Goedkope Cryptomunten Met Potentie [2024]

Ontdek Deze Parels!

Gemiddelde leestijd: 27 minuten
goedkoopste cryptomunt linker zijkant

Jij bent op zoek naar goedkope cryptomunten met potentie in 2024 die hopelijk gaan zorgen voor een mooi rendement. Heel begrijpelijk en velen met jou!

Uit onderzoek blijkt namelijk dat we als Nederlanders steeds meer cryptomunten bezitten. Op het moment van schrijven bezit zelfs meer dan 25% van de mensen tussen 18 en 30 jaar oud een cryptomunt.

Of het nu gaat om Bitcoin of een andere munt, we zijn er maar wat actief mee bezig. De een heeft ze in bezit omdat ze geloven in het uiteindelijke doel als betaalmiddel, terwijl de ander cryptomunten bezit omdat er veel winst mee te halen is.

Als je wat dieper ingaat in de cryptowereld, dan zien we dat er zeer veel verschillende munten beschikbaar zijn. Zoals gezegd worden munten vooral aangeschaft omdat de winsten in vergelijking met beleggen vaak hoger liggen.

Uiteraard is het alleen verstandig om te beleggen in cryptomunten met geld dat je echt kan missen. Op deze pagina geven we je meer informatie over goedkope cryptomunten met potentie en dit is dan ook zeker geen beleggingsadvies.

Cryptocurrency worden vaak gekocht en verkocht op basis van emotie. Zo kunnen de meningen natuurlijk verschillen over de potentie van een bepaalde munt.

Lees hieronder snel verder!

Wat is een Bitcoin of altcoin?

Cryptomunten beschikken in de regel vaak over een eigen blokchain. Bitcoin en andere altcoins hebben allemaal hun eigen script. Ook zijn er munten met veel potentie beschikbaar welke gebruik maken van een gedeelde blockchain. Zo is het mogelijk om cryptomunten aan te maken op de blockchain van Ethereum en Binance.

Op steeds meer plekken kunnen we betalen met Bitcoins en ook diverse altcoins maken hun opkomst. Als je in het bezit bent van een cryptomunt, dan bezit je als het ware een stukje digitale eenheid. Fysiek en op papier heb je hier echter niets aan.

De koersen van Bitcoins en altcoins hangen op dit moment nog voor een groot deel samen met speculatie en sentiment. Waar banken grote hoeveelheden aandelen bezitten, is dit bij crypto nog niet het geval. Dit maakt dat de koersen grotere fluctuaties kent.

Lees ook: Investeren in Bitcoin of Altcoins? >>

Waar kan ik cryptomunten kopen?

Doordat beleggen in cryptomunten steeds populairder wordt, zien we ook steeds meer platformen (exchanges) voorbijkomen. Hiertussen zitten helaas ook enkele oplichters en daarom is het zeer verstandig vooraf eerst goed onderzoek te doen naar een bepaald platform voordat je een investering doet.

In Nederland zijn er ook verschillende platformen aanwezig en een daarvan is Bitvavo. Deze online broker is zeer betrouwbaar en is in Nederland gelegaliseerd.

Bitvavo is groeiende en biedt steeds meer verschillende cryptomunten aan. Hiertussen zitten zeker munten met veel potentie. Een groot voordeel van het online platform Bitvavo is, dat je zeer snel geld kan storten door middel van iDeal.

Als je een leuke winst hebt behaald of je wilt wat geld opnemen, dan staat dit ook weer snel op je eigen rekening. Op sommige momenten duurt het soms maar enkele minuten. Dit maakt het handelen op Bitvavo erg populair en gebruiksvriendelijk.

Als je eenmaal aangemeld bent bij het online platform Bitvavo, dan betaal je in de eerste week geen transactiekosten over de eerste 1000 euro.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Zijn er goedkope en dure munten?

Op de vraag of er goedkope of dure munten bestaan kunnen we zowel antwoorden met ja als met nee. Als we naar de waarde van een munt kijken, dan zien we inderdaad verschillen tussen munten. Zo is de Ripple bijvoorbeeld maar 1 euro waard en de Bitcoin 50.000 euro.

Toch kunnen we deze twee prijzen niet helemaal een op een met elkaar vergelijken. Om een goed vergelijk te maken tussen de waarde van cryptomunten moeten we ook kijken naar het totale aanbod.

Een munt kan goedkoop zijn, maar dat kan mede veroorzaakt worden door de grote omloop van munten. Of er dus dure en goedkope munten op de markt aanwezig zijn, zijn de meningen verdeeld.

Heeft Bitcoin (BTC) nog potentie?

Steeds vaker wordt er gezegd dat er geen potentie meer zit in de Bitcoin. Toch zijn hier de meningen over verdeeld. De aanschaf van 1 Bitcoin schommelt op dit moment rond de 40.000 euro. Een jaar geleden was dit een factor 3 lager.

Doordat de munt nog steeds aan populariteit wint, is de verwachting bij sommige mensen dat de koers op de lange termijn nog flink zal stijgen. Uiteraard dien je zelf de overweging te maken of een investering verstandig is of niet.

Lees ook: Bitcoin kopen >>

Zit er meer potentie in altcoins?

De Bitcoin is verreweg de meest populaire cryptomunt. Ook beschikt deze over de hoogste ‘coin market cap’ wat betekend dat er veel waarde in omloop is. Doordat er steeds meer mensen wereldwijd Bitcoins bezitten, wordt het ook steeds lastiger om grotere stijgen te bewerkstelligen.

Dit is dan ook een van de redenen dat er wordt gezegd dat altcoins meer potentie hebben. Sommige altcoins zijn relatief onbekend en er hoeft maar 1 iemand te zijn dit een groot bedrag hierin investeert en de koers schiet omhoog.

Op de cryptomarkt zijn vele honderden tot wel duizenden altcoins beschikbaar. Denk bijvoorbeeld eens aan de Ripple, Litecoin, Cardano of Ethereum. Uiteraard zijn er nog veel meer munten.

Enkele van deze munten zullen hieronder worden beschreven. Op het online platform Bitvavo zijn de meest populaire altcoins te koop. Kopen en verkopen van deze munten is erg eenvoudig en kan binnen 1 klik op de knop gebeuren.

Ethereum (ETH) de tweede cryptomunt

Ethereum is na de Bitcoin de grootste munt op het moment van schrijven. Daarmee is het ook direct de grootste altcoin welke beschikbaar is op de markt. Wat we bij verschillende munten zien, is dat het mogelijk is om een eigen munt te starten op de blokchain van een cryptomunt.

Met de komst van Ethereum 2.0 is het nu mogelijk om de altcoins op de Ethereum blokchain te laten groeien. De DeFi markt, vol uitgeschreven: Decentralized Finance zijn munten die zijn geschreven op de Ethereum blokchain.

Denk bijvoorbeeld eens aan de populair munt ChainLink. Ook is het opkomen van zogenaamde NFT objecten steeds groter aan het worden. NFT, non fundable tokens, houdt in dat je kan handelen in digitale kunst. Hiermee bezit je als het ware de rechten van een online object. Deze kunnen door middel van cryptomunten verhandeld worden.

Veel analisten zijn ervan overtuigd dat er nog veel potentie zit in Ethereum. Zeker als we deze munt vergelijken met andere altcoins, dan is de verwachting dat de munt op de lange termijn nog grote stappen kan gaan zetten.

In vergelijking met de Bitcoin zien we dat Ethereum steeds meer terrein wint en het is dan ook zeker niet uit te sluiten dat de waarde van de munten dichter naar elkaar toe kruipt.  

Lees ook: Ethereum kopen >>

Ripple (XRP) wacht op rechtszaak

De cryptomunt Ripple, officiële naam is eigenlijk XRP, was een van de munten welke al in het begin van de cryptomarkt beschikbaar was. Het bedrijf Ripple richt zich vooral op het versnellen van internationale betalingen. Deze munt is zeer populair en heeft onder andere al samenwerkingen met Mastercard en de Spaanse bank Santander.

Op het moment van schrijven loopt er een rechtszaak van de SEC in Amerika tegen het bedrijf Ripple. De XRP mag dan ook niet meer worden verhandeld in de Verenigde Staten.

In andere landen is dit nog wel mogelijk en gelukkig kan de munt nog steeds worden verhandeld op het Nederlandse online platform Bitvavo. Doordat er nog geen uitspraak is in de rechtszaak zien we dat de koers van de munt al tijden vrij stabiel is.

Toegewijde laten weten dat de kans aannemelijk is dat Ripple de rechtszaak van de SEC zal gaan winnen. De SEC kan worden vergelijking met het Nederlandse AFM. Als we kijken naar de potentie van Ripple, dan is dit vooral afhankelijk van de uiteindelijk uitspraak van de rechters.

Het spreekt voor zich dat bij een gunstige uitspraak de koers van de munt enorm zal gaan stijgen. Experts achten het niet onmogelijk dat de koers van 1 euro zal gaan exploderen tot boven de 10 euro per munt. Wij geven hier op dit gebied geen advies is en willen je alleen meegeven dat je zelf een beslissing moet maken en om alleen te beleggen met geld dat je kan missen.

Lees ook: Ripple kopen >>

Cardano (ADA) als opvolger van Ethereum?

De munt Cardano is in het leven geblazen door de oprichters van de altcoin Ethereum. Het idee hierachter is dat Cardano een verbetering zou zijn ten opzichte van Ethereum. Dit heeft onder andere te maken met de transactiekosten en andere technische ontwikkeling.

De start van Cardano is dan ook niet onopgemerkt gebleven, want inmiddels behoort de munt tot een van de meest populaire altcoins. Hoewel er momenteel nog een groot prijsverschil aanwezig is tussen beide munten, valt er zeker niet uit te sluiten dat Cardano nog zal gaan stijgen.

Lees ook: Cardano kopen >>

Shiba Inu (SHIB) en Doge coin (DOGE) als grap?

Wellicht heb je al eerder van de munten Doge Coin en Shiba Inu gehoord. Deze munten zijn in eerste instantie opgericht als grap. Doordat men deze munten massaal is gaan kopen, zien we deze munten op dit moment dan ook terug in de top 20 van alle beschikbare cryptomunten.

De Doge Coin is opgericht door een paar studenten en is de laatste tijd flink in waarde gestegen. Over de gehele periode tot wel duizenden procenten.

Ook voor de verzonnen munt Shiba Inu geldt hetzelfde verhaal. In enkele maanden is de munten met tienduizenden procenten gestegen en zo kon je dus flink wat geld verdienen als je er vroeg bij was.

Let wel op dat dit zeker niet bij elke munt zo zal zijn. Bekijk dus vooraf goed of je geld investeert in een betrouwbare munt en of er potentie aanwezig is.

Binance Smart Chain kent veel mogelijkheden

De Binance Coin is onderdeel van een van de grootste crypto platformen ter wereld, namelijk Binance. Doordat het mogelijk is om op de Binance blokchain je eigen munt te ontwikkelen is de altcoin in een mum van tijd zeer populair geworden.

Munten als Moonsafe en Moonstar zijn onderdeel van de Binance Smart Chain. De Binance Smart Chain is een grote verzamelingen van duizenden munten welke zich binden aan de prijs van de Binance Coin (BNB).

Veel munten hebben een maximaal aantal munten in omloop, hierdoor wordt een populaire munt steeds schaarser waardoor de prijs zal stijgen. Dit is ook het geval bij de Binance Coin. Daarnaast wordt er eens in de zoveel tijd een aantal munten geburnd. Dit bekend dat de munten virtueel worden vernietigd, waardoor ze niet meer in omloop kunnen kopen.

Dit betekend in principe dat de munten nog schaarser worden en de prijs zal gaan stijgen. Het burnen van de Binance Coin wordt gedaan om de trouwe holders (mensen die een munt lang vasthouden) te bedanken voor hun loyaliteit.

Lees ook: Binance Coin kopen >>

Sushiswap (SUSHI) heeft zijn eigen exchange

We zien dat veel platformen beschikken over en eigen munt. Bij Bitvavo is dit nog niet het geval, maar denk bijvoorbeeld eens aan Sushiswap. Deze munt is gemaakt op het netwerk van Ethereum. Door geld over te maken naar de exchange kan je beginnen met handelen op dit platform.

Wat mooi is aan het handelen in de Sushiswap token is, dat je door de aanschaf van deze munt ook direct mede-eigenaar bent van het platform. Aan elke transactie zijn kosten verbonden en deze kosten worden verdeeld onder alle bezitters van Sushi. Zo zal het aantal munten dat jij bezit alleen maar groeien.

Om gebruik te maken van dit platform dien je in eerste instantie in het bezit te zijn van de ERC20 tokens, gebasseerd op Ethereum. Als je eenmaal in het bezit bent van de Sushi token, kan je op Sushiswap handelen met deze munt.

Hierdoor hoef je niet steeds terug te vallen op euro’s of dollars. Houdt echter wel een deel van je ERC20 munten achter de hand, want bij elke transactie zal je moeten betalen met deze Ethereum tokens. De potentie van Sushiswap is groot, door het enorme aanbod op de exchange en de aanhoudende groei.

Zit er nog potentie in Pancakeswap?

Op de exchange Pancakeswap kan je net zoals bij Sushiswap handelen in verschillende tokens. Dit platform is gebouwd op de Binance Smart Chain. Ook hier dien je er rekening mee te houden dat je altijd wat BNB in je wallet hebt staan om de transacties te betalen.

De token Cake van het platform Pancakeswap was een van de eerste coins waarbij het mogelijk was om een grote doelgroep aan te spreken. Als we kijken naar de koers, dan zien we dat deze inmiddels een stuk is gezakt ten opzichte van zijn ATH (all time high).

Qua potentie denken wij dat de coin Cake zijn hoogtepunt heeft gehad, maar omdat het platform nog erg veel wordt gebruikt valt niet uit te sluiten dat de munt nog een stijging zal gaan meemaken. Het staken van munten op Pancakeswap is erg populair en dat komt vooral door de hoge rencementen die te halen zijn.

We zien rendement voorbijkomen tot wel 80% op jaar basis. In de cryptowereld betekend een hoger rendement vaak wel een groter risico. Er zal altijd een afweging gemaakt moeten worden tussen opbrengst en risico. De potentie van een bepaalde munt waarin je investeert op het platform dien je ook te onderzoeken.

Heeft munten staken meer potentie?

Er zijn diverse cryptomunten beschikbaar welke je kan staken. Dit houdt in dat je de munten vastzet voor een bepaalde periode. In deze periode krijg je een bepaald percentage uitgekeerd als vergoeding. Niet alleen de kleinere munten bieden deze service aan, maar ook de grotere munten als Cardano, ICX en zelfs Bitcoin hebben deze mogelijkheid.

Er moet gezegd worden dat niet elk platform deze optie aanbiedt. Diverse munten op de exchange Bitvavo hebben wel deze functie. Vooraf dien je wel aan te geven of je gebruik wilt maken van het staken van cryptomunten.

Zoals genoemd kan je crypto staken op veel platformen. Een van de meeste bekende online exchanges zijn Binance, Bitvavo, Bybit en KuCoin. Ook heb je kunnen lezen dat je op Pancakeswap munten kan staken.

Hier maak je voornamelijk gebruik van Cake waar je een andere munt voor terug krijgt. Uiteraard zijn er nog tal van andere platformen als Mars Ecosystem, Fantom en bijvoorbeeld Olive. Dit zijn wat minder bekende exchanges en daar zijn de risico’s dan ook hoger.

Lees ook: Wat is Crypto Staking? >>

Voordelen van beleggen in cryptocurrency

Het beleggen in cryptomunten kent verschillende voordelen. Zo is de aanschaf van munten vaak relatief simpel en ook de verkoop van een aantal munten is binnen enkele klikken op de knop gebeurd. Op het moment is er daarnaast nog weinig regelgeving op het gebied van cryptocurrency.

Cryptomunten als Bitcoin of andere altcoins als Ripple, Ethereum of Cardano zijn op dit moment erg populair. Dit zien we terug in het te realiseren rendement. Hoge rendementen kunnen niet worden uitgesloten, maar omdat het in vergelijking met aandelen allemaal nog vrij nieuw is komen grote dalingen ook regelmatig voor.

Beleggen in cryptomunten heeft veel potentie, zeker als we kijken naar de goedkopere en onbekende munten. Uiteraard is het alleen verstandig te beleggen met geld dat je echt kan missen.

Er zijn dus nog veel goedkope cryptomunten met potentie aanwezig

Je hebt inmiddels veel kunnen lezen over de verschillende cryptomunten en de ideeën erachter. Er zijn dus zeker veel munten aanwezig met een hoge potentie. Echter valt en staat alles met het vertrouwen in de munten.

Cryptomunten met een goed idee en doel kunnen uitgroeien tot de grootste in hun soort. Als jij er vroeg bij bent met een investering, dan kan je op den duur een leuk bedrag bij elkaar hebben gespaard.

Veel mensen vragen zich vaak af of er ook nog veel potentie aanwezig is bij de Bitcoin. Experts verwachten, zeker op de lange termijn, dat de munt nog flink zal gaan stijgen in waarde. De koers van de altcoins hangt vaak voor een groot deel samen met de Bitcoin.

Bij een stijging van de Bitcoin zien we dat de altcoins ook meegaan en vaak procentueel nog net iets harder zullen stijgen. Wij denken dat er dus nog veel potentie zit in cryptomunten en dat voornamelijk in de relatief nieuwe en goedkopere munten.

Let wel op dat dit een gevoel is en zeker geen beleggingsadvies. Kijk altijd zelf naar de laatste ontwikkelingen en investeer je nooit blind op het woord van een ander.

Waar kan ik tegen lage kosten en veilig mijn goedkope cryptomunten kopen?

Je koopt jouw goedkope cryptomunten met potentie veilig, eenvoudig en snel bij het bedrijf Bitvavo. Op dit moment de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Waarom dit zo is en waarom wij hier zelf ook graag beleggen lees je hieronder:

  • Eenvoudig platform voor zowel de beginner als de gevorderde
  • Je betaald hier makkelijk met iDeal
  • Grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland
  • Toegang tot 200+ cryptomunten
  • Geavanceerde interface met trading mogelijkheden
  • Handige app waarmee je altijd toegang hebt tot jouw vermogen en kan handelen waar je ook bent
  • Nederlandse support
  • Maximaal 0.25% aan handelskosten
  • Je betaald over de eerste EUR 1000 handelen geen handelskosten (geldig over de eerste week)

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wij wensen jou alvast heel veel succes met jouw beleggingen en aan het bouwen van een mooi vermogen. Houdt er altijd rekening mee dat deze markt erg volatiel is en probeer daarom ook altijd wat spreiding in jouw portefeuille aan te brengen om jouw risico enigszins wat te beperken. Maar doe vooral altijd goed jouw eigen onderzoek en bepaal aan de hand daarvan jouw strategie.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *