Bitvavo vs Coinbase: Welke Exchange Is De Beste Voor Jou? [2024]

Bij Welke Exchange Koop Jij Het Beste Jouw Crypto?

Gemiddelde leestijd: 27 minuten
bitvavo coinbase vergelijk linker zijkant

Voordat we beginnen met het beschrijven van de verschillen tussen Bitvavo en Coinbase, zullen we eerst wat achtergrondinformatie geven met betrekking tot cryptomunten. Anno 2024 hoor je steeds meer mensen om je heen die geld beleggen in cryptomunten.

Of het nu gaat om Bitcoin, Ethereum of bijvoorbeeld Shiba Inu. Je zult merken dat meer mensen beleggen in crypto dan je in eerste instantie zou verwachten. Maar weten we eigenlijk wel waar we ons geld precies naartoe sturen? Er zijn diverse crypto exchanges te vinden, waar je munten kan kopen en verkopen.

Omdat de koers van de meeste munten de afgelopen tijd explosief is gestegen, is ook de vraag enorm toegenomen. We zien het vaker dat men instapt als iets populair is en zo dus ook bij cryptomunten. Wij willen je ervan bewust maken dat dit geen beleggingsadvies is, maar een informatieve tekst.

Op deze pagina hopen we dat we je meer informatie kunnen geven over de verschillen tussen Bitvavo en Coinbase. Uiteraard zijn er ook tal van overeenkomsten te vinden tussen beide exchanges.

Lees hieronder snel verder voor alle antwoorden en verschillen!

Wat is een cryptomunt precies?

Als je nog niet helemaal weet wat een cryptomunt is, dan zullen we beginnen bij een klein stukje geschiedenis. De Bitcoin is eigenlijk de grondlegger van de cryptowereld. Deze munt is bedacht om het financiële systeem te veranderen.

Zo is het mogelijk om te betalen zonder dat de grote banken erbij betrokken zijn. Alles draait op een eigen blockchain en de betaling worden geverifieerd door snelle computers. Het zogenaamd ‘minen’ van cryptomunten zorgt ervoor dat transacties door kunnen gaan.

Na de komst van de Bitcoin ging het vrij snel. De munt kende in de begintijd een waarde van enkele centen en is vandaag de dag meer dan 40.000 euro per munt waard. Early adapters hebben dus veel geld kunnen verdienen.

Na de Bitcoin zijn er duizenden nieuwe munten ontstaan die vaak op een eigen blockchain draaien. Ook zijn er munten die op een gezamenlijke blockchain draaien.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een eigen munt te maken. Let wel altijd op wat je precies aanschaft. Er kunnen munten bij zitten die frauduleus zijn. Goed onderzoek doen naar een bepaalde munt is uiterst belangrijk.  

Wat doet een crypto exchange eigenlijk?

Op een crypto exchange kan je munten kopen en verkopen. Door de enorme populariteit zijn er tal van exchanges te vinden waar je terecht kan. Wij zullen je meer informatie geven over platformen die relatief bekend zijn.

Het is uiterst belangrijk om gebruik te maken van een betrouwbaar platform, want zo raak je niet zomaar je geld kwijt. Oplichting komt helaas nog regelmatig voor en dat tast de betrouwbaarheid aan. Bitvavo en Coinbase zijn een van de betrouwbare platformen waar je met een gerust hart crypto kan kopen en verkopen.

Bitvavo vs Coinbase aanmaken van account

Het beleggen in cryptomunten begint altijd bij het aanmaken van een account. Zodra je een account hebt aangemaakt en deze is goed gekeurd, kan je beginnen met het beleggen in crypto. Op zowel Bitvavo als Coinbase dien je minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast moet je een e-mailadres, naam en wachtwoord opgeven om een account te kunnen maken. Voordat je cryptomunten kan kopen dien je jezelf te verifiëren. Bij Bitvavo doe je dit door middel van een 3-staps verificatie.

Je dient je legitimatie te laten zien door er een foto van te maken. Daarnaast krijg je een sms op je mobiele telefoon om zodoende een link te ontvangen. Hier dien je door middel van je camera enkele woorden voor te lezen.

Op Coinbase een account aanmaken is net iets anders dan bij Bitvavo. Hier kan je al een account aanmaken met enkel je mobiele telefoon. Als je echter ook je account verifieert door middel van je legitimatie, dan kan je voor een groter bedrag beleggen in crypto.

Een groot voordeel van deze verificatie is, dat je ook cryptomunten kan versturen naar andere accounts. Als je dus gebruik maakt van andere platformen, dan kan je door middel van de bevestiging ook munten versturen. Ook is er dus geen limiet meer voor het kopen van munten.

Aanbod van cryptomunten op Bitvavo en Coinbase

Om dieper in te gaan op de verschillen tussen Bitvavo vs Coinbase. Op beide exchanges is een groot aanbod van cryptomunten beschikbaar. Uiteraard zijn de populair munten er te koop, maar ook de kleinere munten kan je aanschaffen op de platformen.

Op Bitvavo kan je momenteel al meer dan 200+ verschillende munten kopen en verkopen. Ook op Coinbase zijn op dit moment meer dan 100 cryptomunten te verhandelen, waardoor er geen groot verschil is te vinden in dit opzicht.

Wat echter een voordeel kan zijn op Coinbase is, dat je gratis munten kan verdienen. Dit doe je door bijvoorbeeld filmpjes over bepaalde munten te bekijken.

Lees ook: Wat zijn de beste cryptomunten van 2024? >>

Geld storten en opnemen op de platformen

Bij zowel Bitvavo als Coinbase kan je geld storten en opnemen. Aangezien we in Nederland veel gebruik maken van iDeal kan je op beide platformen ook hiervan gebruik maken. Dit is natuurlijk erg makkelijk, want zo staat er binnen een mum van tijd geld op je account.

Zo kan je direct beginnen met het kopen en verkopen van cryptomunten. Naast iDeal kan je bij Bitvavo en Coinbase ook gebruik maken van andere betaaldiensten. Denk bijvoorbeeld eens aan creditcard, bankoverschrijving en bancontact. Bekijk de websites van beide platformen om de verschillende betaaldiensten te bekijken.

Het opnemen van je verdiende geld is ook vrij eenvoudig bij Bitvavo en Coinbase. Bij Bitvavo kan je kosteloos geld opnemen. Vaak staat het bedrag binnen enkele uren op je rekening. In de avonden en wekend kan het iets langer duren, maar onze ervaring met Bitvavo is dat ze zeer snel zijn.

Dit kom je niet snel tegen bij andere exchanges. Als je geld wilt opnemen bij Coinbase, dan betaal je een fee van 15 eurocent. De uitbetaling duurt 3 tot 7 werkdagen, waardoor het verschil tussen Bitvavo en Coinbase dus vrij groot is.

Wat zijn de kosten bij Bitvavo en Coinbase?

Als je cryptomunten wilt kopen, dan zijn hier altijd kosten aan verbonden. Ongeacht welk platform je gebruikt, kunnen de kosten wel verschillen. Bij Bitvavo betaal je per transacties slechts 0,25% van het aangeschafte bedrag.

Als we dit vergelijken met de kosten bij Coinbase, dan liggen deze een stuk hoger. Vaak horen we dat Coinbase vrij duur is als het gaat om de aanschaf van munten. Bij elke transactie betaal je 1,49% over het bedrag waarmee je munten wilt kopen.

Ook is er geen verificatie nodig bij de aanschaf van munten bij Bitvavo. Bij Coinbase dien je bij elke transactie een verificatieproces te doorlopen. Dit kan als onhandig ervaren worden.

Is er een verschil in service?

Tussen zowel Bitvavo als Coinbase zijn er verschillen te vinden in de aangeboden service. Mocht jij met een vraag zitten, dan kan je dit bij Bitvavo per e-mail doen. Tijdens kantooruren wordt er met man en macht gewerkt om de vragen te beantwoorden.

Bij Coinbase kan je natuurlijk ook terecht met al je vragen, maar hier dien je wel op te letten dat het enkel in het Engels kan. Aangezien Bitvavo een Nederlands bedrijf is, kan je hier je vragen gewoon in het Nederlands stellen. Dit maakt het net iets makkelijker.

Acties bij Bitvavo vs Coinbase

Crypto platformen beschikken niet vaak over acties, maar deze zijn vaak wel aantrekkelijk als ze er zijn. Zo is er momenteel een acties bij Bitvavo waarbij je geen transactiekosten betaalt over de eerste 1000 euro aan gekochte cryptomunten.

Het is natuurlijk mooi meegenomen als je niets hoeft te betalen voor de aanschaf van bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of Ripple. Deze actie is helaas niet beschikbaar bij Coinbase.

Het is bij Coinbase wel mogelijk om gratis cryptomunten te verdienen. Dit is mogelijk door gebruik te maken van Coinbase earn. Door enkele taken en vragen te voltooien krijg je gratis geld. Dit is natuurlijk iets wat we allemaal wel willen.

Elk lid van Coinbase kan dit doen, als ze eenmaal aangemeld en goedgekeurd zijn door het crypto platform. Bekijk de mogelijkheden eens en zie zelf hoeveel je eventueel kan verdienen.  

Staking van munten bij Coinbase vs Bitvavo

Het staken van munten is een bekend fenomeen in de cryptowereld. Kort gezegd houdt het in dat je rente kan ontvangen voor het laten staan van jouw munten. Niet alle platformen hanteren deze vorm van rendement, maar bij Bitvavo is dit wel mogelijk.

Dit dien je wel zelf te activeren wat je niet veel tijd kost. Bij Bitvavo is het te adviseren dit altijd te activeren, want wij zien geen nadelen voor het staken van je munten bij dit platform.

Je hoef je munten bij Bitvavo niet voor lange tijd vast te zetten en kan ze op elk gewenst moment verkopen. Andere exchanges hanteren hiervoor soms andere regels, waardoor het kan voorkomen dat je soms geen munten kan verkopen voor een bepaalde tijd.

Ook bij Coinbase is het mogelijk om je munten online te staken. Het spreekt voor zich dat niet alle munten deze mogelijkheid hebben. Bekijk zelf eens de website van beide aanbieders om te zien welke munten je kan staken.

Ook is het zo dat het kan voorkomen dat je een bepaalde munt bij het ene platform wel kan staken, terwijl dit bij het andere platform niet mogelijk is. Het zou natuurlijk zonde zijn om geld mis te lopen. Staking van cryptomunten is dus een vorm van rente over je spaargeld.

Het rentepercentage ligt bij cryptomunten echter een stuk hoger. Dit kan soms oplopen tot tien procent. Er zijn platformen waar je kan staken tegen een rendement van enkele honderden procenten, maar dan gaat het om munten die zeer speculatief zijn. Wij adviseren dan ook hier zeer goed op te letten.

Lees ook: Wat is crypto staking? >>

Handelen en gebruiksvriendelijkheid van de exchanges

Er zijn enkele verschillen te vinden als je gaat handelen in cryptomunten op Bitvavo vs Coinbase. Bitvavo kent twee verschillende interfaces, want er is een mobiele versie en een computerversie. De eerstgenoemde is zeer overzichtelijk en mooi.

In een oogopslag zie je wat je in je bezit hebt en wat de koersen doen. Als je dieper in het analyseren wilt gaan, dan kan je voor de desktopversie gaan. Hier kan je de trend en koers beter analyseren door de verschillende functies die aanwezig zijn bij Bitvavo.

Bij Coinbase kan je enkel en alleen cryptomunten kopen en verkopen. Als je bij Coinbase bepaalde munten beter wilt analyseren, dan moet je Coinbase Pro gebruiken.

Hierbij is het wel mogelijk om meer achtergrondinformatie te vinden over een bepaalde munt. Meer weten over de koers en eventuele trend van een bepaalde munt kan je meer inzicht geven in de te verwachten koers.

Lees ook: De 11 beste crypto brokers van Nederland >>

bitvavo geavanceerde interface
Bitvavo geavanceerde interface

Smartphone app gebruiken tijdens handelen in crypto

Zowel Bitvavo als Coinbase beschikken over een mobiele app waarop je crypto kan kopen en verkopen. Ook is het via de app mogelijk om geld te storten in je wallet of een uitbetaling aan te vragen. De app van Bitvavo is een zeer overzichtelijke en snelle app.

In een oogopslag zie je welke munten jij in je bezit hebt en wat het bedrag is dat ze bij elkaar waard zijn. Daarnaast kan je eenvoudig munten kopen en verkopen in de app.

De actuele koers is goed zichtbaar en ook is het mogelijk om geld te storten of een uitbetaling aan te vragen. Bitvavo heeft dit zeer goed geregeld en mensen die gewend zijn aan deze app zullen dit zeker beamen.

Ook de app van Coinbase is betrouwbaar en fijn om mee te werken. Er zijn verschillende mogelijkheden bij dit platform en dat kan je allemaal gebruiken in de mobiele app. Zowel op je mobiel als op een tablet is het mogelijk om bij Coinbase cryptomunten te kopen en verkopen.

Het aanbod is zeer uitgebreid en dat maakt het leuk om eens onderzoek te doen naar een nieuwe munt. Wellicht zitten er munten tussen die grote potentie hebben, waardoor de waarde van je online portemonnee in een keer omhoog schiet.

Kort overzicht van online platform Bitvavo

 • Bitvavo is een Nederlands platform en het hoofdkantoor is in Amsterdam gevestigd. Het grote voordeel is, dat de klantenservice ook Nederlands spreekt.
 • De exchange voldoet daarnaast aan alle Nederlandse regels en wetten voor online beleggen en investeren.
 • Zeer gebruiksvriendelijk platform met een mooie en snelle app om cryptomunten te kopen en verkopen.
 • Het is mogelijk om munten te kopen met een beperkt budget. Als beginner kan je hierdoor zelf bepalen voor hoeveel geld je munten wilt aanschaffen.
 • Betaal lage transactiekosten, waardoor de aanschaf van Bitcoin, Ethereum, Ripple of bijvoorbeeld Shiba Inu zeer goedkoop is.
 • Er is geen verificatie nodig als je een aanschaf doet dit onder de 2500 euro ligt. Als je boven dit bedrag cryptomunten wilt kopen, dan is er wel een verificatieproces nodig bij Bitvavo.

Bitvavo heeft vele voordelen wat je ook op de website terugziet en na het downloaden van de mobiele app ook zeker terug te zien is. Je zult merken dat dit een exchange is wat zeer gebruiksvriendelijk is.

Lees ook: Bitvavo review >>

Kort overzicht van online platform Coinbase

 • Platform dat eenvoudig toegankelijk is voor zowel Nederlandse als Belgische gebruikers.
 • Investeer in de meest populaire cryptomunten. Coinbase beschikt net zoals Bitvavo over een uitgebreid aanbod aan munten.
 • Ook bij Coinbase is het mogelijk om munten te kopen en verkopen door middel van een mobiele app die zeer snel en gebruiksvriendelijk is.
 • Dit online platform hanteert helaas relatief hoge transactiekosten. Hierdoor is de site minder populair, aangezien we zo weinig mogelijk geld willen betalen voor de aanschaf van een bepaalde munt.
 • De klantenservice is in het Engels. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar als we kijken naar Bitvavo dan hanteren ze de Nederlandse taal. Het hoofdkantoor van Coinbase is dan ook gevestigd in Amerika, terwijl dat van Bitvavo in Amsterdam is gesitueerd.
 • Elke aankoop en verkoop van cryptomunten bij Coinbase gaat gepaard met een verificatieproces. Dit is soms wat omslachtig, want als je meerdere munten wilt verhandelen kost dit soms redelijk wat tijd. Aan de andere kant is het beveiligingsproces natuurlijk nooit verkeerd.

Ervaringen van klanten met Bitvavo en Coinbase

Het is natuurlijk ook goed om eens te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers met Bitvavo en Coinbase. Zo krijg je een goed beeld van hoe andere het ervaren en zo voor jezelf te bepalen waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Als je kijkt naar de ervaringen van Bitvavo, dan zie je vooral dat klanten het platform erg gebruiksvriendelijk vinden en heel eenvoudig in gebruik is. Zo is de app ook heel fijn in gebruik en is alles in het Nederlands.

Klantenservice verloopt prima en is uiteraard ook gewoon in het Nederlands. Wel moet gezegd worden dat dit alleen via e-mail mogelijk is. Telefonische ondersteuning is helaas niet mogelijk.

Bij Coinbase zie je een tweedeling qua ervaringen. Zo zijn er op Trustpilot goede, maar ook zeker slechte ervaringen te vinden. Zo is het platform gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik.

Overboekingen maken duren over het algemeen een stuk langer dan bij Bitvavo en zo ook jouw account aanmaken gaat niet altijd even vlekkeloos en er zijn zelfs klanten die beweren dat hun geld verdwenen is. Of dit echt zo is hebben wij zelf niet ervaren, maar wordt wel online door meerdere gebruikers zo ervaren.

Betalen met iDeal is mogelijk en gaat over het algemeen prima, maar wel moet erbij gezegd worden dat het aankopen van cryptomunten een stuk hoger ligt qua kosten dan dat het geval is bij Bitvavo.

Zo zien wij op Trustpilot dat Coinbase een score heeft van 1,6 uit 7.193 reviews en de Nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo een 4,2 uit 13.386 reviews. Daaruit kunnen wij concluderen dat Bitvavo toch wel de voorkeur heeft onder het grote publiek.

bitvavo ervaring klant trustpilot
ervaring klant bitvavo trustpilot
Ervaringen van klanten over Bitvavo op Trustpilot
coinbase ervaring klant trustpilot
ervaring klant coinbase trustpilot
Ervaringen van klanten met Coinbase op Trustpilot

Onze conclusie over de verschillen tussen Bitvavo en Coinbase

In bovenstaande tekst heb je meer kunnen lezen over de verschillen tussen Bitvavo vs Coinbase. Er zijn veel overeenkomsten tussen bij exchanges, maar ook enkele verschillen. Zo zijn de kosten bij Bitvavo een stuk lager in vergelijking met Coinbase.

Dit is vaak een belangrijk punt voor beleggers, want niemand wilt meer geld betalen voor de aanschaf van een munt waar het ergens anders ook goedkoper kan. Er moet gezegd worden dat beide platformen betrouwbaar en erg populair zijn bij crypto beleggers.

In Nederland en Belgie is het mogelijk om Bitvavo en Coinbase te gebruiken. De betalingsmogelijkheden zijn goed en voor Nederlanders is het vaak belangrijk dat je met iDeal kan betalen. Bitvavo heeft net iets meer mogelijkheden om te betalen in vergelijking met Coinbase.

Wat betreft de uitbetaling van je geld is er wel een groot verschil tussen de platformen. Bitvavo betaalt in de regel zeer snel uit, denk aan enkele uren. Bij Coinbase kan het enkele werkdagen duren voordat het geld eenmaal op jouw bankrekening is gestort.

Het gebruik van Bitvavo vs Coinbase wordt vaak ervaren als even prettig. Beide apps en computerplatformen zijn zeer gebruiksvriendelijk en het aanbod qua munten ontloopt elkaar niet veel.

In de desktop omgeving is het bij Bitvavo en Coinbase mogelijk om meer analyse werk te doen voor wat betreft de koersen van munten. Ook kan je dieper ingaan op de koersontwikkeling door diverse analysemogelijkheden te gebruiken.

Als we alle punten met elkaar vergelijken, dan is de conclusie dat er een kleine voorkeur is voor Bitvavo. Dit heeft met name te maken met de kosten voor het kopen en verkopen van cryptomunten, maar ook de tijd die het kost om geld uit te laten betalen.

Coinbase is in alles iets langzamer en zeker in de wereld van cryptomunten is het noodzaak om snel te kunnen handelen. Wat echter wel weer een voordeel van Coinbase is, is dat je gratis geld kan verdienen door bepaalde taken te voldoen op de desktop website.

Het kopen van crypto waar je zelf niet voor hoeft te betalen is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Als je wilt gaan beleggen in cryptomunten, dan is het aan te raden eerst een account aan te maken, voordat je begint met het kopen en verkopen.

Maak een gratis account aan en begin direct met EUR 1000 gratis handelen

Wanneer je net begint met beleggen in cryptocurrency of dat je een overstap wilt maken naar een andere broker/exchange dan is het belangrijk dat je er veilig, snel en tegen lage kosten jouw cryptocurrencies kunt kopen.

Zo ook moet het platform eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn en betalingen doen met iDeal is dan veelal ook wel een pre. Op deze manier bespaart het je ook nog eens een hoop tijd en kosten. Via onderstaande link maak je eenvoudig een gratis account aan bij Bitvavo en profiteer je tijdelijk over EUR 1000 gratis handelen binnen 7 dagen na het aanmaken van jouw account.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wij wensen jou alvast heel veel succes tijdens jouw crypto avontuur en aan het bouwen van een mooi vermogen! Doe wel altijd zelf ook goed onderzoek naar de cryptomunten die jij van plan bent aan te kopen en beleg alleen met geld dat jij ook daadwerkelijk kunt missen.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *