Beleggen In NFT’s Voor Beginners? Compleet Stappenplan + Tips [2024]

Zo Kun Jij Direct Aan De Slag Met Het Handelen In NFT's!

Gemiddelde leestijd: 56 minuten
investeren in nft's linker zijkant

Het beleggen in NFT’s heeft in korte tijd een vlucht genomen. Waar een paar jaar geleden nog niemand van de Non Fungible Token had gehoord, worden er nu al miljoenenprijzen op geboden.

Dat betekent niet dat het alleen maar een leuke investering is voor mensen die al een groot vermogen hebben. Het is ook mogelijk om te beleggen in NFT’s voor beginners.

Wanneer je nog helemaal niets weet van de tokens en hoe je geld kan verdienen met NFT’s, dan is dit de juiste plek om te beginnen. In deze beginnersgids leer je alles wat je moet weten.

Er worden al NFT’s voor bijvoorbeeld prijzen van 69 miljoen dollar verkocht. De totale omzet van de markt was in 2021 zelfs al meer dan twee miljard dollar. Dat betekent dus dat er heel veel geld in omgaat en dat er dus ook kansen liggen.

Zeker wanneer je je bedenkt dat er ook hele kleine bedragen worden gevraagd voor sommige tokens. Waardoor je dus al snel leuke kleine winsten kunt maken als belegger. Direct instappen en op zoek gaan naar leuke beleggingen is dus zeker ook goed mogelijk.

In dit artikel leer je wat NFT’s zijn. Ook leer je hoe je kan investeren in nft’s als beginner. Je leert alles over de werking en de techniek. Zo weet je hoe je nft’s kan kopen en verkopen en waar je dat moet doen. Je leert over de verschillen en overeenkomsten met NFT’s. Daarnaast kijken we naar wat goede tokens zijn.

Ook leer je in dit artikel meer over de toekomst. Natuurlijk kijken we ook naar de voor- en nadelen, zowel nu als in de toekomst. Daardoor heb je direct alles goed voor ogen en kan je goed bepalen of het beleggen in deze investeringsproducten voor jou een goed idee is.

Voordat wij verder gaan willen wij benadrukken dat dit een informatief artikel is en wij geen beleggingsadvies geven. Gebruik deze informatie vooral om er wijzer van te worden en hiermee jouw eigen strategie te bepalen. Maar doe wel altijd goed jouw eigen onderzoek.

Lees hieronder snel verder!

Wat zijn NFT’s eigenlijk?

Laten we in dit artikel over beleggen in NFT’s voor beginners eerst eens uitleggen wat een NFT is. De afkorting staat voor non fungible token. In het Nederlands is dit een niet vervangbare token. Er zijn veel overeenkomsten met cryptomunten. Zo werkt het bijvoorbeeld ook op blockchaintechnologie.

Daar worden de transacties gemaakt in een soort openbaar grootboek. Wel is het belangrijk om goed voor ogen te houden dat dit niet hetzelfde is. Ook al werken de transacties wel hetzelfde, het gebruik van een NFT is heel anders dan dat van een cryptomunt.

Wat opvalt aan de blockchain van NFT’s, is dat die meestal gebaseerd is op die van Ethereum. Die ken je misschien ook wel van de cryptomunt Ether. Dit betekent niet dat ze niet op andere soorten blockchain kunnen draaien.

De reden waarom vaak voor ethereum wordt gekozen is dat het veel mogelijkheden biedt op het gebied van smart contracts en applicaties. Dit past goed bij wat het met een NFT moet kunnen.

Het is namelijk een soort digitaal eigendomscertificaat. Je kunt het dus koppelen aan allerlei soorten digitale objecten. Een NFT wordt dan bijvoorbeeld gekoppeld aan een afbeelding, video, tweet of iets anders.

Het is natuurlijk een artikel dat gaat over beleggen in NFT’s voor beginners. Dat je dus wilt weten hoe je erin kan handelen is niet meer dan logisch. Dit gaat in grote mate op dezelfde manier als het handelen in cryptomunten. Je doet dit op een exchange. Je kan ze kopen met bijvoorbeeld cryptogeld, maar ook met andere valuta’s.

Vervolgens sla je ze op in een wallet en als je NFT in waarde is gestegen, dan kan je ervoor kiezen om deze te verkopen. Zo kan je dan een winst maken. Omdat NFT’s uniek en niet vervangbaar zijn, wordt de waarde bepaald door het spel van vraag en aanbod.

Hoe werken NFT’s?

NFT’s zijn onderdeel van een blockchain. Zoals gezegd is dat in de meeste gevallen die van Ethereum. Ethereum is eigenlijk een cryptomunt, maar kan ook de techniek van NFT’s ondersteunen. Een NFT is een blokje waarin informatie wordt opgeslagen.

Dit blokje is uniek in zijn soort, niet te vervangen en niet te veranderen. Daardoor werkt een NFT dus ook anders dan een cryptomunt. Overigens kan er in de werking van de tokens wel ook enig verschil zitten ten opzichte van andere wanneer er een andere blockchain voor gebruikt wordt.

Het leuke aan NFT’s is dat je ze kan koppelen aan alles wat digitaal is. Dit kan een online tekening of kunstwerk zijn. Het kan ook om muziek gaan. Of om een afbeelding of video. Vooral waar het gaat om creatieve zaken is er veel enthousiasme onder gebruikers en investeerders. Dat neemt echter niet weg dat er ook nog andere mogelijkheden zijn.

Er is namelijk ook een soort overlap tussen het digitale eigendomscertificaat en producten uit de fysieke wereld. Het is een manier om te laten zien dat het item dat jij hebt het enige en echte is. Daar halen NFT’s ook hun waarde uit.

Beleggen in NFT’s voor beginners komt dus ook neer op het leren herkennen van goede verzamelobjecten. Wanneer je die kunt ontdekken en de token ervan in handen krijgt, dan kan je daar dus veel aan verdienen.

Dit kan je vergelijken met het in handen krijgen van een schilderij van een schilder die langzaam maar zeker meer en meer waarde vertegenwoordigt. Een NFT kan slechts van één eigenaar tegelijk zijn.

Dit is dus een groot verschil met de crypto’s die in grotere aantallen op de markt komen. Voor kunstenaars is het een manier om hun producties van een digitale handtekening te voorzien.

Over blockchain en NFT’s

Beleggen in NFT’s voor beginners is wat gemakkelijker wanneer je ook al wat kennis van crypto hebt. Dan ken je bijvoorbeeld de blockchain al. Dit is het digitale grootboek waarop alle transacties met een bepaalde cryptomunt worden vastgelegd. Diezelfde blockchaintechnologie wordt ook gebruikt om de handel in NFT’s mee vast te leggen.

In de meeste gevallen gaat het om die van Ethereum. Dat komt omdat deze blockchain het meest gemakkelijk is als het gaat om bijvoorbeeld smart contracts en applicaties. Dit heb je nodig om een NFT zijn unieke karakter te geven.

Ook de plekken waar je de NFT’s kan kopen en verkopen, de zogenaamde marktplaatsen, maken gebruik van de Ethereum blockchain. Denk bijvoorbeeld aan OpenSea, Mintable en andere plaatsen. Daarover zal je later ook meer uitleg krijgen.

Het maakt het dus voor beginners wel wat gemakkelijker om in te stappen en alles te begrijpen wanneer ze al enige kennis van blockchain hebben. Overigens hoeft dit niet perse die van Ethereum te zijn.

Het is namelijk net zo goed zo dat hier de nodige nadelen aan zitten. Daarom zijn er ook al NFT-projecten met een eigen blockchain op de markt gekomen. Dit kan het bijvoorbeeld goedkoper maken. Bekende voorbeelden zijn Polkadot en Cardano.

Relatie NFT’s en cryptocurrency

Beleggen in NFT’s voor beginners kan in veel opzichten wel lijken op het investeren in cryptocurrency. Dat komt in de eerste plaats doordat zowel de tokens als de munten gebruikmaken van de blockchaintechnologie. Om ze van de ene eigenaar naar de andere te laten gaan is een transactie op de blockchain nodig.

Het is echter wel zo dat beide soorten een heel ander doel dienen. Dus ook al gebruiken ze dezelfde techniek, ze zijn ook wel heel verschillend. Dit brengt wel direct ook een ander vlak waarop een relatie bestaat naar voren.

Cryptocurrency is bedoeld om in te investeren, maar vooral ook om mee te betalen. Die digitale munten kunnen dus gebruikt worden om de NFT’s mee af te rekenen. NFT’s zijn namelijk niet bedoeld om betalingen mee te doen.

De NFT’s zijn bedoeld als digitale verzamelobjecten. Ze zijn te vergelijken met fysieke objecten die je kan verzamelen en die een waarde vertegenwoordigen. Denk bijvoorbeeld aan kunstwerken of aan sportmemorabilia.

De cryptomunten zijn dan te gebruiken om mee af te rekenen. Vooral NFT’s en crypto’s die dezelfde blockchain gebruiken, vaak Ethereum, hebben een directe relatie. Dit maakt het dus ook een aantrekkelijke optie om voor te gaan.

nft en cryptocurrency relatie

Hoe is de toekomst van NFT’s?

Beleggen in NFT’s voor beginners is nu nog heel gemakkelijk. Het is wel zo dat de manier van investeren snel zal veranderen. Het simpelweg kopen van een digitaal eigendomscertificaat en wachten tot deze meer waard wordt zal niet meer de normale manier van investeren in NFT zijn.

Het is daarom ook goed om te weten wat de toekomst zal brengen voor de tokens. Zo komen er steeds meer manieren om de tokens te benutten. Zo wordt het niet alleen gebruikt om informatie op te slaan. Ook in de journalistiek, muziek, social media, video en meme’s, en vooral het maken daarvan, spelen de tokens een steeds grotere rol.

Dat komt vooral door de rol die NFT’s zullen spelen bij het bepalen van digitale identiteit, authenticiteit en eigenaarschap. Dit is belangrijk want creators kunnen daardoor gemakkelijker zorgen dat ze op een juiste en eerlijke manier betaald krijgen voor hun werk.

Dit is natuurlijk tientallen jaren een groot probleem geweest. De komst van NFT’s lijkt dit op te lossen. Het geeft makers veel meer mogelijkheden om hun items te verkopen. Dit is dan direct ook een andere manier om geld te verdienen met NFT’s. Waar ook weer nieuwe verdienmodellen voor beleggers uit kunnen komen.

Een blijvend bewijs

Beleggen in NFT’s voor beginners is ook gericht op het begrijpen waar de waarde van de tokens vandaan komt. Dit heeft er in grote mee te maken dat elke NFT uniek is en niet te vervangen is. Dit brengt juist ook hele andere voordelen met zich mee.

Zo kan je er ook een blijvend bewijs mee maken. Denk aan een eventbadge of een ticket voor een festival. Normaal gesproken zijn badges en tickets na entree waardeloos en kan je ze net zo goed weggooien. Al bewaren sommige mensen ze wel. Dat bewaren wordt makkelijker en meer waardevol met een NFT.

Voor de organisatoren van een evenement is het een manier om meer binding met de bezoekers te creëren. Ook op de lange termijn. De badges of tickets blijven daardoor dus ook voor eeuwig bestaan, maar het is wel zo dat deze uniek zijn omdat ze te koppelen zijn aan de bezoeker.

Sommige mensen vinden het leuk om digitale verzamelobjecten te bewaren. Anderen vinden het vooral fijn om op die manier voordelen te genieten, bijvoorbeeld voorrang op de tickets van een vervolg event. Dit betekent dus ook dat een ticket over een langere termijn waarde blijft houden en daardoor ook aantrekkelijker wordt om in te beleggen.

Een digitale identiteit

De digitale wereld en de fysieke wereld komen steeds dichterbij elkaar te liggen. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de ontwikkeling van social media. Denk bijvoorbeeld aan metaverse. Bij jouw digitale identiteit hoort ook een eigen avatar.

Dit ken je natuurlijk allang als vervanger van de profielfoto. Doordat dankzij NFT’s de avatars uniek zijn te maken, worden ze ook meer waard. Denk bijvoorbeeld aan de CryptoPunks.

Daarvan gaan sommige al voor enkele miljoenen onder de hamer op veilingen. Dit laat je natuurlijk in één keer heel anders kijken naar dit soort plaatjes.

Doordat er ook nog eens steeds meer toepassingen aan een NFT gekoppeld kunnen worden, is het ook zo dat je straks veel meer in de digitale wereld ermee kan doen. Toegang tot een online community krijgen bijvoorbeeld.

Je kan bijvoorbeeld al zien hoe dit werkt aan de hand van de Bored Ape NFT’s. Alleen eigenaren van deze NFT’s kunnen toegang krijgen tot de Bored Ape Yacht Club.

Grote partijen als Facebook en Microsoft zijn hier al volop mee aan het experimenteren. Zoals ook bekende merken dit al aan het doen zijn. Daardoor wordt het leuke plaatje van weleer ineens een nieuwe kant van jou en jouw identiteit.

Fysieke en digitale wereld

Beleggen in NFT’s wordt ook interessanter omdat er steeds meer in de fysieke mogelijkheden komen. Zo worden NFT’s bijvoorbeeld steeds meer verwerkt in kleding een accessoires. Grote merken als Nike, Adidas en Gucci zijn hier bijvoorbeeld al veel mee bezig.

De digitale varianten van de items zijn vaak al duurder dan de fysieke items die deze merken op de markt brengen. Opnieuw is dit een voorbeeld van hoe de digitale en fysieke wereld elkaar meer en meer gaan overlappen. Dit komt ook voort uit de gamewereld, waar het kleden van een karakter om deze uniek te maken heel gebruikelijk is.

In de gamewereld zelf wordt dit tegenwoordig ook steeds meer met NFT’s gedaan. Waardoor het dus ook een flinke waarde vertegenwoordigt. Een eigen look, eigen wapens of andere specifieke eigenschappen die jou onderscheidend maken in een game kunnen heel aantrekkelijk zijn.

Gamers zijn dan ook bereid om hier flink voor te betalen. Specialisten schatten de waarde van deze markt op enkele tientallen miljarden. Wanneer de hele modewereld hierin wordt meegenomen dan gaat het al om biljoenen. Een echte look en een digitale look worden in de toekomst even belangrijk voor consumenten.

Allerlei andere toepassingen

De hoeveelheid mogelijkheden lijkt alleen maar toe te nemen. Dat maakt beleggen in NFT’s voor beginners juist ook zo interessant. Zo worden NFT’s gebruikt als verdienmodel in games. Daar gaat al miljarden in om.

Ook muzieklabels gebruiken de tokens al om hun muziek uit te brengen met de hulp van fans. Zo is het niet alleen een verdienmodel, maar ook een bindmiddel.

Dit geldt ook voor het financieren van de filmindustrie. Een belangrijke factor hierin is ook dat NFT’s in de toekomst van updates kunnen worden voorzien of meer veelzijdige toepassingen krijgen. Dit maakt de tokens alleen maar interessanter.

Investeren in NFT’s

Investeren in NFT’s kan heel lucratief zijn. Wanneer je gaat beleggen, dan kan je daar al snel het nodige aan gaan verdienen. Het is dan vooral belangrijk dat je weet hoe je dit aan moet pakken. Waar moet je zijn? Wat heb je nodig? Welk bedrag moet je ongeveer beschikbaar hebben?

Hoewel het niet lastig hoeft te zijn om te beginnen met het investeren in de tokens, is het wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten en hoe je alles aanpakt.

Daarom gaan we in het vervolg van dit artikel dieper in op het investeren, beleggen en geld verdienen met nft’s. Hoe je dit doet en wat van belang is om te weten komt allemaal aan bod.

Investeren in NFT’s (top 10)

Er zijn natuurlijk talloze NFT’s om in te investeren. Voor beginnende beleggers kan dit best overweldigend zijn. Daarom is het ook fijn om een beetje in de goede richting gewezen te worden.

Op deze plek kijken we naar de top 10 NFT’s om in te investeren. Daarna leggen we stap voor stap uit hoe je dat beleggen dan aan moet pakken. Zo weet je wat je moet hebben en waar je het kan krijgen.

1. Lucky Block NFT’s

Beleggen in NFT’s voor beginners draait vooral ook om hoe gemakkelijk je een NFT kan flippen, ofwel hoe snel je er een leuk rendement uit kan halen. Lucky Block is daar een goed voorbeeld van. Vooral de zogenaamde Platinum Rollers Club is erg aantrekkelijk.

Het gaat om een verzameling van 10.000 unieke NFT’s. Elk van deze tokens heeft eigen kenmerken die de eigenaar onderscheidend maken van anderen.

Bovendien dient elke NFT als een lot voor de Lucky Block NFT loterij, waardoor je dus alleen maar nog meer NFT’s in handen kan krijgen. De waarde loopt al in de duizenden dollars.

2. Bored Ape NFT’s

De Bored Ape NFT’s kan je eigenlijk al als klassiekers zien. Toch zijn ze nog altijd ook voor beginnende beleggers heel aantrekkelijk. Ook dit is een collectie van 10.000 unieke tokens die samen de Bored Apes vormen.

Het zijn eigenlijk digitale kunstwerken van apen met een verveelde blik. Ook grote beleggers en beroemdheden zien de potentie van deze NFT’s en daarom komt de Bored Ape Yacht Club regelmatig in het nieuws.

Dit is de exclusieve club waartoe je gaat behoren wanneer je één van deze NFT’s in handen krijgt. Daarnaast zijn er inmiddels ook de Bored Ape Kennel Club en de Mutant Ape Yacht Club. Voldoende mogelijkheden om te ontdekken.

3. CryptoPunks

Een andere groep NFT’s die het al lange tijd goed doet is CryptoPunks. Deze collectie is in 2017 gelanceerd en is daarmee ook één van de oudere projecten op het gebied van NFT’s. De CryptoPunks zijn groeibriljantjes gebleken want in de beginperiode was er helemaal niet veel vraag naar.

Pas in recente tijden is de prijs omhoog geschoten. Dit wordt dan ook gezien als een echt bewijs van wat er allemaal mogelijk is met NFT en wat beleggers allemaal mogen verwachten in de toekomst.

CryptoPunks worden gehost op de blockchain van Ethereum. De waarde wordt vooral ook bepaald door de relatieve ouderdom ten opzichte van de andere in dezelfde collectie.

4. Pudgy Penguins

Pudgy Penguins kiest voor het afwijkende aantal van 8888 NFT’s. Elke token staat voor een pinguin in de collectie. Doordat, net als bij CryptoPunks en Bored Apes, ook grote investeerders er brood in zien, is er goed aan te verdienen. De instapprijs is daarom ook wel wat hoger.

De meeste Pinguïns kosten inmiddels al zo’n 4000 dollar. De duurste gaan al richting een half miljoen. Rondom Pudgy Penguins. Er zijn ideeën voor een eigen cryptomunt en voor een game met de pinguïns. Al is daar ook wel de nodige discussie over bij de investeerders.

5. Decentraland

NFT’s en de metaverse raken steeds meer met elkaar verbonden. Decentraland is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Het is een game gebaseerd op de blockchain. Je speelt er om crypto te verdienen. Je kunt in de game je eigen avatar ontwikkelen en stukken land kopen.

Deze stukken land komen allemaal in de vorm van een NFT. Wanneer je die koopt, kan je ze dus op een later moment verkopen aan andere spelers en zo dus daadwerkelijk geld verdienen met je NFT. Eén van de verkopen bracht al 50.000 dollar op. De cryptomunt Mana is in het spel te gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

6. Doodles

Een collectie NFT’s die in opkomst is, is Doodles. Dit zijn 10.000 tokens gemaakt door bekende online kunstenaars. Wie in deze wereld thuis is, weet dan ook wie Tulip, Poopie en Burnt Toast zijn.

Het is één van de eerste voorbeelden hoe makers met het uitgeven van NFT’s een verdienmodel hebben gevonden voor hun kunst. De kunstenaars waren eerder ook al betrokken bij CryptoKitties, een ander NFT-project.

Doodles zijn in heel veel verschillende vormen te krijgen, er zijn er 10.000 en die zijn allemaal al in omloop. Houd dus goed de koersen in de gaten om te weten waar je kansen liggen.

7. Autograph.io

Voor sportliefhebbers hebben de NFT’s ook van alles te bieden. Zeker wanneer een legende als Tom Brady zich ermee gaat bemoeien. Autograph.io is er eigenlijk op gericht om allerlei soorten bekende mensen uit bijvoorbeeld de muziek, sport of het zakenleven een kans te geven een eigen collectie NFT’s te ontwikkelen.

Bekende namen zijn The Weekend, Tiger Woods en Tony Hawk. Opvallend is dat de NFT’s van Autograph op verschillende blockchains worden gehost, maar dat vaak voor Polygron en Ethereum wordt gekozen. Sommige NFT’s zijn al voor enkele dollars te krijgen, dus daar liggen veel kansen op groei.

8. Galaktic Gang NFT’s

Galaktic Gang is een collectie van 5555 NFT’s. Doordat het er dus wat minder zijn dan in andere collecties, is er ook wat sneller waarde uit te halen. Ze worden vooral gebruikt als profielfoto’s.

Het gaat namelijk om digitale psychedelische kunst die gemaakt is door de kunstenaar Chris Dryer. Deze kunstenaar heeft ervoor gekozen om niet zomaar voor de hoogste bieder te gaan.

Een deel van de winst gaat naar goede doelen. Binnen enkele dagen na de lancering in december 2021 waren alle tokens al op de markt. De prijs loopt voor sommige al flink op. Nummer 5111 ging bijvoorbeeld al voor 140.000 dollar naar een nieuwe eigenaar.

9. Axies NFT’s

Axie Infinity is een game. Het is gebaseerd op de blockchain en daarom een echte NFT game. Axies zijn de NFT’s die je kan winnen als je speelt. Het is echter wel gewoon een echte game zoals je die kent van de spelconsoles.

De axies zijn vormgegeven als grappige monsters. In de game kan je daarnaast ook aan de cryptomunt SLP komen. Er zijn dus ook de nodige overeenkomsten met Decentraland, die je eerder in deze top 10 al zag.

Eén van de Axie-monsters werd al voor meer dan een miljoen dollar verkocht. Er zijn oor spelers nieuwe NFT’s te verdienen die in de toekomst te verkopen zijn. Het platform mikt op groei in populariteit, wat ook de prijzen moet opdrijven.

10. Meebits

Meebits is een nieuw project van de ontwikkelaars van CryptoPunks. Het gaat om 20.000 3D NFT’s. Elke Meebit is op basis van een algoritme ontwikkeld en is daardoor altijd uniek. Kenmerken zijn de schoenen, brillen, kleur ogen, tattoo’s en andere zaken.

Meebits zijn vanaf de lancering in mei 2021 al populair, mede ook door het succes van CyberPunks. De waarde is zelfs al flink doorgestegen sinds de NFT’s door verhandeld worden.

Op de grote markten voor NFT’s zijn ze al met grote regelmaat te vinden. Leuk aan Meebits is dat een eigenaar ook invloed kan uitvoeren op de vorm. Daardoor zijn ze in de metaverse te gebruiken.

Hoe je kan beleggen in NFT’s

Nu je weet in welke NFT’s je moet beleggen als beginner, is het ook wel fijn om te weten hoe je dit dan moet aanpakken. Dat kan namelijk best lastig lijken in het begin. Zeker wanneer je nog niet met blockchain bent bezig geweest kan je overkomen als lastige technologie.

Daarom nemen we alles door op dit gebied. Dan zal je al snel merken dat het best wel meevalt. In enkele stappen kan je al zorgen dat je zelf de eigenaar bent van een NFT die je kan flippen en er een leuk rendement uithalen.

Het is eigenlijk heel simpel. Wie wil beleggen in NFT’s als beginner zal eerst een account moeten aanmaken op een marketplace. Dit is gelukkig heel simpel en snel te regelen. Dat leggen we hier namelijk even uit. Je kan daarna eigenlijk direct beginnen.

Het is belangrijk om eerst op zoek te gaan naar een goede partij om mee aan de slag te gaan. Zo weet je zeker dat het veilig is en dat je je er goed bij voelt. Het is wel zo fijn om er zeker van te zijn dat je alles op orde hebt om direct te kunnen verdienen aan je investeringen.

1. Een broker vinden

Je begint je reis als investeerder in NFT’s bij een broker. Je moet namelijk eerst zorgen dat je Ethereum in handen krijgt. Daarom moet je op zoek gaan naar een goede broker waar je kan investeren in crypto zoals Ethereum. Je kan dit bijvoorbeeld doen bij Bitvavo.

Daar kan je namelijk heel simpel een account aanmaken en vrijwel direct beginnen met handelen. Dit heb je nodig om goed aan de slag te kunnen gaan. Je kan dit op de website doen, maar je kunt ook gebruikmaken van de app. Zo kan je altijd en overal zorgen dat je je zaken op orde hebt.

Het voordeel van werken met Bitvavo als je gaat beleggen in NFT’s is dat de kosten lekker laag blijven. Dat is belangrijk, want op die manier maak je dus ook gemakkelijk je rendement wat hoger. Dat is wel heel fijn. Bovendien is alles heel erg gebruiksvriendelijk in elkaar gezet.

Je kan dus eigenlijk gevoelsmatig al achterhalen waar je Ethereum kan kopen bij deze broker. Daarmee ben je klaar om aan de slag te gaan. Het is dan dus zaak om de volgende stap te zetten.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

2. Zorgen voor voldoende Ethereum

Je hebt nu een account bij Bitvavo om Ethereum te kopen. Het is nu zaak om te zorgen dat je aan voldoende Ethereum komt. Je zorgt dus eerst dat je account wordt geverifieerd om vervolgens snel aan de slag te kunnen gaan.

Wanneer alles bevestigd is, dan kan je geld op je account gaan zetten. Dit is een belangrijke stap, want van klassieke valuta’s kan je crypto maken door deze in Ethereum te investeren.

Zorg dat je voldoende van deze cryptomunt hebt en daarna gaat doorsturen naar jouw metamask wallet. Zo kan je de NFT’s van jouw keuze kopen. In sommige gevallen is de prijs niet hoog, maar van sommige NFT’s loopt die al aardig op.

3. Een metamask wallet

Wanneer je gaat beginnen met beleggen in NFT’s, dan is het ook belangrijk om je in de veiligheid te verdiepen. Bijvoorbeeld door te bekijken hoe je de munten veilig kan opslaan. Dat doe je op een metamask wallet.

Daar kan je alles op plaatsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iemand bij kan komen. Zo kan je dus zorgen dat je je Ethereum goed bewaart, maar ook dat je NFT’s daarna niet in handen komt van anderen.

Wanneer je Ethereum op je Metamask wallet hebt, is het zo dat je direct aan de slag kan gaan met het kopen van de NFT’s. Hoe je dat doet, ontdek je in de volgende stap.

4. De juiste NFT’s zoeken

Nu je alles in gereedheid hebt gebracht om te beleggen in NFT rest jou eigenlijk nog één ding. Het is nu zaak om op zoek te gaan naar NFT’s die jou aanspreken. Je hebt hiervoor al een overzicht gekregen van interessante opties om voor te gaan.

Het vinden van de juiste NFT’s kan je ook doen met de hulp van een goede marketplace. De broker waar je Ethereum hebt gekocht is over het algemeen namelijk gespecialiseerd in crypto en niet in NFT’s. De crypto’s die je er hebt gekocht kan je echter wel op de marketplace gebruiken om de door jou gekocht NFT’s af te rekenen.

5. Marketplace kiezen en deals sluiten

Een goede marketplace kiezen is minstens zo belangrijk als een goede broker kiezen. Een slimme en veilige optie kan OpenSea zijn. Niet in de laatste plaats omdat je er alles kan vinden op het gebied van NFT’s. Je kunt er je Metamask wallet mee verbinden en direct aankopen doen.

Het leuke is dat je dus zelf veel grip hebt op wat je op welk moment wilt doen. Ga op zoek naar mooie pareltjes. Als je net begint is het slim om met kleine bedragen te werken. Daar kan je leuke winsten mee bereiken en zo kan je alles ontdekken om op een later moment grote klappers te maken.

Het leren beleggen in NFT’s + tips

Wil je beginnen met beleggen in NFT’s? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Je hebt nu de stappen gezien die je moet zetten om aan de NFT’s in handen te krijgen. Het is nu vooral ook belangrijk om te weten op welke zaken je moet letten om geen fouten te maken en onnodig je geld kwijt te raken.

Wanneer je er bijvoorbeeld snel bij bent, dan kan je er zeker van zijn dat je een goed bedrag eruit kan halen. Dit is immers het voordeel dat early adopters vaak hebben.

Een belangrijk punt om op te letten is het team dat achter de NFT zit. Dit is een bekende factor als het om de moderne manieren van beleggen gaat. Ook in startups en in crypto’s moet je pas beleggen als je goed weet wie er achter zitten en wat het plan is.

Wanneer je dit allemaal gemakkelijk kan achterhalen en je ziet dat de zaken goed in elkaar zitten, dan weet je dat je veilig kan beleggen in de NFT. Wanneer er bekende partijen achter zitten, is het vaak zo dat de prestaties vaak ook wat beter zijn. Veel beleggers zijn hier nu eenmaal gevoelig voor.

De schaarste is ook een belangrijke factor als het gaat om de waarde van een NFT. Dit is natuurlijk hetzelfde als bij gewone verzamelobjecten. Is er veel vraag en weinig aanbod, dan zal de prijs natuurlijk flink omhoog gaan.

Dit is ook de manier waarop de markt voor NFT’s werkt. Het is zaak om goed te bekijken welke van de tokens over bijvoorbeeld 10 jaar heel erg in trek zullen zijn. Wanneer je daar dan nu al je kans in pakt, dan heb je daar straks veel voordeel van.

Stel nu dat jij een token met eigenschappen in handen hebt die dan essentieel zijn. Dan kan dat veel opleveren. Omgekeerd wil je ook niet enthousiast worden gemaakt voor een NFT waar je niets mee kan.

Uitleg platforms marketplace

Beginnen met beleggen in NFT’s betekent dat je dus ook aan de slag moet gaan op de marketplace. Welke kies je dan? Er zijn gelukkig al een aantal goede aanbieders waar je zonder zorgen aan de slag kan gaan.

Om er zeker van te zijn dat je dus ook echt het beste uit je investeringen kan halen. De volgende platforms zijn in ieder geval interessante opties om voor te gaan.

1. SuperRare

SuperRare werkt vooral samen met de makers. Dit heeft goede kanten en slechte kanten. Je weet als investeerder in ieder geval dat je er NFT’s van goede kwaliteit kan vinden. Je krijgt de eerste kans op werken van echte specialisten als je gaat beleggen. Aan de andere kant betekent dit wel ook dat de kosten en de prijzen wat hoger zijn en je dus beter met een wat groter vermogen kan werken.

Heb je het geld om op die manier te werken, vergelijk het met het verzamelen van kunst, dan zit je hier goed. Bovendien gaat het bij SuperRare niet alleen om kopen en verkopen, maar ook om onderling netwerken met beleggers.

2. OpenSea

OpenSea is misschien wel de echte aanrader als het om een NFT marketplace gaat. Alles is hier p2p ingericht. Het is ook nog eens de oudste en grootste aanbieder op de markt. Het werkt als een echte handelswebsite zoals je die ook kent van bijvoorbeeld het kopen en verkopen van tweedehands spullen.

De NFT’s die je hier vindt hebben betrekking op van alles en nog wat. Van kunst en muziek tot in-game NFT’s is alles hier te krijgen. De plek is heel open en iedereen kan er lid worden en meedoen met het handelen. Je vindt hier inmiddels miljoenen opties, waarvan sommige echte pareltjes zullen zijn.

3. Rarible

Er zijn natuurlijk ook marketplaces die je het aanbod op een net iets andere manier laten beleven. Daar is Rarible een goed voorbeeld van. Hier kan je namelijk niet alleen bestaande NFT’s kopen en verkopen.

Je kan er ook een eigen NFT die je ontwikkeld hebt verkopen. Het is ook leuk om te zien dat je de mogelijkheden hebt om eigen NFT collecties aan te bieden.

Het is gemakkelijk om hier een portfolio aan te maken waarin je kan bijhouden wat je nu allemaal precies in handen hebt op het gebied van NFT’s.

4. Sorare

Sorare is een marketplace die het heel anders aanpakt. Het is gericht op de voetballiefhebber. De fans van over de hele wereld kunnen hier in een toernooivorm om kaarten van spelers strijden. Dit gaat in competities van 5 spelers.

Er zijn wel allerlei regels aan verbonden, dus het is voor Sorare niet alleen belangrijk dat je kennis hebt van NFT’s, maar ook van voetbal en van de spelregels die de marketplace oplegt.

Goede prestaties leveren punten op voor een ranking. Je kunt gratis spelen in een aparte demoversie. Je kunt ook de betaalde versie spelen met meer zeldzame kaarten waarin je kan handelen op de marketplace. Die kaarten zijn dankzij smartcontracts aan de blockchain verbonden.

5. OKX

OKX is de nieuwe naam voor marketplace OKex. Het is onderdeel van het blockchainbedrijf OK Group dat al tien jaar bezig is. Je kunt hier op allerlei manieren met blockchain aan de slag. Zo kan je er bijvoorbeeld ook veel doen met crypto.

Het interessantst is echter natuurlijk de NFT Marketplace. Je kan er NFT’s kopen en verkopen. Ook kan je ze zelf op de markt brengen via dit platform.

Wanneer je wilt weten wat het actuele aanbod is, dan kijk je gewoon bij MetaX op de marketplace. Het zal je opvallen dat hier wel heel veel te vinden is. Ook veel onbekende en unieke NFT’s zijn er te koop.

6. FTX US

Waar een exchange voorheen vooral met crypto bezig was, wordt het meer en meer gebruikelijk om er ook een NFT marketplace op te zetten. FTX is daar een voorloper in. Het is ook nog eens zo dat deze marketplace behoorlijk uitgebreid is.

Wanneer je als beginner hier komt kan dit wel wat overweldigend zijn, maar dat krijg je al snel onder de knie. Het fijne is dat je hier heel gemakkelijk op allerlei manieren kan handelen.

Waarbij crypto wel altijd een belangrijke rol speelt. Je kunt hier niet alleen als handelaar voordeel hebben. Ook wanneer je als kunstenaar NFT’s op het platform wil zetten, dan kan dat. Al moet je dan wel een fee betalen.

7. Dmarket

Ook in de wereld van E-sports en andere games hebben NFT inmiddels een belangrijke voet aan de grond gekregen. De marketplace waar je moet zijn voor dit soort tokens is Dmarket. De grote games zoals Counterstrike bieden veel NFT’s en die kan je hier allemaal vinden.

Denk aan specifieke wapens en skins. Je kan kopen, maar ook verkopen. Deze marketplace draait helemaal om de blockchain van Ethereum en heeft ook een eigen NFT, genaamd DMT.

Omdat het al meer dan 5 jaar actief is, kunnen ze je ook inmiddels aantonen dat ze onderdeel van miljoenen succesvolle transacties zijn geweest.

nft marktplaatsen platforms

Voordelen van NFT’s

Wil je weten waarom je moet beleggen in NFT’s als beginner? Dan is het belangrijk om de plus- en minpunten ervan te kennen. Dan beginnen we met de voordelen. Een belangrijk voordeel is dat NFT’s veelzijdiger zijn dan bijvoorbeeld cryptomunten.

Je kunt er meerdere dingen mee doen en er zijn verschillende verdienmodellen aan te koppelen. Je hebt NFT’s die aan kunstwerken zijn gekoppeld, maar ook NFT’s die dienen als items in games.

Zo kan je dus heel gemakkelijk verschillende markten aanboren. Wanneer je specifieke kennis van een markt hebt, dan heb je dus eigenlijk ook direct een voordeel.

NFT’s zijn te gebruiken als een echt handelsobject. Het is eigenlijk niet heel anders dan verzamelobjecten in de fysieke wereld, alleen dan op een digitale manier. Met de opkomst van de metaverse kan dit dus al snel heel interessant worden.

Een ander voordeel op dit vlak is dat het om allemaal jonge technologie gaat. De volledige groeipotentie is zelfs nog geeneens duidelijk. Terwijl de markt nu al miljarden waard is.

Wanneer je dus nu instapt, dan is de kans groot dat dit je wel heel veel kan gaan opleveren. Zelfs op manieren waar je op dit moment misschien helemaal nog geen weet van hebt als belegger.

Een belangrijk voordeel is dat het ook nog relatief gemakkelijk kan zijn om in te stappen in de NFT’s. Er zijn veel tokens waarvan de prijs nog lekker laag ligt. Als je die voor een euro koopt en hij wordt tien cent meer waard, dan heb je dus al direct een goed rendement.

Ook lijkt dit misschien niet zo. Bedenk je daarbij ook dat je hier alleen maar nog meer uit kan halen wanneer je je geduld bewaart. Vraag en aanbod speelt een grote rol in deze zaken. Het is goed mogelijk dat alles alleen maar meer en meer waard gaat worden. Wie nu investeert kan dus simpel een goede slag slaan.

Nadelen van NFT’s

Er zitten natuurlijk niet alleen maar voordelen aan beginnen beleggen in NFT’s. Het is ook zo dat je oog moet houden voor de slechte kanten. Een NFT op zich is natuurlijk niets. Je kan er niets mee als er niets aan gekoppeld wordt.

Het is dus wel belangrijk dat consumenten geloven in de onderliggende waarde. Anders heb je er niets aan. Dit is eigenlijk natuurlijk altijd het geval met investeren.

Het verschil is alleen dat je bijvoorbeeld een schilderij kan ophangen. Een sportsouvenir kan je in een vitrine zetten. Met een NFT kan je verder niet zoveel. Pas daar dus wel goed mee op.

Het is ook belangrijk om te weten dat de NFT nog klein is. De markt is nog maar beperkt. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden. Er worden allerlei projecties voor de toekomst gegeven, maar je weet natuurlijk nu nog niet of die uitkomen.

Het is ook belangrijk om alles niet te veel met crypto te vergelijken. Natuurlijk is het verleidelijk om dit te doen, maar het is niet hetzelfde. Het is dus ook nadelig dat je geen houvast hebt om te bepalen welke kant het op zal gaan.

De NFT’s zijn ook slechts op beperkte plekken bruikbaar in veel gevallen. In de toekomst moet dit wel veranderen, maar op de korte termijn heb je daar niets aan. Dat is dus ook een nadeel.

Samenvatting

Beleggen in NFT’s voor beginners betekent dat je je geld gaat steken in een non fungible token. Het is een digitaal eigendomscertificaat of een andere token. Het heeft veel overeenkomsten met crypto’s maar is toch net anders. NFT’s zitten op een blockchain.

In bijna alle gevallen is dit Ethereum of een vergelijkbare blockchain. Dit komt omdat op deze blockchain smart contracts en apps gemakkelijker te maken zijn.

Dit zijn ook belangrijke eigenschappen voor een NFT. Heb je kennis van crypto, dan is het wel wat gemakkelijker om als beginner te gaan beleggen in NFT.

In de toekomst komen er steeds meer toepassingen voor NFT’s. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden in games of in de metaverse. Het handelen in unieke items in de digitale wereld wordt veel gemakkelijker wanneer er eigenaarschap aan is toe te kennen.

Dat is dan ook precies wat nu al gebeurt en wat je met een NFT kan doen. Het handelen doe je door een wallet te openen en een account aan te maken op een marketplace.

Daar zijn veel mogelijkheden voor. Een aantrekkelijke marketplace om voor te gaan is OpenSea. Vooral omdat deze al lang actief is en de veiligheid er te garanderen is.

Beginnerscursus volgen (NFT Secrets)

Mocht je na het doornemen van dit artikel over beginnen met beleggen in NFT’s nog meer interesse hebben gekregen, dan is het goed om je ook echt te verdiepen in de praktijk. Dat kan je het best doen door een goede beginnerscursus te volgen.

De optie die je wij jou kunnen aanraden is de cursus van NFT Secrets. Deze is gebaseerd op lessen uit de praktijk van internetondernemer Mitchel van Duuren. Wat hij geleerd heeft door te doen, brengt hij nu over op jou in de cursus.

Het fijne is dat deze cursus voortdurend up-to-date wordt gehouden. Waardoor je er dus ook zeker van kan zijn dat je op de juiste manier instapt. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om je eerste flips te maken.

Mitchel van Duuren helpt je hier volledig bij. Je kan hem zelfs volgen met zijn portfolio en over zijn schouder meekijken wanneer je toegang neemt tot Insider. Zo weet je bijna wel zeker dat er altijd wel iets goeds tussen zit. Ook wanneer je al begonnen bent, maar nog wat meer kennis wilt opdoen, is deze cursus goed geschikt voor jou.

Als jou dit ook wel aanspreekt kunnen wij je aanraden eerst zijn gratis exclusieve online nft training te volgen. Dan krijg je al een veel beter beeld van wat je te wachten staat en zie je direct het gezicht erachter. En je leert direct al meer over de NFT wereld!

Wil je meer ontdekken over de NFT Secrets cursus zelf? Lees dan zeker onze uitgebreide NFT Secrets review >>

Meest gestelde vragen

De meeste punten zijn natuurlijk al behandeld in dit artikel over beleggen in NFT’s voor beginners. Dat betekent niet dat je nu helemaal geen vragen meer hebt. Het is juist goed om ook eens te bekijken wat de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop zijn. Die vind je hier.

Wanneer is iets een NFT?

Een NFT kan van alles zijn. Zolang het maar een digitaal object betreft. Het is belangrijk dat ze uniek en onvervangbaar zijn. Er is van elke NFT dus altijd maar 1 token in omloop. Met een NFT kan jij aantonen dat jij de echte eigenaar van het digitale object bent en dat het geen kopie betreft.

Wanneer is iets Non Fungible?

Non Fungible betekent dat het niet te vervangen is. Het digitale eigendomscertificaat toont aan dat je het niet kan inwisselen voor een ander object. Er zijn misschien vele kopieën van een bestand, maar door een NFT is nog maar één bestand het echte bestand. Dit maakt het voor creators makkelijker om digitale kunstwerken, muziek, films en andere dingen te maken en eerlijk te verdienen.

Waar koop je een NFT?

Een NFT kan je op meerdere plekken kopen. In de meeste gevallen zal je dit bij een marketplace doen. Daar vind je heel veel verschillende soorten die door kunstenaars, creators en beleggers worden aangeboden. In sommige gevallen kan je ze ook gewoon op een website van een kunstenaar of creator kopen. Of ze worden aangeboden in games of in loterijen en prijsvragen.

Hoe kan ik NFT’s verkopen?

Dit kan je ook het best doen op een marketplace. Het is gemakkelijk mogelijk om daar een account aan te maken. Je betaalt een kleine fee als je er iets verkoopt. De rest van de winst kan je zelf houden. Vaak is een fee niet meer dan 2,5 procent. Wanneer je dus een verkoopprijs die meer dan 2,5 procent hoger ligt kan afspreken, dan heb je al winst.

Kan je eigen NFT’s aanbieden?

Dit is inderdaad mogelijk. Het is voor ieder mens mogelijk om NFT’s te maken. Dit hoeft ook niet lastig te zijn en je kan een NFT aan allerlei zaken koppelen. Maak je een mooie foto of video? Dan kan je daar dus al een verdienmodel van maken dankzij het aanmaken van een eigen NFT voor dat digitale object.

Wij wensen jou heel veel succes tijdens jouw NFT avontuur en aan het bouwen van een mooi vermogen!

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel beleggen in NFT’s voor beginners? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *