Passief Inkomen Met Crypto Verdienen?

8 Eenvoudige Manieren Om Zelf Een Passief Inkomen Te Genereren Met Crypto!

Gemiddelde leestijd: 44 minuten
passief inkomen crypto

Heb je altijd gedacht aan het verdienen van een passief inkomen? Dan zijn er verschillende manieren hoe je dat kunt doen. Een daarvan is een passief inkomen met crypto verdienen.

Je gaat daardoor passief gratis cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano verdienen. Het hebben van een passief inkomen brengt verschillende voordelen met zich mee.

Daarom is het altijd goed als je de alternatieven om een passief inkomen te hebben, serieus naast elkaar te zetten. In deze blog vertellen we je wat je moet weten om een passief inkomen te verdienen met crypto.

Ben je benieuwd hoe je dat precies kunt doen, en welke mogelijkheden er zijn om zelf jou passieve inkomstenstroom te genereren lees dan hieronder snel verder. 

Wat is een passief inkomen eigenlijk?

Een passief inkomen heeft meer te maken met een inkomen die een indirecte relatie heeft met hoe hard je werkt. Concreet houdt dit in dat je geld verdient doordat je in het verleden hiervoor gewerkt hebt en hier nu automatische inkomsten uit krijgt.

En we weten allemaal dat iemand die een appeltje voor de dorst creëert, een gunstige toekomst tegemoet mag zien. Enkele voorbeelden van een passief inkomen die we kunnen aanhalen zijn onder andere rente die je ontvangt op je spaargeld en inkomsten die je ontvangt voor het verhuren van appartementen.

Verder zijn er ook nog andere vormen die we kunnen rekenen tot een passief inkomen. Denk maar aan een boek of een e-book die je in het verleden hebt geschreven, maar nu nog als warme bollen gekocht worden.

En zo kunnen we doorgaan met het aanhalen van verschillende vormen van passief inkomen. Zoals eerder aangegeven wordt de nadruk in deze blog gelegd op een passief inkomen verdienen met crypto.

Met crypto ben je namelijk in staat om op een unieke en slimme manier riante bedragen binnen te halen. Wil je van deze gelegenheid ook gebruik maken? Dan ben je hier op de juiste plek. 

passief inkomen uitleg

Geld verdienen met crypto

Het kan best wel dat je her en der verhalen hebt gehoord over jonge mensen die op een zeer eenvoudige en slimme manier miljardair zijn geworden. Dit hebben ze kunnen doen door te verhandelen in crypto in een tijd waar niemand potentie in de handel zag.

Momenteel zijn het deze jonge mensen die schatrijk zijn en nog steeds een lucratief bedrag elke keer weer binnenhalen. Wanneer we het hebben over crypto denkt de meerderheid aan Bitcoin.

Dit is omdat Bitcoin de populairste cryptomunt is. Alhoewel dit inderdaad zo is zijn er andere cryptomunten die ook interessant zijn om in te verhandelen.

Een van de belangrijke reden waarom het zo interessant is om in crypto te verhandelen is omdat crypto nu trending is, is een platform die unieke kansen biedt en is in vergelijking met aandelen relatief nieuw. Het laatste is zeker een punt waarop je moet letten.

Juist omdat het relatief nieuw is, bestaan er genoeg kansen om veel geld hiermee te kunnen verdienen. In dit kader moet er wel vermeld worden dat er los van de miljardairs ook anderen zijn waar het fout is gegaan.

In de meeste gevallen gaat het om mensen die geen idee hadden welke stappen ze moesten zetten en hoe ze moesten investeren. Dit is zeker iets wat je niet moet doen, omdat het risico bestaat dat jou hetzelfde kan overkomen.

Het algemene advies luidt dan ook om je grondig te laten informeren over hoe je het best kunt investeren in crypto. Als je het een serieuze aanpak wilt geven, dan kun je ervoor kiezen om een crypto masterclass te volgen zoals de Money Mastery – AllesOverCrypto Masterclass.

Een crypto masterclass stelt je in de gelegenheid om je kennis te verrijken over hoe je het best kunt investeren in crypto. Het komt erop neer dat je met crypto veel geld kunt verdienen!

Meer weten over de Money Mastery – AllesOverCrypto Masterclass? Lees dan zeker onze uitgebreide Crypto Masterclass review >>

Of voor de Money Mastery lees je onze uitgebreide Money Mastery review >>

Op welke wijze kan je passieve inkomsten genereren?

Je kunt op verschillende manieren een passief inkomen genereren met crypto. Een van de vormen om op een passieve manier te verdienen met crypto is staking. Staken heeft niets dan anders te maken met het vastzetten van je cryptomunten.

De tegenwaarde die je hiervoor krijgt, is een bepaald rentepercentage op de munten die je staked. Deze methode kun je veelal vergelijken met rente die je ontvangt op je spaarrekening.

Wat hier wel vermeld moet worden is dat het niet altijd mogelijk is om te staken. Dit hangt veelal af van wat voor soort cryptomunt je hebt uitgekozen.

Naast een bepaalde cryptomunt hangt het ook af van het soort platform waar je besluit om te staken. Zorg er dus voor dat je goed nagaat welke mogelijkheden je hebt bij een bepaald platform. Naast staking kun je ook op basis van Lending op een passieve manier inkomsten genereren via crypto.

Lending kan in grote mate ook vergeleken worden met rente die je ontvangt over je spaarrekening. Hier is het zo dat je crypto voor een bepaalde periode uitleent.

Na deze periode ontvang je een bepaald percentage als beloning. Waarop je wel moet letten is dat je gedurende de zogenaamde vergrendelings periode, je munten niet kunt verkopen.

Ben je dus van plan om je cryptomunten voor een langere periode vast te houden en niet van de hand te doen, dan kun je het best gebruik maken van het Lending systeem. Wat ook een verschil zal uitmaken is op welk platform je gaat “Lenden”.

Met lending kun je namelijk ervan uitgaan dat je tussen de 3% en 12% aan rente kan verdienen. Een andere manier om met crypto een passief inkomen te genereren is door middel van Nodes. Een node kun je zien als het centrum binnen een crypto netwerk.

Een centrum binnen een crypto netwerk zorgt ervoor dat de betrouwbaarheid en veiligheid gewaarborgd worden. Het passief verdienen aan de hand van Nodes ligt tussen de 10% en 20%. Hoe hoog die beloningen zullen liggen kan afhangen van welk platform je hebt uitgekozen. 

Voor welk optie moet je kiezen?

Voor welke optie je moet kiezen ligt geheel en al aan jou. Er zijn natuurlijk verschillende strategieën die je kunt bedenken om op een unieke manier een passief inkomen te genereren. Maar natuurlijk komt het erop neer dat je alles op een verstandige manier moet kunnen uitvoeren.

Een gouden tip hierbij is om je meer te verdiepen in het hele crypto gebeuren. Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben wij hieronder 8 beste manieren om zelf een passief inkomen met crypto te genereren voor jou op een rijtje gezet.

Crypto staking

In dit gedeelte van de blog gaan we iets dieper in op hoe je middels staking passief geld kunt verdienen. Zoals eerder aangegeven heeft het staken te maken met het kopen van crypto om deze vervolgens te kunnen vasthouden.

Omdat je deze vasthoudt krijg je dan rente hierop. Hoeveel rente je zal ontvangen hangt van het soort exchange af waar je je gaat aansluiten. Maar de meeste mensen zitten nog steeds met de vraag waarom je eigenlijk rente ontvangt voor het staken van je munten.

Het antwoordt is dat je middels het staken je ondersteuning biedt aan de veiligheid en operaties van het blockchainnetwerk. Door de stakingen die door investeerders gedaan worden, kan de blockchain op regelmatige basis up-to-date blijven.

Dit zorgt ervoor dat transacties en netwerken op een vlotte manier verstuurd en ontvangen kunnen worden. Van mining heb je wel eens gehoord, al helemaal als je je bent gaan verdiepen in crypto. Minen is namelijk een belangrijke factor om nieuwe blocks te verifiëren. 

Om dit te kunnen doen moet de rekenkracht van computers in het spel komen. Het beeld dat ontstaat is dan de magazijnruimtes die volgepropt zijn met computers. Deze ruimtes staan ook wel bekend als mining farms.

Wanneer het gaat om Proof-of-Stake cryptomunten worden blocks geverifieerd op basis van crypto die door investeerders worden vastgehouden in plaats van rekenkracht van computers. Dit is in essentie het verschil tussen minen en staken.

Een vraag die eventueel ook in je op zou kunnen komen is of je ook geld kan verliezen bij staking. Bij staking kun je zoals ook het geval is bij het investeren geld verliezen. Dit kan het geval zijn wanneer de munt die je hebt aangekocht in waarde daalt. 

Lees ook: Wat is crypto staking? >>

Beste staking projecten?

Ben je van plan om te staken, dan zijn er verschillende projecten waar je je kunt aansluiten. Daarnaast is het zo dat je middels 4 eenvoudige stappen kunt beginnen met staken. Het eerste wat je moet doen is om een broker uit te kiezen.

Het is hier wel belangrijk dat je een account aanmaakt die staking coins aanbiedt. Vervolgens zet je geld op je rekening door gebruik te maken van de verschillende betaalmethodes. In de meeste gevallen kan dit via iDeal of Paypal.

Als je dit al hebt gedaan kun je op zoek gaan naar de beste staking coins. Dit kun je doen door de lijst van de cryptocurrency na te gaan en de beste staking coins uit te kiezen. Daarna bepaal je hoeveel je graag zou willen investeren. Je finaliseert de transactie en je kunt meteen beginnen met het staken.

Er zijn verschillende interessante staking coins die je kunt uitkiezen om te kunnen staken. Een van de cryptomunten is Cardano (ADA). Cardano kun je zien als het alternatief voor de populaire cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum.

Staken bij Cardano levert je een jaarlijks rendement op die tussen de 5% en 9% ligt. Een ander punt die we ook zeker moeten vermelden is dat Cardano een aantal voordelen heeft in vergelijking met Ethereum.

Dit vertaalt zich naar het feit dat je veel meer transacties kunt verwerken middels de efficientere Proof-of-Stake. Een ander geschikt alternatief om te staken is de cryptomunt Tron. Op jaarlijkse basis kun je ervan uitgaan dat je mag rekenen op een rendement die ligt rond de 5% per jaar.

Tron kan gerekend worden tot de 30 cryptomunten die op dit moment het meest waardevol worden geacht. En zo zijn er verschillende cryptomunten waarvoor je zou kunnen kiezen om op een adequate manier te kunnen staken. 

Masternodes

Masternodes worden omschreven als een server die opereert op een decentraal netwerk. Er zijn verschillende belangen die gediend worden bij het uitvoeren van een Masternode. Het eerst waarvoor een Masternode moet zorgen is dat de privacy van de transacties wordt verbeterd.

Daarnaast is het zo dat Masternodes het ook mogelijk maken om transacties op een efficiënte en snelle manier uit te voeren. Door met beloningssystemen te werken binnen crypto is ook een van de belangen die wordt gediend met het uitvoeren van Nodes.

Maar toch is er zeker een groter en belangrijker belang van de Masternodes. Dit is namelijk dat er beleid binnen het cryptoproject bepaald kan worden. Het is zo geregeld dat elke masternode-houder een stem kan uitbrengen op voorstellen die aangedragen worden.

Letterlijk iedereen kan een masternode laten opzetten. Je wordt dan beloond in ruil voor je werkzaamheden in de vorm van cryptogeld. Hoe frequent je uitbetaald kan per cryptomunt enorm verschillen.

Bij de ene is het meerdere keren per dag en bij de andere kan het twee keren per week. Wat je zeker moet weten is dat niet elke blockchain op dezelfde manier werkt.

De rode draad achter een blockchain wordt ook wel omschreven als consensus algoritme. Met andere woorden bepaalt het consensus algoritme het soort blockchain.

Waarom je dit moet weten is omdat een masternode niet op elk type blockchain kan opereren. Blockchains die op basis van een POW-algoritme opereren, zijn afhankelijk van “miners”. Om voor een goede masternode project te kiezen, moet je ervoor zorgen dat je een paar zaken voor jezelf op een rijtje zet.

De hamvraag die je jezelf moet stellen is waar je op moet letten bij een goed masternode project. Een van de punten die je zeker moet meenemen is in hoeverre investeerders een project interessant zullen vinden.

Verder moet een Masternode project beschikken over een actief team. Wat je zeker niet uit het zicht moet verliezen is hoeveel masternodes het project al heeft. Als laatst heb je dan de Volume en de Return of Investment waarop je zeker het accent moet leggen. 

Set van keuzes en handelingen

Zoals je zelf kunt merken is het passief genereren van een inkomen via crypto, een set van denken die je structureel moet toepassen. Het geheel komt erop neer dat je je moet verdiepen in de materie om ervoor te zorgen dat je precies weet welke stappen je moet zetten om succesvol te zijn. 

Lending

Lending kun je zien als een vorm om slapende fondsen de ruimte te gunnen te kunnen verdienen. Het unieke hiervan is dat je ze niet van de hand hoeft te doen. Door deze methode toe te passen, kunnen mensen die lenen geld tot hun beschikking hebben op een identieke manier zoals dat bij de traditionele banken aan toe gaat.

Het enige verschil is dat je voor een lening bij de bank je kredietwaardigheid moet kunnen tonen. Crypto leningen worden onder crypto gebruikers gedaan in de vormen van een peer-to-peer mechanisme. Dat betekent dat de lenende en de uitlenende partij gebruikt maakt van een platform die de rol van bemiddelaar inneemt.

De lener stelt zijn eigen cryptocurrency ter beschikking als onderpand en de uitlener stelt zijn cryptocurrency ter beschikking aan de lener. Middels de rente die de lener betaalt, kan de uitlener verdienen aan dit model.

Zo een Lending systeem stelt cryptocurrency bezitters in staat om naar eigen inzichten en behoefte in aanmerking te komen voor een lening of te kunnen verdienen aan hun uitgeleende cryptocurrency door rente te ontvangen. Op de verschillende platformen gaat het qua lending er verschillend aan toe.

Toch kan er gesteld worden dat de peer-to-peer mechanisme het vaakst wordt toegepast. Doorgaans is het zo dat het overgrootste deel van de platformen de leners en de verstrekkers screenen.

Omdat de leningen door de kredietverstrekkers mogelijk gemaakt wordt, wordt de rente verdeeld tussen de verstrekkers en het platform. Daarnaast is het ook goed om te begrijpen hoe het uitleen systeem van Lending precies in elkaar zit.

Een van de zaken waarvan je zeker op de hoogte moet zijn is Lending platformen LTV-ratio’s bieden van slechts 30%-70%. Dit heeft tot gevolg dat de risico’s voor de krediet verstrekkers helemaal weggewerkt wordt. 

Mining

Mining kan omschreven worden als het proces waarbij transacties worden gecontroleerd en erbij gezet worden aan de blockchain. De wijze hoe nieuwe Bitcoins uitgegeven worden kan ook tot mining gerekend worden.

Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat iedereen, die toegang heeft tot internet en goede software, in staat is om deel te nemen aan mining. Zoals je zelf kunt zien gaat het in grote lijnen om het compileren van transacties die pas gepleegd zijn in blokken en het uitwerken van puzzels die een rekenkundig ingewikkeld karakter hebben.

Bij Mining gaat het er zo aan toe dat de eerste persoon die de puzzel oplost, het recht en de beloning krijgt van de volgende blockchain. Beloningen die een stimulerende rol hebben naar de mining toe zijn de transactiekosten die gelinkt zijn aan de transacties die verzameld zijn in het blok en de Bitcoin die recent vrijgegeven zijn.

Volgens de code van de bitcoin blockchain mag er om de tien minuten een nieuw blok bijkomen. Nu op dit moment bestaat het bitcoin netwerk uit duizenden miners. De vereiste tien minuten waarborgen, moet complexiteit omhoog geschroefd worden.

Als dit niet het geval zal zijn, dan zullen er te snel blokken vrijkomen. Dat is zeker niet de bedoeling van mining. Om te kunnen minen heb je niet veel nodig. Wel zijn er verschillende softwares die je zal moeten inzetten om op een adequate manier te kunnen minen.

Een mining rig zul je verder ook moeten kopen. Een mining rig kan je al tegen een prijs van € 3.000,- verkrijgen. Waarop je wel moet letten is dat het in staat is om goed te minen.

Dit zal ervoor zorgen dat je nog sneller en goedkoper kunt minen. Iets wat je ook moet weten is dat op jaarlijkse basis, miners tussen de 80 en 120 terawattuur aan elektriciteit verbruikt.

Dit is een schatting van de kracht die aan het bitcoinnetwerk wordt toegewijd. De beste crypto miner waarin je kunt investeren is Bitcoin. Ben je van plan om te gaan minen? Dan kun je dit het best doen in Bitcoin.

De meeste mensen vragen zich af of minen winstgevend is. Voor beginners zal dit moeilijk zijn, maar vergevorderden zullen wel een kans hebben om winstgevend geld te genereren.

Omdat de benodigde apparatuur die er nodig zijn om te minen erg duur zijn, is het voor particulieren moeilijk om te minen. In de meeste gevallen zijn het bedrijven die een stap wagen. 

Play to earn games

Vanaf het moment dat elektronica zijn intrede gedaan heeft, is gaming erg populair geworden. Met de komst van internet is het alleen nog maar populairder geworden. Nu de blockchain steeds meer verweven raakt met de gaming, kunnen we stellen dat we richting een nieuw tijdperk koersen.

Het heeft allemaal te maken met de Play-to-earn mechanisme. Play-to-earn is een relatief nieuw begrip en stelt gamers in de gelegenheid om in directe zin geld te verdienen aan een spel.

Je hoort het goed, door enkel mee te doen aan een game kun je geld verdienen. De meeste Play-to-earn games maken gebruik van de blockchain technologie. De blockchain technologie is de belangrijke schakel om gamers het mogelijk te maken eigenaar te zijn van de karakters binnen de game.

Dit kan geschieden door middel van NFT’s. Met de Play-to-earn games kun je op verschillende manieren geld verdienen. Een van de manieren is zelf te spelen, maar aan de andere kant kun je ook ervoor kiezen om in ze te investeren. 

Doorgaans is het zo dat de Play-to-earn games in de meeste gevallen gelinkt zijn aan een bepaalde blockchain. Een van de bekende games die op de Ethereum blockchain draait is Axie Infinity. Verder heb je ook nog Defi Kingdoms die opereert op de Harmony-blockchain.

Door deel te nemen aan zo een game pleeg je automatisch transacties op de blockchain. De wijze van spelen kan ook verschillen. In het ene geval moet je het opnemen tegen andere spelers, terwijl je in andere games karakters op zoek laat gaan om items te vinden.

Als een Play-to-earn game gebruik maakt van een bepaalde blockchain-technologie? Dan wordt dit ook wel omschreven als een blockchain game, crypto game of Defi game. Investeren in Play-to-earn kan op 2 verschillende manier geschieden. Dit kun je middels de tokens of de NFT’s doen. 

DeFi platformen

DeFi staat voor “Decentralized Finance” en staat symbool voor een decentrale financiële instelling zoals in de vorm van platforms, protocollen en applicaties met een decentraal karakter.

Doorgaans worden deze applicaties gebouwd op de blockchain en komt er in de meeste gevallen de toepassing van smart contracts erbij kijken. Een andere manier om DeFi applicaties te herkennen is dat ze verder een algemeen transparant en open-source mechanisme hebben.

Met andere woorden is er dus geen centrale autoriteit die zich bezighoudt met de werking van de applicaties. Verder is het ook belangrijk om te weten dat iedereen die gebruik wenst te maken dit zonder toestemming kan doen.

Het hoofddoel van DeFi is om financiële dienstverleningen, zoals we die nu kennen, een decentralisatie en automatisatie proces te laten ondergaan. Daarbij zou de blockchain technologie een belangrijke rol vervullen.

Over de werking van dit systeem in de praktijk wordt dit steeds weer bewezen, omdat steeds meer bedrijven en organisaties de overstap kiezen voor decentraliteit.

Dit vertaalt zich naar de oprichting van de eerste decentrale verzekeringsmaatschappij Nexus Mutual. Klanten die interesse hebben om in DeFi te investeren, kunnen er terecht om een diefstalverzekering af te sluiten.

De sector rondom DeFi is volop in ontwikkeling en groeit elke dag hard. Zo is het dat er elke dag nieuwe projecten bijkomen waarbij de een de ander overtreft qua mate van innovativiteit. Traditionele exchanges zijn inmiddels ook onder de indruk geraakt van het DeFi mechanisme.

Diverse grote spelers op de cryptomarkt hebben daarom het besluit genomen om te investeren in DeFi. Binance exchange bijvoorbeeld heeft veel tijd en energie gestopt in het ontwikkelen van een eigen Blockchain Smart Chain.

Daarnaast heb je ook nog de blockchain technologies die van Cosmos die weer een brug slaat met de Oracle oplossingen van Chainlink. In het kort komt het erop neer dat oracles tussen de lagen de link legt met externe bronnen.

Dat Binance ver in de toekomst kijkt hoeft niet aan getwijfeld worden. Dit blijkt allemaal uit het feit dat de DeFi systeem soort van geadopteerd is. Jongstleden werd bijvoorbeeld de Binance Liquid Swap optie geintroduceerd.

Het gaat hier om een gedecentraliseerde exchange in combinatie met een yield farming applicatie die in concurrentie staat met het DeFi platform en Uniswap. De achterliggende gedachte hierbij is dat investeerders en/of traders investeren in smart contracts om op die manier de gedecentraliseerde handel in leven te houden.

Omdat de doorsnee DEX nog relatief nieuw is, heeft het systeem in sommige gevallen te maken met liquiditeitsproblemen. Concreet houdt dit in dat de exchange niet genoeg munten heeft om haar klanten te laten verhandelen.

Om dit probleem een halt toe te roepen moet er gebruik gemaakt worden van liquiditeitspool. Als we moeten kijken naar de toekomst van DeFi, dan kan er vastgesteld worden dat het hier gaat om een rooskleurige toekomst.

Het kan bijvoorbeeld gezien worden als meer dan een oplossing voor liquiditeitsproblemen op decentrale exchanges. Daarnaast zien we dus structureel dat DeFi terug te zien is op investeringsplatforms, crypto staking platforms en bij Bitcoin Lending.  

Yield Farming

Yield Farming is een ontzettend populair begrip binnen de DeFi segment. Het heeft namelijk alles te maken met een manier om bezitters van cryptocurrencies in de gelegenheid te stellen om geld te kunnen verdienen zonder dat er daarvoor een tegenprestatie in de plaats is.

Daarom kun je dit vergelijken met het verkrijgen van rente over je spaargelden bij de bank. Het gaat hier dus om een passieve manier om geld te kunnen verdienen.

Maar Yield Farming heeft met meer te maken. Middels Yield Farming worden diverse strategieën toegepast om het rendement van cryptocurrencies op een peil te houden. 

Je kunt het meer zien als een proces waarbij investeerders liquiditeit verschaffen aan DeFi protocollen. Als tegenprestatie worden ze beloond in de vorm van tokens. Yield Farming kan een begrip genoemd worden omdat de belangstelling voor DeFi aan het toenemen is.

Je kunt bijna zeggen dat die twee onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. De een lift mee met de opmars van de ander. Het initieel idee van dit alles is heel erg simpel. Het gaat erom dat kredietverstrekkers en kredietnemers in contact met elkaar gebracht worden.

De platforms maken op hun beurt gebruik van een zogenaamd liquiditeitspoolingsysteem waarmee kredietverstrekkers bijeenkomen. In grote lijnen kun je het zien als mensen die naar de bank stappen om geld te lenen voor de bouw van hun huis.

Het huis wordt dan als onderpand gezet, zodat er zekerheid bestaat dat indien de kredietnemer niet meer in staat is om te betalen, er toch een manier is om de lening af te betalen.

Naast het feit dat er voor verschillende transacties diverse rentetarieven en commissies worden gecalculeerd, is er ook sprake van liquiditeitsverschaffers in de vorm van tokens.

Door de markt worden Tokens gewaardeerd en kunnen daarom of gehouden of doorverkocht worden. De opbrengsten die hiervoor verkregen worden zijn in de meeste gevallen zo hoog, dat investeerders vaak bereid zijn om financiële middelen beschikbaar te stellen voor een nieuw gedecentraliseerde financieringsprotocol.

Zo een dubbele beloning maakt dat er sprake is van “Yield farming”. De hype van “Yield Farming” is door de opkomst van de nieuwe DeFi protocollen en verschillende strategieën gedemocratiseerd.

De meeste mensen proberen nu gebruik te maken van de DeFi applicatie met die gedachte dat ze hiervoor beloond worden. “Yield farming kan dus zeker gerekend worden tot een manier om op een slimme manier een beloning te ontvangen.

Wanneer het gaat om farming dan houdt dit in cryptocurrencies in dat er virtuele valuta gestort wordt in een pool van liquiditeit op een DeFi protocol. Mensen die dit beschikbaar stellen worden in de vorm van Tokens beloond. Deze worden soms ook wel aangeduid als governance tokens.

Maar het hebben van deze tokens kan meer dan een beloning worden gezien. Deze tokens verschaffen ook het recht om aan beslissingen deel te nemen over het protocol door een stem te hebben. Het gaat dus zeker om een interessant gebeuren. Dit is in grote lijnen waar het om gaat bij “Yield farming”

Crypto en affiliate marketing

Ondanks het feit dat crypto momenteel steeds meer grond krijgt in de samenleving, is het toch zo dat het niet lang geleden mensen van dit fenomeen hebben gehoord.

De waarde van Bitcoin bereikte een waarde van $20.000, ietsje minder dan in 2017 en vanaf dat moment heeft het een goede grondslag gelegd voor affiliatie marketing. Om de begrippen affiliate en crypto beter te begrijpen, moeten er eerst een aantal zaken op orde gesteld worden.

Het eerste waarop we de aandacht moeten richten is het begrijpen van de digitale valuta’s. Hierbij is het goed om te vatten hoe ze belangrijk zijn geworden voor handelaren en investeerders Wereldwijd. Het crypto maakt momenteel een nieuwe doorstart mee.

Althans dat is wat we kunnen aannemen als we naar de verschillende ontwikkelingen kijken. We zien bijvoorbeeld dat reguliere financiële markten samensmelten met de veelzijdigheid van de blockchain technologie.

Dit alles heeft met zich meegebracht dat de vraag naar digitale munten alleen maar aan het toenemen is. De investeringsmogelijkheden zijn hierdoor ook exponentieel gegroeid.

Iedereen weet dat de markt werkt op basis van een vraag en aanbod mechanisme. En natuurlijk zijn er schakels binnen het geheel die daarvan zullen profiteren.

Wat je in deze zeker moet weten is dat er ook voor jou een rol weggelegd kan zijn om ook te kunnen profiteren. Dit kun je doen middels affiliate marketing. Hoe je dat kunt doen verschilt niet veel dan de basis gedachte van affiliate marketing op zich. Maar je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan het promoten van brokers, exchanges, wallets, e-books en cursussen.

Wat je wel moet weten is dat binnen crypto het allemaal draait om beslissingen en overwegingen die je op het juiste moment moet weten te nemen. Als je dat kunt doen dan weet je zeker dat je met affiliate marketing een mooi bedrag kunt verdienen aan crypto. Maar heb vooral geduld.

Kan je rijk worden met een passief inkomen bouwen door crypto?

Door een passief inkomen op te bouwen met crypto kun je zeker rijk worden. Wat er hier wel aan de hand is, is dat je verstandig moet kunnen opereren en weet waarmee je bezig bent.

Indien je let op al je stappen en ervoor zorgt dat ze weloverwogen worden ingezet, dan bestaat er zeker een grote kans dat je rijk zal worden met een passief inkomen door crypto. Het komt erop neer dat iedereen een eerlijke kans krijgt om dit te kunnen.

Echter niet iedereen zal succesvol zijn en worden. De meeste mensen die wel succesvol zijn, zijn de mensen die veel tijd en energie stoppen om de materie zich eigen te maken. Dit kun je doen door veel tijd in de werking van het geheel te stoppen. En een doses doorzettingsvermogen en geduld te hebben.

Als je dat doet dan weet je precies wat je allemaal kunt verwachten. Daarnaast is het zo dat je ook geluk moet hebben. Er zijn gevallen waarbij mensen de werking van crypto op en top beheersen, maar toch niet erin geslaagd zijn om te kunnen profiteren.

Alhoewel dit zelden voorkomt, dien je hiermee toch wel rekening te houden. Jij gaat voor jezelf moeten nagaan wat voor strategie je graag wil toepassen. Er zit in ieder geval zeer zeker potentie in om een passief inkomen op te bouwen met crypto en hier mogelijk rijk mee te worden. 

Samenvatting + Conclusie

Zoals je zelf hebt kunnen merken kun je met crypto op verschillende manieren een passief inkomen genereren. Voor welke methode je graag zou willen kiezen ligt geheel en al aan jou. Je kan voor jezelf nagaan hoe je op een bepaalde manier een specifieke methode gaat gebruiken om succesvol te kunnen zijn.

Wat je in deze zeker moet doen, is om de verschillende methoden netjes op een rijtje te zetten. Als je dat doet, dan weet je zeker dat je altijd het overzicht zal behouden.

Als we de verschillende opties op een rijtje zetten en ze toetsen op potentie, dan zien we dat het met allen mogelijk is. Wel moeten wij aangeven dat je met de een sneller kunt verdienen dan de ander.

Maar dat neemt niet weg dat je op een verstandige manier moet omgaan met al je beslissingen. De eerste methode die we hebben behandeld is staking.

Zoals eerder aangegeven werkt Staking op een manier waarbij je het veel laat denken aan spaargeld bij de bank. Besluit je om te gaan staken, dan kun je ervan uitgaan dat je hiervoor beloond wordt in de vorm van rente.

De tweede manier om op een passieve manier te kunnen verdienen met crypto is door gebruik te maken van Masternodes. Ook hier heb je veel mogelijkheden om op een passieve manier te kunnen verdienen aan crypto. Naast Masternodes heb je ook nog de Lending.

Lending wordt in de meeste gevallen door de grote jongens gedaan en het gaat hier erom dat je virtuele valuta ter beschikking stelt. Op die manier kun je ook een interessante hap verdienen aan crypto.

Naast Lending heb je ook Mining. Mining behoort eveneens tot een van de interessante manieren om op een passieve manier te verdienen aan Crypto. Verder hebben we ook nog de wat recentere mechanismen behandeld.

Het gaat hier om Play-to-earn, DeFi platformen, Yield Farming en Affiliate marketing. In het kort kan er aangegeven worden dat er veel mogelijkheden voor je zijn om op een passieve manier inkomsten te genereren met crypto.

Het enige wat je moet doen is om wijs om te gaan met je keuzes. Een van de punten die in de meeste gevallen door de meeste mensen onderschat worden is tijd dat je moet vrij maken om er op een serieuze manier mee te kunnen verdienen.

De meeste mensen willen niet zoveel tijd spenderen aan het leren van de werking van crypto. Dit moet je wel doen om ervoor te zorgen dat je op een unieke en passieve manier kunt verdienen aan crypto. Wil jij dus serieus op een passieve manier verdienen aan crypto?

Dan moet je zeker de tijd nemen om je erin te verdiepen. Als je je verdiept in de materie, dan zal je zelf zien dat je meer zekerheid zal uitstralen. Het komt erop neer dat je achter je beslissingen moet staan.

Maar eigenlijk begint het eerst bij het hebben van een strategie. Als je een goede strategie kan bedenken, dan zit je goed. Doe daarom altijd goed jouw eigen onderzoek voordat je jouw zuurverdiende geld ergens in stopt.

Bij welke broker kan ik eenvoudig, veilig en snel starten met een passief inkomen verdienen met crypto?

Je weet nu al veel meer hoe jij zelf een passief inkomen kunt gaan verdienen met crypto. En waar jij vooral op moet letten en welke mogelijkheden er zijn. In het begin zal je vooral geduld moeten hebben en er niet gelijk heel veel mee verdienen. Maar zoom aub uit en zie het grote plaatje voor de lange termijn.

Bij welke broker kan ik hiervoor het beste terecht? Wij zelf en ook vele andere hebben hele goede ervaringen met het bedrijf Bitvavo. Dit is op het moment van schrijven Nederlands grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange.

Je kan hier op een veilige en eenvoudige manier jouw cryptomunten aankopen en voor een groot gedeelte jouw munten staken. Wij hebben hieronder nog een aantal punten op een rijtje gezet waarom het zo fijn handelen is bij deze broker:

 • Overzichtelijk platform voor zowel beginners als gevorderde
 • Geavanceerde interface om dagelijks te kunnen traden
 • Grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland
 • Eenvoudig met iDeal betalen
 • Veilig en snel jouw cryptomunten kopen
 • Nederlandse klantenservice
 • Toegang tot 175+ cryptomunten
 • Handige gratis app
 • Geregistreerd bij de Nederlandsche bank
 • Tijdelijk over de eerste EUR 1000 handelen betaal je geen handelskosten

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wil je leren hoe ook jij geld kunt verdienen met investeren in crypto maar weet je niet hoe?

Wanneer je nog helemaal aan het begin staat van jouw crypto avontuur kan het allemaal best overweldigend klinken en voor onduidelijkheden zorgen. Je wordt met allemaal termen om je oren geslagen waar je nog nooit van gehoord hebt.

Wil je hier serieus mee aan de slag gaan dan kunnen wij jou aanraden om eerst te leren en daarna pas te gaan investeren. De crypto markt is zoals je misschien al weet een hele volatiele markt en koersschommelingen van 30%, 40% of meer op een dag zijn heel normaal. Hier moet je dan wel mee om weten te gaan.

Aan de andere kant betekend dit ook dat je er veel geld mee kunt verdienen. Maar dan moet je wel precies weten hoe. Want jij kan jouw zuurverdiende geld ook zo weer kwijt zijn. Sowieso raden wij altijd aan om alleen te beleggen met geld wat jij ook daadwerkelijk echt kunt missen.

Maar waar kan ik dit dan allemaal leren vraag jij jezelf nu vast af? In het begin hadden wij hier natuurlijk zelf ook mee te maken en zijn toen tegen een cursus aangelopen die ons echt heel goed op weg geholpen heeft en eigenlijk nog steeds door de continue nieuwe toegevoegde updates.

Het gaat hier om de AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery van Patrick Suiker en Derek Westra. In deze beginnerscursus word je alles van A tot Z uitgelegd op een toegankelijke manier. Zo leer je op een goede manier te starten en bespaar je jezelf een boel aan beginnersfouten.

Als jou dit ook wel iets lijkt kunnen wij jou aanraden eerst hun gratis exclusieve online Bitcoin training te volgen. Zo kun je direct zien of dit ook iets voor jou is en leer je onder andere de onderstaande dingen. Ook krijg je de mogelijkheid tot het claimen van EUR 1000 korting op hun cursus. 

 • De basis van crypto
 • Leren met welke strategie je geld gaat verdienen
 • Het vinden van de beste cryptomunten
 • Wat de beste manier is om veilig jouw cryptomunten te bewaren
 • Met EUR 1 jouw eerste crypto aankopen
 • Ontdekken van een munt met veel potentie

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Wij wensen jou alvast heel veel succes met jouw crypto avontuur en aan het bouwen van een mooi vermogen! Ben je eenmaal wat verder met jouw beleggingen probeer dan altijd wat spreiding aan te brengen binnen jouw portefeuille.

Zo kan je er ook aan denken om bijvoorbeeld wat te beleggen in aandelen, opties, obligaties, goud, zilver, nft’s en vastgoed. Zo spreid je jouw risico’s enigszins en slaap je een stuk prettiger 😉

Disclaimer: Alle informatie uit dit artikel is informatief bedoeld geweest om jou op weg te helpen, maar mag zeer zeker niet gezien worden als enige vorm van beleggingsadvies. Ga daarvoor altijd naar een gespecialiseerde beleggingsadviseur!

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel een passief inkomen verdienen met crypto? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken op onze website gebruik van cookies om je beter en persoonlijker te helpen. Als je verder gebruik maakt van onze website gaan wij ervan uit dat je dat goedvindt. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder jouw cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, ga je hiermee akkoord.

Sluit