Geld verdienen met NFT’s? – Complete Uitleg Voor Beginners! [2024]

Zo Kan Ook Jij Succesvol Worden In Het Flippen van NFT's!

Gemiddelde leestijd: 52 minuten
nft geld verdienen linker zijkant

Wil je geld verdienen met NFT’s? Daar zijn veel goede mogelijkheden voor. NFT’s zijn relatief nieuw op de beleggingsmarkt maar hebben wel al snel naam gemaakt als product waar je je voordeel mee kunt doen.

Het is daarom dus ook voor veel verschillende soorten beleggers heel interessant om te bekijken wat je hier nu precies mee kunt. Daarom vind je in dit artikel een handleiding met alle belangrijke informatie voor het kopen van NFT’s.

De interesse voor deze producten wordt steeds groter, dus je kunt maar beter vroeg weten waar het om gaat. Wat je misschien al is opgevallen als het om investeren en flippen in NFT’s gaat, is dat ook veel beroemdheden er mee aan de slag gaan.

Of het nu gaat om een bekende voetballer als Memphis Depay, of bekende artiesten zoals Snoop Dogg en Justin Bieber. Dat zij er allemaal zoveel interesse in hebben is natuurlijk een teken dat er iets speelt.

Het zijn immers allemaal mannen die ook het nodige met andere zaken hebben verdiend. Dat betekent dus dat ook voor jou het best interessant kan zijn om ermee aan de slag te gaan. Het is in ieder geval slim om je erin te verdiepen.

Omdat er veel speelt in deze wereld en geld verdienen met NFT’s op verschillende manieren kan, is het ook belangrijk om zoveel mogelijk verschillende kanten te belichten. Dat proberen we op deze plek dan ook te doen.

We kijken naar de verschillende vormen waarin een NFT kan komen en hoe jij daar dan je voordeel mee kan doen. Op die manier kan je dus ook zelf beter bepalen hoe je erin moet investeren om er in jouw situatie het meest uit te halen.

Waarbij het ook goed is om naar de risico’s die erbij kunnen komen te kijken. Ook willen wij benadrukken dat dit artikel bedoeld is ter informatie en eigen ervaringen, maar om geen enkele reden gezien kan worden als beleggingsadvies.

Wij delen graag met jou de ontwikkelingen binnen de NFT wereld met daarbij horende tips en tricks, maar doe te alle tijden altijd goed jouw eigen onderzoek.

Lees hieronder snel verder!

Wat zijn NFT’s eigenlijk?

Je hebt gehoord dat geld verdienen met NFT’s voor iedereen weggelegd is. Je hebt echter nog geen idee hoe je dit dan precies moet doen. Dat komt omdat je misschien nog niet precies weet wat het eigenlijk is. Het is dus slim om dit eerst te bespreken.

NFT is een afkorting voor Non Fungible Token. Dit is Engels voor token die niet in te wisselen is. Een token is een eigendomscertificaat. Daaruit kan je dus al afleiden dat je een uniek product koopt en dat jij er dus de enige eigenaar van bent op dat moment.

Dat je daar aan kan verdienen spreekt voor zich. Het is alleen wel belangrijk om dan ook te bekijken om wat voor soort producten het eigenlijk gaat. Het is goed om te weten dat geld verdienen met NFT’s digitaal gebeurt.

Het eigendomscertificaat dat je koopt is namelijk digitaal. Er is er maar één van en is niet in te wisselen of te vervangen. In het verleden was dit natuurlijk niet mogelijk omdat computerbestanden gemakkelijk te kopiëren waren.

Met de komst van de blockchaintechnologie is dit echter veranderd. Daardoor zijn allerlei hele nieuwe mogelijkheden voor eigenaarschap ontstaan en is er dus ook op een nieuwe manier te verdienen en te investeren.

Het gaat niet alleen om een digitaal eigendomscertificaat. Ook het product waar je eigenaar van wordt is digitaal. Dit is juist ook wat het voor moderne investeerders interessant kan maken. Er zijn al de nodige digitale producten van eigenaar gewisseld sinds de NFT’s bestaan.

Een voorbeeld is de eerste tweet ooit. Dankzij een NFT is te bewijzen dat dit de enige echte is. De NFT werd voor 2,9 miljoen verkocht. Ook exclusieve online video’s worden tegenwoordig met een NFT verhandeld.

De Amerikaanse basketbalbond NBA is hier bijvoorbeeld mee bezig. Een ander voorbeeld is exclusieve toegang tot een show van DJ Don Diablo.

Hoe werken NFT’s?

Geld verdienen met NFT’s gaat natuurlijk niet zomaar. Je zal er wel voor moeten weten hoe deze tokens dan precies werken. Eigenlijk is dit niet anders dan bij fysieke eigendomscertificaten. Het is eigenlijk vooral een kwestie van vraag en aanbod.

Omdat er maar één van elke NFT is, is het de mate van vraag die bepaalt hoeveel je eraan kan verdienen. Is jouw NFT flink gewild? Dan zal je dat ook terug zien in de mate waarin de prijs zal oplopen. Zo kan je dus met een kleine aankoop die je enige tijd vasthoudt op enig moment ook flink gaan verdienen.

Je kan dit gemakkelijk met een simpel voorbeeld uiteenzetten. Stel je voor dat een bekend schilderij als de nachtwacht nu voor 1 euro te koop zou zijn. Dan zou elke kunstliefhebber en belegger erop duiken.

Wanneer dan de veilig op gaat, wordt de prijs opgedreven tot alleen de hoogste bieder als koper overblijft. Dit systeem is voor fysieke producten zoals schilderijen en andere kunst, maar ook artikelen van bekende mensen, heel gebruikelijk.

Omdat de producten uniek in hun soort zijn, willen mensen het graag hebben. Dit systeem wordt dus ook gebruikt voor NFT’s. Wat maakt dat ze ook flink duur kunnen worden.

De aandacht voor geld verdienen met NFT’s is niet vreemd. Dat komt omdat het een leuke nieuwe manier is om iets te kopen en daar dan aan te verdienen. Het kopen en doorverkopen is een leuk spel waar ieder mens zijn voordeel mee kan doen.

Er zijn ook heel veel verschillende soorten NFT’s, ook voor kleinere bedragen. Dit heeft als voordeel dat er dus ook voor kleine beleggers wel wat goede mogelijkheden liggen.

Doordat de vraag toeneemt, loopt de prijs voor dit soort dingen langzaam op. Waardoor je dus ook met kleine bedragen leuke rendementen eruit kan halen. Wel is het belangrijk om te weten dat geld verdienen met NFT’s pas echt goed lukt wanneer je weet wat je koopt en wanneer je het koopt.

Zo koop je bijvoorbeeld de originele afbeelding, maar blijven de kopieën ervan dus wel ook bestaan. Je bent niet degene die de rechten op de afbeeldingen, video’s of andere digitale producten in handen krijgt.

Vergelijk dit nogmaals met de Nachtwacht en hoe daar bijvoorbeeld nog altijd gewoon ansichtkaarten van bestaan. NFT’s kopen en verkopen zegt dus verder niets over hoe er met het product zelf wordt omgesprongen.

Hoe ziet een NFT eruit?

Geld verdienen met NFT’s gebeurt dus digitaal. Dat kan het misschien ook wel wat lastig maken om een beeld te vormen van hoe een NFT er eigenlijk uitziet. Het hangt er maar net af van hoe je dit bekijkt. Eigenlijk is het product waar je eigendom over krijgt natuurlijk de vorm.

Dat kan dus een tweet zijn, of een afbeelding zoals hieronder (Bored Ape Yacht Club NFT), of een video, of allerlei andere soorten digitale bestanden waar een certificaat aan gekoppeld wordt. Wanneer jet het zo bekijkt kan de token dus elke vorm aannemen die je kent van de digitale wereld.

In werkelijkheid koop je het eigendomscertificaat. Dit is een bestand dat niet inwisselbaar en niet vervangbaar is. Het is gekoppeld aan het digitale product met behulp van de blockchaintechnologie.

Die technologie kan je ook wel kennen van cryptomunten zoals bitcoin. Besef je wel dat een NFT geen cryptomunt is en bijvoorbeeld een Bitcoin dus ook geen NFT is.

Omdat er maar één certificaat is, is deze dus ook zo belangrijk in dit verhaal. Het is op zich wel een technisch verhaal, maar je hebt er zelf verder geen technische kennis voor nodig om een NFT te bezitten.

bored ape yacht club nft
Bored Ape Yacht Club NFT

Wat kan je met een NFT?

Het is belangrijk om alles in het juiste perspectief te zetten als je geld wilt verdienen met NFT’s. Aan een token zelf heb je eigenlijk niet zoveel. Het is een digitaal eigendomscertificaat, dus eigenlijk krijg je niks in handen. Het is alleen maar een digitaal bestandje van een paar bits.

Als je het zo bekijkt, dan is het dus eigenlijk waardeloos. Omdat er wel een onderliggende waarde is, is het echter wel zo dat je er juist heel veel mee kan. Je kunt dit eigenlijk uitsplitsen in twee zaken. Het is leuk om die allebei te bekijken.

In de eerste plaats kan je er in handelen. Geld verdienen met NFT’s door ze te kopen en weer met winst te verkopen is heel aantrekkelijk wanneer je het goed aanpakt. Er zijn heel veel NFT’s in omloop en mensen sparen natuurlijk van alles.

Dat betekent dus ook dat er altijd wel een bepaalde mate van vraag is naar datgene wat jij in handen hebt. Wanneer je goed bent in het bewaren van de rust en je geduld, dan kan je er zeker van zijn dat je er dus ook nog eens een leuk bedrag aan kan overhouden. Je moet wel actief bezig blijven ermee.

Zelf uitgeven van de tokens is ook een optie. Dit is natuurlijk ook een manier van geld verdienen met NFT’s. Je kan op die manier je eigen naam vestigen en een merk ermee opbouwen. Het is leuk om zelf producten te hebben waaraan een NFT gekoppeld is zodat je er geld aan kan verdienen.

Er zijn al verschillende voorbeelden van producten die nog niet bestonden maar die sinds de NFT’s er zijn ineens flink groot zijn geworden. Door die NFT’s uit te geven kan je zorgen dat je het nodige gaat verdienen aan de verkoop ervan. Bovendien zijn er nog enkele doorverkooptrucs.

Wat geeft een NFT waarde?

Doordat de waarde stijgt kan je geld verdienen met NFT’s. Het is daarom ook handig om een idee te hebben van de zaken die een rol spelen in de manier waarop de waarde voor de eigendomscertificaten wordt bepaald.

Het is vooral een subjectieve zaak. Zo gaat het bijvoorbeeld om de culturele waarde die aan een product wordt toegekend. Ook nostalgie kan een rol spelen.

Je kent al deze zaken ook al van andere soorten beleggingsproducten. Wanneer ergens veel aandacht voor is, of iets veel betekend heeft voor mensen, dan zal dat de waarde ervan opdrijven.

Dit verklaart ook waarom er een verschil kan zitten in de waarde van de verschillende NFT’s. De waarde van de ene token kan veel hoger liggen dan die van de andere. Terwijl het allemaal dezelfde soorten certificaten zijn.

De waarde komt dan ook niet van de vorm van het certificaat zelf. Het gaat om het gevoel dat mensen erbij hebben. Tel dit op bij het unieke karakter en de schaarste die dit met zich meebrengt.

Op die manier kan worden bepaald hoeveel waarde aan een bepaald soort product wordt gehecht en wat dit zegt voor de waarde van de producten die eronder hangen.

Een voorbeeld van een NFT die veel waard is, is die van de eerste tweet ooit. Bedenk je maar eens welke rol Twitter in de wereld is gaan spelen sindsdien.

Het is dus niet dat het begin van dit sociale medium als een bijzonder punt in de wereldgeschiedenis wordt gezien en dat dit wel iets waard is. Zet dit af tegen bijvoorbeeld de waarde van een afbeelding van een meme.

Memes zijn er in heel veel vormen. Natuurlijk heeft het een bepaalde culturele waarde dus is er ook een prijs op de te plakken, maar die zal toch flink lager liggen dan die van de ene unieke tweet.

nfts top ranking waarde
NFT top ranking en waarde op OpenSea

De geschiedenis van NFT’s

Het is misschien ook wel interessant om te weten hoe het geld verdienen met NFT’s ooit is begonnen. De technologie achter de tokens is namelijk helemaal nog niet zo oud, maar wel oud genoeg om het een geschiedenis te noemen.

Het begon allemaal rond 2015. Toen werd de techniek voor het eerst gepresenteerd op een event van Ethereum. Dit kan je kennen als blockchaintechnologie achter de cryptomunt Ether.

Waaruit opnieuw blijkt dat de tokens en de cryptomunten behoorlijk wat raakvlakken hebben. Daar komt voor veel van de beleggers dan ook de interesse in de NFT’s vandaan.

In de jaren die volgden werden langzaam maar zeker steeds meer projecten gelanceerd. Daardoor kwam geld verdienen met NFT’s ook steeds meer onder de aandacht te staan.

De eerste keer dat er echt groot nieuws rond de projecten was, was toen in 2017 CrypotKitties werd gelanceerd. Dit leverde destijds een investeringsbedrag van 12,5 miljoen dollar op.

Dit was in die tijd een behoorlijke prijs, vooral ook omdat nog heel veel mensen geen idee hadden waar het nu eigenlijk precies om ging. Vervolgens kwam alles in een stroomversnelling terecht.

De volgende grote stap kwam toen Jack Dorsey in beeld kwam. De oprichter van Twitter verstuurde ook ooit de allereerste tweet. Dit werd gezien als een perfect object om aan een NFT te koppelen.

Toen het ter beschikking kwam, leverde het certificaat dan ook direct een bedrag van 2,9 miljoen dollar op. Dit bedrag was nog hoger dan verwacht.

Het kwam in het nieuws en zorgde ervoor dat veel meer mensen zich gingen interesseren voor wat een NFT precies is. Dit heeft tot een toename in de investeringen geleid en daardoor is er nu dus voor veel investeerders alleen maar meer in te verdienen.

Over blockchain en NFT’s

Als het gaat over geld verdienen met NFT’s, dan denk je natuurlijk al snel aan de manier waarop dat met cryptomunten is gegaan. Dat is ook niet zo vreemd, want er zijn wel enkele overeenkomsten tussen beide zaken.

Het is bijvoorbeeld gebaseerd op dezelfde technologie, namelijk blockchain. Het creëren van de NFT’s gebeurt dus eigenlijk op een zelfde manier als het creëren van een cryptomunt.

Er zijn echter ook wel verschillend. Zo is er van een NFT maar één en is die onderling niet inwisselbaar met andere NFT’s. Dit komt doordat ze uniek zijn gemaakt in de blockchain.

Wat je eigenlijk kan doen met een NFT is digitaal eigenaarschap aan iets koppelen. Het wordt geregistreerd in de blockchain en staat daarnaast vast. Wanneer een NFT van jou is, dan zit die dus in jouw digitale portefeuille waarin je jouw NFT’s bewaart.

Je moet dus ook wel zorgen voor een specifieke wallet waarin je deze veilig op kan slaan. Je wilt jouw NFT immers niet zomaar kwijtraken omdat deze niet beveiligd is.

Door de waarde die het heeft zijn ze heel gewild en kan je eraan verdienen. Het is dus logisch dat je dit beschermt. Elke NFT komt daarom met een specifieke sleutel die alleen bij die NFT hoort. Dat is hoe de blockchaintechnologie werkt.

blockchain nfts

Relatie NFT’s en cryptocurrency

Wanneer je kijkt naar het vorige punt, dan begrijp je in bepaalde mate al wat de relatie tussen NFT’s en cryptocurrency is. Ze zijn bijvoorbeeld allebei op de blockchaintechnologie gebaseerd. Het zijn allebei digitale ruilmiddelen.

Alleen is het wel zo dat ze allebei in een andere vorm komen. De cryptomunten zijn eigenlijk digitale geldmiddelen. Vergelijk het met je euromunten en -briefjes.

Je kan ermee betalen en elke cryptomunt van een bepaalde soort, bijvoorbeeld bitcoin, is evenveel waard. Tussen de verschillende munten zijn dan wisselkoersen te onderscheiden. Daar zit dan wel direct ook het verschil met de NFT’s.

De NFT’s zijn namelijk stuk voor stuk uniek. Er is er niet meer dan één van elke soort. Hoewel ze dus wel in dezelfde digitale vorm komen op de blockchain, zoals de cryptomunten, is het niet zo dat je zo op precies dezelfde manier kan gebruiken. Je kan ze niet gebruiken als betaalmiddel, maar eerder als token van echtheid.

Vergelijk het met documenten die bij waardevolle spullen worden geleverd om aan te tonen dat het hier echt om een origineel exemplaar gaat. Dat is de manier waarop dezelfde technologie toch op een andere manier kan worden ingezet.

Er zijn ook wel overeenkomsten. Zo kan je ze op dezelfde manier van eigenaar laten wisselen, met behulp van de blockchain. Er komen dus geen derde partijen tussen. Er zijn net als voor cryptomunten ook voor NFT’s specifieke online plekken waar je kan handelen.

Op die manier kan je dus zorgen dat je jouw NFT’s je geld gaan opleveren op het moment dat ze meer waard zijn geworden. Dat is dan wel weer te vergelijken met de manier waarop beleggers investeren in cryptomunten.

Ook die kan je in het netwerk van de blockchain verhandelen, zelf opslaan in een wallet en dan verkopen op het moment dat ze meer waard worden.

Hoe is de toekomst van NFT’s?

De opkomst van NFT’s is pas net begonnen. De mogelijkheden zijn dan ook nog lang niet uitgeput. Het is zelfs zo dat dit volgens de kenners pas als het begin kan worden gezien. De nieuwe mogelijkheden volgen elkaar in rap tempo op.

Zo is er bijvoorbeeld in de game-industrie de laatste tijd veel aandacht voor het gebruik van NFT’s. Dit is eigenlijk ook een vorm van geld verdienen met NFT’s.

Je kan namelijk steeds meer play-to-earn games spelen. Zo kan je dus door te spelen de tokens in de wacht slepen. Deze markt is inmiddels al flink gegroeid en wereldwijd enkele miljarden waard.

Ook in de wereld van creators gebeurt van alles rondom de NFT’s. Zij kijken op een andere manier naar geld verdienen met NFT’s. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe, jonge muzieklabels die hun businessmodel volledig op blockchain en NFT’s hebben opgezet.

Ook andere organisaties zien hier de voordelen van. Het is fijn om dankzij de tokens decentraal en autonoom te kunnen opereren. Er waren immers vaak allerlei partijen die verdienen aan de creatie van muziek en andere kunst, zonder daar zelf echt een grote bijdrage aan te hebben geleverd.

De volgende ontwikkeling wordt NFT 2.0 genoemd. Dat zijn NFT’s die meer functies krijgen, zoals bijvoorbeeld mogelijkheden om autonoom acties uit te voeren of om updates door te voeren.

Daarnaast zijn er ook allerlei soorten met unieke eigenschappen die meer en meer op de markt komt. Een NFT die op de da anders reageert dan in de nachtelijke uren is daar een voorbeeld van.

Daarnaast lijkt het er ook op dat er NFT’s komen die voor een combinatie van producten zijn bedoeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan een NFT voor een cover, PDF en luisterboek in één. Alles is dan op één plek verzameld.

Ook NFT’s met een specifiek doel worden steeds gebruikelijker. Denk bijvoorbeeld aan een NFT die als onderpand dient bij het afsluiten van een lening. Of een NFT die op social media wordt gebruikt om een account te verifiëren. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden te bedenken voor het gebruik van de techniek.

Deze ontwikkelingen volgen elkaar dan ook snel op. De zaken die je hier zag zijn ook daadwerkelijk al in ontwikkeling, maar er zijn ook nog heel veel zaken waar nu nog niet aan gedacht wordt, die ongetwijfeld wel door de komst van NFT’s mogelijk gaan worden. Dat betekent dus ook dat geld verdienen met NFT’s op heel veel manieren kan.

Hoe kan je geld verdienen met NFT’s?

Uiteindelijk wil je natuurlijk vooral zelf goed verdienen aan de tokens. Geld verdienen met NFT’s is waar het voor jou om draait. Het is dan goed om te weten dat er wel heel veel verschillende mogelijkheden zijn. Zo kan je ze bijvoorbeeld zelf maken en eraan verdienen.

Ook handelen op een platform zoals OpenSea door te kopen en verkopen is een optie. Het is wel belangrijk om te weten hoe je dit dan aan moet pakken en waar je op moet letten. Daarom vind je op deze plek dus ook een wat meer uitgebreide uitleg over wat er allemaal mogelijk is.

Zelf een NFT maken

Een goede manier om geld te verdienen met NFT’s is door ze zelf te maken. Je kunt dan dus eigendomscertificaten digitaal uitgeven en deze verkopen. Het is duidelijk dat je hier ook goed aan kan verdienen als je het op een slimme manier aanpakt.

Je moet dan een aantal stappen doorlopen om er zeker van te zijn dat je de zaken goed voor elkaar hebt. In de eerste plaats heb je een online cryptowallet nodig om alles op te slaan. Dit kan je het beste doen door voor MetaMask te kiezen. Dit is een gemakkelijk te gebruiken en veilige wallet.

Het volgende wat je moet doen is cryptomunten kopen zoals bijvoorbeeld Ethereum, Polygon en Solana op een crypto exchange zoals Bitvavo. Deze cryptomunten zet je in je wallet van MetaMask. Momenteel wordt er het meest gebruik gemaakt van Ethereum. Dit past net wat beter bij NFT’s.

De volgende stap is het maken van een kunstwerk. Dit kan van alles zijn. Je kan bijvoorbeeld een digitale foto kiezen, een muziekbestand maken of met een heel ander soort digitaal kunstwerk aan de slag gaan. Je moet wel opletten dat de bestandsgrootte past bij wat NFT-marktplaatsen vragen.

Daarmee komen we ook direct bij de volgende stap. Het is namelijk ook zaak om een goede NFT-marktplaats zoals OpenSea te kiezen waar je gaat verhandelen. Er zijn verschillende opties om voor te gaan. Zo kan je dus je eigen kunstwerk gaan aanbieden.

Het is altijd slim om voor grote partijen te kiezen. Niet alleen hebben die een grote afzetmarkt, de kans dat het er allemaal net wat veiliger is, is ook een stuk groter.

De laatste stap is het daadwerkelijk te koop aanbieden van je NFT. Er worden op de marktplaatsen verschillende verkoopmethoden aangeboden om uit te kiezen. Bovendien kan je zelf je prijs betalen. Nu is het afwachten of er een koper voor je komt.

zelf nft maken
Zelf een NFT gaan maken

Kopen en verkopen

Een andere manier om geld te verdienen met NFT’s is een wat meer gebruikelijke methode. Het gaat dan namelijk om het handelen in de NFT’s. Je kan ze kopen en verkopen. Dit kan je gewoon doen op de bekende plekken, zoals bijvoorbeeld OpenSea, Sorare en FTX US.

Een voordeel daarvan is dat je misschien al weet hoe het werkt omdat je ook in cryptocurrency handelt. Daarnaast weet je natuurlijk ook dat het veilig en eerlijk is. Dat is ook belangrijk, want je wilt er wel op een goede manier aan verdienen. Het is zeker de moeite waard om eens te bekijken hoe je dat kan doen.

Wanneer je NFT’s in je wallet hebt zitten, dan zie je daar altijd de actuele waarde van. Dit betekent dus ook dat je weet wanneer je aan de slag moet gaan ermee. Zie je een waarde die lekker gunstig voor jou is omdat je er een goed rendement uit haalt? Dan kan je direct gaan verkopen.

Dat gaat op dezelfde manier als je doet wanneer je cryptomunten verkoopt. Wanneer iemand is geïnteresseerd om jouw NFT te kopen voor de actuele waarde, dan kan je daar dus direct van profiteren. Dit is echter niet de enige mogelijkheid die je hebt.

Er is ook een mogelijkheid om nog net iets meer te verdienen. Wanneer er namelijk meerdere geïnteresseerden zijn, dan kunnen ze ook bieden op je NFT. Dat is eigenlijk dezelfde manier als op een veiling.

Waardoor je weer de overeenkomsten ziet met bijvoorbeeld fysieke kunstwerken en spullen van beroemdheden waarin gehandeld wordt en die geveild worden aan de hoogste bieder.

Wanneer het hoogste bod is gedaan en door jou geaccepteerd, maakt de koper het geld over. Dit krijg je dan in de vorm van crypto in je wallet. Dat kan een munt van jouw keuze zijn. In veel gevallen is dat Ethereum, zoals wij ook aanraden.

Beste tips om geld te verdienen met NFT’s (top 10 tips)

Wil je ook geld verdienen met NFT’s? Dan is het fijn wanneer je een vliegende start kan maken. Je hoeft namelijk niet alles zelf uit te vinden. Het is namelijk al zo dat al het nodige bekend is over hoe je het moet aanpakken.

Om je daarom te helpen, kan je op deze plek de nodige tips vinden. Die helpen je op weg. Het gaat om allemaal zaken waarvan al bekend is dat ze in de praktijk werken. Daardoor kan je er dus ook zeker van zijn dat ze je helpen om je succes een stuk groter te maken.

1. Werken met meerdere accounts

Het is slim om niet al je eieren in één mandje te leggen. Daarom is het aan te raden om accounts bij meerdere handelsplaatsen te openen. Niet in de laatste plaats omdat de markt voor NFT nog aan het groeien is. Dat betekent dat ook nog niet duidelijk is welke marktplaats straks de grootste zal zijn.

Daardoor ben je erbij wanneer ergens de handel in jouw gewenste tokens op gang komt. Ook zorg je natuurlijk voor risicospreiding zorgt. Wanneer je alles op één plek doet, dan kan je eerder in de problemen komen wanneer er iets misgaat.

2. Oog op de risico’s houden

Zoals voor elke belegging geldt, geldt ook voor geld verdienen met NFT’s dat er wel een bepaald risico aan zit. Het is belangrijk om goed te weten wat die risico’s zijn. Zo kan je daar in ieder geval rekening mee houden.

Zo kan je bijvoorbeeld je toegangscodes kwijtraken waardoor je niet meer bij het certificaat kan. Je bent dan dus heel je vermogen van de NFT kwijt. Zorg daarom altijd dat je alles op een goede plek bewaart, zodat je zeker weet dat je het altijd ook weer terug kan vinden.

Een ander risico is dat er nog geen formeel toezicht op de markt is. Geld verdienen met NFT’s is wel gewoon legaal, maar er is geen waakhond om toe te zien of alles wel eerlijk gaat. Wanneer je dus met de tokens aan de slag gaat, is het zo dat je alles zelf op een goede manier moet zien te verzorgen.

Er is niemand die een vangnet voor je kan bieden. In het verlengde daarvan is er dus ook een risico als je kijkt naar je medebeleggers. Er zijn allerlei mensen die snel geld willen verdienen en daarvoor best wat langs de randen willen werken. Pas dus op dat je niet in de val trapt door geen onderzoek naar NFT’s te doen.

3. Werken voor je geld

Het is belangrijk om je te beseffen dat geld verdienen met NFT’s niet hetzelfde is als slapend rijk worden. Het is namelijk zo dat je er ook echt wel iets voor moet doen. Er zijn verschillende verdienmodellen waar je mee kan werken, maar die hebben allemaal gemeen dat er van jouw zijde wel enige arbeid nodig is.

Het is belangrijk om je verwachtingen niet te hoog te leggen en gewoon te proberen om leuke kleine winstbedragen uit je investeringen te halen. Op die manier kan je dan de slag steeds beter te pakken krijgen.

4. Doe heel veel onderzoek

Geld verdienen met NFT’s komt niet toevallig op je pad. De enige manier waarop je kan gaan verdienen is door heel veel onderzoek te doen. Je moet weten wat NFT’s zijn, waar je ermee kunt handelen, hoe je die handel moet aanpakken, wat de bewegingen op de markt zijn, wie de andere beleggers zijn en nog heel veel meer.

Je kan bijvoorbeeld alvast veel bereiken door een workshop of cursus te doen. Denk bijvoorbeeld aan de NFT Secrets Cursus. Daarmee kan je de basis goed onder de knie krijgen. Dit kan je veel voordeel opleveren.

Door de cursus volledig te doorlopen kan je alle basiskennis die je nodig hebt opdoen. Dat helpt je om direct je eerste slag te slaan als het om geld verdienen met NFT’s gaat. Het is wel heel fijn wanneer je bij de hand genomen wordt door een specialist met kennis van zaken.

Wanneer je dan ook nog eens zelf verder aan de slag gaat, bijvoorbeeld met het lezen van artikelen online en dergelijke, dan kan je er dus ook alleen maar nog meer uithalen. Het is ook belangrijk om ook nooit te stoppen met het doen van onderzoek. De wereld van de tokens verandert snel, dus zorg dat je bij blijft.

5. Wees wel kritisch

Tegenover de vorige tip moet wel een andere tip worden gezet. Wanneer je onderzoek gaat doen en je gaat online op zoek naar artikelen en informatie, wees dan wel kritisch. Niet alles wat online gepubliceerd wordt, is direct ook waar.

Wanneer je bijvoorbeeld op fora en social media de bekende kanalen volgt, dan kan je daar allerlei soorten tips om geld te verdienen met NFT’s krijgen.

Het klinkt vaak wel heel aantrekkelijk en je denkt direct dat je er goed aan doet om hier dan op in te gaan. Toch is het belangrijk om even adem te halen en dan nog eens te kijken of die tip wel klopt.

Er worden simpelweg veel onwaarheden over geld verdienen met NFT’s gedeeld. Daarom kan je ook het beste niet zomaar op alle tips ingaan. In plaats daarvan is het aan te raden om voor de echte experts te kiezen.

Wanneer je luistert naar de handelaars die wel al het nodige bereikt hebben in de wereld van NFT en dit ook kunnen aantonen, dan is de kans dat zij met goede tips komen natuurlijk een stuk groter.

Zoek dus goed uit wie wat zegt en hoeveel waarde je hieraan moet hechten. Dit maakt de kans dat je je geld verspeeld een stuk kleiner en je winst vaak net wat groter.

6. Wees altijd geduldig

Geld verdienen met NFT’s doe je niet in een handomdraai. Het is geen methode om slapend rijk te worden. Het is juist zo dat je er geduld voor moet hebben. Eigenlijk is dit niet heel anders dan wanneer je op een andere manier gaat investeren.

Wanneer de koersen even inzakken moet je niet direct in paniek alles verkopen. Het is soms zelfs aan te raden om dan juist bij te kopen omdat dit een kans biedt voor een later moment. Wanneer je de rust en je geduld bewaart, dan kan je er zeker van zijn dat je uiteindelijk altijd een leuke winst uit je investeringen kan halen.

7. Nog even over onderzoek

In een eerdere tip las je al dat het belangrijk is om je goed te verdiepen in de wereld van NFT’s. Je moet goed onderzoek doen naar hoe alles werkt. Daarnaast is het ook belangrijk om onderzoek te doen naar een NFT op zich.

Zo is het belangrijk om meer te weten te komen over wie de aanbieder is en waarom deze met een NFT op de markt komt. Zo weet je of iemand betrouwbaar is en je ermee kunt handelen.

Ook is het slim om naar de handelsplaats waar de NFT wordt aangeboden onderzoek te doen. Zeker nu er nog niet veel goed toezicht is, komt dit op je eigen onderzoek aan.

8. Kennis opdoen over de waarde

Het bepalen van de waarde van een NFT is voor veel mensen een raadsel. Terwijl dit toch wel een essentieel onderdeel van het geld verdienen met NFT’s is. Het is ook niet gek dat je dit niet goed weet, want het is best lastig te begrijpen.

Je moet bijvoorbeeld goed begrijpen dat zeldzaamheid een belangrijke rol speelt. Is iets uniek, dan is dat altijd goed voor de waarde. Denk aan de bedragen die voor de NFT van de eerste tweet werden neergelegd.

Een andere factor is de aandacht die ervoor is. Wanneer veel mensen meedoen met een bepaalde trend of hype, dan is dat in de waarde terug te zien.

9. De beste marktplaats kiezen

Zoals je misschien al weet van de wereld van crypto, wordt er ook in NFT’s gehandeld op marktplaatsen. Eerder kon je al lezen dat het slim is om op meerdere plekken een account aan te maken.

Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om je eens te verdiepen in de plekken waar de grote successen met geld verdienen met NFT’s zijn geboekt. Wanneer je zelf ook op de beste marktplaatsen aan de slag gaat, dan kan je er de kans dat je er een goede slag mee slaat direct ook een stuk groter mee maken.

10. Begin spoedig met handelen

Geld verdienen met NFT’s is heel populair momenteel. Er zijn veel mensen die willen investeren in de certificaten. Daardoor is er dus nu ook een bepaalde piek in de markt te zien. Daar kan je dus mooi van profiteren en je kan er ook nog eens goed aan verdienen.

Het is slim om je dus zo snel als mogelijk in de NFT’s te gaan verdiepen en mee te gaan in deze markt. De huidige groei en hype zijn nog maar het begin van wat er allemaal mogelijk is. Hoe eerder je mee gaat doen, hoe groter de kans dat je er ook een leuk bedrag aan overhoudt op de lange termijn.

Geld verdienen met NFT’s makkelijk?

De vraag is nu natuurlijk of geld verdienen met NFT’s gemakkelijk is. Daarop kunnen we heel duidelijk antwoorden: nee. Er zijn heel veel zaken die een rol spelen op deze markt. Zo is de markt als geheel nog jong en zijn er voortdurend ontwikkelingen.

Aan de andere kant zijn er al veel investeerders ingestapt, dus heb je ook met veel concurrentie te maken. Het is dus niet zo dat je vandaag instapt en je morgen rijk bent. Wanneer je dat denkt, dan kan je beter van je plan om te gaan investeren afstappen.

Zoals voor bijna alle vormen van investeren geldt, geldt ook voor het investeren in de certificaten dat je er goed aan doet om je pijlen op de lange termijn te richten. Wanneer je je geduld kunt bewaren, dan kan je uiteindelijk best een leuk bedrag bij elkaar krijgen.

Geld verdienen met NFT’s is daarom niet makkelijk, maar wel voor iedereen haalbaar. Wanneer je goed oog hebt voor risico’s en je bent in staat om het hoofd koel te houden onder verschillende omstandigheden, dan is de kans dat je er goed mee aan de slag kan zeker groot.

Kan je rijk worden met het investeren in NFT’s?

Geld verdienen met NFT’s is zeker mogelijk. Wanneer je er echt veel ervaring in hebt en je snapt goed hoe de markt werkt, dan is het zeker ook mogelijk om veel geld te verdienen. De meeste NFT’s zullen op de wat langere termijn alleen maar meer en meer waard gaan worden.

Dat betekent dus dat je er uiteindelijk het nodige aan over kan houden. Zo is het bijvoorbeeld met cryptomunten ook gegaan en sommige specialisten stellen dat de markt voor NFT alleen maar nog meer potentie heeft.

Natuurlijk is het wel belangrijk om te zeggen dat niet iedereen rijk gaat worden van NFT’s. er zijn ook risico’s. Mogelijk is de token waar jij in investeert juist net dat ene succesnummer waarop je hoopte.

Dan zal je dus uiteindelijk niets eraan overhouden of zelfs verliezen op je investering. Dit heeft met heel veel zaken te maken. Denk bijvoorbeeld aan NFT’s die met elkaar concurreren omdat ze veel op elkaar lijken.

Daarvan is er natuurlijk uiteindelijk maar één die boven alle andere zal uitsteken. Dit soort zaken moet je dus wel ook meenemen in je overwegingen en kunnen betekenen dat jij niet rijk wordt.

Samenvatting

Een NFT is een non fungible token. Het is een eigendomscertificaat dat uniek in zijn soort is en niet in te wisselen is. Het is bedoeld voor digitale producten en kunstwerken. Je kunt erin handelen op marktplaatsen.

Door het unieke karakter en de grote vraag bestaat er dan een kans dat je er geld aan kan verdienen. NFT’s zijn er in allerlei vormen. Ze zijn gekoppeld aan digitale bestanden en zeggen iets over eigenaarschap.

De waarde wordt bepaald door de werking van vraag en aanbod. Wanneer er meer vraag naar is, dan zal dat ook terug te zien zijn in de stijgende waarde.

Je kunt niet alleen handelen in NFT’s door ze te kopen en verkopen. Je kan ze ook zelf maken en zo geld eraan verdienen. Daarvoor moet je dan wel eerst een account op een marktplaats aanmaken.

Bovendien moet je een digitaal bestand of kunstwerk hebben waar je de NFT aan kan koppelen. Die digitale bestand moet natuurlijk wel van jou zijn en uniek in zijn soort zijn.

Wanneer je een creator bent, dan is er dus een kans om via deze weg geld te verdienen aan het werk dat je doet. Dit zijn in grote lijnen de twee verdienmodellen die er bestaan rondom de eigendomscertificaten.

Geld verdienen met NFT’s is goed mogelijk maar niet gemakkelijk. Het is belangrijk om goed te leren hoe alles werkt. Daarnaast moet je ook echt oog hebben voor de mogelijkheden die er liggen. Wanneer je dat onder de knie hebt, dan is er een kans dat je ook echt geld gaat verdienen aan je investeringen.

Uiteindelijk kan je er dan rijk van worden. Bedenk je wel dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Het is juist zo dat je veel geduld nodig hebt en je zenuwen in bedwang moet houden wanneer je wilt gaan verdienen aan de NFT’s.

Beginnerscursus volgen (NFT Secrets)

Wanneer geld verdienen met NFT’s voor jou nog altijd interessant lijkt na het lezen van dit artikel, dan is het slim om jezelf verder te gaan verdiepen in de mogelijkheden. Dat doe je bijvoorbeeld door een beginnerscursus te volgen.

Een lespakket dat dan aan te raden is en waar wij zelf ook veel van hebben geleerd, is de NFT Secrets cursus van Mitchel van Duuren. Dit is een cursus die is ontwikkeld door een internetondernemer die al de nodige successen heeft geboekt.

Als er iemand is die kennis heeft van online verdienmodellen, dan is het Van Duuren wel. Onder de verdienmodellen die hij heeft bestudeerd zitten ook de NFT’s.

Zelf heeft Mitchel van Duuren al een goed vermogen met de investeringen opgebouwd. Daarom deelt hij zijn kennis hierover in de NFT Secrets cursus. Daarmee moet het voor jou ook mogelijk worden om geld te verdienen met NFT’s.

Het is dus altijd een slim idee om sowieso jezelf eerst aan te melden voor zijn exclusieve gratis online training. Wanneer je daarna eventueel de keuze hebt gemaakt en de cursus hebt aangeschaft dat je deze dan van begin tot eind volgt.

Zo ben je direct klaar om aan de slag te gaan met trades op de markt voor NFT’s. Bovendien krijg je nog veel meer geboden wanneer je de cursus gaat volgen. Zo kan je bijvoorbeeld toegang krijgen tot de community met veel gelijkgestemden, waar je nog veel meer van kan leren.

Meer te weten komen over deze cursus? Lees dan zeker onze uitgebreide NFT secrets cursus review >>

Meest gestelde vragen

Misschien is alles je nu duidelijk als het om geld verdienen met NFT’s gaat. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat je misschien nog enkele vragen hebt. We hebben de meest gestelde vragen op deze plek voor je verzameld. Zo heb je direct een antwoord.

Waar kan je NFT’s verkopen?

NFT’s verkopen doe je op een marketplace zoals bijvoorbeeld OpenSea. Daar zijn verschillende opties voor. Het is vaak mogelijk om een gratis account aan te maken. Al zijn er wel kosten op andere manieren aan verbonden, bijvoorbeeld voor de verkoop van je NFT. Het is wel de beste en veiligste manier om je verkopen te doen.

Wat kost een account aanmaken?

Het aanmaken van een account hoeft je op zich niets te kosten. Het aanmaken op zich is gratis, dus je bent er niets aan kwijt. Het is wel zo dat er later kosten worden gerekend voor bijvoorbeeld het verzorgen van de verkoop van je NFT. Daarnaast zijn er ook zaken zoals gaskosten. Wanneer je ook in crypto handelt, dan ben je daarmee bekend.

Hoe kan je aan NFT’s komen?

Er zijn eigenlijk drie manieren waarop je aan NFT’s kan komen. In de eerste plaats kun je ze kopen. Daarnaast kan je ze zelf aanmaken als je een digitaal bestand hebt gemaakt. Een derde optie is het winnen van een NFT. Er zijn steeds vaker wedstrijden en prijsvragen waar de prijs een NFT is. Zo kan je er relatief gemakkelijk eigenaar van worden.

Kan iedereen een NFT maken?

Dat is in principe mogelijk. Het is zelfs relatief gemakkelijk. Het is alleen belangrijk dat je een bestand hebt om je NFT aan te koppelen. Ben je iemand die foto’s of video’s maakt? Of ben je juist iemand die met muziek bezig is? Of ben je juist goed met digitale kunst? Stuk voor stuk zijn dit opties om een NFT aan te koppelen.

Wij wensen jou alvast heel veel succes met het bouwen aan een mooi vermogen met NFT’s en eventuele andere beleggingsproducten!

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel geld verdienen met NFT’s? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *