Dit brengt een voordeel en een nadeel met zich mee voor investeerders.

Het voordeel van de waarde van bitcoin is dat je redelijk zeker bent wanneer je deze munt koopt. Het is de marktleider en dat lijkt het in de toekomst ook nog wel te blijven. Een nadeel van de hoge waarde is natuurlijk dat het investeren ook een stuk lastiger is geworden.

Je moet eigenlijk al heel groot instappen om nog mee te kunnen doen. Als Bitcoin valt, dan kan het bovendien ook diep vallen. De specialisten zeggen echter dat deze cryptocurrency nog verder gaat stijgen de komende jaren. Er liggen dus zeker nog kansen voor je.

2. Cardano (ADA)

Cardano is lange tijd één van de kleinere spelers op de markt geweest. In de jaren 2020 en 2021 kwam daar echter verandering in en kroop de coin steeds dichter naar de grote spelers op deze markt. Waardoor het dus ook steeds aantrekkelijker wordt om in de gaten te houden wat deze munt doet.

Gaat deze cryptocurrency stijgen in 2024? Cardano is vooral populair omdat het heel veel aandacht schenkt aan het voortdurend verbeteren van de blockchaintechnologie waarop het werkt. Dit is wat investeerders graag zien als ze ergens in gaan investeren.

De mensen achter Cardano waren eerst betrokken bij het succesvolle project ethereum, waarover later meer. Het is een peer-reviewed systeem, iets wat geen enkele andere cryptomunt kan zeggen. De betrouwbaarheid is dus ook een belangrijk voordeel.

Andere pluspunten zijn de schaalbaarheid, de energiezuinigheid, de regelmatige updates en de aandacht voor privacy van de gebruikers. Daardoor is er ook zeker een toekomst voor Cardano op de cryptomarkt. De kenners denken dat de combinatie van voordelen ertoe kan leiden dat deze cryptocurrency gaat stijgen.

3. Ethereum (ETH)

Ethereum geldt al vele jaren als de grote uitdager van Bitcoin in de wereld van de cryptomunten. Dat komt vooral ook doordat Ethereum natuurlijk ook veel meer is dan alleen maar digitale valuta. Het is voor dit platform zo dat het decentrale karakter nog veel belangrijker is dan het feit dat je betalingen op een andere manier kunt verrichten.

Het wil veel meer dingen dan alleen betalingen aanpakken. Het liefst ziet het team achter Ethereum het hele internet gedecentraliseerd worden. Daardoor wordt sinds deze munt in 2015 op de markt kwam heel anders naar crypto gekeken.

Inmiddels is ethereum eerder een softwareplatform. Daarbinnen is Ether dan de token, of de cryptomunt. Doordat het al wat langer op de markt is en zijn waarde al enigszins bewezen heeft, is deze investering heel stabiel. Bovendien wordt ook voor 2024 verwacht dat de cryptocurrency gaat stijgen.

Dat gaat misschien niet meer met gigantische sprongen, maar elke stijging is natuurlijk aantrekkelijk om te zorgen dat je een goed rendement eruit haalt. Het is bovendien zo dat je dus in veel meer dan alleen een munt investeert. Dat er bekende namen achter zitten, is natuurlijk ook een belangrijk pluspunt te noemen.

4. Chainlink (LINK)

Als het gaat over welke cryptocurrency gaat stijgen, dan zullen elke kenners het op enig moment in het gesprek over chainlink hebben. Dat is dus ook een goede reden om te bekijken wat dit voor cryptomunt is en hoe je hieraan kunt verdienen. Het netwerk van deze cryptomunt is opgebouwd uit smartcontracts.

Dat is dus net even anders dan hoe bijvoorbeeld Bitcoin is ingericht. Die afwijkende vorm is altijd een goede zaak. Munten die niets toevoegen aan de markt hebben sowieso geen kans van slagen. Door dit systeem is het nog gemakkelijker om als netwerk zelf alles in beheer te houden, zonder dat daar een centrale macht bij hoeft te komen.

Chainlink biedt een oplossing voor het zogenaamde orakelprobleem door input van meerdere kanten mee te nemen. Daarnaast is het zo dat met smart contracts en een reputatiesysteem wordt gewerkt. Dit is wel zo fijn voor alle deelnemers.

Steeds meer investeerders en gebruikers zien in dat het daardoor wel extra veilig wordt om het te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijk en zonder zorg te gebruiken. Het is dus ook niet gek dat Chainlink een grote toekomst voorspeld krijgt. Daar kan iedereen van profiteren die nu al durft te investeren en op die manier dus straks een goed rendement eruit kan halen.

5. Uniswap (UNI)

Uniswap is relatief wat korter op de markt dan de andere cryptomunten die gaan stijgen in 2024. Pas in 2018 is begonnen met de handel in deze altcoin. Inmiddels is wel al voor bijna een biljoen dollar aan transacties ermee gedaan. Dat zegt dus ook wel iets over hoe snel deze munt in aanzien gestegen is.

Het werkt op het Ethereum platform en werkt met smart contracts. Doordat de basis bij ethereum ligt, is het ook zo dat er direct al een bepaalde mate van vertrouwen is bij de potentiële gebruikers en investeerders. Daar kan je voordeel uit halen wanneer je een goede altcoin zoekt.

Ook voor Uniswap geldt dat het belangrijk is dat er veel knappe koppen uit de wereld van cryptomunten achter zitten. Daarnaast zijn ook technici van andere grote multinationals aangetrokken om aan het platform te werken.

Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want sinds de lancering in 2018 is het dus al gegroeid tot het op drie na grootste platform voor cryptotransacties op de wereld.

Zet dat eens af tegen de vele duizenden munten die er zijn. Dat leert je pas echt hoe goed je eigenlijk kunt verdienen aan deze munt als het op deze manier doorgaat de komende periode.

6. Stellar (XLM)

Stellar is het platform en Lumen is de cryptomunt die daarbij hoort. Het is een systeem dat op open source blockchain gebaseerd is. Het is het doel van stellar om financiële instellingen te verbinden door gebruik te maken van blockchain. Daarmee zouden de transacties goedkoper kunnen worden.

Het is zoals gezegd belangrijk dat een cryptocoin wel onderscheidend is van andere soorten. In het geval van Stellar is het zo dat er geen miners worden gebruikt. In plaats daarvan kiest men voor de zogenaamde FBA als mechanisme.

Het is daardoor zo dat de nodes zelfstandig kunnen werken. Dit komt de snelheid van de blockchain dus ook ten goede. Het is zelfs zo dat de andere soorten cryptomunten zich hieraan moeten gaan spiegelen in de toekomst.

Waardoor je er dus ook zeker van kan zijn dat Stellar en Lumen de komende tijd alleen maar meer waard gaan worden. Als het gaat over de vraag welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024, dan zal deze in ieder geval zeker genoemd worden. Daarvoor zijn er immers genoeg voordelen te noemen die de moeite meer dan waard zijn.

7. Ripple (XRP)

Ripple past eigenlijk in één rijtje met Bitcoin en Ethereum. Het is één van de grotere namen op de markt die al langere tijd meegaat. Het is een netwerk dat door Ripple Labs al in 2012 werd gelanceerd. Het is open source en met behulp van de tokens zijn er allerlei transacties te doen.

Dat is wel zo gemakkelijk want daardoor zijn verschillende zaken decentraal te regelen. Het gaat dan niet alleen om geldtransacties, maar ook om spaarsystemen en om bijvoorbeeld belminuten. Ripple staat er ook om bekend veilig te zijn en snel te werken over de gehele wereld.

Ripple heeft wel als nadeel dat het al enkele keren ook negatief in het nieuws is gekomen. Zo werd het bijvoorbeeld al meerdere keren door de waakhond op de financiële markt in de Verenigde Staten op de vingers getikt. Dat is natuurlijk niet direct een goede zaak als het gaat om een middel om decentrale betalingen mee te kunnen doen.

Toch is er nog altijd veel vertrouwen in de munt bij de investeerders. Wanneer je dus een investering zoekt voor de komende jaren, dan is Ripple dus ook één van de munten die je in je onderzoek naar de juiste optie mee moet nemen.

8. Fantom (FTM)

Als het gaat over de cryptomunten die gaan stijgen, dan is het ook goed om te kijken naar de munten die het in 2021 al goed hebben gedaan. Daar komt Fantom dan om de hoek kijken. Dit was één van de cryptovaluta’s die in het jaar 2021 een goede stap vooruit hebben gemaakt en flinke sprongen in de waarde hebben gemaakt.

Fantom is één van de netwerken die om meer draaien dan alleen maar het doen van transacties. Het is ook dat er bijvoorbeeld apps op werken en dat er allerlei contracten en diensten mee te verzorgen zijn. Dat maakt de veelzijdigheid ook compleet.

De schaalbaarheid van Fantom wordt door de kenners als één van de grootste voordelen gezien. Dit is voor investeerders ook belangrijk, want er moet natuurlijk ook gekeken worden naar wat er in de toekomst nog mogelijk is. Daarnaast is het fijn om te weten dat bekende namen als investeerder Mark Cuban en Formule 1 coureur Pierre Gasly al in Fantom gestapt zijn.

Dit zegt ook iets over het vertrouwen in deze cryptomunt. Daar wil jij als kleine investeerder natuurlijk ook wel van profiteren. Er is zeker kans op een goed rendement met deze cryptomunt.

9. Vechain (VET)

VeChain is een project dat draait om een universeel platform. Eigenlijk is dit dus alweer een stap verder dan de meeste andere blockchainoplossingen die op de markt worden geboden. Door het universele karakter van VeChain is er dus ook veel meer mee te doen.

Het biedt oplossingen voor allerlei vraagstukken en het maakt het voor bedrijven veel gemakkelijker om allerlei zaken te integreren in één netwerk of platform. Die zakelijke voordelen spelen ook een belangrijke rol in de opmars die deze cryptomunt de laatste tijd heeft doorgemaakt.

Al speelt ook de flexibiliteit daarin een rol. Het is namelijk niet alleen voor bedrijven, maar ook voor consumenten interessant. De voordelen hebben vooral betrekking op het vergemakkelijken van het toeleveren door bedrijven. Daardoor zijn de verkopen van exclusieve producten er veel beter mee te regelen.

Fabrikanten van designerkleding of van alcoholproducten hebben de techniek van VeChain bijvoorbeeld al omarmd. Doordat er meer beheer over de toelevering is, is de markt voor namaakproducten een stuk kleiner geworden.

Dit is namelijk nog gemakkelijker te herkennen dankzij de smart contracts van dit netwerk. De veiligheid en de garantie van echtheid maken dit zakelijk gezien een goede tool. Daarom is het ook een cryptomunt die kan stijgen in 2024.

10. Solana (SOL)

Als het gaat over veelbelovende valuta’s, dan mag het niet zo zijn dat Solana niet genoemd wordt. Het blockchainnetwerk van de vierde generatie heeft alles in zich wat een moderne cryptomunt moet hebben. Het is flink schaalbaar, is veilig en de snelheid van de transacties is hoger dan ooit tevoren.

Daarnaast heeft het ook de sterke kanten van grotere broers als Bitcoin en Ethereum gebruikt, zoals het Proof-of-work mechanisme. Alleen dan pakt het dit wel op een moderne manier aan, waardoor het meer dan 50.000 transacties per seconde aankan. Dat is waar de oudere netwerken namelijk tegenwoordig op blijven hangen.

De snelheid is het grote verkooppunt van Solana. Daardoor is het niet alleen voor grootschalige problemen een goede oplossing. Ook voor decentrale apps en platforms is het voor de gebruikers een optie om dit via Solana te doen.

Juist de vele transacties per seconde maken het gemakkelijk bruikbaar in allerlei situaties. Ook voor deze cryptomunt kan je zeggen dat de kans groot is dat deze gaat stijgen in 2024. Wanneer je er dus op tijd instapt, dan is er een goede mogelijkheid om er een leuk rendement uit te halen.

Conclusie

Wanneer je de markt van de cryptocurrencies volgt, dan zie je dus dat er nog genoeg kansen zijn voor jou als investeerder om een goed rendement te halen uit een investering. Er zijn zeker tien munten te noemen waarvan de kans groot is dat ze het in de komende periode goed gaan doen.

Stuk voor stuk kunnen ze een antwoord zijn op de vraag welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024. Het is afhankelijk van het budget dat je hebt en de kennis die je bezit welke voor jou de beste keuze is.

Wanneer je vandaag nog kijkt bij welke broker je je op je gemak voelt, bijvoorbeeld bij Bitvavo, dan kan je nu je slag nog slaan en investeren in één van deze munten. Maar kijk zeker ook naar wat andere experts zeggen en de munten die zij noemen als groeibriljantjes.

Wanneer je dit allemaal meeneemt in je onderzoek, dan kan je er bijna wel zeker van zijn dat je met een goed beleggingsplan komt en je er op de lange termijn ook het nodige aan over zou kunnen houden. Dat is ook waarom je in de eerste plaats wilt beleggen.

Waar kan ik veilig en tegen lage kosten mijn Bitcoin en andere cryptocurrency kopen?

Wil je op een veilige, eenvoudige en snelle manier jouw cryptocurrency aankopen, dan kunnen wij het bedrijf Bitvavo aanraden. Dit is op het moment van schrijven de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Waarom wij hier zelf ook graag beleggen lees je hieronder:

  • Grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland
  • Eenvoudig platform voor zowel de beginner als de gevorderde
  • Geavanceerde interface om te kunnen traden
  • Makkelijk betalen met iDeal
  • Nederlandse support die je bij eventuele vragen altijd kunnen helpen
  • Handige app waarmee je overal ter wereld kunt handelen
  • Maximaal 0.25% aan handelskosten
  • Over de eerste EUR 1000 handelen betaal je geen handelskosten (geldig over de eerste week)

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wij willen jou alvast heel veel succes wensen met jouw beleggingen en het bouwen aan een mooi vermogen. En probeer niet al jouw eieren in een mandje te doen 😉 Zo heb je wat meer spreiding en loop je wat minder risico.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *