De 11 Goedkoopste En Beste Brokers Van Nederland

Vergelijk Eenvoudig Voor Jouw Beste Keuze!

Gemiddelde leestijd: 73 minuten
goedkoopste brokers nederland linker zijkant

De 11 goedkoopste en beste brokers van Nederland vergelijken? En welke zou jij dan moeten kiezen? Wij gaan het jou op deze pagina allemaal uitleggen!

Steeds meer jonge Nederlanders ontdekken de voordelen van beleggen. Dit is de conclusie van een recent onderzoek van RTL Z naar het financiële gedrag van millennials.

Steeds meer mensen onder de dertig jaar kiezen voor beleggingsbanken of brokers. Bij sommige brokers is zelfs 35 procent van de beleggers nog geen dertig jaar oud. Misschien wil jij ook graag deel uitmaken van deze groep.

Maar hoe vind je goedkope brokers die aan al jouw wensen voldoen? In dit artikel zullen wij de 11 goedkoopste en beste brokers van Nederland vergelijken, zodat je op basis daarvan een goede keuze kunt maken.

Lees hieronder snel verder!


Welke informatie vind je in dit artikel?

Droom jij van succes op de beurs? Neem dan uitgebreid de tijd om je in te lezen. Met alleen goedkope brokers vergelijken kom je er niet. Voordat je begint met handelen dien je belangrijke beurstermen te kennen. Wat is bijvoorbeeld een broker? In welke beleggingsproducten kun je handelen en welke kosten rekenen brokers? We leggen het je graag uit in het eerste deel van dit artikel.

Daarnaast vertellen we hoe je aanmelding bij een broker verloopt. Nadat je volledig op de hoogte bent, vergelijken we in het tweede gedeelte 11 goedkope brokers in Nederland met elkaar.

Wat is een broker?

Steeds meer mensen willen wat betreft hun financiën de touwtjes in eigen handen hebben. Zeker nu de rente zo laag is lonkt daarom de beleggers- en/of cryptowereld. Wat betreft beleggen heb je verschillende opties. Je kunt natuurlijk een pakket met aandelen kopen van je eigen bank.

Het loont echter meer om zelf aandelen te kopen en te verkopen bij een broker. Dit is een tussenpersoon die jou toegang tot de aandelenmarkt en de mogelijkheid om te beleggen in allerlei producten. Denk bijvoorbeeld aan het verhandelen van aandelen, derivaten, obligaties of aanverwante beleggingsproducten.

Wat zijn de voordelen van een broker?

Een broker verlaagt de drempel om actief te worden op de beurs. Je kunt snel beginnen met winst maken zonder dat je alles zelf hoeft te doen. Ook om deze redenen kiezen (jonge) beleggers steeds vaker voor een broker:

 • Het geeft advies: De meeste brokers geven advies oer hoe je moet beleggen, hoe je geld beheert en op welke manieren je jouw investering kan laten groeien. Dankzij uitgebreide kennis en veel ervaring ben je verzekerd van professioneel financieel advies.
 • Je hoeft niet elke transactie zelf uit te voeren: Een broker voert transacties voor jou uit. Denk bijvoorbeeld aan het kopen- en verkopen van aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, grondstoffen en opties.
 • Het houdt belangrijke gegevens bij: Belangrijke gegevens zoals handelsbevestigingen, stortingen en opnames worden automatisch bijgehouden. Ook ontvang je van de broker een maandelijks overzicht en aan het einde van het jaar een belastingoverzicht. Deze gegevens worden meerdere jaren bewaard.
 • Het geeft nuttige informatie: Brokers verschaffen vaak nuttige informatie over beleggingsinstrumenten, zoals de voor- en nadelen. Zowel nieuwe als ervaren beleggers kunnen hier veel van leren.
 • Er wordt aan strenge regels en voorschriften voldaan: Een broker moet zich aan strenge wetten houden. Investeerders krijgen alle service om hun geld veilig te houden en hopelijk te laten groeien.

Wees je bewust van de risico’s

Naast voordelen brengen brokers ook nadelen met zich mee. Zo brengt beleggen risico’s met zich mee. Er is altijd een kans dat je geld verliest. Investeer alleen geld dat je kunt missen. Kies op basis van de risico’s die je wilt nemen een beleggingsproduct. Zo zijn derivaten over het algemeen meer risicovol dan bijvoorbeeld aandelen bij de AEX.

Een derivaat is een beleggingsinstrument waarmee je als belegger verplicht bent om iets voor een bepaalde koers te kopen of te verkopen. De waarde van een derivaat gebaseerd op een onderliggend product, en daarom wordt het ook wel een ‘afgeleid product’ genoemd.

Welke beleggingsproducten bieden brokers aan?

Misschien denk je bij de term ‘broker’ aan aandelen. Veel goedkope brokers bieden echter ook obligaties aan. Het is belangrijk om deze term te kennen, aangezien je er met de juiste strategie veel geld mee kan verdienen. Een obligatie is in feite een bewijsstuk waarop staat dat iemand nog geld aan jou moet betalen.

Zo ontvangen veel bedrijven obligaties van crediteuren. Iemand heeft bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een bepaalde dienst of product en wil dit op lange termijn afbetalen. Hoewel obligaties bewijzen dat een bedrijf nog geld tegoed heeft, heeft het voor de meeste bedrijven geen waarde. Ze verkopen het daarom meteen door op de beurs. Via een broker kunnen investeerders handelen in deze obligaties.

Commodities

Een broker is van alle markten thuis. Zo handelt het ook in zogeheten commodities. Dit is een Engelstalige term voor grondstoffen en basisproducten die meestal internationaal worden verhandeld. Denk bijvoorbeeld aan graan, vee en sojabonen maar ook olie, goud, zilver, nikkel en lood.

Cryptocurrencies

Tegenwoordig kunnen we echt niet meer om de handel in cryptocurrencies heen. Dit zijn digitale valuta waarmee je transacties over de hele wereld kunt doen. Tegenwoordig heb je de keuze uit duizenden cryptocurrencies. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

De populariteit van deze tegenhangers van gewoon geld is de afgelopen jaren als een meteoriet gestegen. Zodoende kun je bij steeds meer online brokers beleggen in cryptocurrencies. In dat geval wissel je echt geld om voor cryptomunten, of andersom.

Je koopt jouw cryptomunten eenvoudig, veilig en tegen lage kosten bij de Nederlandse exchange Bitvavo. Dit is op het moment de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Voor- en nadelen van beleggen in cryptocurrencies

Een van de voordelen van beleggen in cryptocurrencies is de zogeheten decentralisatie. Dit betekent dat er bij een transactie tussen twee partijen geen derde partij betrokken is. Een bank, een financiële organisatie of de overheid bemoeit zich niet met jouw transactie.

Bij een transactie met traditionele valuta is dit wel het geval. Bovendien verloopt een transactie met digitale munten veelal anoniem.  Hou wel rekening met het feit dat de waarde van cryptocurrencies erg kan schommelen. Het is evenals edelmetalen als goud en zilver volatiel.

Je kunt er veel mee verdienen, maar ook flinke bedragen mee verliezen. Misschien geef je liever de voorkeur aan beleggingsfondsen. In dat geval verhandel je pakketten met meerdere aandelen en derivaten.

Fondsbeleggen

Vind je het lastig om een keuze te maken uit verschillende vorm van beleggen? Dat is niet zo gek, want het aanbod is erg groot. Misschien is fondsbeleggen een optie. Veel beginnende beleggers kiezen hiervoor omdat specialisten het leeuwendeel voor hun rekening nemen.

Bij een fondsbelegging wordt jouw inleg over verschillende producten verspreid. Daardoor is het risico op groot verlies kleiner. Aan de andere kant is er ook minder rendement op de middellange en lange termijn. Om echt winst te maken zul je daarom grotere bedragen moeten investeren.

Wat voor soort brokers bestaan er?

Tegenwoordig heb je de keuze uit allerlei soorten brokers. Sommige platformen richten zich bijvoorbeeld speciaal op cryptocurrencies. Zowel de interfaces als de manier van handelen is daarop aangepast. Ook zijn er brokers die vooral jonge klanten hebben. 

Deze groep beleggers kiest vaak voor beleggen voor de korte termijn, hoewel daar langzamerhand verandering in lijkt te komen. Steeds vaker kiezen millennials voor beleggen op lange termijn in plaats van sparen.

De oudere doelgroep heeft sowieso een voorkeur om voor de langere termijn een belegging te doen. Hoe dan ook is er voor elke doelgroep en leeftijd wel een broker beschikbaar.

Contact met beurzen

Een broker heeft doorgaans contact met verschillende beurzen, waardoor het mogelijk is om in veel producten te traden. Dit geeft jou als investeerder de mogelijkheid om hun geld te spreiden.

Je zou kunnen beleggen met investeren in aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Op het moment dat het bedrijf succes heeft pak jij ook een deel van de winst.

Website en apps met actuele koers

Voor brokers is het noodzakelijk om een overzichtelijke website en app aan te bieden. Ook dit is een factor die je bij het kiezen van een broker zeker moet laten meespelen. Is de site overzichtelijk en vind je er alle informatie die je nodig hebt om te handelen? Op basis van de actuele koers bepaal je of je nieuwe aandelen koopt of verkoopt tegen de beste marge. 

Hoe kies je een broker?

Je wilt het allerbeste rendement halen. En die behaal je alleen door een betaalbare broker van goede kwaliteit te kiezen. Bedenk ten eerste goed waarom je wilt gaan beleggen. Heb je een bepaald bedrag voor ogen of wil je graag actief zijn in de financiële wereld? Wil je graag een zakcentje verdienen of echt gaan voor het grote geld?

Beslis op basis van deze antwoorden of je gebruik wilt maken van een broker. Onderzoek of deze broker past bij jouw wensen en doelstellingen. Misschien wil je graag net als honderdduizenden andere investeerders handelen in cryptocurrencies. Ga in dat geval op zoek naar een broker die handelt in crypto. Bekende Nederlandse crypto brokers zijn onder andere:

 • Bitvavo
 • Bitonic
 • Bitcoin Meester
 • BTC Direct
 • Satos
 • Litebit
 • Knaken
 • HappyCoins
 • AnycoinDirect

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Andere belangrijke vragen en factoren

Stel jezelf niet alleen de vraag waarom je wilt handelen. Ook deze belangrijke vragen mag je niet overslaan:

 • Wat is mijn budget?
 • In welke beleggingsproducten wil ik handelen?
 • Wil ik veel of weinig risico nemen?
 • Wil ik nationaal of internationaal handelen?

Heb je bovenstaande vragen beantwoord? Dan is het tijd om je te verdiepen in bepaalde brokers. We raden aan om te kijken naar de volgende factoren:

 • De verschillende mogelijkheden van de broker: Welke specialiteiten en extra’s heeft het te bieden?
 • De voorwaarden: Welke voorwaarden gelden er voor bepaalde vormen van beleggen?
 • Informatievoorziening: Is de informatie die de broker geeft duidelijk en overzichtelijk?
 • Communicatie: Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee gereageerd wordt op vragen/opmerkingen van klanten.
 • Reputatie: Heeft de broker een goed imago? Lees om dat uit te vinden beoordelingen van eerdere klanten door.

Welke kosten kun je verwachten van brokers?

We vallen maar meteen met de deur in huis: de goedkoopste broker bestaat niet. Of iets voordelig uitpakt is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Zo lopen de kosten van bepaalde aandelen en de producten waarin je handelt uiteen. We raden aan om uitgebreid kijken naar de transactiekosten van brokers. Dit betekent dat er voor het kopen en verkopen van beleggingsproducten kosten worden berekend.

Kosten lopen sterk uiteen

Het handelen in aandelen, beleggingsfondsen en opties is natuurlijk niet gratis. De transactiekosten kunnen per broker sterk verschillen. Bedenk goed waarin je precies wilt handelen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een buitenlandse broker?

Dan liggen de kosten van een aandelentransactie over het algemeen hoger dan die van een Nederlandse broker. Of misschien handel je wel in fondsen. Ook voor deze vorm van beleggen gelden bepaalde kosten.

Hou rekening met de service fee

De meeste goedkope brokers hebben lage transactiekosten. Dit is goed nieuws, maar wees voorzichtig. Zo kun je te maken krijgen met valutakosten. Dit betekent dat je extra betaalt wanneer je belegt in buitenlandse valuta’s. Dergelijke kosten zijn vaak al een onderdeel van de koers.

Ze zorgen ervoor dat je transactiekosten uiteindelijk hoger uitvallen. De hoogte van de valutakosten verschilt per broker. Hetzelfde geldt voor de zogeheten service fee. Dit betekent dat je betaalt voor het houden van een beleggingsrekening. Soms betaal je daar zelfs meer voor dan de transactiekosten. Kortom: lees altijd de voorwaarden van een broker uitgebreid door. Haastige spoed is zelden goed!

Let op extra kosten

Sommige brokers lijken op het eerste gezicht zeer goedkoop. Maar helaas krijg je soms het deksel op de neus. Let bij het kiezen van een broker altijd op mogelijke extra kosten. Denk bijvoorbeeld aan extra beleggingstools die in rekening worden gebracht of kosten voor coupons en dividend. Ook aanvullende informatie zoals real-time koersen die je helpen tijdens het beleggen is niet altijd gratis.

Sommige brokers rekenen zelfs kosten wanneer je te weinig actief bent. Ze moeten namelijk wel jouw account online houden, en dat kost ook geld. Blijf dus actief of zeg je beleggingsaccount op. Wederom geldt: door de kleine lettertjes te lezen voorkom je nare verrassingen!

Variabele kosten

Tenslotte moeten we het nog even hebben over variabele kosten. Stel je voor dat je veel winst hebt gemaakt. Je wilt de winst uit laten betalen in een bepaalde valuta waar de broker vrij weinig van heeft. Het omwisselen kost geld. Daarom kan de broker jou vragen of je een bepaald deel van de transactiekosten wil bepalen.

kosten verschillende brokers berekenen

Welke diensten bieden brokers aan?

Brokers vergelijken is om verschillende redenen niet gemakkelijk. Zo kan de dienstverlening per broker sterk verschillen. Bedenk dan ook goed wat je wil. Heeft het beleggen in fondsen jouw voorkeur?

Dan raden we aan om eens te kijken naar de dienstverlening van Centraal Beheer, Robeco en Fitvermogen. Voor beleggen in aandelenfondsen kun je beter even verder zoeken. De volgende goedkope Nederlandse brokers komen in dit artikel aan bod:

 1. Binck
 2. DeGiro
 3. eToro
 4. IG Markets
 5. Lynx
 6. Mexem
 7. Plus500
 8. Saxo Bank
 9. Today’s Brokers
 10. ABN Amro Zelf Beleggen
 11. Bux

Verschillende pakketten

Het bovenstaande rijtje is slechts een greep uit de vele aanbieders die momenteel actief zijn op de markt. Bovendien bieden ze allerlei verschillende diensten aan.  Kijk alleen al naar een grote bank als ABN Amro. Wie daar wil beleggen heeft onder andere de keuze uit ‘ABN AMRO Zelf Beleggen Basis’ en ‘Zelf Beleggen Plus’.

Hou rekening met je wensen en doelen. Ben je een beginnende belegger? Dan is het een goed idee om met het basisprogramma van ABN AMRO te beginnen. Je leert op die manier de kneepjes van het beleggersvak en na verloop van tijd kun je altijd nog voor extra opties kiezen.

Begin laagdrempelig

Soms kan het verstandig zijn om laagdrempelig te beginnen met beleggen. Tegenwoordig is het mogelijk om te beleggen zonder dat je transacties hoeft te doen. Kies in dat geval voor een vermogensbeheerder. Het enige wat je hoeft te doen is het openen van een rekening.50 euro is al voldoende om te beginnen aan je hopelijk succesvolle beleggersavontuur.

Conclusie: welke broker past het beste bij jou?

Misschien heb je op basis van bovenstaande informatie de knoop doorgehakt: je gaat handelen op de (crypto) beurs met behulp van een broker. Nu is het tijd om brokers met elkaar te gaan vergelijken. Of een broker goed bij je past is afhankelijk van verschillende factoren.

Al eerder noemden we jouw budget, beleggingsproduct en voorkeur voor nationaal en internationaal. Ook jouw doelen voor de toekomst spelen mee. Investeerders die graag veel willen verdienen kiezen voor een andere broker dan investeerders die streven naar een leuk zakcentje.

De goedkoopste brokers met elkaar vergeleken

Houd al jouw voorkeuren en doelen bij de hand voordat je begint met het vergelijken van goedkope brokers. Hoe dan ook is uitgebreid oriënteren zeer belangrijk bij het kiezen van een broker. Misschien past een broker wel goed bij jou, maar helemaal niet bij je buurman.

Om te vergelijken kun je een site gebruiken waarbij je een aantal gegevens invult. Heb je daar geen tijd voor? Dan lees je gewoon ons artikel, want wij hebben de 11 goedkoopste brokers met elkaar vergeleken. Lees snel verder om te zien welke broker als beste uit de bus komt!

1. Binck

De kans is groot dat je wel eens van Binck hebt gehoord. Het is van de meest populaire online brokers van ons land. Een van de hoofdkenmerken van Binck is dat het zich focust op beleggen.

Daardoor kun je bij deze bank geen spaarrekening afsluiten. Voordeel van deze manier van werken is dat de Binck medewerkers gespecialiseerd zijn in beleggen.

Beleggingsmogelijkheden van Binck

Binck is een investeringsbank met vele mogelijkheden. Denk aan obligaties, futures, turbo’s en nog veel meer. Verderop in dit artikel zullen we deze termen even nader toelichten.

Nieuwe klanten krijgen een warm welkom bij Binck. Ze hoeven de eerste drie maanden geen servicekosten te betalen en ontvangen 200 euro aan transactietegoed.

Ideale broker voor beginnende beleggers

Heb je nog niet zoveel ervaring met beleggen? Maak je geen zorgen, want voor elke vraag en opmerking kun je bij de ervaren medewerkers van Binck terecht. Bovendien geeft deze online broker extra veel aandacht aan beginnende beleggers.

Zo vind je op de website een uitgebreid stappenplan waar je als belegger op moet letten wanneer je begint aan jouw beursavontuur. Wij vatten deze stappen even voor jou samen:

 • Bepaal je beleggingsdoel: Hoeveel rendement heb je voor ogen en welk bedrag kun je veroorloven om te verliezen?
 • Welke beleggingsinstrumenten wil je gebruiken?: Bedrijven die jaarlijks goede resultaten behalen worden ‘blue chips’ genoemd. Ze zijn geschikt voor beleggers die zich focussen op de lange termijn. Bovendien betalen deze bedrijven op de lange termijn veel dividend uit. Beleggersinstrumenten voor de korte termijn (en hopelijk snelle winst) zijn onder andere aandelen, obligaties en trackers.
 • Bepaal je beleggingshorizon: Bedenk hoe lang je jouw belegging niet nodig hebt. Oftewel: hoe lang kun je het geld missen en er hopelijk rendement mee bepalen?
  Bedenk wat jouw gewenste rendement is: Hoeveel winst wil je maken? Stel je voor dat je 2000 euro als belegging hebt. Wil je stoppen bij 5000 euro of het verder door laten groeien?
 • Hoeveel tijd wil je besteden aan beleggen?: De ene belegger heeft meer tijd voor zijn aandelen of andere beleggingsproducten dan de ander. Bedenk goed hoeveel tijd je hebt om actief te zijn op de beurs. Actieve beleggers nemen over het algemeen iets meer risico dan beleggers die een bescheiden rendement ook prima vinden.

Oefenen voor het echte werk met speciale portefeuille

Voor beginnende beleggers raden we aan om het bovenstaande stappenplan altijd bij de hand te houden. Het zorgt voor focus, en dat heb je zeker nodig op de beurs.

Laat je vooral niet leiden door emoties. Binck biedt overigens nog een andere interessante optie aan voor beginners: de ‘schaduwportefeuille’. Dit houdt in dat je gratis oefent met een portefeuille zonder echt geld. Op die manier leer je zonder risico alle ins- en outs over beleggen.

Binck en beursproducten voor ervaren klanten

Natuurlijk heeft Binck ook veel ervaren klanten. Misschien hoor je wel bij deze groep. Ook in dat geval biedt deze Nederlandse broker alles wat je nodig hebt. Zo kun je onder andere beleggen in opties, futures of turbo’s. Deze belangrijke beurstermen betekenen het volgende:

 • Optie: Een beurshandelaar heeft het recht om binnen een bepaalde tijd een aantal beurseffecten te verkopen, tegen een prijs die vooraf is afgesproken.
 • Future: Van een future is sprake wanneer een koper en verkoper vooraf samen hebben bepaald wat de valuta, prijs, de waarde en de looptijd van een onderliggend product is. Het is in feite een termijncontract waarin staat wanneer een product tegen een bepaalde prijs wordt geleverd.
 • Turbo’s: Met behulp van dit beleggingsproduct kun je met een hefboom beleggen in allerlei waarden, variërend van aandelen tot beleggingsfondsen, obligaties, valuta’s en nog veel meer.

Binck app

Het platform van Binck heet ‘Binck360’. De informatievoorziening is er uitstekend. Zo vind je op de site realtime informatie over de koersen en diverse interessante analyses. Ook geven beursexperts onafhankelijke adviezen die je soms hard nodig hebt. Tevens heeft Binck een overzichtelijke app, waardoor je jouw portefeuille waar en wanneer je maar wilt kunt beheren.

Beleggingsmethodes van Binck

Binck biedt verschillende populaire beleggingsmethodes aan, waaronder ETF-handel. ETF is de afkorting van de Engelstalige term exchange traded funds. Sommige beleggers noemen dit fonds ook wel ‘indextracker’ of ‘tracker’. De populariteit van indextrackers heeft te maken met de goede spreads.

Dit betekent dat er een goede verhouding is tussen de bied- en laatprijs van financiële producten. Daardoor is een ETF een betaalbaar alternatief voor een beleggingsfonds. De indextracker volgt een beursindex op de voet. Stel je voor dat de AEX stijgt. In dat geval neemt ook de waarde van ETF’s toe. Zodoende heb je veel kans om met een ETF een mooi rendement te behalen.

Beleggingsfonds

Hou je van een beetje risico, maar wil je ook spreiden? Dan raden we een beleggingsfonds van Binck aan. Aan de ene kant doe je meer dan alleen het volgen van indexen zoals bij een ETF, maar aan de andere kant is het risico op verlies relatief laag. Bovendien zal de beheerder van het investeringsfonds ervoor zorgen dat jij beter presteert dan de beursindex. We wensen je veel succes met jouw belegging bij Binck!

binck broker waar je zelf kunt beleggen

2. DeGiro

Wil je graag goedkope brokers vergelijken? Dan kun je eigenlijk niet om DeGiro heen. Het is een van de meest betaalbare brokers en een serieuze naam in de Nederlands  online investeringswereld. Zo is de Giro in onderzoeken van onder andere het Financieel Dagblad en De Consumentenbond zeer positief uit de bus gekomen.

Wat is DeGiro?

DeGiro is een Nederlandse makelaar die ook actief is in het buitenland. Je vindt deze broker terug in 18 Europese landen en regio’s. Daarnaast kun je via DeGiro handelen op aandelenmarkten van over de hele wereld. Denk aan Amerikaanse markten zoals de Nasdaq en de New York Stock Exchange, maar ook Engeland, Japan, Singapore en Australië.

Daarnaast heb je als investeerder bij DeGiro allerlei mogelijkheden.  DeGiro biedt investeerders verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kun je aandelen verhandelen, maar het aanschaffen van obligaties, cryptocurrencies en futures is ook een optie. Of maak gebruik van ETF’s of hefboomproducten.

DeGiro platform is overal bereikbaar

Via het platform van DeGiro kun je allerlei transacties snel en eenvoudig uitvoeren. Bovendien heb je de beschikking over realtime beurskoersen. Op basis van die belangrijke informatie ben je in staat om de juiste handelsbeslissingen nemen. Tegenwoordig is een computer niet meer noodzakelijk om te handelen. Het platform van DeGiro is ook bereikbaar op de tablet en/of smartphone.

Informatievoorziening DeGiro

Op de website van DeGiro vinden beleggers een schat aan informatie. Er is zelfs een speciale beleggersacademie waar je aan de hand van verschillende filmpjes de kneepjes van het beleggersvak leert. Deze video’s zijn voorzien van mooie illustraties.

Daarnaast vind je informatie over de manier waarop het beleggingsplatform werkt, diverse beursproducten en beleggingsstrategieën waarmee je hopelijk een mooi rendement behaalt. Wie belegt in aandelen kiest doorgaans een van de twee volgende strategieën:

 • Fundamentele analyse: Informatie over onder andere de geldstromen, koers- en winstverhouding, kerncijfers en opinie van analisten. Ook kun je beslissingen nemen op basis van bedrijfsinformatie, de agenda van een bedrijf en/of de winst- en verliesrekening.
 • Technische analyse: Handelen op basis van indicatoren, zoals patronen. Een populaire indicator is ‘Moving averages’. Daarbij wordt er gekeken naar gemiddelden om het effect van de schommelende prijzen in kaart te brengen.

Tarieven van DeGiro

Bij het vinden van een goede Nederlandse broker spelen de tarieven uiteraard een belangrijke rol. Wees je bewust van het feit dat elke speler op de markt bepaalde acties in rekening brengt. Het gaat immers om een bedrijf dat ook winst wil maken.

De tarieven mogen desondanks niet te hoog zijn.  De prijzen van DeGiro liggen over het algemeen lager dan die van andere brokers. Besparingen lopen soms wel op tot 40 of 50 procent. Voor Nederlandse aandelen betaal je 2 euro plus 3 procent per transactie.

In de prijzen gevallen

DeGiro heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Gouden Deurmat Fiscalert in 2017. Ook werd het datzelfde jaar uitgeroepen tot goedkoopste broker van Frankrijk.  Ondanks de gunstige tarieven raden we aan om verschillende brokers toch met elkaar te vergelijken. De wisselkoers kan namelijk iedere dag verschillen.

degiro broker

3. eToro

eToro is een populaire broker onder Nederlandse beleggers. Dit bedrijf is wereldwijd actief en naast Nederland onder andere te vinden in het Verenigd Koninkrijk, Israël en Cyprus. Op dit online handelsplatform kun je gebruik maken van zowel standaard handelsfuncties als sociale handelsfuncties. Wat houdt dit in en waarom maakt het eToro een unieke broker?

Wat is eToro?

Investeren in de financiële markt is dankzij eToro eenvoudiger dan ooit. Je kunt zowel aandelen als valuta en cryptocurrencies binnen enkele minuten kopen en verkopen. In tegenstelling tot veel andere beurzen worden marktorders bij eToro vrijwel meteen uitgevoerd.

Het is dan ook geen grote verrassing dat het aantal gebruikers van het platform steeds meer toeneemt. Sinds eToro werd gelanceerd in 2006 is het aantal gebruikers toegenomen tot 4,5 miljoen gebruikers. Daarmee mag het zich het grootste investeringsnetwerk ter wereld noemen!

Social trading op eToro

‘Social trading’ is een term die langzamerhand ingeburgerd raakt in de beleggerswereld. Dit is onder andere te danken aan eToro. Via deze vorm van handelen kun je de activiteiten van andere klanten volgen. Vervolgens kun je het zogeheten ‘CopyTrader’ systeem van eToro gebruiken om alles wat een ander doet in realtime te kopiëren.

Het platform van deze broker is dan ook zeer transparant. Je kunt er gegevens van iedere klant bekijken. Denk bijvoorbeeld aan de portefeuillesamenstelling, het winstpercentage en de risicoscore.  Vergeet ook niet om een blik te werpen op hun transactiegeschiedenis. Ben je enthousiast? Kies dan de optie ‘kopiëren’ en je doet precies wat de andere handelaar ook doet.

Wat zijn de risico’s van CopyTrading?

CopyTrading klinkt eenvoudig, maar er zitten wel haken en ogen aan. Zo is het niet eenvoudig om betrouwbare handelaren te vinden. Helaas maken veel investeerders de fout om blindelings te kopiëren. Een tip: sorteer niet op ‘meeste kopie’. Je krijgt namelijk niet automatisch de allerbeste resultaten.

Ga maar na: stel je voor dat een paar handelaren iemand om verkeerde redenen kopiëren. Andere klanten doen hen na, terwijl de gekopieerde handelaar in werkelijkheid helemaal niet zo goed is. Het is dan ook verstandig om altijd kritisch te kijken naar de resultaten van een bepaalde handelaar.

Populaire investeerders krijgen beloning

Het CopyTrader systeem van eToro is erg vooruitstrevend. Interessant is dat populaire investeerders op het platform een beloning krijgen. Hoe vaker ze zijn gekopieerd, hoe groter dat ze via het ‘Popular Investor’ programma een beloning krijgen. Dit plan stimuleert verantwoordelijk gedrag.

Welke beleggingsproducten biedt eToro nog meer aan?

Social trading oefent veel aantrekkingskracht uit op klanten van eToro. Toch kiest niet iedereen ervoor. Geef je de voorkeur aan traditioneel handelen? Ook voor aandelen, grondstoffen, ETF’s, indices en valuta’s kun je prima bij deze broker terecht.

eToro biedt zowel CFD als niet-CFD producten aan. Investeer nooit meer geld dan dat je kunt missen. Met name CFD-producten staan bekend als zeer risicovol. Wist je dat maar liefst 67 procent van de beleggers geld verliest bij het handelen van CFD’s bij eToro?

Handelen in cryptocurrencies

Wil je toch graag op een moderne manier handelen? Dan zijn er altijd nog cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Het aantal cryptohandelaren op eToro groeit elke dag. Waar je ook voor kiest: het handelsplatform van eToro is innovatief. Traders mogen gebruik maken van allerlei professionele tools en analyses. Ook kun je als handelaar financiële instrumenten volgen en er eventueel in investeren.

Als je graag eenvoudig, veilig en tegen lage kosten crypto valuta wilt kopen? Dan zit je bij de Nederlandse exchange Bitvavo goed. Je koopt hier makkelijk, snel en tegen lage kosten jouw cryptomunten.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Investeringstools voor de lange termijn

eToro heeft diverse investeringstools voor handelen op de lange termijn ontwikkeld. Een van de bekendste is CopyPortfolios. Deze investeringsportefeuille is helemaal kant en klaar en bestaat uit tophandelaren of financiële activa.

En voor alle genoemde beleggingsproducten hoef je geen beheerskosten te betalen. Dit is een van de grote voordelen van eToro, evenals het feit dat er geen limiet is op het transactievolume.

Wat maakt eToro uniek?

eToro is om verschillende redenen uniek. Ten eerste natuurlijk het feit dat je geen beheerkosten hoeft te betalen. eToro rekent geen commissie. Beheerkosten zijn net als ticketkosten, rolloverkosten en extra brokerkosten gratis. Ook jouw registratie op dit platform is gratis.

Na aanmelding ontvang je zelfs een demo account met 100.000 dollar om mee te oefenen. Hou er wel rekening mee dat eToro bepaalde kosten in rekening brengt voor sommige transacties en verschillende spreads.

Hoe open je een account op eToro?

Het openen van een beleggingsrekening op eToro is net als het doen van transacties heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is een online account aanmaken op eToro.

In plaats van papieren in te vullen dien je jouw gegevens in te vullen.  Dit betreft persoonlijke informatie, zoals je naam en adres. Daarnaast krijg je enkele vragen over je handelservaring. Bedenk daarnaast een goede gebruikersnaam en geef je telefoonnummer, zodat de broker jouw account kan beschermen.

Tijd om te beginnen aan je beleggersavontuur

Na het maken van een profiel is het tijd voor de volgende stap: het storten van een geldbedrag. Klink op ‘storten’ in de linker benedenhoek van het scherm of ‘doorgaan met storten’. Het minimum stortbedrag op eToro is 200 euro. Overigens is de hoofdvaluta op het platform dollars. Je kunt het eventueel omzetten in euros of ponden als je dat fijner vindt. We wensen je veel succes met jouw handelsavontuur op eToro!

etoro broker

4. IG Markets

IG Markets is misschien niet de meest bekende Nederlandse broker. Desondanks kan het voor jou als belegger een interessante optie zijn. Met name klanten die geïnteresseerd zijn in CFD’s of derivaten zijn bij deze broker aan het juiste adres.

Wat is IG Markets?

IG Markets is van oorsprong een Brits bedrijf en heeft nog steeds zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Het focust zich op zogeheten CFD’s, de afkorting van ‘Contract for Difference’.  Daarbij profiteer je als handelaar van een koersstijging of daling van een product. IG markt geeft jou de mogelijkheid om op verschillende markten te handelen in CFD’s.

Welke financiële producten vind je bij IG Markets?

Hoewel IG Markets bekend staat om de CFD’s, vind je bij deze broker nog veel meer financiële producten. Zo kun je ook investeren in vreemde valuta, grondstoffen of fysieke aandelen. Bij deze laatstgenoemde groep producten is er geen sprake van een hefboomwerking.

Valutahandel bij IG Markets

Valutahandel is een dynamische investeringsoptie en daardoor bijzonder populair. Bovendien kun je op sommige beurzen 24 uur per dag en 7 dagen in de week valutatransacties uitvoeren. IG Markets is een goed voorbeeld van zo’n plek. Sterker nog: in 2012, 2013 en 2014 won het de prijs voor beste handelsplatform voor buitenlandse valuta.

Dat is inmiddels al aardig wat jaren geleden, maar IG Markets blijft kwaliteit bieden en gaat met de tijd mee. Zo kun je op dit platform tegenwoordig ook handelen in Bitcoin. Het laat zien dat IG Markets bereid is om te innoveren.

Handelen in commodities

Andere interessante beleggingsproducten die IG Markets aanbiedt zijn commodities. Dit houdt in dat als belegger kunt speculeren op prijsschommelingen van edelmetalen. Hetzelfde geldt voor grondstofprijzen die iedere dag weer anders zijn.

Denk bijvoorbeeld aan goud en zilver. Wees je wel bewust van het feit dat wie handelt in futures bij IG Markets de edelmetalen niet daadwerkelijk in handen krijgt. Nadat het contract is verlopen ontvang je hopelijk een mooi geldbedrag.

Twee manieren om te handelen in aandelen

Lid worden van IG Markets is betrekkelijk eenvoudig. Sterker nog: bij deze broker kun je op twee verschillende manieren aandelen verhandelen, namelijk traditioneel en onconventioneel. Bij de eerstgenoemde optie handel je in fysieke aandelen.

Daarbij ontvangen de eigenaren van de aandelen dividend. Geef je de voorkeur aan een andere manier van handelen? Dan heeft IG Markets aandelen met hefboomwerking voor jou. Het hefboomproduct is een CFD, dus je moet de koersstijgingen of dalingen goed in de gaten houden.

Informatievoorziening van IG Markets

De informatievoorziening van IG Markets is uitstekend. Het voorziet investeerders van relevante informatie en het laatste nieuws. Klik op de website op de ‘Insight’ button om op de hoogte te raken van de laatste ontwikkelingen in de financiële wereld.

Ook interessant om te vermelden is dat IG markets verschillende seminars aanbiedt waar je niets voor hoeft te betalen. Op die manier vergroot je kosteloos jouw financiële kennis. Hoe handig!

igmarkets broker

5 – Lynx

In onze digitale wereld volgen technische ontwikkelingen elkaar in razendsnel tempo op. De financiële wereld kon in dat opzicht natuurlijk niet achterblijven. Zodoende verschenen er binnen enkele jaren talloze online brokers aan het firmament.

Een daarvan is Lynx, opgericht in 2006 door Rogier Groen en Jeroen Kramer. Zij vonden dat er een platform moest komen voor serieuze particuliere investeerders. De vraag is natuurlijk: Zijn ze daar in geslaagd?

Wat is Lynx?

De broker Lynx bestaat inmiddels 15 jaar. In die tussentijd heeft een totaalpakket ontworpen voor beleggers. Dat Lynx na een decennium nog steeds actief is en populaire recensies ontvangt, is een teken dat dit platform werkt. Bovendien is Lynx inmiddels ook wereldwijd actief. Ook beleggers uit België, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië kunnen er gebruik van maken.

De verschillende handelssystemen op dit platform zijn vaak geautomatiseerd. Dit maakt beleggen via Lynx eenvoudig, snel en betrouwbaar.  Dit houdt in dat een computer het beleggen voor zijn rekening neemt. Tevens kun je het vermogensbeheer met een gerust hart laten doen door diverse handelssystemen. Al deze systemen zijn voordat ze in gebruik werden genomen getest door experts.

Vraag advies aan experts

Twijfel je tussen verschillende systemen? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van de experts van Lynx. Hij of zij kijkt naar je persoonlijke situatie en geeft op basis daarvan advies. Soms is het verstandig om verschillende systemen met elkaar te combineren. Maar ook dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie en wat goed is verschilt dus per belegger.

Welke beleggingstools biedt Lynx aan?

Lynx staat bekend als een betrouwbaar online handelsplatform met geavanceerde beleggingstools. Zo kun je de prijsfluctuatie op de beurs scherp in de gaten houden via de zogeheten “GraphTrader”. We raden de “MarketScanner” aan wanneer je alle basisgegevens duidelijk op een rijtje wil hebben.

Het plaatsen van een order is dankzij de “BookTrader” een fluitje van een cent. Wie wil handelen in opties kan gebruik maken van de “ComboTrader” of de “OptionTrader”. Handel je in buitenlandse valuta? Gebruik dan zeker de “Foreign Exchange Trader”.

Informatievoorziening van Lynx

De informatievoorziening van Lynx is evenals de brokers die we al eerder noemden uitstekend. De website is in feite een kennisportaal met interessante informatie en tips. Of je nu iets wilt weten over aandelen, daghandel, crypto of futures: bij Lynx vind je het allemaal.

Of maak gebruik van de verschillende masterclasses over allerlei onderwerpen die aan investeren zijn gerelateerd. In korte tijd leer je van alles over beursanalyses en handelsstrategieën die jou hopelijk financieel succes brengen. Alle masterclasses worden gegeven door experts op het gebied van financiën en beleggen.

Informatiepakketten

Tenslotte ontvang je van Lynx informatiepakketten boordevol informatie over beleggen en vermogensbeheer. Daarmee maak je als beginnende belegger een goede start en vergroot je als ervaren belegger jouw kennis.  We zijn zeker niet als enige positief over Lynx. Zo werd dit platform door Cash Magazine in 2013 uitgeroepen tot “Beste Broker” en won het de “Gouden Stier” van Belegger.nl.

lynx broker

6. Mexem

Mexem is een van de grootste internationale brokers ter wereld. Het werd opgericht in 1986 en viert dit jaar dus zijn 25ste verjaardag. Sinds 2018 is Mexem ook te vinden in de Benelux. Welke voordelen heeft deze broker jou als belegger te bieden?

Waarom is Mexem populair?

De populariteit van Mexem neemt snel toe en daar zijn genoeg redenen voor. Zo staat het bekend om zijn geavanceerde handelsplatform en ruime aanbod aan beleggingsproducten. Ook de lage tarieven trekken veel beleggers aan.

Voor welke belegger is Mexem geschikt?

Het handelsplatform van Mexem is vrij complex. Voor beginnende beleggers kan het daarom overweldigend zijn. Wij raden deze broker dan ook vooral aan bij ervaren beleggers. Neem de tijd om je te verdiepen in dit platform. In dat geval kun je er ook met iets minder ervaring in de beleggerswereld aan de slag.

Traders Workstation

Mexem maakt gebruik van een speciaal beleggersplatform genaamd ‘Traders Workstation’ (TWS). Ervaren beleggers hebben bijgedragen aan het ontwerp om het voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken om te traden. Je kunt het Traders Workstation bedienen op diverse apparaten, variërend van de computer tot de smartphone en tablet.

Bovendien is het laten maken van analyses en rapporten dankzij TWS een fluitje van een cent. Gebruik bijvoorbeeld eens het zogeheten ‘risicomanagementplatform’. Deze tool vertelt je precies hoeveel risico je loopt met je beleggingsportefeuille. Wel zo handig om te weten, aangezien je op die manier beter kunt inspelen op veranderingen op de markt.

Welke beleggingsproducten biedt Mexem aan?

Mexem biedt tientallen beleggingsproducten aan. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, opties, ETF’s, futures, obligaties, CFD’s, metalen, warrants en diverse valuta. Bovendien kun je bij deze broker handelen op meer dan 120 beurzen wereldwijd. Dankzij Mexem heb je toegang tot beurzen in meer dan dertig landen.

Is Mexem betrouwbaar?

Mexem is een betrouwbare broker dat gereguleerd wordt door de CySEC. Bovendien moet het zich houden aan Europese regels. Bij een failissement zijn beleggers verzekerd tot 500.000 euro. Heb je meer geïnvesteerd dan dat? Dan raden we aan om gebruik te maken van een aanvullende verzekering die een verlies tot 30 miljoen euro verzekerd.

mexem broker

7. Plus500

Veel Nederlandse investeerders kiezen tegenwoordig voor Plus500. Deze populaire broker heeft zijn hoofdvestiging in Cyprus, maar is een zeer bekende naam in ons land. Wel heeft de buitenlandse locatie van Plus500 een aantal gevolgen wat betreft wetgeving.

Zo zijn de regels wat betreft financiële transacties een beetje anders. Hoe zit dat precies en wat maakt Plus500 nog meer uniek? Lees snel verder voor het antwoord.

Investeer in beurzen over de hele wereld

Een paar jaar geleden kozen de meeste Nederlandse investeerders voor Nederlandse brokers. Het gros van de transacties werd telefonisch verwerkt. De tijden zijn duidelijk veranderd. De digitalisering heeft voor investeerders een nieuwe wereld geopend.

Tegenwoordig handel je met gemak op beurzen over de hele wereld. Daarnaast hebben vele (online) brokers inmiddels een vestiging in ons land, waaronder Plus500.

Welke beleggingsopties biedt Plus500?

Plus500 is een groot platform die hopelijk aan al jouw investeringswensen kan voldoen. Je kunt er zowel beleggen in gewone aandelen als opties, buitenlandse valuta en indices. ‘Indices’ zijn een ander woord voor indexen. Dit houdt in dat verschillende aandelen van grote bedrijven in één fonds zijn gestopt.

Daarnaast biedt Plus500 CFD’s aan. Sterker nog: het vormt een van de basiselementen van Plus500. De CFD’s zijn een hefboomproduct. Dit houdt in dat je snel kunt profiteren van een koersstijging of koersdaling. Dat klinkt mooi, maar heeft wel gevolgen voor kleinere handelaren.

Je behaalt pas echt rendement met hogere bedragen. Deze broker is daarom misschien niet de ideale plek wanneer je wilt handelen met een klein aantal effecten.

Aandelen CFD

Plus500 is een fantastisch platform voor investeerders die graag net een beetje meer risico nemen. Hou je van speculeren? Dan ben je bij Plus500 aan het juiste adres. Het biedt allerlei mogelijkheden voor het handelen in aanbieden. Zo kun je op de website aandelen kopen, verkopen of ‘shorten’. 

Onervaren beleggers moeten wel voorzichtig zijn. Te weinig kennis en teveel impulsiviteit, bijvoorbeeld bij het ‘shorten’, leidt in de meeste gevallen tot verlies. Ervaren beleggers die handelen in CFD-aandelen kunnen bij Plus500 echter een mooi rendement behalen.

Oefenen met demo-account Plus500

De beleggingsproducten van Plus500 zijn vrij risicovol. Gelukkig is de informatievoorziening van deze broker uitstekend. Op de overzichtelijke website vind je alle informatie die je nodig hebt om toch de gok te wagen. Bovendien heeft Plus500 voor alle nieuwe investeerders een demo product.

Daarmee kun je gratis oefenen met beleggingsproducten, om zo het mooie beleggingsvak langzamerhand onder de knie te krijgen. Hopelijk boek je binnenkort echt succes op de beurs!

plus500 broker

8. Saxo Bank

Saxo Bank is een van oorsprong Deense investeringsbank en bestaat sinds 1992. In de afgelopen dertig jaar heeft het zich verspreid over de hele wereld. Omdat de hoofdvestiging zich in Denemarken bevindt, moet Saxo Bank voldoen aan de strenge regels van de Europese Unie.

Dit is zeker geen slecht nieuws, aangezien het een extra vorm van beveiliging is voor klanten. Welke dienstverlening en investeringsmogelijkheden biedt Saxo Bank?

Toegang tot internationale markten

We vinden het een goede ontwikkeling dat brokers steeds vaker internationaal actief zijn. Daardoor voldoen ze niet alleen aan strenge wetgeving, maar krijg je als investeerder ook alle toegang tot internationale markten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de Swiss Stock Exchange of de New York Stock Exchange.

Welke beleggingsproducten biedt Saxo Bank aan?

Tegenwoordig heb je uit tientallen financiële dienstverleners die jou allerlei voordelen bieden. Het Deense Saxo Bank is daar een uitgelezen voorbeeld van. Wat betreft investeringsmogelijkheden is het een zeer succesvol platform te noemen.

Wist je dat het meer dan 20.000 aandelen wereldwijd aanbiedt en dat je de keuze hebt uit maar liefst 30.000 financiële instrumenten? Natuurlijk zullen we ze niet allemaal benoemen in dit artikel, maar wel een paar:

 • Aandelen
 • Obligaties
 • ETF’s
 • CFD’s

Mogelijkheden voor risicovolle en minder risicovolle beleggingen

Het aantal investeringsopties van Saxo Bank is zeer uitgebreid. In het bovenstaande rijtje noemden we al ETF’s en CFD’s. Heb je daar interesse in? Saxo Bank regelt het onmiddellijk voor je. Een van de grote voordelen van een ETF is dat het risico op grote verliezen relatief laag is.

Geef je als investeerder de voorkeur aan een beetje meer risico? Dan raden we CFD’s aan, waarbij je kunt profiteren van koersstijgingen en koersdalingen. Er is sprake van een contract tussen de koper en de verkoper. Als koper ben je overigens geen eigenaar van het onderliggende product. Saxo Bank biedt onder andere CFD’s aan voor de volgende producten:

 • Aandelen
 • Aandelenindexen
 • Grondstoffen
 • Vreemde valuta

Dienstverlening voor actieve beleggers

Voor actieve beleggers biedt Saxo Bank diverse mogelijkheden. Wanneer je meer dan 100 transacties per maand verricht profiteer je van mooie aanbiedingen en lage transactiekosten. Neem een kijkje op de site van Saxo voor actuele aanbiedingen en de huidige transactiekosten.

Wat zijn de kosten van Saxo?

Wie een account heeft bij Saxo krijgt te maken met een aantal kosten. Beheerkosten zijn minimaal 6,25 euro per maand inclusief BTW met beheerkosten van 0,31 procent. De transactiekosten zijn afhankelijk van de beurs waar je actief bent.

Zo kost een order bij Euronext 0,10 procent. Het minimumbedrag is daar 12 euro. Zeer actieve beleggers krijgen soms korting, maar in dat geval raden we aan om de website van een broker of beurs te raadplegen.

Leren beleggen bij Saxo

Een van de kenmerken van Saxo is dat beleggers er snel en veilig transacties kunnen uitvoeren. Maar deze goedkope broker gaat verder dan dat. Zo kun je gebruik maken van de Saxo Academy wanneer je graag jouw financiële kennis en vaardigheden wil uitbreiden. Dit platform heeft allerlei interessante studieboeken voor jou beschikbaar.

Ze bevatten video’s en cursussen die zijn ontworpen door financiële experts. Ook interessant zijn de zogeheten “Saxo Bank Insights”. Een aantal financiële experts die werkzaam zijn bij Saxo analyseren en bespreken de laatste ontwikkelingen op de beurs en de financiële markten. Heel interessant!

saxobank broker

9. Today’s Brokers

Today’s Brokers past perfect bij de huidige tijdsgeest waarin digitaal handelen een steeds grotere rol speelt. Het is namelijk een Nederlandse online broker. Dit bedrijf uit Amsterdam werd opgericht door Cees Smit die vond dat ons land te weinig competitieve brokers had. De afgelopen jaren is Today’s Brokers zich gaan richten op de online markt. Tevens is het onderdeel van Today’s Group.

Wat is Today’s Brokers?

De naam van deze broker is Engels, en dat is niet zonder reden. Het is namelijk partner van het succesvolle Amerikaanse bedrijf Interactive Brokers. Samen bieden de brokers een snel en effectief platform aan. Investeerders maken gebruik van het platform van Interactive Brokers.

Het handelsplatform heet ‘Today’s Pro’ en biedt alle informatie die je nodig hebt, zoals het laatste nieuws over de financiële markten en real-time koersen. Hou de koersen altijd scherp in de gaten en handel op basis van de laatste ontwikkelingen.

Twee manieren van investeren

Als klant van Today’s Group heb je de keuze uit twee vormen van investeren: zelf doen of uitbesteden. Bij de laatstgenoemde optie nemen de professionals van Today’s Group je veel werk uit handelen. Dit betreft zowel vermogensbeheer (vanaf 100.000 euro) als fondsinvesteringen.

Hoe open je een rekening bij Today’s Group?

Deze broker biedt verschillende rekeningen aan, zowel privé als commercieel. Je kunt zelfs twee rekeningen op hetzelfde moment openen. Ben je een beginnende belegger die graag nog even wil oefenen?

Maak dan gebruik van het demo-account van Today’s Group. Op die manier leer je alles over het handelsplatform en oefen je met beleggen zonder enig risico.

Welke beleggingsproducten vind je bij deze broker?

Today’s Group is zeer allround te noemen. Je hebt er de keuze uit diverse beleggingsproducten, zoals aandelen, fondsen, trackers en CFD’s. In totaal heb je de keuze uit maar liefst 60 verschillende ordertypes. Wellicht geef je de voorkeur aan hefboomproducten zoals speeders, sprinters en turbo’s.

Deze drie beleggingsproducten zijn nagenoeg hetzelfde. Allemaal bieden ze jou de kans om te profiteren van waardestijgingen of waardedalingen. Het verschil zit hem vooral in de grootte van de hefboom.

Speculeren

Durf je het aan om te speculeren? Ook dan ben je bij Today’s Brokers op de juiste plek, want het is mogelijk om te speculeren met buitenlandse valuta’s. Om op die manier te beleggen heb je echt geen computer nodig. Het Today’s Pro platform is ook beschikbaar op de smartphone en tablet.

Fondsinvesteringsmogelijkheden

Denk je te weinig kennis te hebben van financiën en/of beursgerelateerde onderwerpen? Dan raden we aan om gebruik te maken van “For Tomorrow”. Dit zijn fondsinvesteringsmogelijkheden van Today’s Groep waarbij er een aantal persoonlijke gegevens voor je worden opgesteld.

Vervolgens voer je de beleggingsfondsen in met een specifieke portefeuille. Fondsbeleggingen lopen uiteen van riskant tot weinig risicovol. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een tussenoplossing. Hou in elk geval altijd je persoonlijke omstandigheden, budget en wensen voor ogen.

Hoe weet deze broker zich te onderscheiden?

Een van de manieren waarop Today’s Brokers zich onderscheidt van zijn concurrenten is dat het écht maatwerk biedt. Zo ontvang je als klant een persoonlijk portfolio voorstel, dat is gebaseerd op jouw persoonlijke informatie en wensen.  Voordat er een portfolio wordt opgesteld heb je een persoonlijk gesprek met een van de experts van Today’s Brokers.

Vervolgens wordt de beleggingsportefeuille op een veilige manier beheerd. De kern van de portefeuille wordt gebruikt om veilige transacties uit te. Het tweede en kleinere deel is bedoeld voor iets hogere risicospeculatie. Het eerste deel van de portefeuille staat bekend als de “kern” en het tweede deel als de “satelliet”.

today's broker

10. ABN Amro Zelf Beleggen

ABN Amro is een van de Nederlandse banken waar je zelf kunt beleggen. Je hebt de keuze uit verschillende beleggingsopties en ontvangt uitgebreid advies van experts. Het is slechts een van de voordelen van ABN Amro Zelf Beleggen. Wat kun je verwachten wanneer je op dit platform aan de slag gaat?

Voor wie is deze broker geschikt?

Beleggen is populair onder jong en oud. Met name millennials, geboren tussen 1980 en 2000, kiest steeds vaker voor investeren in plaats van sparen. Maar voordat je de stapt is het belangrijk om je goed in te lezen. Zelf beleggen is geschikt voor jou als je:

 • De kenmerken en de risico’s van beleggen begrijpt.
 • Je graag de touwtjes in eigen handen houdt en investeringen wil combineren.
 • Je veel interesse hebt in de financiële markt en aandelenkoersen.
 • Wanneer je zowel online als op de smartphone wil investeren.
 • Je in staat bent om voldoende tijd te besteden aan je investeringen.
 • Je in staat bent om eventueel geld te verliezen als het een periode minder goed gaat op de beurs.

Welke beleggingsopties biedt deze broker aan?

Bij ABN Amro Zelf beleggen heb je de keuze uit verschillende beleggingsopties, waaronder aandelen, investeringsfondsen en ETF’s.  In totaal biedt ABN Amro 270 aandelen aan. 200 daarvan zijn onderlinge fondsen en 70 ETF’s. Kies bijvoorbeeld voor groen door te beleggen in een duurzaam fonds.

Wat zijn de kosten van ABN Amro Zelf Beleggen?

Hou rekening met het feit dat deze Nederlandse broker een aantal kosten rekent. Zo dien je de servicekosten achteraf per kwartaal te voldoen. Aan het einde van elk kwartaal berekend ABN Amro de waarde van jouw beleggingen.

Dit betreft aandelen, obligaties en alternatieve beleggingen. Vervolgens dien je 25 procent van het jaarpercentage te betalen.

Transactiekosten

Voor zelf beleggen rekent ABN Amro minimaal 15 euro per jaar. Dit betreft aandelen en obligaties. De transactiekosten in het binnenland zijn 6,50 euro per order + 0,10 procent.

Daarbij zijn de minimum kosten 10 euro per order, met een maximumbedrag van 150 euro per order. Tevens rekent ABN Amro Zelf Beleggen kosten voor transacties in het buitenland, dat verdeeld is in de twee volgende groepen:

 TransactiekostenMinimumkostenMaximumkosten
Buitenland eerste groep9,50 euro per order + 0,15 procent15 euro per order375 euro per order
Buitenland tweede groep9,50 euro per order + 0,40 procent30 euro per order750 euro per order

Overal bereikbaar

ABN Amro Zelf Beleggen is zowel via de pc, als tablet en smartphone bereikbaar. Via internetbankieren en mobiel bankieren is het een fluitje van een cent om jouw investering te volgen.

Klein beginnen, een beleggingsfonds of toch all-in?

Besef goed dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Je kunt flinke winsten maken, maar ook een aanzienlijk deel van je investering verliezen.  Kijk altijd of een bepaalde investering goed bij je past. Wat is je budget en wat wil je bereiken met investeren? We raden beginnende handelaars aan om eerst een klein bedrag te storten.

Je leert de kneepjes van het vak zonder dat je al teveel risico loopt. Een andere optie is dat je een vast bedrag stort op een beleggingsfonds. Op die manier hoef je geen maandelijkse transactiekosten meer te betalen.

abn amro zelf beleggen broker

11. Bux

Wil je graag jouw kapitaal vergroten? Dan ben je zeker niet de enige. Maar je zult er wel iets voor moeten doen. Beleggen bij Bux is bijvoorbeeld een optie. In tegenstelling tot veel andere brokers rekent het geen commissies.

Ook jaarlijkse kosten om jouw rekening open te houden zijn verleden tijd. Een kleine investering bij Bux kan dus zeer voordelig uitpakken. Wat kun je nog meer verwachten van deze goedkope broker?

Profiteer van de Zero Order van Bux

Bux is een van de goedkoopste brokers van Nederland. Zo is de zogeheten ‘zero order’ bij het kopen van Europese aandelen commissievrij. Dit type order wordt niet direct uitgevoerd, waardoor het anders is dan een marktorder.

In plaats daarvan stuurt Bux alle zero orders aan het einde van de handelsdag naar de beurs. Dit vindt plaats tussen 4 en 5 uur ’s middags. Hou er rekening mee dat 4 uur de deadline is om nog een order te plaatsen.

Markt- en limietorders

Naast de zero order biedt Bux marktorders en limietorders aan. Bij het eerste type order koop je zo snel mogelijk aandelen voor de prijs die op dat moment geldt. Een marktorder wordt direct uitgevoerd.

Bij een limiet order kun je de prijs die je in gedachten hebt vooraf instellen. De order wordt automatisch uitgevoerd op het moment dat de prijs wordt bereikt. Voor zowel een marktorder als limietorder rekent Bux een commissie van 1 euro.

Toeslag op EUR/USD

Overigens zijn alle orders voor aandelen uit de Verenigde Staten commissievrij. Wel is het zo dat Bux een toeslag vraagt voor het omrekenen van bedragen in euro’s naar dollars of vice versa. Zodoende betaalt iedereen die aandelen uit de VS koopt of verkoopt een toeslag van 0,25 procent op EUR/USD.

Investeer op een verstandige manier

BUX vindt het belangrijk dat investeerders goed geïnformeerd zijn. Op die manier investeert men op een verstandige manier. Natuurlijk heb je hier zelf ook een aandeel in. Zet voordat je begint bij een goedkope Nederlandse broker jouw investeringsdoelen op een rij. Wat is jouw gewenste rendement? En hoeveel tijd heb je beschikbaar om te investeren?

Hoe meer je investeert hoe groter de kans op een mooi rendement. Daar staat tegenover dat je ook een flink geldbedrag kan verliezen. Rendement en risico’s zijn aan elkaar verbonden. Investeer daarom nooit meer geld dan dat je bereid bent om te verliezen.

Lage transactiekosten en minder tussenpersonen

Een paar jaar geleden moest je om te kunnen beleggen gebruik maken van een broker die voor elke transactie een bepaalde vergoeding vroeg. Dankzij technologische ontwikkelingen is dit gelukkig voorgoed verleden tijd.

Tegenwoordig heb je meer toegang tot informatie dan ooit en liggen de transactiekosten voor het kopen of verkopen van onderliggende waarden lager dan ooit. Bovendien zijn er minder tussenpersonen bij een transactie betrokken. Dit geldt in het bijzonder voor cryptocurrencies, die decentraal opereren.

Geen cent extra betalen

Sommige beleggers schakelen nog steeds een financieel adviseur in. Dit is prima, maar besef wel dat de hoge tarieven van een professional jouw eigen rendement verminderen. Dankzij BUX is dit niet meer nodig.

Bij deze broker hoeven beginnende en/of gewone beleggers geen cent extra te betalen voor het kopen en verkopen van aandelen. En wie wat meer ervaring op de beurs heeft kan vragen om geavanceerde functies, voor een scherpe prijs.

Simpel, maar innovatief

Bux vindt de meeste standaard investeringsplatforms nodeloos ingewikkeld en saai. Voor wie geen ervaring heeft in de financiële wereld zijn sommige platforms vol ingewikkelde termen overweldigend. Het team van Bux streeft er naar om investeren zo helder en simpel mogelijk te maken.

Zodoende heeft het allerlei ingewikkelde details die je bij veel brokers tegenkomt weggehaald. Bovendien is Bux een innovatief bedrijf dat constant nieuwe functies ontwikkelt. Niet alleen voor de pc, maar ook voor de smartphone en de tablet. Hou dan ook de website van Bux goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste producten.

bux broker

Conclusie: Wie is de goedkoopste broker van Nederland?

Een antwoord op de vraag: ‘Wie is de goedkoopste broker van Nederland?’ is niet eenduidig te geven. Of een broker voordelig voor jou als belegger uitpakt is geheel afhankelijk van je eigen wensen en doelen. Wil je bijvoorbeeld handelen op internationale beurzen?

Dan is IG Markets een goede optie omdat je er kunt handelen in meer dan 16.000 aandelen over de hele wereld. Maar ook Binck Bank is met 33 beurzen in 18 landen zeker een aanrader. Of kies in plaats daarvan voor ABN Amro Zelf Beleggen, dat meer dan 40.000 beleggingsproducten in 18 landen heeft.

Wat betreft transactiekosten is Bux de goedkoopste Nederlandse broker. In principe hoef je er niets voor te betalen. Alleen de markt- en limietorders kosten een euro. Bij het populaire DeGiro betaal je 2 euro transactiekosten + 0,03 procent, terwijl dit bij Binck 1 euro + 0,15 eurocent betreft.

Kortom: de transactiekosten verschillen per broker. We raden aan om uitgebreid onderzoek te doen en alle kosten met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. En verlies daarbij je eigen persoonlijke wensen en doelen niet uit het oog. Denk rationeel en laat je niet leiden door emoties, dan wordt jouw beursavontuur hopelijk een groot succes!

Begin jij ook bij een goede broker?

We hopen dat je dankzij alle informatie uit dit artikel een goed beeld hebt gekregen bij kiezen van de juiste broker die bij jou past. Uiteindelijk is het kiezen van een goede broker echt ontzettend belangrijk als jij ervoor wilt zorgen dat je op de best mogelijke manier bijvoorbeeld jouw aandelen of opties kan kopen.

Door goed doordacht bij je keuze stil te staan en door het juiste onderzoek te verrichten zal ook jij met niet al teveel moeite bij een goede broker uit kunnen komen.

Sta jij nog aan het begin van jouw beleggingsavontuur en wil je hier graag mee gaan starten? Dan kunnen wij jou aanraden om eerst te leren en daarna te gaan investeren. Op deze manier leg je een goede basis voor de toekomst en ga je begrijpen hoe de wereld van onder andere het beleggen in aandelen, opties, futures en cfd’s werkt.

Een training die jou hiermee zeker verder gaat helpen en de ogen doet openen is de gratis exclusieve online training van Harm van Wijk. Hierin gaat hij jou onder andere de volgende dingen leren:

 • Hoe jij jouw portefeuille kan beheren in 5 minuten.
 • Hoe je al met EUR 250 kan gaan beginnen met beleggen en een mooi rendement kan behalen
 • Als beginner rendement gaan maken met een eenvoudige software zonder enige ervaring.
 • Leer hoe je gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement kan behalen op de beurs.

Volg hier de gratis exclusieve online beleggen training >>

Alvast heel veel succes met jouw beleggingen! En probeer hier voor jezelf een mooie spreiding in jouw portefeuille in aan te brengen en bijvoorbeeld niet alles alleen in aandelen te stoppen. Maar kies bijvoorbeeld ook om wat in vastgoed, goud of crypto te beleggen. Op deze manier kun je jouw risico’s enigszins wat beperken.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken op onze website gebruik van cookies om je beter en persoonlijker te helpen. Als je verder gebruik maakt van onze website gaan wij ervan uit dat je dat goedvindt. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder jouw cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, ga je hiermee akkoord.

Sluit