Crypto Traden Voor Beginners: Complete Startersgids 2024

Zo Ga Jij Leren Crypto Traden!

Gemiddelde leestijd: 43 minuten
crypto trading grafieken linker zijkant

We zien dat er op dit moment anno 2024 ontzettend veel vraag is naar cryptocurrencies. Dit komt met name door het feit dat de rendementen van deze cryptomunten echt door het dak gaan.

Dit is dan ook de reden dat veel mensen er graag in willen beleggen. Indien je het leuk vindt om veel tijd te spenderen aan het uitzoeken en kopen van de munten dan is het goed mogelijk dat je interesse hebt in crypto trading.

Nu is het wel zo dat er veel onduidelijkheid bestaat rondom crypto traden voor beginners. Dit brengt met zich mee dat veel beginners niet weten waar ze moeten beginnen.

Om je op weg te helpen hebben we besloten om het belangrijkste over crypto traden voor beginners op een rijtje te zetten.

Lees hieronder snel verder!

Wat is crypto trading – betekenis en doel

Voordat we ingaan op de tips en tricks voor het crypto traden voor beginners is het handig om eerst even in te gaan op crypto trading zelf. Het is namelijk een nog altijd zo dat veel mensen niet weten wat hier eigenlijk onder verstaan dient te worden.

Crypto trading kan ook wel gezien worden als het actief handelen in cryptovaluta. In tegenstelling tot het beleggen op de lange termijn zal je bij crypto traden voor beginners wel letten op de koers die op dat moment van toepassing is op de munt.

Dit houdt in dat het de bedoeling is om zo laag mogelijk in te kopen en om de munten vervolgens te verkopen op een hogere koers. Op deze manier wordt er geprobeerd om een zo groot mogelijk rendement te halen.

In tegenstellen tot het normale beleggen neemt crypto traden voor beginners aanzienlijk meer tijd in beslag. Dit komt met name door het feit dat je wel moet weten wat je moet doen. Het is erg belangrijk om te zien hoe je naar de koers moet kijken en waar je aan kan zien dat de koers mogelijk gaat stijgen.

Dit houdt in dat je flink wat voorbereiding zal moeten verrichten om dit te kunnen doen. Zoals je straks kunt lezen zal je dit onder andere moeten doen middels het uitvoeren van een technische analyse.

Het is op dit moment een erg populaire manier om te beleggen nu je in staat bent om aardig wat geld binnen te halen. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als je ook echt goed bent in het beleggen.

Day traden vs. swing trading

Straks gaan we kijken naar de belangrijkste voordelen van crypto traden voor beginners. Maar voor het zover is doen we er verstandig aan om het onderscheid tussen swing trading en day trading net even wat duidelijker te maken.

Sommige mensen denken namelijk ten onrechte dat dit dezelfde dingen zijn. Swing trading is gebaseerd op het identificeren van schommelingen in aandelen, grondstoffen en valuta’s die over een periode van dagen plaatsvinden.

Een swing trade kan een paar dagen tot een paar weken duren voordat hij helemaal wordt afgewikkeld. In tegenstelling de mensen die kiezen voor crypto traden voor beginners zal je bij swing trading er geen fulltime carrière van maken. Iedereen met kennis en investeringskapitaal kan swing trading proberen.

Door het langere tijdsbestek (van dagen tot weken in tegenstelling tot minuten tot uren), hoeven swing traders niet de hele dag aan hun computerscherm gekluisterd te zijn.

Kies je voor crypto traden voor beginners dan worden er op één dag tientallen orders gedaan op basis van technische analyse en geavanceerde grafieksystemen.

Het doel van de day trader is om van de handel in onder andere cryptocurrencies orders te maken en verliezen op onrendabele orders af te bouwen. Daghandelaren houden doorgaans geen posities aan en bezitten geen effecten gedurende de nacht.

De grootste aantrekkingskracht van daghandel dat je net even wat meer kunt verdienen. Hier staat natuurlijk wel weer tegenover dat je ook gelijk wat meer risico neemt tijdens het beleggen op de markt.

Voordelen van crypto traden voor beginners

Nu je wat meer weet over crypto traden voor beginners in het algemeen is het van belang om te kijken naar de belangrijkste voordelen die crypto traden te bieden heeft.

Het is namelijk zo dat er een paar voordelen zijn ten opzichte van het normale beleggen die ervoor zorgen dat er beleggers naar het day traden worden gelokt. We hebben de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet:

1. Je kunt in potentie meer verdienen

Het grootste voordeel van crypto traden voor beginners is dat het in potentie mogelijk is om meer te verdienen dan bij het normale beleggen. Door goedkoop in te kopen en door op een hoge koers te verkopen weet je zeker dat je een flinke winst kunt behalen.

Hier moeten we wel gelijk benadrukken dat we zeggen dat je in potentie meer kunt verdienen. Of je uiteindelijk meer zult verdienen zal volledig afhangen van de vraag of je succes boekt tijdens het crypto traden voor beginners.

We zien dat er veel mensen zijn die het lukt maar ook een grote groep mensen die het helaas niet lukt. Het is dus altijd de vraag in welke groep je valt en welke resultaten je kunt boeken met je jouw investering.

2. Je ziet sneller effect in je portfolio

Een ander mogelijk voordeel van crypto traden voor beginners is het feit dat je in staat bent om een bepaald onmiddellijk resultaat te zien wat je beleggen. Binnen enkele minuten weet je al of je goed of fout zit.

De trade beweegt of in jouw richting waardoor je wint kunt boeken, ofwel hij beweegt tegen je in waardoor je juist verlies zal boeken. Aan het einde van de dag, je een aantal orders hebt gedaan weet je al hoe goed je het doet.

Dit maakt het een stuk makkelijker om te zien of het wel of niet iets voor jou is. Bij het normale beleggen op de lange termijn kom je er pas veel later achter of het past. Op deze manier weet je echt een stuk sneller wat voor jou de beste strategie is om te volgen.

3. Je kunt vrij eenvoudig beginnen

Een ander voordeel van crypto traden voor beginners is dat het best toegankelijk is om te doen. Bij daytraden moet je in een fractie van een seconde een beslissing nemen. De markten staan niet voor je stil. De markten zijn in beweging. Als je kans ziet moet je er meteen op springen.

En dit is waarom sommige mensen van daghandel houden, omdat ze op deze manier niet de neiging hebben om te veel na te denken. Bij crypto traden voor beginners is het echt moeilijk om over dingen na te denken. Met crypto traden voor beginners hoef je niet al te lang na te denken.

Dit maakt het dan ook een goede optie voor de mensen die op zoek zijn naar een toegankelijke vorm van beleggen. Hou er alleen wel rekening mee dat je bij het crypto traden voor beginners wat meer tijd kwijt bent dan bij het normale beleggen op de lange termijn.

4. Het is erg leuk om te doen

Dit voordeel moet ook niet onbesproken blijven. Het is namelijk een feit dat het crypto traden voor beginners gewoon ontzettend leuk is om te doen. Hoewel beleggen op de lange termijn ook leuk is zal je met het crypto traden voor beginners veel sneller resultaat zien.

Er gaat dan ook niets boven het gevoel wat je krijgt als blijkt dat je de juiste keuze hebt gemaakt voor bij het beleggen. Dit zorgt dan ook gelijk voor een flinke dosis adrenaline. Zorg er alleen wel voor dat je ondanks je positieve stemming altijd rationeel blijft bij het beleggen.

Het gaat namelijk fout als je overmoedig wordt en denkt dat alles wat je aanraakt in goud veranderd. Op een bepaald moment zal je namelijk eens een verkeerde keuze maken tijdens het beleggen in cryptocurrencies als beginner.

Zitten er ook nadelen aan crypto traden?

Hoewel er veel voordelen zitten aan crypto traden voor beginners is het helaas niet zo dat er alleen maar voordelen aan deze vorm van beleggen zitten. Het is namelijk zo dat er een groot nadeel is.

Dit is het feit dat je aanzienlijk wat risico kunt lopen op verlies als je het op de verkeerde manier aanpakt. Dit is met name het geval voor de mensen die niet weten wat ze doen of die hebben nagelaten om het juiste onderzoek te verrichten.

Het gaat hier bijvoorbeeld om de mensen die geen analyse uit hebben gevoerd en die hierdoor hun munten voor een te hoge prijs kopen. Dit kan met zich meebrengen dat je op het verkeerde moment instapt en dat je zo een lager of zelfs een negatief rendement boekt op je beleggingen.

Beleggen in cryptomunten vs. tokens

Het is van groot belang dat je op de hoogte bent van het verschil tussen cryptomunten en tokens. Dit zijn namelijk niet dezelfde begrippen, ze zien allebei op iets anders. Een cryptomunt kan gezien worden als een munt die op een eigen blockchain draait.

Het gaat heir om een munt die dus altijd verbonden is aan een bepaald project. Als voorbeeld kan er gedacht worden aan de Bitcoin. Dit is een munt die op de blockchain van Bitcoin zelf draait. Een ander voorbeeld is de munt Ether op Ethereum.

Het is echter ook mogelijk dat je kiest voor een token. Tokens zijn in staat om op meerdere blockchains te draaien. Deze maken dan ook gebruik van de techniek van een andere blockchain. Een bekend voorbeeld van een token is Chiliz. Dit is een token die draait op de blockchain van Ethereum.

Nu de tokens over het algemeen wat minder bekend zijn is het handig om voor het echte crypto traden voor beginners gewoon te kiezen voor de normale munten. Dit komt met name door het feit dat de munt vaak wat betrouwbaarder is dan de token. Dit kan goed van pas komen bij het crypto traden.

Lees ook: Wat zijn de beste cryptomunten van 2024? >>

Het belang van een goede wallet

Ongeacht de keuze die je maakt voor het beleggen is het van groot belang om gebruik te maken van een goede wallet. Een wallet maakt het namelijk mogelijk om zelf de controle te behouden over je eigen munten. Met een wallet hoef je dan ook niet bang te zijn voor hackers.

De mensen die hun geld wel op de exchange laten staan zullen meer risico lopen. Het kan zomaar gebeuren dat er een beurs zal worden gehackt en dat je jouw munten kwijt raakt. Dit is in het verleden meerdere mallen gebeurd.

Met een goede wallet ben je in staat om echt aanzienlijk minder risico te lopen bij het beleggen in crypto valuta. De meest bekende soorten crypto wallets om te gebruiken zijn:

 • Hardware Wallet: dit is een speciale soort hardware die echt is gebouwd om cryptocurrency te bewaren en veilig te houden. Dit zijn dan ook speciale soorten USB-apparaten die je als wallet gebruikt. Deze apparaten kunnen online gaan om transacties te maken en gegevens te krijgen en kunnen vervolgens offline worden gehaald voor transport en beveiliging.
 • Papieren Wallet: het is ook mogelijk om te kiezen voor een papieren wallet. Je kunt een QR-code uitprinten voor zowel een publieke als een private sleutel. Hiermee kunt u zowel digitale valuta verzenden als ontvangen met behulp van een papieren wallet. Met deze optie kun je het opslaan van digitale gegevens over je valuta volledig vermijden door een papieren wallet te gebruiken.
 • Online Wallet: als laatste kan je gaan voor de online wallet. Een online wallet is een web-based wallet. Je downloadt geen app, maar jouw gegevens worden gehost op een echte of virtuele server. Sommige online wallets zijn hybride wallets die privégegevens versleutelen voordat ze naar de online server worden gestuurd.

Lees ook: Wat zijn de beste crypto wallets? >>

Fundamentele vs. technische analyse – beiden van belang

Mensen die willen beginnen met crypto traden voor beginners zouden altijd onderzoek moeten doen naar de orders die ze plaatsen op de beurs. Dit kan het beste worden gedaan met behulp van speciale technische analyses en fundamentele analyses.

Het gaat hier niet om dezelfde soorten onderzoek. Bij de fundamentele analyse is er sprake van een gedetailleerd onderzoek van de basisfactoren die het belang van de economie, de industrie en de onderneming beïnvloeden.

Deze vorm van analyse is echt bedoeld om de werkelijke intrinsieke waarde van een bepaalde soort crypto munt te peilen. Dit wordt gedaan door de economische, financiële en andere factoren te meten en om de huidige marktprijs te kunnen testen.

De fundamentele analyse beoordeelt alle factoren die de waarde van het effect kunnen beïnvloeden. Dit maakt het een zeer belangrijke analyse om uit te voeren voordat je gaat traden.

Technische analyse wordt gebruikt om de prijs van een aandeel te voorspellen. Dit betekent dat de prijs van een aandeel van de onderneming gebaseerd is op de interactie van vraag- en aanbodkrachten, die van invloed zijn op de totale markt.

Het wordt gebruikt om de toekomstige marktprijs van de cryptomunt te voorspellen. Dit wordt gedaan op basis van de prestatiestatistieken van de munt in het verleden. Zo worden eerst de veranderingen in de prijs van het aandeel vastgesteld, om te weten hoe de prijs in de toekomst zal veranderen.

De prijs waartegen de koper en verkoper van het aandeel besluiten de deal te sluiten, is zo’n waarde die alle factoren combineert. Dit is dan ook gelijk de enige waarde die echt telt. Met andere woorden, technische analyse geeft u een duidelijk en volledig beeld van de reden waarom de prijs van een effect verandert.

Stop loss vs. stop limit – beste voor jouw order

Bij het plaatsen van een order is het mogelijk om naast de market prijs te kiezen voor een stop loss of stop limit order. Daar waar er bij de market prijs sprake is van de prijs die op dat moment wordt gevraagd is dit bij de andere orders niet het geval.

Een stop-loss order is één van de meest populaire manieren voor traders om verliezen op een positie te beperken. Het plaatsen van stop-loss orders maakt het mogelijk om het risico bij een dalende koers te verminderen. Stel dat een belegger een order plaatst om een positie in een specifieke crypto munt in te nemen.

Door een stop-loss order te gebruiken, kan de belegger vooraf bepalen hoeveel hij wilt dalen voordat hij verkoopt. Al de belegger bijv. wilt dat zijn positie maximaal 10% daalt dan kan hij dit opgeven bij een stop loss order.

Het nadeel van het stop-loss order is dat het een markt order wordt zodra het stop-loss niveau wordt bereikt. Als aandeel voorbij het stop-loss niveau schiet als gevolg van een volatiliteitspiek of een belangrijke nieuwsgebeurtenis, kan het verkooporder aanzienlijk onder het verwachte niveau worden uitgevoerd.

Het is ook mogelijk om een stop-limit orders plaatsen. Een stop-limit order wordt door een broker tegen een vooraf bepaalde prijs uitgevoerd, nadat de door de belegger gewenste stopprijs is genomen.

Wanneer die stopprijs bereikt is, wordt het stop-limit order een limiet order om de munt te verkopen aan de limietprijs of beter. Natuurlijk is het stop-limiet order niet gegarandeerd om uitgevoerd te worden.

Indien de koers van het aandeel snel voorbij de limietkoers zakt en niet herstelt, zal de order niet uitgevoerd worden. Stop-loss en stop-limit orders zijn beiden van belang voor de beleggers. We raden dan ook echt aan om ze altijd in samenwerking met elkaar toe te passen.

De beste brokers voor crypto traden

Als het aankomt op crypto traden voor beginners is het mogelijk om bij heel wat verschillende crypto brokers terecht te kunnen. Een broker kan ook wel gezien worden als de beurs waar je heen kunt gaan voor het beleggen in cryptocurrencies.

Een broker is dan ook gelijk het platform waar vraag en aanbod bij elkaar weet te komen. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht maakt het wel degelijk uit bij welke broker je een account aanmaakt.

Het is namelijk zo dat er veel verschil zit in de kosten en in de onderliggende kwaliteit. We hebben de beste brokers van dit moment voor je op een rijtje gezet:

1. Bitvavo

Een van de beste brokers die je op dit moment kunt vinden is de broker Bitvavo. Bitvavo werd opgericht in 2017, ze begonnen als een broker, maar later werden ze een echte exchange. Hierdoor konden ze veel meer betaalmethoden zoals creditcard en bankoverschrijving aanbieden.

Dit maakte het mogelijk voor het bedrijf om zich te profileren op basis van lage handelskosten. Waar sommige concurrenten kosten tot 3% per transactie in rekening brengen, rekent Bitvavo maximaal 0,25% per transactie.

Het platform is geschikt voor beginnende gebruikers met de basis interface, maar ook geschikt voor ervaren handelaren vanwege de geavanceerde interface.

Bij Bitvavo kun je tot 7,50% rente ontvangen op je crypto, je ingebouwde wallets zijn verzekerd en ze staan geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. We hebben de belangrijkste voordelen nog even op een rijtje gezet.

 • Bij Bitvavo krijg je altijd zeer lage handelskosten tot maximaal 0,25%
 • Het is mogelijk om gebruik te maken van de inzetrente tot 7,5%
 • Je hebt beschikking over verzekerde wallets tot 255 miljoen euro
 • Alle fondsen worden beheerd door een aparte stichting

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Lees ook: Bitvavo review >>

2. Bybit

Een crypto exchange die de laatste jaren wereldwijd in rap tempo is gegroeid is Bybit. Bybit werd in 2018 opgericht op de Britse Maagdeneilanden en maakte zoals gezegd de afgelopen jaren een stormachtige groei door.

Op het moment van het schrijven heeft Bybit ruim 20+ miljoen gebruikers uit 160 landen. En als dit zo door blijft gaan komen er in de nabije toekomst nog veel meer crypto traders bij.

Je hebt hier bijvoorbeeld de keuze uit het innemen van long- of shortposities, het verhandelen van futures contracten en werken met een hefboom. Natuurlijk heb je ook de optie om geld te verdienen met ‘spot trading’ in BTC, ETH of een andere crypto.

Een hele interessante exchange wanneer de markt zich begeeft in een bear market, doordat je hier ook short kan gaan. En zo in deze tijden ook gewoon geld kunt verdienen.

 • Eenvoudig aanmeldproces
 • Zeer snelle transactiesnelheid
 • Je kunt er handelen in cryptocurrencies tot een 1:100 hefboom
 • Opnames van fiat naar bank verlopen veilig, snel en efficiënt
 • Mobiele app beschikbaar met dezelfde functionaliteiten als op de website
 • Veel extra handelsopties beschikbaar, waaronder trading bots en copytrading

Maak direct jouw gratis account aan bij Bybit en claim de welkomstbonus van 5000 USDT >>

 • Profiteer van een tijdelijke Exclusieve Bybit deal via bovenstaande link:
 • Stort $100 en Ontvang $20 Gratis Crypto
 • Stort $300 en Ontvang $40 Gratis Crypto
 • Let op! 7 dagen geldig na het aanmaken van jouw account

Lees ook: Bybit review >>

3. Binance

Dit is een broker die bij veel mensen wel een belletje zal laten rinkelen. Binance is een populaire cryptocurrency exchange die oorspronkelijk is begonnen in China maar die daarna hun hoofdkantoor heeft verplaatst naar het eiland Malta. Binance is populair om zijn crypto naar crypto diensten.

Het werd echt bekend in de stijgende markt van 2017 en is sindsdien doorgegaan om de top crypto broker in de wereld te worden. Handelen op Binance is vrij rechttoe rechtaan als je eerder een andere cryptocurrency-broker hebt gebruikt. Binance is vaak geprezen om zijn grote verscheidenheid aan ondersteunende munten.

Handelaren kunnen het platform gebruiken voor meerdere digitale valuta’s, waaronder, maar niet beperkt tot Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic, EOS, Dash, LiteCoin, NEO, GAS, Zcash, Dash, Ripple en meer. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Het is bij Binance mogelijk om een groot aantal munten te kopen
 • De transactiekosten voor Binance zijn erg laag
 • Je kunt als beginner makkelijk aan de slag met het platform

Maak een gratis account aan bij Binance en start met 10% extra korting op jouw handelskosten >>

(Let op! Deze extra korting van 10% is levenslang over het handelen (elke trade die je maakt) na het aanmaken van jouw account)

Lees ook: Binance review >>

4. Coinbase

Als laatste is het ook mogelijk om een kijkje te nemen bij Coinbase als je graag een goede broker zoekt voor jouw beleggingen. Coinbase werd in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam.

Het heeft de grote bearmarkt van 2014 overleefd en is er sterker dan ooit uitgekomen, terwijl het nog altijd op de oude manier werkt zoals voorheen. Coinbase houdt zich aan hoge eisen voor de veiligheid en omdat het sterk gereguleerd is, kan het in het grootste deel van de VS en Europa opereren.

Aangezien het een van de grootste Fiat gateways is, investeert de exchange veel in veiligheid en stabiliteit. Voor de meest optimale beveiligingspraktijken maakt Coinbase gebruik van Cold en Hot wallet.

Ook doen zij aan het verdelen van de privé-sleutels met behulp van papieren portefeuilles en de opslag ervan op verschillende locaties. Enkele grote voordelen van Coinbase zijn:

 • Zeer hoge veiligheid tijdens het beleggen op het platform
 • Flexibele koopoptie voor een optimale keuzevrijheid
 • Hoge liquiditeit voor een groot scala aan cryptomunten

Stappenplan voor crypto traden voor beginners

Tijd om door te gaan met het echte stappenplan voor de beginners. Wil je graag beginnen met day traden dan is het van belang dat je echt altijd op de juiste manier aan de slag gaat.

Alleen door het op de juiste manier aan te pakken ben je in staat om de risico’s zoveel mogelijk uit de weg te gaan bij het beleggen. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we besloten om het belangrijkste op een rijtje te zetten. Door deze stappen zelf te volgen weet je precies wat je moet doen als beginner.

Stap #1: Kies een strategie

Het eerste wat je altijd zal moeten doen is het bepalen van je strategie. Dit is dan ook de stap die je moet nemen voor je een andere vervolgstap neemt voor het beleggen. We maken een onderscheid tussen een strategie op de lange termijn en de korte termijn.

Kies je ervoor om op de lange termijn te beleggen dan ben je in feite niet echt met crypto traden voor beginners bezig maar met het normale beleggen. Indien je echter op de korte termijn veel geld wilt verdienen is het mogelijk om te kiezen voor crypto traden voor beginners.

Bij deze strategie koop je bepaalde cryptomunten aan om deze vervolgens na een paar dagen of weken weer te verkopen op de beurs.

Stap #2: Het kiezen van een crypto broker

De volgende stap is het kiezen van een goede crypto broker voor het beleggen in de diverse soorten munten. We kunnen niet echt antwoord geven op de vraag welke soort broker je het beste kunt kiezen. Dit hangt namelijk echt volledig uit van de keuzes die je zelf maakt.

Als je bijvoorbeeld veel geeft om een lage prijs dan ben je naar een andere broker op zoek dan wanneer je een broker zoekt die makkelijk te gebruiken is.

Wel raden wij je aan om te kijken naar de mate van liquiditeit nu dit ziet op de vraag of je wel of niet snel kunt verkopen. Dit is erg belangrijk als je graag wilt beginnen met crypto traden voor beginners.

Stap #3: Het verrichten van onderzoek

Heb je een goede broker gevonden dan is het tijd om je eigen onderzoek te doen. Zoals we al hebben laten zien kennen we een groot aantal analyse mogelijkheden die je zelf kunt uitvoeren.

Als je graag zoveel mogelijk kans wilt maken op succes bij het beleggen dan raden wij je aan om zowel te kiezen voor de technische als voor de fundamentele analyse. Alleen door de combinatie van beiden is het voor jou mogelijk om echt een goed beeld te krijgen over de huidige markt.

Zet het onderzoek wat je hebt verricht allemaal onder elkaar in een documentje om het net even wat overzichtelijker te maken. Dit maakt het mogelijk om tijdens het kopen of verkopen precies te weten wat je moet doen.

Stap #4: Het plaatsen van een order

Heb je dit gedaan dan is het tijd om de order ook echt te plaatsen op de site van de broker. Het plaatsen van een order is over het algemeen erg eenvoudig om te doen. Zoals we hebben laten zien maken we een onderscheid tussen de stop loss en de stop limit order.

Wij raden je als beginner voor het crypto traden echt aan om te kiezen voor deze opties. In tegenstelling tot de market order is het namelijk zo dat je met deze orders aanzienlijk meer rendement kunt boeken.

Hoewel je ook gelijk wat meer onderzoek moet doen voor wat handig is en wat niet kan je hier veel voordeel uit halen. Maak hier dan ook echt gebruik van als je wilt gaan crypto traden voor beginners.

Stap #5: Het leren van je fouten

De laatste stap is het leren van je fouten. hoewel je in het begin geluk kunt hebben en een aantal mooie orders kunt afronden komt er een moment waarop het allemaal niet meer zo rooskleurig verloopt. Hier hoef je echter niet gelijk bang voor te zijn.

Het is namelijk echt zo dat je dit kunt zien als een leermoment. Door van je fouten te leren ben je in staat om voortaan wel weer de juiste keuzes te maken.

Denk bijvoorbeeld na over de vraag of je wel de juiste stop limit in hebt gesteld of dat je misschien te gierig bent geworden. Door te leren van je fouten weet je zeker dat je in de toekomst aanzienlijk meer kans zult hebben op succes.

Conclusie – begin zelf met crypto traden voor beginners

Door de informatie uit dit artikel heb je als het goed is een beter beeld gekregen over crypto traden voor beginners. Dit maakt het ook voor jou mogelijk om voor jezelf na te gaan of het iets is wat je zelf wilt proberen of dat je toch kiest voor de normale vormen van beleggen.

Zoals we hebben laten zien is crypto traden voor beginners met name bedoeld voor de mensen die het niet erg vinden om meer tijd te spenderen aan het leren beleggen. Indien je niet bereid bent om er de tijd in te stoppen dan is crypto traden helaas niets voor jou.

Gelukkig zijn er ook voor deze mensen meer dan genoeg soorten beleggingen om te maken. Zo kan je bijvoorbeeld ook gaan beleggen voor de lange termijn en periodiek (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks) jouw inleg doen. Ook wel HODL genoemd. Je houdt dan jouw cryptomunten voor een lange tijd aan en zo probeer je een mooie winst te pakken.

Waar kan ik het beste beginnen met crypto traden?

Om te beginnen met crypto traden is het belangrijk dat je een juiste keuze maakt voor een broker waar je veilig kunt traden en dat je op de best mogelijke manier jouw cryptovaluta kunt kopen.

Maar ook is het heel belangrijk dat jij dit op een eenvoudige manier en tegen lage kosten kunt doen. Op een no nonsense manier waar jij jezelf vertrouwd bij voelt.

Zeker als beginner, maar ook voor gevorderde kunnen wij de broker Bitvavo aanraden. Je kan hier eenvoudig starten en hebben een hele mooie geavanceerde interface waar je kunt traden. Een aanrader als je van eenvoud houdt.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wil je eerst meer leren hoe ook jij geld kan verdienen met crypto traden?

Zeker als je net begint met beleggen en traden in crypto ontbreekt je het aan de juiste informatie en kennis om goed van start te kunnen gaan. Het kan allemaal heel overweldigend zijn en lijken en dat is het natuurlijk ook wel een beetje. Je hebt dit immers niet op school geleerd.

Maar ook is de cryptomarkt nog heel jong en niet eens volwassenen dus er valt sowieso nog een heleboel hierover te leren. Ook is het een hele volatiele markt met veel ups en downs en grote koersschommelingen.

En is daarom zeker niet heel onverstandig om eerst te leren en daarna te gaan investeren door bijvoorbeeld het volgen van een crypto cursus voor beginners. Zodat je weet wat je doet en niet zomaar jouw zuurverdiende ergens in stopt.

Het is een markt waar je heel veel geld in kunt verdienen, maar ook zeer zeker kan verliezen. Doe dus altijd goed jouw eigen onderzoek en bepaal voor jezelf de juiste strategie. Maar hoe begin je hiermee? En welke informatie is wel of niet juist? Allemaal vragen waar je in het begin mee zit. En dit was voor onszelf niet anders.

Een tijd geleden zijn wij in aanraking gekomen met de cursus AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery. Dit is een cursus die alles van A tot Z behandeld met volledige informatie van mensen die het pad al hebben bewandelt en compleet financieel vrij zijn.

Je hebt dan echt een soort van handleiding hoe je succesvol kunt gaan starten. Niet zo zeer gericht op trading, maar wel op het beleggen en investeren in crypto op zich en wat daar allemaal bij komt kijken.

Heb je de mogelijkheid volg dan zeker eens hun gratis bitcoin training. Hier leer je sowieso al van en kun je goed kijken of dit bij jou past. Je leert hierin onder andere de volgende dingen:

 • De basisbeginselen van crypto
 • Hoe jij de beste cryptomunten kunt gaan vinden
 • Op welke manier jij jouw cryptomunten veilig kunt bewaren
 • Met welke strategie jij geld kunt gaan verdienen
 • Een munt ontdekken waar veel potentie in zit
 • Starten met het aankopen van jouw eerste crypto voor EUR 1

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Een cursus die echt gericht is op daytraden en ook zeer geschikt is voor de cryptomarkt is de Daytraden & Scalpen van Doopiecash. Zij nemen je echt mee in de wereld van traden en doen dit samen al een geruime tijd.

Zij gaan jou in deze cursus onder andere de volgende dingen leren:

 • De basisbeginselen van traden
 • Prijsbewegingen en hoe je die kunt analyseren
 • Het leren kennen van patronen
 • Hoe je het beste indicators kunt gebruiken
 • Alles met betrekking tot orders
 • Voorbereiding als day trader
 • Belangrijke strategieën
 • Live gaan

Leer hoe ook jij geld kunt gaan verdienen met crypto traden >>

Wij wensen je alvast heel veel succes met crypto traden en eventuele andere beleggingen! Als extra tip willen wij jou nog meegeven niet alles bijvoorbeeld alleen in crypto te stoppen, maar hier ook wat spreiding in aan te brengen door bijvoorbeeld ook wat te beleggen in vastgoed, goud, aandelen etc.

Zo beperk jij de risico’s enigszins en raak je niet direct in de stress als een bepaalde belegging het op dat moment niet zo goed doet.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *