DEGIRO Review & Ervaringen: Betrouwbare Aandelen Broker?

De #1 Goedkoopste Online Broker In Nederland!

Gemiddelde leestijd: 60 minuten
degiro review logo linker zijkant

Wie als belegger een goede start wil maken, heeft een goede broker nodig. Dit is ook de reden waarom je op deze DEGIRO review terecht bent gekomen. Je bent op zoek naar een broker waar je toekomst in ziet en waar je veilig aan de slag kunt gaan.

Je hebt waarschijnlijk al goede dingen gehoord en wilt nu zelf bepalen of dit ook voor jou een geschikte partij is. Door alles goed uit te zoeken kan je een goed doordachte keuze maken.

Vooral als beleggen voor jou een lange termijn strategie is en je niet veel zal handelen, is dit een goede optie. Je gaat dan op zoek naar lage maandelijkse kosten om er meer aan over te houden.

In deze DEGIRO review gaan wij dieper in op de broker en alles wat daarbij hoort. Zo leer je meer over het bedrijf en over de visie. Dit is belangrijk, want dit moet natuurlijk wel aansluiten op wat jij belangrijk vindt. Daarnaast is het ook goed om te zien welk aanbod DEGIRO heeft.

Wanneer dit niet aansluit op jouw idee bij beleggen, dan is dit natuurlijk niet de broker voor jou. De kans is echter groot dat je hier juist wel vindt wat je zoekt. Daardoor kan je dus heel gemakkelijk een keuze maken om hier een account aan te maken.

Het is ook goed om te kijken naar de praktische kant van DEGIRO beleggen. Je wilt weten hoe je de website en de app kunt gebruiken en je wilt weten hoe het met de verschillende soorten kosten zit.

Dit is juist belangrijk omdat je er op die manier zeker van kunt zijn dat je ook echt rendement uit je beleggingen gaat halen. Daarom moet je al dit soort zaken ook allemaal vergelijken met wat andere brokers te bieden hebben.

Dankzij onze review over DEGIRO en ervaringen wordt het een stuk gemakkelijker om te bepalen of dit voor jou de juiste keuze is.

Lees hieronder snel verder!

Wat mag je verwachten van de DEGIRO review?

Je wilt natuurlijk wel weten of deze DEGIRO review je ook echt verder helpt. Daarom is het goed om je eens een voorproefje te geven van wat je mag verwachten. Eerst kijken we naar het bedrijf zelf. Hoe lang bestaat het al? Wie heeft het opgericht? Waar staan ze voor? Dit soort zaken zijn allemaal belangrijk.

Daarnaast is het goed om naar de betrouwbaarheid te kijken. Dat kunnen we doen aan de hand van de vergunningen en reguleringen. Ook kijken we naar hoe de website en app beveiligd zijn. Ook kijken we hoe je ze kunt bereiken en of dit gemakkelijk lukt. Dit geeft je een goede eerste indruk.

Daarna kijken we naar de mogelijkheden. Denk aan aandelen, obligaties, futures, etf’s en meer. Daarvoor moet je natuurlijk wel een account aanmaken dus ook daar bieden we je een stappenplan voor. Vervolgens krijg je ook uitleg over hoe je dan uiteindelijk kan gaan beleggen en hoe alles werkt op dit vlak.

Dat maakt het wel zo gemakkelijk. Zoals het ook belangrijk is om te bespreken hoe je je winsten opneemt. Daarbij kijken we natuurlijk ook naar de DEGIRO kosten. Dit bepaalt mede het rendement dat je eruit haalt. Al dit soort zaken wil je natuurlijk wel goed in het oog hebben.

Het is ook belangrijk om de ervaringen van anderen door te nemen. Daarmee is deze DEGIRO review pas echt compleet. Het gaat dan niet alleen over de sterke kanten en de voordelen. Het gaat juist ook over de nadelen, zodat je een evenwichtig beeld krijgt van de zaken.

Daarnaast bekijken we de DEGIRO app. Ook vergelijken we deze broker met andere aanbieders van deze diensten. Zo kan je ook echt bepalen of het voor jou de juiste aanbieder is en of de diensten aansluiten op wat jij zoekt. Tot slot kan je ontdekken voor wie deze broker nu precies geschikt is en wat de eindconclusie is. Vervolgens kan je zelf beginnen.

Het bedrijf DEGIRO

Om te weten of DEGIRO betrouwbaar is, is het eerst belangrijk om meer over de achtergrond te weten te komen. Het bedrijf is sinds 2013 actief. Toen werd het opgericht door drie voormalig medewerkers van BinckBank. Zij vonden dat de zaken allemaal een stuk beter geregeld kon worden.

Zij waren in 2008 al begonnen met de plannen die in 2013 voor particuliere beleggers daadwerkelijk geopenbaard werden. De naam doet natuurlijk denken aan oude betaalsystemen zoals de girokaart en giropas. Dit staat echter los van elkaar, er is geen connectie. Dit is natuurlijk goed om te weten, want de naam is wel slim gekozen in dat opzicht.

Wel is het zo dat DEGIRO sinds eind 2019, begin 2020 niet meer geheel zelfstandig is. Hoewel Esmond Berkhout wel de CEO is, is het bedrijf overgenomen door Flatex Bank. Dit is een Duitse bank en broker. Deze partij werkt ook onder een Duitse vergunning. Dit betekent echter niet dat DEGIRO niet meer vanuit Nederland gecontroleerd wordt.

Daarover lees je later in deze review meer. Het is wel goed om te weten dat door de Duitse overname de broker verder kan groeien en stabieler kan worden. Dit is natuurlijk voor beleggers met een visie op lange termijn wel een belangrijke zaak.

Het is goed om te weten dat DEGIRO niet uitsluitend in Nederland actief is. Het is als platform inmiddels ook in 17 andere landen in Europa te vinden. Daardoor is het uitgegroeid tot één van de grotere brokers van het continent. Dit kan jou ook iets zeggen over wat ze precies te bieden hebben.

Dit is ook een deel van de reden waarom de tarieven flink lager gehouden kunnen worden dan veel van de concurrenten kunnen doen. Het is daarom goed om dieper op het bedrijf in te gaan en alle kanten van de zaak eens goed te belichten.

degiro homepage
DEGIRO Homepage

Betrouwbaarheid van DEGIRO

Is DEGIRO betrouwbaar? Dat is natuurlijk de grote vraag die je hebt. In deze review kom je daarom het nodige te weten over de betrouwbaarheid en veiligheid van deze broker. Omdat je met een website en app te maken hebt, is het natuurlijk goed om te zien dat ze met moderne beschermende technieken voor data werken.

Het gaat bijvoorbeeld om het versleutelen van informatie met behulp van SSL-technologie. Zo zijn al je persoonlijke gegevens en transacties veilig. Bovendien kan je pas gaan handelen wanneer je hebt laten zien wie je bent met de benodigde documenten.

Dat DEGIRO betrouwbaar is, kan je ook afleiden uit de manier waarop ze beginnende beleggers begeleiden. Ze delen veel kennis en informatie zodat je beter geïnformeerd aan de slag gaat. Dat kan via de speciale beleggersacademie.

Ook is het zo dat er duidelijk wordt gewezen op de nadelen en gevaren van traden. Zo zijn er ook veel beleggers die hun inzet kwijtraken. DEGIRO moedigt daarom aan om alleen maar te handelen met geld dat je kunt missen. Zo maak je je eigen risico’s een stuk kleiner. Dit geeft natuurlijk ook een veilig gevoel.

Hoe kun je nog meer bepalen of DEGIRO betrouwbaar is? Door goed te kijken naar de maatregelen op het gebied van veiligheid bijvoorbeeld. Zo worden de beleggingen apart van DEGIRO zelf gezet. Mocht de broker in financiële problemen komen, dan kunnen crediteuren dus niet bij jouw geld.

Bovendien is juridisch vastgelegd dat de bewarende partij geen andere activiteiten mag uitvoeren dan de reserves bewaren. Zo staat jouw geld altijd veilig. Het geld dat je inzet om mee te handelen staat daardoor dus ook altijd veilig. Er zijn geen risico’s rondom faillissementen en dergelijke. Dit is een belangrijke zaak.

Dankzij het beleggers compensatiestelsel is jouw inzet ook tot €100.000,- verzekerd. Vergeet ook de ongekend lage kosten niet. Dit geeft ook een veilig gevoel.

De betrouwbaarheid van DEGIRO is ook te meten aan de hand van de regulering. Zo is DEGIRO in het bezit van een licentie van de AFM. De Autoriteit Financiële markten opereert vanuit Amsterdam maar biedt diensten in heel Europa. Omdat de broker in meerdere Europese landen actief is, is het dus een goed teken dat ze deze licentie hebben.

Daarnaast staat DEGIRO ook onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Dit klinkt slecht, maar is juist goed. Het is fijn dat er door zo’n instituut controle wordt uitgevoerd op de regels. Zo weet je zeker dat alles gaat zoals dat hoort en dat je er veilig aan de slag kan.

Dat DEGIRO betrouwbaar is, is ook te zien aan de openheid. Zo kan je bijvoorbeeld heel gemakkelijk contact opnemen met de broker. Het is altijd goed om gemakkelijk medewerkers te spreken te krijgen. Zo kan je ze op werkdagen gewoon bellen. Dat kan van 08.00 tot 22.00. Daarvoor draai je +31 20 535 34 96.

Daaruit leid je ook af dat de broker in Amsterdam gevestigd is. Het adres is Rembrandt Tower (9e verd) 1096 HA Amsterdam. Je kunt ook gewoon een e-mail sturen. Dan gebruik je klanten@degiro.nl. Zo kan je een afspraak maken met een professional die je op kantoor ontvangt.

Misschien heb je dit allemaal geeneens nodig, omdat je online al veel kunt leren. Zo heb je een duidelijke en uitgebreide FAQ op de website. Ook is er de beleggersacademie. Ook is er informatie over de gevaren van beleggen. Wat DEGIRO niet heeft, is een live-chat. Dit is wel een nadeel in deze moderne tijd, omdat juist de chat vaak snel en handig werkt.

Het is te hopen dat dit snel verandert. Wil je trouwens nog wat meer nalezen over de broker? Dan kan je aan de hand van het KvK-nummer 34342820 ook het nodige te weten komen over het bedrijf. Dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Later zal je leren dat bij DEGIRO beleggen via een eigen account maakt. Het is wel alvast belangrijk om een specifiek punt over de accounts uit te lichten. Je kunt wanneer je begint direct kiezen tussen een standaard profiel en een custody profiel. Bij het standaardprofiel laat je DEGIRO geld verdienen aan jouw aandelen.

Dat is een risico, maar als compensatie vervallen de dividendkosten. Wil je echt geen risico, dan kan je ook voor custody gaan. Je moet wel dividendkosten betalen, maar je loopt geen onnodig risico. Dit is een mooie en veilige extra optie die de broker biedt.

Aandelen, obligaties en andere beleggingen

In deze DEGIRO review zal het veel gaan over de beleggingen en de verschillende vormen waarin dit komt. Het is dan goed om te weten wat wat precies is. In de eerste plaats zijn er aandelen. Dit is een bewijs dat je een deel van een bedrijf bezit. Dit bewijs kan je verhandelen.

Door aandelen uit te geven zamelen bedrijven geld in voor investeringen. Dit wordt een aandelenemissie genoemd. Door een aandeel te kopen steek je dus geld in een bedrijf. Het aandeel beweegt mee met het succes van het bedrijf en wordt meer of minder waard.

Bij DEGIRO beleggen in obligaties is ook mogelijk. Dit is een financieel product waarmee je geld kan lenen aan de uitgevende partij. De ruil ervoor is de uitbetaling van rente, die ook wel couponrente wordt genoemd. Eigenlijk is het dus een leenconstructie. Zo kunnen bedrijven hun zaken financieren en kan jij er iets aan verdienen.

Obligaties hebben vaak een einddatum voor terugbetaling. Tot die tijd kan je als belegger vast rentebetalingen verwachten. Obligaties komen niet alleen van bedrijven, maar ook van steden en landen. Hier kan je dus ook de nodige kanten mee op als belegger.

Het is in deze DEGIRO review ook goed om het over beleggingsfondsen te hebben. Dit is eigenlijk een portfolio die je door specialisten laat beheren. Daarin zitten verschillende financiële producten. Het voordeel hiervan is dat de fondsbeheerder je helpt. Je kunt het eigenlijk zien als een pakketje van beleggingsproducten.

Door de analyses van de experts kan snel gereageerd worden en kan je goed verdienen eraan. Je kunt de fonds willekeurig indelen, of een thema van gelijksoortige producten meegeven. Let wel op, want een beleggingsfonds is wel iets anders dan een ETF. Dat is wel belangrijk om mee te nemen hierin.

Tegenwoordig is beleggen in ETF’s ook populair. Het is dus ook goed om daar wat algemene uitleg over te geven in deze DEGIRO review. ETF staat voor Exchange Traded Fund, maar het wordt ook wel een tracker genoemd. Je investeert dan in een product dat een index, obligatie, grondstof of pakket aan producten volgt.

Het is echter zo dat ze niet als fonds, maar als aandeel worden verhandeld. De waarde moet dichtbij de producten in het ETF blijven. Daarom wordt bijvoorbeeld de AEX gevolgd, of een andere beurs. Het voordeel voor jou is dat je tegen goede prijzen een diverse portfolio kunt opbouwen. De waarde is wel afhankelijk van de selectie en kan dus per ETF flink verschillen.

Kiezen voor opties is ook mogelijk. Dit is misschien wel één van de meest ingewikkelde beleggingsproducten op de markt. Je koopt dan het recht op een hoeveelheid effecten in de toekomst. Die kan je dan voor een bepaalde prijs kopen of verkopen. Denk aan 100 aandelen voor 6 maanden tegen €10,-. Dit is een simpele weergave van hoe het werkt.

Een optie is een afgeleide van een financieel product en de prijs houdt verband met de waarde van het onderliggende product. Denk aan een aandeel, index of grondstof. De koers speelt dus ook voor opties een grote rol. De beurs in de gaten houden is dus belangrijk. Bij DEGIRO beleggen in opties is ook mogelijk.

Tot slot zijn er ook nog futures op de markt. Een future kan je zien als een contract. Daarmee spreek je af dat een bepaald product in de toekomst tegen een bepaalde prijs geleverd wordt. Een future is een zogenaamd derivaat, je hebt niet het product zelf in bezit, maar een afgeleide.

Daarom houdt de waarde ook verband met het product dat onderliggend is. Mogelijkheden zijn indexen en grondstoffen, maar ook allerlei financiële instrumenten. Futures zijn er bijvoorbeeld ook aandelen die je op de AEX vindt. Ook staatsobligaties of goud zijn via futurecontracten te verhandelen.

Stappenplan voor een account aanmaken bij DEGIRO

In deze DEGIRO review leer je ook hoe je kunt beginnen bij de broker door een account aan te maken. Om het wat gemakkelijker voor je te maken hebben we dit in een simpel stappenplan gegoten. Zoals gezegd kan dit allemaal veilig dankzij de SSL-technologie die gebruikt wordt.

Hoewel het slechts om een paar stappen gaat, is het wel zo dat je er flink wat tijd voor moet vrijmaken. Je moet namelijk behoorlijk wat info aanleveren. Het verwerken van de informatie bij DEGIRO kan ook wel enige tijd in beslag nemen. Bedenk dus dat het wel even duurt voor je je account ook daadwerkelijk kunt gebruiken.

De eerste stap

De eerste stap is natuurlijk dat je naar de website van DEGIRO gaat en daar de registratiepagina opent. Daar vul je je e-mailadres in. Nu kan je ook direct een unieke gebruikersnaam en een wachtwoord aanmaken. Je bent nu onderweg met het ontwikkelen van je account.

account aanmaken bij degiro
Gratis account aanmaken bij DEGIRO

De tweede stap

Je moet nu even schakelen van de registratiepagina van DEGIRO naar je e-mail. Daar vind je een mail met een verificatie. Daarmee kan je je registratie voltooien. Dat deel van de inschrijving is nu dus voltooid.

De derde stap

Nu is het tijd om je account op te zetten. Zo vul je bijvoorbeeld je adresgegevens in en geef je ook je persoonsgegevens aan. Je geeft bijvoorbeeld aan wat je geboortedatum is en geeft ook je geboorteplaats aan. Daarnaast zijn er nog meer gegevens nodig om je account inhoud te geven.

De vierde stap

De vierde stap is om aan te geven dat je wel aan de eisen voldoet. Zo moet je bijvoorbeeld aangeven dat je geen Amerikaans staatsburger bent. Ook geef je nu je bankgegevens in de vorm van je iban-nummer op. Daarnaast loop je alles nog eens na om te checken of het klopt.

De vijfde stap

Nu is het tijd voor de afsluitende stap. Je kunt nu met je paspoort of ID laten verifiëren dat je echt bent wie je zegt dat je bent. Zo kan DEGIRO namelijk controleren of je gegevens kloppen. Dit neemt wel wat tijd in beslag natuurlijk.

Het uploaden van je documenten is geen probleem dankzij SSL. Dat heb je eerder in deze DEGIRO review al kunnen lezen. Alles wordt bovendien veilig opgeslagen op een aparte plek. Je hebt deze verificatie simpelweg nodig om je account te kunnen gebruiken. Je komt er dus ook niet onderuit. Binnen 1 tot 10 dagen kan je dan aan de slag.

Andere zaken die je veilig kunt opgeven, zijn je fiscaal nummer, je telefoonnummer dat je gaat gebruiken met je account en je bankrekening. Die kan je valideren door €0,01 over te maken. Dat kan je trouwens heel gemakkelijk doen met iDeal. Dat is natuurlijk ook een voordeel.

Er zijn nog enkele afsluitende zaken die je moet doen die we ook even in deze DEGIRO review voorbij laten komen. Zo geef je direct aan of je een standaard of custody account wilt. Denk daar wel even goed over na. Ook wil de broker weten hoeveel kennis je van de markt hebt. Om je niveau te bepalen leg je een passendheidstoets af.

De score hiervan is bepalend voor waar je wel en niet in mag handelen. Voor ETF’s moet je bovendien nog een aparte test doen. Tot slot is ook een W-8ben formulier nodig. Dit heeft te maken met bedrijven die in Amerika zitten, zo voorkom je dubbele belastingheffing.

Starten met beleggen

Hoe werkt het DEGIRO beleggen nu eigenlijk echt. Nu je een account hebt aangemaakt is het tijd om daar eens naar te kijken. Het is immers wel belangrijk om te weten hoe alles werkt voor je er daadwerkelijk aan begint. Zo kan je voorkomen dat je in onnodige fouten vervalt.

Gelukkig is het allemaal heel simpel gehouden bij deze broker. Daardoor kan je het al snel door hebben. Door de volgende stappen te volgen maak je het vanaf het eerste moment gemakkelijk voor jezelf. Dit kan je dus pas doen vanaf het moment dat je account actief wordt.

Het begint natuurlijk bij het inloggen wanneer je met DEGIRO beleggen begint. Op de website vind je rechts bovenin de  knop inloggen. Je wordt nu naar het loginscherm geleid waar je je gebruikersnaam en wachtwoord invult. Nu kan je beginnen. Ga nu op zoek naar een fonds. In de zoekbalk kan je een naam invoeren als je die kent.

Zo kan je dus gemakkelijk een bepaald fonds vinden. Als je dit niet weet, dan zijn er ook wat meer uitgebreide opties om te zoeken. Wanneer je jouw fonds gevonden hebt zie je direct de prijs en de koers erbij. Rechtsboven zie je ook de knoppen koop en verkoop. Het spreekt voor zich wat je daarmee kunt doen.

Er komt nu een pop-up naar voren. Daarop zie je het fonds waar je voor gekozen hebt en de prijs die erbij hoort. Je kunt nu allerlei zaken invullen, het is goed om in deze DEGIRO review al deze punten even kort door te nemen zodat je weet wat je moet invullen. Allereerst geef je het soort order aan.

Wie geen risico wil lopen, kiest altijd voor limit order. Zo betaal je niet meer dan je aangeeft. Vervolgens geef je het aantal dat je wilt aankopen aan. Je ziet nu het bedrag mee veranderen als je het aantal verandert. Zorg wel dat je met iDeal genoeg saldo op je account hebt gezet.

In het vakje limiet zie je de zogenaamde laatkoers. De orderduur kan je ook invullen, maar zal eigenlijk altijd dagorder zijn in het begin. Nu kan je op plaats order drukken en je order afronden.

Wanneer je bij de optie plaats order komt, dan krijg je ter controle alles nog eens te zien. Je loopt alles nog eens rustig na, want je hebt er geen haast bij en je wilt niet onnodig geld kwijtraken. Wanneer alle gegevens kloppen met wat je wilde invullen, druk je op de knop Bevestig en kan het uitvoeren van de order beginnen.

Nu heb ben je eigenlijk echt begonnen met DEGIRO beleggen. De order wordt nu verwerkt en je zal deze in je portefeuille bij de broker gaan terugvinden. Mocht dit niet het geval zijn, dan komt dat doordat de laatkoers tijdens het uitvoeren gestegen is. De transactie is dan niet af te ronden. De order komt dan in de Openstaande orders te staan in je hoofdscherm.

Dit is op te lossen door enkele centen boven de laatkoers te bieden bij DEGIRO beleggen. De order is dan gemakkelijk uit te voeren. Je kunt in het scherm links je prijs aanpassen in stappen van 1 cent per keer. Zo kan je zorgen dat je order dus wel wordt uitgevoerd.

Nu ben je dus echt begonnen met beleggen. Je hebt meer dan drieduizend mogelijkheden via DEGIRO, dus je kunt ook echt alle kanten op ermee. Na het eerste begin zal je ook merken dat je er steeds meer vat op krijgt.

Het is tot slot wel goed om uit te leggen dat je bij DEGIRO beleggen ook met maandelijks inleggen kunt werken. Je stelt dan zelf een maandelijkse incasso in die vanaf je bankrekening kunt laten afschrijven. Dit gaat dan direct naar de tegenrekening van Flatex die hoort bij jouw DEGIRO account.

Zo kan je dus elke maand aan de slag. De broker stuurt je maandelijks netjes een mailtje dat de overboeking geregeld is en dat je nieuwe beleggingen ermee kunt gaan doen. Wanneer je wat meer ervaring krijgt en wat enthousiaster wordt, dan is dit natuurlijk een goede optie.

order plaatsen bij degiro
Order plaatsen bij DEGIRO

Analysemogelijkheden bij DEGIRO

Bij DEGIRO krijg je ook de mogelijkheden om dieper op de materie in te gaan. Dit is natuurlijk bij elke broker wel het geval. Alleen is het wel zo dat elke aanbieder weer andere analysetools biedt. Daarom is het ook goed om eens te bekijken wat je op dit platform mag verwachten.

Met de analyse van data kan je veel kennis opdoen over je mogelijke beleggingen. Dit helpt je om een goed doordachte beslissing te maken. DEGIRO biedt je verschillende tools. Dat begint al met de opleiding via de beleggersacademie. Daarnaast kan je technische analyse, fundamentele analyse en stop loss uitvoeren.

Het begint allemaal bij de opleidingen van de broker. De cursus bestaat uit 10 onderwerpen. Die krijg je in de vorm van tekst en video. Zo kan je de basisbeginselen van het beleggen te pakken krijgen. Het gaat over het beleggen zelf, maar ook over de beleggingsproducten waar je mee aan de slag kunt.

Zo kan je je ervaring alvast goed opbouwen. Er zijn ook nog vijf aanvullende cursusonderdelen. Zo kan je meer leren over meer gevorderde onderwerpen als indexbeleggen, buitenlandse aandelen, liquiditeit, market cap en valutarisico. Al deze basiskennis kan waardevol zij bij verdere analyse.

Als echte belegger wil je je natuurlijk ook met technische analyses bezighouden. Bij DEGIRO beleggen aan de hand van dit type analyse is goed mogelijk. Het platform biedt jou verschillende opties. Zo kan je dus eenvoudig de historie bekijken en grafieken doornemen. Dit geeft je veel inzicht.

Het is fijn om te weten dat je de vorm van de diagrammen kan aanpassen naar jouw gewenste soort. Zo kan je ze gemakkelijker aflezen. Je leert dan niet alleen de slotkoers, maar ook andere zaken. Er zijn verschillende indicatoren waarvan je uit kunt gaan. Aan de hand van deze optie kan je al heel goed bepalen hoe aandelen het doen.

Je kunt ook bij DEGIRO een fundamentele analyse uitvoeren. Dan ga je je verdiepen in de cijfers van het bedrijf. Je kijkt dan naar zaken waar ook professionals naar kijken. De nettowinst is daar een voorbeeld van. Ook de koers-winstverhouding is belangrijk. Daarnaast wil je natuurlijk meer weten over de hoogte van het dividend per aandeel van het bedrijf.

Op het platform vind je allerlei tools om dit soort fundamentele zaken goed uit te pluizen. Daardoor weet je niet alleen veel over de geschiedenis van het aandeel, maar weet je ook alles over de onderliggende organisatie.

Ook met betrekking tot een stop loss order is het nodige mogelijk bij DEGIRO. Je kunt aangeven dat een order automatisch moet worden verkocht bij een bepaalde waarde. Zo kan je zorgen dat je verlies niet te groot wordt. De waarde die je hiervoor op het oog hebt kan je zelf instellen.

Dit is belangrijk om te voorkomen dat je niet al je geld onnodig kwijtraakt. Met al deze tools maakt DEGIRO het als platform dus mogelijk om het nodige te leren over beleggen, de producten en de bedrijven en organisaties die erachter schuilgaan.

technische analyse degiro
Technische analyse
trends herkennen technische analyse
Trends leren herkennen

Winst uitbetalen en geld opnemen

De DEGIRO review is natuurlijk niet compleet zonder dat je leert hoe je winst kan laten uitbetalen en geld kan opnemen. Dit gaat natuurlijk heel gemakkelijk. Zeker wanneer je gewoon iDeal hebt gebruikt om je zaken op het platform te regelen. Zo kan je heel simpel zorgen dat je geld naar je bankrekening laat storten.

Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst je aandelen verkopen. Dat kan je bijna op dezelfde manier doen als dat je koopt. Alleen klik je dan op de knop Verkoop, in plaats van Koop. Wanneer je je geld op je account als saldo hebt staan vraag je een uitbetaling aan.

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is dankzij de SSL-verbinding alles veilig te verzorgen. Er is wel een verschil tussen het storten en het uitbetalen. Waar het op je account storten van geld direct gebeurt, daar moet de uitbetaling eerst verwerkt worden. Dit neemt 1 tot 3 werkdagen in beslag.

Soms kan het nog net ietsje langer duren. Dit heeft niet zozeer te maken met DEGIRO, maar alles met de bank waarvan je de rekening aan je account hebt gekoppeld. Houd daar dus wel rekening mee als je het geld ergens voor wilt gebruiken. Je moet dan op tijd aan de slag gaan.

Kosten bij DEGIRO

Over DEGIRO kosten is het nodige te zeggen. Het aanmaken van je account is natuurlijk gratis. Dat neemt niet weg dat je wel met andere kosten rekening moet houden wanneer je het platform gaat gebruiken. Er zijn echter juist ook weer zaken waar geen kosten voor in rekening worden gebracht.

Daarin verschilt dit platform dan weer van andere brokers. Het kan best verwarrend zijn. Daarom zetten we in deze review alles voor je op een rij. Daarmee kan je zelf goed berekenen wat je nodig hebt om een goed rendement na de kosten te behalen.

Laten we beginnen bij de DEGIRO kosten voor transacties. De transactiekosten kunnen vast of in een percentage worden gerekend. Dat hangt af van het soort beleggingsproduct waar je mee werkt. Kies je voor veel voorkomende effecten, bijvoorbeeld die uit Nederland of België. Dan moet je rekenen op €2,00 en 0,03% van de transactiewaarde per transactie.

ETF’s uit de kernselectie kan je iedere maand één keer gratis kopen. De andere transacties moet je wel betalen. Wanneer je in obligaties, opties of futures handelt, dan zijn de tarieven wel net wat anders. Op de pagina kan je altijd de actuele prijzen vinden bij DEGIRO.

Ook belangrijk om mee te nemen in de DEGIRO kosten is het dividend. De dividendkosten betaal je alleen als je het custodyprofiel kiest. Heb je een standaardprofiel dan betaal je ze niet, maar loop je dus wel wat meer risico omdat je het platform wat meer mogelijkheden met je middelen geeft. Deze kosten ken je misschien ook onder de naam corporate action kosten.

Je betaalt ze elke keer als er dividend aan je wordt uitgekeerd. De hoogte van de kosten is daar ook aan gekoppeld. Is de uitkering hoger, dan geldt dat ook voor de kosten. Het gaat of om 10% van het totaal uitgekeerde dividend of om €1,- + 3% van het dividend. De laagste van de twee wordt gekozen.

Er bestaat ook zoiets als aansluitkosten. Dit heeft te maken met de beurs waarop je actief bent. Per beurs moet je hiervoor betalen. Dat gaat om een bedrag van €2,50 per jaar. Ongeacht welke beurs het betreft. Er is slechts één uitzondering. Dat is Euronext Amsterdam, want die is gratis.

Bedenk je ook dat je per beurs betaalt. Handel je op 3 beurzen, dan betaal je dus €7,50. Tenzij Euronext erbij zit, dan betaal je dus €5,00. Dit is dus gemakkelijk te berekenen en rekening mee te houden als belegger.

Het kan voorkomen dat je andere valuta’s aankoopt. Daar zitten dan ook valutakosten aan. Die moet je dus ook bij je DEGIRO kosten rekenen als je aan de slag gaat. Hiervoor is een standaardtarief dat gerekend wordt. Dat gaat om €10,- + 0,02% van de transactiewaarde. Koop je dus €1.000,- aan dollars, dan kost dat je €10,20 aan transactiekosten bij dit platform.

Dit wordt afgetrokken dan de dollars die je krijgt. Je krijgt dus ter waarde van €989,80 aan buitenlandse valuta uitgekeerd. Het is belangrijk om dit in het juiste perspectief te zien. De kosten gelden alleen als je echt gaat traden, niet als je geld op je account hebt staan.

degiro kosten
DEGIRO kosten Beurzen
degiro kosten obligaties beleggingsfondsen
DEGIRO kosten Obligaties & Beleggingsfondsen
degiro kosten etf
DEGIRO kosten ETF

Waarin kun je beleggen bij DEGIRO?

Het is eigenlijk al eerder in deze DEGIRO review aan bod  gekomen. Wanneer je de hele review hebt doorgenomen, dan heb je ook al de verschillende soorten beleggingen die er zijn uitgelegd gezien. Dat was natuurlijk niet zonder reden. Er is juist gekozen voor producten die je ook op het platform terugvindt.

Het is immers wel heel belangrijk dat je weet waar je mee aan de slag gaat. Wanneer je dus eenmaal een account hebt, dan kan je al snel zien waar de kansen voor je liggen. In de eerste plaats denk je dan aan aandelen.

Dit zijn producten waar je ook daadwerkelijk eigenaar van wordt. Het gaat dus niet alleen maar om het speculeren op de veranderingen in de koers. Het gaat echt om het kopen van het product. In DEGIRO app of op de website kan je beleggen bij meer dan 50 verschillende beurzen.

Deze beurzen zijn in 30 verschillende landen terug te vinden. Dit zijn dus meer landen dan waarin het platform zelf te gebruiken is. Dat komt omdat je ook in Azië, Amerika en Oceanië kunt handelen. Naast aandelen heb je ook nog vele andere mogelijkheden met producten. Denk aan ETF’s, futures, opties, obligaties en indexen.

beleggen in aandelen degiro
Voorbeeld van Beurzen (aandelen) waarin je onder andere kunt beleggen bij DEGIRO

Wat zijn de ervaringen met DEGIRO?

Een DEGIRO review is natuurlijk niet veel waard zonder een goede blik op de ervaringen van gebruikers en experts. Daar besteden we hier dan ook ruim de aandacht aan. Wanneer je kijkt naar de verschillende reviewwebsites, dan zie je daar veel positieve DEGIRO ervaringen. Zo krijgen de website en de app gemiddeld 4/5 sterren.

Dat betekent dus dat het een ruime voldoende, of goed scoort. Het gebruiksgemak wordt vooral geroemd. Zeker ook door beginnende beleggers. Die vinden het gemakkelijk werken op dit platform. Als je een nieuwkomer op de markt bent, dan kan dat dus waardevolle informatie zijn.

Wie wat meer ervaring heeft, kan misschien wel wat kleine beperkingen zien. De mogelijkheden voor technische analyse zijn namelijk wel groot. Voor de echte specialist zijn ze echter juist toch wel wat beperkt. Dat komt omdat er op andere platforms nog veel meer geboden wordt.

Wanneer je daaraan gewend bent, dan kan het misschien wat tegenvallen. Dit zijn echter geen DEGIRO ervaringen om op af te gaan voor de beginnende of gemiddelde belegger. Het is juist voor de professionals zo dat dit wat beperkend kan werken. Wil je gewoon leuk met wat vermogen aan de slag, dan werkt het juist goed.

Kijk je naar de DEGIRO ervaringen van de echte kenners, dan zie je ook het nodige aan positieve ervaringen. Daarin zie je bijvoorbeeld dat zeker de laatste jaren het platform veel prijzen heeft gewonnen.

Wanneer gekeken wordt naar de kwaliteit en het gebruiksgemak van online brokers, dan werd zowel in Nederland als in het buitenland gesteld dat in de jaren 2018 en 2019 eigenlijk geen enkel ander platform zich kon meten met deze aanbieder. Hoewel DEGIRO wel is overgenomen in de tussentijd, is er aan de kwaliteit natuurlijk nog niets veranderd.

ervaring klant degiro
klantenervaring degiro
Ervaringen van klanten met DEGIRO

Wat zijn de voordelen van DEGIRO?

In deze DEGIRO review nemen we ook de voordelen en nadelen van het platform door. Het is goed om dan te beginnen bij de voordelen.

 • Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat de kosten zo enorm laag gehouden zijn. Bij transacties ben je veel minder kwijt dan bij de concurrentie. Daardoor kan je dus een hoger rendement eruit halen voor jezelf. Het is voor de meeste beleggers ook de reden waarom de DEGIRO app gebruikt wordt. Daarnaast is het ook zo dat het gemak waarmee je een gratis account aanmaakt en hoeveel mogelijkheden je dan direct krijgt ook een voordeel te noemen.
 • Het gebruiksgemak in het algemeen wordt ook als een voordeel gezien. Alles is heel simpel te begrijpen en werkt heel intuïtief. Waar je denkt dat het te vinden is, daar is het ook te vinden. Daar komt bij dat DEGIRO ook een heel groot aanbod aan producten en mogelijkheden heeft. Dat maakt het dus ook veel simpeler om al je beleggingsactiviteiten op één plek te regelen. Daar komen ook alleen maar steeds meer mogelijkheden bij. Zo kan je tegenwoordig ook in Amerikaanse opties handelen. Die ontwikkelingen zijn natuurlijk allemaal positief voor de meer ervaren gebruikers.

Wat zijn de nadelen van DEGIRO?

Natuurlijk zou het niet eerlijk zijn wanneer deze DEGIRO review alleen maar positieve punten en voordelen zou benoemen. Daarom is het ook belangrijk om de nadelen eens te bekijken. Voor de gevorderde belegger wordt het als een minpunt gezien dat lang niet alle tools voor technische analyse beschikbaar zijn.

 • Er zijn platforms waar meer analyses mogelijk zijn dan bij deze aanbieder. Wanneer je wat langer actief bent op de markt, dan ga je natuurlijk wel zulke dingen verlangen. Daar is dus nog wel terrein te winnen voor DEGIRO als aanbieder. Let hier ook goed op.
 • Dat het gebruiksgemak hoog is, is een voordeel. Daar zit echter ook een nadeel aan. Uit de DEGIRO ervaringen blijkt namelijk dat het handelsplatform nog al simpel oogt. Het lijkt net alsof er geen echte mogelijkheden geboden worden. Andere aanbieders zijn net wat flitsender en completer in hun uitstraling.
 • Ook al is dit natuurlijk niet geheel waar, want qua aanbod kunnen de meeste concurrenten juist niet tippen aan DEGIRO. Dat neemt niet weg dat het allemaal wel wat mooier mag. Een ander probleem is dat de groei niet in de pas loopt met de techniek. Het is soms zo druk dat het platform niet goed werkt. Dit leidt tot onnodige ongemakken.

Wat maakt DEGIRO tot een goed bedrijf?

Nu je een flink eind op weg bent in deze DEGIRO review, heb je misschien al een beeld gevormd van wat je ervan mag verwachten. Het is goed om eens te bekijken wat DEGIRO nu tot zo’n goed bedrijf maakt. Zo weet je ook waarom ze zo populair zijn en waarom ook jij hier zou moeten beleggen.

In de eerste plaats is het natuurlijk zo dat je met een eenvoudig platform te maken hebt waardoor je als beginner goed aan de slag kan. Terwijl er voor de gevorderde ook nog voldoende functies zijn om er ook op lange termijn te blijven hangen.

DEGIRO is het platform voor de particuliere belegger. Ben je dus al een professional, dan zijn er andere plekken waar je beter aan de slag kunt gaan. Wanneer je als particulier aan de slag wilt gaan en je hebt wat vermogen te besteden, dan is dit het platform waar jij goed aan de slag kunt gaan.

Dat komt natuurlijk ook doordat je met allerlei producten kunt werken. Je kunt aandelen aanschaffen, maar net zo gemakkelijk aan de slag met beleggingsfondsen. Bovendien kan je rechtstreeks handelen op de beurs, maar dan op een laagdrempelige manier.

Dat je enig vermogen moet hebben betekent niet dat je ook direct groot moet inzetten bij DEGIRO. De mensen achter het platform willen juist dat het voor meer mensen gemakkelijk wordt om ermee aan de slag te gaan. Daarom houden ze de transactiekosten laag en kan je ook met kleine bedragen van bijvoorbeeld €100,- al leuke kleine beleggingen doen.

Zo kan bijna iedereen dus op een laagdrempelige manier kennismaken met wat het inhoudt om te handelen in beleggingsproducten. Daardoor kan je dus alle kanten op ermee en kan ook jij je kansen pakken met kleine beleggingen.

betrouwbaarheid degiro
Betrouwbaarheid DEGIRO

DEGIRO kernselectie

Wanneer je aan andere beleggers vraagt waarom ze voor DEGIRO hebben gekozen, dan krijg je vaak hetzelfde antwoord. Veel mensen zijn gecharmeerd van de Kernselectie. Hierin zitten fondsen die je eenmaal per maand vanaf €1.000,- zonder transactiekosten kunt kopen of verkopen.

Het gaat om ETF’s of trackers. Het tarief dat DEGIRO hiervoor rekent is van nature al laag, maar is op deze manier dus nog voordeliger. Dat kan dus heel positief uitpakken voor je rendement op je fondsen. Je kan zelfs nog een tweede keer dezelfde kosteloze handeling doen in een maand.

Tussen de ETF’s van de Kernselectie van DEGIRO zitten een aantal hele populaire opties. Het loont dus ook de moeite om op deze manier aan de slag te gaan. Het is wel goed om je dan eerst in de thema’s van de fondsen te verdiepen. Zo weet je beter in welke markt je nu precies stapt.

Sommige zijn breder verspreid over sectoren, maar hebben wel dezelfde insteek. Dit heeft wel effect voor je risico en rendement. Dat moet je ook meewegen. Zeker wanneer je het in verhouding tot de lage kosten en kosteloze transactie van de maand zet. Het is belangrijk om je er ook eens in te verdiepen, want ook jij hebt hier voordeel van als belegger.

Ervaringen met de klantenservice van DEGIRO

Hoe de DEGIRO klantenservice werkt heb je al eerder kunnen ontdekken. Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten of deze ook goed werkt. Zoals je al eerder kon lezen is het jammer dat er geen live-chat is. Dit is tegenwoordig de snelste methode om zaken voor elkaar te krijgen.

Het is dus niet zo gemakkelijk dat je moet mailen of bellen. Daar zitten namelijk ook wel wat andere nadelen aan. Om te beginnen met e-mail. Het is gemakkelijk om die wat langer te laten liggen. Soms kan het dus zo zijn dat er enkele dagen overheen gaan voor er een antwoord komt op een vraag.

In het geval van de telefonische klantenservice is een paar dagen overdreven. Dat neemt niet weg dat de DEGIRO klantenservice via de telefoon lang niet altijd even goed bereikbaar is. Op sommige momenten is het rustig en krijg je snel iemand te pakken. Wanneer het echter druk is, dan lijkt de telefooncentrale onderbemand.

Daardoor krijg je te maken met langere wachttijden. Dat is juist op een dynamische markt niet wat je wilt. Het is dan jammer dat DEGIRO het tempo nog niet goed kan bijbenen. Soms verwijzen ze je zelfs direct naar e-mail als het zo druk is.

Dit klinkt allemaal nadelig, maar er zijn ook pluspunten. Het is niet zo dat er personeel met onkunde zit. De medewerkers van de klantenservice van DEGIRO zijn juist stuk voor stuk heel goed ingelicht en opgeleid. Daardoor weten ze dus precies waar het om gaat en kan je altijd een antwoord op je vraag krijgen.

Het maakt daarbij niet uit of je een beginner bent en wat relatief simpele dingen wilt weten, of je juist op zoek bent naar gevorderde informatie. Een belangrijke tip is wel om altijd eerst even de FAQ pagina door te nemen. Vaak kan je daar namelijk al vinden wat je zoekt.

DEGIRO app

Een modern platform moet natuurlijk ook wel met de tijd mee. Daarom is het ook belangrijk om te kijken naar de DEGIRO app voor iOS en Android. De meeste mensen zijn tegenwoordig immers altijd onderweg. Dan is het wel fijn wanneer je de middelen tot je beschikking hebt om dat op een goede manier aan te pakken.

De app werkt daarvoor op perfecte wijze. Ook via de app heb je namelijk toegang tot de meer dan 50 beurzen waarop je kunt handelen via dit platform. In dat opzicht zitten er dus geen beperkingen aan. Dat is wel zo fijn wanneer je ermee gaat werken.

Het is fijn om te zien dat er ook voor de DEGIRO app is nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid. Het is lekker compleet en je kunt er eigenlijk alles mee wat je ook via je desktop kunt. Daarom is analyseren, kopen en verkopen nooit een probleem.

Waar je ook bent op de wereld op dat moment. Bovendien is het ook nog eens zo dat de app wat extra nieuws over de wereld van beleggen brengt. Zoals het ook toegang geeft tot beleggingsagenda’s. Het is niet voor niets zo dat juist de app van DEGIRO vaak wordt geroemd door de echte kenners op dit vlak.

De DEGIRO app is zowel op een smartphone als een tablet te gebruiken. Bovendien is deze gewoon gemakkelijk in de app store te downloaden. Je kunt er dus direct mee aan de slag. Wat opvalt is dat ook voor de app geldt dat zowel beginners als gevorderden erover te spreken zijn.

Dat is vooral te danken aan het feit dat er geen beperkingen in de handelsmogelijkheden zijn opgeworpen ten opzichte van het platform op de website. Daardoor is het één van de meer gemakkelijke hulpmiddelen die je kan hebben als je de beleggersmarkt op wilt gaan.

degiro app ios android
DEGIRO App voor IOS en Android

DEGIRO vs eToro

Er zijn natuurlijk meerdere brokers op de markt. Dat maakt het juist ook belangrijk om goed inzicht te krijgen in wat de verschillende aanbieders voor je hebben. Daardoor kan je een goed onderbouwde keuze maken. Zo is bekend dat DEGIRO de topper is in Nederland, maar dat eToro ook aan de weg timmert.

Bijvoorbeeld door ook geen transactiekosten te rekenen en daarmee nog voordeliger te willen zijn dan dit platform. Dit vraagt natuurlijk om meer inzicht om te kijken wat nu echt de beste keuze is. Daarbij kan je naar een aantal zaken kijken.

In de eerste plaats kijk je natuurlijk naar de kosten. Daar voeren de platforms hun voornaamste strijd. DEGIRO is wel heel goedkoop. Het is voor particuliere beleggers vaak zo dat dit de aanbieder is die de concurrentie achter zich laat. Ook eToro kan hier niet aan tippen.

Het is weliswaar zo dat je daar geen transactiekosten gerekend krijgt, maar je krijgt wel allerlei andere kosten voorgerekend en daardoor is het dus vaak uiteindelijk duurder dan DEGIRO. Vooral de valutakosten zijn enorm hoog. Als dat een markt is waar je actief in bent, dan ben je dus flink aan het betalen.

Bedenk je wel dat dit gaat om particuliere kleine beleggers. Hoe groter je wordt, hoe beter eToro ook voor je kan zijn. Zelfs de echte traders die ook op markten buiten Europa actief zijn, kunnen daar een goede slag slaan. Dat is dan wel weer een verschil met DEGIRO om rekening mee te houden.

Het is aan de andere kant ook goed om naar de betrouwbaarheid te kijken. Dat DEGIRO betrouwbaar is, dat is inmiddels wel duidelijk. eToro is van gelijk niveau, dus ook hier zit het in de basis wel goed met de betrouwbaarheid en de veiligheid. Al is DEGIRO wel iets veiliger. Dat is vooral te danken aan de rol die AFM en DNB hierin spelen.

Door deze mate van controle kan er eigenlijk maar heel weinig fout gaan en trap je niet in allerlei risico’s. Dit is bij eToro anders geregeld omdat de controle door andere partijen verloopt. Dit leidt bijvoorbeeld tot de mogelijkheid om met hefboomproducten te werken. Dat kan fout aflopen.

DEGIRO vs Plus500

Een andere vergelijking die je kunt maken is die tussen DEGIRO en Plus500. Ook dit zijn twee grote partijen die met elkaar in concurrentie zijn. Eerst is het belangrijk om een duidelijke overeenkomst te benadrukken. Je kunt bij beide brokers gewoon lekker zelfstandig aan de slag met beleggen. Al krijg je daar wel de nodige tips bij als je die nodig hebt.

Dat neemt niet weg dat je wel zelf het heft in eigen hand kan nemen. De verschillen zijn te vinden op het gebied van de handelsmogelijkheden. Dit is dan ook direct wel het belangrijkste. DEGIRO is hierin breed georiënteerd. Plus500 bekijkt dat echter anders.

Als het gaat om de mogelijkheden, dan richt Plus500 zich namelijk vooral op CFD’s. DEGIRO is juist voor veel meer verschillende soorten beleggers een goede optie. Hoewel het openen van een account bij beide aanbieders even gemakkelijk gaat en je altijd gratis aan de slag kunt, is er dus wel een groot verschil.

Het is wel fijn om te weten dat de kosten bij DEGIRO vele malen lager zijn. Daardoor kan je er dus een beter rendement uithalen. Bij Plus500 moet je daar veel meer voor doen om hetzelfde te bereiken. Dat kan dus al snel nadelig uitpakken.

Een goede overeenkomst tussen DEGIRO en Plus500 is dat je er dezelfde mate van gebruiksvriendelijkheid vindt. Bovendien kan je bij beide brokers veel leren over hoe je zelf moet beleggen. Daarvoor wordt veel informatie geboden en kan je gratis leuke opleidingen vinden om de basics goed onder de knie te krijgen.

Bij Plus500 kan je ook met een fake account eerst het nodige oefenen voor je echt begint. Dat is bij DEGIRO niet het geval. Daar wordt echter de cursus net wat uitgebreider geboden. Zo kan je dus net zoveel leren ervan. Het is dus voor jezelf wel belangrijk om een goede afweging te maken.

Voor wie is DEGIRO wel of niet geschikt?

DEGIRO is eigenlijk voor ieder soort belegger. Het is heel gemakkelijk in gebruik waardoor je als beginner direct aan de slag kunt. Daarnaast zijn er veel verschillende beleggingsmogelijkheden. Dat moedigt het dus zelfs aan om een lange termijn strategie te kiezen.

Ondertussen word je natuurlijk steeds slimmer in het beleggen, dus als je een gevorderde bent, dan kan je hier ook nog altijd met veel plezier beleggen. Ook als je eerst op een ander platform hebt gewerkt en dus al een gevorderde belegger bent kan je hier nog altijd met plezier aan de slag gaan.

Er is één groep voor wie DEGIRO misschien niet geschikt is als broker. Dat is de groep die professional of bijna professional is. Denk aan particulieren die met grote bedragen kunnen beleggen, maar denk ook aan de echte traders. Voor hen zijn de mogelijkheden op het gebied van analyse waarschijnlijk net wat te beperkt.

Zij kijken natuurlijk ook op een andere manier naar de markt en gebruiken zo hun eigen tools. Voor hen is dit dus geen goed platform. Tenzij ze daarnaast zelf een kleine stroom willen opzetten als particulier. Dit is echter natuurlijk een heel ander verhaal.

Wat is onze eindconclusie van DEGIRO?

Wanneer je de hele DEGIRO review hebt doorgenomen, dan zal het je niet verbazen dat de eindconclusie over deze broker niet anders dan positief kan zijn. Het is het soort online platform waar iedere belegger die zelf aan de slag wil zijn of haar plek kan vinden.

Wanneer het je puur om het beleggen gaat en je verder geen opsmuk nodig hebt, dan is dit een mooi platform. Het is gemakkelijk te gebruiken en bewust minimalistisch gehouden. Sommigen houden hier niet van, maar het werkt wel lekker direct.

In de conclusie is het natuurlijk ook belangrijk om nog een keer naar de echte voordelen te wijzen. In de eerste plaats is het geen geheim dat de kosten hier wel heel laag zijn. Andere brokers kunnen zich hier niet mee meten. Ook niet wanneer ze zeggen van wel.

De gebruikservaringen die je overal kunt terugvinden zijn nagenoeg allemaal positief. Je krijgt dus ook echt waar voor je geld wanneer je een account aanmaakt en begint met handelen via dit platform.

positieve eindconclusie degiro

De meest gestelde vragen over DEGIRO

Wat zijn de DEGIRO kosten?

De kosten bij DEGIRO zijn heel laag. Je hebt geen kosten voor service of inactiviteit. Bovendien zijn de transactiekosten lekker laag. Op de website staat altijd een actueel overzicht van alle kosten.

Kan ik altijd werken met de DEGIRO app?

DEGIRO app is overal te gebruiken om te beleggen. Als je hem op je smartphone of tablet hebt, dan kan je er direct mee aan de slag en heb je dezelfde mogelijkheden als op de website. Je kunt dus ook alle meer dan 50 markten ermee betreden. De app gebruik je dus naast de website.

Werken met DEGIRO?

Een account aanmaken bij DEGIRO is gemakkelijk. Daarvoor volg je het stappenplan de review hierboven. Je kunt dan direct alles laten verifiëren en aan de slag. Stort geld op je account met iDeal en ga kopen en verkopen. Alles gebeurt onder vakkundig toezicht van AFM en DNB. Zo gaat alles volgens de regels.

Kan je handelen in cryptovaluta?

Dit is één van de weinige beleggingsproducten die DEGIRO niet biedt. Je kunt er niet met bitcoin of andere crypto aan de slag. Aan de andere kant kan je juist wel met heel veel andere producten aan de slag. Dit is vaak wat minder dynamisch, maar daardoor ook net wat minder risicovol. Dat is ook een reden om mee te nemen.

Beginnen met een gratis account

Wanneer je het stappenplan uit deze DEGIRO review volgt, dan kan je vandaag nog een gratis account openen. Je bent niet de enige, want al meer dan een miljoen gebruikers gingen je voor.

Je kunt lekker helemaal zelf aan de slag. Wanneer je dat nu doet, dan kan je ook nog eens van een mooie welkomstbonus gebruikmaken.

Wij wensen je alvast heel veel succes met jouw beleggingen en het bouwen aan jouw vermogen!

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Beoordeling DEGIRO
Beoordeling DEGIRO

Beoordeling door chris,

08 dec 2022
5

Wanneer je op zoek bent naar een broker waar je eenvoudig, no-nonsense en tegen zeer lage kosten wilt handelen dan is DEGIRO zeker een aanrader.

Voor zowel de beginner als de gevorderde is dit een erg prettig platform.

Een klantenservice die je graag te woord staat, maar ook is er heel veel informatie terug te vinden op de website zoals bijvoorbeeld de beleggersacademie waar je toegang hebt tot 10 gratis lessen. Hier haal je al veel waardevolle informatie uit.

Toegang tot een hele mooie app voor zowel IOS als Android. Waar je ook ter wereld bent je heb altijd toegang tot jouw beleggingen.

Je hebt toegang tot vele producten waarin je kunt gaan handelen.

 

Ook interessant voor jou:

2 reacties op “DEGIRO Review & Ervaringen: Betrouwbare Aandelen Broker?

 1. Maart 2022 . Inmiddels is er veel veranderd. De Giro bestaat niet meer, het is overgenomen door Flatex. Nu wil ik weten wat er nog overblijft van deze hele review

  1. Dank W. Oosterwijk voor de reactie op onze review. Inderdaad het een en ander veranderd. Begin 2021 fuseerde DeGiro B.V. met flatexDEGIRO Bank AG. Wel is het zo dat DeGiro nog gewoon bestaat en dat er gehandeld kan worden via hun website. Ze hebben hun krachten gebundeld en behoren nu tot de flatexDEGIRO-groep.

   Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij dat graag natuurlijk.

   Fijne dag!

   Groetjes,

   Chris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken op onze website gebruik van cookies om je beter en persoonlijker te helpen. Als je verder gebruik maakt van onze website gaan wij ervan uit dat je dat goedvindt. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder jouw cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, ga je hiermee akkoord.

Sluit