Beleggen In Tron? [2024]

Zo Kan Jij Eenvoudig En Veilig Tron Kopen!

Gemiddelde leestijd: 36 minuten
investeren in tron logo linker zijkant

Ben je geïnteresseerd in het beleggen in cryptomunten en wil je verder kijken dan alleen Bitcoin? Dan is beleggen in Tron mogelijk een goede optie. Het is een cryptovaluta die volgens de insiders de nodige potentie heeft.

Dat komt mede doordat de opzet ervan net even anders is dan veel van de andere munten die op de digitale markt te vinden zijn. Het is meer te vergelijken met Ethereum dan met Bitcoin. Al zijn er ook met Ether de nodige verschillen.

De munt is opgezet door Justin Sun die eerder bij een ander cryptomunt, namelijk Ripple, actief was. Tron kopen is vooral in China heel populair en dat is ook direct een reden waarom er door kenners zoveel potentie in wordt gezien.

Het is wel belangrijk om de volgende informatie even goed door te nemen voor je begint met het investeren in Tron. Want het is zeer zeker belangrijk om het verhaal achter de munt en het team te weten, maar ook wat de voor- en nadelen van deze munt zijn.

Zo moet je jezelf altijd goed inlezen voor je gaat beleggen in een bepaalde munt om een goede weloverwogen keuze te maken.

Lees hieronder snel verder!

Disclaimer – Informatie over Tron

Je gaat hier veel lezen over beleggen in Tron. Daardoor is het goed mogelijk dat je behoorlijk enthousiast gaat worden over de cryptomunt Tron. Het is wel belangrijk om een belangrijk stukje informatie hierbij in je achterhoofd te houden. De zaken die je hier vindt zijn niet meer dan informatief en eigen ervaringen.

We kunnen je geen beleggingsadvies op het gebied van Tron bieden. We kunnen alleen met je delen wat wij over de cryptomunt en blockchain weten. Wil je echte adviezen? Dan is het ook slim om die op te halen bij een adviseur met specialistische kennis van Tron. Die heeft uiteindelijk betere ideeën over wat je moet doen.

Met de informatie die je hier vindt heb je dan wel alvast een goede basis waarop je kan bouwen. En ook willen wij jou meegeven vooraf jezelf goed in te lezen over de bepaalde munten(en) om zo een betere en eigen keuze te maken.

Wat is Tron (TRX) – basis van het bestaan

Doordat Tron net even anders in elkaar zit dan andere cryptomunten, is het goed om te bekijken waar je precies mee te maken hebt. Tron vind je op een exchange als TRX. De overeenkomst met bijvoorbeeld Bitcoin is dat het een gedecentraliseerd betaalmiddel in de vorm van cryptovaluta is.

Het verschil is echter dat er geen ontwikkeling is in het aantal tokens dat op de markt is. Oprichter van Tron is Justin Sun. Hij wilde zich vooral richten op diensten die van waarde zijn voor de evenementensector. Mensen met creatieve plannen moeten tegen lage kosten aan de slag kunnen ermee.

Om dit aan te tonen maakt Sun zelf ook gebruik van Tron op een Chinese app die te omschrijven is als de Chinese versie van Snapchat. Het is dus ook niet gek dat deze cryptomunt juist in dit deel van de wereld al heel populair is. Het maakt gebruik van een eigen netwerk waarop ruimte is voor allerlei decentrale apps. Dit is te vergelijken met hoe Ethereum, een andere grote cryptomunt, werkt.

De populariteit van beleggen in Tron heeft ook te maken met de manier waarop het is opgezet. Zo hoeft er niet door miners gewerkt te worden om het aantal TRX-tokens te verhogen. In plaats daarvan is al voor een vast en stabiel aantal gekozen. Deze zijn ondergebracht in een stichting.

Iedereen die zich op de markt gaat begeven om met TRX aan de slag te gaan, weet dus wat te verwachten. Dit geldt echter ook voor enkele ander projecten. Daarom is het dus wel zo dat deze cryptomunt zich op andere vlakken onderscheidt.

De snelheid waarmee gewerkt kan worden is hier een voorbeeld van. Het netwerk kan tienduizend transacties per seconde aan. Dit levert dus wel heel veel mogelijkheden op. Wel is het goed om enkele begrippen te leren hierover.

 • Tronix: In tegenstelling tot sommige andere cryptomunten is er bij Tron een onderscheid tussen het netwerk en de munt. Het netwerk heet eigenlijk Tron. De munten waarmee gewerkt wordt op het netwerk zijn de tronix. Hier komt natuurlijk ook de afkorting TRX vandaan. Daarvan zijn er in totaal 100 miljard in omloop. Zoals gezegd zijn die in een non-profit organisatie ondergebracht. Zonder dat die stichting als derde partij kan optreden op het decentrale netwerk.
 • Altcoin: Er zijn veel munten in de wereld van cryptovaluta te vinden. Daarvan is er natuurlijk één als de moedermunt te zien en dat is Bitcoin. Alle andere cryptomunten die op de markt te vinden zijn, zijn eigenlijk alleen maar alternatieven. Daarom wordt dit ook een altcoin genoemd. Ook Tron kopen kan je zien als een belegging in een altcoin. Ook al zijn de twee op verschillende systemen gebaseerd, het blijft een alternatief voor de oermunt waar het volgens kenners allemaal ooit mee begon.
 • TRON SR: Tron SR staat voor Tron Super Representatives. Dit zijn de belangrijkste schakels in het Tron-netwerk en worden gekozen door de gebruikers die op het netwerk van de cryptomunt actief zijn. Zowel de representatives als de mensen die erop stemmen kunnen van allerlei voordelen genieten wanneer zij actief bezig zijn met het ontwikkelen en verbeteren van het netwerk van de cryptomunt.

Je kunt dus stellen dat de community en het netwerk van Tron een nog belangrijkere rol spelen dan bij veel andere digitale munten het geval is. Het is ook een manier om verbondenheid te creëren en ontwikkeling te stimuleren.

Ook is het niet alleen maar een manier om vrijheid en veiligheid te garanderen. Het is juist om die reden ook geliefd. Het is wel fijn om de kansen en bedreigingen goed in kaart te hebben.

Totstandkoming van Tron – doelstellingen en team

De ontwikkeling van Tron begon eigenlijk bij een andere cryptomunt, Ripple. Daar was initiatiefnemer Justin Sun namelijk eerst actief als medewerker. De stap om een eigen munt te ontwikkelen heeft echter geen windeieren gelegd. Tegenwoordig wordt er met een team van meer dan 100 mensen aan gewerkt.

Die specialisten zijn allemaal afkomstig van grote techbedrijven uit de Verenigde Staten en China. Daardoor is er dus veel kennis van de grootste markten aanwezig. Ook is er daardoor veel zicht op innovatie op dit vlak. Er wordt niet alleen gewerkt aan het gebruiksgemak en de veiligheid van het netwerk.

Er wordt gebouwd aan een echt ecosysteem. Dit is ook één van de doelstellingen. Er is gekozen voor een systeem waarbij alle tokens, de tronix, direct beschikbaar zijn gekomen.

Het is belangrijk om te weten dat Sun wel eerst bij Ripple werkte, maar Tron geen afsplitsing hiervan is. Er is een nieuw netwerk opgezet waarop deze munt gestoeld is. Het is geen fork.

Daardoor is het ook niet zo dat het zomaar te vergelijken is met andere soorten munten. Tron richt zich op specifieke doelen, zoals de entertainmentbranche. Het is dus ook goed om dit wel in het hoofd te houden als je gaat beleggen in Tron.

Hoe werkt Tron? – uitleg over het netwerk

Tron is gebaseerd op de blockchaintechnologie, zoals je gewend bent van cryptomunten. Het is echter zo dat het netwerk niet alleen maar bedoeld is om transacties met tronix te doen. Het is juist de bedoeling dat er allerlei verschillende dingen op te doen zijn. Zo wordt er ruimte geboden aan het opzetten van gedecentraliseerde apps.

Waar je dan dus ook weer met tronix kan werken. Ook is het zo dat gebruikers er de mogelijkheid krijgen om digitaal creatieve content te delen. Met de TRX-tokens kan je dan zorgen voor toegang tot bepaalde delen van het netwerk en de software die hierbij hoort.

Tronix kopen kan wel, maar tronix minen is niet nodig. Dit is dus een verschil met bijvoorbeeld Bitcoin of Litecoin, waar dit wel nodig is. Het is namelijk zo dat alle tokens al openbaar zijn. Dit is ook de reden waarom de waarde van het netwerk heel precies is te meten aan de hand van de koers van dat moment.

Over het algemeen ligt de waarde boven een miljard dollar. Dat is dus een voordeel, al is daardoor ook direct een duidelijk nadeel te zien. Om meer te weten te komen over de voordelen en nadelen van beleggen in Tron, is het goed om de volgende punten eens goed door te nemen. Dit geeft je goede inzichten.

Tip! Tron koop je gemakkelijk, veilig en snel bij de Nederlandse exchange Bitvavo.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Voordelen van beleggen in Tron

Voordat je gaat beleggen in Tron wil je wel een compleet beeld van de zaken krijgen. Alleen dan kan je veilig je geld erin investeren. Je wilt er wel zeker van zijn dat de voordelen voor jou ook echt van waarde zijn.

Om je daar net wat meer inzicht in te geven, kan je in ieder geval het volgende even doornemen.

1. Tron is snel

Het belangrijkste voordeel van Tron kopen is zonder twijfel dat het lekker snel kan. Als er één kenmerk is waarmee deze cryptomunt zich kan onderscheiden, dan is het wel de snelheid waarmee het transacties kan verwerken. Er kunnen er tienduizend per seconde voorbijkomen op het netwerk.

Daardoor is het dus een stuk gemakkelijker te gebruiken dan veel van de andere netwerken die op blockchaintechnologie gebaseerd zijn. De snelheid is voor veel investeerders die er al vroeg bij waren ook een voorname reden geweest om alvast de gok te wagen en geld te steken in deze cryptotechnologie.

2. Tron biedt meer dan alleen transacties

De technologie van Tron is voor meer geschikt dan alleen het doen van transacties. Het is zelfs zo dat het zichzelf eerder ziet als een ecosysteem dan als een betalingssysteem. Het is zo dat de TRX-tokens eerder als een soort toegangstool gelden. Je kunt zelf apps of content op het netwerk publiceren en hebt dan de tokens nodig om dit allemaal in goede banen te leiden.

Dat is vooral gedaan om dat het idee van de makers vooral gericht was op het vergroten van de mogelijkheden voor de entertainmentsector, zonder dat daarvoor hoge kosten gemaakt moesten worden. Wie zich tegenwoordig op het netwerk begeeft, krijgt dus veel meer dan alleen maar een reeks tokens om mee te handelen.

3. Tron heeft geen miners nodig

Het is niet nodig om op zoek te gaan naar nieuwe coins voor dit netwerk. Je kan gewoon Tron kopen omdat er al een vast aantal van in omloop is. Dit zijn er ook niet slechts een paar, maar 100 miljard. Dit is een veelvoud van wat er aan andere cryptomunten in omloop is. Dat maakt het dus wel zo gemakkelijk, want daardoor weet je precies wat er mogelijk is en wat je kunt krijgen.

De koers is dus wat minder afhankelijk van de toe- of afname van het aantal beleggers en gebruikers en al helemaal niet afhankelijk van de snelheid waarmee het minen gebeurt. Daar onderscheidt het zich van andere soorten coins die je op de markt vindt.

4. Tron concurreert niet met Bitcoin, maar met Ethereum

Een voordeel van Tron kopen is datje niet als belegger in de strijd tussen de verschillende coins die op het Bitcoin-principe zijn gestoeld betrokken wordt. Veel andere cryptomunten zoals Litecoin en Bitcoin Cash zijn op hetzelfde netwerk opgebouwd. Tron is daarentegen eigenlijk toch wel iets anders.

Dat betekent niet dat er geen concurrentie is. De bekendste cryptomunt met hetzelfde idee is Ethereum. Dit maakt de concurrentiestrijd echter wel wat overzichtelijker. Het is zeker ook de moeite waard om dit dus mee te nemen wanneer je de verschillende soorten naast elkaar legt. Daar komt deze vaak wel heel gunstig uit. Juist ook vanwege de andere richting die gekozen is door de ontwikkelaars.

5. Tron heeft een trouwe en specifieke doelgroep

De slimme keuze die gemaakt is bij het oprichten van Tron is dat er direct een specifieke vorm van gebruik aan is gekoppeld. Justin Sun heeft zijn cryptomunt specifiek gericht op de entertainmentsector. Door op die manier de makers meer te kunnen laten verdienen en de tussenpersonen uit de vergelijking te snijden.

Zo kunnen creatieve geesten meer verdienen aan het creaties en producties. Dit heeft ook als gevolg dat er dus een duidelijke doelgroep is, die ook nog eens flink trouw is. Omdat er steeds meer apps en mogelijkheden komen, wordt dit zogenoemde ecosysteem ook nog eens steeds groter en groter.

Nadelen van beleggen in Tron

Het is uiteraard niet zo dat er alleen maar voordelen te koppelen zijn aan het beleggen in Tron. Er zijn ook wel de nodige nadelen die een belangrijke rol spelen.

Het is in ieder geval zeker zo dat er voldoende kennis over opgedaan moet worden om echt een goede keuze te maken. Het kan zijn dat beleggen in Tron niet voor iedereen even interessant is. Kijk even naar de volgende minpunten:

1. Tron kent nooit schaarste

Een deel van de reden waarom verschillende cryptomunten een enorm hoge koers kennen is de schaarste. Zolang het aantal tokens beperkt blijft en de vraag groot is, is er dus veel aan te verdienen. Tron zal niet zo snel in die situatie komen. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat er vanaf de eerste lancering direct al 100 miljard tokens zijn ingezet.

Daardoor is het dus ook wel heel lastig om schaarste te creëren, want daar zijn wel heel veel gebruikers voor nodig. Dit plaatst de waarde van meer dan een miljard van het bedrijf ook in perspectief als je dat per token berekent.

2. Tron komt vaak negatief in het nieuws

Beleggen in Tron kan interessant zijn omdat het veel goede dingen doet. Tegelijkertijd gaat er echter ook het nodige fout. Het komt regelmatig voor dat het bedrijf weer een plan heeft wat dan op het laatste moment mislukt. Een partnerschap met Alibaba dat er nooit kwam is hier een voorbeeld van.

Dit soort berichten zijn natuurlijk niet goed voor het vertrouwen en daarmee ook niet goed voor de koers. Het is belangrijk om daar dus wel mee op te passen. Dit kan namelijk nog weleens tot slechte zaken leiden waar je als belegger niet op zit te wachten.

3. Tron is in handen van enkele grote beleggers

Een ander belangrijk nadeel van Tron kopen is dat het zijn doel een klein beetje voorbij is geschoten. Van de 100 miljard tronix is bijna 50 miljard in handen van slechts tien personen. Dat is wel erg weinig als over een decentraal netwerk wordt gesproken.

Doordat er namelijk veel in de top zit en weinig bij de grote groep daaronder, hebben de tien Tron-rijken heel veel invloed op de koers en de waarde van de tokens. Dat komt de kleine belegger lang niet altijd ten goede en is dus een zaak om zeker goed op te letten voor je erin stapt.

4. Tron is meer dan een betaalmiddel

Beleggen in Tron is vooral beleggen in ideeën. Je weet dus helemaal niet welke kant het op kan gaan. Er zijn wel allerlei plannen. Ook zijn er allerlei creatieve geesten met het netwerk bezig. Enerzijds heb je daardoor wel de nodige successen kunnen zien bij Tron.

Aan de andere kant zal het ook nog regelmatig fout gaan. Wanneer dit een beetje slecht uitpakt, dan ben jij als belegger daar dan dus ook de dupe van. Het is wel belangrijk om daar voorzichtig mee te zijn en niet te veel mee te gaan in de euforie die er soms rond de successen van de coin hangt.

Hoe zelf beleggen in Tron – stappenplan voor beginners

Heb je de voordelen en nadelen afgewogen en wil je gaan beleggen in Tron? Dat is goed mogelijk, maar wees dan wel voorzichtig. Zeker als beginnende belegger maak je nog weleens fouten die ook gewoon te voorkomen waren.

Om het voor jou in ieder geval alvast wat gemakkelijker te maken om goed te beleggen, vind je op deze plek een stappenplan. Daarmee kan je de kans op succes met je investering ook flink vergroten. Wanneer je alles goed opvolgt, haal je daar veel voordeel uit.

Stap #1: Een goede broker uitkiezen

Het beleggen in een cryptomunt doe je altijd via een crypto broker. Op die manier kan je op de exchange aan de slag en kan je gaan handelen. Dat is vooral aantrekkelijk omdat de broker wel heel veel kennis van zaken heeft. Kennis die jij natuurlijk nog niet hebt omdat je nieuw op de markt bent.

Tron kopen op de juiste wijze wordt op die manier dus ook veel gemakkelijker gemaakt. Er zijn verschillende brokers in binnen- en buitenland die Tron aanbieden. Het is slim om te kijken naar een broker met een goede reputatie, maar ook zeker naar de handelskosten die berekend worden.

Want als jij regelmatig of misschien wel dagelijks gaat handelen kan dit een groot verschil in jouw portemonnee uitmaken. En voor dat verschil kan je beter meer crypto kopen. Na het aanmaken van jouw account kun je het platform verkennen en jouw eerste crypto kopen. Houdt sowieso ook jouw paspoort of ID-kaart bij de hand. Want hier wordt ter verificatie altijd om gevraagd.

Een veilige exchange en broker waar je Tron heel eenvoudig kunt kopen is Bitvavo. Dit is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Zij hebben een heel makkelijk platform waar je als beginner of gevorderde heel prettig kan handelen. Op dit moment betaal je over de eerste EUR 1000 handelen geen handelskosten.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Stap #2: Geld storten en aankopen doen

Dat je bij de broker aanklopt om Tron te kopen is duidelijk. Daarom is het wel slim om direct een bedrag waarmee je wilt beleggen op je account te storten en vervolgens naar de pagina te gaan waar in Tron gehandeld wordt. Daar kan je dan met enkele drukken op de knop direct zorgen dat je in handen krijgt wat je zoekt.

Zo heb je je investering snel en gemakkelijk afgerond. Voor je definitief op kopen klikt is het wel slim om alles even na te kijken, zo maak je geen onnodige fouten in het aankoopproces. Nu ben je de eigenaar van een eigen hoeveelheid tronix waarmee je kan gaan handelen op de exchange.

Stap #3: Een strategie bepalen

Beleggen in Tron is in veel opzichten net zoals elke andere investering. Het is namelijk wel heel belangrijk om met een goed plan aan de slag te gaan. Zo’n plan wordt ook wel een beleggingsstrategie genoemd. Het is slim om eerst eens door te nemen welke strategie het best bij jou past. De broker kan je daarbij helpen.

Opties die je hebt zijn daytrading, swingtrading of scalping. Wat voor jou het best werkt hangt ook van je doelen af. Het is slim om dit eerst even rustig door te nemen en de kenner erbij te betrekken. Wie zonder strategie gaat handelen, kan er bijna wel zeker van zijn dat er alleen maar verloren zal worden. Weeg dit dus altijd mee in je keuzes.

Stap #4: De koers systematisch volgen

Een belangrijk onderdeel van wat je moet doen, is de manier waarop de koers zich ontwikkelt. Wanneer je gaat beleggen in Tron moet je je er dus ook aan committeren dat je de koers van de cryptomunt gaat volgen. Aan de hand van de ontwikkelingen op de cryptobeurs kan je keuzes maken.

Er zijn allerlei zaken die de ontwikkelingen kunnen beïnvloeden, waardoor de situatie op elk moment kan veranderen. Daar moet je als belegger wel bovenop zitten. Zo kan je het meeste uit je mogelijkheden halen. er zijn veel goede bronnen die je kan gebruiken, onder andere de broker waar je een account hebt aangemaakt. Het is goed om dit dus ook mee te nemen in de keuze die je maakt op dit gebied.

Tips voor het beleggen in Tron

Met het stappenplan maak je het makkelijk om een goede start te maken met het beleggen in Tron. Het hangt echter natuurlijk niet alleen van je start af. Het is ook belangrijk wat je daarna doet. Dat is alleen wel gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Om je daarbij te helpen, hebben we ook de nodige tips voor je bijeen gezocht. Het is een manier om te zorgen dat je nog wat meer zekerheid hebt bij het beleggen. Volg je deze tips, dan wordt het leuker en vergroot je je kansen ook enigszins.

Tip #1: Kies een ervaren exchange

Investeren in Tron is een specifieke keuze. Het is zoals gezegd niet hetzelfde als investeren in een andere cryptocurrency. Dat betekent dus ook dat het wel slim is om specialisten erbij te betrekken die weten hoe dit in elkaar steekt.

Wanneer je werkt met een broker die veel kennis van het netwerk en de werkwijze van deze munt heeft, dan kan je dus ook net wat gemakkelijker de goede keuzes maken.

Dat is wat al snel het verschil kan maken tussen succes en verlies. Ga dus niet zomaar met elke exchange in zee, maar doe dit ook echt bij een aanbieder die Tron goed kent en waar je dit veilig kunt kopen.

Tip #2: Wees niet te enthousiast met investeren

Het is leuk om aan de slag te gaan met beleggen in Tron. Het is alleen wel belangrijk dat je je gevoelens goed in de hand houdt. De adrenaline van de spanning kan soms tot onverstandige keuzes leiden.

Denk bijvoorbeeld aan de valkuil om meer geld in de cryptomunt te steken dan je eigenlijk kan missen. Dat is natuurlijk nooit een goed idee. Wanneer je het slim aanpakt, houd je dit dus beperkt. Bepaal vooraf welk budget je hiervoor beschikbaar hebt en houd je daar dan ook aan.

Zo kan je het verlies beperken en kom je in ieder geval niet in de problemen wanneer je daadwerkelijk zou verliezen. Ook is het belangrijk om niet op elke ontwikkeling te enthousiast te reageren, de beurs kan soms dalen en soms stijgen.

Tip #3: Probeer bij te blijven leren over Tron

Zoals je eerder al kon lezen is Tron veel meer dan alleen een cryptomunt. Dat betekent dus ook dat er veel meer factoren zijn die van invloed zijn op wat er gebeurt met Tron en op de markt. Daarom is het zeker ook slim om nieuws en achtergronden over deze cryptomunt en het netwerk waarop het werkt bij te houden.

Hoe meer je hierover weet, hoe gemakkelijker je ook goede beslissingen kan nemen. Er zijn veel gebruikers en er zijn ook de nodige grote bedrijven en instellingen die interesse hebben. Daar kan jij je voordeel mee doen wanneer je bovenop de ontwikkelingen blijft zitten. Het nieuws is relatief gemakkelijk te volgen tegenwoordig.

Tip #4: Maak gebruik van een wallet

Een belangrijke laatste tip is dat je een Tron-wallet moet aanschaffen. Hoewel er veel verschillen tussen Tron en de andere cryptomunten bestaan, is één ding wel hetzelfde. Ze zijn zeer gewild en kunnen dus niet onbeheerd ergens online blijven staan. Beter is het om ze op te slaan.

Dat doe je op een speciale plek die hiervoor gereserveerd is. Of je kunt het echt veilig aanpakken door er een extern apparaat voor te gebruiken. Het is belangrijk dat je goed oplet en een wallet kiest waar ook echt Tron op kan worden opgeslagen. Zo zorg je dat je de cryptomunten niet kan kwijtraken aan iemand met kwade bedoelingen, maar dat ze gewoon veilig staan.

Lees ook: Wat zijn de beste cryptomunten van 2024? >>

Conclusie –Tron is vernieuwend, maar met kanttekeningen

Wij hopen dat je door alle informatie in dit artikel meer duidelijkheid hebt gekregen over Tron kopen en je hier verder mee kan. Het is een goede manier om te zorgen dat je aan de slag kan gaan met enige kennis van zaken. Tron is een netwerk dat om meer draait dan alleen maar om het bieden van decentrale transacties.

Ook andere soorten tussenpersonen en derde partijen moeten uit de keten gehaald worden door op deze manier te werken. Waarbij specifiek naar de entertainmentbranche is gekeken.

Dat is een vernieuwende blik. Het brengt echter wel kanttekeningen met zich mee, want als belegging is de waarde net wat minder groot dan voor veel van de andere cryptomunten geldt. Pak je het echter slim aan, dan kan je ook hier mogelijk een goede slag mee slaan!

Waar kan ik het beste Tron (TRX) kopen?

Tron koop je heel eenvoudig bij Bitvavo. Dit is op het moment de goedkoopste en grootste cryptocurrency exchange van Nederland. Je koopt hier heel gemakkelijk, veilig en snel jouw cryptomunten. Wij hebben hieronder nog een aantal redenen waarom wij zo positief zijn over deze broker en hier zelf ook graag beleggen.

 • Een heel overzichtelijk en eenvoudig platform.

 • Het is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

 • Je betaald makkelijk met iDeal.

 • Een Nederlandse klantenservice die jou snel helpt.

 • Je betaald geen handelskosten over de eerste EUR 1000 handelen.

 • Je koopt veilig en snel jouw cryptomunten.

 • Een fijne app waarmee je overal ter wereld kunt handelen.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Meer leren over cryptocurrency en hoe ook jij hier geld mee kan verdienen?

Wanneer je nog helemaal aan het begin staat van jouw crypto avontuur is alles nog nieuw en kan het allemaal best overweldigend overkomen. Nieuwe termen, maar ook veel informatie en vele verschillende soorten cryptomunten waarvan je hoogstwaarschijnlijk het bestaan niet eens van kent. En dan nog maar niet te spreken over waar en hoe je het beste kan gaan beginnen.

Zoals je weet kent de beleggingswereld grote risico’s en dat is met het beleggen in cryptocurrency zeer zeker niet anders. Je hebt te maken met vele koersschommelingen waar je wel tegen moet kunnen. Want op de een of andere dag kan jouw investering met duizenden euro’s gedaald zijn. Uiteraard brengen deze grote risico’s ook voordelen met zich mee en je er ook heel veel geld mee kan verdienen als je weet wat je aan het doen bent.

Het is daarom ook heel belangrijk om altijd zelf jouw eigen onderzoek te doen en zoveel mogelijk informatie zien te vinden voordat je in een bepaalde munt gaat investeren. Zoek goed het verhaal erachter uit en hoe het team in elkaar steekt, maar volg ook nauwlettend hun roadmap.

Zo weet je in ieder geval waar jij jouw zuurverdiende geld in stopt. Wil je hier graag meer over leren? Dan kunnen wij jou aanraden om deze gratis online Crypto training te volgen. Deze training wordt gegeven door AllesOverCrypto die je misschien ook wel kent van de Money Mastery crypto cursus. In deze crypto cursus voor beginners leggen hun het jou van A tot Z allemaal haarfijn uit.

Je gaat hierin onder andere de volgende dingen leren:

 • De basisbeginselen van crypto.
 • De juiste strategie toepassen om geld te verdienen met cryptocurrency.
 • Een cryptomunt ontdekken met veel potentie.
 • Op welke manier jij jouw cryptomunten veilig kan opslaan.
 • Hoe jij zelf de beste cryptomunten (parels) weet te vinden.
 • Zelf aankopen van jouw eerste crypto voor het symbolische bedrag van EUR 1.

Wij wensen jou alvast heel veel succes met het bouwen aan jouw vermogen! Houdt ook altijd in jouw achterhoofd om niet al jouw geld in crypto te stoppen, maar bijvoorbeeld ook een gedeelte in aandelen, opties, cfd’s, goud of vastgoed. Zo breng je meer spreiding aan in jouw portefeuille en kan je de risico’s wat meer beperken.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *