De verschillende brokers en exchanges vergelijken die er op dit moment zijn is nog niet zo heel gemakkelijk aangezien er zoveel keus is tegenwoordig. Laten wij zeggen dat jij graag wilt gaan beleggen in aandelen, opties, obligaties, edelmetalen of bijvoorbeeld cryptocurrency, dan is het wel heel belangrijk dit bij de juiste broker te doen.
Maar wat is dan precies de juiste of beste broker? En welke broker is veilig? En hoe zit het dan met de kosten? Heeft de desbetreffende broker een goede klanten service? Allemaal vragen waar je dan mee zit.
Om het voor jou makkelijker te maken de juiste broker te kiezen hebben wij hieronder de belangrijkste informatie per broker onder elkaar gezet, zodat jij voor jezelf de beste keuze kunt maken.
Wij hebben het onderverdeeld in 2 delen. Het eerste gedeelte zijn voornamelijk online brokers die gericht zijn op met name aandelen, opties, obligaties, cfd’s en een aantal die ook cryptocurrencies aanbieden. Het tweede gedeelte zijn brokers die zich alleen richten op cryptocurrencies.
Inhoudsopgave
Verschillende online brokers vergelijken:
DEGIRO: Grootste broker voor particuliere beleggers in Nederland
DEGIRO mag zich de grootste broker voor particuliere beleggers in Nederland noemen. En dat terwijl deze online broker pas het levenslicht zag in 2013.
In dit artikel vertellen we in het kort de belangrijkste feiten over deze online broker. Wat is DEGIRO, welke voor- en nadelen heeft het en wat zijn de kosten?
Wat is DEGIRO?
DEGIRO won dankzij de lage tarieven en het toegankelijke platform razendsnel terrein. Inmiddels is het actief in ruim achttien Europese landen. Het oorspronkelijke doel om beleggen toegankelijk te maken voor iedereen door lage tarieven te hanteren is zeker gelukt.
Samenwerking met Flatex
In 2020 bundelde DEGIRO haar krachten met Flatex. Deze online broker uit Duitsland is een dochteronderneming van Fintech Group. Dit beursgenoteerde Duitse bedrijf heeft een zeer goede naam, honderden medewerkers en een geschatte beurswaarde van 350 miljoen euro.
DEGIRO en Flatex gingen over tot een samenwerking om de stabiliteit en duurzame groei van beide bedrijven te stimuleren. Bovendien leidde het samenwerkingsverband tot het ontstaan van de grootste online execution-only broker in Europa met een eigen bankvergunning.
Wat zijn de voordelen van DEGIRO?
Online broker DEGIRO is binnen enkele jaren uitgegroeid tot marktleider in Nederland. De Corona pandemie pakte voor dit bedrijf niet slecht uit.
In 2020 mocht het ruim 17.000 nieuwe klanten verwelkomen. Deze online broker brengt voor klanten dan ook een groot aantal voordelen met zich mee. Wij hebben ze even voor jou op een rijtje gezet:
- Klanten hebben de keuze uit allerlei beleggingsmogelijkheden.
- De kosten zijn soms wel 80 procent lager dan bij andere brokers.
- Transparantie staat centraal.
- Het is een gereguleerde en dus betrouwbare broker.
- Zowel het webplatform als het mobiele platform zijn gebruiksvriendelijk.
- Het werkt op goede voet samen met de Belastingdienst, wat het invullen van jouw inkomstenbelasting vereenvoudigt.
Wat zijn de nadelen van DEGIRO?
Het is goed om je bewust te zijn van de voor én nadelen van een online broker. Ook DEGIRO heeft namelijk een aantal minpunten waar je van op de hoogte moet zijn. Alleen dan krijg je een goed beeld van deze online broker. De nadelen zijn als volgt:
- Je kunt er niet handelen in forex, CFD’s en cryptocurrencies.
- De analyse- en rapportagemogelijkheden zijn niet echt uitgebreid.
- Het is niet mogelijk om te oefenen met een demo account.
- Beleggers moeten altijd volledige aandelen kopen, fractionele aandelen zijn niet beschikbaar.
Wat maakt DEGIRO uniek?
De lage tarieven, waar we verderop in dit artikel meer over zullen vertellen, zijn niet het enige unieke kenmerk van DEGIRO. Deze online broker onderscheidt zich ook van concurrenten omdat het een ‘ETF kernselectie heeft’. Dit is een lijst van ETF’s waar je geen transactiekosten over hoeft te betalen. Dat scheelt uiteraard een hoop geld.
Real-time koersen van over de hele wereld
Ook bijzonder aan DEGIRO is het feit dat je gratis gebruik mag maken van realtime koersen van over de hele wereld. Dek bijvoorbeeld de CME beurs in de Verenigde Staten, de Frankfurt Stock Exchange, de CHI-X beurs en de EURONEXT beurzen in Amsterdam, Parijs, Brussel en Lissabon.
Is DEGIRO veilig?
Of je nu met veel of weinig geld wil beleggen: het is belangrijk om je zuurverdiende centen veilig te bewaren. Zodoende is het uiterst belangrijk om een goede online broker te kiezen.
Bij DEGIRO zit je wat dat betreft helemaal goed. Deze broker neemt verschillende maatregelen om zijn klanten te beschermen tegen cybercriminelen en hacks.
Automatisch overmaken gestort geld
Een van de veiligheidsmaatregelen die DEGIRO neemt is het automatisch overmaken van jouw gestorte geld naar een aparte bankrekening. Dit proces vindt plaats nadat jij geld hebt overgemaakt. Deze aparte juridische entiteit staat bekend als ‘JPV’.
Daarbij is er sprake van een onderscheid tussen het vermogen van DEGIRO en jouw vermogen. Deze manier van werken voorkomt problemen bij een eventuele hack of faillissement. Jouw geld staat immers veilig op een andere bankrekening.
Wat zijn de kosten van DEGIRO?
De lage tarieven maken van DEGIRO een unieke online broker. Niet voor niets is het op dit moment marktleider in Nederland. De lage prijzen zijn mogelijk omdat klanten zelf beleggen. Het openen van een account bij deze broker is helemaal gratis. Ook hoef je niet te betalen als jouw account een tijdje inactief is.
Kosten voor meer real-time informatie
Al eerder noemden wij het feit dat je bij deze online broker inzicht hebt in realtime koersen van beurzen over de hele wereld. De kosten van DEGIRO zijn 2,50 euro per beurs per jaar. EURONEXT Amsterdam en EURONEXT Brussel vormen overigens wel een uitzondering op de regel.
Het is ook mogelijk om nog meer realtime informatie over internationale beurzen aan te vragen. Daar moet je wel een vergoeding voor betalen. Heb je daar geen behoefte aan, dan hebben de koersen een vertraging van een kwartiertje.
Alle kosten van DEGIRO in beeld
Bij deze nog een overzicht van alle kosten van DEGIRO:
Activa | Kosten |
Aandelen | 0 euro |
ETF kernselectie | 0 euro |
Opties | 0,75 cent |
Futures | 0,75 cent |
EURONEXT Amsterdam | 2 euro |
Wereldwijd | 2 euro |
Real-time koersinformatie | 0 euro |
Externe handelingskosten | 0,50 cent |
Inactiviteitskosten | 0 euro |
Bewaarloon | 0 euro |
Stortingen en opnames | 0 euro |
Valuta afhandeling | 0,25 cent |
Lees ook: DEGIRO review >>
Plus500: Handelsplatform met een uitstekende staat van dienst
Zoek je op dit moment naar een Nederlandse broker en handelsplatform met een goede reputatie? Dan is Plus500 misschien wel iets voor jou. Maar om daar achter te komen is uitgebreid onderzoek vereist.
Wij hebben alvast enig vooronderzoek gedaan en de voor- en nadelen van Plus500 op een rijtje gezet. En wat maakt Plus500 uniek in vergelijking met andere brokers? Lees snel verder voor het antwoord!
Wat is Plus500?
Plus500 is een van de grootste spelers op de Nederlandse markt wat betreft het aanbieden van financiële instrumenten. Op dit handelsplatform hebben klanten de keuze uit aandelen, indexen, grondstoffen, ETF’s, opties en cryptovaluta.
De keuze is reuze, maar Plus500 positioneert zichzelf met name als CFD specialist. Ondanks het ruime aanbod is de website gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.
Internationaal actief
Plus500 werd opgericht in 2008. In de jaren daarna veroverde het platform niet alleen Nederland, maar ook de rest van de wereld. Inmiddels maken klanten uit meer dan vijftig verschillende landen er gebruik van.
Tevens vind je Plus500 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Cyprus, Singapore en de Seychellen. Kortom: het is een internatonale speler die je niet over het hoofd kan zien.
Wat zijn de voordelen van Plus500?
Plus500 heeft een goede internationale reputatie. De website is beschikbaar in meerdere talen, uiteraard ook in het Nederlands. Zowel nationale als internationale klanten worden op heldere wijze geïnformeerd over de diensten van Plus500. En dat is niet het enige voordeel van deze (internationale) broker:
- Het platform is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.
- Ruim aanbod aan financiële instrumenten, zoals aandelen, CFD’s, ETF’s en cryptocurrencies.
- Je hebt de keuze uit meer dan tweeduizend CFD-handelsinstrumenten.
- Plus500 beleefde in 2013 een beursgang op de Londense aandelenbeurs, een zeer belangrijke markt.
- Op het platform vinden regelmatig financiële audits plaats om veilig, betrouwbaar en transparant te blijven.
- Het gebruikt lage spreads.
- Je kunt snel en eenvoudig een demo account openen. Daarmee kun je oefenen voordat je met echt geld aan de slag gaat.
- Stortingen worden zeer snel verwerkt.
- Je hebt de keuze uit verschillende handelsfuncties, zoals stop-loss. Het is dan ook een fijn platform voor ervaren traders.
- Veiligheid staat voorop, onder andere door het gebruik van twee-factor-authenticatie (2FA)
- De klantenservice is 24/7 bereikbaar.
Wat zijn de nadelen van Plus500?
Wie zich verdiept in een broker en/of platform komt vroeg of laat een aantal nadelen tegen. Ook Plus500 is zeker niet perfect. Wij hebben de nadelen ervan voor jou overzichtelijk op een rijtje gezet:
- De financieringspercentages zijn vrij hoog.
- Beperkt aantal hulpmiddelen beschikbaar, waardoor het handelen lastig wordt voor beginnende traders.
- Het productportfolio bevat alleen CFD’s.
- Het berekenen van bewaarlonen is vrij complex.
- Telefonische ondersteuning ontbreekt bij de klantenservice.
- Vrij weinig online educatie beschikbaar, in tegenstelling tot sommige concurrenten.
- Aanbod cryptomunten is op dit moment nog beperkt.
- Om geld op te nemen moet je een extra fee van 10 dollar betalen, wat omgerekend neerkomt op 8,80 euro.
Wat maakt Plus500 uniek?
Zoals gezegd is Plus500 een specialist op het gebied van CFD’s. Sterker nog: via CFD’s heb je toegang tot meer dan tweeduizend financiële instrumenten binnen allerlei activa categorieën. Van aandelen tot opties, grondstoffen, index, forex en crypto: Plus500 heeft het allemaal beschikbaar.
Het enorme aanbod maakt Plus500 een unieke speler op de financiële markt. Misschien overweeg je om in aandelen te stappen, maar weet je nog niet welke. Misschien levert deze lijst van populaire aandelen bij Plus500 inspiratie op:
Aandeel | Symbool |
Apple | AAPL |
Amazon | AMZN |
Alibaba | BABA |
Tesla | TSLA |
Pfizer | PFE |
Moderna | MRNA |
Nio | NIO |
Virgin Galactic | SPCE |
Air France-KLM | AF.PA |
Rolls Royce | RR-L |
Is Plus500 veilig?
Mensen die actief willen worden op de aandelen en/of cryptomarkt stellen vrijwel altijd dezelfde vraag: welke broker/exchange is veilig? Plus500 vormt daarop geen uitzondering. We hebben goed nieuws voor je: deze broker is zeer veilig en betrouwbaar.
Ten eerste is het team achter Plus500 open en transparant. De toekomstplannen van het bedrijf worden altijd met het publiek gedeeld. Tevens publiceert Plus500 elk jaar een overzicht van de financiële en zakelijke prestaties. Ook vind je een passage over de strategische planning, wat direct betrekking heeft over de toekomstplannen van deze populaire broker.
Gereguleerde broker
Ook het feit dat Plus500 een gereguleerde broker is draagt bij aan het betrouwbare imago. Verschillende internationale gereguleerde entiteiten zijn verantwoordelijk voor de diensten van Plus500. Een kort overzicht van de verantwoordelijke partijen per land:
- Regulatie in het Verenigd Koninkrijk: FCA.
- Australië: ASIC.
- Singapore: MAS & IE Singapore.
- Zuid-Afrika: FSP
- Nieuw-Zeeland: FMA
Verificatie verplicht
Plus500 streeft er naar om het saldo van haar klanten zo goed mogelijk te beschermen. Zodoende heeft het een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen die hacken en andere vormen van cybercriminaliteit moet voorkomen.
Bij het aanmaken van een account is verificatie bijvoorbeeld verplicht. Plus500 vraagt zodoende naar jouw identiteit, rekeningnummer, telefoonnummer en gewenste betaalmethode. Het verificatieproces vindt plaats in drie stappen:
- Eerste verificatie: Telefoon
- Tweede verificatie: Adres
- Derde verificatie: Identiteit
- Vierde verificatie: Inkomsten
Geld op andere rekening
Nadat Plus500 jouw identiteit heeft geverifieerd is het tijd om actief te worden op het platform. Op het moment dat jij als klant geld stort wordt het doorgesluisd naar een aparte bankrekening. Dit is overigens verplicht volgens de regelgeving van Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC).
Deze methode voorkomt dat jouw tegoed en dat van Plus500 met elkaar verweven zijn. Mocht Plus500 onverhoopt worden gehackt of failliet gaan, dan zijn klanten niet al hun geld kwijt.
Twee-factor-authenticatie
Tevens maakt het platform van Plus500 gebruik van zogeheten twee-factor-authenticatie (2FA). Dit is een extra beveiligingslaag bovenop jouw gebruikersaccount. Het houdt in dat je bij het inloggen niet alleen je gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook een code moet invoeren.
Die code wordt naar jouw mobiel verzonden per SMS. Een andere optie is het downloaden van Google Authenticator. In de app verschijnt een code die om de paar minuten wordt ververst.
Het gebruik van een authenticatie code voorkomt dat cybercriminelen accounts op Plus500 kunnen hacken. Ze hebben immers geen toegang meer tot de authenticatiecode.
Wat zijn de kosten van Plus500?
Traden is niet gratis, ondanks het feit dat de kosten bij sommige brokers (zoals DEGIRO) vrij laag zijn. Ook Plus500 ontkomt daar niet aan en vraagt vergoedingen op basis van de zogeheten ‘marktspread’.
Stel je voor dat je olie koopt voor 96.25 euro. Wanneer je het meteen doorverkoopt ontvang je slechts 96.20 euro. Het verschil van 5 eurocent staat bekend als de spread.
Geen commissie, wel minimale storting
Plus500 is zeker niet de enige broker die om de bovengenoemde vergoeding vraagt. Aan de andere kant rekent het in tegenstelling tot sommige brokers geen commissie.
Dit zijn kosten voor iedere transactie die plaatsvindt. Dit maakt het aantrekkelijk om te traden. Wel is er overigens sprake van een minimale storting:
- Bankoverschrijvingen: minimaal 500 dollar of 500 euro
- Creditcards of betaalpassen: minimaal 100 dollar of 100 euro
- eWallets: minimaal 100 dollar of 100 euro
Premie
Naast de spread vraagt Plus500 ook om een zogeheten ‘premie’. Dit houdt in dat klanten die langer dan een dag een bepaalde positie hebben, rente moeten betalen. Deze hoogte van deze premie hangt af van de positie.
Hou er rekening mee dat de kosten long of short lopen soms uiteen lopen. Voor de huidige kosten kun je het beste de website van Plus500 raadplegen.
eToro: Maakt van social trading een waar fenomeen
De populariteit van social trading neemt met de dag toe. Sterker nog, de huidige pandemie heeft daar een aandeel in. Bij social trading is er sprake van een gemeenschap die elkaar helpt op de aandelenmarkt.
Daarbij worden strategieën van ervaren handelaren gekopieerd. Een bekend handelsplatform die social trading aanbiedt is eToro. Wat doet eToro precies en welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Lees snel verder voor het antwoord!
Wat is eToro?
eToro is een populair handelsplatform met momenteel ruim 15 miljoen klanten van over de hele wereld. Het is online actief en focust zich op social trading. Daarnaast kun je er als klant onder andere handelen in aandelen, indices, CDF’s en valuta’s. De hoofdkantoren van eToro bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk, Israël en Cyprus.
Copytrader systeem
Het handelsplatform eToro is van alle markten thuis. Klanten hebben er de keuze uit handmatige als sociale handel. Bij deze laatste optie kun je de handelsactiviteiten van andere traders op de voet volgen. eToro beschikt over het zogeheten ‘CopyTrader’ systeem zodat je precies kunt zien wat anderen doen.
Vervolgens is het mogelijk om hun gedrag op de markt te kopiëren. Om dit mogelijk te maken zie je in het systeem alle relevante informatie over een klant. Denk bijvoorbeeld aan:
- De inhoud van de portefeuille: over welke activa beschikt de trader?
- De risicoscore: Is de trader succesvol of kleven er risico’s aan het kopiëren van het gedrag van dit persoon?
- Het winstpercentage: Hoeveel winst maakt deze trader?
Handmatig handelen en analyseren
Wie liever handmatig handelt kan ook prima terecht op eToro. Het platform staat bekend als transparant en innovatief en biedt diverse tools aan om te handelen met financiële instrumenten.
Tevens kun je gebruik maken van handige analyses die bijvoorbeeld inzicht geven in de ontwikkeling van een bepaald aandeel. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde trend in de afgelopen dertig dagen. Dit draagt bij aan het maken van goede handelskeuzes.
Smart portfolio’s
Zoals gezegd is eToro een modern en innovatief platform. Dit blijkt wel uit het feit dat het beschikt over een geavanceerd instrument voor beleggingen op de lange termijn genaamd ‘Smart Portfolios’.
Dit zijn kant en klare beleggingsportefeuilles die kunnen bestaan uit verschillende financiële activa die een bepaalde strategie op de markt volgen. Daarnaast zijn er speciale portefeuilles beschikbaar die de beste handelaren van het eToro platform op de voet volgen.
Wat zijn de voordelen van eToro?
Voordat je begint met handelen op eToro is het belangrijk om je te verdiepen in de voor én nadelen van het platform. eToro mag dan populair zijn, dit betekent niet dat er geen nadelen aan kleven.
Wij hebben de voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet. Je hoeft er dus zelf niet meer naar op zoek. Dit zijn in onze opinie de pluspunten van eToro:
- Het is een overzichtelijk en transparant platform voor zowel beginnende als ervaren traders.
- De interface is gebruiksvriendelijk en innovatief.
- Het bestaat al meer dan 10 jaar en is internationaal actief.
- Voor het handelen in aandelen betaal je 0 procent commissie.
- Beginnende traders mogen gebruik maken van een gratis demo account en oefenen met 100.000 dollar aan nepgeld.
- Het is gereguleerd en voldoet aan alle wet- en regelgeving.
- De live chat sectie is goed bereikbaar en klantvriendelijk.
- De mobiele trading app werkt uitstekend.
Wat zijn de nadelen van eToro?
Natuurlijk is het minstens zo belangrijk om je bewust te zijn van de nadelen van eToro. Alleen dan krijg je een goed beeld van dit platform. Bij deze de minpunten van eToro:
- De kosten voor uitbetalen zijn vrij hoog.
- De spreads kunnen soms hoog uitvallen.
- Het ticketsysteem is niet altijd even snel.
- Er is slechts één basisvaluta beschikbaar, namelijk de dollar.
- De valutakosten voor storten en opnemen kunnen hoog oplopen.
Wat maakt eToro uniek?
Inmiddels is wel duidelijk dat eToro over een belangrijk kenmerk beschikt dat het anders maakt dan andere brokers: copytrading. Alles draait bij dit platform om het fenomeen ‘sociaal beleggen’.
Op het moment dat je een profiel aanmaakt bij eToro krijg je een eigen openbare profielpagina waar al je trades en resultaten op zijn verzameld.
Andere traders kunnen ze bekijken wanneer ze maar willen en eventueel jouw handelsbedrag kopiëren. Overigens verschijnen er geen bedragen in beeld. Wel zie je een winstpercentage en hoe succesvol een bepaalde trader de afgelopen tijd is geweest.
Automatisch of handmatig kopiëren
Het kopiëren van trades kan zowel handmatig als automatisch. Eenvoudiger kan eigenlijk niet! Bij de automatische variant geeft je aan dat eToro een deel van jouw rekening mag gebruiken om dezelfde trades uit te voeren als een bepaalde belegger. Als het goed is heeft hij of zij de afgelopen periode succes geboekt. Hopelijk kun jij dat evenaren.
Is eToro veilig?
Aan investeren kleven risico’s en helaas kun je jouw geld niet alleen verliezen door een slechte trade. In het verleden zijn veel beleggers het slachtoffer geworden van hacks. Hun geld was als sneeuw voor de zon verdwenen, en niet eens door hun eigen toedoen.
eToro wil dit soort problemen voorkomen en heeft daarom de allerbeste technologie gebruikt om zijn website te beschermen. Zo werkt het onder andere met SSL-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om data tussen eToro en de gebruiker versleuteld te verzenden.
Dit betekent dat anderen de informatie niet kunnen lezen. Op deze manier zijn jouw transacties dus honderd procent beschermd en dat geeft ongetwijfeld een veilig gevoel.
SSL-technologie en fraude team
Let er altijd op of een website gebruik maakt van SSL technologie. Je kunt daar vrij simpel achterkomen door naar het browseradres te kijken. Wanneer die begint met ‘https’ zit je goed. In dat geval maakt de website gebruik van SSL technologie en worden cybercriminelen zo veel mogelijk buiten de deur gehouden.
En dat is niet de enige beveiligingsmethode die eToro gebruikt. Zo beschikt het over een eigen fraude team dat 24/7 actief is. Zodra er sprake is van verdachte activiteiten grijpt het team in.
Wat zijn de kosten van eToro?
De populariteit van eToro neemt nog altijd toe. Het feit dat mensen tijdens de pandemie veel tijd thuis doorbrengen én amper rente meer ontvangen op hun spaarrente draagt daar aan bij. Dat is niet zo gek: wie verstandig handelt kan aardig wat geld verdienen.
Bovendien is aanmelden bij eToro helemaal gratis. En je hoeft ook nog eens geen commissie te betalen over handelen in aandelen. De enige kosten die eToro wel rekent zijn voor geldopnames, namelijk 5 dollar (omgerekend 4,41 euro).
Geen commissie
Veel beleggers zijn erg blij met het feit dat eToro geen commissie rekent. Het betekent namelijk dat ze geen extra kosten hoeven te betalen om te mogen handelen. Dit maakt eToro wederom uniek, aangezien veel brokers wél verwerkingskosten doorrekenen aan klanten die aandelen kopen of verkopen.
Meer geld overhouden
Het betalen van commissie heeft direct gevolgen. Je maakt immers minder winst, en dat is jammer. Gelukkig is daar op eToro geen sprake van. Omdat je geen toeslag hoeft te betalen blijft de commissie helemaal van jou in plaats van die van de broker.
Geen kosten voor beheer- , administratie en tickets
Ook belangrijk om te weten is dat eToro geen kosten voor beheer-, administratie- en tickets in rekening brengt. Veel brokers doen dit wel en dat maakt ze niet populair.
En er is nog meer: waar nodig betaalt eToro zelfs de belasting op financiële transacties. In Ierland is dit percentage 1 procent, tegenover 0,5 procent in het Verenigd Koninkrijk, 0,3 procent in Frankrijk en 0,1 procent in Italië.
Kosten voor storten en opnemen
De kosten van eToro zijn dus over het algemeen niet hoog. Maar pas op: er zit wel een klein addertje onder het gras. De kosten om geld op te nemen en te storten zijn wel hoog. Het omwisselen van euro’s naar dollars is helaas best een kostenpost en eToro maakt dit echter niet meteen duidelijk.
Feit is dat je bij deze broker alleen kan traden met dollars. Dit betekent dat de euro’s in jouw account worden omgewisseld voor dollars. Andersom gebeurt precies hetzelfde: op het moment dat je geld opneemt worden de dollars weer voor euro’s omgewisseld.
Valuta wisselen kost geld
Nu komt de truc: het omzetten van valuta’s kost wel geld bij eToro. Op dit moment kost zowel storten als opnemen 50 pips. De kosten voor PayPal of creditcard liggen hoger. Misschien heb je nog nooit van pips gehoord.
Het komt er op neer dat je voor zowel storten als opnemen 0,45 procent betaalt. Dat lijkt niet zoveel, maar je betaalt aardig wat bij een hoog bedrag. Bij elkaar gerekend betaal je dus voor het storten en opnemen van geld ongeveer 1 procent aan valutakosten. Het blijft dus oppassen geblazen!
BUX Zero: Hoe BUX Zero traden simpeler maakt dan ooit
Steeds meer crypto investeerders maken gebruik van een app. Het gebruiksgemak speelt daarbij een grote rol. Je kunt met een app immers handelen waar en wanneer je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding.
De beleggingsapp BUX Zero is het perfecte voorbeeld van hoe simpel traden tegenwoordig kan zijn. Wat maakt BUX Zero uniek ten opzichte van concurrenten en welke voor- en nadelen heeft het? We vertellen het je graag in dit artikel.
Wat is BUX Zero?
BUX is een brokerage bedrijf uit Amsterdam en Londen. Het bestaat sinds 2013 en heeft in nog geen tien jaar tijd een goede reputatie opgebouwd. Dit is onder andere te danken aan de uitgifte van haar eigen beleggingsapp BUX Zero. Het biedt investeerders de mogelijkheid om snel en efficiënt te handelen.
BUX Zero is de dochteronderneming van BUX en bestaat pas sinds 2019. Inmiddels heeft het zich ontpopt tot een van de meest populaire beleggingsapp op de markt.
Het feit dat gebruikers geen transactiekosten hoeven te betalen speelt zeker mee. De ‘Zero’ in de naam van deze app refereert naar dit grote voordeel. Hoewel zero orders gratis zijn, betaal je voor markt- en limietorders wel 1 euro.
Voor wie is BUX Zero geschikt?
BUX is in de beleggingsmarkt een vrij nieuwe speler. Toch is de app inmiddels niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van veel traders. Het bedrijf richt zich met name op jonge beleggers.
BUX wil handelen op de aandelen en/of cryptomarkt toegankelijker maken dan ooit. Zodoende komen er nauwelijks ingewikkelde termen in de app voor. Dit maakt de drempel voor jonge beginnende beleggers iets minder hoog.
Wat zijn de voordelen van BUX Zero?
Al eerder benoemden we de 0 procent transactiekosten en de laagdrempeligheid van de app als een pluspunten van BUX Zero. Kort samengevat biedt de beleggingsapp deze voordelen:
- Het is gebruiksvriendelijk en begrijpelijk. Vakjargon wordt zoveel mogelijk vermeden.
- Het openen van een rekening verloopt snel en eenvoudig.
- Het heeft een AFM vergunning en is daarmee veilig en betrouwbaar.
- Lage kosten. Zo worden er bij het kopen van Amerikaanse aandelen geen transactiekosten gerekend.
- Dividendfondsen aanwezig.
- Goede klantenservice aanwezig.
Wat zijn de nadelen van BUX Zero?
Wees je ook bewust van de nadelen van de beleggingsapp BUX Zero:
- Het aanbod aan beleggingen is vrij beperkt. Je kunt er alleen beleggingen in Europese en Amerikaanse aandelen.
- Het aanbod aan ETF’s is beperkt.
- Vrij weinig analyse mogelijkheden of extra opties.
- Hoewel er geen transactiekosten worden berekend, geldt wel een wisselkoers toeslag van 0.25 procent.
Wat maakt BUX Zero uniek?
De concurrentie in de wereld van de brokers en apps is tegenwoordig enorm. De vraag is: hoe weet je je als platform of app te onderscheiden van concurrenten? BUX Zero weet dit op verschillende manieren voor elkaar te krijgen.
Ten eerste is het uniek vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Zo is alle informatie in de app is in eenvoudig jargon opgesteld. Dit verlaagt voor jonge en onervaren beleggers de drempel om in te stappen.
Daarnaast liggen de kosten van BUX Zero erg laag. Dit betekent niet dat je helemaal niets meer hoeft te betalen. Bij markt- en limietorders betaal je bijvoorbeeld wel een vergoeding. De totale kosten zijn afhankelijk van hoe gunstig je orders uitpakken.
Is BUX Zero veilig?
BUX Zero is een van de Nederlandse brokers die door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in de gaten wordt gehouden. Deze instantie zorgt voor de controle en regulatie van deze aanbieder. Dit houdt in dat er een waslijst aan regels is voor de werkwijze van BUX Zero.
Hetzelfde geldt voor het aanbod aan financiële producten dat gebruikers te zien. De regulatie door de AFM is voor gebruikers geen slecht nieuws. Mocht BUX in de problemen komen, bijvoorbeeld door een hack, dan hebben beleggers recht op compensatie en depositogarantie.
Depositogarantiestelsel en beleggerscompensatie bij BUX Zero
Depositogarantie is een term die we, geheel in stijl van BUX Zero, graag even verder op eenvoudige wijze uitleggen. Het houdt in dat gebruikers tot een bedrag van 100.000 euro op hun ABN geldrekening verzekerd zijn. Dit geldt niet voor aandelen waarin je eventueel een belegging hebt.
Wel is er sprake van beleggerscompensatie tot 20.000 euro. Stel je voor dat BUX failliet gaat terwijl je net hebt geïnvesteerd in aandelen en/of effecten. In dat geval kun je tot 20.000 euro terugkrijgen. De Nederlandsche Bank (DNB) neemt deze terugbetaling voor zijn rekening.
Wat zijn de kosten van BUX Zero?
Al eerder gaven we aan dat de concurrentie tussen brokers moordend is. Beleggers hebben veel te kiezen en mogen daarom best hoge eisen stellen. Neem nu de kosten van een broker. Die mogen vooral niet te hoog zijn. Logisch, want je wilt niet dt transactiekosten een negatieve invloed hebben op jouw winst.
Gelukkig loop je bij BUX Zero niet voor duizenden euro’s aan transactiekosten en rente mis. De transactiekosten voor het beleggen in Amerikaanse en Europese aandelen zijn 0,0. Bij deze een overzicht van de kosten van BUX Zero:
Type order | Kosten |
Marktorder Europese aandelen en ETF | 1 euro |
Limietorder Europese aandelen en ETF | 1 euro |
Order op Amerikaanse aandelen | 0 euro |
Zero order Europese aandelen | 0 euro |
Zero order ETF’s | 0 euro |
Storten en opnemen | 0 euro |
Bewaarloon | 0 euro |
Mexem: Welke unieke voordelen heeft MeXeM jou als belegger te bieden?
Misschien ben je op dit moment druk op zoek naar een betaalbaar handelsplatform. Best een uitdaging gezien het brede aanbod van handelsplatformen en brokers vandaag de dag.
Wie zonder kosten een beleggingsrekening wil openen is bij MeXeM aan het juiste adres. Wat heeft deze broker te bieden, wat zijn de kosten en welke voor- en nadelen brengt het met zich mee?
Wat is MeXeM?
MeXeM is een internationale broker en handelsplatform. Steeds meer Nederlandse en Belgische beleggers weten het te vinden. Het werd in 2017 gelanceerd door Interactive Brokers een bedrijf dat al bestaat sinds 1977) en veroverde in rap tempo de wereld.
Anno 2022 is het te vinden op 135 beurzen in 33 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Nederland en België. Ook is het actief in Scandinavië en de Baltische staten.
Waarin kun je beleggen bij dit handelsplatform?
MeXeM staat bekend om het zeer uitgebreide aanbod aan financiële instrumenten waarin je kunt beleggen. Een kleine greep:
- Aandelen
- Valuta
- Opties
- Obligaties
- Goud
- Zilver
- Indextrackers
Wat zijn de voordelen van MeXeM?
Elk beleggingsplatform brengt voor- en nadelen met zich mee. MeXeM vormt wat dat betreft geen uitzondering. Het heeft veel pluspunten, maar ook een aantal nadelen waar je je goed van bewust moet zijn. We hebben ze voor het gemak even voor jou op een rijtje gezet.:
- Je mag er gratis een rekening openen.
- Zeer gevarieerd aanbod aan activa, variërend van aandelen tot valuta, obligaties, futures, ETF’s, sprinters en turbo’s.
- Je kunt handelen in meer dan 120 beurzen van over de hele wereld.
- De tarieven liggen laag.
- Je hoeft geen ticketkosten te betalen.
- Er is geen sprake van een minimale inleg.
- Staat bekend als zeer veilig. Jouw wallet is extra verzekerd tot 30 miljoen dollar, omgerekend 26 miljoen euro.
- Beleggersrekeningen zijn gewaarborgd tot 500.000 dollar, omgerekend 430.000 euro.
- Goed bereikbare klantenservice.
- Technische ondersteuning aanwezig.
Wat zijn de nadelen van MeXeM?
De lage kosten van MeXeM zijn zeker een groot voordeel. Daar staan wel een aantal nadelen tegenover:
- Het handelsplatform is voor beginners vrij complex.
- Geen minimum storting voor een cashrekening, maar voor een margin rekening is minimaal 2000 euro vereist.
- De analysemogelijkheden zijn vrij beperkt.
- Stortings- en opnamemogelijkheden beperkt, alleen voor bankoverschrijving en elektronische portefeuilles.
Wat maakt MeXeM uniek?
Mexem is uniek omdat het werkt via het zogeheten Traders Workstation (TWS). Dit is speciale software die zowel op mobiele apparaten als op de computer beschikbaar is.
Klanten van dit platform kunnen dus beleggen waar en wanneer ze maar willen. De software van MeXeM maakt het kopen- en verkopen van activa dus eenvoudiger dan ooit.
Analyses en rapporten maken
Tevens weet dit platform zich te onderscheiden van concurrenten door de mogelijkheid om zelf analyses en rapporten te creëren. Wel zijn de opties om te analyseren nog redelijk beperkt. Wellicht dat dit in de toekomst beter wordt.
Toch kun je als belegger op basis van de juiste informatie een goede beslissing nemen. Ook willen we niet onvermeld laten dat MeXeM over een eigen risicomanagement platform beschikt. Deze is altijd up-to-date zodat beleggers de meest gunstige prijs voor een aandeel kunnen vinden en kopen.
Is MeXeM veilig?
Iedereen wil natuurlijk een goed gevoel hebben bij zijn of haar belegging. Het veiligheidsaspect speelt daarbij een grote rol. Het is zeer belangrijk dat een handelsplatform en /of broker voldoet aan allerlei veiligheidseisen.
MeXeM stelt wat dat betreft niet teleur aangezien het voldoet aan de EU-regulering en wordt gereguleerd door Cysec. Het bedrijf staat tevens geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarnaast worden zij ook gereguleerd door de Amerikaanse SEC, NFC en FINRA.
Rekeningen verzekerd
Belangrijk om te weten is dat er de Securities Investor Protection Corporation (SIPC) deel uitmaakt van het veiligheidsbeleid van MeXeM. Dit houdt in dat rekeningen van gebruikers verzekerd zijn tot 500.000 dollar, omgerekend 443.000 dollar. Het verzekerde bedrag in contant geld is 100.000 dollar, zo’n 88.000 euro.
En dat is niet alles: vermogende beleggers kunnen aanspraak maken op een aanvullende verzekering tot 29.5 miljoen dollar en 900.000 dollar in cash, respectievelijk 26 miljoen euro en 798.000 euro in cash.
Tot slot worden alle aandelen en effecten van gebruikers op een aparte rekening bewaard. Dit is wettelijk verplicht in Europa en de Verenigde Staten.
Wat zijn de kosten van MeXeM?
MeXeM oefent vanwege de lage kosten aantrekkingskracht uit op beleggers van over de hele wereld. Bij deze een overzicht van de kosten van dit populaire beleggingsplatform:
Activiteit | Kosten |
Het openen van een rekening | 0 euro |
Het plaatsen van telefonische orders | 0 euro |
Aandelen Nederland | 0.06 procent, minimum is 1,80 euro |
Aandelen Europa | 0,06 procent met een minimum van 1,80 euro |
Aandelen Verenigde Staten | Per aandeel 0,005 met een minimum van 2,50 euro |
Obligaties | 0,15 procent met een minimum van 5 euro |
Verwerking van dividenden | 0 euro |
Uitgaande transfers | 0 euro |
LYNX: Word een betere en succesvolle belegger bij LYNX
Interactive Brokers UK werkt samen met verschillende brokers van over de hele wereld. Een daarvan is LYNX. Deze Nederlandse broker gebruikt het platform van Interactive Brokers UK en doet dat niet onverdienstelijk.
Zo biedt het onder andere extra educatie mogelijkheden voor klanten op het gebied van educatie. Wat heeft LYNX jou als gebruiker nog meer te bieden?
Wat is LYNX?
LYNX streeft er naar om een toegankelijk en leerzaam platform te worden voor beleggers. Zodoende biedt het extra services en educatie aan. En dat werpt zijn vruchten af: in 2018 werd het door Beleggers Belangen verkozen tot beste online broker.
Of dat terecht is? Om dat uit te vinden zul je deze broker toch echt zelf moeten uitproberen. Maar wij nemen jou graag wat werk uit handen, vandaar deze review. Feit is dat je bij LYNX de keuze hebt uit allerlei financiële producten, zoals:
- Aandelen
- Futures
- Opties
- ETF’s
- Hefboomproducten
- Penny stocks
- CFD’s
- Forex
Wat zijn de voordelen van LYNX?
LYNX brengt net als elke andere broker voor- en nadelen met zich mee. Het is verstandig om je er goed in te verdiepen zodat je een compleet beeld krijgt van deze aanbieder.
Uiteindelijk gaat het om jouw persoonlijke ervaring en niet dat van een ander. Na ons te hebben verdiept in deze broker ervaarden wij deze voor- en nadelen:
Voordelen van LYNX:
- Het heeft een uitgebreid productaanbod.
- Keuze uit veel markten, waaronder forex.
- Het biedt leerzame cursussen aan op een kennisportaal.
- Er is een virtueel account beschikbaar om te oefenen.
- Lage ETF transactiekosten.
- Je hebt de keuze uit geavanceerde software en veel mogelijkheden qua analyse.
- Diverse handelsmogelijkheden, zoals margin trading.
- Affiliate programma beschikbaar.
Wat zijn de nadelen van LYNX?:
- Een storting van minimaal 3000 euro is een vereiste.
- De software is voor beginnende beleggers erg complex.
- Bij inactiviteit moet je 5 euro per maand betalen. Passief investeren is dus geen optie.
- Het storten van geld is een vrij omslachtig proces.
Wat maakt LYNX uniek?
LYNX helpt haar klanten graag om betere beleggers te worden. Zodoende biedt diverse analyse tools educatieve video’s op het speciale beurs- en kennisportaal. Je kunt er onder andere terecht voor actuele koers- en beursinformatie.
Tevens verschijnen er dagelijks optiestrategieën en fundamentele analyses. En als klap op de vuurpijl is het mogelijk om masterclasses te volgen waarbij professionals op de markt al hun kennis delen en interessante nieuwe ideeën uit de doeken doen.
Complexe software
Mede vanwege de vele mogelijkheden is LYNX bij uitstek geschikt voor professionele beleggers. De software is vrij complex en daardoor is enige kennis van financiën en de beurs vereist. Zo is het een optie om een fundamentele analyse uit te voeren.
De Amerikaanse multinational Thomson Reuters levert de cijfers die je nodig hebt om de analyse uit te kunnen voeren. Het is zelfs mogelijk om de cijfers van een paar jaar geleden te bekijken. Dit is zeker interessant voor beleggers die al wat langer actief zijn.
Veel mogelijkheden op het gebied van technische analyse
Ook de vele mogelijkheden op het gebied van technische analyse maken van LYNX een unieke speler in de wereld van de brokers. Zo is het bij deze broker mogelijk om grafieken zelf in te delen.
Ook heb je de keuze uit vrijwel elke technische indicator die je nodig hebt. Er zijn zelfs adviezen van gerenommeerde analisten op het platform te vinden. Die zijn weliswaar interessant en leerzaam, maar gelden helaas alleen voor Amerikaanse aandelen.
OptieTrader en ComboTrader
Het educatie programma van LYNX gaat verder dan technische analyse. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in het uitvoeren van optie orders? Dan raden we zeker het gebruik van OptieTrader aan.
Dit maakt het uitvoeren van orders een stuk eenvoudiger. Voor wie orders voor aandelen, futures en opties wil combineren is er het ComboTrader programma. Ook deze programma’s zijn de moeite van het uitproberen waard:
- Fxtrader: Maakt het kopen en verkopen van valuta’s mogelijk.
- Risk Navigator: Berekent welk effect van een stijgende of dalende koers heeft op jouw wallet.
LYNX basis
De software van LYNX is zeer uitgebreid, maar ook complex. Maar we hebben wat dat betreft goed nieuws. Tegenwoordig kunnen beginnende beleggers gebruik van maken van LYNX basis. Zoals de naam al zegt is dit een minder geavanceerde software variant.
Het is minder uitgebreid en gewoon te openen in je internetbrowser. Tevens krijgen nieuwe klanten van LYNX de eerste drie maanden begeleiding van een accountmanager én een uitgebreide handleiding.
Is LYNX veilig?
‘Is het veilig’? is een van de meest belangrijke vragen die beleggers stellen. Logisch, want niemand wil zijn of haar geld kwijtraken. Wat dat betreft zit je met LYNX helemaal goed. Het wordt namelijk gereguleerd door zowel de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als de Nederlandsche Bank (DNB).
Als broker kun je nu eenmaal niet voorkomen dat er soms klachten zijn. Ook daar speelt LYNX goed op in door een aansluiting bij KIFID. Dit is een onafhankelijk orgaan die bindende uitspraken doet, als dat nodig is. Zodoende komt er voor elk probleem een passende oplossing.
Bescherming van tegoeden
Helaas krijgen brokers af en toe te maken met hackers. De meeste pogingen van deze cybercriminelen mislukken, maar niet altijd. Maar maak je geen zorgen, want LYNX heeft de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.
Klanten zijn namelijk beschermd tot een bedrag van 50.000 pond, wat neerkomt op bijna 60.000 euro. Effecten zijn via SIPC uit de Verenigde Staten beschermd tot 500.000 dollar, omgerekend 443.000 euro. Bij een eventueel faillissement en/of hack zijn jouw tegoeden dus veilig.
Stock Yield Enhancement Program
Bij LYNX is de klant koning, zowel de kleine als de grote belegger. Met name de laatstgenoemde groep profiteert van de diensten van deze broker. Deze laatste groep beschikt over een wallet met een waarde dat hoger is dan 50.000 dollar.
Zij mogen gebruik maken van het zogeheten ‘Stock Yield Enhancement Program’. Dit houdt in dat de belegger 50 procent van zijn of haar inkomsten ontvangt bij het uitlenen van aandelen.
De klant mag zelf bepalen of hij of zij deze optie inschakelt. Er kleeft namelijk ook een risico aan. Op het moment dat de tegenpartij onverhoopt failliet gaat verliest de belegger mogelijk een deel van zijn of haar inleg.
Wat zijn de kosten van LYNX?
We zullen eerlijk zijn: LYNX is niet de meest goedkope broker op de markt. De minimale inleg is namelijk 3000 euro. Deze broker is dus niet voor iedereen weggelegd. Bovendien gelden er maandelijkse kosten voor beleggers die minder dan 100.000 euro op hun account hebben staan.
En wie even een tijdje niet actief is wordt geconfronteerd met ‘inactiviteitskosten’ van 5 euro per maand. Bovenstaande punten vinden wij een nadeel van deze Nederlandse broker.
Geen kosten voor effecten
Hoewel je bij LYNX minimaal 3000 euro moet beleggen, betaal je geen enkele kosten voor effecten. Daarnaast wordt dividend van stock- en cash gratis uitbetaald.
Aan de andere kant zijn er wel kosten verbonden aan een abonnement om realtime koersen te bekijken. Kortom: de kosten houden elkaar in evenwicht.
Alle andere kosten op een rijtje
Er is ook veel goed nieuws te melden qua kosten. Zo betaal je slechts 0.06 procent van de orderwaarde bij een belegging in aandelen. Maar ook daar zit een addertje onder het gras. De minimale transactiekosten zijn 6 euro en dat is vrij duur.
Bij LYNX is het gunstiger wanneer je met hele grote bedragen handelt. Wat dat betreft is deze broker meer geschikt voor de grote belegger dan de kleine, hoewel LYNX zelf anders aangeeft. Tenslotte nog een aantal kosten per activa
- Opties afkomstig uit Nederland: 0.79 procent per stuk
- Valuta’s: Per transactie een aantal basispunten
- Obligaties: 0.16 procent
- Debet rente: 2.5 procent
- Hefboomproducten: 0.09 procent over de transactiewaarde
Libertex: Dompel je onder in het uitgebreide financiële aanbod van Libertex
Tegenwoordig heb je als belegger de keuze uit verschillende online brokers. De kans is groot dat je na een zoektocht op het wereldwijde web Libertex tegenkomt. Dit handelsplatform geeft klanten de toegang tot financiële markten van over de hele wereld, variërend van Spanje tot Italië en Israël.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de honderden financiële instrumenten waarin je kunt handelen. In dit artikel vertellen we je graag alles wat je moet weten over Libertex.
Wat is Libertex?
Bij de online broker Libertex zijn meer dan 200 financiële instrumenten beschikbaar. De mogelijkheden om geld te verdienen met bijvoorbeeld aandelen of crypto zijn eindeloos. Kijk maar eens naar de cijfers:
- Het biedt 70 crypto paren aan
- 130 aandelen
- 49 forex paren
- 26 indices
- 5 metalen
- 6 olie en gas activa
- 6 landbouw activa
CFD’s
De instrumenten bij deze online broker zijn te verhandelen via CFD’s. Dit zijn contracten op basis van de onderliggende waarde waarmee je kunt speculeren op een koersstijging of daling. Daarbij heb je de keuze uit verschillende activa, waaronder:
- Aandelen
- Valuta
- Crypto
- Grondstoffen
- Indexen
Cryptocurrencies
We willen graag even het gevarieerde aanbod aan cryptocurrencies aanstippen. Libertex weet zich op die manier zeker te onderscheiden van concurrenten.
Bij sommige online brokers is het alleen mogelijk om te handelen in Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Bij deze aanbieder vind je echter ook de volgende cryptomunten:
- Bitcoin Cash
- Bitcoin Gold
- Ethereum Classic
- Ripple
- Dash
- OmiseGO
- NEO
- IOTA
- Monero
- QTUM
- Cardano
- EOS
- Stellar
- Stratis
- ZCash
- NEM
Wat zijn de voordelen van Libertex?
Het gevarieerde aanbod aan cryptocurrencies is niet het enige voordeel van Libertex. Dit platform biedt voor elk wat wils en weet zich ook op deze punten positief te onderscheiden van concurrenten:
- Zeer uitgebreid aanbod aan financiële activa
- Je kunt oefenen met 50.000 euro aan demo geld
- Vlotte en simpele betaling, onder andere met iDeal
- Er is een Nederlandstalige klantenservice aanwezig
- Zeer veilig, regulate door de CySEC
Wat zijn de nadelen van Libertex?
Wees je ook bewust van deze nadelen van Libertex:
- Geen 24/7 klantenservice beschikbaar
- Minimale eerste storting van 100 euro
Wat maakt Libertex uniek?
Het aanbod van geavanceerde analyse tools doet Libertex boven de middelmaat uitsteken. Als belegger heb je verschillende mogelijkheden om grafieken en koersen te analyseren. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van vergelijken en het toepassen van indicatoren.
Dit is maar een kleine greep uit de vele analyse opties. Bovendien heb je de touwtjes geheel in eigen handen. Zo is het mogelijk om via een zogeheten ‘tijdswindow’ de geschiedenis van een aandeel te bekijken.
Je kunt de waarde van een activa van een paar minuten geleden zien, maar ook weken of maanden geleden. Vervolgens analyseer je deze informatie om uiteindelijk een goede handelsbeslissing te nemen.
MetaTrader4
Een speciaal onderdeel van Libertex is ‘MetaTrader 4’. Dit is een programma dat diverse analysetools bevat om bijvoorbeeld een technische analyse uit te voeren.
Tevens biedt het de mogelijkheid om een prijsalarm in te stellen zodat je op de hoogte bent van een bepaald koersmoment. Daardoor koop of verkoop je een bepaalde activa hopelijk met meer succes.
Automatisch traden
Dankzij MetaTrader 4 is het mogelijk om automatisch te traden. Het gebruikt een speciale programmeertaal genaamd ‘MetaQuotes’’ om dit mogelijk te maken. Daardoor kun je als belegger onder andere trade robots, scripts en technische indicators op een automatische manier inzetten.
Speciale video’s om online te leren traden
Tenslotte is Libertex uniek omdat het een eigen educatief platform heeft. Daar vind je een aantal leerzame instructievideo’s om de kneepjes van het online trading vak onder de knie te krijgen. Verdiep je bijvoorbeeld in stop-loss orders en de hefboomwerking en ontpop je binnen afzienbare tijd tot een expert!
Is Libertex veilig?
Het is natuurlijk heel belangrijk dat een online broker veilig is. Gelukkig zit je wat dat betreft bij Libertex helemaal goed. CySEC heeft de regulering van deze broker in handen.
Je kunt deze organisatie vergeleken met de Autoriteit Financiële Markten (AFM), maar dan op Cyprus. De CySEC heeft Libertex een vergunning verleend om diensten aan te bieden.
Europese regelgeving vanuit Cyprus
Cyprus maakt deel uit van de Europese Unie en voldoet dus aan alle Europese wetgeving voor financiële diensten en instellingen. Een belangrijke regel voor online brokers is dat ze het geld van hun klanten op aparte rekeningen moeten plaatsen.
Libertex doet dit net als veel andere brokers. Door een externe wallet te gebruiken staat het geld van klanten altijd veilig wanneer er problemen binnen het bedrijf ontstaan.
Denk bijvoorbeeld aan een faillissement of een hack. Tevens is Libertex een van de gereguleerde brokers die via de CySEC een garantiefonds hebben voor klanten.
In de prijzen
Libertex werd opgericht in 1997. In een kwart eeuw is de wereld flink veranderd. Dit online platform heeft echter geen moeite om zich aan te passen aan de moderne tijd. Het focust zich op innovatie en dat wordt absoluut gewaardeerd.
In de afgelopen jaren heeft het diverse prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder die voor beste crypto broker en trading app. Dit is niet alleen goed voor het imago van het bedrijf, maar toont ook aan dat het betrouwbaar is.
Wat zijn de kosten van Libertex?
Libertex is over het algemeen een voordelige broker. Hoeveel je als klant moet betalen hangt af van jouw handelsinstrument(en). De commissiekosten en spreads zijn nooit heel duur. Wij hebben de kosten van Libertex even voor jou op een rijtje gezet:
Valuta | Hoeveel commissie moet je betalen? |
EUR/USD | 0,0042% |
GBP/USD | 0,0056% |
AUD/USD | 0,0098% |
USD/CAD | 0,0098% |
NZD/USD | 0,0140% |
USD/JPY | 0,0068% |
Bitcoin | 0,5544% |
Ethereum | 2,0304% |
XRP | 2,0822% |
NEO | 2,3801% |
Extra kosten
Hoewel de commissie kosten van Libertex over het algemeen vrij laag zijn, moet je wel rekening houden met extra kosten. Zo dien je een premium bedrag te betalen voor het openhouden van posities in de nacht of in het weekend. Hoeveel je moet betalen staat als het goed is aangegeven bij het openen van een positie.
Markets.com: Innovatie staat centraal bij Markets.com
Als beginnende belegger zie je door het uitgebreide aanbod van online brokers soms door de bomen het bos niet meer. Ben je op zoek naar een innovatieve aanbieder met een specialisatie in crypto? Dan ben je bij Markets.com wellicht aan het juiste adres. Over welke unieke kenmerken en functionaliteiten beschikt deze broker?
Wat is Markets.com?
Forex en crypto traders hebben er misschien wel eens van gehoord: Markets.com. Markets.com is een onderdeel van Playtech. Dit moederbedrijf heeft een plekje op de London Stock Exchange, een van de grootste beurzen ter wereld. Dat geeft deze online broker een betrouwbaar imago en trekt klanten aan van over de hele wereld.
Waarin kun je handelen bij Markets.com?
Deze professionele broker bestaat inmiddels al meer dan twintig jaar. Het werd opgericht in 1999 en heeft sindsdien grote successen geboekt. Zo won het in 2010 zelfs de ‘Fastest Growing Broker Award’. Inmiddels zijn we al heel wat jaren verder. Maar nog steeds is Markets.com erg populair onder Nederlanders.
Het feit dat je er kunt handelen in CFD’s op cryptocurrencies speelt zeker een rol. Daarbij speculeer je door middel van een hefboom op een koersstijging of koersdaling van een bepaalde cryptomunt. Bij Markets.com geldt deze manier van handelen voor de volgende cryptocurrencies:
- Bitcoin/EUR
- Bitcoin/USD
- Litecoin/EUR
- Litecoin/USD
- DASH/EUR
- DASH/USD
- Ethereum/EUR
- Ethereum /USD
- Ethereum Classic/USD
- Bitcoin Cash/USD
- Ripple /USD
Lagere hefboom voor cryptomunten
Markets.com is een populaire broker onder zowel beginnende als ervaren traders. Zo verlies je er nooit meer geld dan je inleg. Ook houdt de broker rekening met de volatiele cryptomarkt. Het biedt namelijk een vrij lage hefboom op cryptogeld, namelijk 1:5.
Koersen van cryptomunten kunnen binnen enkele minuten en soms zelfs seconden flink stijgen of dalen. Markets.com speelt via de lage hefboom in op de vele fluctuaties.
Bij andere financiële instrumenten ligt de hefboom veel hoger, soms wel 1:200. Maar de koersen op andere financiële markten, zoals aandelen, zijn dan ook minder volatiel.
Wat zijn de voordelen van Markets.com?
Markets.com brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Het is goed om je daar bewust van te zijn zodat je een goede beleggingskeuze kunt maken. Wij hebben voor het gemak de voor- en nadelen van Markets.com op een rijtje gezet:
- Breed aanbod aan beleggingsinstrumenten.
- Het openen van een account is begrijpelijk en eenvoudig.
- De spreads zijn vrij laag.
- Veel extra opties, zoals MetaTrader 5 om technische analyses uit te voeren.
- Storten en opnemen verloopt snel en efficiënt.
- Klantenservice is goed bereikbaar en gebruiksvriendelijk.
Wat zijn de nadelen van Markets.com?
- Vrij hoge tarieven voor forex.
- Commissies op aandelen zijn hoog.
- Geen Nederlandstalige klantenservice beschikbaar.
Wat maakt Markets.com uniek?
Al eerder noemden wij de vele extra opties als een voordeel van Markets.com. ‘Trends van beleggers’ is daar een goed voorbeeld van. Het geeft informatie over de handelswijze van ervaren beleggers en dat is erg interessant. Met name beginnende traders doen op deze manier veel kennis op. Het geeft aan welke richting een koers mogelijk op gaat.
Marketsx
Markets.com maakt gebruik van een eigen platform genaamd ‘Marketsx’. Ook dit mag zeker een uniek element van deze online broker worden genoemd. Het bevat geavanceerde software waar beleggers echt wat mee kunnen. Deze drie onderdelen van Marketsx willen we zeker even benoemen:
- WebTrader: Dit platform is erg populair onder CFD traders. Het is altijd en overal te gebruiken en in diverse talen beschikbaar, waaronder het Nederlands. Via dit onderdeel kun je als belegger onder andere technische analyses uitvoeren. WebTrader beschikt over diverse grafieken die jou inzicht geven in de koersontwikkeling van bepaalde aandelen.
- Mobile Trader: Zoals de naam al zegt is dit de app van Marketsx. Dankzij deze functionaliteit kun je altijd en waar dan ook ter wereld traden.
- MetaTrader 4 en 5: Dit is een platform met allerlei functionaliteiten om bijvoorbeeld uitgebreide technische analyses uit te voeren. Het is zelfs mogelijk om via speciale scripts trades te automatiseren. Helaas zijn MetaTrader 4 en 5 (nog) niet in het Nederlands beschikbaar.
Is Markets.com veilig?
Markets.com is een van de brokers die onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Deze organisatie houdt een oogje in het zeil zodat brokers op een eerlijke en veilige manier opereren.
Tevens is een deel van de controle en regulatie in handen van de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) en de Zuid-Afrikaanse Financial Services Board (FSP).
Belegger compensatiefonds
Het is in deze tijd van hacks uitermate belangrijk dat een website goed beveiligd is. Helemaal omdat er dagelijks een grote hoeveel geld wordt verhandeld. Wat betreft veiligheid zit je bij Markets.com helemaal goed.
Deze broker houdt zich aan de strenge Europese regel- en wetgeving. In het geval van een faillissement of hack zijn jouw fondsen verzekerd tot 20.000 euro. Markets.com beschikt namelijk over een ‘belegger compensatiefonds’ waardoor je bij problemen nooit hoeft te vrezen voor je geld.
Wat zijn de kosten van Markets.com?
Wie belegt bij Markets.com krijgt te maken met een aantal kosten. Een daarvan is het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs, oftewel de ‘spread’. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van het financiële instrument dat je gebruikt.
We hebben ook goed nieuws voor je: het storten en opnemen van geld is bij deze online broker gratis. Bij deze een kort overzicht van de minimum spreads van Markets.com:
Welk financieel instrument? | Wat is de spread? |
Aandelen | Vanaf 0,05 USD |
Grondstoffen | Vanaf 0,002 |
Indices | Vanaf 0,19 |
Forex | Vanaf 1 pip |
Saxo Bank: Wat maakt Saxo Bank tot een van de grootste brokers ter wereld?
Saxo Bank mag zich een van de grootste beleggingsbanken ter wereld noemen. Het verwerkt momenteel maar liefst 1 miljoen transacties per dag. Deze zijn afkomstig uit meer dan 170 landen.
Sinds 1998 is Saxo Bank ook actief als online handelsplatform. Wat is het doel van deze grote Deense speler uit de bank- en beleggerswereld en wat maakt het uniek?
Wat is Saxo Bank?
Saxo Bank is niet zonder reden een van de grootste brokers ter wereld. Dagelijks bepalen beleggers van allerlei nationaliteiten er hun eigen financiële toekomst. Zodoende beschikt de broker over verschillende opties en platforms.
Denk bijvoorbeeld aan SaxoTraderGo en SaxoTraderPRO. Deze laatste functionaliteit richt zich specifiek op daytraders. Bovendien wil Saxo Bank blijven doorgroeien. Zo was het groot nieuws toen het in 2019 BinckBank overnam.
Saxo Bank in cijfers
Het platform van deze broker kan voor beginnende beleggers vrij overweldigend zijn. Werp alleen al een blik op deze cijfers:
- 19.000 aandelen op meer dan 40 beurzen
- Opties en futures op 23 beurzen
- 3600 fondsen
- 5000 obligaties
- 3100 ETF’s
Verbindende factor op de aandelenmarkt
Saxo Bank omschrijft zichzelf als een verbinder op de financiële markt. Door contacten met de grootste beurzen ter wereld krijgt het voldoende liquiditeit voor handel in beursgenoteerde aandelen.
Hetzelfde geldt voor online marge handel in niet-beursgenoteerde financiële producten. Liquiditeit is mogelijk dankzij goede banden met meer dan 15 banken van over de hele wereld.
Wat zijn de voordelen van Saxo Bank?
Saxo Bank staat bekend om het uitgebreide aanbod aan financiële producten en mogelijkheden voor analyse. Wist je dat er maar liefst 19.000 aandelen beschikbaar zijn? Ook biedt deze broker forex en valutaparen aan. En het ruime aanbod is niet eens het enige voordeel van deze populaire broker:
- Zeer betrouwbaar platform, al meer dan twintig jaar actief.
- Je kunt er binnen enkele minuten een demo account aanmaken om te oefenen met een virtuele wallet.
- Er wordt uitgebreid onderzoek verricht om de broker en bijbehorende platforms en functionaliteiten te verbeteren.
- Extra functionaliteiten beschikbaar tijdens het traden, zoals een stop-loss optie.
De helpdesk is de hele week 24/7 beschikbaar.
Wat zijn de nadelen van Saxo Bank?
Net als elke andere broker is ook Saxo Bank niet perfect. Wees je bewust van het feit dat ook dit platform nadelen heeft:
- Het platform en de functionaliteiten zijn complex voor beginnende beleggers.
- De tarieven zijn vrij hoog voor opties en futures.
- Bij inactiviteit moet je een fee betalen.
- Geen live chat beschikbaar.
Wat maakt Saxo Bank uniek?
Saxo Bank werd in 1992 opgericht in Kopenhagen. In de afgelopen dertig jaar heeft het zijn activiteiten en diensten flink uitgebreid. Zo werkt het sinds 2019 samen met Binck Bank.
Het ruime aanbod aan tools en educatie zorgt voor handelsmogelijkheden die je zelden anders ziet. Dit maakt Saxo Bank uniek, maar wel vrij duur in vergelijking met andere brokers. Toch vinden veel beleggers de prijs de moeite waard omdat ze allerlei handelstools ontvangen.
Begin je beleggingsavontuur bij Saxo Investor
Maak je geen zorgen over het gigantische aanbod van deze broker. Door je te verdiepen in de materie wordt je langzaam wegwijs in de aandelenwereld, dat beloven we. Bovendien is het platform van Saxo Bank gebruiksvriendelijk en kun je gebruik maken van praktische beleggingseducatie.
Wij raden aan om jouw beleggingsavontuur te beginnen bij ‘Saxo Investor’. Dit is het meest eenvoudige beleggersplatform dat Saxo Bank te bieden heeft. Het is beschikbaar op verschillende apparaten en beschikt over alle functies die je als beginneling nodig hebt.
SaxoTraderGo
Ben je een meer ervaren trader? Dan is SaxoTraderGo misschien wel de beste optie voor jou. De ordertypes zijn er net als de fundamentele en technische analysetools een stuk geavanceerder. Bovendien ontvang je een pakket met verschillende grafieken en een handig rekenoverzicht.
SaxoTraderPro
Wil je het echt professioneel maken? Gebruik dan SaxoTraderPro. Dit platform is zelf aan te passen op maar liefst zes schermen en beschikt over allerlei professionele tools die je als ervaren trader echt nodig hebt. Zo kun je er handelen in één klik en je onderdompelen in algoritmische orders.
Is Saxo Bank veilig?
Saxo Bank is een alleen een van de grootste, maar ook een van de oudste brokers ter wereld. Dit maakt het een uiterst betrouwbare speler op de markt. Bovendien wordt het net als veel andere brokers gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Omdat deze broker afkomstig is uit Denemarken voert ook de Deense FSA controles uit. Alles wordt gedaan om te zorgen voor een veilige omgeving. Toch is de aandelenmarkt onvoorspelbaar.
Een politieke gebeurtenis kan de koersen doen dalen. Helaas ligt het risico op een hack ook anno 2022 op de loer. De technologie ontwikkelt zich verder, maar hackers helaas ook. In het geval van een onvoorspelbare gebeurtenis zijn jouw fondsen beschermd tot 100.000 euro.
Wat zijn de kosten van Saxo Bank?
Saxo Bank rekent zowel transactie- als servicekosten door aan klanten. Hou daar rekening mee wanneer je gaat beleggen bij deze broker. De transactiekosten verschillen per activa. Bovendien heb je de keuze uit drie pakketten, namelijk ‘Black’, ‘Blue’ en ‘Green’. Voor aandelen geldt het volgende:
Waarde aandelen | Saxo Green | Saxo Blue | Saxo Black |
1000 euro | 8 euro | 7 euro | 6 euro |
10.000 euro | 15 euro | 10 euro | 10 euro |
Service fee à 10.000 euro | 4,50 euro per maand | 9,75 euro per maand | 26,50 euro per maand |
Servicekosten
Ook de servicekosten verschillen per pakket. Voor ‘Black’ betaal je 15 euro en 0.015 procent van je wallet. Dit komt neer op maximaal 85 euro. Voor het ‘Blue pakket dien je 8,25 euro af te rekenen plus 0.015 procent van je wallet.
Het bedrag dat je moet neertellen is maximaal 68.25. Tenslotte is er het ‘Green pakket’ met 3,50 euro + 0.01 procent van je wallet aan servicekosten. Dit komt neer op een bedrag van maximaal 48.50 euro.
Fondskosten en valutakosten
Tenslotte nog een aantal andere kosten. De valuta kosten bij Saxo Bank zijn 0.25 procent en de fondskosten variëren tussen de 0.17 procent en 0.27 procent. Overigens zijn de kosten van Saxo Bank veranderd sinds het BinckBank heeft overgenomen.
Het is zeker niet de goedkoopste broker geworden. Daar staan echter wel veel functionaliteiten en analyse mogelijkheden tegenover. Bovendien is de klantenservice uitstekend.
Altijd de touwtjes in eigen handen
Bij deze broker hou uiteindelijk altijd de touwtjes in eigen handen omdat je de keuze hebt uit drie verschillende pakketten met elk hun eigen kosten. Onderzoek welk pakket jou als belegger het beste ligt. Zo is het ‘Black pakket’ aan te raden bij daytraders omdat het relatief lage transactiekosten hanteert.
Crypto brokers vergelijken:
Bitvavo: Wat maakt Bitvavo uniek en zo favoriet in de sterk concurrerende crypto markt?
Bitvavo is een populaire Nederlandse crypto exchange en broker met de ambitie de grootste cryptocurrency exchange van Europa te worden. Wie actief is op de cryptomarkt heeft er ongetwijfeld wel eens van gehoord.
Het werd opgericht door ondernemers Jelle de Boer en Tim Baardse in 2018 met als hoofddoel het beschikbaar maken van digitale valuta voor een breed publiek. Dit platform heeft door de gebruiksvriendelijkheid en lage kosten dan ook voet aan de grond weten te krijgen op de dynamische cryptomarkt.
Wat is Bitvavo?
Bitvavo heeft de cryptomarkt in een razendsnel tempo verovert. In eerste instantie functioneerde het platform alleen als broker, dus een plek waar je cryptomunten kunt kopen en verkopen. Inmiddels heeft het ook een geavanceerd platform waar je kunt handelen in digitale valuta.
Bitvavo is dus een crypto broker én crypto exchange. Bovendien is het dankzij de lage handelskosten van maximaal 0.25 procent de goedkoopste crypto exchange van ons land. Wat dat betreft is het geen verrassing dat dit platform inmiddels meer dan een miljoen klanten heeft.
Wat zijn de voordelen van Bitvavo?
Bitvavo is niet voor niets een van de meest populaire exchanges van Nederland. Naast de lage handelskosten biedt het onder andere deze voordelen:
- Het is een Nederlandse exchange en daardoor is zowel de website als de klantenservice in het Nederlands beschikbaar.
- Bitvavo is ook internationaal actief en zodoende ook in het Engels beschikbaar.
- Zeer mooie en overzichtelijke lay-out dat geschikt is voor zowel beginnende als ervaren crypto traders
- Je hebt er de keuze uit verschillende betaalmethodes, waaronder PayPal, iDeal en bankoverschrijving.
- Jouw digitale transacties worden dankzij SSL technologie uiterst veilig uitgevoerd.
- Het voldoet aan de Nederlandse wetgeving en de eisen van de Nederlandsche Bank.
- Er is een mobiele app beschikbaar. Het toont onder andere de prijs van cryptocurrencies met stijgende en dalende percentages zodat je aan de hand daarvan wel of geen actie kunt ondernemen.
- Op de interface vind je een overzicht van jouw cryptocurrencies, hun waarde, de groei/daling en hoeveel je hebt uitgegeven. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om jouw uitgaven te beheren en te zien of je er financieel nog goed voor staat.
Wat zijn de nadelen van Bitvavo?
Naast allerlei voordelen brengt Bitvavo ook een aantal nadelen met zich mee. Het is goed om je daar bewust van te zijn, zodat je een compleet beeld hebt van deze populaire crypto exchange. Wij hebben de nadelen overzichtelijk op een rijtje gezet:
- Je kunt alleen handelen in crypto als je geregistreerd bent als cryptocurrency trader. Dit is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving. Dit vergroot de veiligheid van gebruikers, maar daardoor zijn je persoonlijke gegevens wel bekend. Deze informatie kan door de belastingdienst worden gebruikt bij jouw aangifte. Bij Bitvavo kun je dus niet anoniem handelen.
- Jouw totale winst of verlies is slechts één dag zichtbaar.
- Telefonische klantenservice bestaat niet.
- Wanneer je jouw cryptovaluta opslaat op een exchange zoals Bitvavo, bestaat de kans dat cybercriminelen jouw digitale geld stelen. Wil je dit risico echt niet lopen? Dan kun je beter een cold wallet gebruiken. Deze digitale portemonnee is namelijk niet verbonden met het internet.
Wat maakt Bitvavo uniek?
De concurrentie tussen crypto exchanges en brokers is anno 2022 moordend. Toch weet Bitvavo zich op een unieke manier te positioneren. Zo heeft het regelmatig aanbiedingen om nieuwe klanten aan te trekken.
Wie zich aanmeldt bij deze exchange en broker hoeft bijvoorbeeld geen transactiekosten en fees te betalen over de eerste 1000 euro. Dat scheelt natuurlijk veel geld, net als het feit dat de transactiekosten daarna slechts 0.25 procent zijn.
Bovendien verlaagt het de drempel voor nieuwe crypto investeerders. Ook de gebruiksvriendelijke interface, zowel voor beginnende als ervaren crypto enthousiastelingen, speelt daarbij een rol. En dat is precies het doel waarmee Bitvavo is opgericht.
Affiliate programma en staking
Wist je dat het bij Bitvavo mogelijk is om ook op andere manieren geld te verdienen naast traden? Zo heeft de exchange een eigen affiliate programma. Het enige wat je hoeft te doen is een linkje delen naar Bitvavo.
Op het moment dat iemand anders zich via deze link aanmeldt bij deze exchange ontvang jij een commissie van 15 procent op zijn of haar handelskosten.
Maar dat is niet de enige manier om bij te verdienen met crypto. Zo beschikt Bitvavo ook over een staking programma. Door bepaalde cryptomunten te staken kun je tot maximaal 7.5 procent rente verdienen.
Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?
In het afgelopen decennium heeft de opkomst van het internet veel veranderingen teweeggebracht. IT-beveiliging is er daar één van en is voor veel mensen een belangrijk onderwerp geworden.
Het is daarom zeer belangrijk om jouw computer, persoonlijke informatie en digitale munten te beschermen. Ook op dit vlak weet Bitvavo zich te onderscheiden van concurrenten.
Deze exchange en broker neemt namelijk alleen digitale valuta op met een bewezen track record en een duidelijk doel hebben. Deze manier van werken zorgt ervoor dat alleen kwaliteitsprojecten een plekje krijgen. En dat verhoogt de betrouwbaarheid van dit platform aanzienlijk.
Strenge eisen bij plaatsing cryptomunten
Bitvavo is vrij streng wat betreft het plaatsen van cryptomunten. Alleen coins die echt potentie hebben krijgen een plekje. Sommige platforms kiezen er voor om alle cryptomunten die ook op Binance staan te vermelden.
Dit brengt echter een groot nadeel met zich mee, want soms moeten cryptomunten worden verwijderd vanwege een te laag volume. Ook is het wel eens voorgekomen dat een cryptocurrency op Binance oplichting bleek te zijn.
Dit is slecht voor het imago van de exchange én de digitale portemonnee van veel investeerders. Bitvavo wil dergelijke problemen zoveel mogelijk voorkomen.
Twee factor authenticatie
Bitvavo is zeer betrouwbaar. Ze zorgen ervoor dat je veilig kunt handelen. Je hoeft je echt geen zorgen te maken om jouw digitale geld want deze exchange heeft een aantal beveiligingsmaatregelen getroffen die hackers buiten de deur moeten houden.
Een methode is het gebruik van twee factor authenticatie (2FA).Dit is een extra beveiligingslaag naast jouw gebruikersnaam en wachtwoord en vergroot de veiligheid van een website.
Het betekent dat je een app moet downloaden waarin om de 5 minuten een nieuwe code verschijnt. Deze code dien je samen met je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen om toegang te krijgen tot jouw Bitvavo account.
IP-controle
IP-controle is een andere essentiële veiligheidsmaatregel in Bitvavo. Dit betekent dat er een controle plaatsvindt van de locatie van het IP-adres van waaruit een inlogpoging wordt gedaan. Op die manier wordt bevestigd of een inlogpoging legitiem is.
Mocht je vanaf een ander IP-adres willen inloggen, dan worden de inloggegevens opnieuw geverifieerd. Dit wordt natuurlijk niet zomaar gedaan. Het is een bekende methode om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
Beoordeling en controle van het systeem
Het systeem van Bitvavo wordt regelmatig beoordeeld door meerdere beveiligingsbedrijven om er zeker van te zijn dat ze het hoogste beveiligingsniveau hebben en het systeem veilig is.
Dit voorkomt dat de persoonlijke informatie van gebruikers bij een digitale inbraak op straat komt te liggen. En natuurlijk dat hackers geld weten te stelen.
Deel van het geld opgeslagen bij externe partij
Bitvavo biedt zogeheten hosted wallets aan. Dit betekent dat het jouw crypto wallet met coins in beheer heeft. Toch is jouw geld niet in gevaar bij een eventueel faillissement of een hack.
Een deel van het geld van gebruikers wordt namelijk bij een een externe partij in cold wallets opgeslagen. Daardoor krijg je bij eventuele problemen altijd (een deel) van jouw digitale geld terug.
Uitgebreide controle medewerkers
Bovendien worden alle medewerkers van Bitvavo uitgebreid doorgelicht om er zeker van te zijn dat ze betrouwbaar zijn. Alleen de beste en meest betrouwbare medewerkers worden toegelaten om bij deze exchange te werken.
Om het risico op diefstal of vandalisme te verkleinen, worden er regelmatig interne trainingen gegeven aan de medewerkers. Dit zorgt voor meer bewustwording van de mogelijke gevaren. Daarnaast leren medewerkers hoe ze moeten ingrijpen bij eventuele problemen.
Wat zijn de kosten van Bitvavo?
Ben je op zoek naar een goedkope en betrouwbare exchange? Dan ben je bij Bitvavo aan het juiste adres. Het aanmaken van een account is gratis en voor de eerste 1000 euro aan handelskosten hoef je geen fee te betalen.
Na de eerste 1000 euro betaal je voor zowel kleine als grote transacties 0.25 procent. Lang niet iedere exchange en/of broker doet dit. Bij deze een overzicht van de transactiekosten van Bitvavo:
30 daags volume | Taker fee | Maker fee |
0 euro | 0.25 procent | 0.15 procent |
100.000 euro of meer | 0.20 procent | 0.10 procent |
250.000 euro of meer | 0.16 procent | 0.08 procent |
500.000 euro of meer | 0.12 procent | 0.06 procent |
1 miljoen euro of meer | 0.10 procent | 0.04 procent |
2.5 miljoen euro of meer | 0.08 procent | 0.02 procent |
5 miljoen euro of meer | 0.06 procent | 0.01 procent |
10 miljoen euro of meer | 0.05 procent | 0.00 procent |
25 miljoen euro of meer | 0.04 procent | -0.01 procent |
(Momenteel de eerste 7 dagen gratis handelen over de eerste EUR 1000 na het aanmaken van jouw account)
Lees ook: Bitvavo review >>
Binance: unieke speler op de cryptomarkt met ongekende mogelijkheden
Iedereen die ook maar een beetje interesse heeft in crypto kan er niet omheen: Binance. Het is een van de grootste en meest populaire crypto exchanges ter wereld.
Het heeft maar liefst 28.6 miljoen gebruikers van over de hele wereld en verwerkt 1.4 miljoen transacties per seconde. Maar er is nog veel meer te vertellen over Binance. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze wereldberoemde exchange.
Wat is Binance?
Binance is net als crypto nog vrij jong. Het werd in 2017 opgericht door Changpeng Zhao, beter bekend als ‘CZ’. In dit jaar bereikte de interesse in cryptocurrencies een kookpunt. De cryptomarkt brak record na record totdat begin 2018 de markt volledig instortte.
Dit was een grote klap voor Binance, maar ook een goede test. De crypto exchange bleek tegenslagen goed aan te kunnen en groeide de jaren daarna verder.
Op deze exchange kun je als crypto investeerder terecht voor zowel Bitcoins als altcoins. Binance steunt meer dan 500 cryptomunten, een indrukwekkend aantal. Een kleine greep uit de munten die je er kunt kopen, verkopen of verhandelen
- Bitcoin (BTC)
- Ethereum (ETH)
- Litecoin (LTC)
- Dogecoin (DOGE)
- Binance Coin (BNB)
- Bitcoin Cash (BCH)
- Ripple (XRP)
- Solana (SOL)
- Polygon (MATIC)
- Cardano (ADA)
Internationaal platform
Binance is een internationaal platform dat toegankelijk is voor mensen over de hele wereld. Het is beschikbaar in de volgende dertien talen:
- Engels
- Chinees
- Frans
- Spaans
- Italiaans
- Japans
- Koreaans
- Duits
- Nederlands
- Portugees
- Turks
- Vietnamees
Zeer uitgebreide crypto exchange
Na het aanmaken van een account op Binance ontvang je gratis een eigen digitale wallet om je cryptomunten in op te slaan. Tevens heb je de mogelijkheid om rente te verdienen door middel van staking.
Dit houdt in dat je een bepaalde cryptovaluta langere tijd bewaart om de blockchain ervan te ondersteunen. Cryptomunten bewaren zorgt namelijk voor meer liquiditeit. Als beloning voor het staken ontvang je rente.
Tevens beschikt Binance over een uitgebreide website, een professionele klantenservice en zelfs een opleidingsacademie. Tot slot nog een aantal bijzondere feitjes over deze exchange:
- Het is een van de meest populaire cryptocurrency exchanges van het moment en heeft miljoenen klanten uit de wereld.
- Het ondersteunt meer dan 500 cryptocurrencies.
- Het heeft een eigen token, Binance Coin (BNB).
- Binance is actief over de hele wereld en heeft ruim tweeduizend mensen in dienst. Toch ontbreekt een hoofdkantoor. Binance gelooft namelijk dat cryptocurrencies geen grenzen kennen. Wel is het in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk verplicht dat een bedrijf zich registreert, wil het producten en diensten blijven aanbieden.
Wat zijn de voordelen van Binance?
Er zijn verschillende redenen voor de ongekende populariteit van Binance. Zo zijn crypto investeerders erg enthousiast over het volgende:
- Zeer groot aanbod van cryptocurrencies: Het ondersteunt meer dan 500 cryptomunten en tokens.
- De handelskosten zijn laag: slechts 0.10 procent per transactie.
- Eigen coin genaamd Binance Coin (BNB): Deze cryptomunt kun je gebruiken voor korting tijdens het traden op Binance
- Vele betaalmogelijkheden: Je hebt onder andere de keuze uit iDeal, creditcards, bankoverschrijving en Bancontact.
- Overzichtelijke interfaces: Het biedt verschillende interfaces voor zowel beginnende als ervaren traders. De basismodus is voor onervaren traders en de geavanceerde modus voor zij die al door de wol geverfd zijn.
- Mogelijkheid om een passief inkomen te genereren met staken en Binance Earn.
- Binance Card: Beschikbaar om het geld dat je hebt verdiend met crypto uit te geven.
- Eigen app: Beschikbaar voor iOS en Android.
- Uitstekende klantenservice: Biedt 24/7 ondersteuning, onder andere via het Support Center.
Wat zijn de nadelen van Binance?
Wees je bewust van de volgende nadelen van Binance:
- De withdrawal fees zijn vrij hoog als je het vergelijkt met de uitzonderlijk lage transactiekosten. Deze kosten liggen tussen de 1 en 15 euro. Aan de andere kant vragen sommige exchanges voor een withdrawal soms wel 30 euro.
- Helaas geen telefonische support beschikbaar.
- Nederlandse support ontbreekt.
- Europese gebruikers kunnen geen gebruik maken van Binance Futures.
- Interface om te traden kan voor beginnende traders overweldigend zijn.
Wat maakt Binance uniek?
Inmiddels is wel duidelijk dat Binance een zeer grote speler is op de cryptomarkt. Het heeft de afgelopen jaren dan ook veel betekend voor de ontwikkeling van deze nog jonge sector.
Changpeng hao en zijn team hebben een handelsplatform opgezet waar zowel beginnelingen als professionals tegen een zeer lage commissie handelen in honderden crypto valuta’s. En dat is niet het enige dat Binance uniek maakt. Op technisch vlak heeft het zeer veel te bieden. Zo bestaat het onder andere uit:
- Een Binance Decentralized Exchange (DEX)
- Binance Futures
- Een derivaten handelsplatform
- Binance Liquid Swap
- Een Binance P2P marktplaats
- Staking accounts
Zoveel meer dan een crypto koop- en verkoop platform
In slechts een paar jaar tijd heeft Binance zich ontpopt tot een totaaloplossing op crypto gebied. Het biedt alles wat crypto traders nodig hebben, van standaard traden tot geavanceerde handelsopties en staken.
Binance is uniek omdat het meer is dan een koop- en verkooplatform voor cryptocurrencies alleen. Dit is goed te merken aan de liquiditeit van deze exchange.
Dat is namelijk uitstekend en trekt veel (nieuwe) investeerders aan. Die hoeven door het grote aanbod en de hoge liquiditeit immers niet te vrezen dat ze niet kunnen handelen in een bepaalde cryptomunt.
Ongekend snelle transactieverwerking en hoog volume
Binance is in staat om meer dan 1,4 miljoen transacties per seconde te verwerken. Dat is ongekend en maakt het de snelste cryptocurrency exchange ter wereld. Ook qua volume laat het de concurrentie ver achter zich.
De afgelopen 24 uur (8 februari 2022) was het volume $22,354,121,882. Veel meer dan de $5,082,464,821 64.27%, toch echt de nummer twee in het rijtje van crypto exchanges met het meeste volume.
Uniek vergoedingsmodel
Het vergoedingsmodel is een ander element dat Binance uniek in zijn soort maakt. De exchange beschikt namelijk over een eigen crypto token genaamd Binance Coin (BNB).
Binance klanten kunnen het gebruiken om betalingen mee te verrichten op platform. Om gebruik van deze token te stimuleren biedt Binance korting aan wanneer je BNB gebruikt tijdens het traden.
Sterker nog: op het moment dat je de handelstarieven met Binance betaalt ontvang je maar liefst 50 procent korting op je fees. Wel wordt deze korting elk jaar gehalveerd. Na vijf jaar is het verdwenen, maar hopelijk heb je er dan flink van kunnen profiteren.
Is Binance veilig en betrouwbaar?
Binance staat bekend als een veilige en betrouwbare exchange. Toch zijn er in het verleden een aantal hackpogingen geweest, waarvan er enkele zijn geslaagd. Elke geslaagde of mislukte hack is voor het team van Binance een leermoment, hoe pijnlijk het ook is.
Het laat zien op welke punten de beveiliging nog verbeterd kan worden. Binance neemt de beveiliging van de wallets van haar gebruikers zeer serieus. Zodoende wordt een aanzienlijk deel van het geld van klanten opgeslagen in zogeheten cold wallets.
Dit betekent dat er sprake is van een externe portemonnee die niet verbonden is met het internet. Volgens Binance zelf zit ongeveer 90 procent van de digitale activa in een offline opslag.
Twee factor authenticatie
Binance lijkt alles perfect op orde te hebben. Dit betekent niet dat er geen hackpogingen meer plaatsvinden. Exchanges worden geavanceerder, maar hackers slimmer. Ondanks de strenge beveiliging van de website is het aan jou om je digitale geld zo veilig mogelijk te bewaren.
Gelukkig biedt Binance in dat opzicht een aantal mogelijkheden. Zo is het een goed idee om twee factor authenticatie (2FA) toe te voegen aan je eigen account. Dit is als het ware een extra beveiligingslaag bovenop je gebruikersnaam en wachtwoord.
Hoe stel je 2FA in?
Het enige wat je hoeft te doen om het in te stellen is een app downloaden op je mobiele telefoon. Selecteer vervolgens 2FA op de exchange. Vervolgens ontvang je voortaan op jouw smartphone een unieke code waarmee je kunt inloggen.
Deze code wisselt om de vijf minuten en maakt het voor onbevoegden onmogelijk om jouw account te kraken, ook als ze een wachtwoord hebben.
Secure Asset Fund (SAFU)
Is Binance veilig en betrouwbaar? Daar kunnen we bevestigend op antwoorden. Je kunt er met een gerust hart geld storten in een digitale wallet. Dit betekent niet dat jouw digitale geld honderd procent veilig is. Hackers liggen altijd op de loer en het is nu eenmaal een risico van het internet.
Wil je dat liever niet, dan raden we het gebruik van een hardware wallet aan. Dit apparaatje om jouw crypto op te bewaren is niet verbonden met het internet. Maar mocht je toch gebruik willen maken van een crypto exchange, dan is Binance geen verkeerde keuze.
Goed om te weten is dat deze exchange in juli 2018 het Secure Asset Fund for Users (SAFU) in het leven riep. Dit is een noodfonds waar klanten die hun geld zijn kwijtgeraakt door een hack aanspraak op kunnen maken.
Wat zijn de kosten van Binance?
Het aanmaken van een account en/of het downloaden van de mobiele app voor iOS of Android is gratis. Ook voor het storten in cryptovaluta naar Binance hoef je niets te betalen.
Wel dien je een kleine vergoeding neer te leggen voor het versturen van crypto vanuit Binance naar externe adressen. Hoe hoog die kosten zijn kunnen we niet precies zeggen, want dat verschilt per cryptocurrency of token.
Transactiekosten
Het minimum om te mogen traden op Binance is 10 dollar. Iedereen kan er dus elk moment van de dag beginnen. Voor elke transactie op Binance betaal je een fee van 0.1 procent.
Dit betreft dus het uitvoeren van koop- en verkooporders. Het goede nieuws is dat je korting krijgt met Binance Coin (BNB). Sterker nog: wie deze token gebruikt voor transacties hoeft slechts 0.05 procent aan transactiekosten te betalen.
Lees ook: Binance review >>
Bitcoin Meester: Hoe een Nederlandse broker razendsnel voet aan de grond kreeg
Nederland telt een aantal brokers van eigen bodem, waaronder Coinmerce, Bitvavo en Bitcoin Meester. Voor dit artikel verdiepten wij ons in de meest belangrijke aspecten van Bitcoin Meester.
Wat heeft het jou te bieden als crypto investeerder, welke voor- en nadelen ontdekten wij, wat zijn de kosten en welke aspecten maken Bitcoin Meester uniek? Lees snel verder voor het antwoord!
Wat is Bitcoin Meester?
In augustus 2017 kreeg Nederland er een gloednieuwe exchange bij: Bitcoin Meester. Oprichters Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken droomden van een grote, betrouwbare en laagdrempelige crypto exchange. We kunnen een aantal jaren later wel zeggen dat dit is gelukt.
Bitcoin Meester is een bekende naam op de Nederlandse crypto exchange markt en heeft een goed imago opgebouwd. Anno 2022 biedt het meer dan tweehonderd verschillende cryptomunten aan.
Het heeft dan ook het grootste aanbod aan crypto coins van Nederland en België. Naast Bitcoin, Litecoin en Ripple vind je er bijvoorbeeld de volgende prominente cryptomunten- en tokens:
- Cardano (ADA)
- Shiba Inu (SHIB)
- Terra (LUNA)
- Polygon (MATIC)
- Enjin Coin (ENJ)
- Avalanche (AVAX)
Mix tussen gevestigde en veelbelovende cryptomunten
Het bovengenoemde rijtje cryptomunten is natuurlijk maar een kleine greep uit het aanbod van Bitcoin Meester. Deze exchange is qua aanbod een mix tussen gevestigde en veelbelovende cryptomunten.
En omdat het Nederlands is geniet je altijd van ondersteuning in je moedertaal. Dit maakt het voor veel investeerders de perfecte plek om te starten met hun crypto avontuur.
Wat zijn de voordelen van Bitcoin Meester?
Het is altijd fijn om een overzicht te hebben van de voor- en nadelen van Bitcoin Meester. Wij hebben ons ondergedompeld in deze exchange en ontdekten de volgende pluspunten:
- Zeer groot aanbod aan cryptomunten en tokens, meer dan 200. Geen enkele exchange in Nederland en België overtreft dit.
- Stabiel platform. Het kent weinig problemen, zoals stortingen.
- Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, zowel voor beginnende als ervaren traders.
- Naast crypto traden kun je er ook op andere manieren geld verdienen. Zo is het mogelijk om rente te verdienen op stablecoins.
- Gebruikt diverse beveiligingsmethodes, waaronder twee factor authenticatie.
- Klantenservice is goed bereikbaar, zowel telefonisch als via e-mail en WhatsApp.
- Nederlandstalige klantenservice aanwezig.
- Wie veel handelt op het platform ontvangt korting.
Wat zijn de nadelen van Bitcoin Meester?
Elke exchange of broker brengt wel een aantal nadelen met zich mee, en Bitcoin Meester vormt daarop geen uitzondering. Wij hebben ze voor jou overzichtelijk op een rijtje gezet:
- Het is een vrij duur platform, met name wanneer je het vergelijkt met andere exchanges/brokers zoals Bitvavo. De commissie die je moet betalen tijdens het handelen zijn hoog, soms wel 1.50 procent per trade.
- Je hebt jouw eigen private keys niet in handen. Je hebt een wallet bij Bitcoin Meester, die het geld beheerd. Wie liever de touwtjes in eigen handen houdt kan beter een cold wallet gebruiken om zijn of haar cryptomunten in op te slaan.
Wat maakt Bitcoin Meester uniek?
Het enorme aanbod aan cryptomunten maakt van Bitcoin Meester een unieke speler op de Nederlandse cryptomarkt. Anno 2022 heb je de keuze uit meer dan tweehonderd verschillende cryptomunten en tokens. De kans is groot dat dit aantal in de toekomst verder toeneemt.
Is Bitcoin Meester veilig en betrouwbaar?
We weten allemaal dat het zeer belangrijk is om veilig met jouw geld om te gaan. Dit geldt des te meer wanneer je besluit om jouw zuurverdiende centen in een digitale wallet bij Bitcoin Meester te storten.
Deze exchange neemt de taak op zich om de cryptomunten van duizenden gebruikers te bewaren en is daar zeer serieus in. De cryptomarkt is namelijk regelmatig het doelwit van hackers. De strijd tegen hackers en andere vormen van cybercriminaliteit gaat elke dag door.
Bitcoin Meester vecht terug door een aanzienlijk deel van de tegoeden van haar klanten offline op te slaan. Daardoor hebben hackers geen schijn van kans om het geld te stelen.
Naar eigen zeggen bewaart deze crypto exchange 95 procent van het tegoed in een zogeheten ‘cold storage’. Deze vorm van opslag is niet met het internet verbonden.
Garantie bij diefstal
Natuurlijk is het niet de bedoeling dat hackers de 5 procent tegoed dat wel op Bitcoin Meester te vinden is stelen. Maar mocht dat onverhoopt gebeuren, dan betaalt deze exchange het verloren geld terug aan haar klanten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over jouw cryptomunten wanneer je een wallet van Bitcoin Meester gebruikt.
Private keys in eigen handen
Aan de andere kant is het niet verkeerd om een deel van jouw cryptomunten in een cold wallet te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een hardware wallet zoals Trezor of de Nano Ledger S.
Daardoor ben jij de enige die de private keys bezit. Jij hebt als enige toegang te krijgen tot je geld. Daardoor bewijs je eer aan een van de kernelementen van crypto en blockchain: decentralisatie.
Know Your Customer (KYC) procedure
Bitcoin Meester moet net als andere crypto exchanges van vaderlandse bodem voldoen aan de Nederlandse wetgeving om haar diensten en producten te mogen aanbieden. Zo voert het een zogeheten Know Your Customer (KYC) beleid om de identiteit van haar gebruikers te controleren en te verifiëren.
Iedere klant die meer dan 100 euro per week stort moet een aantal privé gegevens delen. Uitgebreide verificatie is noodzakelijk bij hogere bedragen of wanneer je graag een uitbetaling wilt doen.
Na verificatie mag je los
Wil je slechts een cryptocurrency voor een andere crypto token ruilen zonder uitbetaling? Dan is KYC niet verplicht. Niet iedereen vindt het fijn om deel te nemen aan KYC. Maar het is nu eenmaal een vast onderdeel van crypto exchanges.
Het goede nieuws is dat je gegevens slechts één keer worden gecontroleerd. Daarna kun je op het platform van Bitcoin Meester doen wat je wilt. Sterker nog: na de verificatie geniet je van een weeklimiet van 100.000 euro. Je moet dus even door de zure appel heenbijten!
Twee factor authenticatie
Veiligheid is een zeer belangrijk thema voor Bitcoin Meester. En niet alleen deze exchange hecht er veel waarde aan. Crypto investeerders willen het gevoel hebben dat hun digitale geld veilig is. Bitcoin Meester wil daar alles aan doen.
Zodoende biedt het onder andere twee factor authenticatie aan. Iedere klant die wil inloggen moet naast een wachtwoord en gebruikersnaam een verificatiecode invoeren die verschijnt in de Google Authenticator app.
Deze extra beveiligingslaag maakt het gebruik van een crypto exchange veiliger dan ooit. Zelfs wanneer een hacker jouw wachtwoord weet te raden kan hij of zij nog niet inloggen op jouw account. Gelukkig maar!
IP verificatie
Bitcoin Meester treft meer beveiligingsmaatregelen dan 2FA alleen. Zo past het net als Bitvavo IP-verificatie toe om te achterhalen waar een klant inlogt.
Stel je voor dat je vanaf een nieuwe locatie of een onbekend apparaat wil inloggen. In dat geval stuurt Bitcoin Meester een verificatielink naar jouw e-mailadres. Bevestig die om aan te geven dat jij degene bent die wil inloggen op het platform.
Wat zijn de kosten van Bitcoin Meester?
Net als bij andere crypto exchanges is het aanmaken van een account bij Bitcoin Meester gratis. Wie minder dan 100 euro investeert hoeft alleen maar zijn of haar e-mailadres op te geven. De standaard fee van Bitcoin Meester is 1 procent, maar kan ook iets hoger of lager liggen.
Bitcoin Meester voert als broker een geheel eigen koers. Om die vast te stellen kijkt het naar het gemiddelde van meerdere (internationale) crypto exchanges en het handelsvolume op het platform zelf.
Fees
Een broker is als het ware een tussenhandelaar. Een platform zoals Bitcoin Meester koopt cryptomunten op en verkoopt die door. Het verdient geld aan zogeheten fees en die zijn zeker niet de goedkoopste van Nederland.
Zo moet je betalen bij het versturen van jouw cryptomunten naar een wallet buiten de broker. Vrijwel iedere broker en exchange (ook Binance) doet dit. Aan de andere kant kun je wel korting krijgen door meer te traden.
VIP categorieën
Het is niet te zeggen hoeveel je betaalt voor het traden op Bitcoin Meester. Dit hangt puur af van de mate van jouw activiteit. Wie veel handelt ontvangt meer korting. Ga uit van een standaard marge van 1 procent, waar je eventueel een korting van 0.1 procent op kan krijgen.
Bitcoin Meester deelt haar klanten op in VIP-categorieën. Wie veel handelt komt in een hogere categorie terecht dan iemand die vrij weinig handelt. Bij deze een overzicht van de VIP-categorieën en de fees:
Categorie | Geïnvesteerde bedrag | Fees |
VIP 1 | Meer dan 1 euro | 1 procent |
VIP 2 | Meer dan 500 euro | 0.90 procent |
VIP 3 | Meer dan 1000 euro | 0.80 procent |
VIP 4 | Meer dan 5000 euro | 0.70 procent |
VIP 5 | Meer dan 10.000 euro | 0.60 procent |
VIP 6 | Meer dan 25.000 euro | 0.50 procent |
VIP 7 | Meer dan 50.000 euro | 0.40 procent |
VIP 8 | Meer dan 100.000 euro | 0.30 procent |
VIP 9 | Meer dan 500.000 euro | 0.20 procent |
VIP 10 | Meer dan 1 miljoen euro | 0.10 procent |
Coinmerce: Eenvoud, gebruikersgemak en plezier in crypto staan centraal
Het kopen van cryptomunten in Nederland is anno 2022 eenvoudiger dan ooit. Tientallen brokers en exchanges bieden betaalmethoden als iDeal, bankoverschrijvingen en creditcards aan. Ben je nieuw en kom je er even niet uit wat betreft kopen?
Dan kijk je gewoon even een filmpje op YouTube. Door de hevige concurrentie moeten brokers en exchanges zich op allerlei fronten van elkaar zien te onderscheiden. Heeft de Nederlandse broker Coinmerce dit voor elkaar gekregen? Wij hebben het onderzocht. De conclusie lees je in dit artikel!
Coinmerce: opgericht temidden van de crypto hype van 2017
Sommige crypto beleggers kijken nog steeds met weemoed terug naar 2017. In dat jaar stegen de prijzen van digitale munten naar recordhoogtes. Records sneuvelden elke week en nieuwe ICO’s, brokers en exchanges schoten als paddenstoelen uit de grond.
In dit memorabele jaar kwam ook de Nederlandse broker Coinmerce op de markt. Het werd opgericht door de broers Nick en Luc Smits van Oyen. Hun ambities zijn groots te noemen. Zo vertelde Nick in een interview aan de Quote:
‘Uiteindelijk willen we een soort cryptobank worden en alle diensten die je bij een bank hebt, zoals leningen en spaarproducten, gaan aanbieden.’
Toenemende populariteit
Coinmerce heeft een hoofdvestiging in Amstelveen en heeft inmiddels een vast plekje veroverd op de Nederlandse cryptomarkt. De populariteit van Coinmerce neemt dankzij de toenemende interesse in crypto toe. Bovendien breidt het zijn functies steeds meer uit, waarover later in dit artikel meer.
Wat is het doel van Coinmerce?
Coinmerce is een cryptocurrency broker en geen exchange. Dit betekent dat het bedrijf cryptomunten koopt op meerdere beurzen. Het streeft er naar om een zo laag mogelijke prijs te krijgen zodat jij als klant het meest voordelig uit bent.
Coinmerce is een overzichtelijk en laagdrempelig platform voor het kopen, verkopen en versturen van crypto. Het beschikt over maar liefst 160 cryptocurrencies. Aan deze service hangt natuurlijk wel een prijskaartje.
De gemiddelde handelskosten liggen tussen de 0.40 procent en 2.50 procent. Dit is wel een hoger percentage dan concurrent Bitvavo, die maximaal 0.25 procent rekent.
Social media kanalen Coinmerce
Coinmerce is uiteraard ook actief op social media. Een overzicht van de social media kanalen:
- Facebook: https://www.facebook.com/CoinmerceNL/
- Twitter: https://twitter.com/coinmerce
- Instagram: https://www.instagram.com/coinmerce/
- YouTube: https://www.youtube.com/c/Coinmerce
Ruim aanbod brengt voor- en nadelen met zich mee
Het grote aanbod van Coinmerce is een voor- en een nadeel. Aan de ene kant is het geweldig dat je een ruime keuze hebt aan cryptocurrencies. Er is dan ook voor elk wat wils. Aan de andere kant is het ook een teken dat deze broker niet erg selectief is met het selecteren van nieuwe crypto coins.
Regelmatig verschijnen er nieuwe munten die grote koersschommelingen kennen. Bovendien is niet elk crypto project even betrouwbaar. Doe dus altijd onderzoek voordat je een bepaalde cryptomunt koopt op Coinmerce. Uiteindelijk is het jouw eigen verantwoordelijkheid!
Wat zijn de voordelen van Coinmerce?
- Eenvoudig en overzichtelijk platform om cryptomunten te kopen, verkopen en versturen.
- Zeer ruim aanbod. Keuze uit meer dan 160 digitale munten.
- Nederlandse broker, dus alle informatie en de klantenservice is Nederlandstalig.
- Beschikt over ingebouwde wallets voor alle crypto coins op het platform.
- Extra functies zoals limit orders en stop-loss orders beschikbaar.
- Diverse betaalmethoden beschikbaar, waaronder iDeal en Bancontact.
- Transacties zijn beveiligd met SSL-technologie.
- Mobiele app voor iOS en Android beschikbaar.
Wat zijn de nadelen van Coinmerce?
- Voor kleinere aankopen geldt een hogere fee. Je hebt een vrij groot rendement nodig om winst te maken.
- Het is alleen digitaal en niet per telefoon bereikbaar.
Wat maakt Coinmerce uniek?
De concurrentie tussen nationale en internationale brokers is moordend. Het is tegenwoordig best een uitdaging om uniek te zijn. Toch is dat Coinmerce gelukt omdat het als een van de eerste crypto brokers in Nederland een eigen mobiele app heeft uitgebracht.
Het is geschikt voor Android, iOs en als webversie en verlaagt de drempel om te investeren in digitale munten aanzienlijk. Je kunt er niet alleen crypto betalingen mee doen, maar ook vrienden uitnodigingen en met ze chatten. De app van Coinmerce heeft dus ook een sociaal aspect en dat is erg leuk.
Smart-order systeem
Een uniek kenmerk van Coinmerce is dat het gebruik maakt van het zogeheten ‘smart-order-systeem’. Dit betekent dat de broker automatisch orders uitvoert tegen de koersen die op dat moment het beste zijn.
Bij Coinmerce draait dan ook alles om het gebruikersgemak en plezier van de klanten. Dit ervaar je ook bij het kopen van Bitcoins. Het is mogelijk om ze direct te storten in de speciale wallet van Coinmerce op jouw eigen account.
Heb je de cryptomunten liever in eigen beheer? Dat is ook prima. Stuur ze in dat geval naar een externe wallet en bewaar de waardevolle valuta zolang je zelf wilt.
Extra handelsfuncties
Tenslotte biedt Coinmerce een aantal extra functies aan waar traders erg blij mee zijn. Zo kun je op het handelsplatform gebruik maken van limit orders en stop-loss orders.
Dit maakt het een stuk eenvoudiger om in te spelen op bepaalde koersbewegingen. Daarmee vergroot je de kans op winst en loop je minder kans op verlies. Een fijne gedachte!
Is Coinmerce veilig en betrouwbaar?
In het verleden hebben diverse exchanges en brokers te maken gehad met hackpogingen. Enkele daarvan pakten helaas succesvol uit waardoor beleggers hun geld verloren. Coinmerce is trots op het feit dat het nooit gehacked is.
Er is nog nooit geld van beleggers verloren gegaan, laat staan het uitlekken van persoonsgegevens. We kunnen niet garanderen dat Coinmerce nooit gehacked zal worden. Maar de kans is om verschillende redenen gelukkig erg klein.
Zo voldoet het aan de Europese wetgeving rondom (crypto) brokers waardoor het de identiteit van nieuwe gebruikers altijd controleert. Daarnaast wordt ruim 90 procent van alle digitale munten op het platform opgeslagen in cold wallets. Ook deze kenmerken maken van Coinmerce een veilig en betrouwbare broker:
- De recensies van eerdere klanten zijn overwegend positief. Op Trustpilot heeft het 4 van de 5 sterren, om precies te zijn een 3.8.
- Nieuwe gebruikers worden geverifieerd en geïdentificeerd. Dit is verplicht volgens de Europese wetgeving.
- Het is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.
- SSL-versleuteling gebruikt voor transacties.
Veiligheid is ook een stukje eigen verantwoordelijkheid
Het is zeer belangrijk dat een broker of exchange veilig is. Maar uiteindelijk is het op een veilige manier bewaren van cryptomunten jouw eigen verantwoordelijkheid. Coinmerce is slechts een tussenpersoon dat het kopen en verkopen van crypto zo veilig mogelijk wil maken.
Wie onzorgvuldig omgaat met belangrijke gegevens, zoals het wachtwoord, loopt het risico om gehacked te worden. Dat is dan niet de schuld van Coinmerce. Wij raden aan om een sterk wachtwoord te bedenken in combinatie met twee-factor authenticatie.
Wat zijn de kosten van Coinmerce?
Bijna elke broker en exchange biedt de mogelijkheid om een gratis account te registreren. Coinmerce vormt daarop geen uitzondering. Het rekent echter wel kosten voor traden op het platform. Dat is begrijpelijk, want deze broker moet toch ergens van kunnen bestaan.
De hoogte van de handelskosten varieert en is afhankelijk van het volume en het orderbedrag. Ook de volatiliteit van de cryptomunt waarin je handelt speelt mee. De fee ligt tussen de 0.4 en 2.5 procent.
Daarin schuilt zoals eerder gezegd een groot verschil met Bitvavo. Bij deze broker en exchange betaal je ongeacht de grootte van een order maximaal 0.25 procent fee.
Transactiekosten
Naast handelskosten betaal je bij Coinmerce ook transactiekosten. Bij deze een overzicht van alle kosten:
Welke betaalmethode? | Transactiekosten |
Bankoverschrijving | Gratis |
iDeal | 0,30 cent |
SOFORT | 0,35 cent + 2,50 procent |
Bancontact | 0,40 cent + 1,75 procent |
EPS | 0,30 cent + 1,75 procent |
MyBank | 0,30 cent + 1.75 procent |
Mastercard | 3,50 procent |
VISA | 3,50 procent |
Zimpler | 1,50 euro |
Bitonic: beste platform voor het kopen van Bitcoin
In april 2012 zaten drie middelbare school vrienden met elkaar aan tafel. Ze hadden een geanimeerd gesprek over een nieuw fenomeen waar nog vrij mensen van hadden gehoord: Bitcoin.
Wat als ze een platform zouden oprichten waar je deze cryptomunt eenvoudig kon kopen? Het idee van de drie vrienden bleek een schot in de roos. Bitonic ontwikkelde zich in tien jaar tijd tot een leider in de Nederlandse cryptowereld.
Inmiddels heeft het ruim 400000 Bitcoins verkocht. Hoog tijd om ons in te verdiepen in deze Bitcoin broker. Wat heeft Bitonic te bieden en wat maakt het uniek?
Wat is Bitonic?
Bitonic is de allereerste Nederlandse Bitcoin broker en is daar zeer trots op. De drie vrienden Niels van Groningen, Jouke Hofman en Robert de Waard hadden nooit kunnen bedenken dat het platform zo’n succes zou worden.
Hun doel om het kopen van Bitcoin te vereenvoudigen is zeker bereikt. Destijds was het de eerste plek waar je Bitcoins met iDeal kon kopen. Deze service heeft veel vroege Bitcoin investeerders uit Nederland geen windeieren gelegd!
Trainingen en workshops aan professionals
Bitonic behelst inmiddels meer dan Bitcoin dienstverlening aan. Het enthousiaste toegewijde team van professionals geeft ook trainingen, workshops en seminars over crypto aan diverse branches. Denk bijvoorbeeld aan de politie, banken en advocatenkantoren die meer willen weten over het fenomeen Bitcoin.
Ook het OM en diverse Nederlandse universiteiten hebben al deelgenomen aan de lessen, die deel uitmaken van de Bitonic Academy. Sterker nog: Bitonic heeft zelfs samengewerkt met het OM om specifieke wallets te ontwerpen.
Rechtszaak tegen DNB
Bitonic is niet bang om naar voren te stappen als het ergens niet mee eens is. Zo spande het kort geleden een kort geding aan tegen toezichthouder DNB omdat het een nieuwe wallet-verificatie eis instelde. Exchanges moesten voortaan bij elke transactie de identiteit van de gebruiker verifiëren.
Bitonic noemde het een ‘ineffectieve technische eis’ en bovendien in strijd met de privacy wetgeving. Uiteindelijk gaf DNB toe dat het fout zat. Bedrijven mogen wel transacties screenen, maar zelf bepalen of er verhoogd risico is op witwassen en andere criminele activiteiten.
Social media kanalen Bitonic
Bitonic heeft een aantal social media kanalen, maar sinds enige tijd geen Facebook meer. Het deed dit na ontwikkelingen op privacy gebied waar het platform het niet eens mee is. De social media kanalen zijn als volgt:
- Twitter: https://twitter.com/Bitonic
Wat zijn de voordelen van Bitonic?
Het kiezen van een geschikte broker of exchange is niet eenvoudig. Niet iedere aanbieder is even betrouwbaar en het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Daar willen we ook gewoon eerlijk in zijn.
Verdiep je altijd in de voor- en nadelen van een broker of exchange. Bitonic mag daar geen uitzondering op vormen. Het heeft net als elke andere broker/exchange plus- en minpunten die je niet over het hoofd mag zien. Wij hebben ze voor het gemak even voor jou op een rijtje gezet.
- Het platform is eenvoudig en overzichtelijk: Een eerste blik op het platform van Bitonic maakt duidelijk dat zowel beginnende als ervaren beleggers hier op hun plek zijn. De website beschikt over goede navigatie en geeft alle informatie over crypto en investeren die je nodig hebt. Het kopen van Bitcoin verloopt bijna nergens sneller en eenvoudiger en dat vinden wij een groot pluspunt.
- Het is de perfecte plek voor Bitcoin liefhebbers: Bitonic focust zich op de oudste en meest populaire cryptomunt ter wereld: Bitcoin. Op dit platform is het kopen van Bitcoin al een decennium een fluitje van een cent. Het aanbod is beperkt, maar dat is niet erg wanneer je alleen interesse hebt in Bitcoin.
- Het platform is Nederlandstalig: Taal- en communicatieplatformen komen op dit platform nauwelijks voor. Tenminste, niet als je Nederlands bent. Bitonic is van eigen bodem en alle onderdelen zijn dus in het Nederlands beschikbaar. Dit is met name fijn voor beleggers die minder goed Engels spreken en begrijpen. Bovendien is bij voor complexe materie als crypto wel zo fijn dat de informatie in het Nederlands beschikbaar is.
- Het heeft een hoog handelsvolume: Bitonic is de oudste Nederlandse Bitcoin broker. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, zoals naamsbekendheid en een hoog volume. Er is vrijwel altijd Bitcoin beschikbaar en dat is fijn wanneer je de cryptomunt snel wilt kopen.
- De klantenservice is goed bereikbaar: Bij sommige brokers en exchanges is de klantenservice alleen per mail en niet per telefoon bereikbaar. Dat is jammer, want het is juist zo fijn om een persoonlijk gesprek te hebben. Bij Bitonic is het gelukkig wel mogelijk om persoonlijk contact te hebben via de telefoon. De telefonische klantenservice is van maandag tot vrijdag tussen 09.30 en 17.00 uur bereikbaar. Schrijf je liever een mailtje of wil je gebruik maken van de live chat? Ook dat is gelukkig een optie. En uiteraard is de klantenservice Nederlandstalig.
Wat zijn de nadelen van Bitonic?
Hoewel Bitonic een populair platform is onder Bitcoin traders, is het niet perfect. Wees je bewust van de volgende nadelen en beslis aan de hand daarvan of Bitonic echt iets voor jou is.
- Het heeft een beperkt aanbod: Dat Bitonic zich puur focust op Bitcoin is een voor én een nadeel. Wie graag altcoins wil kopen kan hier niet terecht.
- Het heeft geen ingebouwde wallets: Het is niet mogelijk om jouw gekochte Bitcoins bij Bitonic te bewaren in een eigen wallet. Je moet dus gebruik maken van een externe wallet. Voor ervaren crypto traders is dit ongetwijfeld geen probleem, maar beginnende traders vinden dit wel lastig. Ze moeten eerst een externe wallet aanmaken om hun munten ergens kwijt te kunnen. Aan de andere kant pakt het niet altijd slecht uit om een externe wallet te hebben. Bij een hardware wallet, zoals de Nano Ledger S, is er geen sprake van een connectie met het internet. Daardoor is de kans op een aanval door hackers minimaal.
Wat maakt Bitonic uniek?
Bitcoin traders maken al meer dan tien jaar gebruik van Bitonic. Het lijkt haast surrealistisch, maar een decennium geleden waren er nog weinig plekken waar je deze cryptomunt kon kopen en verkopen. Bitonic bracht daar destijds verandering in.
Dit geeft het een goede naam en een uniek imago. Wist je dat er op dit platform sinds 2012 al meer dan 140.000 Bitcoins zijn verkocht? In de loop der jaren is de waarde van deze cryptomunt flink toegenomen.
Bitonic is echter even betrouwbaar en laagdrempelig gebleven. Fijn om te weten is dat er alleen Bitcoins uit de eigen voorraad worden verkocht en dat er achteraf geen prijswijzigingen plaatsvinden.
Focus op webwinkeliers
Een ander uniek kenmerk van Bitonic is dat het zich focust op winkeliers. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat acceptatie door winkels uiteindelijk bijdraagt aan de wereldwijde adoptie van crypto. Bitcoin moet wat adoptie betreft het voortouw nemen.
Zodoende ontwikkelde Bitonic al in 2013 de ‘BitMerchant’ applicatie. En het goede nieuws is dat steeds meer webwinkeliers het de afgelopen jaren zijn gaan gebruiken. Deze ontwikkeling gaat natuurlijk hand in hand met de toenemende populariteit van crypto.
Het werkt in principe heel simpel. Webwinkeliers ontvangen hun eigen BitMerchant webpagina waar de app een plekje op krijgt. Daardoor hebben klanten de mogelijkheid om te betalen met Bitcoin. En niet alleen de klant profiteert van deze unieke functie:
- Er zijn geen extra kosten bij het opstarten inbegrepen.
- Diverse gratis webwinkelmodules beschikbaar.
- De (gratis) webwinkelmodules zijn vanuit 1 BitMerchant account beschikbaar.
- De betaalpagina is beschikbaar in 10 talen.
- De (web) winkelier ontvangt alle Bitcoins zonder extra kosten.
- De (web)winkelier bespaart er veel onnodige transactiekosten mee.
- In het BitMerchant account staat een handig overzicht van Bitcoin financiën.
- De omwisselkosten van Bitcoin naar Euro liggen lager die van een bank.
BL3P: Europese exchange
Tenslotte willen we een uniek onderdeel van Bitonic niet onvermeld laten: BL3P. Dit is een eigen cryptocurrency exchange dat is gecreëerd door het team van Bitonic.
Hoewel het een Nederlandse basis heeft, richt het zich op Europa. Traders vanuit het hele Europese continent kunnen op deze exchange veilig en snel Bitcoin kopen.
Is Bitonic veilig en betrouwbaar?
Misschien overweeg je om gebruik te maken van Bitonic. Geen gek idee als je kijkt naar de plus- en minpunten. Toch is er nog een belangrijk punt waar je echt voldoende aandacht aan moet besteden: de veiligheid en betrouwbaarheid van een platform.
Natuurlijk hebben we bij Bitonic ook gekeken naar dit onderdeel. Is de oudste Bitcoin broker van Nederland betrouwbaar? Volgens recensies van eerdere klanten zeker. Het aantal positieve reviews overstijgt het negatieve reviews zeker. Lees ze zelf even door om een goed beeld te krijgen van deze aanbieder.
Klantenservice goed bereikbaar
Een goed bereikbare en transparante klantenservice is een teken van betrouwbaarheid. Wat dat betreft zit je bij Bitonic wel goed. De klantenservice is zowel per telefoon als e-mail en social media kanalen bereikbaar.
Zo is er op de contactpagina op de website een link naar de Bitonic Telegram en Twitter te vinden. Daarnaast kun je bij eventuele vragen en/of opmerkingen contact opnemen via de chatservice. Die is de hele week bereikbaar tot 22.00 uur ’s avonds. Heel fijn!
Wat zijn de kosten van Bitonic?
Bij het kiezen van een broker of exchange is het belangrijk om te kijken naar de kosten. Bitonic is zeker niet de goedkoopste aanbieder van Nederland. Hoeveel je moet betalen aan transactiekosten hangt af van de grootte van de transactie.
Meestal betaal je meer bij een kleinere investering. Ga er vanuit dat je 1 tot 5 procent aan transactiekosten betaalt. Dit is jammer, aangezien je direct na de aankoop van Bitcoin dus verlies hebt.
Bovendien liggen de kosten hoger dan bij Bitvavo, waar je maximaal 0.25 per transactie betaald. Het bedrag dat je investeert speelt daarbij geen rol. Bij Bitonic is dat wel het geval en dat is jammer.
Geen bijkomende kosten
Aan de andere kant betaal je bij deze broker geen bijkomende kosten. Dit is een positief punt ten opzichte van Binance. Hoewel je op deze exchange slechts 0.10 procent per transactie betaalt, betaal je bij het storten en opnemen van crypto ook een bepaald percentage. Bij Bitonic is dat niet het geval en dat is zeker een positief punt dat we willen benadrukken.
BTC Direct: Nederlandse crypto broker heeft eenvoud centraal staan
De wereldwijde adoptie van crypto heeft in 2021 een vlucht genomen. Tussen januari en juni van dat jaar steeg aantal investeerders van 100 naar 221 miljoen.Een indrukwekkende groei dat de potentie van digitale valuta des te meer laat zien.
Toch vormt de complexiteit van crypto en blockchain voor veel mensen nog steeds een drempel om in te stappen. De crypto broker BTC Direct wil graag een einde maken aan de twijfels en onzekerheid van veel potentiële investeerders. Hoe? Daar geven wij graag antwoord op dit artikel.
Een korte geschiedenis van BTC Direct
BTC Direct werd in 2013 opgericht door Mike Hutting en Davy Stevens. In die tijd was de adoptie van crypto nog lang niet zo groot als dat het nu is. Zelfs Bitcoin stond nog in de kinderschoenen, hoewel het in dat jaar steeds meer aan populariteit won. Hutting en Stevens geloofden heilig in crypto en besloot een van de eerste crypto brokers van Nederland op te richten: BTC Direct.
Elke week nieuwe video’s
De mensen die in 2013 investeerden hebben inmiddels ruime ervaring op de cryptomarkt. Sterker nog, ze zijn gepokt en gemazeld door de hoge volatiliteit op deze relatief jonge markt. Maar een groot deel van de crypto investeerders en klanten van BTC Direct is dat niet.
Zodoende publiceert deze broker iedere week nieuwe video’s met interessante en nuttige informatie over crypto. Leuk en leerzaam voor jong en oud, ervaren en onervaren. Davy Stevens vertelde in een interview over BTC Direct het volgende:
‘BTC Direct begon in 2013 als een broker voor enkel bitcoin. Al snel stonden we bekend als de betrouwbare plek om bitcoins te kopen en te verkopen. Langzaamaan merkten wij namelijk dat Nederland klaar was voor cryptocurrency. En niet alleen voor bitcoin, wij kregen ontelbare berichten om verschillende coins toe te voegen aan ons platform.’
Social media kanalen van BTC Direct
Overigens kun je op YouTube kennismaken met het team van BTC Direct. Een overzicht van de social media kanalen van deze broker:
- Facebook: https://www.facebook.com/btcdirect/
- Instagram: https://www.instagram.com/btcdirect.eu/
- Twitter: https://twitter.com/btcdirect
- YouTube: https://www.youtube.com/c/BTCDirectEurope/videos
Waarin weet BTC Direct zich te onderscheiden van concurrenten?
Veel crypto exchanges en brokers willen digitale valuta toegankelijk maken voor een breed publiek. Ook mensen met weinig verstand van geld en technologie moeten in cryptomunten als Bitcoin, Ethereum of een van de duizenden altcoins kunnen stappen.
BTC Direct heeft niet de staking functionaliteit van Bitvavo of het enorme aanbod aan cryptomunten van Bitcoin Meester. Wel weet het zich te onderscheiden van concurrenten door een zeer toegankelijke website en een uiterst professionele klantenservice.
Nieuwe klanten weten dankzij de overzichtelijke site precies hoe ze crypto moeten kopen en verkopen. En dankzij de goed bereikbare klantenservice worden eventuele vragen en/of opmerkingen zo snel mogelijk via de chat of telefoon beantwoord.
Vernieuwing van het platform
Het hoofdkantoor van BTC Direct bevindt zich in Nijmegen. In deze mooie Nederlandse stad werd besloten om deze broker in 2021 in een heel nieuw jasje te steken. Er kwam een complete vernieuwing waarbij er een kopie werd gemaakt van het BLOX platform.
Dit brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Aan de ene kant is dit platform kleinschalig en daardoor overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Anderzijds is het wel jammer dat je geen digitale munten van het platform kan halen en dat je geen staking rewards ontvangt.
Welke cryptomunten vind je op BTC Direct?
Het nieuwe platform van BTC Direct heeft zijn aanbod in 2021 flink uitgebreid. Op dit moment heb je er de keuze uit verschillende populaire cryptomunten, waaronder:
- Bitcoin
- Ethereum
- Cardano
- Polkadot
- VeChain
- Dogecoin
Eenvoudig cryptomunten kopen en verkopen
Bovengenoemde cryptomunten zijn natuurlijk maar een kleine greep uit het aanbod.Welke munt je ook kiest: je kunt ze heel eenvoudig kopen en verkopen met iDeal. Ook het vernieuwde BTC Direct focust zich op gemak en duidelijkheid.
Zo is het niet eens nodig om een eigen crypto wallet of ontvangstadres aan te maken. De cryptomunten maken deel uit van het platform. Wel haalt BTC Direct de coins uit veiligheidsoverwegingen offline om ze te bewaren in cold wallets.
Wat zijn de voordelen van BTC Direct?
BTC Direct is een van de oudste en meest overzichtelijke crypto brokers van Nederland. Werp zelf maar eens een blik op de website om te zien hoe helder de informatie staat weergeven. BTC Direct wint waarschijnlijk niet de prijs voor het mooiste design, maar dat hoeft ook niet.
Het is belangrijk dat je weet hoe je crypto moet kopen en verkopen. Het gemak waarmee je crypto koopt is niet het enige voordeel van BTC Direct. Wij ontdekten ook deze voordelen:
- Je kunt er crypto kopen en verkopen in drie klikken.
- Grote cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum worden er verkocht.
- Simpel en overzichtelijk handelsgedeelte.
- Het minimale stortingsbedrag is laag, namelijk 30 euro.
- Coins belanden razendsnel in je externe wallet. Na verificatie neemt dit ongeveer twee minuten in beslag.
- Lage commissies en soms zelfs kortingen voor grote trades.
- Uitgebreide video’s en gidsen aangeboden over cryptocurrencies.
- Regelmatig masterclasses georganiseerd
- Cryptomunten zijn ook verbonden met de Euro.
- Je kunt crypto omwisselen voor fiat als je dat wilt.
Wat zijn de nadelen van BTC Direct?
Zoals elke broker en/of exchange brengt BTC Direct ook een aantal nadelen met zich mee. Wees je bewust van het volgende voordat je dit platform kiest:
- Vrij hoge fees, zoals de transactiekosten van minstens 1 procent.
- Het is niet mogelijk om crypto op te nemen. Omwisselen moet op het platform zelf gebeuren.
- Geen staking rewards mogelijk.
Wat maakt BTC Direct uniek?
BTC Direct bestaat al bijna tien jaar. Het heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een sterke speler op de crypto markt omdat het bereid is te innoveren. Dit maakt het een populaire en unieke broker waar dagelijks veel mensen met plezier gebruik van maken.
In 2021 kreeg de website een aantal nieuwe onderdelen en een geheel nieuwe uitstraling. Zo kwamen er nieuwsberichten bij, een kennisbank en interactieve pagina’s waarop de prijzen van crypto te vinden zijn.
Dat de update zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit het toenemende aantal klanten van BTC Direct. Anno 2022 heeft het platform inmiddels 500.000 gebruikers. BTC Direct is daar uiteraard erg trots op, net als het feit dat er al bijna een miljoen transacties zijn verwerkt.
Is BTC Direct veilig en betrouwbaar?
BTC Direct is een van de meest bekende Nederlandse crypto brokers. Ondanks stevige concurrentie van Bitvavo, Bitcoin Meester en Coinmerce staat het toch zijn mannetje. Dit heeft het platform mede te danken aan zijn betrouwbare imago.
Het heeft sinds 2013 een uitstekende reputatie opgebouwd en kan rekenen op duizenden klanten per dag. Sommige mensen durven niet in crypto te stappen uit angst voor hackers. Ze willen hun (digitale) geld niet kwijtraken, wat helaas al diverse crypto beleggers is overkomen.
BTC Direct wil deze angst graag wegnemen en bewaart de cryptomunten van klanten zodoende in offline wallets. Deze digitale portemonnees zijn niet verbonden met het internet en dus niet vatbaar voor hackers.
Wat zijn de kosten van BTC Direct?
Al eerder gaven we aan dat de vrij hoge kosten een nadeel zijn van BTC Direct. In tegenstelling tot veel andere crypto exchanges en brokers kun je op dit platform jouw digitale munten niet opnemen. Wie wil verkopen moet dat via het platform doen.
En daar geldt een vrij hoog tarief voor van gemiddeld 1 procent en soms nog meer. Dit percentage betaal je zowel voor een aankoop als verkoop. Ter vergelijking: op Bitvavo hoef je geen transactiekosten te betalen en slechts 0.25 procent handelskosten. Een overzicht van de BTC Direct fees voor populaire cryptomunten:
Cryptomunt | Fee voor aankoop | Fee voor verkoop |
Bitcoin (BTC) | 2 | 1 |
Ethereum (ETH) | 3 | 2 |
Litecoin (LTC) | 3 | 2 |
Bitcoin Cash (BCH) | 3 | 2 |
Ripple (XRP) | 3 | 2 |
Kosten voor betaalmethodes
Hou tenslotte rekening met eventuele kosten voor bepaalde betaalmethodes, zoals iDeal en Bancontact. Voor iDeal geldt een tarief van 0.99 euro, dus dat is te doen.
Voor het gebruik van Bancontact betaal je 3 procent transactiekosten. BTC Direct is dus een fijne en betrouwbare Nederlandse broker, maar niet bepaald de goedkoopste.
Eenvoudig, Veilig, Betrouwbaar en Snel Cryptocurrency kopen?
Ontdek Bitvavo! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland
Tijdelijk over de eerste EUR 1000 handelen geen kosten!