Beleggen In Cardano?

Stappenplan + Veilig En Goedkoop Cardano Kopen!

Gemiddelde leestijd: 28 minuten
cardano kopen linker zijkant

Het zal je niet ontgaan zijn, de markt van de cryptocurrencies heeft de afgelopen maanden ontzettend veel groei meegemaakt. Nu denken veel mensen gelijk aan Bitcoin wanneer het aankomt op het investeren.

Hoewel dit logisch is betekent dit natuurlijk niet dat er geen andere munten te vinden zijn. Integendeel, er zijn genoeg andere projecten waar je zelf ook in zou kunnen investeren. Een van de projecten die een zeer positieve toekomst voor de boeg heeft is Cardano.

Omdat de kans klein is dat je weet wat dit voor project is en wat de voordelen zijn die dit team met zich mee weet te brengen hebben we besloten om de belangrijkste informatie op een rijtje te zetten.

Door dit artikel inclusief stappenplan goed door te nemen krijg je een veel beter beeld bij het beleggen in Cardano en waar je het veilig kan kopen.

Lees hieronder snel verder!

Wat is Cardano? – functie van het project

Goed, laten we eerst maar eens ingaan op de belangrijkste vraag. Wat is Cardano precies vraag je je af? Cardano is van oorsprong uit gecreëerd als alternatief voor Ethereum. Het is het eerste speciale gedecentraliseerde blockchain protocol dat gebruik maakt van een wetenschappelijke benadering om de techniek draaiende te houden.

De ontwikkelaars van Cardano streven ernaar een blockchain-platform te creëren dat meer transacties kan verwerken tegen veel lagere kosten dan andere soorten aanbieders. Tegelijkertijd willen ze de gegevens van gebruikers beschermen door de gedistribueerde grootboektechnologie en de slimme contractinfrastructuur te integreren.

De Cardano-blockchain stelt mensen in staat om slimme contracten te bouwen, gedecentraliseerde applicaties en protocollen te bouwen en om transacties te verrichten tegen zeer lage kosten. Het Cardano utility token ADA wordt gebruikt als een overdracht van waarde zoals vele andere tokens.

Nu is het wel zo dat Cardano in enkele opzichten verschilt met andere soorten projecten. Het is niet zo dat het enkel en alleen een soort kopie is van Ethereum. Stake pool operators kunnen middels dit project namelijk het staking systeem gebruiken om veilig een protocol op te zetten.

De mensen die hun ADA-tokens inzetten op de blockchain kunnen ze vervolgens gebruiken om hun eigen transacties te verifiëren. Los van dit enkele feit worden de actieve gebruikers ook beloond met ADA-munten voor deelname aan de pool zelf. ADA-houders gebruiken hun munten bijvoorbeeld om te stemmen over veranderingen of verbeteringen aan het protocol.

Hierdoor kunnen ze zelf onderdeel uitmaken van de ontwikkeling van het project. De ontwikkelaars gebruiken de munten juist om hun slimme contracten te laten functioneren die op de Cardano-blockchain draaien.

Waarom beleggen in Cardano? – unieke onderdelen van het project

Door het bovenstaande heb je als het goed is al een iets beteer beeld rondom Cardano. In veel opzichten kan het gezien worden als een soort Ethereum, alleen dan een stuk beter. Om ervoor te zorgen dat het platform op de juiste manier werkt maakt dit platform gebruik van verschillende belangrijke onderdelen.

Om je net wat meer inzicht te geven in de voordelen hebben we besloten om de belangrijkste onderdelen van Cardano hieronder even onder elkaar te zetten:

1. Een unieke soort beveiliging

Als een smart contract platform is het natuurlijk noodzakelijk dat de veiligheid gewaarborgd wordt. Hier hoef je je met Cardano gelukkig geen zorgen over te maken. Dit platform is namelijk voorzien van de speciale soort twee-lagen architectuur. De Cardano Settlement Layer (CSL) handelt alle transacties met Cardano cryptocurrency af met minimale transactiekosten.

Tegelijkertijd is de Cardano Computation Layer (CCL) een set van protocollen die helpen bij het uitvoeren van slimme contracten. Het stelt ontwikkelaars in staat om gedecentraliseerde apps te maken, zorgt voor veiligheid en brengt kleine veranderingen aan voor eindgebruikers.

2. Een Proof of Stake Consensus Algoritme

Bitcoin- en Ethereum-netwerken volgen het Proof of Work-protocol. Het nadeel van deze verschillende soorten protocollen is dat deze een enorme hoeveelheid elektriciteit vereisen voor het verifiëren van transacties. Cardano daarentegen vertrouwt op het Proof of Stake (PoS)-proces. Dit is een proces wat veel minder energie verbruikt.

Hierdoor is het een veel duurzamere soort techniek dan de techniek achter de reguliere blockchain. Daar komt ook nog eens bij dat dit algoritme in staat is om de transactiekosten te verlagen. Dit maakt het voor de gebruikers mogelijk om veel geld te besparen bij het eventueel versturen van transacties en dergelijke.

3. Een grote mate van schaalbaarheid

Bitcoin, Ethereum 1.0, en andere blockchains van vorige generaties kunnen slechts een beperkte hoeveelheid transacties per seconde (TPS) aan. Dit maakt ze niet bepaald een verstandige keuze om te gebruiken. Cardano heeft dit probleem op proberen te lossen door het Ouroboros-protocol te implementeren.

Dit is een speciaal protocol wat is gebouwd boven op het Proof of Stake-mode. Middels dit protocol is het mogelijk om een hoge transactiesnelheid te garanderen en om iedereen de kans te geven mee te helpen aan de verificatie van de verschillende transacties op het netwerk.

Dit protocol zorgt onder andere voor diverse lagen op de blockchain en voor een veilig stemmechanisme voor token houders. Ook is het platform voorzien van een speciaal consensus mechanisme wat schaalbaarheid een stuk toegankelijker maakt.

4. De speciale Epochs

In een algoritme van Ethereum creëren Nodes nieuwe blokken door hun cryptocurrency in te zetten als onderpand om transacties te valideren. Het platform van Cardano wordt net even iets anders vorm gegeven. De blockchain is namelijk opgesplitst in Epochs. Deze Epochs zijn opgebouwd uit vaste periodes die slots worden genoemd.

Elk slot krijgt een slotleider die wordt verkozen door belanghebbenden en verantwoordelijk is voor het toevoegen van één blok aan het protocol. De slotleiders moeten ten minste 50% transactieblokken creëren binnen een gegeven Epoch.

Elk blok wordt goedgekeurd door bepaalde gebruikers wiens verkiezing is gebaseerd op inzet. Door middel van deze Epochs kunnen transacties veel sneller verwerkt worden dan voorheen.

Tip! Cardano koop je gemakkelijk, veilig en snel bij de Nederlandse exchange Bitvavo.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Redenen om te beleggen in Cardano

Een vraag die veel beleggers zichzelf stellen is waarom het eigenlijk verstandig is om te beleggen in Cardano. Los van het feit dat het een bekend project is zijn er een aantal redenen waarom het geen verkeerd idee is om jouw portfolio deels om te zetten naar Cardano. Hieronder vind je de belangrijkste redenen terug voor het beleggen in een project als Cardano:

1. De Cardano blockchain is echt uniek

De voornaamste reden om te beleggen in Cardano is het feit dat het project over een zeer unieke blockchain beschikt. De Cardano blockchain stelt gebruikers in staat om slimme contracten te creëren zonder dat het nodig is om een overeenkomst met een derde partij aan te gaan.

Het doel van het team is zich echt in te zetten voor de veiligheid aan gedecentraliseerde toepassingen, systemen en samenlevingen Daarnaast is het een project wat veel verbeteringen met zich mee weet te brengen ten opzichte andere cryptocurrencies. Dit zou al een reden moeten zijn om zelf te beleggen in het project.

2. Cardano heeft veel potentie in de echte wereld

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat veel geneesmiddelen die online worden verkocht niet echt zijn. De blockchain van Cardano biedt echter een oplossing voor dit probleem door de herkomst en levering van farmaceutische producten te verifiëren en te valideren.

Het speelt dus een belangrijke rol in de veiligheid en het welzijn van patiënten wereldwijd. Dit houdt in dat dat de Cardano blockchain zomaar eens een belangrijke rol kan gaan spelen in de totale wereldeconomie voor onder andere medicijnen.

Het beveiligt academische certificeringen door een fraudebestendig ecosysteem te bieden. Bovendien is de blockchain van het project in staat om gegevens op te slaan die van belang kunnen zijn.

3. Cardano is voorzien van optimale beveiliging

Cardano is te herkennen aan de speciale twee-laag architectuur voor net even wat meer veiligheid en schaalbaarheid. De Cardano Settlement Layer (CSL) handelt alle transacties af met minimale transactiekosten. Tegelijkertijd is de Cardano Computation Layer (CCL) een set van protocollen die smart contract optimalisatie mogelijk maakt.

Daar komt ook nog eens bij dat het ontwikkelaars in staat stelt om DeFi apps op te zetten die aan alle mogelijke eisen voldoen. Deze hoge mate van veiligheid kunnen we niet vinden bij andere projecten.

Risico’s van beleggen in Cardano

Hoewel er veel voordelen zitten aan het beleggen in Cardano is het niet zo dat er geen enkel risico verbonden is aan het beleggen in dit project. Integendeel, er zijn een aantal risico’s en nadelen waar je je echt bewust van moeten zijn. Om het overzichtelijk te houden hebben we deze belangrijkste nadelen voor je op een rijtje gezet:

1. Cardano heeft niet een bewezen formule

De ontwikkelaars van Cardano beweren dat het project is gebaseerd op een uniek en voordelig wetenschappelijk project. Ze kunnen het alleen nooit echt kunnen bewijzen. Hoewel er veel wordt gezegd over hoe het precies zou werken is het niet zo dat er ook echt veel bewijs is dat dit ook echt zo is.

Dit kan met zich meebrengen dat het project op de lange termijn niet aan de eisen blijkt te kunnen voldoen, met als gevolg dat de koers niet zal gaan stijgen. Het is dus afwachten of het team alle doelen kan behalen of dat het toch niet blijkt te lukken.

2. Cardano is nog niet zo lang actief

Cardano is nog niet zo lang actief op de totale cryptomarkt. Het is een project wat pas in 2015 werd geïntroduceerd. Dit maakt het een vrij jonge munt in vergelijking met de meeste andere munten. een nadeel hiervan is dat het project nog niet precies heeft laten zien wat ze in huis hebben.

Terwijl de cryptocurrency een gemengde acceptatie krijgt is het op dit moment nog niet zo dat het project ook echt veel samenwerkingen op haar naam heeft staan. Dit maakt het een iets minder goede optie voor de mensen die niet al te veel risico willen nemen voor bij het beleggen.

3. Cardano maakt gebruik van Proof of Stake

Het Cardano-project is gebaseerd op een proof of stake-protocol. Dit betekent dat de miner van het volgende blok willekeurig wordt gekozen. Dit is echt iets anders dan het proof of work model waarbij de rekenkracht van een miner bepaalt wie het volgende blok krijgt.

De token van Cardano kan worden gewonnen door derden die het niet verdienen houder te zijn van de munt die een zeer hoge waarde kan bereiken. Het nadeel is dat dit systeem door hackers kan worden misbruikt, hierdoor kom je mogelijk voor risico’s te staan bij het beleggen in het project.

4. Cardano komt uit Hong Kong

Het Cardano Project heeft zijn hoofdkwartier in Hong Kong. Dit is natuurlijk een plek waarin het politieke en zakelijke klimaat op dit moment niet echt gunstig is. Door de angst voor nog meer invloed uit China is de kans aanwezig dat China er alles aan zal doen om de handel in Hong Kong lastig te maken.

Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de groei van het project tegen wordt gewerkt en dat het lastig wordt om echt voet aan de grond te krijgen. Dit is natuurlijk alleen een voorspelling, het kan namelijk altijd zo zijn dat Hong Kong wel los blijft staan van China.

Hoe beleggen in Cardano? – stappenplan voor beginners

Het is goed mogelijk dat je ervoor kiest om te beleggen in Cardano na het lezen van dit artikel. Voordat je in bezit kunt zijn van je munten moet je echter wel de nodige stappen doorlopen. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan.

We hebben het namelijk wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder de belangrijkste stappen voor je onder elkaar op een rijtje te zetten. Zolang je deze stappen volgt kan ook jij beleggen in Cardano:

Stap #1: Zoek een broker uit

Indien je zelf Cardano wilt kopen dan zal je op zoek moeten gaan naar een broker om mee te verhandelen. Een broker of een exchange is eigenlijk te vergelijken met een normale beurs, alleen dan voor het kopen van cryptocurrencies. Op de website van de exchange is het mogelijk om een account aan te maken.

Heb je een account dan kan je een bepaald bedrag aan euro’s storten om vervolgens te gebruiken voor bij het handelen. Het is erg makkelijk om te beleggen in een project als Cardano nu de munt op heel veel beurzen is terug te vinden. Over het algemeen kan je als beginnende belegger het beste terecht bij Bitvavo.

Dit is de goedkoopste exchange van Nederland waar je eenvoudig, veilig en snel jouw cryptomunten aankoopt. Hoewel het verifiëren van je account even kan duren zal je daarna snel aan de slag kunnen gaan. Belangrijk is om je paspoort of ID kaart bij de hand te houden, deze informatie moet volgens de EU wetgeving altijd verstrekt worden.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Stap #2: Plaats een order bij de broker

Het verrichten van de transactie is de volgende stap om te ondernemen voor bij het beleggen. Het makkelijkste is om te klikken op kopen en om vervolgens te kiezen voor een Market Price. Dit betekent dat je de prijs betaalt die er op dat moment geboden wordt door de verschillende beleggers.

Belangrijk is om in te vullen hoeveel geld je om wilt zetten naar Cardano. Wij raden je aan om de data goed door te nemen om alles even te checken. Klik vervolgens op kopen en je krijgt de munten gelijk in je exchange wallet als alles gelukt is.

Stap #3: Maak een Cardano wallet aan

Een beurs is niet de plek waar je jouw munten op zou moeten laten staan na de aanwinst. Dit heeft te maken met het feit dat een platform kan worden gehackt. Als dit gebeurd dan kun je fluiten naar je centen. Het is daarom altijd belangrijk om je munten naar een speciale wallet van Cardano.

Op die manier is het mogelijk om je geld op een eenvoudige wijze bij te houden, dit maakt het dan ook gelijk zo belangrijk om te doen. Via internet zijn er meer dan genoeg online portemonnees te vinden voor Cardano die je kunt installeren op jouw computer.

Stap #4: Zet je munten over

nadat je een Cardano wallet aan hebt gemaakt en je Cardano munten ook echt hebt gekocht is het tijd om je Cardano over te zetten naar je wallet. Je kunt het overzicht vinden op de website van de wallet zelf.

Hou er rekening mee dat het overzetten van Cardano soms even wat tijd in beslag kan nemen. Nadat het is gelukt heb je jouw munten daadwerkelijk je munten in handen. Dit zorgt ervoor dat je alles op de juiste manier hebt gedaan.

Tips voor het beleggen in Cardano

Door de bovenstaande stappen te volgen zal het ook voor jou mogelijk zijn geworden om zelf te beleggen in Cardano. Dit maakt het mogelijk om wellicht een mooi rendement te boeken over de komende maanden.

Nu is het wel zo dat lang niet iedereen ervaring heeft met het beleggen. Om je daarom wat beter op weg te helpen hebben we hieronder een aantal tips voor je onder elkaar gezet. Wij raden iedereen aan deze tips goed op te volgen voor bij het beleggen.

Tip #1: Maak gebruik van een speciale wallet

Cardano heeft, in tegenstelling tot andere grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, een eigen cryptocurrency-wallet voor de token ADA. Deze speciale wallet heet Daedalus. Gebruikers krijgen met de Daedalus niet alleen een wallet, maar een volledig blockchain-Node. Dit zorgt ervoor dat ze een hefboomwerking hebben voor hun fondsen.

Hierdoor kunnen ze actief deelnemen aan de blockchain. Wij raden je dan ook echt aan om gebruik te maken van een wallet als je graag wilt beleggen in dit project. Dit is namelijk de enige manier waarop je veilig kunt investeren en waarmee je echt alles uit het project weet te halen.

Tip #2: Heb geduld tijdens het beleggen

Tenzij je iemand bent die zich aangetrokken voelt tot day trading is het verstandig om je Cardano-munten gewoon vast te houden voor de lange termijn. Deze optie is meer risicomijdend, vooral voor beginners. Dit maakt het dan ook gelijk de meest voor de hand liggende optie voor alle beginners die van plan zijn om te beleggen in Cardano.

Met de ambitieuze voorspellingen die het team heeft gesteld is het mogelijk dat de rendementen aanzienlijk hoog op zullen lopen. Hoewel dit natuurlijk niet zeker is kan je als beginner toch vaak best wat verdienen als je gewoon investeert voor op de lange termijn.

Tip #3: Doe voldoende onderzoek naar de munt

Een typische fout begaan door mensen maken die net beginnen met het beleggen is dat ze allen maar kijken naar de prijs van de munten die ze op het oog hebben. In feite is de waardering van een cryptocurrency alleen waar als je rekening hebt gehouden met het bestaande circulerende aanbod.

Kijk dan ook niet teveel naar de koers van de munt als je overweegt Cardano te kopen en onthoud gewoon de hoeveelheid van de totale market cap die je koopt. Dit kan je alleen leren door echt voldoende onderzoek te doen. alleen met voldoende onderzoek ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken voor jouw beleggingen.

Tip #4: Beleg eerst een klein beetje

Een fout die veel beginners maken is dat zij veel te veel in een keer beleggen. Hoewel Cardano een goed project is om te kiezen voor je beleggingen zou je er nooit het grootste gedeelte van je portfolio van moeten maken.

Alleen door in meerdere projecten te beleggen en je inzet echt te spreiden ben je in staat om de risico’s tot een minimum te beperken. Wij raden je daarom aan om een klein beetje in Cardano te zetten voordat je echt van plan bent om meer te beleggen.

Conclusie – een veelbelovend project om in te beleggen

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel een beter beeld hebt gekregen omtrent het beleggen in Cardano. Het is zeker een project om te overwegen als je zelf op zoek bent naar een nieuwe investering voor jouw cryptocurrency portfolio. Door de veelbelovende toekomst is de kans groot dat Cardano een belangrijke rol zal gaan spelen op de totale markt.

Door de voordelen van verschillende soorten projecten te bundelen is het Cardano gelukt om een enorm platform op te zetten voor dApps en andere toepassingen. Nu is het wel de vraag of er niet een ander project zal komen wat deze doelstellingen nog beter kan doen.

Uiteindelijk is het een volledig persoonlijke keuze om te maken of je er verstandig aan doet om te investeren in Cardano. Wij zijn er alleen maar om je te voorzien van de nodige informatie. 

Leren hoe ook jij geld kan verdienen met cryptocurrency?

Ben je nog helemaal nieuw in de cryptowereld en wil je hier graag mee gaan starten, maar vind je het lastig omdat je niet weet hoe en waar te beginnen? En stiekem misschien ook een beetje onzeker (wat overigens heel normaal is) omdat je ook niet direct al jouw geld alweer direct wilt verliezen. Het is dan heel verstandig om eerst te gaan leren en daarna te investeren om zo de risico’s te beperken.

Je gaat dan veel beter begrijpen hoe de cryptowereld in elkaar steekt en betere doordachte keuzes maken voor jezelf in plaats van lukraak maar wat geld beleggen in iets waar je eigenlijk niet eens het bestaan vanaf weet. Wij kunnen jou dan ook aanraden deze gratis online Crypto training te volgen.

Je gaat hierin onder andere het volgende leren:

  • Je leert hoe de cryptowereld in elkaar steekt.
  • Hoe jij voor jezelf de beste cryptomunten, parels weet te vinden.
  • Met welke strategie jij geld kunt verdienen.
  • Hoe jij veilig jouw cryptomunten kunt bewaren.
  • Jouw eerste crypto aankopen voor EUR 1.
  • Een munt ontdekken met mogelijk veel potentie.

Waar kan ik het beste Cardano (ADA) kopen?

Wil je graag direct starten met het aankopen van Cardano of andere cryptomunten? Open dan eerst een gratis account bij de Nederlandse exchange Bitvavo via onderstaande link en betaal over de eerste EUR 1000 geen handelskosten. Bij deze exchange kan je eenvoudig, veilig en snel jouw crypto valuta kopen.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Alvast heel veel succes met het bouwen aan jouw vermogen! En als extra tip kunnen wij meegeven niet al jouw geld in cryptocurrency te stoppen, maar bijvoorbeeld ook wat geld in bijvoorbeeld aandelen, opties of vastgoed. Zo heb je een betere spreiding van jouw portefeuille en dek je de risico’s wat af.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Beleggen In Bitcoin?

Beleggen in Bitcoin? Ontdek op deze pagina waarom je erin zou moeten investeren, de voor- en nadelen en hoe je bitcoin veilig kan kopen!

Lees verder

Beleggen In Ripple?

Beleggen in Ripple? Lees op deze pagina waarom je zou moeten investeren in Ripple, voor- en nadelen, hoe je veilig Ripple kan kopen!

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken op onze website gebruik van cookies om je beter en persoonlijker te helpen. Als je verder gebruik maakt van onze website gaan wij ervan uit dat je dat goedvindt. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder jouw cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, ga je hiermee akkoord.

Sluit