Beleggen In Litecoin? [2024]

Zo Koop Jij Eenvoudig, Veilig En Snel Litecoin!

Gemiddelde leestijd: 35 minuten
investeren in litecoin linker zijkant

Beleggen in cryptomunten is anno 2024 populair. Dat komt door de successen van Bitcoin, maar zeker ook door wat Litecoin voor de markt heeft betekend door de jaren heen. Litecoin is namelijk ook al sinds 2011 op de markt te vinden.

Daardoor is er inmiddels een stabiele basis waarop veel beleggers zich durven te baseren. Het is dan ook opvallend dat lang niet iedereen weet wat Litecoin precies is en waarom dit misschien ook wel een goede optie kan zijn als je geld wilt investeren in cryptvaluta.

Om je daar meer informatie over te geven, hebben we op deze plek een overzicht van alles wat van belang is om te weten.

Wanneer je dit allemaal serieus doorneemt, kan je heel gemakkelijk bepalen of het ook voor jou de moeite waard is om te beleggen in Litecoin.

Zo is het belangrijk om te weten waar deze munt precies voor staat, wat de doelstellingen zijn, maar ook zeker wat de voor- en nadelen zijn en waar je veilig Litecoin kan kopen.

Lees hieronder snel verder!

Disclaimer – Dit is geen beleggingsadvies

Wil je zelf eens kijken wat je kan bereiken met beleggen in Litecoin? Zeker doen, maar houd daarbij wel één ding in het achterhoofd. De informatie die je hier vindt betreft eigen onderzoek en ervaringen. Je kunt dit dus niet gebruiken als beleggingsadvies.

Het is puur informatief om je inzichten te geven in de soort cryptomunt die Litecoin is. Wanneer je echt goed aan de slag wilt gaan, is het slim om goed je eigen onderzoek te doen of eventueel als je dat nodig denkt te hebben een specialist in te schakelen.

Die weet precies wat je moet doen en hoe je dat moet aanpakken. En kan je helpen met je strategie en je spreiding. Of door het volgen van de juiste cursus waarover later meer.

Wat is Litecoin (LTC) – reden van het bestaan

Dat cryptomunten eigenlijk een digitaal betaalmiddel zijn, dat weet iedereen wel. Hoe het verder precies in elkaar steekt, daar moeten veel mensen het antwoord op schuldig blijven. Dat geldt zeker ook voor Litecoin kopen, wat je op een exchange kan terugvinden als LTC. Litecoin wordt beschouwd als een altcoin, wat betekent dat het een alternatief is voor Bitcoin.

Dit is ook precies de reden waarom het in 2011 op de markt is gebracht. Dat werd gedaan door Charlie Lee, een internetpionier die ook lang in dienst was bij Google. De munt is ook echt op de markt gebracht om als decentraal betaalmiddel munteenheid te dienen. Er wordt dan ook gebruikgemaakt van de blockchaintechnologie om alles in goede banen te leiden.

Om Litecoin te kopen is ook het minen van de coin nodig. Het fijne is echter wel dat dit voor deze digitale valuta veel gemakkelijker is gemaakt dan voor de oermunt Bitcoin. Dat gaat gewoon op basis van het RAM geheugen. Er zijn bovendien meer vlakken waarop LTC net wat voordeel heeft ten opzichte van de concurrentie.

De belangrijkste drijfveer achter de lancering van Litecoin was voor Charlie Lee dat het allemaal sneller en goedkoper moest kunnen dan op dat moment het geval was. Het kostte veel tijd en kracht om Bitcoin te minen en dat moest anders kunnen. Daardoor is Litecoin kopen meer geschikt om te gebruiken in het betalingsverkeer.

Dat roept ook de vraag op waarom beleggen in Litecoin dan ook zo interessant is. Volgens sommige specialisten is deze digitale munt immers het zilver van de cryptomunten, waarbij Bitcoin natuurlijk het goud is.

Dit komt bovendien ook doordat privacy bij LTC steeds belangrijker is geworden, zoals dat overal in de wereld aan de orde is. Het is goed om eens enkele zaken door te nemen die je moet kennen wanneer je met deze munt aan de slag gaat.

 • Mimble-Wimble: Als het gaat om de manier waarop Litecoin de gebruikers van de blockchain beschermt, is Mimble-Wimble een belangrijk begrip. Dit is het protocol dat tegenwoordig gebruikt wordt om de privacy te beschermen. Het maakt het netwerk bovendien beter schaalbaar. Opvallend is misschien dat dit protocol eigenlijk bedoeld was voor een andere cryptomunt, maar dat Litecoin er een voorsprong me heeft genomen door het nu al toe te passen op het netwerk.
 • Altcoin: Litecoin wordt soms weleens als de belangrijkste altcoin beschouwd. Het is ook één van de eerste altcoins die ooit op de markt kwam. Het is voor altcoins zo dat ze wel gelijkenissen hebben met de oermunt, maar dat ze ook op veel punten verschillen. De snelheid en de manier van werken zijn twee van die punten waarop LTC van Bitcoin verschilt. Voor de beginnende belegger is het goed om de achtergronden van de verschillende cryptomunten te kennen voor je begint.
 • LTC-token: Het aantal munten van een cryptovaluta dat op de markt komt speelt altijd een belangrijke rol. Voor elke munt is vastgesteld hoeveel het er maximaal kunnen zijn. Dit worden de tokens genoemd. In het geval van Litecoin gaat het om LTC-tokens. Daarvan zijn er 84 miljoen. Dit is minder dan bij de meeste concurrenten het geval is.
 • Fork: Litecoin is ontstaan uit een zogenaamde fork van Bitcoin. Een fork is een term die wordt gebruikt wanneer een cryptomunt gesplitst wordt in twee stromingen die daarna naast elkaar blijven bestaan. Dit komt regelmatig voor. Er zijn verschillende cryptomunten op deze manier op de markt gekomen de laatste jaren.

Zo zie je dus direct al dat er de nodige zaken anders zijn tussen deze cryptomunt en andere cryptocurrency. Het is belangrijk om dus goed te bekijken wat voor jou van waarde is en welke digitale munt daar het best op aansluit.

Wanneer je gaat beleggen in Litecoin, wil je immers wel echt zeker weten dat je ook echt het beste uit je kansen haalt. Neem deze kennis er daarom dus ook in mee.

Totstandkoming van Litecoin – ontwikkeling en doelstellingen

Het is wel belangrijk om te weten wat je nu eigenlijk gaat doen wanneer je gaat beleggen in Litecoin. Het is dan goed om te weten wat de achtergrond van deze digitale valuta is. De munt is ontstaan uit een zogenaamde fork van Bitcoin. Ga je Litecoin kopen, dan betekent dat dus eigenlijk dat je een afsplitsing van Bitcoin koopt.

Charlie Lee, de initiatiefnemer van de fork, deed dit omdat de mening bestond dat het beter kon. Zowel de snelheid als de veiligheid en de kosten moesten allemaal worden verbeterd. De fork vond plaats op 13 oktober 2011. Doordat er een veel grotere plek is gereserveerd voor het werken op RAM-geheugen, is het een stuk beter mogelijk om snel aan de slag te gaan.

De cryptomunt toonde al snel de potentie die het heeft aan de kenners. Daardoor is de waarde hiervan ook al snel toegenomen. Al is Litecoin kopen nog altijd wel iets toegankelijker dan een aantal andere cryptomunten.

Dat maakt beleggen in Litecoin ook wel iets laagdrempeliger voor veel beginnende investeerders. Wel is er veel vertrouwen in de munt. Op sommige plekken wordt deze bijvoorbeeld al officieel erkend als betaalmiddel. Dit maakt het een interessant middel om te bezitten.

Hoe werkt Litecoin? – werking van de blockchain

Litecoin heeft veel overeenkomsten met de moedermunt Bitcoin. Dat is ook niet zo gek omdat het natuurlijk via een fork tot stand is gekomen. Wel is het zo dat door het werken met andere protocollen alles een stuk sneller gaat. Bovendien is met de introductie van Mimble-Wimble de veiligheid en privacy van de gebruikers sterk om hoog gegaan.

Dat er dus wel op blockchaintechnologie wordt gewerkt betekent niet dat het ook allemaal precies hetzelfde gaat als de oermunt. Het is voor de gebruikers allemaal net wat gemakkelijker gemaakt.

Litecoin kan je gewoon kopen als je erin wilt investeren. Om er aan te komen is het echter wel nodig om te minen. Dit is eigenlijk niet heel anders dan bij andere cryptomunten het geval is. Al is het wel zo dat het minen wat gemakkelijker wordt gemaakt. In het geval van Litecoin zal het aantal uiteindelijk op 84 miljoen tokens moeten blijven steken.

Het minen is wel vooral geschikt voor mensen met veel technische kennis die beschikken over computers die voldoende krachtig zijn. Voor gewone investeerders en gebruikers is het werken met een exchange of broker vaak gemakkelijker. Zo kan je heel simpel aan de slag en kan je transacties doen.

Tip! Litecoin koop je gemakkelijk, veilig en snel bij de Nederlandse exchange Bitvavo.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Voordelen van beleggen in Litecoin

Wanneer je wilt gaan beleggen in Litecoin, is het wel belangrijk om een goed oog te hebben in de voordelen van deze cryptomunt. Wanneer je er geld in steekt, wil je wel echt de zekerheid hebben dat het voor jou de beste optie is als investeerder.

Dit is gelukkig niet heel lastig te bepalen, omdat deze munt al langer meegaat. De volgende punten zijn van belang.

1. Litecoin is flink volatiel

Volatiliteit is een belangrijk kenmerk voor een cryptomunt. Wanneer een munt volatiel is, betekent dat dat de koers veel schommelt. Hoge pieken en diepe dalen volgen elkaar op. Dat is voor een belegger met een korte-termijnstrategie juist ook heel interessant.

Wanneer je samen met een broker een goed plan maakt, dan kan je kopen op een moment dat de koers laag staat. Vervolgens houd je de munt heel even vast en kan je verkopen wanneer de koers oploopt. Op die manier beleggen in Litecoin is vrij gebruikelijk op de moderne markt. Daar kan jij ook voordeel uit halen.

2. Litecoin is veel sneller dan de concurrentie

Beleggen in Litecoin wordt door veel investeerders interessant gevonden vanwege de mogelijkheden van de munt. In tegenstelling tot veel andere opties op de markt, heeft het team achter deze coin er alles aan gedaan om de gebruiksvriendelijkheid lekker hoog te houden. Het best is dat terug te zien in de snelheid van afhandelen.

Wanneer je een betaling of een transactie ermee doet, kan je er zeker van zijn dat dit direct wordt verzorgd. Het wordt weleens vergeleken met een snelweg versus een provinciale weg. In dat opzicht kan het dus ook wel heel aantrekkelijk zijn om er als beginnende investeerder mee aan de slag te gaan.

3. Litecoin is vooruitstrevend

Het netwerk van gebruikers en ontwikkelaars dat zich met Litecoin bezighoudt bestaat uit de echte knappe koppen van de wereld. Dat is ook goed te zien aan de manier waarop LTC zich ontwikkelt. Je ziet vaak de nieuwste technieken en innovaties het eerst opduiken bij deze munt.

Dit zijn vaak ook zaken die eigenlijk bedoeld zijn voor de grote broer Bitcoin. Ze worden dan eerst geïmplementeerd op het netwerk van LTC. Beleggen in Litecoin betekent dus ook dat je vooraan zit in de trein en dat je al vroeg inzicht hebt in wat er allemaal op de markt voor cryptocurrency zal gaan gebeuren. Dat gebeurt hier immers vaak het eerst.

4. Litecoin is betrouwbaar

De wereld van de cryptomunten verandert snel. Er komen steeds weer nieuwe coins en toepassingen bij. Maar die verdwijnen vaak ook weer net zo snel. Beleggen in Litecoin is echter juist een stuk veiliger. Het is namelijk niet voor niets dat LTC al sinds oktober 2011 op de markt is en nog altijd tot de grote spelers wordt gerekend.

Doordat er zoveel aandacht aan wordt besteed door het team is het veilig en wordt het alleen maar steeds beter. Die mate van betrouwbaarheid is natuurlijk belangrijk. Je kan dan met een gerust hart Litecoin kopen en proberen voor je kansen te gaan. Dat er een wat langere geschiedenis is, maakt het ook wat interessanter voor beleggers.

5. Litecoin is gemakkelijk te verhandelen

Litecoin is er met het P2P-netwerk waarop het werkt op gericht om snel verhandeld te worden. Dit is eigenlijk bedoeld om snelle betalingen te doen, zoals je bijvoorbeeld pint of met cashgeld betaalt. Dat is echter niet het enige voordeel hiervan. Het is daardoor immers ook een stuk gemakkelijker om de cryptomunt te verhandelen.

Wanneer je aan de slag gaat met beleggen, dan is het handig wanneer je met regelmaat kan kopen en verkopen wanneer dat voor jou geschikt is. Daar is Litecoin vaak net wat gemakkelijker voor dan de andere soorten valuta die op deze markt te vinden zijn.

Nadelen van beleggen in Litecoin

Beleggen in Litecoin is populair omdat de voordelen wel heel sterk zijn. Daardoor bestaat het gevaar dat je niet kijkt naar de minpunten van de cryptomunt. Toch is het ook zo dat LTC de nodige nadelen met zich meebrengt.

Het is belangrijk om daar ook goed naar te kijken. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je echt de juiste keuze maakt. De volgende punten wegen dan mee:

1. Litecoin vergt stalen zenuwen

Bij de voordelen werd vermeld dat Litecoin kopen interessant is vanwege de volatiliteit. Dit kan echter ook een nadeel zijn. Vooral voor de onervaren investeerder. Je kan de koers op sommige momenten zomaar helemaal zien instorten. Daardoor lijkt het alsof al je geld verdampt.

Dat de koers weer net zo snel kan opkrabbelen, maakt het interessant. Als je hier echter de zenuwen niet voor hebt, dan kan je wel heel veel geld verliezen doordat je impulsief gaat handelen. Je verkoopt bijvoorbeeld veel te snel. Als je een wat stabielere investering zoekt, is LTC niet wat je moet hebben.

2. Litecoin trekt andere soorten beleggers

Door de manier waarop LTC in elkaar zet, trekt het veel speculanten die beleggen in Litecoin. Dit heeft zo zijn invloed op de markt. Wanneer je iemand bent die gewoon thuis aan de keukentafel plezier wil hebben met het handelen in cryptomunten en daar iets aan hoopt over te houden, dan helpt het niet wanneer je in een snelle markt van slimme speculanten terechtkomt.

Litecoin kopen is voor veel mensen daarom vooral interessant om het als betaalmiddel te gebruiken en iets minder als methode om geld eraan over te houden.

3. Litecoin verandert vaak en soms niet ten goede

Litecoin is vaak ook een soort proeftuin voor protocollen en technieken. Die worden dan later toegepast op andere netwerken, zoals bijvoorbeeld die van Bitcoin. Dat is wel heel aantrekkelijk voor de echte liefhebber die vooraan staat als het om innovatie gaat. Het kan echter soms ook niet helemaal lekker uitpakken.

Niet alles werkt immers even goed. In dat geval zie je vaak ook de koers wat terugvallen. Dat maakt jou als belegger natuurlijk niet blij. Het liefst zou je daar wat meer stabiliteit in zien als dat zou kunnen. Daarom is het altijd weer opletten bij veranderingen die worden doorgevoerd door de kenners.

4. Litecoin heeft een wat vreemde leiding

Charlie Lee wordt als oud-medewerker van Google en initiatiefnemer van Litecoin als een slimme geest in de huidige tijd gezien. Tegelijkertijd heeft Lee ook nukken.

Op sociale media verspreidt Lee nog weleens berichten over de munt die niet altijd even goed zijn voor de koers en het vertrouwen. Dit hoort natuurlijk eigenlijk niet te kunnen in de wereld van het beleggen. Dat wordt dan ook als een groot nadeel gezien door veel investeerders.

Hoe zelf beleggen in Litecoin – stappenplan voor beginners

Het is goed mogelijk dat je enthousiast bent geraakt over beleggen in Litecoin nadat je de voorgaande informatie hebt gelezen. Het is dan natuurlijk wel ook belangrijk dat je weet hoe je dit moet aanpakken.

Daardoor maak je het makkelijker, maar zorg je ook dat je kansen een stuk groter worden. Dit is als je net begint natuurlijk wel een fijn idee. Je vindt op deze plek daarom een stappenplan wat je kan volgen om het voor jezelf wat simpeler te maken.

Stap #1: Een goede exchange uitzoeken

Het handelen in alle cryptomunten begint eigenlijk altijd op dezelfde manier. Dat kan je het beste doen door een goede exchange uit te zoeken waar je je bij aansluit. Ook als het gaat om Litecoin kopen is dit de slimste zet.

Als beginner is het altijd handig om begeleiding te krijgen. Die hulp kan je dan ook het best krijgen van iemand met kennis van zaken. De exchange kan je zien als de effectenbeurs voor cryptocurrency.

Door daar dus een account te openen, weet je dat je op de goede plek bent. Het inschrijven is alleen voor 18 jaar en ouder en je moet jezelf wel identificeren. Dus jouw paspoort of ID kaart graag bij de hand houden. Daarna kan je echter lekker aan de slag ermee.

Een veilige exchange waar je eenvoudig en goedkoop jouw cryptomunten aankoopt is Bitvavo. Dit is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Je kan hier makkelijk met iDeal betalen en over jouw eerste EUR 1000 handelen betaal je momenteel geen handelskosten.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Stap #2: Litecoin selecteren en de koop afronden

Voor je je inschreef bij de exchange van je keuze wist je al dat je ging beleggen in Litecoin. Dat maakt de vervolgstap dus ook direct een stuk gemakkelijker. Na je je account hebt aangemaakt en je door de keuring bent gekomen, kan je dan direct op zoek gaan naar de plek waar je Litecoin kan kopen.

Je geeft aan hoeveel je wilt hebben en zorgt dat de betaling wordt afgerond. Je bent vanaf dat moment direct de trotse bezitter van een hoeveelheid van de cryptomunt. De aankoop is vaak heel simpel en wijst zich vanzelf. Met enkele muisklikken ben je al zover dat het geregeld is. Kijk wel alles nog een laatste keer goed na voordat je voor de eerste keer gaat kopen, om verrassingen te voorkomen.

Stap #3: Koop een Litecoin wallet

Cryptomunten hebben allerlei voordelen, niet alleen als belegging. Daardoor zijn ze dus ook heel gewild en zijn er ook kwaadwillende cybercriminelen die erop af komen. Daar moet je dus wel op beducht zijn. Je kan ze niet open en bloot op je account bij de exchange laten staan, want als de hackers er binnen komen, ben jij alles kwijt.

In plaats daarvan heb je een crypto wallet nodig. Let ook op wat voor wallet je nodig hebt, want deze moet geschikt zijn om Litecoin op te slaan. Het beste is het vaak om voor een externe hardware wallet te kiezen. Die is het meest veilig in gebruik. Zo kan je zonder zorgen even op je investering blijven zitten tot je gaat verdienen.

Stap #4: Volg het nieuws

Litecoin kopen is natuurlijk niet anders dan elke andere belegging die je doet. Het is namelijk afhankelijk van het nieuws en de ontwikkelingen hoe de koers het doet. In dat opzicht is het dus ook wel heel slim om goed bovenop het nieuws te zitten. Er zijn voldoende nieuwsbronnen die je kan volgen waar voortdurend alle ontwikkelingen worden verslagen.

Zo kan je dus ook precies zien wat je op elk moment moet doen. Misschien is het slim om te kopen, of is het juist tijd om te verkopen. Zorg dus dat je precies weet wat op elk moment het best is om te doen. Zo ook kan je jezelf verdiepen in het team achter de munt om voor jezelf duidelijk te krijgen waar jij het meeste vertrouwen in hebt.

Tips voor het beleggen in Litecoin

Met het stappenplan kan je een goede basis leggen als je gaat beleggen in Litecoin. Natuurlijk kan het best spannend zijn wanneer je net gaat beginnen. Zelfs wanneer je een plan hebt. Wanneer je nog niet eerder met beleggen en investeren bezig bent geweest, is het daarom ook goed om andere zaken in de gaten te houden.

Op die manier heb je een kader waarbinnen je je kan bewegen. Wij helpen je daar graag bij en bieden je daarom tips waar je je aan kunt optrekken. Zo wordt het beleggen leuker.

Tip #1: Begin voorzichtig als belegger

Je hebt hier veel goede dingen over Litecoin gehoord. Bijvoorbeeld dat het stabiel en veilig is. Dat betekent echter niet dat je alle beleggersrisico’s daarmee direct ook volledig kan vergeten. Er kan van alles gebeuren, zeker in een markt waar zoveel concurrentie heerst.

Dat betekent dus dat het zeker in het begin aan te raden is om voorzichtig te zijn. Begin niet met te grote bedragen en al helemaal niet met geld dat je eigenlijk nodig hebt voor andere zaken. Zet alleen datgene in wat je gemakkelijk kan missen en waar je op een ontspannen en veilige manier mee kan handelen. Zo kan je de markt ook op een goede manier leren kennen.

Tip #2: Werk niet zonder een goede strategie

Investeren kan je niet zomaar op gevoel doen. Dat geldt zeker wanneer je met een volatiele belegging als deze te maken hebt. Beleggen in Litecoin moet je daarom alleen maar doen wanneer je daar ook een goede strategie bij hebt. Wil je snel kopen en verkopen door te speculeren op koerswisselingen?

Of wil je juist op de lange termijn iets aan je inzet overhouden? De manier waarop je dit aanpakt kan je het best met een specialist van de exchange bespreken of jezelf goed inlezen. Je neemt een broker in de arm die weet hoe je alle kanten van de zaak moet bekijken. Op die manier kan je het veel veiliger doen en is het ook nog eens leuker om te zien hoe het allemaal uitkomt. Dit is dus een belangrijke stap.

Tip #3: Houd nieuwtjes over Litecoin bij

Er gebeurt van alles rond de munt. Het is bekend dat LTC vooral gekenmerkt wordt door het implementeren van nieuwe technieken en innovaties. Ook is bekend dat grote man achter de cryptomunt Charlie Lee nogal vaak van zich laat horen. Daardoor gebeurt er dus altijd van alles rond de munt.

Ga je Litecoin kopen? Wees dan ook bereid om altijd aandacht te hebben voor de nieuwtjes en ontwikkelingen rond deze cryptovaluta. Juist ook omdat je er dan zeker van kan zijn dat je weet wat je moet doen met betrekking tot de strategie die je gekozen hebt. Je kunt dit natuurlijk niet uitsluitend aan experts overlaten. Hier heb je zelf ook een belangrijke verantwoordelijkheid in.

Tip #4: Spreid het risico als belegger

Tot slot is het slim om ook even te kijken naar de manier waarop je jezelf een klein beetje kan indekken. Doordat beleggen in Litecoin vaak vooral wordt gezien als een optie voor speculanten door de volatiliteit, is het belangrijk om een stok achter de deur te hebben.

Dat betekent dus dat je er goed aan doet om niet al het geld dat je hebt om te beleggen alleen maar op Litecoin te zetten. Je doet er goed aan om je risico te spreiden en er ook een andere cryptomunt naast te hebben die misschien net stabieler in de koers is. Zo kan je wisselingen net wat gemakkelijker opvangen. En nogmaals lees je goed in om de juiste keuze voor jezelf te kunnen maken.

Conclusie –Litecoin is stabiel maar wel verrassend

Litecoin is misschien wel de meest lastige cryptomunt om te vatten in een conclusie. Het is de cryptomunt die na Bitcoin misschien wel het meest heeft getoond stabiel te zijn omdat het al sinds 2011 op de markt is. Aan de andere kant is het ook van de digitale munten met de grootste schommelingen in de koersen doordat er zoveel gebeurt.

Het is dus een cryptomunt waarin je stabiel kunt investeren omdat je niet bang hoeft te zijn dat deze snel zal verdwijnen. Aan de andere kant blijft het je verrassen omdat de koersen flink kunnen pieken maar ook extreem hard kunnen dalen. Om het meeste uit je kansen te halen, is het slim om dit aan te pakken op de manier die hier beschreven is!

Waar kan ik het beste Litecoin (LTC) kopen?

Litecoin kan je kopen bij Bitvavo. Dit is de grootste en goedkoopste exchange van Nederland, waar je gemakkelijk, veilig en snel jouw cryptocurrency koopt. Hieronder nog een aantal redenen waarom wij dit zo’n prettige broker vinden en hier graag beleggen.

 • Veilig en snel jouw cryptomunten kopen.

 • Ze hebben een erg eenvoudig en overzichtelijk platform.

 • Je kan makkelijk met iDeal betalen.

 • Goedkoopste en grootste exchange van Nederland.

 • Een handige gratis app om te handelen waar je ook ter wereld bent.

 • Een Nederlandse klantenservice die je snel van dienst is.

 • Over jouw eerste EUR 1000 handelen betaal je geen handelskosten.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Leren hoe ook jij geld kan verdienen met cryptocurrency?

Als je net start met het beleggen in cryptocurrency kan het allemaal nog wel een beetje overweldigend zijn en komen er aardig wat dingen op je af waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Ook is het nog best lastig waar je nu precies moet beginnen en welke informatie online betrouwbaar is. Want de een belooft je vaak nog meer dan de ander, maar hebben veelal zelf het pad nog nooit bewandelt.

En ook heb je te maken met risico’s die bij het beleggen horen en dat is in de crypto wereld zeker niet anders. Deze markt heeft namelijk een hoge volatiliteit en is zeer grillig. De koersen kennen dan ook vele ups en downs. Dit heeft ook zeker zijn voordelen, want daardoor kan je in een korte tijd veel geld verdienen maar ook zeker verliezen.

Doe daarom altijd goed je eigen onderzoek voordat je begint met het investeren in cryptomunten. Zoek goed uit wat de munt precies inhoudt en het team dat erachter schuilt. Volg ook altijd hun roadmap voor het bepaalde jaar. Dit geeft je altijd meer zekerheid, dan zomaar jouw geld ergens in stoppen.

Wil je hier nu serieus mee aan de slag gaan dan kunnen wij jou aanraden om eens te kijken naar de Money Mastery cursus van AllesOverCrypto. In deze crypto cursus voor beginners gaan zij het jou van A tot Z leren.

Regelmatig wordt er door AllesOverCrypto ook een gratis exclusieve Bitcoin training gegeven waarin je onder andere de volgende dingen leert:

 • Welke strategie je kunt toepassen om geld te verdienen met cryptocurrency.
 • De basis van crypto.
 • Op welke wijze jij zelf de beste cryptomunten (parels) weet te vinden.
 • Welke cryptomunt veel potentie heeft.
 • Hoe jij jouw cryptomunten veilig kunt opslaan.
 • Het aankopen van jouw eerste crypto valuta voor EUR 1.

Alvast heel veel succes met jouw crypto beleggingen! En graag geven wij jou ook nog mee om te proberen hier voor jezelf wat spreiding in aan te brengen door niet al jouw geld alleen in crypto te stoppen, maar bijvoorbeeld ook wat in aandelen, goud of vastgoed. Zo beperk je jouw risico’s enigszins.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *