Geld Verdienen Met Crypto? – Complete Uitleg Voor Beginners! [2023]

Zo Kan Ook Jij Succesvol Gaan Leren Investeren In Crypto!

Gemiddelde leestijd: 73 minuten
rijk worden met cryptocurrency linker zijkant

Wil je ook geld verdienen met crypto? Wanneer je de succesverhalen om je heen hoort, dan kan je het gevoel hebben dat je zelf iets misloopt (FOMO). Jonge mensen die veel geld verdienen door slim te handelen in cryptomunten.

Ook de berichten over de altijd stijgende koers van bijvoorbeeld Bitcoin maakt jou alleen maar meer nieuwsgierig. Daar wil je natuurlijk zelf ook wel een graantje van mee pikken.

Aan de andere kant is het waarschijnlijk ook zo dat je nog niet zoveel van crypto af weet. Dan is het fijn om een handleiding te hebben zodat je weet wat je moet doen.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om meer inzicht in de verschillende soorten munten te krijgen. Natuurlijk heb je veel over Bitcoin gehoord. Dat neemt niet weg dat er nog heel veel andere soorten munten zijn.

Geld verdienen met crypto is dus niet alleen maar mogelijk met Bitcoin. Het is interessant om te zien hoe je in verschillende soorten munten kan investeren en hoe alles werkt.

Zo kan je ook al snel overeenkomsten en verschillen ontdekken met andere soorten investeringen en beleggingen, zoals bijvoorbeeld aandelen. Wat ook interessant is om te weten is dat je met de crypto’s veel meer kan dan alleen maar investeren.

Geld verdienen met crypto klinkt interessant, maar bedenk je wel dat het ook verkeerd kan aflopen. Sommige mensen stappen er blind in omdat ze horen over de hype. Ze weten er echter heel weinig van af. Dit leidt er dan soms toe dat er dus onnodig geld verloren wordt.

Om dus zeker te zijn dat dit jou niet overkomt, is het goed om je eerst even te verdiepen in hoe je moet investeren en wat je er dan aan kan verdienen. Op die manier moet het ook voor jou goed kunnen komen en kan je uiteindelijk een leuk bedrag overhouden aan het handelen in cryptomunten.

Lees hieronder snel verder voor onze complete uitleg!

Profiteer van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

Wat zijn Cryptocurrencies eigenlijk?

Er zijn mensen die al succes hebben gehad met geld verdienen met crypto. Er zijn echter ook nog heel veel mensen die geen idee hebben wat cryptocurrencies zijn. Het is dus zeker ook goed om bij het begin te beginnen en eerst eens te bekijken wat dit precies voor munten zijn.

Zo snap je ook het vervolg van deze handleiding een stuk beter. Veel mensen denken dat Bitcoin en cryptocurrency synoniem zijn aan elkaar. Dit is niet helemaal waar. Bitcoin is wel crypto, maar niet elke crypto is Bitcoin. Crypto is namelijk een verzamelnaam voor digitale online munteenheden.

Er is een groot verschil met gewone munteenheden. In de eerste plaats heb je geen munten en briefjes in handen, maar verloopt alles digitaal. Dit gebeurt met behulp van de zogenaamde blockchaintechnologie.

Zo worden gegevens over transacties in een soort digitaal grootboek opgeslagen en zijn dus geen banken en andere derde partijen nodig bij transacties.

Geld verdienen met crypto gebeurt bijvoorbeeld door de digitale munten die je in handen hebt voor een hogere prijs dan je aankoop prijs aan een geïnteresseerde partij te verkopen. Omdat er van elke cryptomunt een grens zit aan het aantal op de markt, kan de prijs stijgen door hogere vraag.

Geld verdienen met crypto is volgens velen ook veiliger. Dat komt omdat blockchain niet centraal geregeld wordt, maar in een netwerk. Dit maakt het lastiger om bijvoorbeeld DDos-aanvallen en dergelijke uit te voeren. Zo staan je investeringen dus veiliger opgeslagen. Dit maakt het ook voor beleggers een stuk veiliger.

Dit komt onder andere doordat beleggers op die manier niet bang hoeven te zijn voor allerlei bedreigingen van buitenaf. Dat maakt ook de vraag weer hoger en kan de prijs laten stijgen. Al blijven er natuurlijk wel altijd risico’s bestaan, zelfs wanneer het om crypto gaat.

Bitcoin en Altcoins, een uitleg

Geld verdienen met crypto kan op vele manieren. In de eerste plaats is het zo dat er niet maar één soort cryptomunt is. De bekendste is natuurlijk Bitcoin, maar er zijn ook talloze andere coins op de markt gekomen. Deze altcoins zijn ook de moeite waard om te ontdekken.

Altcoin is een samenvoeging van alternative en coin. Het zijn dus alternatieven voor de bekende Bitcoin. Omdat Bitcoin behoorlijk duur is geworden, zijn er veel mensen die ook zijn gaan kijken naar de mogelijkheden om in andere cryptovaluta’s te investeren en zo te gaan verdienen.

Er komen ook steeds meer altcoins op de markt. Op dit moment loopt het aantal al naar de 5.000 verschillende soorten. Dit lijkt misschien overbodig, maar het maakt de kans op geld verdienen met crypto juist wat groter.

Het is namelijk niet voor niets zo dat deze soorten altcoins worden genoemd. Ze zijn namelijk allemaal net even anders. Het gaat dan bijvoorbeeld om de manier waarop ze gebruikmaken van de blockchain.

Of er zijn andere verschillen ten opzichte van Bitcoin. Dit onderscheidende karakter is wat een coin kan maken of breken. Het is dus belangrijk om hier goed op te letten.

Het is wel belangrijk om te weten op welke manier geld verdienen met crypto mogelijk is. Je kan een grote slag proberen te slaan. Naast Bitcoin zijn er namelijk nog enkele cryptocurrencies die best wel wat waard zijn, denk aan Ethereum.

Aan de andere kant kan je juist ook veel van een munt kopen die heel laag in waarde staat en dan een goede slag slaan door een hele kleine stijging.

Er zijn veel coins die je al voor een paar cent kan krijgen omdat ze eigenlijk niet zo’n grote aanhang hebben. Door hier slim in te zijn, kan je dan misschien toch wel goed eraan verdienen.

Er zijn vele soorten. Sommige crypto’s zijn ook afgeleid van andere soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende varianten van Bitcoin. Andere bekende soorten zijn bijvoorbeeld Ethereum, Solana, Cardano, Tron, Dogecoin en Litecoin.

Het is altijd belangrijk om je goed te verdiepen in elke soort. Alleen op die manier kan je zien of je kans hebt om er wat aan te verdienen. Laat je hier ook goed over voorlichten door echte kenners.

Vraag daarbij niet alleen naar de prijs. Vraag ook naar wat je allemaal met de munt kan. Juist ook omdat dit ook een deel van de waarde bepaalt.

Hoe werkt Cryptocurrency?

Geld verdienen met crypto lukt je alleen maar wanneer je goed weet wat je aan het doen bent. Daarom is het ook belangrijk om eerst te bekijken hoe je werkt met cryptocurrency. Het gaat om digitale munteenheden die op blockchaintechnologie zijn gebaseerd.

Dat betekent dat het eigenlijk stukjes code zijn die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. De blockchain bestaat uit blokken waar gegevens op staan die samen in een netwerk zitten.

Daardoor is er dus geen centraal distributiepunt. Dit is natuurlijk een groot verschil met chartaal geld, wat wel door bijvoorbeeld banken wordt gedistribueerd.

Het voordeel van de blockchain is dat het lastig te hacken is. Dit is anders dan een bank met een digitaal systeem, waar gewoon de server binnen te dringen is. Problemen bij banken kunnen tot grote problemen bij klanten leiden.

Bij cryptocurrencies op blockchaintechnologie is dit niet mogelijk. Of in ieder geval minder goed. Wel moet je jouw munten digitaal opslaan op een wallet zodat ze niet vrij te verkrijgen zijn.

Je kunt met de coins gewoon transacties doen. Je kan er dus bijvoorbeeld voor producten en diensten mee betalen, mits de andere partij ze accepteert. Daarnaast kan je er dus mee speculeren.

Geld verdienen met crypto gaat door ze te verkopen. Wanneer je jouw cryptomunten van de hand doet, dan wordt er dus een transactie op de blockchain bijgeschreven. Jouw munten gaan dan naar de ontvanger en jij krijgt daar dan geld voor, in een bedrag dat gelijkstaat aan de waarde van de coin op dat moment.

Het handelen gebeurt bijvoorbeeld op een exchange. Dit zijn platforms die specifiek ingericht zijn voor de handel in cryptomunten. Je kunt daar vaak honderden of duizenden verschillende coins vinden waar je in kan handelen. Een account aanmaken bij zo’n platform is vaak gratis.

Wat kan je met Crypto?

Geld verdienen met crypto kan op meerdere manieren. Daarnaast kan je er ook gewoon mee betalen als je dat wilt. Het is dus belangrijk om dat als eerste even goed voor ogen te hebben. In principe is cryptogeld gewoon geld.

Als het geaccepteerd wordt bij een handelaar, winkel of andere gelegenheid, dan kan je het dus gewoon gebruiken om af te rekenen. In de meeste gevallen wordt het echter gebruikt om geld mee te verdienen. Dat kan op meerdere manieren. Die zullen we allemaal bespreken. Zo heb je het beste beeld van de verschillende mogelijkheden.

Kopen en verkopen

De bekendste manier om geld te verdienen met crypto is door erin te handelen. Dit heeft vooral een vlucht genomen door de successen die beleggers met Bitcoin hebben geboekt in de afgelopen jaren. De munt werd tienduizenden euro’s waard en mensen die er jaren geleden al vroeg in stapten waren ineens rijk.

Het handelen gaat eigenlijk heel simpel. Je koopt een cryptomunt voor een bepaald bedrag. Op een later moment, als deze meer waard is, verkoop je deze dan weer. Op die manier verdien je er dan dus geld aan. Dit is een manier van investeren die je wel kent van andere beleggingsobjecten.

Het belangrijkste bij het kopen en verkopen is dat je goede kennis van de markt hebt. Voor jou is alleen maar van belang dat een munt een stijging in waarde zal doormaken nadat je deze gekocht hebt. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je niet alleen de koers, maar ook het nieuws rondom de munten goed in de gaten moet houden.

Wanneer bijvoorbeeld een grote partij de munt gaat accepteren als betaalmiddel, of meer van dit soort nieuwtjes. Dit kan namelijk voor jou van grote waarde zijn. Dit is vaak een goed moment om te verkopen en te verdienen.

Handelen in de munten om geld te verdienen met crypto kan je in principe op eigen houtje doen. Toch kan dit best gevaarlijk zijn. Het is daarom beter om het gewoon via een online platform zoals een exchange te doen. Daar kan je in een veilige omgeving kopen en verkopen.

Een account aanmaken is vaak gratis. Wel krijg je te maken met handelskosten. Het platform pakt een klein percentage van de verkoopbedragen. Er zijn Nederlandse platformen, maar ook grote buitenlandse spelers waar je zou kunnen inschrijven. Het is slim om je hierin te verdiepen.

Lees ook: Wanneer moet je cryptocurrency kopen en verkopen? >>

Verdienen door HODL

Geld verdienen met crypto kan ook door HODL toe te passen. Dit staat voor Hold On Dear Life. Het is eigenlijk een andere manier om naar kopen en verkopen te kijken. Je kiest dan niet voor een munt die op korte termijn kan steken. Je kijkt juist naar de lange termijn van de verschillende cryptocurrencies.

Wanneer jij het idee hebt dat een bepaalde coin flink in waarde kan stijgen, dan kan dat dus een aantrekkelijke optie voor jou zijn. Wanneer je lange tijd kan wachten tot het juiste moment, dan kan je dus wel heel goed verdienen aan de coins.

Dit lijkt natuurlijk heel erg op geld verdienen met crypto door handelen of trading. Het is alleen zo dat je minder inspeelt op het nieuws. Je kijkt juist naar de toekomst en gokt meer op een gelijkmatige organische groei van een munt.

Er zijn succesverhalen te noemen als het om deze strategie gaat. Zo zijn bijvoorbeeld investeerders die op Ethereum durfden in te zetten toen deze nog maar enkele centen waard was inmiddels in het bezit van cryptomunten die meer dan 3.000 dollar waard zijn op het moment van schrijven. Lang genoeg kunnen wachten met een munt waarin je gelooft kan dus lonen.

Staking toepassen

Staking is een wat lastigere manier van geld verdienen met crypto. Je verdient dan namelijk niet door te verkopen, maar juist door te houden. Wanneer je als investeerder je munt vasthoudt, dan kan je daar een beloning voor krijgen in de vorm van meer crypto, waardoor je dus meer waarde in handen krijgt.

Het vasthouden van de munten is goed voor de blockchain waarop een bepaalde coin is gebaseerd. Die is dan namelijk beter te beschermen. Eigenlijk is staking dus wat rente is voor een spaarrekening bij de bank. Door je munten te laten staan krijg je een kleine vergoeding als dank.

Deze passieve manier van geld verdienen kan je op een stabiele wijze iets opleveren. Het is alleen zo dat je dus geduld moet hebben. Ook is het geen methode waar je een grote slag mee kan slaan zoals dat met trading en HODL wel zou kunnen als het geluk en de kennis aan jouw zijde zijn.

Dat neemt niet weg dat je wel een garantie hebt op een bepaalde waarde als je gewoon alles vasthoudt en doet wat gevraagd wordt voor de blockchain. Deze methode heeft te maken met het zogenaamde Proof-of-Stake-systeem. Dit is een te technisch verhaal om hier uit te leggen, maar het werkt anders dan het Proof-of-Work-systeem. Onthoud dat.

Staking hoeft niet lastig te zijn als geld wilt verdienen met crypto. Iedereen kan het. Je kan het bijvoorbeeld op verschillende platforms gewoon als optie aanvinken.

Het ligt er alleen aan of de cryptocurrency die je in bezit hebt wel geschikt is voor staking. Dit kan bijvoorbeeld met Bitcoin, Cardano, Ethereum, Tron, NEO, Bitcoin Cash en een heleboel munten die wat minder bekend zijn.

Wanneer je dit dus even uitzoekt, dan kan je al snel de opties vinden die je helpen om op een passieve manier goed te verdienen. Wanneer je het geduld en de mogelijkheden hebt, dan is staking inschakelen altijd een goed idee.

Lees ook: Wat is crypto staking? >>

Gebruikmaken van Masternodes

De meeste mensen zullen voor Trading, HODL of staking kiezen als het om geld verdienen met crypto gaat. Dat neemt niet weg dat je ook nog andere methodes hebt, zoals bijvoorbeeld masternodes. Dit is vooral geschikt voor beleggers die al wat meer ervaring in dit wereldje hebben.

De masternode heeft met je wallet te maken, waarin je online je cryptocurrencies veilig bewaart. Dit is eigenlijk gewoon een cloud waarin voortdurend beveiligingsprocessen gaande zijn. Zo wordt gezorgd dat alles veilig blijft. Voor die processen zelf zijn echter ook crypto’s nodig. Daar ligt dus ook een kans voor de belegger.

Wie investeert in masternodes, kiest er dus eigenlijk voor om de cloud optimaal te laten werken. Er zijn verschillende cryptomunten waarmee die mogelijk is. De bekendste daarvan is waarschijnlijk Dash.

Het is belangrijk om te weten dat je niet met kleine bedragen kan werken als je aan de slag gaat met masternodes. Het gaat dan al snel om duizenden cryptomunten.

Die zijn namelijk nodig om de processen in gang te zetten en aan de gang te houden. Daarom is het juist ook voor de meer ervaren beleggers die ook wat meer ruimte in hun portemonnee hebben.

Aan de slag met mining

Een ander fenomeen rondom cryptomunten is mining. Dit is ook een goede manier om geld te verdienen met crypto. Je gaat dan een computer inzetten om een soort digitale puzzels op te lossen. Wanneer dit lukt, komen er nieuwe munten in omloop op de blockchain.

Dit proces wordt minen genoemd. De munten die nieuw op de markt komen doordat jij het minen toepast, komen ook in jouw handen. Het is een manier die al heel lang wordt toegepast. Dat betekent dus dat je er wel succes mee kan hebben. Er is alleen wel een keerzijde aan deze techniek.

De keerzijde van mining is namelijk dat er ook kosten aan verbonden zijn. Denk alleen al aan de kosten voor energie. Die zijn natuurlijk ook wel heel hoog tegenwoordig. Het kan voor sommige crypto’s zelfs zo zijn dat de waarde dermate laag is, dat je dus uiteindelijk meer kwijt bent aan het minen, dan dat de munten je opleveren op het moment dat je ermee gaat handelen.

Wanneer je dus denkt dat minen iets voor jou is, dan is het wel belangrijk om eerst te kijken voor welke cryptomunt je dan moet gaan om er wel een succesvol verdienmodel aan te hebben.

crypto mining
Crypto mining

Verdienen dankzij NFT’s

Tot slot is er nog een kleine zijstap te maken als het om geld verdienen met crypto gaat. Het gaat dan om NFT’s, of Non Fungible Tokens. Dit zijn eigenlijk geen cryptomunten, maar wel certificaten die gebaseerd zijn op de blockchaintechnologie.

Daardoor kan je hier dus ook geld aan verdienen door erin te handelen. Het zijn blokjes van de blockchain die gekoppeld zijn aan een digitaal bestand. Dit kan van alles zijn, van een afbeelding of video tot zelfs een tweet of post. Het is dus geen digitaal betaalmiddel, zoals Bitcoin dat wel is.

Er zijn op technisch gebied nog meer verschillen tussen crypto en NFT’s. Dat neemt niet weg dat je wel op dezelfde manier geld kan verdienen met crypto en NFT’s. het gaat namelijk om de waarde van de blokken.

Vaak is het zo dat je de NFT’s moet kopen met behulp van crypto’s. Je moet dus eerst je gewone valuta omzetten in crypto’s en daarna een NFT kopen. Wanneer deze in waarde is gestegen verkoop je deze weer en krijg je crypto’s terug.

Die kan je dan weer verhandelen en het geld uiteindelijk in je zak steken. Doordat de waarde flink snel kan stijgen, wordt het al snel mogelijk om er een leuk bedrag aan over te houden.

Lees ook: Geld verdienen met nft’s >>

Wat geeft een Cryptocurrency waarde?

Geld verdienen met crypto heeft vooral te maken met de schaarste op de markt. Het spel van vraag en aanbod is natuurlijk altijd belangrijk bij beleggingen en dat is voor cryptomunten niet anders. Om Bitcoin als voorbeeld te noemen, is het bijvoorbeeld zo dat er uiteindelijk maximaal 21 miljoen van op de markt zullen zijn.

Zo ver is het bovendien nog niet. Er zijn er nog veel minder. De hoeveelheid zit opgesloten in de code, dus het zullen er nooit meer dan 21 miljoen worden. Omdat er meer mensen zijn die Bitcoin willen hebben, stijgt de prijs dus.

Dat de vraag stijgt heeft natuurlijk op zich niet met de schaarste te maken. Dat komt juist door wat Bitcoin en andere altcoins vertegenwoordigen. Je kunt er immers op een veilige manier je geld mee bewaren.

Het is niet gevoelig voor inflatie en het is moeilijker te stelen. Daardoor zien dus heel veel mensen de voordelen en willen ze er graag ook gebruik van maken.

Wanneer je dit afzet tegen het maximum van 21 miljoen stuks, dan snap je waarom de vraag zo kan oplopen. Omdat de koers stijgt, raken dan juist weer nog meer mensen geïnteresseerd, wat voor een cirkel omhoog zorgt.

Geld verdienen met crypto betekent echter ook dat je goed moet inschatten wat de beste optie voor jou is. Het is niet voor elke munt zo dat deze tot recordhoogten stijgt zoals met sommige cryptocurrencies wel is gebeurd. Dit heeft onder andere te maken met het geloof dat mensen in een bepaalde munt hebben.

Als er een hype ontstaat, dan kan dat dus gunstige gevolgen hebben. Het is echter vaak op voorhand lastig te voorspellen waar de volgende hype vandaan komt. Dit komt omdat er geruchten ontstaan over zaken, of gewoon doordat mensen nu eenmaal leiders volgen.

De geschiedenis van Crypto

Geld verdienen met crypto is de laatste jaren pas echt grootschalig in de belangstelling gekomen. De geschiedenis van de digitale online munten begint echter al veel eerder. Al in de jaren tachtig van de twintigste eeuw bestond het idee om met valuta dat niet te traceren was en waarvoor geen centrale banken nodig waren te werken.

In 1995 werd een eerste poging gedaan met een coin die Digicash werd genoemd. In 1998 kwam bijvoorbeeld Bit Gold, wat wordt gezien als de voorloper van Bitcoin. Dit was de eerste munt die door middel van mining op de markt kwam.

Een probleem dat in die tijd nog bestond, was dat transacties konden worden gekopieerd en geplakt. Waardoor er dus toch centrale banken nodig zouden blijven om alles in goede banen te leiden. Het zou nog tien jaar duren voordat iemand die het pseudoniem Satoshi Nakamoto gebruikte met een oplossing voor dit probleem komen.

Dit was de introductie van Bitcoin in 2008. Daaruit kwamen vervolgens vele munten voor, die staan nu dus bekend als altcoins. Het eerste blok van 50 Bitcoins werd op 3 januari 2009 gemined. Tegenwoordig staat dit blok bekend als het Genesis block. Destijds was het eigenlijk nog niets waard.

In de eerste maanden na de introductie werd de waarde van één Bitcoin op niet meer dan een paar centen geschat. Pas in mei 2010 kwam Bitcoin voor het eerst echt groot in het nieuws toen er een pizza mee werd afgerekend. De waarde steeg even tot boven vijfendertig cent.

Daarna zakte het terug en bleef de koers lange tijd op 29 cent handen. Inmiddels was echter wel de wereld wakker geschud. I februari van 2011 ging de waarde voorbij 1 dollar.

Ook in de media werd veel over cryptovaluta, met Bitcoin als belangrijkste voorbeeld, gezegd en geschreven. Dit kwam de waarde alleen maar ten goede. De prijs ging al richting negen dollar.

Steeds aantrekkelijker voor investeerders

Langzaam maar zeker werd de aandacht voor Bitcoin en andere crypto’s groter. Het was inmiddels wel duidelijk dat geld verdienen met crypto mogelijk was. De prijs ging in juni van 2011 van 9 naar 27 dollar. Daardoor was de totale waarde van de Bitcoins in omloop al bijna 130 miljoen dollar.

Doordat in de tweede helft van dat jaar ook steeds meer andere altcoins op de markt kwamen, werd de totale waarde van de cryptomarkt zelfs nog vele malen groter geschat. Ook investeringsmaatschappijen en durfkapitalisten ontdekten ondertussen de cryptomarkt. Wat de waarde opnieuw verder deed stijgen.

De waarde kende pieken en dalen, zo ging het van ruim 750 dollar terug naar minder dan 400 dollar om daarna weer te stijgen tot bijna 1200 dollar in een paar maanden tijd in 2013. Slim kopen en verkopen liet ziet dat traden kon lonen voor beleggers als het om geld verdienen met crypto ging.

Na dit succes in 2013 was het lange tijd minder aantrekkelijk om in de munten te investeren. Er werd veel bericht over hoe criminelen er hun voordeel mee deden. Zo werden exchanges gehackt en lieten criminelen zich in de fysieke wereld steeds vaker in crypto’s uitbetalen.

In 2016 keerde het tij. De prijzen voor de munten begonnen weer te stijgen en ook innovaties op het netwerk van Bitcoin werden toegevoegd. Dit leidde ertoe dat in juli 2017 de prijs rond 2700 dollar lag. In december werd een op dat moment hoogtepunt van bijna 20.000 dollar bereikt.

Ondertussen werden andere succesvolle concurrenten gelanceerd, zoals Ethereum. Een crypto-project dat liet zien dat er nog veel meer mogelijk was met de blockchain, bijvoorbeeld het inzetten van smart contracts.

Dit maakte Ethereum de nummer 2 op de markt achter Bitcoin. Na een nieuw verval in 2018 is de markt vervolgens weer hersteld tot de waarde waarop de munten nu staan.

Over blockchain en crypto

Geld verdienen met crypto gaat pas echt goed wanneer je weet hoe alles werkt. Daarom is het ook belangrijk om de techniek erachter uit te leggen. Het gaat dan natuurlijk over blockchain. Dit heb je al een paar keer voorbij zien komen tot nu toe.

Het gaat om een netwerk van gebruikers. Die houden samen een soort digitaal grootboek bij waarin de transacties worden opgenomen. Doordat dit decentraal wordt gedaan, is het eigenlijk niet mogelijk om te vervalsen en bijvoorbeeld twee keer dezelfde munt uit te geven. Dit is de simpele weergave van hoe het werkt.

Eigenlijk gaat het om een ketting van blokken, precies zoals de Engelse benaming Blockchain dus zegt. Doordat er een netwerk is opgebouwd, kan die informatie altijd hersteld worden. Dit maakt de blockchain ook zo sterk en zo lastig om te kraken.

Wanneer er ergens een stroomstoring is, of er gaat iets fout in het onderhoud, dan betekent dat niet direct dat alle informatie weg is en de blockchain in elkaar stort.

Alles is op honderden plekken te vinden in het netwerk. Daardoor blijft dit altijd stabiel bestaan. Die ketenvorming is ook de basis van de manier waarop de transacties van gebruikers onderling werken.

Wanneer transacties worden gedaan en deze worden op het netwerk goedgekeurd, dan vormen die een blok. Deze blokken vormen samen weer een keten. Wanneer er nieuwe transacties plaatsvinden, dan worden er dus ook nieuwe blokken gevormd.  

De blokken kunnen pas gevormd worden wanneer ze door een meerderheid in het netwerk zijn goedgekeurd. Daar staan dan ook weer beloningen tegenover. Zo is de keten dus oneindig.

Transacties die gedaan worden, blijven daardoor ook staan. Dit wordt als een groot voordeel van de techniek gezien. De transacties gebeuren dus met de crypto’s zoals Bitcoin, Cardano of Ether.

Relatie Cryptocurrency en NFT’s

Geld verdienen met crypto is niet de enige manier waarop je aan blockchaintechnologie kan verdienen. Tegenwoordig kan dat ook met NFT’s. Een NFT is eigenlijk een digitaal eigendomscertificaat. Het vertelt je dat een digitaal product zoals een video, afbeelding, tweet of iets anders echt en uniek is.

Omdat er van elke NFT maar één is, weet je dus dat alle andere versies van dezelfde video of afbeelding dus kopieën zijn. De NFT’s zitten in de blockchain in de vorm van smart contracts. Daarom worden ze vaak gebaseerd op Ethereum en andere blockchaintechnologieën die daarvan zijn afgeleid.

Het verdienen aan NFT’s gaat eigenlijk op een gelijke manier als met crypto. Het gaat om de markt van vraag en aanbod. Waarbij schaarste vanzelfsprekend is. Elke NFT is op zich immers uniek. Er is er altijd maar één.

Er zijn wel heel veel NFT’s, maar die verschillen onderling allemaal van elkaar. De onderliggende waarde is het digitale kunstwerk, de social media post of een ander product waaraan het gekoppeld is.

Er komen steeds meer toepassingen, bijvoorbeeld in games, maar ook in besloten fanclubs. Daardoor kan de waarde van de ene NFT flink hoger zijn dan die van een andere.

cryptocurrency relatie nft's
Cryptocurrency in relatie met NFT’s

Hoe is de toekomst van cryptocurrency?

Geld verdienen met crypto is in het verleden door verschillende mensen gelukt. Zoals altijd in de wereld van beleggen moet je dan zeggen dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Daarom is het goed om ook naar de toekomst van de cryptocurrencies te kijken.

In de eerste plaats is het goed om te beseffen dat digitaal geld niet meer verdwijnt en juist alleen maar meer toepassingen zal kennen. Het is niet meer een rariteit die sensationele bedragen oplevert. Het gaat juist om het breed benutten van de vele toepassingen die crypto kan hebben.

Een belangrijke factor in de toekomstontwikkeling van cryptocurrency is hoe NFT’s zich gaan gedragen. Deze zijn nu in vooral de wereld van kunst en creatie heel populair, maar er zijn al voorbeelden van andere vormen van gebruik.

Vooral met de opkomst van de metaverse wordt een NFT steeds belangrijker. Dit zie je bijvoorbeeld in games. Ook zie je modeontwerpers die met behulp van NFT’s digitale items ontwikkelen.

Ook muzieklabels beginnen zich er meer en meer op te storten. Doordat NFT’s met crypto’s moeten worden afgerekend, is de ontwikkeling van de één dus ook belangrijk voor de ontwikkeling van de ander.

Een andere belangrijke toekomstontwikkeling is die van stablecoins. De volatiele karakters van de huidige munten is wat maakt dat je er snel rijk mee kan worden of juist snel alles verliest. Het is echter ook de reden waarom cryptomunten tot op heden minder goed slagen als betaalmiddel voor gewone transacties zoals een kop koffie.

Dit maakt het nut van stablecoins dus ook duidelijk. Dit zijn eigenlijk de digitale varianten van chartaal geld. Zo kan je dus een cryptovariant van de euro of de dollar gaan gebruiken. Die zijn een stuk simpeler te benutten om betalingen mee te doen. Kenners verwachten dat deze stap nog maar een kwestie van tijd is.

Stappenplan voor geld verdienen met crypto

Wil je geld verdienen met crypto, dan is het wel handig om een stappenplan te hebben waarmee je aan de slag kan gaan. Dat maakt de kans op fouten een stuk kleiner. Ook maakt het de kans op goed verdienen net iets groter.

Aan de hand van zes stappen maken we je het jou gemakkelijk om geld te verdienen op de juiste manier. Wanneer je deze stappen gewoon één voor één volgt, dan kan je direct een goede start maken als belegger in de wereld van crypto.

Stap 1: Welke broker kies je?

Geld verdienen met crypto is het gemakkelijkst wanneer je kiest voor traden. Daarom richten we ons daar dus ook op in dit stappenplan. Dat betekent dat je begint met het zoeken van een online broker. Dit is de plek waar je crypto kan kopen en verkopen.

Je kiest een broker bijvoorbeeld door te kijken naar het aanbod aan munten. Ook de gerekende kosten spelen een rol. Daarnaast wil je zien hoe uitgebreid een broker is op het gebied van bijvoorbeeld analyse en veiligheid. Afhankelijk van wat jij het belangrijkst vindt kan je dan een goede broker kiezen.

Een grote naam kiezen is altijd een goed idee. Geld verdienen met crypto op een veilige manier is daar altijd net wat beter mogelijk. Een goed idee is bijvoorbeeld het openen van een account bij Bitvavo. Dit is op het moment van schrijven de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Het is ook fijn dat alles zo gemakkelijk te begrijpen is en je kan handelen tegen lage kosten. Daarnaast heb je hier ook nog eens heel veel mogelijkheden en kan je eenvoudig met iDeal betalen.

Dat maakt het dus ook alleen maar aantrekkelijker. De vele tools en features maken dat je als belegger veel grip hebt op de beleggingen die je hebt gedaan in de verschillende coins.

Stap 2: Het aanmaken van een account

Wanneer je hebt besloten bij welk platform je aan de slag gaat, bijvoorbeeld Bitvavo, dan is het belangrijk om alles in orde te maken. Als je op de website komt wijst het zich eigenlijk vanzelf hoe je een account kan aanmaken.

Dit maakt het wel heel fijn omdat je dan snel kan beginnen. Voor een account heb je eigenlijk alleen een e-mailadres nodig. Wel moet je even je gebruikersgegevens zoals je naam en wachtwoord toegeven.

Daarna krijg je een link om je account te activeren. Omdat je gaat beleggen, is het wel ook zo dat de onderneming achter Bitvavo wel eerst even wil verifiëren dat je bent wie je zegt dat je bent. Daarna kan je beginnen.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Stap 3: Klaarmaken om te investeren

Nu je een account hebben kan het geld verdienen met crypto eigenlijk gaan beginnen. In de eerste plaats moet je dan geld in euro’s op je account storten. Dit kan je heel gemakkelijk doen. Daarvoor kan je bijvoorbeeld iDeal gebruiken.

Voor Nederlandse consumenten is dit een hele gebruikelijke manier om online je geldzaken te regelen, dus dat maakt het eigenlijk wel zo gemakkelijk. Bepaal met welk bedrag je wilt beleggen en maak dat over naar je account. Je bent nu eigenlijk helemaal klaar om aankopen te doen.

Stap 4: Investeren in cryptomunten

Zoals je eerder in deze handleiding over geld verdienen met crypto al hebt kunnen lezen, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verschillende munten op de markt. Dit is nodig omdat je op die manier goed kan bepalen welke munt je nu eigenlijk moet hebben.

Je gaat op zoek naar de munten die potentie hebben. Aan de hand van de koers van nu en de toekomstverwachting kan je gemakkelijk bepalen wat voor jou een aantrekkelijke optie is. Je kan gemakkelijk op het platform van Bitvavo gelijk een aankoop doen van die munt. Die is dan in jouw bezit.

Stap 5: Veilige opslag van crypto

Of je nu gaat traden of HODL kiest, of zelfs als je één van de andere methoden kiest, het is altijd zo dat je de crypto in ieder geval voor een bepaalde periode vast moet houden. Daarvoor heb je dan dus een wallet nodig.

Bij de meeste brokers kan je gebruikmaken van een online wallet. In principe staan je cryptomunten daar veilig. Vertrouw je het niet helemaal? Dan kan je ook voor een eigen wallet kiezen. Je hebt heel veel mogelijkheden.

Zo zijn er online wallets in de vorm van software. Dit is eigenlijk een soort beveiligde cloud. Je kan ook kiezen voor hardware wallets. Je hebt je crypto dan op een apparaatje staan dat je in je bureaula kan stoppen.

Stap 6: Geld verdienen met crypto

De laatste stap is uiteindelijk natuurlijk het belangrijkst. Je wilt namelijk geld verdienen met crypto. Daarom is het belangrijk om de koers goed in de gaten te houden. Dit kan je doen door het nieuws te volgen en verschillende websites te bekijken.

Ook kan je de koersen gewoon bij je broker volgen. Vind je dat jouw munt op een goede prijs staat? Dan kan je ervoor kiezen om deze te verkopen. Je kan al je crypto’s verkopen, maar je kan er ook voor kiezen om een deel te verkopen. Je kan dan ook weer wat anders kopen. Zo kan je er uiteindelijk aan gaan verdienen.

Beste tips om geld te verdienen met Crypto (top 10 tips)

Wil je ook geld verdienen met crypto? Dan kan het je helpen om vast wat aanwijzingen van mensen die meer ervaring hebben aan te nemen. Wanneer je de volgende tips gebruikt, kan je er mogelijk meer uit halen. Dat is natuurlijk altijd fijn. Neem daarom de volgende tips zeker ook mee als je aan de slag gaat.

Tip 1: Benut alle mogelijkheden

Er zijn vele manieren waarop je geld kan verdienen met crypto. Zo hoef je bijvoorbeeld niet alleen maar te kopen. Met mogelijkheden als mining en staking kan je ook aan nieuwe crypto’s komen. Daarnaast zijn er ook andere paden om te bewandelen.

Denk aan games en prijsvragen waarin crypto’s de prijs vormen. Wanneer je daar goed in bent, kan je dus gratis een klein vermogen opbouwen. Het is belangrijk om overal voor open te blijven staan en op die manier je kansen te benutten. Zo weet je zeker dat je er genoeg aan kan overhouden.

Tip 2: Het juiste moment leren herkennen

Geld verdienen met crypto betekent ook dat je sommige klassieke wijsheden van de beurs mee moet nemen. De belangrijkste daarvan is kopen op het juiste moment. Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zeker ook omdat de koersen van cryptocurrencies zo volatiel zijn.

Het ene moment bereiken ze de hoogste piek en het andere moment zijn ze niets meer waard. Wanneer je echter voldoende tijd in onderzoek en het volgen van het nieuws steekt, dan kan je tot op bepaalde hoogte toch zien wat er gaat gebeuren. Die kennis moet je dan benutten.

Tip 3: Bewaar de rust

Het moment leren herkennen om geld te verdienen met crypto’s is leuk. Het gaat echter ook zo nu en dan weleens mis. Dat kan iedereen weleens overkomen. Dit is natuurlijk vervelend omdat je dan geld kwijtraakt. Aan de andere kant is het juist heel gebruikelijk in de wereld van beleggen dat je met meevallers en met tegenvallers te maken krijgt.

Wanneer je dan zo’n tegenvaller om je oren krijgt, is het dus zaak om niet te snel in paniek te raken. In plaats daarvan is het juist zaak om de rust te bewaren. Je zal zien dat er dan een moment komt waarop de munt zich herstelt.

Tip 4: HODL werkt

We hebben het al eerder over HODL gehad. Het is een manier waarop geld verdienen met crypto goed mogelijk is. Sterker nog, het is een bewezen strategie. Het is slim om voor de lange termijn te kiezen wanneer je gaat investeren. Bitcoin is hier misschien wel het beste voorbeeld van.

Wanneer je hier in 2009 in had geïnvesteerd dan zou je een paar cent kwijt zijn geweest. Vandaag de dag zou je daar dan per bitcoin duizenden euro’s voor terugkrijgen. Bedenk je eens hoe enorm die winst is. Daaruit kan je dus afleiden dat HODL echt werkt. Sla je aankopen dus op en durf af te wachten.

Tip 5: Richt je niet alleen op Bitcoin

Geld verdienen met crypto staat voor veel mensen aan niets anders gelijk dan het kopen van Bitcoin. Toch is het echte verdienen tegenwoordig beter mogelijk met andere soorten munten. De altcoins verdienen dus ook je aandacht.

Bitcoin is tegenwoordig gewoon ronduit duur. Ben je een beginnende belegger? Dan zijn er voldoende munten te vinden die veel minder duur zijn, maar die echt wel potentie hebben om te stijgen in waarde.

Er komen ook nog eens voortdurend nieuwe munten bij. Dat betekent dus dat je op allerlei vlakken kan gaan investeren en er mogelijk aan overhoudt.

Wil je een idee hebben van de altcoins waar je je op moet richten? Eigenlijk is het dan heel simpel. Je kijkt naar wat de altcoin in kwestie je te bieden heeft. Het is belangrijk dat je met een coin andere dingen kan, dat het netwerk sneller en efficiënter is, of dat er een andere innovatie achter zit.

Nieuw en beter zijn eigenlijk de twee grote factoren als het om succes van een cryptocurrency gaat. Dit zie je bijvoorbeeld ook aan hoe Ethereum een stabiele plaats naast Bitcoin heeft weten te veroveren en veel andere coins juist niet.

Tip 6: Onderzoek doe je zelf

Vaak wordt gesteld dat geld verdienen met crypto betekent dat je goed onderzoek moet doen. Niet iedereen begrijpt goed wat dit betekent. Zo kan je bijvoorbeeld lezen wat anderen ervan zeggen. Het is echter veel beter om zelf alles uit te zoeken.

Stap niet zomaar in een cryptomunt omdat anderen het zeggen. Kijk naar hoe de munt in elkaar steekt. Leer meer over het team dat erachter zit. Kijk hoe de blockchain benut wordt. Leer hoe deze altcoin uniek is ten opzichte van de andere coins op de markt. Al die zaken spelen mee in de kans op succes van een munt.

Tip 7: Blijf op de hoogte

De wereld van crypto’s blijft voortdurend veranderen. Wanneer je erin gaat beleggen, dan moet je je daar dus ook echt aan binden. Dat betekent dus dat je alles in de gaten moet houden. Kijk niet alleen naar de berichten in het Financieel Dagblad. Kijk ook naar wat er bijvoorbeeld op social media en op forums gezegd wordt over verschillende coins.

Vaak vind je hier de beste info van de echte kenners. Daar kan je dus ook op elk moment je voordeel mee doen. je weet dan al vroeg wat er speelt in de markt en wat het effect hiervan zal zijn.

Tip 8: Meerdere mandjes

Geld verdienen met crypto kan met verschillende soorten coins. Dat betekent dus ook dat je die mogelijkheden moet benutten. Wie slim is zorgt voor een gevarieerd portfolio. Zet dus niet al je geld in op één coin. Kies er juist voor om verschillende altcoins in je portfolio te hebben.

Het lijkt soms aantrekkelijk om alles op één klapper te zetten. Wie echter kijkt naar grote succesverhalen, ziet daar veel investeerders tussen die juist kozen voor een stabiele groei door de portefeuille aan coins heel divers te maken. Anders gezegd moet je dus niet al je eieren in hetzelfde mandje stoppen.

Tip 9: De juiste broker

Wil je niet in de problemen komen? Ga dan niet met een onduidelijk platform in zee. Er zijn brokers die inmiddels door de jaren heen een goede naam hebben opgebouwd. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Als beginnend belegger doe je er dus goed aan om daar een account te openen.

Daar kan je veilig en rustig beginnen met beleggen. Een goed voorbeeld is natuurlijk Bitvavo. Er zijn natuurlijk ook nog enkele andere goede aanbieders. Het fijne is bovendien dat je op een platform kan blijven als je er eenmaal voor gekozen hebt. Ook wanneer je meer ervaring krijgt.

Lees ook: De 11 beste crypto brokers van Nederland >>

Tip 10: Klein bedrag, grote winst

Tot slot is het belangrijk om te beseffen wat geld verdienen met crypto eigenlijk is. Het lijkt interessant om een groot bedrag in te zetten en daar dan een nog groter bedrag uit te halen. Wanneer je dit echter naar verhouding bekijkt, heb je dan eigenlijk helemaal niet zoveel eruit gehaald.

Zet je echter in op een altcoin die bijvoorbeeld 2 cent waard is op dat moment, en stijgt de waarde naar 10 cent? Dan heb je je inzet vervijfvoudigd. Stel dat je 100 euro hebt gebruikt, dan heb je mooi 500 euro te pakken. Dat is een veel slimmere aanpak.

Is geld verdienen met Crypto makkelijk?

Dit is natuurlijk de grote vraag die iedereen heeft. Is het gemakkelijk om geld te verdienen met crypto? Dit kan je op verschillende manieren. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar de inspanning die je ervoor moet doen, dan kan het heel gemakkelijk zijn om geld te verdienen met crypto.

Je kan alles vanuit je luie stoel regelen. Heb je de zaken goed voor elkaar, dan kan het lijken alsof het geld komt binnen stromen zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen. In dat opzicht is het dus heel gemakkelijk. Er is echter ook een andere kant.

De wereld van cryptocurrencies is namelijk heel beweeglijk. Daarnaast zijn er allerlei verschillende coins en allerlei factoren die de waarde beïnvloeden. In dat opzicht is het dus eigenlijk helemaal niet zo gemakkelijk om geld te verdienen met crypto.

Je moet met allerlei zaken rekening houden. Ook moet je voortdurend de markt en het nieuws in de gaten houden. En dan nog kan het natuurlijk ook weleens fout gaan.

Wanneer je het op die manier bekijkt is het dus helemaal niet zo simpel om geld te verdienen met crypto. Houd dit dus wel goed in je achterhoofd als je eraan begint.

Kan je rijk worden met het investeren in cryptocurrency?

Geld verdienen met crypto is dus zeker mogelijk. De vraag is echter natuurlijk of je ook rijk kan worden als je in cryptocurrency investeert. Je hoort weleens verhalen van mensen die het echt goed hebben gedaan. Dat deden ze bijvoorbeeld door al heel vroeg in Bitcoin te stappen en de crypto’s daarna heel lang vast te houden.

Wanneer je het op die manier aanpakt en je hebt een beetje geluk, dan is het inderdaad nog altijd goed mogelijk om rijk te worden van crypto-investeringen. Het is echter wel belangrijk om een realistisch beeld te hebben.

In de meest gevallen zullen de winsten wat minder hoog uitvallen. Dat betekent dat je er dus in investeert en door een koersstijging dan een leuk rendement uit haalt. Dit kan je zien als een leuk extraatje. Dat is natuurlijk niet hetzelfde als echt rijk worden en nooit meer hoeven werken.

Het neemt niet weg dat je wel leuke bedragen over kan houden en echt geld kan verdienen met crypto. Wanneer je het op die manier bekijkt, dan kan je natuurlijk uiteindelijk nog best wel wat leuke dingen doen met het geld dat je verdient door met crypto aan de slag te gaan.

Top 10 cryptomunten

Wil je geld verdienen met crypto, dan is het een goed idee om te bekijken met welke munten je dat het best kan doen. Wanneer je een idee hebt van de munten waar je je op dit moment op moet richten, dan kan het een stuk gemakkelijker worden om een goede slag te gaan.

Maak je geen zorgen, want op deze plek vind je de tien beste cryptovaluta’s van dit moment. We bespreken ze stuk voor stuk zodat je precies weet wat je ervan mag verwachten.

Bitcoin (BTC)

De oermunt is nog altijd Bitcoin. Bitcoin heeft nog altijd potentie. Het is wel heel interessant om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de komende periode. De prijs is namelijk best wel hoog, maar er is nog altijd veel vraag naar.

Bitcoin is een bewezen cryptomunt waar alles op en aan zit. Je weet dus wat je krijgt en dat het veilig is. Wanneer je dus geld wilt verdienen met crypto, dan is deze munt nog altijd een goede optie om voor te gaan.

Lees ook: Bitcoin kopen >>

Ethereum (ETH)

Wat geldt voor Bitcoin is in grote mate ook aan de orde voor Ethereum. De cryptomunt heeft zijn waarde al meer dan bewezen en is behoorlijk stabiel gebleken.

De instap is wel wat hoger omdat de prijs al flink is opgedreven, maar er liggen wel nog altijd voldoende kansen om eraan te verdienen, juist omdat investeerders er vertrouwen in hebben. Dat betekent dus dat het goed is om in de gaten te houden hoe deze munt zich ontwikkelt.

Lees ook: Ethereum kopen >>

Cardano (ADA)

Cardano is een nog betrekkelijk jonge munt wanneer je dit vergelijkt met bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum. Toch heeft deze cryptovaluta al hoge ogen gegooid.

Dat komt vooral doordat het voorop loopt met het proof-of-stake principe en daarom heel geschikt is voor geld verdienen aan crypto dankzij staking. Wie hier dus graag een goede slag mee wil slaan, doet er goed aan om zich te verdiepen in Cardano.

Lees ook: Cardano kopen >>

Solana (SOL)

Solana is er eigenlijk om verschillende oplossingen te bieden. Zo is het een hele geschikte cryptomunt voor decentrale financiële oplossingen. Ook kan je er smart contracts mee opstellen en zijn er apps te bouwen op de blockchain van deze munt. Al deze zaken maken dat er dus ook veel vraag naar is. Wat de waarde weer ten goede komt. Zo kan je dus ook geld verdienen met crypto.

Terra Luna Classic (LUNC)

Terra Luna Classic is één van de eerste succesvolle voorbeelden van een stablecoin. Stablecoins lijken een belangrijke rol te gaan spelen in de toekomst wanneer de cryptomunten een grotere rol in het betalingsverkeer krijgen.

Wie dus slim is, stapt daar nu al in. Dat kan door te investeren in Terra, zodat je de andere spelers op de markt een stap voor kan blijven en er al vroeg bij bent.

ApeCoin (APE)

Apecoin is één van de coins die momenteel de snelste koersstijging doormaakt. Dat komt vooral door de geruchten over brede inzet in de metaverse. Het is het soort coin dat perfect aansluit op wat wordt gezien als de volgende stap in de wereld van blockchain en digitalisering.

Doordat deze coin zo snel stijgt, is het misschien mogelijk om echte klappers ermee te maken als je op het juiste moment in- en uitstapt. Doe dit dan wel aan de hand van goed onderzoek.

The Sandbox (SAND)

The Sandbox is een cryptomunt uit de metaverse. Deze virtuele wereld wordt steeds belangrijker en je hebt er dus ook steeds meer mogelijkheden in. Het is eigenlijk een soort game waarin je crypto’s kan verdienen door opdrachten te volbrengen.

Die heb je dan weer nodig om bijvoorbeeld aankopen in de game te doen. Aan de andere kant zijn ze ook geliefd onder andere spelers en kan je door traden dus ook geld verdienen met crypto als je voor The Sandbox kiest.

Ripple (XRP)

Ook in de wereld van crypto’s en blockchain is duurzaamheid natuurlijk een belangrijk onderwerp. Het is bekend dat blockchaintechnologie best wel de nodige energie verbruikt. Veel consumenten en investeerders zouden dat liever anders zien.

Daar komt Ripple dan om de hoek kijken. Dit is één van de eerste cryptomunten die bewust op zoek is naar het zo laag mogelijk houden van de energieconsumptie. Dat maakt investeren in deze munt dus ook interessant.

Lees ook: Ripple kopen >>

Polkadot (DOT)

Polkadot staat vooral in de belangstelling omdat het de techniek eigenlijk alweer een stap verder brengt. In plaats van het aanbieden van een blockchain, biedt het software waarmee in een netwerk van computers een eigen blockchain is te bouwen.

Er zijn drie verschillende soorten netwerken mee op te zetten. Dit zou in de toekomst wel   eens heel aantrekkelijk kunnen blijken. Geld verdienen met crypto doe je dus mogelijk door juist nu in te stappen.

Loopring (LRC)

Loopring is één van de crypto’s die verder bouwt op wat met Ethereum is opgezet. Het is dus eigenlijk een verbeterde, of verdiepende, toepassing van Ethereum.

Dat kan dus voor hele specifieke doeleinden ook heel interessant zijn. Wat dus de waarde ook flink kan opdrijven en het voor jou daarom aantrekkelijk maakt om er geld in te steken.

Samenvatting

Cryptocurrencies zijn digitale betaalmiddelen. Ze zijn gebaseerd op blockchaintechnologie. De transacties vinden in plaats in een netwerk zonder centrale macht. Ze worden opgeslagen in een grootboek als ze door iedereen in het netwerk zijn goedgekeurd. Fraude is daardoor bijna niet mogelijk.

Cryptomunten zijn schaars en daarom ook aantrekkelijk om in te investeren. De bekendste cryptomunt is Bitcoin. Dit is echter lang niet de enige die er is. Je kan ook aan de slag met altcoins. Dit is de verzamelnaam voor duizenden andere cryptovaluta’s die inmiddels op de markt zijn. Ze werken allemaal net even anders.

Je kan in crypto’s handelen en zo geld verdienen ermee. Je kan ze ook opslaan en geld verdienen door ze lang vast te houden, ook wel HODL genoemd. Ook kan je een soort rente opstrijken door aan staking te doen.

Een andere optie is het minen van cryptomunten. Dit betekent eigenlijk dat je met computerkracht puzzels oplost om zo te zorgen dat nieuwe munten worden gecreëerd. Een nieuwe ontwikkeling die op de blockchain gebaseerd is, is de NFT.

Dit is eigenlijk technisch gezien geen cryptomunt, maar er zijn wel overeenkomsten. Ook dat kan dus aantrekkelijk zijn als je geld wilt verdienen met crypto.

Wil je geld verdienen met crypto dan moet je eerst een account aanmaken bij een broker. Wanneer je dat hebt gedaan kan je geld op je account zetten en kan je beginnen kopen en verkopen. Ook kan je de crypto’s die je hebt gekocht gebruiken om NFT’s te kopen.

Waar je dan natuurlijk net zo goed weer mee kan handelen. Er zijn verschillende brokers, maar het is wel slim om voor een ervaren partij te kiezen. Dat kan bijvoorbeeld Bitvavo zijn.

Daar vind je alles wat je zoekt en alles is heel gebruiksvriendelijk. Dat maakt het dus voor zowel beginnende als gevorderde beleggers een goede optie.

Beginnerscursus volgen (Money Mastery/Crypto Masterclass) en voor NFT’s (NFT Secrets)

Aan de hand van deze handleiding heb je al het een en ander kunnen leren over geld verdienen met crypto. Ben je echt serieus? Dan is het wel aan te raden om nog meer kennis op te doen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een cursus te volgen.

De eerste goede crypto beginnerscursussen zijn namelijk al op de markt. Deze zijn opgezet door mensen die al ervaring in de praktijk hebben opgedaan met het verdienen aan crypto’s, dus je weet ook echt dat dit je verder zal helpen als je net begint met beleggen.

Wil je je echt toeleggen op de crypto’s? Dan is de cursus waar je voor moet gaan de Money Mastery – Crypto Masterclass. Je leert hier alles van A tot Z wat komt kijken bij het beleggen in cryptovaluta’s. Daarnaast krijg je ook allerlei extra’s waardoor je alleen maar nog verder kan komen in deze branche.

Dit geeft je dus de start die je nodig hebt. Wil je je juist meer gaan toeleggen op NFT’s? Dan kan dat ook. Daarvoor is NFT Secrets van Mitchel van Duuren de juiste beginnerscursus. Het fijne aan deze cursus is dat je er informatie krijgt die eigenlijk nog nergens anders te vinden is.

Daardoor kan je er dus ook zeker van zijn dat je iets nieuws leert en je beter wordt in het flippen en traden van NFT’s. En het mooie is ook nog eens dat jij bij beide een gratis training kan volgen om zo te zien of dit bij jou past. Daarover meer in onze uitgebreide reviews.

Meer weten over de Money Mastery – Crypto Masterclass? Lees dan zeker onze uitgebreide Money Mastery review >>

Om meer te weten te komen over de NFT Secrets cursus lees je onze uitgebreide NFT Secrets review >>

Meest gestelde vragen

Heb je de hele handleiding over geld verdienen met crypto doorgenomen? Dan zal het meest je al een stuk duidelijker zijn. Dat neemt niet weg dat je misschien nog wel enkele vragen hebt over bepaalde zaken. Daarom vind je hier ook nog wat extra punten van aandacht in de vorm van de meest gestelde vragen.

Houd je altijd geld over aan crypto’s?

Het is goed mogelijk om geld te verdienen met crypto. Dat komt vooral doordat er verschillende verdienmodellen zijn. Natuurlijk moet je wel serieus zijn en je goed verdiepen in de zaken. Wanneer je dat doet, dan is verdienen zeker een goede mogelijkheid op de lange termijn.

Wat is de beste manier om geld te verdienen met crypto?

Geld verdienen met crypto kan op meerdere manieren. Het hangt van je kennis en je instelling af wat voor jou het beste is. In de meeste gevallen is het traden gewoon de meest geschikte manier. Sommige mensen zijn echter goed in staking en weer anderen kunnen goed met mining overweg. Zoek dit voor jezelf dus goed uit, want er is gewoonweg niet een manier.

Welke broker moet je kiezen?

Er zijn verschillende brokers waar je voor kunt kiezen. Het is belangrijk om voor een veilig platform te kiezen. Er zijn enkele grote spelers die al wat jaartjes bezig zijn en waarvan bekend is dat ze goede diensten bieden aan de accounts. Je kan bijvoorbeeld voor Bitvavo kiezen als je zeker wilt zijn en tegen lage kosten wilt traden.

Is staking een interessant verdienmodel?

Je kan met staking geld verdienen met crypto. Het vergt alleen wel het nodige geduld. Het is dus niet voor iedereen even aantrekkelijk. Je krijgt namelijk periodiek een soort rente over de crypto’s die je hebt vastgezet. Vaak gebeurt dit per week. Dit is een klein bedrag, maar als je het lang volhoudt, kan het natuurlijk best veel worden. Zeker als jouw inleg ook steeds hoger wordt.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Profiteer van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *