Bitvavo vs Binance: Welke Crypto Broker Past Het Best Bij Jou?

Ontdek Bij Welke Broker Jij Het Beste Jouw Crypto Koopt!

Gemiddelde leestijd: 23 minuten

Betalen met digitaal geld gebeurt steeds vaker, en er zijn dan ook steeds meer mensen die zich verdiepen in de wereld van crypto. Wil jij je hier ook graag mee bezig gaan houden, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen?

Dan is het zeker aan te raden dit artikel te lezen. Hierin vertellen we je meer over wat crypto is en wat een broker is, maar leer je ook meer over de geschiedenis van Bitvavo en Binance.

Daarnaast vertellen we je wat je bij beide handelsplatformen kunt vinden en wat de verschillen en kosten tussen Bitvavo vs Binance zijn.

Disclaimer: wij geven geen beleggingsadvies, maar geven enkel informatie over crypto en de handelsplatformen Bitvavo en Binance.

Lees hieronder snel verder!

Wat houdt crypto in?

Crypto’s zijn digitale munten waarmee je zowel online als offline betalingen kunt doen zonder dat daar een derde partij bij komt. Het is een virtueel betaalmiddel, en bestaat dus ook enkel digitaal.

Nu denk je wellicht dat je ook prima online kunt betalen via je gewone bankomgeving, maar toch is dit anders. Betaal jij via je rekeningnummer, dan ziet de bank namelijk toe op deze digitale transacties.

Bij crypto is dat niet zo. Dit komt omdat deze een decentraal en open systeem heeft. Dit betekent dat iedereen mee kan helpen bij het beheren en het ontwikkelen van crypto. Om te realiseren dat de digitale munt ook daadwerkelijk kan werken, wordt het systeem door veel verschillende partijen bijgehouden.

Deze partijen bezitten allemaal een kopie van de transactiegeschiedenis. Wil je crypto versturen, dan wordt er aan de hand van die geschiedenis eerst bekeken of je wel voldoende saldo hebt. Op deze manier wordt dus voorkomen dat crypto gekopieerd kan worden, en dubbel kan worden uitgegeven.

Wat is een broker?

Een broker is het bedrijf dat zorgt voor de handelingen tussen jou en de markt. De broker koopt de  cryptocurrencies op, om dit vervolgens via zijn eigen platform aan te kunnen bieden. Ook kan het zo zijn dat een broker geen crypto inkoopt, maar jouw bestelling direct bij een exchange neerlegt.

In dat geval plaats jij dus een bestelling bij een broker, welke de order bij de exchange plaatst nadat je betaald hebt. Vervolgens levert de exchange de munten die jij hebt gekocht naar je wallet.

Koop je via een broker, dan moet hier wel een fee voor betaald worden. Deze fee is vaak hoger dan bij een exchange. Hier staat tegenover dat je kunt genieten van een makkelijk systeem, kun je vrijwel altijd betalen met iDeal, creditcard of Bancontact en is er Nederlandse ondersteuning mogelijk.

Broker en exchange, wat zijn de verschillen?

Een broker is met name fijn voor een beginner, omdat een broker zich hier voornamelijk op richt. Toch betekent dit niet dat enkel beginners hier gebruik van mogen maken.

Ook wanneer je graag voor gemak wilt gaan of een eenmalige investering wilt doen, zit je hier goed. Het is eenvoudig om crypto aan te schaffen via een broker en daarnaast is het vaak gebruiksvriendelijk ingericht.

Een exchange daarentegen, is vaak een stuk ingewikkelder. Dit zorgt er ook direct voor dat een exchange voor beginners vaak niet aan te raden is.

Je moet namelijk echt weten hoe het handelen werkt, anders kom je hierin waarschijnlijk niet verder. Ook is het zo dat je bij een exchange vaak niet kunt betalen met Bancontact of iDeal.

Waar op letten

Je zou dit artikel niet lezen als je geen interesse zou hebben in de aanschaf van crypto’s, maar weet je ook waar je op moet letten? Het is verstandig je goed in te lezen voordat je crypto aan gaat schaffen en nooit overhaaste beslissingen te nemen.

Een vooronderzoek, zoals bijvoorbeeld het lezen van dit artikel, is al een goede eerste stap. Het zorgt voor duidelijkheid maar je leert ook over de verschillende termen en in welke coins je beter wel of niet kunt investeren.

Ook doe je er goed aan naar je budget te kijken en hier rekening mee te houden. Je hebt geen duizenden euro’s nodig om te beginnen, want dit kan ook met 5, 50 of 100 euro.

Wel is het heel belangrijk dat je alleen investeert met geld dat je kunt missen. Houd er daarnaast rekening mee dat je investering de ene dag veel meer waard kan zijn, maar een halfuur later alweer kan dalen.

Lees ook: Beleggen in cryptocurrency? De beste tips voor beginners >>

De geschiedenis van Bitvavo

Het handelsplatform Bitvavo bestaat sinds 2018 en is opgezet met als doel om het gat tussen normale valuta en digitaal geld te overbruggen. Dit wordt gedaan door een ambitieus team dat volledig in ontwikkeling is en constant bezig is met het uitbreiden en verbeteren van het forum.

Traditie en innovatie zijn hierbij belangrijk, maar ook leren van het verleden en kijken naar wat de toekomst te bieden heeft. Juist door deze instelling kan Bitvavo nieuwe wegen inslaan zonder dat dit de veiligheid, stabiliteit of betrouwbaarheid in de weg staat.

Bitvavo heeft meer dan 175 verschillende digitale valuta waar je in kunt investeren, en dit allemaal tegen transparante kosten. Ook is het platform eenvoudig te gebruiken en zelfs voor de beginner heel gebruiksvriendelijk. Het platform is daarnaast niet alleen geschikt voor mensen in Nederland, want de website wordt ondersteund in 27 landen binnen Europa.

bitvavo homepage
Bitvavo Homepage

Het ontstaan van Binance

Binance is een ontzettend grote exchange uit China, die steeds populairder wordt en over de hele wereld gebruikt wordt. Het platform is in 2017 en beschikt over een groot aanbod. Als beginnende handelaar kun je hier goed terecht, zeker wanneer jij je van tevoren voldoende hebt ingelezen, maar ook als ervaren investeerder kun je hier je weg vinden.

De visie van Binance is om de vrijheid van geld te vergroten over de hele wereld, want zij zijn van mening dat ze levens kunnen verbeteren wanneer deze vrijheid verspreid wordt. Dit doen zij uiteraard met een groot en professioneel team dat dagelijks klaarstaat voor de gebruikers.

Binance is qua handelsvolume de grootste van de wereld, maar ook qua snelheid behoren ze tot één van de grootste. Daarnaast beschikken ze over een eigen officiële portemonnee, een academie en hebben ze Binance Charity; een stichting zonder winstoogmerk welke zich inzet op het bevorderen van de filantropie gebaseerd op de blockchain.

binance homepage
Binance Homepage

Wat heeft Bitvavo te bieden?

Bitvavo vs Binance kan natuurlijk alleen gedaan worden wanneer we van beide platforms weten wat zij te bieden hebben. Laten we daarom eerst eens kijken naar wat Bitvavo ons te bieden heeft. Het grote voordeel is natuurlijk dat dit platform Nederlands is, en de klantenservice dus ook.

Bitvavo heeft ontzettend veel munten waaruit je kunt kiezen, niet alleen de grote namen dus, maar ook kleinere crypto die mogelijk nog gaan groeien. Ook heeft dit platform geen minimum deposit, wat inhoudt dat je al met 5 of 50 euro zou kunnen beginnen.

Zeker wanneer je een beginner bent en nog niet precies weet of dit iets voor je is, is dit erg fijn. Bovendien hoef je bij de eerste 1.000 euro aan transacties geen commissie te betalen.

Ook is het mogelijk te staken bij Bitvavo. Staking is eigenlijk niet meer dan het vasthouden van munten, in ruil daarvoor krijg je een beloning. Deze is altijd in de vorm van crypto.

Een leuke manier om wat extra geld te verdienen, al hangt het er wel vanaf wat de hoeveelheid is. Bovendien zijn niet alle munten te staken, hier dien je goed op te letten.

Bij Bitvavo kun je bovendien niet alleen handelen via de website, want ze beschikken ook over een app. Deze is, net als de website, erg overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Wil je crypto kopen of verkopen dan hoeft dat dus niet via de website, maar kan ook heel eenvoudig via je smartphone.

Uiteraard is deze net zo goed beveiligd als de website. De app is er voor Android en iOS gebruikers en stelt je, naast het kopen en verkopen van crypto, ook in staat alle koersen live in te zien en prijs triggers in te stellen. Dit is zodat je een melding krijgt wanneer valuta een bepaalde, door jou ingestelde waarde krijgt.

Lees ook: Bitvavo review >>

Wat heeft Binance te bieden?

Binance is het grootste exchange platform ter wereld, en daardoor ook de meest populaire. Ook qua eenvoud staan ze erg hoog en het dagelijkse handelsvolume is bij dit platform ook het hoogste. Je zou dus denken dat je bij Binance altijd goed zit, maar is dat ook echt zo?

Wil je deze exchange gebruiken, dan gaat dit niet zo makkelijk als bij bijvoorbeeld Bitvavo. Je moet er dus echt veel van weten of er veel over gelezen hebben om te weten hoe je op dit platform moet handelen.

Het aanbod is erg groot maar toch zijn niet alle crypto’s te verkrijgen bij Binance. Toch is dit ook niet zo gek, er is niet één exchange waar je alle crypto kunt kopen, simpelweg omdat er teveel verschillende crypto’s te verkrijgen zijn en ze lang niet allemaal even betrouwbaar zijn.

Het storten van crypto is gratis bij Binance maar per coin betaal je wel een aparte fee om hem te versturen of op te nemen. Hoeveel fee hier voor gerekend wordt hangt af van het soort coin. Wil je crypto omruilen, dan betaal je hier 0,1% fee voor.

Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat je 25% korting krijgt op de fee op het moment dat je de Binance Coin hold. Op het moment dat je jouw account aanmaakt staat deze korting al aangevinkt op je dashboard.

Binance is een betrouwbaar platform maar het blijft natuurlijk een exchange en dus doe je er goed aan hier voorzichtig mee om te gaan. Zo is het aan te raden alleen geld op de exchange te hebben staan waar je ook echt mee handelt.

Ga je het als wallet of spaarrekening gebruiken, dan ben je al snel een doelwit voor hackers. Gebruik ook nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites en maak altijd gebruik van de 2-staps authenticatie.

Voor wat betreft de klantenservice van Binance kan het echt veel beter. De enige manier om contact op te nemen is via het contactformulier op de website, maar vaak moet je lang wachten voordat je hier een antwoord op krijgt.

Lees ook: Binance review >>

De voor- en nadelen van Bitvavo vs Binance

De voordelen van Bitvavo zien er als volgt uit:

 • Aanwezigheid van een app
 • Gebruiksvriendelijk
 • Voorzien van basic en geavanceerde exchange
 • Goedkoopste van Nederland
 • Eenvoudig betalen met iDeal
 • Nederlands bedrijf
 • Transactiekosten van maximaal 0,25%
 • Staking tot 10,5%
 • Je kunt al starten met slechts vijf euro
 • Meerdere beveiligingsfuncties
 • Je wallet is verzekerd tot 255 miljoen

Nu zijn er ook altijd nadelen te vinden, maar deze zijn gelukkig niet heel erg groot. Het grootste nadeel is dat contact met de klantenservice wel mogelijk is, maar niet telefonisch. Verder zijn er beperkte mogelijkheden en is je totale winst en verlies niet heel duidelijk zichtbaar.

De voordelen van Binance zijn als volgt:

 • Voorzien van een groot aanbod
 • Lage transactiekosten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Veilig en betrouwbaar
 • NEO / BTC / ETH / BNB en LTC Trading pairs

Qua nadelen loop je bij Binance aan tegen het feit dat de opnamekosten erg hoog zijn en dat het platform traag kan zijn bij hoge volumes. Ook is er geen optie om in dollars of euro’s te handelen en zijn je crypto’s op het platform niet verzekerd.

Ervaringen van klanten

Bij Bitvavo vs Binance is het uiteraard ook goed om naar de ervaringen van anderen te kijken. Zo krijg je zelf wellicht ook een beter beeld van het platform waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Kijken we naar de ervaringen van klanten van Bitvavo, dan valt het vooral op dat men tevreden is over het platform, met name omdat hij Nederlands is en eenvoudig in gebruik is. Niet alleen de website is overzichtelijk en voor iedereen toegankelijk, maar zeker ook de app.

Wat gebruikers verder nog veel aangeven is dat het contact met de klantenservice goed is en dat het een voordeel is dat dit gewoon in het Nederlands kan. Echter is contact alleen mogelijk via de e-mail, wat een nadeel is. Telefonisch contact zou optimaal zijn, maar is vooralsnog niet mogelijk.

De ervaringen met Binance waren vrijwel allemaal positief, echter is dit de laatste tijd behoorlijk veranderd. Binance staat onder toezicht van de autoriteiten en men wordt hier toch onzeker door. Doordat ze onder toezicht staan gelden er ook restricties waardoor je geen geld meer kunt storten of opnemen via iDeal.

Geld op een andere manier overboeken naar een Nederlandse rekening schijnt ook niet mogelijk te zijn, waardoor dit via een dure omweg moet. Als laatste geven veel gebruikers aan dat accounts niet verwijderd kunnen worden. Wel is het mogelijk je account te blokkeren, maar je privacygegevens blijven op die manier wel bewaard.

Wel is het zo dat dit maar een klein gedeelte van de gebruikers is. Binance is nog steeds het grootste platform en er zijn dan ook nog steeds erg veel gebruikers die wel tevreden zijn.

Zij geven aan dat alles goed werkt, ondanks de restricties, maar dat je er wel kennis van moet hebben. Is dit niet het geval, dan kan het inderdaad erg lastig en ingewikkeld zijn.

bitvavo ervaring klanten
bitvavo klantervaring
Ervaringen van klanten over Bitvavo op Trustpilot
binance vs bitvavo ervaring klant
Ervaring van een klant over Binance op Trustpilot

Eindconclusie Bitvavo vs Binance

Onze conclusie is dat Bitvavo betrouwbaar is, en dat het zeker de moeite waard is dit platform te gebruiken wanner je wilt gaan handelen in crypto. Er zijn meerdere maatregelen getroffen voor het aanbieden van een veilig platform, onder andere het geld dat bewaard wordt door een aparte stichting is hier een duidelijk voorbeeld van.

Ook je wallet is altijd goed beschermd, zodat jij er zeker van kunt zijn dat je crypto altijd veilig is. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de app, die erg fijn is wanneer je ook onderweg wilt kunnen handelen of bepaalde gegevens wilt bekijken.

Ook het crypto aanbod is erg uitgebreid en het beleggen werkt heel makkelijk. Een groot voordeel is ook dat je geld op je account kunt storten door middel van iDeal, maar ook door middel van andere betalingsmogelijkheden, en dat het uitbetalen haast net zo eenvoudig werkt.

Voor wat betreft Binance zijn wij van mening dat dit ook zeker een goede partij is als je wilt gaan handelen, maar dat je dan wel het één en ander over crypto moet weten. Het platform staat bekend als één van de meest veilige exchanges die er op dit moment zijn, waardoor je je dus geen zorgen hoeft te maken.

Ook de aan- en verkoopkosten zijn een pluspunt en maken het voor investeerders erg geschikt, vooral wanneer zij vaak verschillende aan- en verkopen doen. Het platform is bovendien gebruiksvriendelijk en heeft een fijne interface, al is dit niet te vergelijken met bijvoorbeeld Bitvavo.

Maak een gratis account aan en ontdek welk platform het beste bij jou past

Begin je net met investeren in cryptocurrency en houd je van een eenvoudig platform en gemakkelijk en veilig met iDeal betalen maak dan via onderstaande link een gratis account aan bij Bitvavo en profiteer dan direct van de tijdelijke actie en betaal over de eerste EUR 1000 geen handelskosten.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wanneer je al wat verder gevorderd bent en regelmatig trade en toegang wilt tot nog meer cryptomunten dan kan je ook zeker bij Binance goed terecht. Geen Nederlandse klantenservice en geen mogelijkheid tot het betalen met iDeal moet je dan voor lief nemen.

Maak een gratis account aan bij Binance en start met 10% extra korting op jouw handelskosten >>

(Let op! Deze extra korting van 10% is levenslang over het handelen (elke trade die je maakt) na het aanmaken van jouw account)

Wij wensen jou heel veel succes op een van beide platformen en aan het bouwen van een mooi vermogen! Als extra tip willen wij jou nog meegeven door altijd goed jouw eigen onderzoek te doen alvorens je in bepaalde munten gaat investeren.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Ook interessant voor jou:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken op onze website gebruik van cookies om je beter en persoonlijker te helpen. Als je verder gebruik maakt van onze website gaan wij ervan uit dat je dat goedvindt. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder jouw cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, ga je hiermee akkoord.

Sluit