Vandaag nemen wij jou mee in onze Bybit review. Ruim twee miljoen Nederlanders hebben op dit moment een of meerdere cryptomunten in bezit, zo blijkt uit een onderzoek van Multiscope. Dat is een stijging van maar liefst een miljoen in vergelijking met 2018.
Bitcoin en Ethereum zijn de meest populaire cryptocurrencies. Natuurlijk moet je deze digitale munteenheden wel op een veilige manier kunnen kopen. Een van de beste crypto exchanges waar je daarvoor terecht kan is Bybit.
Dit platform kan naar eigen zeggen 100.000 transacties per seconde verwerken. En dat is zeker niet het enige kenmerk waarmee het zich weet te onderscheiden van de concurrentie. Maar kan je er eigenlijk wel met iDeal betalen in Nederland? En hoe zit het bijvoorbeeld met de fees? En is het allemaal wel zo legaal als dat er beweerd wordt? En hoe ligt de samenwerking met Satos?
Een hele grote reden voor ons waarom wij voor dit artikel in de wereld van Bybit zijn gedoken. Wil je graag meer weten van deze exchange en ben je benieuwd naar ons oordeel en ervaringen? Lees dan snel deze review!
- Profiteer van een tijdelijke Exclusieve Bybit deal via bovenstaande groene button:
- Stort $100 en Ontvang $20 Gratis Crypto
- Stort $300 en Ontvang $40 Gratis Crypto
- Let op! 7 dagen geldig na het aanmaken van jouw account
Inhoudsopgave
Wat komt er in deze Bybit review allemaal aan bod?
Wie voor het eerst kennismaakt met crypto komt in een wondere wereld terecht. Allerlei begrippen en exchanges vliegen je om de oren. Wij hadden aan het begin zoiets van: ‘waar moeten we in hemelsnaam beginnen?’. Goed onderzoek vormt de basis van jouw hopelijk succesvolle crypto avontuur.
Het is handig om te beginnen met het vergelijken van exchanges, waar je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Wij helpen je graag een handje bij deze belangrijke taak. Een populaire exchange waar je van alles kunt doen met crypto is Bybit.
Wij schreven deze review om jou een duidelijk beeld te geven van dit relatief nieuwe platform. Wat heeft het te bieden, is het betrouwbaar en wat maakt het uniek? In deze uitgebreide review komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- Alles wat je moet weten over Bybit
- Is Bybit betrouwbaar?
- De razendsnelle opmars van crypto en de rol van Bybit
- Hoe maak je een account aan op Bybit?
- Tips om te traden op Bybit
- Wat zijn de kosten van Bybit?
- Hoe kun je jouw winst uitbetalen?
- Alles over staken bij Bybit
- Hoe werkt papertrading op dit platform?
- Wat zijn de ervaringen met Bybit?
- Wat zijn de voordelen van Bybit?
- Wat zijn de nadelen van Bybit?
- Wat maakt dit platform een uniek en goed bedrijf?
- Wat zijn de ervaringen met de klantenservice van deze exchange?
- Alles over de Bybit wallet (uitleg, voordelen, betrouwbaarheid)
- Wat zijn de verschillen tussen Bybit en Bitvavo?
- Wat zijn de verschillen tussen Bybit en Binance?
- Wat zijn de verschillen tussen Bybit en eToro?
- Wat zijn de verschillen tussen Bybit en Bitget?
- Wat zijn de verschillen tussen Bybit en KuCoin?
- Eindconclusie: Is een account aanmaken bij Bybit wel of geen goed idee?
- Dit zijn de meestgestelde vragen over Bybit
- Tot slot: profiteer van een knallende welkomstbonus
Alles wat je moet weten over Bybit
De wereld telt op dit moment diverse cryptocurrency futures exchanges, maar Bybit is verreweg een van de meest populaire namen. Steeds meer ervaren traders vanuit alle hoeken van de planeet weten dit platform te vinden. Dit terwijl het in 2023 nog maar zijn vijfde verjaardag vierde.
Bybit werd in 2018 opgericht op de Britse Maagdeneilanden en maakte de afgelopen jaren een stormachtige groei door. Op het moment van het schrijven (juni 2023) heeft ruim 15 miljoen gebruikers uit 160 landen. En als alles goed blijft gaan komen er in de nabije toekomst nog veel meer crypto traders bij.
Wie is de oprichter van Bybit?
De oprichter en huidige CEO van Bybit is Ben Zhou, naar eigen zeggen een ‘crypto hodler en BTC gelovige’. Deze ondernemer werd geboren in China en verhuisde rond zijn elfde naar Nieuw-Zeeland. Hij omschrijft zijn familie als een ‘barometer voor het leven’ en zijn moeder ‘degene die de familie bijeen hield’.
Na zijn tienertijd in Nieuw-Zeeland te hebben doorgebracht vervolgde Zhou zijn opleiding aan een college in de Verenigde Staten. Daar ontstond zijn droom om een goede financieel analist te worden. Toch besloot hij om eerst terug te keren naar China voor een positie als algemeen directeur voor de regio ‘Groot China’ bij de wereldwijde Forex broker XM.
Idee voor een gloednieuw platform
Tijdens zijn werkzaamheden voor XM maakte Zhou in 2016 kennis met het fenomeen crypto en zag al snel de enorme potentie. Maar het wereldwijde publiek was naar zijn idee te weinig geïnformeerd.
Zodoende besloot de nieuwe crypto enthousiasteling om een eigen YouTube kanaal op te richten. Dit bleek een groot succes. Toen de koersen in 2017 stegen als een raket ontstond het idee voor een nieuwe crypto exchange: Bybit.
De cryptohandel kon namelijk nog veel verbetering gebruiken, bijvoorbeeld op het gebied van snelheid en klantenservice. Zhou wist zijn idee voor een efficiënt crypto platform uiteindelijk te realiseren in 2018. En de rest is geschiedenis!
Wat is het doel en het motto van Bybit?
Bybit is opgericht met het idee om gebruikers de allerbeste crypto derivaten ervaring te bieden. Het motto is ‘we listen, we care, we improve’ en de lat ligt hoog. Zo is de capaciteit inmiddels 100.000 TPS, wat betekent dat het netwerk ongelooflijk veel transacties per seconde kan verwerken.
Op welke social media accounts is deze exchange actief?
Bybit is uiteraard ook actief op social media. Zo vind je op Twitter de laatste updates en kom je op Facebook in contact met andere gebruikers. Bij deze alle social media platformen van deze exchange:
In welke landen is Bybit actief?
Bybit is wereldwijd actief, ook in Nederland. Wel zijn er een aantal landen waar beperkingen gelden. Dit zijn de Verenigde Staten, Cuba, Singapore, Iran, Syrië, de Kri, Savostopol, Soedan, Noord-Korea en het vasteland van China.
Wat is onze eerste indruk van de Bybit website?
Voor deze Bybit review verdiepten wij ons in alle ins- en outs van de website. Onze eerste indruk is dat het met name geschikt is voor ervaren investeerders. Het platform ziet er modern en strak uit. De verschillende functies in het menu vallen meteen op. Wat een mogelijkheden!
Zo heb je de keuze uit het innemen van long- of shortposities, het verhandelen van futures contracten en werken met een hefboom. Natuurlijk heb je ook de optie om geld te verdienen met ‘spot trading’ in BTC, ETH of een andere crypto. Daar vertellen we zometeen graag meer over.
Professionele helpdesk voor website en app
Bybit heeft niet alleen een overzichtelijke website met allerlei opties, maar ook een app. Die is eenvoudig te downloaden via Google Play en in de App Store. Vervolgens kun je aan de slag met crypto trading, NFT’s en heel veel andere handelsopties.
Voor zowel de website als de app is er een professionele helpdesk 24/7 aanwezig. Dus of je nu een professionele trader bent of redelijk onervaren: bij eventuele vragen en opmerkingen helpt het team van Bybit jou graag.
Handige tools om te helpen met traden
De focus van Bybit ligt op een positieve gebruikerservaring, snelheid en voldoende liquiditeit. Er is zelfs een ‘trading bot’ optie om het handelen te vereenvoudigen. Dit is slechts een van de opties waarmee Bybit haar klanten een positieve crypto trading ervaren wil bezorgen, want ook deze handige tools zijn beschikbaar:
- CopyTrading: Kopieër het handelsgedrag van andere succesvolle crypto traders
- Leader Board: Een handig overzicht van de meest succesvolle handelaren op het platform. Het is mogelijk om hun gedrag te kopiëren via de optie ‘copy’
- MetaTrading: Maak gebruik van autotrading. Dit betekent dat zowel een koop- als een verkooporder door middel van een programma automatisch worden geplaatst
Hoeveel verschillende cryptomunten zijn er te vinden op deze exchange?
Misschien heb je besloten om voor het eerst gebruik te maken van Bybit. Miljoenen investeerders van over de hele wereld zijn je voorgegaan en hebben er waarschijnlijk niet al teveel problemen mee gehad. Laat je echter niet overweldigen door het enorme aanbod aan assets op deze exchange.
Die is op zijn minst indrukwekkend te noemen! Op dit moment zijn er meer dan 270 verschillende cryptomunten beschikbaar. En we verwachten dat dit aantal in de nabije toekomst richting de 300 gaat.
Spot trading op Bybit: zo zit het
Overigens is het wel belangrijk om te weten dat deze exchange een onderscheid maakt tussen ‘spot’ en ‘derivaten’. Wanneer je kiest voor de eerste optie krijgt de cryptocurrencies in bezit.
Op dit moment kun je op de Bybit exchange zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH), EOS (EOS), Ripple (XRP) en USDT (USDT) ‘on spot’ kopen. Deze munten zijn ook beschikbaar voor zogeheten ‘inverse perpetual contracts’, waar we het zometeen even over gaan hebben.
Cryptomunten in jouw wallet
Is het aanschaffen van cryptomunten via ‘spot trading’ gelukt? Dan heb je de eerste belangrijke stap gezet. Vervolgens belanden de munten in jouw wallet op de exchange. Het is ook een optie om gebruik te maken van een externe wallet, bijvoorbeeld op MetaMask.
Hoe ziet het spot trading gedeelte op Bybit er uit?
Eerder schreven we dat we de Bybit website overzichtelijk vonden, hoewel het met name geschikt is voor ervaren traders. Ook de interne gedeeltes zien er netjes en overzichtelijk uit. Zo zie je bij ‘spot trading’ het orderboek rechts duidelijk in beeld.
In het linkergedeelte vind je een grafiek met allerlei verschillende opties, zoals trading indicatoren, candles en timeframes. Ervan traders maken graag gebruik van de indicatoren om het verloop van de koersen te voorspellen en daar op in te spelen.
Verschillende typen orders
Voor het kopen en verkopen van cryptomunten heb je de keuze uit ‘market’, ‘limit’ en ‘conditional’ orders. Laten we even kort kijken naar de betekenis:
- Market order: Jouw cryptomunten worden tegen de eerstvolgende koers gekocht of verkocht.
- Limit order: Hierbij bepaal je vooraf tegen welke koers jouw cryptomunten worden gekocht of verkocht.
- Conditional order: Een koop of verkoop wordt alleen uitgevoerd als er aan bepaalde criteria is voldaan.
Welke cryptomunten zijn beschikbaar voor derivaten?
Er is sprake van een andere situatie bij derivaten, waarbij je in feite alleen handelt in prijsverschillen. Je koopt als het ware een ‘afgeleide’ en bent dus niet in het bezit van de cryptomunt.
Ze komen dus ook niet terecht in jouw persoonlijke wallet of een externe wallet, zoals MetaMask. De cryptocurrencies die beschikbaar zijn voor deze manier van handelen zijn als volgt:
- Bitcoin (BTC)
- EOS (EOS)
- Ethereum (ETH)
- Ripple (XRP)
- USDT (USDT)
- Cardano (ADA)
- Solana (SOL)
- Tezos (XTZ)
- Bitcoin Cash (BCH)
- Dogecoin (DOGE)
- Ethereum Classic (ETC)
- Litecoin (LTC)
- Polkadot (DOT)
- Binance Coin (BNB)
- Polygon (MATIC)
- Chainlink (LINK)
- SushiSwap (SUSHI)
- NEM (XEM)
- UniSwap (UNI)
- Aave (AAVE)
- Filecoin (FIL)
Uitzondering op de regel: inverse perpetual contracts
Een mooi rijtje, maar toch is er wel een uitzondering op de regel. Je hebt namelijk ook nog derivaten die ‘inverse perpetual contracts’ worden genoemd. We schreven er zonet al even kort over. Dit zijn contracten zonder een vervaldatum.
Oftewel: je mag jouw positie in principe onbeperkt aanhouden. En daar moet je juist wel cryptomunten voor bezitten. Maak in dat geval gebruik van de optie ‘spot trading’ en je hebt binnen een paar minuten cryptocurrencies in jouw wallet zitten.
Hoe koop je crypto op Bybit?
Inmiddels weet je hoeveel cryptomunten er op dit populaire platform te vinden zijn en dat je ze op verschillende manieren kunt gebruiken. Maar jouw crypto avontuur begint natuurlijk met een storting in euro’s of andere valuta. En dat kan er gelukkig heel eenvoudig, wat wij een groot pluspunt vinden.
De exchange heeft de optie om euro’s te storten met iDeal via Satos wat erg snel verloopt. Het is dus niet nodig om eerst cryptomunten ergens anders te kopen en die vervolgens naar jouw wallet op deze exchange te sturen.
Is er sprake van een KYC procedure?
Per heden maakt Bybit gebruik van een KYC-procedure bij het aanmaken van een account. Dit omdat ze netjes aan de Nederlandse wetgeving willen voldoen en uiteraard ter bescherming van jou. Zo zijn er zogeheten ‘payment channels’ bij het storten van euro’s. Dit zijn Banxa of Simplex en daar ben je verplicht om een KYC-procedure te volgen. Deel daarbij de volgende gegevens:
- Jouw naam en geboortedatum
- Adres
- Foto van jouw paspoort/ID-kaart/rijbewijs
- Foto van je gezicht
Hoe lang duurt een KYC-procedure?
In principe doorloop je dit proces binnen een minuut of tien. Het is een kleine moeite die de veiligheid van de exchange en haar gebruikers vergroot.
Hoe betrouwbaar is Bybit?
Bybit bestaat sinds 2018 en is dus een relatieve nieuwkomer in de crypto industrie. Toch staat het bekend als een betrouwbaar platform die hackers tot nu buiten de deur heeft gehouden. Wel is de exchange ongereguleerd, wat sommige traders een nadeel vinden.
Een KYC-procedure is netjes van toepassing bij het aanmeldproces. Dit kun je zowel een voordeel als een nadeel vinden. Misschien heb je hier vragen over of andere opmerkingen.
Neem in dat geval contact op met de Engelstalige (binnenkort Nederlandse) servicedesk, die bekend staat als betrouwbaar en vriendelijk. Zelfs CEO Ben Zhou is te bereiken via zijn eigen Twitter account. Wat betreft vriendelijkheid en transparantie gooit Bybit dus hoge ogen.
Gebruik van Bybit demo
Zoals we eerder aangaven is Bybit met name geschikt voor ervaren traders. Wel fijn is dat je eerst gebruik mag maken van een demo om kennis te maken met het platform. Op die manier ontdek je alvast het dashboard en alle bijbehorende functies. Een goede voorbereiding is het halve werk!
Beveiliging is ook deels eigen verantwoordelijkheid
Het is belangrijk dat een exchange veilig en betrouwbaar is. Toch heb je zelf ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Op dit platform heb je de optie om jouw account met 2-factor authenticatie te beveiligen. Dit is een extra beveiligingslaag waarbij je meerdere stappen moet doorlopen om toegang te krijgen tot jouw account.
Zo moet je na het invullen van het wachtwoord bijvoorbeeld een code invoeren die op een app staat van jouw smartphone. Deze manier van beveiligen houdt hackers buiten de deur.
Hardware wallets het meest veilig
Ondanks 2-factor-authenticatie blijven hardware wallets de meest veilige manier om crypto op te slaan. Dit betekent dat het digitale geld op een extern apparaat staat die niet verbonden is met het internet. Populaire crypto hardware wallets zijn bijvoorbeeld de Ledger Nano S of de Trezor Model T.
De razendsnelle opmars van crypto en de rol van Bybit
Waar ter wereld je ook woont: de kans is groot dat je wel eens van Bitcoin hebt gehoord. Deze digitale munt is toegankelijk voor arm en rijk, jong en oud. Het is altijd mogelijk om een deel van deze cryptocurrency te kopen, of je je nu in een hippe wijk in Zuid-Amerika, in een appartement in een Amerikaanse stad of in een rijtjeswoning in een Europees land woont. Laten we eens een duik nemen in de wondere wereld van crypto.
Wat zijn cryptocurrencies?
Cryptocurrencies zijn niet meer weg te denken uit onze digitale wereld. Uit onderzoek van Crypto.com ligt het aantal gebruikers op onze planeet inmiddels op meer dan 100 miljoen! En wie regelmatig tijdschriften leest of op het internet surft komt het fenomeen vroeg of laat tegen.
Je kunt cryptocurrency simpel gezegd zien als digitaal geld. Het is een transactiemiddel tussen twee personen. Zo kun je bijvoorbeeld digitaal geld in de vorm van Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) versturen of ontvangen.
Het is decentraal, wat betekent dat er bij de transactie geen derde partij is betrokken. Banken of financiële instellingen hebben er dus helemaal niets over te zeggen.
Wanneer ontstond crypto?
Het fenomeen crypto begon in 2008. In augustus van dat jaar registreerde Satoshi Nakamoto ‘Bitcoin.org’. Tevens schreef hij een whitepaper waarin hij de kern van zijn nieuwe digitale geldsysteem uitlegde. Dit moest peer-to-peer zijn, zonder betrokkenheid van derde partijen.
Volgens Nakamoto is het een probleem dat er veel vertrouwen nodig is om traditionele valuta’s te laten functioneren, maar dat dit regelmatig wordt beschaamd door de centrale banken.
Zijn uitvinding Bitcoin moest daar een einde aanmaken. Op 9 januari 2009 maakte de wereld voor het eerst kennis met het netwerk. Een historisch moment!
Het nalatenschap van Satoshi Nakamoto
Nakamoto werkte tot 2010 aan zijn project Bitcoin en verdween toen uit beeld. Sindsdien lijkt hij of zij in rook te zijn opgegaan. Maar het nalatenschap is levend: een digitaal betaalsysteem dat open-source is. Iedereen mag het kosteloos bekijken, gebruiken of er een bijdrage aan leveren.
Wat is blockchain en hoe werkt het?
Blokchain speelt een onmisbare rol als het om cryptocurrencies gaat. Je kunt het zien als een database waarin informatie met behulp van encryptie op een veilige manier wordt opgeslagen. We noemen de blockchain ook wel een ‘gedistribueerd grootboek’.
Encryptie is een code die alleen leesbaar is voor gebruikers en niet voor buitenstaanders. Daarbij wordt een leesbare tekst omgezet in een versleutelde tekst.
Op het moment dat er een transactie met crypto plaatsvindt, wordt het gecontroleerd en gevalideerd door zogeheten miners. Is alles in orde, dan komen de gegevens in een nieuw blok terecht. Deze blokken vormen met elkaar een keten: de blockchain.
Hoe zit het met crypto en censuur?
Wanneer je een transactie met traditionele valuta uitvoert is de bank altijd betrokken. Sterker nog: wanneer er iets niet in orde lijkt kan de financiële instelling de transactie blokkeren. De enige manier waarop je ontkomt aan censuur is het persoonlijk uitwisselen van contant geld.
Bij crypto is bemoeienis en censuur verleden tijd. Het is immers decentraal en derde partijen oefenen er dus geen enkele invloed op uit. Wat dat betreft heeft Satoshi Nakamoto voor een revolutie gezorgd.
Is crypto echt anoniem?
De anonimiteit van transacties is een van de kenmerken van crypto. De wallet adressen van de afzonder en de ontvanger zijn toegankelijk voor iedereen over de hele wereld, maar verder weet je niets. Dit garandeert 100 procent privacy.
Alleen de eigenaar van de crypto wallet heeft toegang tot de informatie. Die wordt beveiligd in de vorm van een zogeheten ‘private key’. Dit is in feite een stukje code waarmee belangrijke data wordt versleuteld. Je gebruikt de private key om aan te tonen dat jij de eigenaar bent van de cryptomunten in de wallet.
Wat is de KYC-procedure?
Wie een account aanmaakt op cryptocurrency exchanges zoals Bybit krijgt waarschijnlijk te maken de Know-Your-Customer (KYC) procedure. Van de overheid is het verplicht om klanten te vragen naar hun persoonlijke gegevens, om een betrouwbaar klantenbestand te garanderen.
Dit staat natuurlijk haaks op het privacy element van crypto. Tegelijkertijd zorgt het er wel voor dat exchanges veiliger kunnen opereren. Wil je echt anoniem blijven? Dan is er maar één manier: een crypto wallet gebruiken zonder een exchange, bijvoorbeeld in de vorm van een hardware wallet
Hoe kun je cryptocurrencies op een veilige manier bewaren?
Overweeg je om cryptomunten te kopen via Bybit of heb je dat al gedaan? Dan moet je ze natuurlijk wel ergens kunnen bewaren. De meeste exchanges geven jou na het kopen van cryptocurrencies een gratis wallet. Dit betekent overigens wel dat ze de private keys zelf in handen hebben. Ze bewaren de munten voor jou, maar je hebt ze niet écht in het bezit.
Welke toegevoegde waarde heeft Bybit voor de cryptowereld?
De cryptomarkt telt inmiddels tientallen exchanges, zowel nationaal als internationaal. Zo kennen we in Nederland onder andere Bitvavo, BCM en BLOX. Internationaal gooit Bybit inmiddels hoge ogen, net als Binance en Coinbase.
Bybit weet zich te onderscheiden van concurrenten omdat je er veel meer kunt doen dan het kopen en verkopen van crypto alleen. Zo is het mogelijk om aan leverage trading te doen, wat inhoudt dat je werkt met een hefboom functie.
Op die manier maximaliseer je jouw winst bij een positieve trade. Dit betekent echter ook dat je bij een slechte trade veel kunt verliezen. Wel zijn er geavanceerde tools beschikbaar voor risicobeheer, zoals een stop-loss functie.
Snel en efficiënt traden
Ook belangrijk is dat dit platform inspeelt op de groeiende behoefte aan snel en efficiënt traden. Het maakt gebruik van een geavanceerde trading engine die in staat is om maar liefst 100.000 transacties per seconde (TSP) te verwerken. Het uitvoeren van orders vindt dus enkele seconden plaats. Bovendien is de liquiditeit van dit platform uitstekend, waardoor er bijna nooit sprake is van down-time.
Hoe maak je een account aan op Bybit?
Bybit telt inmiddels miljoenen gebruikers van over de hele wereld en dat is niet zomaar. Veel crypto enthousiastelingen vinden het fijn dat ze niet al teveel gegevens hoeven te delen bij het aanmaken van een gratis account.
Na het volgen van een KYC-procedure worden jouw gegevens geverifieerd. Dit gaat allemaal vrij eenvoudig en spreekt eigenlijk voor zich. Daarnaast moet je een sterk wachtwoord verzinnen.
Vervolgens ontvang je een e-mail of of een SMS (bij een registratie met de mobiele telefoon) met een verificatiecode. Vul die in en begin meteen aan jouw crypto avontuur op dit platform.
Stappenplan: Zo voeg je twee-factor-authenticatie toe
Onderschat niet hoe belangrijk het hebben van een sterk wachtwoord is. Teveel mensen gebruiken nog hun geboortedatum of iets anders dat nogal voor de hand ligt. Maak het hackers vooral niet te gemakkelijk en hou ze buiten de boot met een sterk wachtwoord én twee-factor-authenticatie.
Deze extra beveiligingslaag is eenvoudig in te stellen door het downloaden van de Google authenticator applicatie. Die is te vinden in de Google Play Store of de Apple Store. We helpen je graag een handje met dit stappenplan:
Stap 1: Ga naar het gedeelte ‘Accountbeveiliging’ op de Bybit site.
Stap 2: Scroll naar het ‘Google two factor’ gedeelte.
Stap 3: Klik op settings. Als het goed is kun je daarna een verificatiecode sturen.
Stap 4: Klik op ‘Send verification code’.
Stap 5: Op jouw e-mailadres of mobiele telefoon nummer ontvang je een verificatiecode, bestaande uit zes nummers, dat gekoppeld is aan het account dat je hebt geregistreerd
Stap 6: Voer de code van 6 cijfers in en klik op ‘Confirm’. Als het goed is verschijnt daarna het QR-code venster.
Stap 7: Open de Google authenticatie app en klik op symbool met een plusje. Klik daarna op ‘barcode scannen’.
Stap 8: Nadat de QR code is gescand wordt jouw account onderdeel van de Google Authenticator app. Als het goed is kun je de code van 6 cijfers nu lezen.
Stap 9: Voer de code in en klik tenslotte op ‘confirm/bevestigen’.
Hoe begin je met traden op Bybit?
De eerste dag dat je begint met traden op Bybit zal je waarschijnlijk niet snel vergeten. Je hebt op een vrij eenvoudige manier een account aangemaakt en nu gaat het echt beginnen! Bovendien heb je een schat aan mogelijkheden.
Zo werkt het platform samen met Trading View en heb je de keuze uit limit orders, stop orders, spot trading en leverage trading. Een ander uniek element van deze exchange is dat je er zowel long als short mee kan gaan.
We vertellen je zometeen graag iets meer over deze extra opties. Maar laten we bij het begin beginnen: het storten van geld. Hoe doe je dat op Bybit? Dit kan zowel met crypto als euro’s. Volg ons stappenplan en ontdek hoe eenvoudig dat eigenlijk is.
Stappenplan: Zo stort je crypto’s op Bybit
Stap 1: Het storten van crypto op dit platform is alleen mogelijk als je er genoeg van in je wallet hebt. Is dat niet het geval? Koop dan eerst crypto’s, bijvoorbeeld bij een aanbieder als Bitvavo, dat een maximale fee van slechts 0.25 procent hanteert.
Stap 2: Log in bij jouw account op Bybit en klik op het gedeelte ‘My Assets’.
Stap 3: Als het goed is zie je een aantal cryptomunten staan. Klik op ‘Deposit’ bij de crypto die je wil starten. Vervolgens verschijnt er een pop-up met een wallet adres.
Stap 4: Kopiëer de ontvangstcode of scan de QR code.
Stap 5: Ga naar de wallet waarin je jouw cryptomunten hebt opgeslagen. Plak daarin het ontvangstadres. Tip: controleer een paar keer of het adres klopt. Is dat niet het geval, dan raak je jouw waardevolle cryptomunten kwijt. En dat is zonde!
Stap 6: Geef aan hoeveel crypto je wil versturen.
Stap 7: Is alles in orde? Klik dan op ‘confirm’
Stappenplan: Zo stort je op Bybit geld met iDeal of Bancontact
Stap 1: Bybit en iDeal is een goede combinatie. Dit online betaalmiddel is inmiddels niet meer weg te denken uit Nederland. Om er een storting mee te maken op deze crypto exchange dien je als eerste te klikken op ‘Fiat Gateway’.
Stap 2: Geef aan welke cryptomunt(en) je graag in de Bybit wallet wil ontvangen.
Stap 3: Selecteer de optie ‘EUR’ om aan te geven dat je met euro’s wil betalen.
Stap 4: Vul het bedrag aan euro’s in die je graag wil storten. Klik daarna op ‘Buy now’
Stap 5: Je wordt doorverwezen naar een betaalprovider die iDeal aanbiedt.
Fee betalen bij iDeal
Een storting op Bybit met behulp van iDeal via het partnership met Satos is overigens niet helemaal gratis. Waarschijnlijk is er sprake van een fee. Als het goed is staat dit in de voorwaarden vermeld, dus lees dit altijd door.
Ook is de kans groot dat de betaalprovider om jouw legitimatie vraagt. Dit is verplicht volgens de Nederlandse wet, dus daar ontkom je simpelweg niet aan. Ben je akkoord met alles? Bevestig dan de transactie.
Hoe begin je met traden op Bybit?
Na het storten van jouw geld, in crypto of in euro’s, is het nu echt tijd om aan de slag te gaan op Bybit. Je zou kunnen beginnen met het plaatsen van een long of short positie. Dit houdt in dat je speculeert of de koers van een bepaalde cryptomunt gaat stijgen (long) of dalen (short).
Jouw voorspelling baseer je bijvoorbeeld op bepaalde grafieken of ontwikkelingen op de markt. Heb je het aan het juiste eind, dan verdien je geld. Long of short: de keuze is helemaal aan jou. Volg dit stappenplan bij het plaatsen van een long of short positie op Bybit:
Stap 1: Log in op jouw account.
Stap 2: Klik op de optie Trade’ in de linkerbovenhoek en selecteer het door jou gewenste contract.
Stap 3: Selecteer het soort order dat je graag wil plaatsen, te vinden in de rechterbovenhoek. De opties waaruit je kan kiezen zijn ‘limit’, ‘market’ of ‘conditional’. Eerder in dit artikel schreven we er al even over.
Stap 4: De orders zijn onderverdeeld in ‘cross’ of ‘isolated’. Misschien klinken deze begrippen je niet bekend in de oren, maar we leggen het graag even kort uit. ‘Cross’ betekent dat jouw marge over al jouw open posities wordt verdeeld. Wil je de marge echter alleen gebruiken voor jouw huidige order? Kies dan voor ‘Isolated’.
Stap 5: Een belangrijk kenmerk van ‘Isolated’ is dat het de zogeheten ‘leverage’ optie aanbiedt. Oftewel: een hefboomoptie, die jou de mogelijkheid geeft om meer te verdienen met een bepaalde trade (mits de trade succesvol is natuurlijk)
Stap 6: Ga naar het ‘Order price’ gedeelte en geef aan bij welke prijs de order uitgevoerd dient te worden.
Stap 7: Onder ‘Order price’ staat een slider waarmee je aangeeft hoeveel je graag in jouw positie wil plaatsen.
Stap 9: Klik op de optie ‘Buy/Long’ als je ‘long’ wil gaan en op ‘Sell/Short with TP/SL’ voor een ‘short’ positie.
Stap 10: Als het goed is verschijnt er een pop-up met een overzicht van jouw order. Controleer alles wat je hebt ingevuld.
Stap 11: Is alles in orde? Klik dan op ‘Confirm’.
Wat zijn eeuwigdurende contracten op Bybit en hoe plaats je ze?
Bybit is om verschillende redenen een unieke exchange. Zo is het vrij uniek dat je op dit platform de keuze hebt tussen twee zogeheten ‘eeuwigdurende contracten’, namelijk Inverse (Coin) en USDT. Dit zijn termijncontracten zonder vervaldatum.
Misschien denk je: ‘waar hebben jullie het over?’. Op de dynamische en volatiele cryptomarkt hebben eeuwigdurende contracten een bijzondere positie. Ze hebben de manier waarop traders speculeren op crypto veranderd.
Ook hun risicobeheer is niet meer hetzelfde. Maar om te begrijpen waarom dit zo is moet je eerst kennis hebben van de basisbeginselen van futures contracten, die ook wel bekend staan als ‘termijn contracten’.
Wat zijn eeuwigdurende contracten?
Eeuwigdurende contracten, in het Engels ook wel bekend als perpetual contracts, lijken in de basis op traditionele termijncontracten, maar toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. In tegenstelling tot hun tegenhangers hebben ze bijvoorbeeld geen vervaldatum.
Daardoor hebben traders de vrijheid om hun posities voor onbepaalde tijd aan te houden. Deze unieke eigenschap heeft meteen gevolgen. Zolang een handelaar voldoende marge aanhoudt om potentiële verliezen te dekken, kan hij of zij het contract zo lang kan aanhouden als hij wil.
Hoe begin je met een perpetual contract?
Inmiddels weet je wat een futures contract en een eeuwigdurend contract is. Wil je hier graag zelf mee beginnen? Dan moet je eerst een bepaald bedrag aan margin storten.
Dit is in feite een waarborgsom die jou beschermt tegen eventuele verliezen. De margevereiste varieert op basis van de handelsgrootte en de gebruikte hefboomwerking.
Perpetual contracts in de praktijk
Zodra de marge is veiliggesteld, is het tijd om met dit type contract aan de slag te gaan. Dit doe je de onderliggende waarde te kopen (long te gaan) of te verkopen (short te gaan). Laten we even een praktijkvoorbeeld gebruiken om het een en ander te verduidelijken.
Wanneer een trader bijvoorbeeld een stijging van de prijs van Ethereum (ETH) verwacht, kan hij of zij een doorlopend contract aangaan door Ethereum te kopen.
Stijgt de prijs van deze crypto zoals verwacht? Dan maak je winst. Maar van het omgekeerde kan helaas ook sprake zijn. In dat geval leidt een daling van de Ethereum koers tot verlies.
Wat is het verschil tussen traditionele en eeuwigdurende contracten?
Een ander belangrijk verschil tussen eeuwigdurende contracten en traditionele termijncontracten is de manier waarop ze het proces afwikkelen. Terwijl traditionele termijncontracten de levering van de onderliggende waarde vereisen bij de afwikkeling, worden eeuwigdurende contracten meestal afgewikkeld in cryptocurrency.
Dit vermindert de complexiteit die gepaard gaat met het daadwerkelijk ontvangen van de onderliggende waarde. Dit maakt de handel veel gemakkelijker en efficiënter.
Welke functie heeft dit type contract?
Perpetual contracts zijn zeer nuttig voor zowel speculatieve doeleinden als risicomanagementstrategieën. Niet voor niets gebruiken veel crypto traders ze graag om te speculeren op de prijsbewegingen van specifieke activa, zoals Bitcoin of Ethereum.
Daarnaast vormen deze contracten vaak een vorm van bescherming tegen prijsschommelingen van de onderliggende waarde. Natuurlijk kun je bepaalde risico’s op de cryptomarkt nooit helemaal afsluiten. Toch is het interessant. Stel dat je actief bent op de cryptomarkt en een aanzienlijke positie in Litecoin hebt.
Ondertussen maak je je zorgen over mogelijke prijsdalingen. In dat geval zou je een eeuwigdurend contract kunnen gebruiken om potentiële verliezen te beperken. Het komt er dus op neer dat je een extra beveiligingslaag toevoegt aan jouw beleggingsstrategie. En dat is geen slecht idee op deze onvoorspelbare markt!
Hefboom optie: durf jij het aan?
Een andere voor de populariteit van dit type contracten bij traders is de mogelijkheid van een hoge hefboom. Daarmee kun je jouw potentiële winsten (of verliezen) vergroten met een vrij lage investering.
We raden wel aan om voorzichtig te te werk bij het gebruik van een hoge hefboom. Je kunt immers ook grote bedragen verliezen. En niemand heeft altijd het geluk aan zijn zijde. Voorzichtigheid en balans is belangrijk wanneer je kiest voor deze manier van traden.
Door effectief gebruik te maken van deze contracten en een aantal strategieën voor risicobeheer toe te passen, kun je de potentie van eeuwigdurende contracten zeker optimaal benutten. En Bybit geeft jou die kans. Durf jij het aan?
Hoe kun je jouw winst uitbetalen op Bybit?
Heb je winst behaald op Bybit? Goed nieuws! Misschien wil je graag een uitbetaling doen. Op dit moment (juni 2023) is dat alleen mogelijk met BTC, ETH, XRP, EOS en USDT. Er zijn drie vaste opname tijden per dag, namelijk 08:00, 16:00 en 00:00 Midden-Europese tijd.
Hou er rekening mee dat het uitvoeren van een opname gemiddeld een halfuur in beslag neemt. Ook belangrijk om te weten is dat een opname alleen mogelijk is als je twee-factor-authenticatie (2FA) hebt ingesteld, waar wel al eerder over schreven. Heb je dit en wil je graag jouw winst op je rekening storten? Volg dan ons handige stappenplan:
Stap 1: Log in op jouw Bybit account.
Stap 2: Bezoek de pagina ‘Activa’ om crypto op te nemen.
Stap 3: Als het goed is zie je de knop ‘Withdraw’ staan. Klik daar op.
Stap 4: Geef aan welke cryptocurrency je wil opnemen.
Stap 5: Als het goed is verschijnt er nu een pop-up waarin je jouw bestemmingsadres kan selecteren.
Stap 6: Is er nog geen sprake van een bestemmingsadres? Voeg deze dan toe.
Stap 7: Voer het adres in waar je de cryptomunt naar toe wil sturen.
Stap 8: Controleer alle gegevens
Stap 9: Is alles in orde? Klik dan op ‘confirm’. Bevestig jouw actie door de 6 cijfers van 2FA in te vullen
Stap 10: Klik op het opnameadres en vervolgens op de ‘submit’ knop.
Wie een opnameverzoek heeft ingediend ontvangt als het goed is een bevestigingse-mail. Volg dit korte stappenplan:
Stap 1: Klik op de e-mailverificatielink
Stap 2: Voltooi de opname door te klikken op de verificatieknop in de link
Wat zijn de kosten van Bybit?
Vrijwel elke crypto exchange brengt kosten met zich mee en Bybit vormt daar geen uitzondering op. Wel hebben we alvast goed nieuws: Bybit rekent geen stortingskosten! Wat je precies moet betalen is afhankelijk van de handelsproducten die je op het platform gebruikt.
En zoals je weet zijn dat er aardig wat! Wij zijn er in elk geval van onder de indruk en begrijpen goed dat dit kosten met zich meebrengt. Vrijwel elk handelsproduct heeft een eigen tarief. Laten we er eens uitgebreid naar kijken.
Kosten voor de spotmarkt
In het spotmarkt-gedeelte van Bybit kun je cryptomunten kopen en verkopen. Daarbij zijn er kosten voor ‘makers’ en ‘takers’, die 0.1 procent van het totaal verhandelde bedrag betreffen.
Kosten voor futures
De vergoedingen voor USDT en inverse contracten futures liggen iets hoger. Om precies te zijn 0,06 procent voor ‘Takers’ en 0,01 procent voor ‘Makers’. Dit percentage betaal je over de nominale waarde van jouw transactie.
Bij de zogeheten ‘USDC Perpetual trading-producten’ betaal je weer een ander tarief, namelijk 0,75 procent voor ‘Takers’ en 0,01 procent voor ‘Makers’. Interessant om te weten is dat deze kosten lager liggen wanneer je een VIP-lid bent van Bybit. Vergeet overigens niet dat er voor een liquidatievergoeding ook een tarief geldt, namelijk 0.2 procent.
Opties
Wil je graag een cryptocurrency optie plaatsen op Bybit? Dan ben je zeker niet de enige. In dat geval betalen ‘Makers’ en ‘Takers’ allebei 0,03 procent. Bij USDC betaal je handelskosten wanneer je een positie opent of sluit.
Kosten voor storting met fiat
Dagelijks storten duizenden gebruikers van Bybit geld met fiat. Daar gelden de volgende tarieven voor:
Binnen de Europese Unie: 1,10 procent voor VISA en MasterCard
Niet-inwoners van de EU: 3,05 procent (VISA), 2,70 procent (Mastercard)
Kosten per cryptomunt: maker’s korting en taker’s fee
Tenslotte willen we benadrukken dat de opnamekosten variëren per cryptomunt die je opneemt. Laten we daarom alles even op een rijtje zetten:
Contract | Maker’s korting | Taker’s fee |
BTC/USD | -0,025 procent | 0.075 procent |
ETH/USD | -0,025 procent | 0.075 procent |
XRP/USD | -0,025 procent | 0.075 procent |
EOS/USD | -0,025 procent | 0.075 procent |
BTC/USDT | -0,025 procent | 0.075 procent |
ETH/USDT | -0.025 procent | 0.075 procent |
LINK/USDT | -0,025 procent | 0.075 procent |
LTC/USDT | -0,025 procent | 0.075 procent |
XTZ/USDT | -0,025 procent | 0.075 procent |
Alles wat je met weten over staken bij Bybit
Extra rendement verdienen met crypto zonder dat je hoeft te traden? Dat is zeker mogelijk op Bybit. Het is namelijk een van de platforms waar je crypto kan staken. Dit betekent dat je jouw cryptomunten voor een bepaalde periode vastzet.
Daarmee ondersteun je het blockchain netwerk. En in ruil voor jouw hulp ontvang je rente in de vorm van crypto. Een mooie manier om extra rendement te creëeren zonder dat je er veel voor hoeft te doen!
Beginnen met staking op Bybit: Bybit Earn
Het ‘Bybit Earn’ programma geeft jou de kans om verschillende cryptomunten te staken. Het is gelukkig niet heel ingewikkeld om te doen, dus ook geschikt voor beginnende crypto investeerders.
Om te beginnen moet je al in het bezit zijn van een of meerdere cryptocurrencies. Is dat het geval? Laten we je dan een handje helpen met dit stappenplan:
Stap 1: Log in op jouw Bybit account.
Stap 2: De hoofdpagina verschijnt in beeld. Bovenin het scherm zie je het gedeelte ‘Earn’ staan.
Stap 3: Klik niet op ‘Earn’, maar beweeg er in plaats daarvan over heen met je muis
Stap 4: Als het goed is zie je een submenu staan met onder andere ‘Bybit’ Savings
Stap 5: Klik op ‘Bybit Savings’.
Stap 6: Scroll daarna naar beneden en klik op ‘Alle Producten’. Vervolgens zie je alle cryptocurrencies die op Bybit te staken zijn.
Stap 7: Kies de cryptomunt die je wil staken. Klik daarna op ‘Stake Now’.
Stap 8: Controleer of alles in orde is en klik daarna opnieuw op ‘Stake Now’ om je keuze te bevestigen.
Welke cryptomunten kun je staken op Bybit?
Bybit heeft inmiddels een mooie lijst van ‘staking coins’. De rendementen die je kunt behalen verschillen per crypto. Laten we ze even overzichtelijk op een rijtje zetten, dat maakt het alleen maar eenvoudiger om te kiezen:
Naam van de cryptomunt | Wat is de rente op jaarlijkse basis? |
Avalanche (AVAX) | 5,20 procent |
Axie Infinity (AXS) | 2,20 procent |
Bella Protocol (BEL) | 999 procent |
Bitcoin (BTC) | 2 procent |
Binance USD (BUSD) | 2,20 procent |
BitDAO (BIT) | 2,50 procent |
Cardano (ADA) | 2,33 procent |
Cosmos (ATOM) | 2,78 procent |
Dai (DAI) | 3 procent |
Ethereum (ETH) | 2,50 procent |
Fantom (FTM) | 1,34 procnt |
Harmony (ONE) | 2,92 procent |
Kasta (KASTA) | 6,5 procent |
Near Protocol (NEAR) | 4,40 procent |
Polkadot (DOT) | 5,50 procent |
Polygon (MATIC) | 4,13 procent |
Shiba Inu (SHIB) | 0,94 procent |
Solana (SOL) | 2,20 procent |
Tether (USDT) | 4,25 procent |
Throne (THN) | 999 procent |
USD Coin (USDC) | 5,50 procent |
Brengt staking ook risico’s met zich mee?
Heb je een of meerdere van bovenstaande cryptomunten gestaked? Dan beloont Bybit jou elke 24 uur met ‘rente’ die rechtstreeks in jouw wallet belandt. Je kunt dit geld laten uitbetalen of om het eventueel weer te staken. Dit klinkt allemaal heel positief, maar er is ook een andere kant.
Zo kun je bepaalde crypto alleen staken wanneer ze voor een bepaalde periode zijn vergrendeld. Dit betekent dat je er een bepaalde periode niet bij kan.
Dat hoeft in principe geen probleem te zijn, maar wanneer de koersen crashen kun je geen kant op. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij investeerders in Terra (LUNA). Een deel van de crypto beleggers raakte binnen een dag helaas veel geld kwijt.
Goed onderzoek is belangrijk
Wees je dus goed bewust van de risico’s van staking. Het kan je veel rendement opleveren, maar is ook niet honderd procent veilig. Voer daarom altijd een onderzoek uit naar een bepaalde cryptomunt voordat je het besluit te staken.
Bybit testomgeving: papertrading en demo
Wie voor het eerst in de cryptowereld stapt ontdekt een schat aan mogelijkheden. Neem nu papertrading, wat betekent dat je op een fictieve manier handelt met crypto. Het dus gaat niet om echt geld, maar om een demo waarin je alle kneepjes van het vak leert.
Je loopt dus geen enkel financieel risico en leert wel de valkuilen van de onvoorspelbare cryptomarkt kennen. Een van de meest populaire trading accounts van dit moment vind je op Bybit. Het enige wat je hoeft te doen om te beginnen is het aanmaken van een account op www.testnet.Bybit.com.
Vervolgens ontvang je verschillende testnet munten om te beginnen met ‘traden op papier’. Ondertussen is de interface van het Bybit handelsplatform levensecht en zie je allerlei cryptoprijzen en belangrijke statistieken.
De ideale leeromgeving voor beginnende traders
Het testnet van Bybit ziet er fantastisch uit. Het is de ideale leeromgeving voor traders die voorzichtig hun eerste stapjes zetten in de wondere wereld van crypto.
Verdiep je in verschillende handelsstrategieën en probeer ze zonder risico eens uit. Heb je het idee dat je echt een pro bent in papertrading? Dan is het tijd voor de volgende stap: het aanmaken van een account op het Bybit mainnet om echt te beginnen.
Tip: gebruik ook het Copytrading platform
Kun je nog wel wat extra tips en ondersteuning gebruiken? Ook het Copytrading platform van Bybit is aan te raden. We schreven er eerder in deze review al eens over. Het betekent dat je het handelsgedrag van ervaren crypto traders kopieert en uitvoert. We wensen je veel succes!
Wat zijn de ervaringen met Bybit?
Voor deze review wierpen wij een blik op de ervaringen met Bybit. Is het gebruiksvriendelijk, veilig en biedt het voldoende opties voor traden en technische analyse? De reviews van andere bedrijven zijn over het algemeen positief.
Zo noemt Medium.com dit platform ‘betrouwbaar’ en ‘transparant’. Ook over de klantenservice is men positief. De bekende website Cryptonews.com spreekt over Bybit als een ‘gevestigd en respectabel platform’.
Er is voldoende handelsondersteuning beschikbaar. Bovendien hebben crypto beleggers allerlei opties, van margin trading tot spot trading en nog veel meer. Ook de beveiliging en de interface is volgens Cryptonews.com uitstekend.
Met name geschikt voor ervaren crypto beleggers
Wij zijn het grotendeel eens met Cryptonews.com. De interface en de vele opties zijn inderdaad een groot pluspunt van Bybit. Aan de andere kant kunnen wij ons ook vinden in het oordeel van Beleggersplek.nl.
Die noemt Bybit een platform die met name geschikt is voor ervaren crypto beleggers. En dat klopt ook wel, want veel functies zijn erg geavancerd. Wie snel rijk wil worden kan beter iets anders gaan zoeken.
Welke beoordeling geven klanten?
Uiteindelijk zijn het de klanten het succes of het falen van een bedrijf bepalen. Crypto exchanges vormen daarop geen uitzondering. De recensies van crypto beleggers op TrustPilot zijn gemiddeld, namelijk 2.5 van de 5 sterren.
Wel zijn er 89 reviews, dus dat is niet heel veel. 59 procent van de klanten vindt de dienstverlening ‘gemiddeld’, ‘beneden peil’ of ‘slecht’. Bij deze een kleine greep uit de reviews (vertaald):
“Ik had wat problemen met het storten en zelfs opnemen van BTC en USDT, maar ik denk dat het platform nog in ontwikkeling is. Wees te hard bij kleine fouten. Geef ze de tijd. Ze zijn net begonnen. De cryptogemeenschap heeft meer veilige exchanges zoals Bybit nodig.”
– David Perry
“Mijn tweede exchange qua gebruikt. Alles werkt soepel. Misschien in sommige opzichten zelfs beter dan Binance.”
– Romi Mishra
“Hoewel ik de tutorial een paar keer moest bekijken om volledig te begrijpen hoe alles werkt, is het nog steeds veel functioneler en gebruiksvriendelijker dan elk ander handelsplatform dat ik ben tegengekomen.”
– Asa Mortimer
Wat zijn de voordelen en nadelen van Bybit?
Geen enkele exchange is perfect, ook Bybit niet. Bovendien is het platform nog maar vijf jaar oud. Verbetering is dus altijd mogelijk, zoals de reviews van klanten ook aangeven. Dit platform brengt zoals je hebt kunnen lezen allerlei voordelen met zich mee.
Maar we kunnen in deze Bybit review de nadelen ook niet onbenoemd laten, want die zijn er wel zeker. Speciaal voor jou hebben we ze overzichtelijk op een rijtje gezet.
Wat zijn de voordelen van Bybit?
- Het aanmeldproces is eenvoudig en verloopt snel.
- Zeer snelle transactiesnelheid.
- Je kunt er handelen in cryptocurrencies tot een 1:100 hefboom.
- Opnames van fiat naar bank verlopen veilig, snel en efficiënt.
- Mobiele app beschikbaar met dezelfde functionaliteiten als op de website.
- Veel extra handelsopties beschikbaar, waaronder trading bots en copytrading.
Wat zijn de nadelen van Bybit?
- De crypto exchange is ongereguleerd en dat vindt niet iedere investeerder een fijne gedachte.
- Weinig handelsparen voor trading bots beschikbaar.
- Met name geschikt voor ervaren crypto traders vanwege de complexe handelsfunctionaliteiten.
- (nog) Geen Nederlandstalige klantenservice voor hulp met de exchange en de app.
Wat maakt Bybit wel of geen goed bedrijf?
De concurrentie op de cryptomarkt is moordend. Elke dag komen er meer crypto bedrijven bij, van blockchain startups tot exchanges. Toch lukt het Bybit om zich te onderscheiden. Hoe? Door net een stapje hoger te gaan bij het aanbieden van handelsopties.
Die zijn zeer geavanceerd en daardoor uiterst geschikt voor ervaren crypto traders. Of wie weet heb je wel een financiële opleiding gevolgd. Ook dan is dit een interessant platform om eens een kijkje op te nemen. Op dit platform moet je echt weten wat je aan het doen bent.
Aan de andere kant vormen de complexe handelsfuncties wel een drempel voor beginnende crypto beleggers. En dat terwijl oprichter Ben Zhou crypto juist toegankelijk wil maken voor een breed publiek.
Waarom is deze exchange wel of niet interessant voor jou?
Twijfel je of je een account aan moet maken op Bybit? Probeer dan eerst eens de Bybit demo. Het maakt deel uit van ‘paper trading’, wat betekent dat je met fictief crypto geld gaat ‘handelen’. Dit is geheel risicovrij en je ontdekt vrij snel of traden op deze exchange iets voor je is.
De lage commissies van dit platform (maximaal 0,1 procent) trekken veel crypto beleggers uiteindelijk over de streep om er écht te gaan handelen. Niet voor niets is Bybit een populair internationaal bedrijf met klanten vanuit de hele wereld.
De vrij lage kosten zijn daarbij een voordeel, maar het ongereguleerde karakter weer een nadeel. Is dit bedrijf interessant voor jou? Daar kunnen wij geen antwoord op geven. Het is echt afhankelijk van jouw eigen wensen en voorkeuren.
Wat zijn de ervaringen met de klantenservice van Bybit?
De beoordelingen van de klantenservice van Bybit zijn wisselend. Internationale klanten zijn blij met het feit dat ze 24 uur per dag terecht kunnen bij een helpdesk. Die is echter wel alleen via een chatfunctie en Twitter te bereiken.
En of ze snel antwoorden is afhankelijk van de drukte die dag. Wel bijzonder is dat je CEO Ben Zhou via Twitter een bericht kunt sturen, en dat hij mogelijk ook antwoord geeft op jouw vragen/opmerkingen.
Daar moet je echter wel goed Engels voor kunnen spreken en schrijven. De klantenservice van de exchange is namelijk (nog) niet in het Nederlands beschikbaar.
Heeft Bybit een eigen wallet?
Een belangrijk doel van Bybit is om haar gebruikers een fijne en veilige handelservaring te bieden. Met name voor beginnende investeerders kan de wereld van crypto erg overweldigend zijn. Hoe beheer je bijvoorbeeld op een veilige manier jouw wallet?
Nou, misschien wel met de Bybit wallet. De exchange zelf noemt het een ‘innovatieve oplossing waarmee je de volgende generatie van het internet en de token-economie kan leren kennen’. En dat allemaal zonder de stress van het beheren en beveiligen van jouw private keys en cryptocurrencies.
Het verschil tussen custodial en non-custodial wallets
Daarmee komen we aan op de volgende vraag: waarom is het hebben van een wallet op deze exchange zo veilig en stressvrij? Daar kunnen we vrij simpel antwoord op geven. De wallet van Bybit is namelijk ‘custodial’.
Dit houdt in dat de exchange jouw cryptocurrencies beheert en beveiligd. Het heeft dus jouw private keys in handen. Daarin verschilt het sterk van ‘non-custodial wallets’. Laten we de verschillen tussen deze twee soorten wallets eens op een rijtje zetten
Non-custodial wallet | Custodial wallet | |
Private keys | In beheer van Bybit | In beheer van gebruikers |
Opgeslagen wachtwoord | Maakt deel uit van jouw Bybit account | Niet nodig |
KYC | Ja | Niet nodig |
Transactiekosten | Fees van het blockchain netwerk | Fees van het blockchain netwerk |
Gebruiksvriendelijk | Ja | Nee |
Klantenservice | 24/7 aanwezig | Nee |
Eigen HD Cold Wallet
Interessant is dat Bybit een eigen ‘HD Cold Wallet’ heeft. Dit is een veilige opslagplek voor cryptomunten omdat het niet verbonden is met het internet. Een deel van het digitale geld van klanten wordt dus buiten de exchange opgeslagen.
Wel is het zo dat deze exchange in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitvavo geen verzekering heeft voor de wallets, of die nu op de exchange of daarbuiten staan.
Hoe ziet de Bybit app er uit?
Bybit is een modern bedrijf en beschikt uiteraard ook over een eigen wallet voor Android en Apple. Een eerste blik op de app maakt duidelijk dat het overzichtelijk, toegankelijk en uitgebreid is. Vrijwel alle opties die je op de website hebt vind je ook in de app.
Bovendien werkt de app snel en is het goed beveiligd. Zo is het mogelijk om in te loggen met twee-factor-authenticatie. Tenslotte heb je de keuze uit allerlei handelsopties, waaronder margin trading.
Of kies voor staking en probeer jaarlijks een mooi rendement te behalen met jouw crypto. Ook met de app is veel mogelijk, en er is voor elk wat wils
Bybit vs Bitvavo
Bitvavo is een stukje Hollandse trots. Het is namelijk een van de meest populaire platforms voor het kopen en verkopen van crypto. Ook beschikt het over een eigen gedeelte om te handelen in verschillende tokens.
Op het moment van schrijven vind je op het platform meer dan 200+ cryptomunten, maar dit aantal neemt in de nabije toekomst waarschijnlijk verder toe. Je kunt wel stellen dat Bitvavo een geduchte concurrent is van Bybit. Laten we eens goed kijken naar alle overeenkomsten en verschillen tussen beide relatief nieuwe platforms.
Wat is Bitvavo?
Laten we eerst eens kijken naar Bitvavo. De kans is best groot dat je wel eens van deze exchange hebt gehoord. Het staat bekend om de lage handelskosten van maximaal 0,25 procent. Wanneer je dus een investering doet van 1000 euro betaal je slechts 2,50 euro aan handelskosten.
En dit is zeker niet het enige dat groot enthousiasme wekt bij veel crypto investeerders. Ook het feit dat er meer dan 200+ cryptomunten beschikbaar zijn trekt veel investeerders over de streep. Een ander kenmerk dat deze exchange uniek maakt is de manier waarop jouw waardevolle cryptomunten worden opgeslagen.
Bitvavo maakt namelijk gebruik van ‘hot’ en ‘cold wallets’. Dit betekent dat een deel van de tegoeden van gebruikers op de exchange wordt bewaard en een ander deel daarbuiten. Het grote voordeel van opslag buiten het wereldwijde web is dat hackers er niet bij kunnen.
Wat zijn de pluspunten van Bitvavo?
Bitvavo maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmethoden om het platform te beschermen tegen cybercriminelen. Tevens voldoet het aan alle Nederlandse wetgeving. Ook belangrijk om te weten is dat een deel van het cryptogeld van gebruikers is verzekerd, bijvoorbeeld in het geval van een hack.
Tenslotte heeft Bitvavo een eigen affiliate programma waarbij je een link kan delen met anderen. Wanneer zij een account aanmaken op deze populaire exchange, ontvang jij voor iedere trade commissie. Klinkt goed!
Wat is Bybit?
Bybit heeft zich sinds de oprichting in 2018 in een recordtempo ontpopt tot een toonaangevende cryptocurrency exchange die gespecialiseerd is in derivatenhandel. Bybit opereert als een onafhankelijk platform en focust zich onder andere op het aanbieden van perpetual futures contracten (eeuwigdurend) en een hefboom van 1:100.
Daarnaast kun je er zowel ‘long’ als ‘short’ gaan. Uiteraard is het ook mogelijk om ‘gewoon’ cryptocurrencies te kopen en verkopen. De keuze is aan jou, maar betreft handelsfuncties is Bybit de grote winnaar.
Aan de andere kant zijn deze opties vrij geavanceerd en meer geschikt voor ervaren traders. Bitvavo is wat dat betreft toegankelijker en voor beginnende beleggers fijner om mee te beginnen.
Bybit vs Bitvavo: alle verschillen op een rij
Laten we tenslotte een aantal verschillen tussen Bybit en Bitvavo even op een rijtje zetten:
Bybit | Bitvavo | |
Hoeveel coins? | Meer dan 320 | Meer dan 200 |
Maker fee | 0.1 procent | 0.15 procent |
Taker fee | 0.1 procent | 0.25 procent |
Account vergoeding | Nee | Nee |
Storting vergoeding | EPS Überweisung 1.75 procent, Giropay 1.75 procent, MyBank 1.50 procent, Sofort 2,25 procent | Nee |
Staking | Ja | Ja |
Mining | Ja | Nee |
App | Ja | Ja |
Verwijzing naar website van Bitvavo
Bybit vs eToro
Cryptocurrency vergelijkers vind je overal op het internet. Wie graag digitale munten wil kopen heeft echter een exchange van goede kwaliteit nodig. Wat dat betreft maak je met zowel eToro als Bybit een goede keuze. Wel bestaan er een aantal belangrijke verschillen tussen deze handelsplatformen. Laten we ze even op een rijtje zetten.
Wat is eToro?
Wanneer investeerders praten over handelsplatformen komen ze al snel uit bij eToro. Het heeft maar liefst 30 miljoen klanten in meer dan 140 landen. En dat is mede te danken aan het enorme aanbod van producten, variërend van aandelen tot crypto, grondstoffen en ETF’s.
Wat betreft het aanbod van producten komt eToro als winnaar uit de bus. Een interessante overeenkomst met Bybit is wel dat het ook een sociaal platform is. Zo is het ook bij deze aanbieder mogelijk om aan copytrading te doen. Dit betekent dat je het handelsgedrag van andere traders kopieert.
Miljoenen klanten (maar wel een verschil)
Zowel eToro als Bybit hebben een overzichtelijk platform en bieden beginners de mogelijkheid om te oefenen met een demo account. En dat mag ook wel, want het grote aanbod en de vele handelsopties maken beide platforms best complex en overweldigend voor overwinnaars. Wel zie je een duidelijk verschil in het aantal klanten, 15 miljoen (Bybit) tegenover 30 miljoen (eToro).
Kosten
Tenslotte is het belangrijk om te kijken naar de kosten van deze exchanges. In dat geval zien we dat de kosten van Bybit lager liggen dan die van eToro. De laatstgenoemde exchange vraagt een transparante vergoeding van 1 procent voor het kopen of verkopen van cryptomunten. Een groot verschil met de 0,3 procent van Bybit voor ‘takers’ en ‘makers’.
Bybit vs eToro: dit zijn de verschillen
Laten we voor het overzicht even aantal verschillen tussen Bybit en eToro op een rijtje zetten:
Bybit | eToro | ||
Aantal gebruikers | 15+ miljoen | 30+ miljoen | |
Aantal cryptocurrencies | Meer dan 250 | +- 80 | |
Spot vergoedingen | 0.1 procent | 1 procent | |
KYC vereist | Ja | Ja |
Verwijzing naar website van eToro
Bybit vs Bitget
Bybit is een modern platform met miljoenen gebruikers van over de hele wereld. Dit getuigt van een groot geloof in crypto en laat zien dat we te maken hebben met een betrouwbare exchange. Ondanks dat Bybit nog maar vijf jaar oud is, heeft het zijn sporen in de cryptowereld al verdiend.
Als uitgebreide cryptocurrency exchange biedt Bybit allerlei cryptodiensten en functies. Je Traden via verschillende betaalmethoden is zeker mogelijk, alleen moet je als beginneling je wel even je weg zien te vinden.
Wat is Bitget?
De lancering van Bitget vond in hetzelfde jaar plaats als Bybit: 2018. We herinneren ons allemaal nog goed dat de cryptomarkt te maken kreeg met flinke koersdalingen. De ambities van veel crypto bedrijven bleven echter bestaan. Zo richtten CEO Sandra Lou en haar team Bidget op.
Uit cijfers van CoinGecko blijkt dat dit platform inmiddels een van de vijf grootste crypto exchanges ter wereld is, op basis van de handel in derivaten. Bovendien heeft het meer dan acht miljoen gebruikers uit 100 landen.
De gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide lay-out spelen daar zeker een rol bij. Dankzij de eenvoudige navigatie is het gebruik van alle diensten en functionaliteiten een fluitje van een cent.
Voor wie is Bitget geschikt?
Bitget is geschikt voor zowel beginnende als ervaren crypto traders. Het biedt zowel eenvoudige handel in crypto’s als geavanceerde markthandel op basis van strategieën en diverse technische hulpmiddel. Geautomatiseerde handel is een ander interessant onderdeel van het Bitget platform. Ook Bybit beschikt trouwens over deze handige functie.
Betaalmethodes van Bybit en Bitget
Laten we eens kijken naar de betaalmethodes van Bybit en Bitget. Het eerstgenoemde platform maakt het doen van betalingen erg simpel door zowel cryptocurrency stortingen als fiat aankopen te ondersteunen.
Hier begint jouw crypto avontuur vanaf het moment dat je het digitale geld rechtstreeks in de wallet stort. Geef je de voorkeur aan een storting met fiat valuta? Geen probleem, want Bybit biedt betaalmethoden aan.
Dit zijn onder andere bankoverschrijvingen, Visa/Mastercard, Google Pay en Apple Pay. Daarnaast heeft de P2P marktplaats van Bybit de betalingsopties uitgebreid door gebruikers te verbinden met traders uit allerlei delen van de wereld.
Stortingen
Ook bij Bitget kun je heel eenvoudig cryptocurrencies storten met behulp van crypto wallets. Tevens heef het verschillende betalingspartners voor het aankopen van cryptomunten.
Deze betalingspartners bieden verschillende betaalopties, waaronder bankoverschrijvingen, creditcards/debetkaarten, Google Pay en Apple Pay. De P2P marktplaats van Bitget staat in contact met lokale traders, waar je eventueel mee kunt onderhandelen.
Veiligheid
Allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het dan met de veiligheid? Gelukkig is dit een topprioriteit voor zowel Bybit als Bitget. Beide exchanges hebben privacy hoog in het vaandel staan. Op de cryptomarkt bestaat nu eenmaal een risico op fraude en hacking.
Bybit heeft daar een oplossing voor gevonden. Het slaat fondsen van gebruikers namelijk op in een zogeheten ‘cold wallet’. Dit is een offline portemonnee die hackers de kans ontneemt om zonder toestemming in te breken in een wallet.
Tevens biedt Bybit haar klanten meerdere beveiligingsopties, waaronder twee-factor-authenticatie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over extra functies als ‘white lists’ met IP-adressen en anti-phishing codes. Dat allemaal om jouw account tot in de puntjes te beschermen.
Beveiliging
Bitget doet qua beveiliging niet onder voor Bybit. Steker nog, het wordt beschouwd als een van de veiligste en meest beveiligde crypto exchanges ter wereld. En dat moet ook wel, want het heeft voor miljoenen aan dollar’s/euro’s van klanten in het beheer.
Qua beveiliging hebben de klanten van dit platform ook een stukje eigen verantwoordelijkheid. Ze mogen zelf bepalen of ze 2FA inschakelen en gebruik maken van SMS en/of e-mailverificatie.
Bybit vs Bitget: een aantal verschillen
Tussen Bybit en Bitget bestaan een aantal verschillen. Dat is inmiddels wel aardig duidelijk. Laten we er nog even een aantal overzichtelijk op een rijtje zetten:
Bybit | Bitget | ||
Aantal gebruikers | 20+ miljoen | 20+ miljoen | |
Aantal cryptocurrencies | Meer dan 300 | Meer dan 600 | |
Spot vergoedingen | 0.1 procent | 0.1 procent | |
KYC vereist | Ja | Ja |
Bybit vs. KuCoin
Ben je nog op zoek naar een geschikte cryptocurrency exchange om te traden, te kopen of te verkopen? Dan zijn Bybit en KuCoin zeker het overwegen waard. Beide platforms hebben een aantal unieke kenmerken en functies. Hoog tijd voor een vergelijking, zodat je op basis daarvan een keuze maakt die bij je past.
Wat is KuCoin?
KuCoin is een bekende naam in de cryptowereld. Het is een zeer groot handelsplatform voor altcoins Sterker nog: je hebt de keuze uit meer dan 600 cryptomunten! Wat betreft het aanbod kan Bybit dus niet tippen aan KuCoin.
Ook het aantal geregistreerde gebruikers wereldwijd is indrukwekkend te noemen: 27 miljoen in 207 verschillende landen en regio’s! KuCoin is dan ook geschikt voor allerlei soorten traders.
Bybit is dat ook, maar wordt wel gezien als een platform voor professionals. Als beginneling kun je echter prima terecht bij KuCoin. Het biedt onder andere de volgende diensten aan:
- Spot trading
- Futures
- Margehandel
- Leveraged tokens
- Crypto swaps
Staking mogelijkheden
Heb je altijd al rente verdienen willen verdienen met crypto? Dat is zeker mogelijk op KuCoin. Het biedt zowel staking fees als crypto uitleendiensten aan. Voor de grootste cryptomunten zijn de handelskosten van 0.1 procent bijzonder laag.
Tot slot ondersteunt KuCoin het gebruik van gratis trading bots en biedt het toegang tot de onlangs gelanceerde NFT marktplaats voor gebruikers om producten te kopen.
Waarin weten beide platforms zich te onderscheiden?
Uiteindelijk hangt de keuze tussen Bybit en KuCoin af van jouw specifieke trading voorkeuren en vereisten. Bybit staat bekend om de lage commissies, de hoge veiligheid en de verschillende functionaliteiten, waaronder margin trading, copy trading en bot trading.
Bovendien is er 24/7 live chat ondersteuning en heb je de keuze uit heel veel munten. KuCoin weet zich echter te onderscheiden met een breed aanbod van altcoins. Inmiddels is de 600 ruim overschreden.
Zo kies je een exchange die perfect bij jou past
Zowel Bybit als KuCoin richten zich op traders die op zoek zijn naar verschillende diensten en mogelijkheden, waaronder spothandel, termijnmarkten, margehandel en tokens met een hefboomwerking. Daarnaast bieden beide platforms mogelijheden om extra geld te verdienen door staking.
Kortom: bedenk voordat je een exchange kiest wat jouw doelen zijn op de cryptomarkt en wat je precies wil gaan doen. Op welke manieren wil je gaan traden en is het op lange of korte termijn? Bepaal jouw wensen en voorkeuren en kies op basis daarvan een exchange.
Bybit vs KuCoin: aantal verschillen op een rij
Het aantal gebruikers en cryptocurrencies van Bybit en KuCoin verschilt aanzienlijk. En dat is niet het enige waarin deze exchanges zich van elkaar weten te onderscheiden. Laten we even een blik werpen op een paar verschillen:
Bybit | KuCoin | ||
Aantal gebruikers | 15+ miljoen | Meer dan 20 miljoen | |
Aantal cryptocurrencies | Meer dan 250 | Meer dan 700 | |
Spot vergoedingen | 0.1 procent | 0.1 procent | |
KYC vereist | Ja | Nee |
Voor wie is Bybit wel of niet geschikt?
Bybit is met name geschikt voor traders die zich bezighouden met grote volumes, margehandel en derivatenhandel. Op dit populaire platform kun je terecht voor allerlei diensten, zoals leveraged trading tot 100x en leveraged tokens.
Tevens beschikt het over een aantal functies en hulpmiddelen waar vooral ervaren traders goed mee uit de voeten kunnen. Denk bijvoorbeeld aan Tradingview grafieken, verschillende ordertypes en zelfs de mogelijkheid om eigen trading bots te gebruiken en/of te ontwikkelen. Als kers op de taart heeft Bybit vrij lage commissies, wat traders de mogelijkheid geeft om hun winsten te maximaliseren.
Veelgestelde vragen Bybit
Zoals je in dit artikel al eerder hebt kunnen lezen biedt Bybit verschillende voordelen aan crypto beleggers. Zo staat het platform bekend om haar lage commissiekosten van maximaal 0,1 procent. En die vallen vaak zelfs nog lager uit bij hogere handelsvolumes.
En voor wie graag zijn of haar winst wil maximaliseren is er de hefboom optie tot wel 100 keer, hoewel dit ook risico’s met zich meebrengt. Daarnaast kun je als gebruiker van dit platform regelmatig profiteren van allerlei bonussen en promoties. Hou de website en de app dan ook scherp in de gaten.
De lage commissiekosten van 0.1 procent dragen zeker bij aan de populariteit van Bybit. Maar dat is zeker niet de enige reden waarom miljoenen crypto investeerders vanuit de hele wereld er gebruik van maken.
Andere belangrijke redenen voor de groeiende populariteit van dit platform vormen de razendsnelle transacties, de uitstekende helpdesk (hoewel die niet in het Nederlands beschikbaar is) en de mooie app.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele diensten en handelsopties waar je gebruik van mag maken. Van het kopen en verkopen van crypto tot P2P trading, bots, copytrading, margin trading en nog veel meer: er is voor elk wat wils.
Het is tegenwoordig verplicht om bij het aanmaken van een account op Bybit het KYC-proces te doorlopen. Dit om keurig aan de Nederlandse wetgeving te voldoen en jou alle functies te kunnen bieden.
Dit platform heeft een eigen munt genaamd ‘BitDAO Coin’. Je kunt ermee handelen in het BiFi center van het platform en ontvangt verschillende mooie voordelen.
Hoewel Bybit een relatief jonge exchange is en in dat opzicht ‘onervaren’, zijn er nog geen grote beveiligingsproblemen geweest. Dit is te danken aan het feit dat het platform allerlei maatregelen neemt om cybercriminelen buiten de deur te halen.
Zo wordt een deel van het geld van gebruikers één keer per dag in een cold wallet gestopt en bewaard. Daarnaast kunnen gebruikers zelf beveiligingsmaatregelen nemen, zoals het toepassen van twee-factor-authenticatie en verificatie per e-mail/SMS.
Er zijn twee verschillende manieren waarop je op deze exchange kunt betalen. Een daarvan is iDeal via Satos en de andere is het rechtstreeks overmaken van crypto van een wallet naar jouw wallet op de exchange. Niet elke munt is daar echter geschikt voor. Wel lukt het prima met Bitcoin, Ethereum, Ripple, EOS of Tether.
Zoals de naam al een beetje prijsgeeft wachten er in de Bybit rewards hub mooie beloningen op jou. Dit is een gedeelte van de site waar je allerlei taken kunt uitvoeren. Slaag je daarin, dan volgt er een mooie beloning. Taken variëren van staken tot het veelvuldig traden op het platform. Overigens worden de meeste beloningen uitbetaald in USDT/USDC.
Jazeker. In dit gedeelte kun je NFT’s kopen, verkopen en ontdekken.
Voor het storten van FIAT valuta heeft deze exchange verschillende stortingsmethodes beschikbaar, die verlopen via de externe betaalproviders XanPool, Moonpay, Banxa, Mercuryo, Simplex en Paxful.
Ja dat kan zeker, maar net als bij andere vormen van trading is succes niet honderd procent gegarandeerd.
Wat is onze eindconclusie van Bybit?
Toen we op het idee kwamen om een review te schrijven van Bybit waren we in combinatie met onze eigen ervaringen meteen enthousiast. Het gaf ons de kans om nog meer in de wereld te duiken achter een van de meest populaire exchanges ter wereld. En ons enthousiasme bleek uiteindelijk terecht.
Zo blijkt het een betrouwbaar platform dat bekend staat om het eenvoudige aanmeldproces en de snelle transactiesnelheid. Bovendien heb je de keuze uit ontelbaar veel handelsopties. Aan de andere kant is deze exchange voor beginnende traders wat complex.
Wanneer je geen verstand hebt van de hefboom optie moet je er dan ook zeker niet aan beginnen! We raden aan om je eerst te verdiepen in crypto zelf voordat je gebruik maakt van dit platform. Of houdt het eerst even bij spot trading.
Ontdek bijvoorbeeld hoe het zit met copytrading en trading bots. Uiteindelijk pluk je daar alleen maar de vruchten van. Bovendien wordt de gebruikservaring op Bybit alleen maar beter als je ontdekt wat er allemaal mogelijk is.
Altijd ruimte voor verbetering
Natuurlijk is er ook ruimte voor verbetering. Zo zou een Nederlandstalige klantenservice fijn zijn. Maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Bovendien is de crypto exchange ongereguleerd. Of je dat een voor of een nadeel vindt is puur persoonlijk.
Wel is het zo dat de veiligheid altijd bovenaan de agenda moet blijven staan. Dat is op dit moment dik in orde, maar het blijft hard werken. Wij begrijpen in elk geval volkomen dat Bybit een van de sterkst groeiende exchanges ter wereld is. Je moet het zeker eens uitproberen. En wie weet heb je het geluk wel aan je zijde!
Tot slot: profiteer van een knallende welkomstbonus van Bybit
We willen deze Bybit review graag afsluiten met een knaller van een actie op Bybit: een welkomstbonus tot 30,000 USDT. Het maakt deel uit van de ‘Bybit Starter Rewards’ en geeft nieuwe gebruikers een steuntje in de rug.
Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het uitvoeren van simpele trading taken. Hoe meer je handelt in crypto, hoe meer je verdient. Dit maakt het aanmaken van een gratis account op Bybit nog meer de moeite waard. Kies voor een knallend begin van jouw crypto avontuur!
Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!
- Profiteer van een tijdelijke Exclusieve Bybit deal via bovenstaande groene button:
- Stort $100 en Ontvang $20 Gratis Crypto
- Stort $300 en Ontvang $40 Gratis Crypto
- Let op! 7 dagen geldig na het aanmaken van jouw account
Ook interessant voor jou:
Beste Crypto Cursussen Van Nederland En België | Top 9 [2024]
Ontdek hier de beste crypto cursussen in Nederland & België die je online als beginner of gevorderde kunt volgen inclusief gratis Bitcoin training!
Binance Review & Ervaringen: Betrouwbare Crypto Exchange? [2024]
Lees in deze Binance review onze ervaringen met deze cryptocurrency exchange. Ontdek de betrouwbaarheid en of jij veilig crypto kan kopen.
Bitvavo Review & Ervaringen: Betrouwbare Crypto Broker? [2024]
Lees in deze Bitvavo review onze ervaringen met deze crypto broker en exchange. Ontdek of jij hier betrouwbaar jouw cryptomunten kan kopen.
Bitvavo vs Binance: Welke Crypto Broker Past Het Best Bij Jou?
Investeren in crypto bij Bitvavo vs Binance? Bij welke broker ben jij beter af? Ontdek hier bij welke broker jij veilig jouw crypto koopt.
Bitvavo vs Coinbase: Welke Exchange Is De Beste Voor Jou? [2024]
Bitvavo vs Coinbase? Welke crypto exchange is beter? Ontdek hier waar jij veilig en tegen lage kosten jouw crypto koopt!
Crypto Masterclass Review: AllesOverCrypto Cursus De Juiste Keuze? – Money Mastery [2024]
In deze Crypto Masterclass Review delen wij onze ervaring met de crypto cursus van Patrick Suiker & Derek Westra van AllesOverCrypto.
Crypto Portfolio Review: Van Patrick Suiker & Derek Westra – AllesOverCrypto [2024]
Ontdek in deze Crypto Portfolio review onze ervaringen met de Crypto Parels 2024 van Patrick Suiker en Derek Westra van AllesOverCrypto.
Day Trading Masterclass Review + Trade Academy Kevin Timmer [2024]
In deze Day Trading Masterclass review delen wij onze ervaringen met deze uitgebreide cursus van Kevin Timmer van de Trade Academy.
DEGIRO Review & Ervaringen: Betrouwbare Aandelen Broker? [2024]
In deze DEGIRO review delen wij onze ervaringen met deze broker. Voor- en nadelen, kosten, betrouwbaarheid. Veilig aandelen kopen? Lees het hier!
Eenvoudig, Veilig, Betrouwbaar en Snel Cryptocurrency kopen?
Ontdek Bybit! Een van de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchanges ter wereld
Tijdelijke Exclusieve Bybit deal:
Stort $100 en Ontvang $20
Stort $300 en Ontvang $40
7 dagen geldig na het aanmaken van jouw account. Claim nu!