Beleggen In Bitcoin Cash?

Tips + Veilig En Gemakkelijk Bitcoin Cash Kopen!

Gemiddelde leestijd: 35 minuten
investeren in bitcoin cash linker zijkant

Wil je beleggen in een cryptomunt die de potentie van Bitcoin heeft, maar nog veel groeimogelijkheden heeft? Dan is de keuze voor Bitcoin Cash (BCH) goed te begrijpen. Het is een afsplitsing van de originele Bitcoin valuta, ook wel een fork genoemd.

Sinds de digitale munt op 1 augustus 2017 is ontstaan, heeft er al een flinke ontwikkeling plaatsgevonden. Toch valt op dat nog lang niet iedereen weet van het bestaan van deze verschillende soorten en wat de verschillen precies met de gewone Bitcoin digitale munt zijn.

Om je daar de nodige kennis over op te laten doen, hebben we hier alles voor je verzameld wat van belang is. Door deze informatie even goed door te nemen, weet je precies waar je in belegt als je hiervoor kiest.

Want het is natuurlijk erg belangrijk dat je het verhaal en de werking van de munt kent, het team erachter, maar ook hoe en waar je Bitcoin Cash veilig kan kopen.

Lees hieronder snel verder!

Disclaimer –Informeren is niet adviseren

Voor wie de potentie van het beleggen in Bitcoin Cash zelf wil gaan ontdekken is er één ding van belang. De kennis die je hier opdoet is puur informatief. Wij willen je meer leren over wat Bitcoin Cash is en wat je ermee kunt.

We kunnen je geen beleggingsadviezen geven. Doe daarom altijd goed je eigen onderzoek, voordat je begint met het beleggen in een bepaalde cryptomunt.

Wanneer je dus wilt gaan beleggen in Bitcoin Cash, kan je hier een goede basis leggen, maar daarna is de keuze altijd aan jou voor welke munt(en) je kiest. Eerst leren en daarna pas investeren 😉

Wat is Bitcoin Cash (BCH) – reden van het bestaan

Het is slim om eerst eens te bekijken wat Bitcoin Cash precies is. Bitcoin Cash (afkorting op de exchange: BCH) is een rechtstreekse afsplitsing van Bitcoin. Het is echter niet zo dat de twee soorten cryptomunten precies gelijk aan elkaar zijn. Ze bouwen op hetzelfde principe, maar op een andere manier.

Dit komt door een meningsverschil tussen gebruikers van het netwerk. Het is een digitale valuta op het peer-to-peer principe. Het is bedoeld om handel en betalingen te doen zonder grote vertraging en zonder hoge kosten. Anders dan de moedermunt Bitcoin, maakt Bitcoin Cash geen gebruik van het Lightning network.

Er is gekozen voor grotere blokken in plaats daarvan. Ook zijn er overeenkomsten. Zo is het ook voor deze munt belangrijk dat er miners zijn die zorgen dat de voorraad op niveau blijft. Er zijn ook nodes die het grootboek bijhouden. Op die manier zijn de transacties die binnen het netwerk gebeuren altijd duidelijk en inzichtelijk. Dit maakt het werken ermee ook gemakkelijker.

De belangrijkste reden om Bitcoin Cash af te splitsen van Bitcoin was de grote populariteit van de voorloper. Daardoor was de cryptomunt wel heel veel waard, maar was er ook sprake van grote instabiliteit. Dit maakte Bitcoin meer geschikt om in te beleggen, maar minder geschikt als betaalmiddel, zoals eigenlijk de bedoeling was van de cryptomunt.

Met de afsplitsing moest dit rechtgezet worden. Door een andere blokgrootte te gebruiken was de groei beter bij te houden en ontstonden er minder vertragingen. Dit komt doordat een block van Bitcoin Cash niet 1 MB, maar 8 MB tot 32 MB groot is. Om de munt en de blockchaintechnologie beter te begrijpen is het belangrijk om een aantal begrippen goed te kennen.

 • Hard Fork: Bitcoin Cash is een afsplitsing van de originele cryptomunt. Wanneer deze splitsing plaatsvindt, dan wordt dat een vork, of in het Engels fork, genoemd. Dit komt doordat er op enig moment een afwijking in het protocol ontstaat, met meerdere tanden als gevolg. Wanneer er voor beide soorten onderdelen van het netwerk belangstelling blijft bestaan, dan is het dus ook zo dat ze naast elkaar blijven bestaan. Dit wordt de hard fork genoemd.
 • Altcoin: Het is belangrijk om te weten dat Bitcoin Cash de enige cryptocurrency is die je niet als altcoin kan beschouwen. Waar alle andere cryptocurrencies een alternatief voor Bitcoin zijn, is Cash slechts een andere variant op de bestaande munt. Er is gewerkt aan een andere blokgrootte, maar verder zijn er vooral ook veel overeenkomsten. Wanneer erover altcoins wordt gesproken, dan valt Cash daar dus niet onder. Het is belangrijk voor beginnende investeerders om dit begrip goed te onderscheiden.
 • ABC of SV: Er zijn twee soorten Bitcoin Cash omdat ook dit netwerk inmiddels met een fork te maken heeft gehad. Daarom is het goed om te onderscheiden of het over ABC of over SV gaat. Daarover kan je verderop meer te weten komen. Dit is vooral belangrijk wanneer je een goede en succesvolle investering wilt doen.

Bitcoin Cash is dus niet zomaar hetzelfde als de originele Bitcoin cryptocurrency. Er zijn wel de nodige verschillen en het is belangrijk om er goed op te letten met welke digitale munt je te maken hebt.

Het is niet zonder reden dat je op deze plek meer leert over hoe Bitcoin Cash in elkaar steekt, want naast enkele bedreigingen zijn er ook heel veel kansen die je kunt benutten.

Totstandkoming van Bitcoin Cash – doelstellingen en team

Voor je gaat beleggen in Bitcoin Cash wil je natuurlijk wel eerst meer over de achtergronden weten. Bitcoin Cash is zoals gezegd ontstaan als hard fork van Bitcoin om op die manier enkele problemen die waren ontstaan met het originele block op te lossen.

Bitcoin Cash is in veel opzichten hetzelfde, alleen werk je er sneller mee doordat er op een andere manier gebruik wordt gemaakt en de blockgrootte niet 1 MB, maar 8 tot 32 MB betreft.

Op die manier is er veel gemakkelijker mee te werken voor betalingen en transacties, wat ook het doel ervan is. Bitcoin Cash is in 2017 op de markt gekomen en heeft toch al een flinke groei doorgemaakt. Het is nu enkele honderden euro’s waard.

Het project is weliswaar een afsplitsing van Bitcoin, maar het komt daarmee niet ook uit de koker van Satoshi Nakamoto, de bedenker van de originele cryptomunt. Het is een idee dat is ontwikkeld op basis van de ervaringen van de gebruikers van het netwerk.

Het doel van de beide munten is wel hetzelfde. Al was dit met de originele munt eigenlijk niet meer haalbaar, vandaar dat een andere weg is ingeslagen met Bitcoin Cash.

Hoe werkt Bitcoin Cash? – werking van de blockchain

Bitcoin Cash werkt voor het overgrote deel nog exact hetzelfde als de moedermunt waarvan het is afgesplitst. Er wordt gewoon gewerkt met een peer-to-peer network zoals gebruikelijk is in blockchaintechnologie. Wel is het zo dat het allemaal een stuk sneller gaat.

Dit heeft te maken met het gebruik van Segregated Witness Solutions. Deze techniek is belangrijk omdat op dit ervoor zorgt dat er meerdere transacties tegelijkertijd op hetzelfde block kunnen plaatsvinden. Wat er dus toe leidt dat de snelheid van het verwerken omhoog kan.

Bitcoin Cash wordt gedolven door miners. Die kunnen daar een Proof of Work voor krijgen. Dit maakt het mogelijk om dan weer nieuwe Bitcoins mee te minen. Bitcoin Cash is zelf inmiddels ook weer opgesplitst in twee netwerken. Enerzijds is er het gewone netwerk van Bitcoin Cash, ook wel bekend als ABC.

Aan de andere kant is er Bitcoin Cash SV. Vooral op het netwerk ABC vinden de transacties plaats. Daardoor is beleggen in Bitcoin Cash dus wel net even iets anders dan beleggen in de andere cryptomunt. Het is belangrijk om goed op te letten dat je wel met de juiste munt en het juiste netwerk aan de slag gaat als je gaat investeren.

Tip! Bitcoin Cash koop je gemakkelijk, veilig en snel bij de Nederlandse exchange Bitvavo.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Voordelen van beleggen in Bitcoin Cash

Het is natuurlijk belangrijk dat je weet wat de voordelen van beleggen in Bitcoin Cash zijn voordat je jouw geld erin gaat steken. Je wilt er zeker van zijn dat je een goede koop doet wanneer je voor deze munt kiest. Om dit wat gemakkelijker voor je te maken, kan je in ieder geval even naar de volgende punten kijken.

1. Bitcoin Cash kost je minder

Het belangrijkste voordeel van Bitcoin Cash op dit moment is het kostenvoordeel dat je ermee hebt. De transactiekosten zijn heel erg laag. Dit was juist ook een belangrijke reden om het netwerk op te zetten. Daardoor is het ook veel gemakkelijker om er transacties mee te doen.

Het doen van een betaling of een overboeking is veel gemakkelijker te verzorgen. Bovendien is dit ook gemakkelijk voor het handelen in de digitale munt. Het is voor handelaren veel gemakkelijker om bijvoorbeeld kortingen te geven omdat er toch al een kostenvoordeel bestaat. Dit maakt het dus aantrekkelijker.

2. Bitcoin Cash is veel stabieler dan andere cryptomunten

Een reden waarom veel investeerders terughoudend zijn in het beleggen in cryptocurrency is de volatiliteit. De munten komen daardoor instabiel over. Voor sommige cryptomunten is dit ook daadwerkelijk het geval. Daar biedt beleggen in Bitcoin Cash dan ook een voordeel.

Deze digitale munt is stabieler en veiliger dan de concurrentie. Dit is terug te zien in de koers die minder schommelt en minder hoge pieken en dalen vertoont. Het is echter ook te zien aan de manier waarop de keten in elkaar zit.

Een block van Bitcoin Cash is veel beter te beschermen. Waardoor dus ook op het gebied van privacy meer zekerheid bestaat. Het hacken wordt zeer moeilijk gemaakt en de kans op datalekken is ook minimaal.

3. Bitcoin Cash heeft geen schalingstool nodig

Voor de gebruikers van Bitcoin Cash is de mogelijkheid om snel op te schalen het meest genoemde voordeel. In tegenstelling tot de moedermunt is er voor het vergroten van de mogelijkheden geen tool nodig. In het geval van Bitcoin wordt dan SegWit2X gebruikt. Bitcoin Cash daarentegen heeft al grotere blokken die veel meer transacties aankunnen.

Zoals eerder al werd aangehaald is het voordeel daarvan dat de snelheid hoger ligt. Een ander voordeel daarvan is dat er veel gemakkelijker en directer mee te werken is. De capaciteit van het aantal transacties ligt er zo’n acht keer hoger door. Dit maakt het als middel om mee te werken dus ook veel interessanter.

4. Bitcoin Cash minen kan sneller en makkelijker worden gemaakt

Net als bij de moedermunt is ook voor Bitcoin Cash van belang dat voortdurend gekeken wordt naar de snelheid van het minen. De moeilijkheidsgraad van dit proces is gemakkelijk aan te passen. Voorheen gebeurde dat na het minen van elke 2016 blokken.

Dit is veranderd met de overstap van meer miners naar Bitcoin Cash. Daardoor is het tempo goed te bepalen en is dus ook de koers beter in de hand te houden. Het maakt het aantrekkelijker voor investeerders om te beleggen in Bitcoin Cash.

Zeker ook wanneer gekeken wordt naar de verhouding ten opzichte van de gewone cryptocurrency en alle concurrenten die tegenwoordig op de markt te vinden zijn.

5. Bitcoin Cash kent een trouwe community

De afsplitsing van Bitcoin Cash kwam mede tot stand doordat de gebruikers van het netwerk niet langer tevreden waren over de prestaties van Bitcoin op het gebied van gebruik. Dit waren dan ook veel early adopters die meer in de blockchaintechnologie zien dan alleen maar een manier om snel te investeren.

Dit betekent dus ook dat het netwerk relatief gemakkelijk in stand te houden is omdat het een heel trouwe community kent. Wanneer je gaat investeren in deze cryptomunt, weet je dus ook dat je op de lange termijn veel veiligheid en zekerheid kan houden.

Nadelen van beleggen in Bitcoin Cash

Wanneer je kijkt naar de voorgaande punten, dan ben je geneigd te denken dat er alleen maar pluspunten aan Bitcoin Cash zitten. Dit is echter niet het geval. Er zijn ook belangrijke nadelen die je goed in de gaten moet houden.

Wanneer je wil beleggen in deze cryptomunt, dan zijn er ook punten die een negatieve impact kunnen hebben. Je kunt dan denken aan de volgende punten:

1. Bitcoin Cash is nog altijd relatief klein

Wanneer je het vergelijkt met de bekende Bitcoin, dan is de afsplitsing Bitcoin Cash relatief klein. Het is zeker ook zo dat beleggen in Bitcoin Cash nog lang niet dezelfde impact heeft als beleggen in de moedermunt. Er is nog altijd veel minder gebruikt, zelfs als is het gebruik veel gemakkelijker.

Wie het totale 24-uurs transactievolume van beide cryptomunten naast elkaar legt, ziet dat er bij de moedermunt veel meer actie gebeurt op dagelijks basis. Dit betekent dus ook dat de hoeveelheid mogelijkheden, ondanks haar gebreken, nog altijd veel groter is dan bij BTC.

2. Bitcoin Cash heeft zelf alweer met een fork te maken

De reden waarom Bitcoin Cash ontstond was onvrede over de manier waarop Bitcoin werkte en een wens om bepaalde zaken in de technologie aan te passen om de bruikbaarheid te verhogen en te versnellen. De onvrede ontstond vervolgens ook weer over de afsplitsing.

Waardoor ook daar alweer een hard fork in heeft plaatsgevonden. Daardoor is er nu naast het gewone Bitcoin Cash netwerk ABC ook het Bitcoin Cash SV netwerk. Dit maakt het natuurlijk allemaal niet overzichtelijker en dit is ook niet direct goed voor het vertrouwen in de netwerken en cryptomunten.

3. Bitcoin Cash blijft een afsplitsing

Hoewel vooral over de voordelen van de nieuwe cryptocurrency wordt gesproken, is het natuurlijk wel zo dat het altijd maar een fork blijft. Het is niet hetzelfde als de grote Bitcoin. De waarde van Bitcoin Cash is daarom in enkele jaren nog altijd niet in de buurt van de grote digitale munt waarvan deze af is gekomen.

De kans dat dit ook altijd zo blijft, is natuurlijk aanwezig. Zeker ook wanneer gekeken wordt naar de grote mate van aandacht die voor de originele cryptomunt bestaat. Dat er inmiddels ook alweer nieuwe netwerken zijn ontstaan draagt daar ook aan bij.

Hoe zelf beleggen in Bitcoin Cash – stappenplan voor beginners

Wie wil beleggen in Bitcoin Cash kan dit het beste doen door een aantal stappen strikt op te volgen. Wanneer je het op die manier aanpakt maak je het gemakkelijker voor jezelf. Bovendien is je kans op succes dan ook een stuk groter.

Zeker voor beginners is dit natuurlijk een voordeel te noemen. De stappen die je op deze plek vindt maken het gemakkelijker om snel in het bezit te komen van deze cryptomunten en ermee te handelen om er zo voordeel uit te halen.

Stap #1: Werken met een exchange

Wat eigenlijk geldt voor elke cryptomunt is voor Bitcoin Cash natuurlijk niet anders. Wanneer je erin wilt beleggen en je bent een beginner, dan kan je het best de hulp van een specialist inroepen. Dat kan je dan het gemakkelijkst doen door een crypto exchange uit te zoeken om mee te werken. Dit is eigenlijk een soort beurshandelaar, maar dan op het gebied van cryptocurrency.

Het is heel simpel om er een account aan te maken en aan de slag te gaan. Je moet wel even kunnen aantonen dat je bent wie je zegt dat je bent, door middel van een paspoort of ID-kaart (houdt die dus altijd bij de hand als je een account gaat aanmaken).

Vervolgens kan je heel simpel geld overmaken naar je account en beginnen met handelen. De hulp van de specialist(en) die daar werkzaam zijn kan daarin dan ook van grote waarde zijn.

Een exchange waar je heel eenvoudig, maar ook veilig en snel jouw cryptomunten zoals Bitcoin Cash koopt is Bitvavo. Dit is momenteel de grootste en goedkoopste exchange in Nederland. Je kan hier makkelijk met iDeal betalen en over de eerste EUR 1000 handelen betaal je geen handelskosten. Dat scheelt je gelijk een hoop kosten en kan je mooi in extra crypto stoppen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Stap #2: Kiezen voor Bitcoin Cash en aankopen

Je weet natuurlijk al dat je voor deze cryptomunt gaat. Dus wanneer je eenmaal een account hebt aangemaakt bij de exchange van je keuze, dan wordt het eigenlijk heel simpel. Je gaat naar de sectie waar je kan beleggen in Bitcoin Cash en geeft aan dat je wilt kopen.

Bij de gemiddelde exchange is dit niet veel meer dan het doen van een druk op de knop. Let wel even goed op hoe het gesteld is met de prijs. Zo weet je wat je kwijt bent en hoeveel je beschikbaar hebt om te kopen.

Kijk alles wat je hebt ingevuld wel even goed na voor je de transactie definitief doorzet. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Stap #3: Jouw cryptomunten bewaren op een veilige plek

Bedenk je dat de cryptomunten zeer gewild zijn. Je moet ze dus ergens opslaan waar ze ook veilig zijn. Je kunt ze niet zomaar op je account van de exchange laten staan. Het is echt sterk af te raden om zo onzorgvuldig te zijn.

Wanneer een cybercrimineel binnendringt ben je alles kwijt. In plaats daarvan kies je voor een crypto wallet. Wanneer je gaat beleggen in Bitcoin Cash, dan heb je ook een specifieke wallet voor deze cryptomunt nodig.

Het is niet zo dat elke wallet op elke munt aansluit. Je hebt online wallets en je hebt externe wallets. Het is aan jou om te bepalen wat je het handigst en het veiligst vindt om te gebruiken voor jouw cryptomunten.  

Stap #4: De koers blijven volgen

Als je gaat beleggen in Bitcoin Cash, dan doe je dat natuurlijk met een doel voor ogen. Je wilt er beter mee af zijn als je ze verkoopt. Dat betekent dus dat je na de aankoop niet zomaar achterover gaat hangen. In plaats daarvan is het slim om te zorgen dat je goed het oog houdt in de ontwikkelingen in de koers van de munt.

Als beginner besef je het misschien niet, maar de koers kan zeer snel veranderen, dus soms is het zaak om onverwacht direct te kunnen handelen. Wanneer je dus na je aankoop het nieuws en de koers niet bijhoudt, dan loop je kansen mis.

Tips voor het beleggen in Bitcoin Cash

Het volgen van de stappen kan je alvast op het goede pad brengen als het om beleggen in Bitcoin Cash gaat. Dat neemt niet weg dat de stap om te beginnen toch nog wel heel groot is. Zeker wanneer je normaal gesproken andere beleggingen doet, of je zelfs helemaal nog nooit met beleggen bezig bent geweest.

Het is dan wel heel fijn om enige houvast te hebben. Dat kan je doen door je bijvoorbeeld aan de volgende tips te houden. Daarmee wordt het gemakkelijker en ook leuker om te investeren.

Tip #1: Investeer met wat je kan missen

Bitcoin Cash heeft zeker toekomst, maar er is ook veel concurrentie en ontwikkeling op de markt. Daarom is de toekomst voor deze cryptomunt helemaal nog niet zo goed in te schatten.

Het is dus geen zeker investering. Wanneer je het leuk en veilig wilt houden, is het dus slim om alleen met een bedrag te werken waarvan je weet dat je het kan missen als het verkeerd zou gaan.

Dit is natuurlijk niet waar je van uit moet gaan als je begint, je kunt er ook goed aan verdienen. Het is alleen wel belangrijk om voor jezelf ook wat veiligheid in te bouwen als je een beginner op de markt bent.

Tip #2: Kies een goede strategie om te investeren

Investeren in cryptomunten kan je op meerdere manieren doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je te richten op elke mogelijke beweging die er op de markt plaatsvindt. Wanneer je echt veel aandacht voor het investeren hebt, dan kan dit een hele goede strategie zijn.

Wanneer je nog wat voorzichtiger bent en je dus nog wat rustiger wilt beginnen, dan kan je ook instappen op een aantrekkelijk moment en daarna de ontwikkeling over een wat langere termijn afwachten.

De toekomst voor Bitcoin Cash kan heel rooskleurig uitpakken, dus als je dat geduld hebt, dan is dit ook een goede strategie waar je het nodige aan kan verdienen op de wat langere termijn. Voor veel beginnende beleggers is dit natuurlijk ook het belangrijkste doel van de belegging.

Tip #3: Houd nieuws en ontwikkelingen bij

Er is veel activiteit op de markt voor cryptomunten. Dat is zeker ook het geval wanneer Bitcoin erbij betrokken is, wat natuurlijk zeker het geval is voor Bitcoin Cash. Zowel de moedermunt, als de twee verschillende netwerken die de naam Bitcoin Cash dragen staan voortdurend in de belangstelling.

Elke nieuwtje en elke ontwikkeling heeft invloed op de koers van de cryptomunten. Wanneer je hier dus voordeel uit wilt halen, dan is het belangrijk om alles goed bij te houden. Zo weet je dus ook welke ontwikkelingen op de beurs waarschijnlijk zijn. Dit is vooral ook belangrijk wanneer je een strategie hebt gekozen die draait om alle bewegingen op de markt.

Tip #4: Zorg dat je voorzichtig met de munten omgaat

Tot slot is het belangrijk dat je voor een goede wallet zorgt waar je de Bitcoin Cash in opslaat zolang je ze in bezit hebt. Wanneer je ze onbeheerd laat, kan je er eigenlijk wel zeker van zijn dat er vroeger of later een slimme hacker komt die ze van je afneemt.

Je kan dan nog zo’n goede strategie hebben gekozen, uiteindelijk ben je dan alsnog alles kwijt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Door je goed te verdiepen in de technologie en dit in je voordeel te gebruiken, kan je veilig met de investeringen aan de slag.

Zorg dus dat je niet alleen investeert in bitcoin cash, maar ook in een goede wallet voor de opslag ervan.

Conclusie –Bitcoin Cash kan alle kanten op

Wie zelf wil beleggen in Bitcoin Cash kan dus met deze informatie in ieder geval een goede start maken. Je weet nu beter wat de overeenkomsten en verschillen met de originele Bitcoin is en hoe de hard fork tot stand is gekomen en waarom.

Daardoor heb je hopelijk ook een beter inzicht in de kansen en bedreigingen voor deze munt op de langere termijn. Dit is belangrijk, want het kan alle kanten op met deze cryptomunt.

Waardoor je er dus heel veel aan kan verdienen, maar ook de mogelijkheid bestaat dat je straks geen succes hebt met de investering. Wanneer je op de manier investeert zoals we hebben beschreven, dan is de kans dat je alles uit je mogelijkheden haalt in ieder geval het grootst!

Waar kan ik het beste Bitcoin Cash (BCH) kopen?

Bitcoin Cash koop je gemakkelijk, veilig en snel bij de exchange Bitvavo. Dit is de grootste en goedkoopste exchange van Nederland. Zelf vinden wij dit een fijn bedrijf en beleggen hier graag om de volgende redenen:

 • Het platform is erg eenvoudig en overzichtelijk.

 • Je koopt hier snel en veilig jouw cryptomunten.

 • Over de eerste EUR 1000 handelen hoef je geen handelskosten te betalen.

 • Je betaald eenvoudig met iDeal.

 • Nederlandse klantenservice die snel reageert.

 • Het is de goedkoopste en grootste exchange van Nederland.

 • Ze hebben een hele handige gratis app.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wil je eerst meer leren hoe ook jij geld kan verdienen met cryptocurrency?

Als je nog helemaal aan het begin staat van jouw crypto avontuur is alles nieuw en spannend en is het best lastig om te weten hoe en waar je nu precies moet beginnen. Want tegenwoordig is er online behoorlijk veel informatie te vinden, maar wat is goed en betrouwbaar? En wat gaat jou echt vooruit helpen? Dat is nog best lastig als de keuze zo groot is.

En dan nog niet te spreken over de risico’s waar je mee te maken krijgt tijdens het investeren van crypto. Beleggen kent natuurlijk altijd risico’s, maar zeker met name in de crypto wereld is dit niet anders. Deze markt is nog niet volwassen en veel grilliger dan bijvoorbeeld de aandelenmarkt. Hier heb je te maken met een markt die veel meer volatiel is dan bijvoorbeeld de crypto markt, want deze kent veel grotere koersdalingen.

Het is daarom zeker niet onverstandig eerst goed jouw eigen onderzoek te doen alvorens je jouw geld in een bepaalde cryptocurrency stopt. Want zoals ook wel gezegd wordt eerst leren en daarna pas investeren. Wil je hier serieus mee aan de slag gaan dan kunnen wij jou aanraden eerst eens te kijken naar de Money Mastery cursus van AllesOverCrypto. Dit is een crypto beginnerscursus die jou van A tot Z op weg gaat helpen.

Ook geven hun geregeld een gratis online Bitcoin training waarin je onder andere de volgende dingen gaat leren:

 • De wereld achter de cryptocurrency.
 • Hoe jij zelf de beste cryptomunten (parels) weet te vinden.
 • Hoe jij jouw cryptomunten veilig kunt opslaan.
 • Welke strategie jij kunt toepassen om geld te verdienen met cryptocurrency.
 • Ontdekken welke cryptomunt veel potentie heeft om te groeien.
 • Op welke wijze jij jouw eerste crypto valuta aankoopt (symbolisch met EUR 1).

Wij wensen jou alvast heel veel succes met het bouwen aan jouw vermogen! En als extra tip kunnen wij jou meegeven om zeker niet al jouw geld in crypto te stoppen. Dit omdat de markt zoals al eerder gezegd veel grilliger is en je snel al jouw vermogen weer kunt verliezen.

Beleg daarom ook een gedeelte in bijvoorbeeld aandelen, opties, goud of vastgoed. Zo heb jij een betere spreiding in jouw portefeuille en dek je risico’s enigszins wat af.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Beleggen In Bitcoin?

Beleggen in Bitcoin? Ontdek op deze pagina waarom je erin zou moeten investeren, de voor- en nadelen en hoe je bitcoin veilig kan kopen!

Lees verder

Beleggen In Ripple?

Beleggen in Ripple? Lees op deze pagina waarom je zou moeten investeren in Ripple, voor- en nadelen, hoe je veilig Ripple kan kopen!

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *