Is Bitvavo Betrouwbaar?

bitvavo logo

Wanneer je in crypto wilt gaan handelen, wil je dit uiteraard doen via een betrouwbaar handelsplatform. Een grote naam in Nederland is Bitvavo, maar is deze ook betrouwbaar?

In dit artikel lees je niet alleen meer over Bitvavo en zijn verschillende functies, maar ook de voor- en nadelen, of het een betrouwbaar platform is, wat de kosten hiervan zijn en de ervaringen met dit bedrijf.

Bitvavo is, zoals gezegd, een handelsplatform waarbij je op een veilige en eenvoudige manier crypto kunt kopen, verkopen, opnemen en storten.

Een groot voordeel van dit platform is dat hij niet alleen geschikt is voor ervaren traders, maar dat ook juist de beginners hier hun weg in weten te vinden.

Het platform werd gelanceerd in 2018 door een team in Amsterdam, die nog steeds continu werken aan het uitbreiden en verbeteren van het platform. Met de ambitie om de grootste cryptocurrency exchange binnen Europa te worden.

Lees hieronder snel verder!

Hoe betrouwbaar is Bitvavo?

Misschien vraag je je af, is Bitvavo betrouwbaar? Een terechte vraag, want je gaat niet handelen met je geld op een platform die niet volledig te vertrouwen is.

Gelukkig is Bitvavo erg betrouwbaar en doen ze er zelf ook veel aan om dit te kunnen blijven garanderen. Als klant kun je hier dus veilig handelen en hoef je je nergens druk over te maken.

Als belegger heb je altijd de mogelijkheid om twee-factor authenticatie in te schakelen. Deze kan gebruikt worden bij het inloggen, maar ook bij het opnemen van crypto. Op deze manier zorg je ervoor dat je account is beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang.

Daarnaast is het zo dat, wanneer je wilt inloggen op je account, je een code in moet vullen die je op je smartphone te zien krijgt. Uiteraard moet hiervoor de telefoon wel gekoppeld zijn aan Bitvavo.

Stel dat je vanaf een ander, onbekend apparaat wilt inloggen op Bitvavo, dan moet je dit bevestigen door middel van een link die je via de e-mail toegestuurd krijgt. Wil je inloggen vanaf een ander IP-adres, dan zal je altijd opnieuw in moeten loggen.

Al het geld dat je op je account stort wordt ontvangen door Stichting Bitvavo Payments. Dit is een aparte stichting wat voor jou inhoudt dat, mocht Bitvavo ooit failliet gaan, jij geen risico loopt. Ook is het grootste gedeelte van de crypto’s opgeslagen in een cold wallet.

Dit betekent dat ze offline worden opgeslagen waardoor ze niet toegankelijk zijn voor derden. En gaat het om een grote transactie? Dan moet hier altijd door meerdere mensen voor getekend worden.

Verder is het natuurlijk al een groot voordeel dat het platform gevestigd is in Nederland en alleen klanten uit Europa toelaat. Hun KYC-beleid voldoet aan de richtlijnen van de AML van de EU en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Daarnaast hebben alle medewerkers een achtergrond check gekregen en zijn ze in staat een VOG te kunnen overleggen. Medewerkers krijgen daarnaast regelmatig nieuwe interne trainingen op het gebied van veiligheid.

Een account aanmaken

Wil je graag in crypto gaan beleggen, en zou je dat bij Bitvavo willen doen, dan is het allereerst noodzakelijk hier een account voor aan te maken. Dit kan heel makkelijk gedaan worden, zeker met het onderstaande stappenplan:

 • Ga allereerst naar de website van Bitvavo en klik bovenin op ‘aanmelden’
 • Hier vul je alle gevraagde gegevens in en maak je een wachtwoord aan. Vergeet ook niet het vakje van de voorwaarden aan te vinken
 • Daarna klik je op ‘registreren’, om een e-mail te ontvangen waarin de bevestigingslink staat
 • Bevestig je e-mailadres door te klikken op ‘verifiëren’
 • Wil je kunnen beleggen, dan moet er nog een kopie van je ID-kaart of paspoort geüpload worden

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Nadat bovenstaande stappen zijn uitgevoerd is het mogelijk geld te storten op je account. Dit doe je simpelweg door in te loggen op de website en te klikken op ‘tegoed storten’. Daarna kun je het bedrag kiezen en je betaalmethode selecteren.

Betaal je door middel van iDeal, EPS, Bancontact, MyBank, Giropay of Sofort, dan ontvang je het geld direct. Wanneer je kiest voor een overschrijving zal dit een paar dagen duren.

Welke munten zijn er beschikbaar?

Er zijn bij Bitvavo meer dan 150 munten beschikbaar. Niet alleen de grote namen als het gaat om crypto, maar ook de kleinere namen. Denk bijvoorbeeld aan Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Litecoin, Cardano en Zilliqa, maar ook Aragon, Chainlink, DigiByte, Gnosis, Komodo, Nano, Polkadot, Solana, Tron en Waltonchain.

Wat erg fijn is, is dat er geen minimum deposit bij Bitvavo is, je kunt dus zelf bepalen hoeveel geld je stort. In theorie zou je dus al met €50,- kunnen beginnen wat erg fijn is als je het platform eerst wat beter wilt leren kennen.

Daarnaast is het ook zo dat je bij de eerste €1.000 na aanmelding binnen de eerste week aan transacties geen handelskosten hoeft te betalen.

Hoe werkt het traden?

Nadat je een account hebt aangemaakt is het tijd om te gaan traden. Belangrijk hierbij is dat je weet in welke crypto je wilt gaan traden. Dit kan de Bitcoin zijn, maar ook één van de vele andere crypto’s die beschikbaar zijn. Het is aan te raden een crypto te kiezen waar je in gelooft, en waar jij je in hebt verdiept.

Ook is het aan te raden te kopen op het moment dat de crypto in het rood staat. Dit betekent namelijk dat je bent ingestapt op een dieptepunt, waardoor de munt waarschijnlijk alleen nog maar kan stijgen. Ook is het verstandig je inleg te spreiden en dus meerdere munten te kopen.

Een groot voordeel van Bitvavo is dat je al met een inleg van slechts een euro kunt beginnen met het traden, dit is lang niet bij alle platformen mogelijk. Heb je dus niet heel veel geld ter beschikking, dan kun je bij Bitvavo alsnog traden. Ook zijn de fees maar maximaal 0,25%.

geavanceerde interface traden bitvavo
Geavanceerde interface waar je kunt traden bij Bitvavo

Je winsten uit laten betalen

Is het tijd om je winsten uit te laten betalen, dan is dat bij Bitvavo heel eenvoudig. Wel moet je account hiervoor eerst geverifieerd zijn. Wanneer je crypto verkoopt kan dat op twee mogelijkheden. wil je het geld uit laten betalen, dan kan dit alleen door middel van een SEPA overschrijving.

Dit houdt in dat het geld wordt overgemaakt naar de Stichting Bitvavo Payments, die vervolgens het bedrag naar jouw bankrekening overmaakt. Voor een Nederlandse bankrekening duurt de opname maximaal 1 dag, voor buitenlandse rekeningen is dit 2 dagen.

Ook kun je ervoor kiezen het geld te gebruiken om nieuwe crypto te kopen. In dit geval wordt het bedrag door Stichting Bitvavo Payments overgemaakt naar Bitvavo, zodat je dit vervolgens kunt gebruiken voor een nieuwe aankoop.

Kosten bij Bitvavo

Natuurlijk wil je ook weten hoeveel het je kost om te handelen via Bitvavo. Bij dit platform is het zo dat er handelskosten in rekening worden gebracht. Hoe hoog dit bedrag is, ligt aan je handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Hoe hoger jouw handelsvolume is, hoe lager de kosten voor je zullen zijn.

Ook variëren de kosten afhankelijk van hoe snel je order wordt uitgevoerd. Gemiddeld ligt dit tussen de 0,10% en 0,25% wanneer een order direct uitgevoerd wordt. Wordt deze echter niet meteen uitgevoerd, dan liggen de kosten tussen de -0,5% en de 0,20%.

Het overmaken van geld is gratis wanneer je kiest voor iDeal, Bancontact of door middel van een overschrijving. Indien je liever een andere methode gebruikt zitten hier wel kosten aan van 1,75%. Een uitzondering hierop zijn echter MyBank en Sofort. Hier betaal je respectievelijk 1,50% en 2,25% wanneer je geld overmaakt.

Wil je geld opnemen in de vorm van crypto, dan zitten hier ook kosten aan verbonden. Hoeveel dit is, is echter niet te zeggen want dit ligt aan de cryptomunt waar het om gaat. Een uitgebreid overzicht van elke munt is te vinden op de website van Bitvavo. (https://bitvavo.com/nl/fees)

Bitvavo staking

Bij Bitvavo is het mogelijk crypto te staken. Staking is in feite niet meer dan het vasthouden van munten, en in ruil daarvoor krijg je een beloning in de vorm van crypto. Dit is een erg leuke manier om extra geld te verdienen, maar dit hangt wel af van de hoeveelheid.

Daarnaast zijn niet alle munten te staken, het is dus aan te raden dit van tevoren na te kijken. Wanneer je wilt staken hoef je dit alleen maar in te schakelen in je account bij Bitvavo.

Hoe groot je beloning vervolgens is, is lastig op voorhand te zeggen. In je account kun je wel zien hoeveel procent je per crypto krijgt op jaarbasis. Doe je mee met het stakingsprogramma, dan kun je je crypto ook nog gewoon op elk moment verhandelen wanneer je dit wilt.

Bitvavo Ervaringen

Bitvavo is het grootste handelsplatform van Nederland, en aan de ervaringen die op internet te vinden zijn kunnen we er vanuit gaan dat de meesten hier zeer tevreden over zijn. Voornamelijk beginners zijn erg blij met het platform, omdat het erg makkelijk in gebruik is.

Ook zien we veel terug dat mensen zowel het platform als de app overzichtelijk en duidelijk vinden, dat hij voor iedereen toegankelijk is en vooral dat hij laagdrempelig is.

bitvavo ervaringen trustpilot
Klantervaringen over Bitvavo op Trustpilot
bitvavo klantenervaring
Ervaring van een klant over Bitvavo

Lees ook: Bitvavo review & ervaringen >>

Voor- en nadelen

Wanneer je graag meer over Bitvavo wilt weten, zijn ook de voor- en nadelen hiervan belangrijk. Het lijkt misschien alsof er alleen maar voordelen te vinden zijn, maar dat is uiteraard niet zo. Gelukkig zijn de nadelen van Bitvavo niet zo ingrijpend dat het je afschrikt, en wegen deze zeker niet op tegen de vele voordelen die het platform kent.

Voordelen

 • Beschikt over een Bitvavo app
 • De interface is erg gebruiksvriendelijk
 • Er is zowel een basic als een geavanceerde exchange aanwezig
 • Goedkoopste exchange van Nederland
 • Lage transactie kosten van max. 0,25%
 • Nederlands bedrijf
 • Staking tot 10,5%
 • Starten vanaf vijf euro
 • Verschillende beveiligingsfuncties beschikbaar
 • Wallets zijn verzekerd 255 miljoen

Nadelen

 • Niet alle opties mogelijk op de app
 • Contact is mogelijk, maar niet telefonisch
 • Bepaalde coins niet beschikbaar
 • Totale winst en verlies is niet duidelijk zichtbaar, enkel de afgelopen 24 uur per token

Klantenservice ervaringen

Soms is het nodig contact op te nemen met Bitvavo, en gelukkig is dat ook gewoon mogelijk. Erg fijn is het, dat dit platform gevestigd is in Amsterdam, en de medewerkers dus allemaal Nederlands spreken. Contact opnemen kan via het e-mailadres support@bitvavo.com.

Het zou optimaal zijn ook telefonisch contact met Bitvavo te kunnen hebben, echter is dit op dit moment niet mogelijk. Er is geen telefoonnummer online te vinden waarop zij bereikbaar zijn, wat een nadeel is. Wel kan je ze gewoon per e-mail of chat bereiken.

Bitvavo App

Bitvavo beschikt ook over een app, zowel voor Android als iOS. Hiermee kun je alle veelvoorkomende handelingen uitvoeren. Zo is het mogelijk crypto te kopen en te verkopen, kun je alle koersen live inzien en prijs triggers instellen zodat je een melding krijgt wanneer valuta een bepaalde waarde bereikt.

De app werkt erg snel en stelt jou in staat op elk moment crypto te kopen en verkopen, wat een groot voordeel is. Het enige nadeel is dat niet alle geavanceerde functies in de app aanwezig zijn, deze zijn dus alleen via de website in te stellen.

Voor wie is het een aanrader?

Doordat het platform makkelijk in gebruik is en daarnaast erg laagdrempelig is, is hij zeker geschikt voor beginners. Het is direct duidelijk wat er gebeuren moet, en je kunt eenvoudig inzien wat er met jouw crypto gebeurt. Daarnaast is het zo dat het een Nederlands platform is, en contact opnemen dus ook gewoon in het Nederlands kan.

Maar, ook voor meer ervaren gebruikers is Bitvavo zeker een aanrader, en zijn namelijk ook verschillende gevorderden functies op de website te vinden. Als beginner weet je hier misschien nog niets of weinig vanaf, terwijl dit voor gevorderden erg fijn is om te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Er zijn een aantal vragen die steeds weer terugkomen, en die wij in dit uitgebreide artikel ook al besproken hebben. Denk hierbij aan hoe de uitbetaling werkt, hoe de app werkt, wat de voor- en nadelen zijn en wat de koers van een bepaalde crypto is.

De antwoorden van al deze vragen heb je natuurlijk al kunnen lezen in dit artikel, behalve de vraag wat de koers van een bepaalde crypto is. Wanneer je de koers in wilt zien kun je dit op de website van Bitvavo of in de app per crypto eenvoudig inzien.

Conclusie

Onze conclusie is dat Bitvavo betrouwbaar is, en dat het zeker de moeite waard is dit platform te gebruiken wanneer je wilt gaan handelen in crypto. Er zijn meerdere maatregelen getroffen voor het aanbieden van een veilig platform, onder andere het geld dat bewaard wordt door een aparte stichting is hier een duidelijk voorbeeld van.

Ook je wallet is altijd goed beschermd, zodat jij er zeker van kunt zijn dat je crypto altijd veilig is. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de app, die erg fijn is wanneer je ook onderweg wilt kunnen handelen of bepaalde gegevens wilt bekijken. Ook het crypto aanbod is erg uitgebreid en het beleggen werkt heel makkelijk.

Een groot voordeel is ook dat je geld op je account kunt storten door middel van iDeal, maar ook door middel van andere betalingsmogelijkheden, en dat het uitbetalen haast net zo eenvoudig werkt.

Maak een gratis account aan en ontdek vrijblijvend Bitvavo

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen maak je bij Bitvavo heel eenvoudig een gratis account aan en kun je heel snel gaan ontdekken wat het platform jou allemaal te bieden heeft.

Doe vooraf wel altijd goed jouw eigen onderzoek naar bepaalde munten waarin je wilt gaan investeren en baseer hierop jouw eigen strategie.

Wij raden dan ook altijd aan om dit met geld te doen wat jij een langere tijd kunt missen of zelfs kunt verliezen. Doe het aub niet met geld wat je maandelijks nodig hebt.

Want de cryptomarkt is zoals je misschien al weet heel volatiel en stijgingen en dalingen in een korte periode van bijvoorbeeld meer dan 40% zijn zeer zeker aanwezig. Je hoeft dan niet direct in paniek te raken 😉

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wij wensen jou alvast heel veel succes met jouw beleggingen en aan het bouwen van jouw vermogen!

En heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan zeker onderaan deze pagina even een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *