Nieuwe Cryptomunten In 2023?

Ontdek De Parels Met Potentie!

Gemiddelde leestijd: 42 minuten
nieuwe cryptomunten parels 2023 linker zijkant

Het beleggen in nieuwe cryptomunten in 2023 kan jou weleens de klapper bieden die je zoekt. Waar de meeste mensen zich op de gevestigde namen als Bitcoin en Ethereum richten, is juist het zoeken naar nieuwe crypto parels in 2023 de manier waarop je kan zorgen dat je een goede slag slaat.

Het is duidelijk dat het handelen in cryptomunten dé manier is om geld te verdienen tegenwoordig. Dat iedereen op zoek is naar goede deals is dus ook meer dan te begrijpen.

Het is daarom ook belangrijk om je goed te verdiepen in de nieuwe cryptomunten van 2023. Wie zijn slag wil slaan, moet immers wel weten waar het om gaat. Cryptomunten zijn immers niet zomaar een beleggingsobject.

De munten vertegenwoordigen een waarde die op meerdere manieren te benutten is. Bijvoorbeeld door erin te handelen op een exchange. Maar ook door er bijvoorbeeld aankopen mee te doen. Elke transactie komt in het grootboek van de blockchain te staan.

Zo is er heel veilig mee te werken. Dit is ook een belangrijke reden waarom de munten zo populair zijn. Het is dus goed om eens dieper hierop in te gaan.

Lees hieronder snel verder!

Uitleg over cryptomunten

Cryptomunten, of cryptocurrencies, zijn eigenlijk digitale munten die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Die waarde kan stijgen en dalen aan de hand van de vraag naar de munt. Dit is ook een reden waarom nieuwe cryptomunten in 2023 interessant kunnen zijn, maar daarover later meer.

De digitale munten zijn bedoeld als betaalsysteem dat veilig gebruikt kan worden zonder tussenkomst van derde. Er is echter ook een flinke handel in de munten ontstaan en is het beleggen in cryptocurrency populairder dan ooit. Door hierop te speculeren is flink te verdienen wanneer je de goede stappen zet.

Bekende cryptomunten zijn bijvoorbeeld Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Cardano. Waarbij vooral de eerste bij iedereen wel bekend is. Dit was één van de eerste soorten cryptomunten en zeker de eerste die groot doorbrak.

De waarde van de munt is in de jaren dat deze nu bestaat flink opgelopen en dit heeft voor vele nieuwe rijken gezorgd die op tijd instapten en zo flink geld verdienden aan de handel.

De mogelijkheden om te verdienen bestaan nog altijd. Daarvoor is misschien Bitcoin niet meer zo interessant als voorheen, maar kunnen nieuwe cryptomunten uit 2023 juist wel nog een grote rol spelen.

Wat zijn altcoins?

Nieuwe cryptomunten in 2023 zijn altijd altcoins. Deze naam is een samentrekking van de worden alternatieve en bitcoin. Het is dus een alternatief voor de bitcoin. Dit kan je als belegger ook letterlijk nemen.

Je kiest iets anders dan bitcoin, juist ook omdat je denkt dat daar meer kansen voor je liggen. Eigenlijk zijn alle munten die niet bitcoin zijn te classificeren als een altcoin.

Dat geldt zelfs voor de munten die zijn afgesplitst van de bitcoin met een fork, zoals bijvoorbeeld de Litecoin. Het is dus goed om je altijd in deze coins te verdiepen als je wilt gaan beleggen.

Altcoins zijn alternatieven voor bitcoin om vele redenen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de techniek waarop de munt gebaseerd is net even anders is dan die van de oermunt onder de cryptomunten. Ook kan het zijn dat de techniek wel te vergelijken is, maar dat op een ander netwerk wordt gewerkt.

Er zijn daarom dus ook veel redenen waarom je in een altcoin als nieuwe investering kan geloven. Nieuwe mogelijkheden die met de munten en de blockchain worden geboden kunnen al snel leiden tot veel innovaties en enthousiasme onder gebruikers, wat de waarde dus ook snel zal doen oplopen.

Daar kan jij als belegger van profiteren. Daarom is het altijd zaak om de altcoins goed in de gaten te houden en je niet uitsluiten op de grote namen te richten.

Waar moet je op letten?

Als je op zoek gaat naar nieuwe cryptomunten voor 2023 zijn er meerdere zaken waar je wel goed op moet letten. In de eerste plaats is het belangrijk om je goed in te lezen over de betreffende munt.

Je moet wel weten waar je in gaat investeren voor je daadwerkelijk begint met beleggen. Bedenk je daarbij ook dat het altijd mogelijk is dat je verliest. Het is goed om kennis en tips te verzamelen, maar het is natuurlijk wel zo dat de praktijk altijd net even iets anders kan verkopen dan je zou willen.

Natuurlijk moet je ook naar de aard van de nieuwe cryptomunten van 2023 kijken. Je stapt erin met het doel om eraan te verdienen. Dat betekent dus dat het handig is wanneer de prijs nog lekker laag is op het moment dat je koopt. Het loont vrijwel altijd om er vroeg bij te staan.

Mede ook omdat de marge dan veel groter is. Voor een nieuwe munt is de ruimte om te groeien natuurlijk nog geel groot. Terwijl voor bijvoorbeeld bitcoin die ruimte flink minder is geworden. Het is daarom altijd belangrijk om de munten op korte termijn te volgen.

Aan de andere kant is het natuurlijk net zo belangrijk om ook de risico’s goed in kaart te brengen. Zo is het belangrijk om te weten dat ook de nieuwe cryptomunten in 2023 geen intrinsieke waarde hebben. Het is maar net wat voor waarde de gebruikers en investeerders eraan geven.

Dit is ook de reden waarom je met hoge pieken en dalen te maken kan krijgen bij de verschillende momenten. Het nieuws speelt hier bijvoorbeeld een grote rol in.

Dat is al meerdere keren bij verschillende altcoins te zien geweest op het moment dat bekende investeerders een bepaalde cryptomunt aanprezen. Dit kon voor snelle stijging zorgen, om vervolgens weer terug te vallen.

Hoe kopen en verkopen?

Het kopen en verkopen van nieuwe cryptomunten in 2023 hoeft niet lastig te zijn. Daarvoor is inmiddels een goede online infrastructuur aangelegd. Dat betekent bijvoorbeeld dat je gewoon bij specialisten terecht kan. Plekken zoals de brokers die online te vinden zijn, zijn heel gemakkelijk te gebruiken om een bepaalde voorraad van een bepaalde altcoin in huis te halen.

Dat doe je door een account aan te maken en je bestelling te plaatsen. Het afrekenen gaat gewoon met bekende klassieke bankmethodes, zoals iDeal of een creditcard. Daarna heb je de munt van jouw keuze in de hoeveelheid van jouw keuze in handen.

Het handelen doe je op een exchange. Dit is eigenlijk een soort online beurs. Daar komen de handelaren en beleggers bijeen om hun beleggingen te beheren. Je kunt er kopen en verkopen en er wordt voortdurend gehandeld op basis van de koers. Soms gaat het om een rechtstreekse koop of verkoop.

In sommige andere gevallen wordt er ook handel gedreven tussen bepaalde verschillende soorten altcoins. Die zijn naar verhouding te brengen in waarde, waardoor je dus een bepaalde hoeveelheid van de ene munt omzet in de andere munt. Uiteindelijk is het doel natuurlijk om er geld mee te verdienen.

Lees ook: Wanneer moet je cryptocurrency kopen en verkopen? >>

Waar kan je je eerste munten kopen?

Voor het zover is dat je met cryptomunten kan gaan handelen, moet je natuurlijk wel eerst een basis leggen. Daarom is het belangrijk om te beginnen bij het begin. Dat is de broker of exchange. Een goed voorbeeld van een broker en exchange is Bitvavo. Dit is één van de grootste aanbieders op de markt.

Ook voor de nieuwe cryptomunten van 2023 is dit de plek waar je moet zijn. Je kunt heel gemakkelijk online een account aanmaken en direct beginnen. Het fijne aan deze broker is dat je er gewoon in het Nederlands aan de slag kan. En heel eenvoudig met iDeal kunt betalen. Bovendien zijn er veel voordelen te noemen, waarover dadelijk meer.

Bij de broker, naast Bitvavo zijn er nog vele anderen, vind je altijd verschillende soorten cryptomunten om uit te kiezen. Je kunt dus zelf bepalen waar je je geld in wilt steken. Het is zaak om eerst uit te zoeken welke munten volgens jou kansrijk zijn en dan uit te zoeken bij welke broker je deze kunt kopen.

Het afrekenen doe je gewoon vanaf je bankrekening. Die koppel je aan je account bij de broker en je rekent het bedrag af dat gelijkstaat aan de waarde van de hoeveelheid cryptomunten van een bepaalde soort die jij koopt. Die munten zijn dan van jou en sla je op in en wallet. Als alles goed is stijgt de waarde nu vanzelf, zonder dat je verder iets hoeft te doen.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

De voordelen van werken met een broker

Het werken met een broker als Bitvavo biedt vele voordelen. Eéntje daarvan werd al benoemd, je wordt namelijk gewoon in het Nederlands geholpen. Dat draagt bij aan het begrip, zeker wanneer je net begint. Het is ook fijn dat er met een gebruiksvriendelijke interface wordt gewerkt.

Dat maakt het vinden van de nieuwe cryptomunten voor 2023 een stuk gemakkelijker. Je kunt alles intuïtief aanvoelen. Ook wanneer je nog nooit eerder een aankoop hebt gedaan. Dat geldt ook voor de basic exchange die wordt gebruikt. Die is goed te begrijpen door iedereen.

Natuurlijk is het ook fijn dat je de zaken kunt regelen op de manier die jou het meest aanstaat. Zo kan je de betaalmethode kiezen die het best bij jou past. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van iDeal. Dit is een typisch Nederlandse betaalmethode die online gebruikt wordt.

Dit wordt niet door alle brokers aangeboden, maar bijvoorbeeld Bitvavo heeft dit wel. Dit maakt het voor jou ook veel simpeler om de nieuwe cryptomunten van 2023 aan te schaffen. Je regelt het gewoon met de app van je bank en het geld is direct overgeschreven, waardoor je dus ook direct de cryptomunten in handen hebt.

Een ander belangrijk voordeel van werken op deze manier is dat de kosten lekker laag kunnen blijven. Je bent veel minder kwijt aan het doen van je transacties. Met als pluspunt dat je er dus ook omgerekend veel meer aan kan verdienen. Dat je ook nog eens met een laag bedrag van bijvoorbeeld €5,- kunt instappen maakt het nog interessanter.

Zelfs de kleine belegger kan daarmee al een goede winst maken met de nieuwe cryptomunten van 2023. De kosten zijn ongeveer 0,25 procent van je transactie. Je wallets zijn er bovendien beveiligd, zoals ook de broker als geheel veel veiligheidsmaatregelen neemt. Je kunt er dus met veel plezier gerust gaan handelen.

Hoe vind je deze crypto parels?

Nu je weet waar je moet zijn, wil je natuurlijk ook weten waar je naar moet zoeken. Welke nieuwe cryptomunten in 2023 zijn de moeite waard om in te investeren en de ontwikkeling te volgen. Om je daar een idee van te geven, vind je op deze plek ook een uiteenzetting van verschillende kansrijke opties die je hebt.

Deze informatie kan je gebruiken om te bepalen waar jij je geld in wilt investeren. Bedenk daar dan wel bij dat het natuurlijk geen garantie is. De koers van de cryptomunten is van veel zaken afhankelijk, dus je kunt ook zeker verliezen.

Om jouw verliezen enigszins te beperken is het belangrijk om voldoende kennis op te doen. Zo ook kan je gebruik maken van een Crypto Portfolio waarin de parels van dat moment worden besproken. Dit kan jou al een goede richtlijn geven. Lees hiervoor onderstaande review.

Lees ook: Crypto Portfolio review >>

Bitcoin (BTC)

Het lijkt natuurlijk raar om een artikel over de nieuwe cryptomunten van 2023 te beginnen met bitcoin. Dit is immers allesbehalve een nieuwe munt. Het is echter wel zo dat juist deze cryptovaluta nog altijd veel belofte in zich draagt. De koers is al hoog, maar het hoogtepunt is nog lang niet bereikt.

Iedereen kent bitcoin en wil met de munt aan de slag. Dat betekent dat de vraag voorlopig nog wel heel groot blijft. Zeker ook omdat veel nieuwkomers toch eerst naar deze munt zullen blijven kijken als eerste investeringsoptie. De koers ligt weliswaar tussen 20.000 en 40.000, maar dit is nog maar een schijntje van wat er mogelijk is. De koers kan nog wel 8 keer zo hoog oplopen als alles meezit.

Het voordeel van bitcoin is dat het inmiddels een gevestigde naam is. Dat betekent dus dat het langzaam maar zeker allemaal wat stabieler wordt met de munt. Natuurlijk zijn er nog altijd pieken en dalen in de koers, maar de risico’s worden toch wel wat kleiner dan in recente jaren.

Dat maakt het dus ook wat veiliger als eerste stap in de wereld van de cryptomunten. Bovendien is het een voordeel dat na iedere val de groei alleen maar groter is, waardoor de waarde steeds hoger wordt. Je kunt er overal mee terecht, waardoor het ook interessant is om bitcoin te kiezen.

Hoewel je dus misschien vooral op zoek bent naar kansjes met nieuwe cryptomunten in 2023, is het dus zeker niet onbelangrijk om ook een gevestigde naam als bitcoin in de gaten te blijven houden. Als de grote koersstijging die nog altijd voorspeld wordt er toch ook gaat komen, dan ben jij er in ieder geval wel bij.

Het is dan wel wat duurder om in te stappen, maar aan de andere kant kan het je ook veel opleveren. Zolang er nog veel aandacht voor bitcoin is, kan je er zeker van zijn dat er nog kansen liggen om te verdienen aan deze digitale valuta. Blijf deze dus zeker volgen.

Lees ook: Bitcoin kopen >>

Cardano (ADA)

Wanneer kan je spreken van nieuwe cryptomunten voor 2023? Wanneer een munt al sinds 2017 op de markt is, maar de grote sprong nog moet maken, dan is dat zeker het geval dat geldt voor Cardano. De aandacht naar deze digitale munt gaat vooral uit vanwege de technologische kant ervan.

Het proof-of-stake systeem is efficiënter dan wat nu als de standaard geldt in de markt. Daarnaast is het één van de partijen die de blockchain gebruikt om slimme contracten toe te passen. Daardoor is het een derde generatie munt, die de mogelijkheden van de eerste en tweede generatie koppelt.

Wat Cardano daarnaast één van de veelbelovende nieuwe cryptomunten voor 2023 maakt, is dat er nog veel ruimte voor verbetering is. Het is belangrijk om te weten dat er nu veel aandacht voor is. Verschillende partijen zijn geïnteresseerd om te investeren om het platform alleen maar verder te verbeteren.

Daarnaast is het een voordeel dat de prijs nog altijd rond enkele tientallen centen hangt. Je kunt dus heel gemakkelijk met een laag bedrag instappen. Als het fout gaat verlies je er niet veel aan en als de koers echt sterk gaat stijgen kan je wel heel rijk worden. Dat maakt het een waardevolle optie.

Ethereum (ETH)

De cryptomunt Ether is een beetje een apart geval binnen de wereld van cryptovaluta. Je zou het zeker nog tot de veelbelovende nieuwe cryptomunten van 2023 kunnen rekenen. Terwijl het er al sinds 2015 is en de waarde van het platform al richting 200 miljard dollar gaat.

Toch is er nog alle ruimte om de blockchain van Ethereum, waar Ether op draait, groter en beter te maken. Het is volgens de meeste kenners zo dat Ethereum eigenlijk de verbeterde versie van bitcoin is. Daarom wordt ook verwacht dat dit netwerk snel het gat met bitcoin dicht en net zo belangrijk wordt in de markt.

Een belangrijke reden daarvoor is dat het systeem net wat beter geschikt is voor het doen van snelle betalingen. Het wordt ook wel vergeleken met moderne vormen van internetbankieren, alleen dan met als voordeel dat een derde partij als een bank er niet tussen kan gaan zitten.

Doordat er met slimme contracten op het netwerk gewerkt kan worden, is er veel ruimte voor allerlei innovaties, wat het vooral voor ondernemers een interessante optie maakt. Dat zie je dan weer terug in de waarde van de munt, waardoor jij eraan kan verdienen.

Ethereum biedt bovendien nog veel meer voordelen ten opzichte van andere gevestigde namen. Zo kan er sneller voor verwerking van de transactie worden gezorgd. Het kan bijna real time worden ingezet. Daarnaast is het op veel plekken al terug te vinden.

Hoe meer gebruikers op verschillende plekken, hoe groter de kans is dat de munt gaat overleven. Dat biedt dus ook kansen voor een verdere groei van de beurswaarde.

Bovendien lijkt Ethereum bij elke innovatie alleen maar sterker te worden ten opzicht van de concurrenten. Daardoor is het een veel belovende nieuwe cryptomunt in 2023 waaraan nog te verdienen valt.

Lees ook: Ethereum kopen >>

Chainlink (LINK)

Wat maakt Chainlink één van de veelbelovende nieuwe cryptomunten van 2023? Een waardevermeerdering van 428 procent in 2020 is een goed voorbeeld. Zo’n enorme sprong hoort natuurlijk bij digitale munten met potentie. Dat deze munt zo snel groeide heeft te maken met de afwijkende visie die het op de markt heeft.

Zo wordt er niet gewerkt met een eigen blockchain. Chainlink is eigenlijk een systeem dat slimme contracten afsluit op andere blockchains. Daardoor is het lekker flexibel en kan een gebruiker er meerdere kanten mee op. Dat klinkt aanlokkelijk en kan weleens voor grote winsten zorgen.

Wat echter wel de andere kant van het verhaal is, is dat beleggers deze methode van werken behoorlijk complex vonden en lange tijd liever niet in Chainlink wilden investeren. Het is voor gebruikers noodzakelijk om de nodige kennis van het programmeren te hebben.

Aan de andere kant zijn er juist ook partijen die wel de toekomst hiervan zien en daarom juist geld erin steken, denk bijvoorbeeld aan Ripple Labs. De munt heeft dus zeker nog potentie. Door de lage prijs die je er nu voor betaalt, is het dus zomaar mogelijk dat er nog flinke winst in 2023 uit te halen is.

Uniswap (UNI)

Uniswap is nog niet heel bekend. Dat komt omdat het nog maar relatief kort op de markt is. Het werkt op de Ethereum-blockchain. Daar wordt gewerkt met zogenaamde token-swaps. Dit verklaart ook de naam van deze nieuwe cryptomunt voor 2023. Het is een voordeel dat er op het netwerk van Ethereum wordt gewerkt.

Daardoor zijn de tokens van Ethereum te wisselen, waardoor transacties te doen zijn, zonder dat er ooit een euro aan chartaal geld aan te pas hoeft te komen. Aan de andere kant is er juist wel op een interessante manier aan te verdienen.

Uniswap kan gebruikers crypto’s laten uitlenen in liquiditeitspools. Dit zijn een soort digitale reserves. Wanneer je dit doet, dan zal je uit de pool een vergoeding voor het uitlenen van je vermogen krijgen. Dat is dus een leuke manier om extra te verdienen, naast de koers.

Omdat Uniswap enerzijds gedecentraliseerd is en anderzijds uit open source software is opgetrokken, is er veel flexibiliteit. Dit is dan ook de reden waarom veel beleggers dit zien als één van de kansrijke nieuwe cryptomunten van 2023. Aan de hand daarvan kan je zeker eens kijken of er kansen liggen om te verdienen.

Stellar (XLM)

Stellar is volgens ingewijden de topkeuze als het gaat om nieuwe cryptomunten voor 2023 gaat. In 2020 leek het er nog op dat het de verkeerde kant op zou gaan met deze munt, tot in januari van 2021 de waarde ineens 200 procent omhoog schoot.

Dat is daarna eigenlijk niet meer gestopt en samen met enkele andere nieuwkomers is Stellar nu gewoon te rekenen tot de top van de markt van de cryptomunten. Stellar is snel aan het groeien vanwege de mogelijkheden om makkelijk grensoverschrijdende transacties te doen.

Een belangrijk deel van de reden dat juist Stellar zo hard groeit, is dat de concurrerende cryptomunten die zich op hetzelfde deel van de markt richten steeds maar lijken te falen. Daardoor is het juist ook goed om te zien dat er ook een cryptomunt is die het wel voor elkaar krijgt om deze vorm van handelen voor elkaar te krijgen.

Dat verschillende grote partijen, waaronder de regering van Oekraïne, zich aansloten bij Stellar, heeft natuurlijk ook geholpen. Daardoor blijft de waarde maar oplopen en is het één van de grote beloften van 2023 te noemen.

Ripple (XRP)

Zoals al eerder aangegeven hoeft het voor de veelbelovende nieuwe cryptomunten van 2023 niet alleen maar te gaan om munten die pas net ontwikkeld zijn. Er zijn ook cryptomunten bij die al enkele jaren werken, maar die de laatste tijd door nieuwe ontwikkelingen en innovaties juist nu een flinke opmars doormaken.

Ripple is daar een voorbeeld van. Deze munt komt vaak in het nieuws, waardoor de koers natuurlijk bijna vanzelf omhoog gestuwd wordt. Dit zie je vaker bij cryptovaluta’s gebeuren. Daar kan de belegger dus ook van profiteren door slim te handelen.

De positieve aandacht voor Ripple heeft er in het eerste deel van 2021 al voor gezorgd dat de cryptomunt snel flink is gestegen in waarde. De koers is echter nog altijd goed in de hand te houden. De waarde van de munt ligt nog altijd rond de euro. Dit is handig voor beleggers die gemakkelijk willen instappen.

Er is wat minder risico mee te lopen omdat je voor een laag bedrag veel kunt inkopen. Blijft de koers echter dezelfde sprongen maken als de laatste tijd het geval is? Dan betekent die grote inkoop voor een lage prijs juist ook dat er dus ook wel heel veel aan te verdienen zal zijn. Ripple is nog lang niet klaar met innoveren en ontwikkelen, dus er liggen kansen te over.

Binance Coin (BNB)

De Binance Coin is één van de interessante valuta’s om in de gaten te houden vanwege de achtergrond. Binance is zelf één van de grootste exchanges op de cryptomarkt. Dat het een eigen munt heeft gelanceerd in 2017 is dan ook wel heel bijzonder te noemen. Het doel ervan was om de kosten voor transacties te kunnen verlagen.

Daarmee is direct een interessante insteek gevonden en is het één van de nieuwe cryptomunten voor 2023 die goed kan gaan scoren. De kosten zijn laag, wat de winsten kan helpen opstuwen. Dat maakt het dus juist ook zo interessant om ermee aan de slag te gaan.

Binance coin is vooral een interessante optie als nieuwe cryptomunt voor 2023 omdat het eigenlijk als een brug tussen de verschillende valuta’s dient op de exchange van Binance. Voor de echte handelaar die veel wil wisselen tussen munten om zo het best mogelijke rendement te bereiken, is het fijn dat er niet steeds met chartaal of giraal geld gewerkt hoeft te worden.

Dit is de manier waarop de kosten gedrukt worden op de exchange. Dit kan dus het nodige opleveren. Wel is het belangrijk om goed het nieuws te blijven volgen. Of deze constructie wel geheel volgens de regels is, wordt nog altijd onderzocht door de autoriteiten.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Lees ook: Binance Coin kopen >>

Dogecoin (DOGE)

Als er één munt tot de groep interessante nieuwe cryptomunten in 2023 gerekend moet worden, dan is het wel Dogecoin. Ook dit is een valuta die al enkele jaren in ontwikkeling is, namelijk sinds 2013. Het is een munt die al eerder succes had. In 2017 was er een fase waarin de munt 850 keer meer waard was.

Dit kwam door wat rare bokkesprongen van investeerders en grappenmakers op internet. Later bleef nog maar 2 procent van de hoogste waarde over en was de munt weer terug bij af. Dat veranderde aan het begin van 2021. Ook toen werd namelijk ineens de aandacht gevestigd op deze cryptomunt door grote beleggers.

In dit geval ging het om Elon Musk van Tesla. Die liet weten dat dit zijn munt van voorkeur was, waardoor de prijs in een week tijd 200 procent omhoog schoot. Dit keer is de munt echter niet weer net zo hard in elkaar gestort. Dat komt ook doordat de markt voor cryptovaluta’s wat verder ontwikkeld is en de sterke kanten van altcoins eerder herkend worden.

Zo is de snelle verwerkingstijd van dogecoin een sterk voordeel. Door de gemakkelijke bruikbaarheid die dit met zich meebrengt, stellen sommige kenners dat de koers weleens kan vertienvoudigen in de komende tijd. Omdat de prijs nu nog relatief laag is, ligt daar dus een kans voor de beleggers.

Risico’s van beleggen in altcoins

Het is wel goed om je eerst even te verdiepen in de risico’s die de beleggingen in altcoins met zich mee kunnen brengen. Het klinkt aanlokkelijk om in nieuwe cryptomunten in 2023 te investeren omdat je altijd beloofd wordt dat er gouden bergen aan de andere kant op je liggen te wachten.

Toch is dit lang niet altijd zo. De koersen van alle cryptomunten zijn nu eenmaal per definitie volatiel. Dat betekent dat ze flink schommelen. De helft van de waarde kwijtraken in enkele uren komt met enige regelmaat voor. Zelfs bij de sterkste munten gebeurt dit nog altijd.

Bovendien zijn alle nieuwe cryptomunten van 2023 nog jong, ook als ze al enkele jaren bestaan. Er is altijd de kans dat het helemaal misgaat en de munten het gewoon niet redden in deze concurrerende markt. Er zijn al voldoende altcoins door de jaren heen gesneuveld. Die kan je bij geen enkele broker meer terugvinden als je gaat zoeken.

Als je daarin had geïnvesteerd, dan zou je nu dus alles kwijt zijn. Het kan flink lang duren voordat een munt volwassen is. Op dit moment is dat eigenlijk alleen van bitcoin te zeggen. Enkele andere munten zitten er dicht tegenaan, maar zijn nog niet als volwassen te beschouwen.

Een derde risico is iets lastiger uit te leggen. De wereld van cryptocurrencies is niet uniform. De verschillende munten hebben ook verschillende doelen. Zo zijn er die als betaalmiddel worden gezien. Andere zijn er om de slimme contracten mogelijk te maken. Weer andere worden gezien als handelsobject.

De nieuwe cryptomunten van 2023 moeten dus wel passen bij het doel dat je ermee hebt. Ook moet het passen bij wat het grote publiek wil. Alleen op die manier is namelijk een lang leven te verwachten voor de betreffende valuta. Waardoor je er mogelijk meer aan verdient.

Conclusie

De nieuwe cryptomunten in 2023 bieden veel potentie. Nu bitcoin meer en meer volwassen wordt en de markt steeds groter wordt zie je ook veel meer nieuwe beleggers aandacht geven aan de vele altcoins die op de markt te vinden zijn. Dat zijn er duizenden. De potentie van de beste munten is hier beschreven. Daarmee kan je op een goede manier een basis leggen.

Wanneer je bij een broker inschrijft, kan je dus zonder zorgen aan de slag met de verschillende alternatieve coins die je wel wat te bieden hebben. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om dit te doen met geld dat je kan missen.

Je kunt op deze plek de nodige tips vinden over nieuwe cryptomunten in 2023 en de manier waarop je hierin kan investeren. Het is belangrijk om deze tips goed tot je te nemen. Onthoud daarbij wel dat het nooit een garantie biedt. Het is niet zo dat je kunt stellen dat bepaalde munten met de koers door het dak zullen schieten, alleen maar omdat je dat hier gelezen hebt.

Je kunt hier alleen ideeën opdoen over munten waarvan de kans bestaat dat ze zullen groeien en jou de mogelijkheid bieden om een leuke verdienste te doen. Wanneer je er op die manier in staat, zullen er zich zeker mogelijkheden openen in 2023. En doe vooral altijd goed jouw eigen onderzoek en kies een strategie die voor jou werkt.

Waar kan ik het beste veilig en tegen lage kosten mijn cryptomunten kopen?

Jouw cryptomunten kun je veilig en tegen lage kosten kopen bij het bedrijf Bitvavo. Dit is op het moment van schrijven de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Waarom wij dit een hele fijne broker en exchange vinden lees je hieronder:

 • Heel overzichtelijk platform voor beginners en gevorderde

 • Geavanceerde interface met de mogelijkheid om te kunnen traden

 • Je kan er veilig en snel jouw cryptomunten kopen

 • Eenvoudig betalen met iDeal

 • Het is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland

 • Nederlandse klantenservice waarbij je met al jouw vragen terecht kunt

 • Een hele fijne app waarmee je overal ter wereld makkelijk kunt handelen

 • Je betaald over de eerste EUR 1000 handelen geen handelskosten

 • Ruime keuze uit verschillende cryptomunten

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Leren hoe ook jij geld kunt verdienen met cryptocurrency?

Wanneer je van plan bent om te gaan starten met het investeren in cryptomunten ontbreekt het je vaak aan deze juiste kennis om hiermee succesvol van start te kunnen gaan. En dat kan je zeker in het begin best onzeker maken omdat er zoveel informatie online te vinden en dan is het de vraag welke informatie moet ik tot mij nemen en welke juist niet.

Want helaas niet alles wat online te vinden kan je zomaar klakkeloos overnemen en toepassen. Zo komen wij zelf ook nog geregeld dingen tegen wat een regelrechte scam is en dat is natuurlijk erg jammer. Want hoe leuk is het juist niet dat een ieder op zijn eigen en manier een mooi vermogen voor nu en later kan opbouwen.

Daarom is het altijd heel belangrijk jouw eigen onderzoek te doen en een strategie bepalen die bij jou past. En natuurlijk doe je dit ook door jezelf online in te lezen zoals je nu ook doet en vooral door het lezen van boeken en het zelf te gaan toepassen. Trial en error laten wij maar zeggen. Alleen is dit vaak wel de langere weg die je dan voor jezelf kiest. Want je komt er later pas achter wat wel en niet werkt.

En dit hebben wij uiteraard zelf ook meegemaakt. Op dat moment dachten wij kan dit niet beter en sneller en zo zijn wij op een gegeven moment tegen een cryptocurrency beginnerscursus aangelopen waarin alles van A tot Z in wordt behandeld. Dit is de AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery van Patrick Suiker en Derek Westra.

Beide hebben al een geruime tijd ervaring met het handelen in cryptocurrency en leggen het dan ook met veel passie uit in hun cursus. Wij hebben hier veel van opgestoken en het zijn het stap-voor-stap gaan toepassen.

Dit heeft ons uiteindelijk veel tijd gescheeld aan het maken van nog meer fouten en hebben zo toegang tot veel betere handvatten namens Patrick en Derek die het pad al succesvol hebben bewandelt en uiteraard nog bewandelen alleen dan met nog veel meer kennis.

Je krijgt ook toegang tot een hele waardevolle community waarin heel veel informatie wordt gedeeld met allemaal gelijkgestemden mensen. Dus wil jij direct al die beginnersfouten vermijden en goed van start gaan dan is dit zeker een aanrader! Je kan al starten door eerst hun gratis Bitcoin training te volgen om eens te kijken of het echt iets voor je is. Je leert hierin onder andere de volgende dingen:

 • De basisbeginselen van crypto
 • Met welke strategie jij geld kunt gaan verdienen
 • Op welke manier jij veilig jouw cryptomunten bewaard
 • Hoe jij zelf de beste cryptomunten kunt gaan vinden
 • Het aankopen van jouw eerste crypto voor het symbolische bedrag van EUR 1
 • Het gaan ontdekken van een munt met veel potentie

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Wij wensen jou heel veel succes met jouw beleggingen en het bouwen aan jouw eigen vermogen! Probeer er altijd zoveel mogelijk rekening mee te houden door niet al jouw vermogen in crypto te stoppen maar dit wat meer te spreiden door het bijvoorbeeld ook te beleggen in aandelen, opties, goud en vastgoed.

Zo heb je wat meer grip op de risico’s en kan je jouw vermogen optimaal laten renderen. Want je hebt altijd kans dat een bepaalde belegging compleet in stort en doordat je meer verschillende beleggingen hebt is de impact dan niet zo heel groot en hoef je niet direct in paniek te raken.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *