Bitcoin Kopen Met iDeal? [2024]

Zo Koop Jij Eenvoudig Jouw Bitcoin En Andere Cryptocurrency Met iDeal!

Gemiddelde leestijd: 44 minuten
bitcoin goedkoop kopen met ideal linker zijkant

Bitcoin kopen met iDeal is voor jou als Nederlandse investeerder anno 2024 natuurlijk de gemakkelijkste manier. Het is de methode van investeren voor de moderne belegger. Het is alleen wel belangrijk, zoals voor elke investering geldt, dat je dit doet op basis van kennis.

Je wilt alles weten over bitcoin, over de manier van investeren en over de mogelijkheden die er liggen. Daarom is het fijn om een idee te krijgen over hoe deze wereld in elkaar zit. Zo kan je zonder zorgen met iDeal een aankoop doen.

Om een goede start te maken, kan je op deze plek wel heel veel informatie vinden. Die kan je gebruiken wanneer je aan de slag gaat. Bitcoin kopen met iDeal wordt dan een stuk gemakkelijker en veiliger. Je leert wat Bitcoin precies is. Je leert ook meer over de zaken waarop je moet letten.

Daarnaast is het handig om te weten hoe het kopen en verkopen precies in elkaar steekt en waar je dit kunt doen. Zo kan je gemakkelijk de voordelen en nadelen hiervan bekijken. Ook bespreken we de risico’s, want die zitten er natuurlijk ook aan. Wanneer je al deze zaken op orde hebt, dan kan je veilig aan de slag.

Bedenk je wel dat de informatie en kennis die je hier opdoet alleen maar als hulpmiddel dient. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je je geld verliest wanneer je gaat investeren. Dat is nu eenmaal het risico dat eraan kleeft.

Het is niet zo dat je omdat je hier hebt gelezen over hoe Bitcoin kopen met iDeal werkt, je ook alle verantwoordelijkheid voor winst of verliest hier kunt neerleggen. De informatie dient puur als leidraad om jouw begin met beleggen in de cryptomunt wat gemakkelijker te maken.

De rest moet je uiteraard zelf doen, eventueel met hulp van een beleggingsexpert. Want wij geven uiteraard geen beleggingsadvies. Doe daarom altijd goed zelf jouw eigen onderzoek en bepaal daarmee de strategie die bij jou past.

Lees hieronder snel verder!

Wat is Bitcoin precies?

Bitcoin kopen met iDeal kan je eigenlijk pas doen wanneer je weet waar je precies in gaat investeren. Bitcoin is een cryptomunt. Op basis van de zogenaamde blockchaintechnologie kunnen transacties ermee worden gedaan. Het systeem staat erom bekend dat het zaken decentraal kan regelen.

Er is dus geen centrale derde partij zoals een bank voor nodig. De gebruikers beheren het grootboek, ofwel de blokken van de blockchain. Bitcoin is sinds 2008 op de markt en is sindsdien gestaag aan het groeien tot een waardevol beleggingsobject.

Dit is dan ook wat voor de meeste investeerders het belangrijkst is. Bitcoin kopen met iDeal doen zij niet om een digitaal betaalmiddel te bezitten. Het is juist een belegging. Die wordt vastgehouden om de waarde te laten stijgen en er dan aan te verdienen bij verkoop.

De grote waarde komt voort uit de grote vraag en het gelimiteerde aanbod aan digitale munten. De vraag stijgt veel harder dan de groei van het aantal beschikbare bitcoins. Al is de koers ook al een paar keer flink ingestort door speculaties van beleggers. Toch blijft het als belegging steeds een belangrijke optie.

Bitcoin kopen met iDeal is voor de meeste mensen de gemakkelijkste manier om aan bitcoins te komen. Dat komt omdat het scheppen van de digitale munt, ook wel minen genoemd, veel werk en computerkracht vergt. Dat is dus voor de meeste mensen niet haalbaar.

Minen is het verzamelen van bitcoin-transacties in blokken. Zo kan het aantal bitcons langzaam groeien. Al zal die groei uiteindelijk stoppen als er straks 21 miljoen in omloop zijn. Volgens de planning zal dit nog wel even duren, want dit is voorzien voor het jaar 2140.

Voor de meeste beleggers gaat het echter om de mogelijkheden die je nu hebt. In dat opzicht is het dus belangrijk om te handelen. Bitcoin kopen met iDeal is daar het beste voorbeeld van. Nu je weet wat Bitcoin precies is, is het ook goed om eens te bekijken hoe je er dan aan kan komen.

Daarom leer je hier over waar je Bitcoin kan kopen en hoe je dat dan moet doen. Dit kan bijvoorbeeld bij een broker of op een exchange. Het is wel belangrijk om de juiste uit te zoeken, zeker ook omdat je het liefst je zaken met iDeal wilt afhandelen. Dat maakt het kiezen van de juiste plek nog belangrijker.

Waar let je op bij Bitcoin kopen met iDeal?

Bitcoin kopen met iDeal is niet iets wat je vaak hebt gedaan in je leven. Het is daarom fijn om te weten welke punten extra aandacht van je vragen. Wanneer je daar goed op let, dan kan je er zeker van zijn dat je op een goede manier aan de slag gaat met investeren. Zo kijk je bijvoorbeeld eerst naar de aanbieders van de bitcoins.

Is het wel veilig en betrouwbaar om daar zaken mee te doen? Het zoeken van de juiste partner is dus een eerste zaak waar je op moet letten. Het is niet heel lastig om te bepalen wie er nu precies betrouwbaar is. Je kan enkele simpele punten toetsen.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je veilig je geldzaken kunt regelen. Daarom wil je juist Bitcoin kopen met iDeal, omdat je dan met je eigen bank kunt werken. Daarnaast is het belangrijk dat de stortingen en uitbetalingen snel verwerkt worden. Het is ook fijn wanneer met encryptiesoftware en andere beveiligingen worden gewerkt.

Ook wil je er zeker van zijn dat je de juiste prijs voor de bitcoins betaalt. Dat doe je door eerst op zoek te gaan naar een broker die een goede naam heeft opgebouwd. Dit hoeft niet lastig te zijn om te ontdekken. Je kijkt dan bijvoorbeeld naar reviews van andere klanten. Bovendien leer je in dit artikel ook meer over enkele goede brokers.

Hoe kan je Bitcoin kopen en verkopen?

Bitcoin kopen met iDeal doe je over het algemeen met het doel om er op een later moment geld aan te verdienen. Je wilt ze op enig moment weer verkopen voor een hogere prijs. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van de koers, maar veel minder voor hoe je dit handelen nu precies aanpakt.

Waar je vroeger veel technische kennis moest hebben om dit te verzorgen, kan je dit tegenwoordig gewoon doen op het platform van een broker. Daar zijn er online steeds meer van te vinden. Er zijn bijvoorbeeld ook Nederlandse aanbieders. Enkele grote internationale namen genieten de voorkeur.

Het is vaak vooral een kwestie van een account aanmaken bij de broker. Vervolgens kan je dan op zoek gaan naar de cryptomunt van jouw keuze. Die reken je af op de manier die jij het meest gemakkelijk en aantrekkelijk vindt. In jouw geval gaat het dus om Bitcoin kopen met iDeal.

Het is gemakkelijk wanneer je alles gewoon via je bank kunt regelen met deze bekende Nederlandse methode van internetbankieren. Het werkt lekker snel en gemakkelijk en je krijgt de bitcoins die je gekocht hebt direct in je bezit.

Die moet je dan natuurlijk wel veilig opslaan. Daarvoor heb je een wallet nodig. Soms vind je die online bij de broker, maar je kunt ook een eigen wallet aanschaffen als je dit veiliger vindt.

Lees ook: Wanneer moet je cryptocurrency kopen en verkopen? >>

Waar kan je veilig Bitcoin kopen met iDeal?

Er zijn veel verschillende broker platforms waar Bitcoin kopen met iDeal geen enkel probleem is. Doordat er ook nog eens steeds meer bij komen, is het dus wel heel gemakkelijk geworden om alles snel te regelen. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je de goede optie kiest, dan is het goed om eens een aantal van deze brokers nader te bekijken.

Aan de hand daarvan kan je dan zelf bepalen waar het voor jou het gemakkelijkst, veiligst en meest betrouwbaar aanvoelt. Zo weet je zeker dat je goed kan beginnen met handelen.

Bitvavo

Wanneer het gaat om Bitcoin kopen met iDeal, dan is Bitvavo misschien wel de broker waar je het best bij terecht kunt. Het is een broker en exchange die zich op vele verschillende cryptomunten richt, maar ook op alternatieve vormen van handelen in crypto richt. Het is bovendien zo dat er op verschillende snelheden wordt gewerkt.

Er is een optie waar je voor kunt kiezen wanneer je net nieuw bent in het handelen in cryptomunten. Er is echter ook een optie voor de meer geavanceerde handelaar. Dat betekent dus dat Bitvavo ook op de lange termijn een goede broker kan zijn.

Het is vooral voor de beginnende belegger interessant om te zien wat Bitvavo te bieden heeft. Daar is deze broker ook net wat meer op gericht. Zo is bijvoorbeeld het maximale bedrag dat je kunt investeren ook wat lager.

Je kunt bij deze broker maximaal voor €10.000,- aan bitcoin kopen met iDeal per keer. Dit is wat minder dan bij veel van de concurrenten mogelijk is. Daardoor is het echter wel ook wat veiliger te noemen. Je komt niet in de verleiding om direct veel te hoge bedragen in te zetten.

Bitvavo hanteert een maximaal percentage van 0.25% aan handelskosten. Dus hoe meer je handelt hoe lager de kosten zijn. Als je dit vergelijkt met anders brokers zijn deze kosten een stuk lager. Bitcoin kopen met iDeal betekent hier dat je het direct ook kan opslaan in je eigen wallet op het platform van de broker. Daar staan je cryptomunten veilig en hoef je niet bang te zijn dat ze in handen komen van criminelen.

Het werkt bovendien lekker gemakkelijk, je kunt namelijk al je zaken op één plek doen. Veel andere brokers vragen je om elders een wallet te openen, wat natuurlijk allemaal net wat omslachtiger werkt. Voor een onervaren belegger is Bitvavo net wat gemakkelijker. En ook voor de meer ervaren belegger is het een heel fijn platform door de geavanceerde interface waarmee je kunt (day) traden.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Binance

Een andere grote broker waar Bitcoin kopen met iDeal een goede optie is, is Binance. Dit is namelijk de plek waar het proces van het kopen gemakkelijk wordt gemaakt. Dat geldt bovendien niet alleen voor bitcoin, maar ook voor andere soorten cryptomunten. Het is er vooral op gericht om het de gebruikers gemakkelijk te maken.

Daarom wordt bijvoorbeeld ook een optie als iDeal aangeboden aan mensen die zo willen werken. Het is vooral fijn om te zien dat het gehele proces van aanmelden en handelen heel simpel is gehouden. Zo kan iedereen het begrijpen, zelfs wanneer je nog nooit in crypto hebt gehandeld.

Ook voor Binance geldt dat er mogelijkheden worden geboden om met een eigen wallet bij de broker te werken. Zo staan je cryptomunten er veilig. Wanneer je klaar bent met Bitcoin kopen met iDeal en je hebt je gewenste hoeveelheid geleverd gekregen, dan kan je die direct opslaan op het platform van de broker.

De digitale portemonnee is ook heel simpel te gebruiken als je ermee gaat handelen en je weer een deel van je bitcoins wilt verkopen. Je krijgt de wallet direct wanneer je een account aanmaakt. Die kan je dus direct vullen wanneer je je cryptomunten koopt. Je hoeft de wallet niet apart te kopen of aan te maken.

Het gemak van iDeal maakt dit de ideale plek voor Nederlandse beleggers om te investeren. Binance laat je gewoon heel gemakkelijk deze optie kiezen en aangeven hoeveel euro’s je wilt uitgeven voor je aankoop. Je kunt bovendien ook aangeven voor welke cryptomunt dit bestemd is.

Bitcoin heeft natuurlijk je voorkeur, maar ook veel van de andere munten zijn er te krijgen. Je kunt zelfs de eigen cryptomunt van Binance kopen met iDeal. Dit kan gemakkelijk zijn, want die wordt veel gebruikt om te handelen tussen munten. Dit helpt bijvoorbeeld wanneer je eerst iets anders koopt maar later besluit dat je toch liever bitcoin wilt hebben.

Maak een gratis account aan bij Binance en start met 10% extra korting op jouw handelskosten >>

(Let op! Deze extra korting van 10% is levenslang over het handelen (elke trade die je maakt) na het aanmaken van jouw account)

Libertex

Bitcoin kopen met iDeal is ook populair onder gebruikers van het platform Libertex. Dat komt vooral ook omdat het een breder beleggingsplatform is waar je veel meer dingen kunt doen dan alleen in bitcoin en andere cryptomunten handelen. Dat er daarnaast ook heel simpel mee te werken is, speelt natuurlijk ook mee.

Wie zich inschrijft kan dezelfde dag nog beginnen. Waarbij eerst de mogelijkheid wordt geboden om te oefenen met nepgeld (paper account). Zo kan je het platform van de broker leren kennen en ontdek je hoe alles precies werkt. Daarvoor kan je werken met een paper account tot wel €50.000,-.

Dit is natuurlijk vooral aantrekkelijk omdat het je een goede start biedt. Later kan je dan zelf aan de slag met het beleggen met echt geld. Dan hoef je gelukkig niet direct met bedragen van duizenden euro’s aan de slag.

Je kunt ook al beginnen met €100,- die je gewoon overmaakt met behulp van iDeal. Je hebt dan euro’s op je beleggersrekening en die kan je gebruiken om bitcoin te kopen en verkopen. Al zijn hier ook vele andere soorten cryptomunten te krijgen wanneer je daar interesse in zou hebben.

Wat Libertex onder veel beleggers populair maakt, is de aanwezigheid van allerlei extra tools waarmee je analyses kunt doen. Zo kan je net wat meer inzicht krijgen in wat goed loopt en wat niet. Dit helpt je om te bepalen op welk moment Bitcoin kopen met iDeal voor jou het meest geschikt is.

Je kan je daardoor veel meer in de huid van een echte handelaar of topbelegger voelen. Het is wel heel fijn om zo’n uitgebreid platform te kunnen gebruiken. Het is bovendien voor iedereen toegankelijk, ook wanneer je pas net begint met investeren. Neem dit mee in de overwegingen.

eToro

Ook voor wie begint met Bitcoin kopen met iDeal zijn er goede broker platforms te vinden. Het is fijn om bijvoorbeeld met eToro te kunnen werken. Daar kan je namelijk het beleggen nog echt leren. Wanneer je je inschrijft, kan je bijvoorbeeld eerst enige tijd met een demo-account werken.

Je kunt dan gratis met €100.000,- aan nepgeld aan de slag. Je leert hoe je alle stappen zet om bitcoin te kopen en je ontdekt wat de gevolgen van elke handeling die je doet zijn. Op die manier kan je het beleggen echt onder de knie krijgen. Dat maakt het gemakkelijker wanneer je daarna met echt geld gaat beleggen.

Wat eToro vooral een populaire optie voor Bitcoin kopen met iDeal maakt, is het grote aanbod. Je kunt er bitcoin vinden, maar ook allerlei andere cryptomunten. Zoals je er ook geld kunt steken in allerlei andere beleggingsobjecten. Het grote voordeel van dit platform is het ontbreken aan kosten.

Je kunt alles doen zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Dat is wat de meeste beginners lokt, maar ook de ervaren beleggers behoudt. Alleen al door al deze voordelen is het dus ook zo dat dit platform, wat al wat langer bestaat, nog altijd zeer populair is onder de beleggers die zich op bitcoin en andere cryptovaluta richten. Met al die handelaren kan je ook nog via het forum in contact komen.

Niet alleen de kennis die je met elkaar kan delen helpt je om succesvol te zijn in Bitcoin kopen met iDeal. Op dit platform krijg je ook allerlei analysetools geboden. Zo kan je heel goed in de gaten houden wat er allemaal voor ontwikkelingen zijn rond bitcoin en of het een goed moment is om te kopen of verkopen.

Dit kan je ook met de app doen, zodat je altijd direct kunt reageren. Dat wordt ook mogelijk gemaakt doordat er een wallet bij je account wordt geleverd. Daar sla je je bitcoins beveiligd in op. Mocht je liever een externe hardware wallet willen gebruiken, dan maakt eToro daar echter ook geen probleem van.

Plus500

Wanneer je kijkt naar brokers waar Bitcoin kopen met iDeal mogelijk is, dan is het natuurlijk niet vreemd dat je daar ook wel grote namen tussen tegenkomt. Dat gaat dan bijvoorbeeld om Plus500. Dit is geen specifieke cryptovaluta broker. Het is juist een aanbieder die zich bezighoudt met allerlei vormen van beleggen en daar de cryptomunten dus ook als onderdeel van ziet.

Het fijne aan het werken met deze broker is dat er hele andere opties worden geboden dan bij de specifieke brokers voor bitcoin en andere cryptovaluta’s, zoals je die hiervoor tegenkwam op de lijst. Wel is het ook een plek waar je gewoon met iDeal terecht kunt om te betalen.

Doordat Plus500 zo anders is, kan je dus ook allerlei andere paden bewandelen. Zo kan je bijvoorbeeld short gaan. Dit is een typische beleggerstactiek die je in de aandelenhandel ook tegenkomt. Het betekent dat jouw positie meer waard wordt, wanneer bitcoin zelf juist minder waard wordt in de koers.

De mogelijkheid om dit soort zaken te doen, laat duidelijk zien dat je hier met een heel ander soort platform te maken hebt. Dit kan heel aantrekkelijk zijn wanneer je al langer belegt, maar tot nu toe niet met cryptomunten bezig was. Het maakt je overstap naar deze branche net wat gemakkelijker.

Er zitten ook wel nadelen aan het werken met Plus500. Aan de ene kant is het gemakkelijk om aan de slag te gaan. Bitcoin kopen met iDeal is zo geregeld hier. Aan de andere kant heb je wel met allerlei kosten te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld dagelijkse financieringskosten. Dit is natuurlijk niet iets waar je heel gelukkig van wordt als belegger, want dit gaat van jouw verdiensten af.

Sommige gebruikers stellen bovendien dat andere platforms van brokers net wat gemakkelijker te begrijpen zijn. Zeker wanneer het om de mobiele app gaat is dat het geval. Weeg de voordelen en de nadelen dus wel goed tegen elkaar af voor je een keuze maakt voor een platform.

De voordelen van Bitcoin kopen met iDeal

Wil je echt overtuigd worden van Bitcoin kopen met iDeal? Dat is niet lastig, want je kunt enkele voordelen zo op een rij zetten. In de eerste plaats gaat het dan natuurlijk om het gemak. Er is eigenlijk geen manier van online betalen die zo simpel is als het gebruik van iDeal. Iedereen die weleens online iets koopt, kent de methode.

Je begrijpt dus gelijk hoe het werkt en kan heel simpel vanaf je bank werken. Dat geeft je ook direct het tweede voordeel, want werken met je eigen bank is natuurlijk vooral ook lekker veilig. Daardoor kan je met een gerust hart beginnen met investeren in cryptomunten zoals bitcoin.

Een ander voordeel is dat je veel meer grip op de zaken hebt. Je weet precies wat je te besteden hebt en kan dit heel gemakkelijk vanaf je eigen bank rekenen. Het omgekeerde is trouwens net zo goed het geval.

Wanneer je hebt verdiend aan de verkoop van bitcoins, wat natuurlijk wel de bedoeling is, dan kan je het net zo gemakkelijk vanaf je account bij de broker weer terug naar je bankrekening storten. Dat geld kan je dan eventueel gelijk gebruiken voor iets anders. Die simpele mogelijkheden maken het voor steeds meer mensen aantrekkelijk om te kiezen voor een broker die iDeal als optie aanbiedt.

Nadelen van Bitcoin kopen met iDeal

Er kleven natuurlijk ook wel nadelen aan Bitcoin kopen met iDeal. Het is namelijk ook zo dat je daar altijd kosten aan verbonden ziet. Tenzij je goed zoekt naar de juiste broker. Maar dat kan dan weer betekenen dat je andere opties moet laten schieten omdat de broker die niet biedt.

Het is dus eigenlijk niet mogelijk om het perfecte platform te kiezen als je vooraf een specifieke eis hebt zoals het gebruik van iDeal. Het is dus wel belangrijk dat je goed nadenkt over welke zaken in ieder geval echt verzorgd moeten zijn wanneer je gaat beginnen met het kopen en verkopen.

Een ander nadeel is dat er kosten verbonden zijn aan Bitcoin kopen met iDeal. Je hebt of te maken met transactiekosten, of met een andere vorm van kosten zoals financieringskosten. Het is natuurlijk niet fijn om je winsten weer voor een deel te zien verdampen omdat het geld naar de broker gaat.

Aan de andere kant moet de broker natuurlijk zelf ook wel wat verdienen. Het is dus vooral belangrijk om op zoek te gaan naar een broker die de kosten zo laag als mogelijk houdt. Sommige aanbieders rekenen geen kosten, maar dan verdienen ze wel op een andere manier. Zoek dus goed uit wat voor jou het meest voordelig is.

Risico’s aan Bitcoin kopen met iDeal

Bitcoin kopen met iDeal doe je omdat je op die manier een goede slag wilt slaan en geld wilt verdienen aan je belegging. Dat is natuurlijk ook goed te begrijpen. Het is alleen wel gevaarlijk om verblind te worden door de vele succesverhalen die je allemaal ziet. Ook in bitcoin beleggen blijft natuurlijk niet zonder risico’s.

In de eerste plaats is het altijd mogelijk dat de koers terugvalt. Zeker bij volatiele beleggingsobjecten zoals cryptomunten kan het zo zijn dat je het ene moment op grote winst staat, maar het andere moment veel kwijt kan zijn. Zonder dat je daar zelf grip op hebt.

Een ander risico is natuurlijk dat je met digitale producten bezig bent. Bitcoin kopen met iDeal en deze opslaan in een wallet van de broker kan altijd een gevaar met zich meebrengen. Hoewel alles goed veilig hoort te zijn, bestaat er altijd een kans dat slimme hackers bij je gegevens kunnen komen.

Of nog erger, ze weten je wallet te openen en je bitcoins te pakken te krijgen. Dit komt bijna nooit voor, maar het blijft wel een risico. Je kunt dit oplossen door in ieder geval je vermogen aan bitcoins op een externe wallet op te slaan. Daarmee loopt het risico direct al een flink stuk terug.

Stappenplan voor Bitvavo

Ben je enthousiast geworden over Bitcoin kopen met iDeal? Dan is het slim om bij een van de veiligste crypto brokers waar wij veel vertrouwen in hebben te beginnen. Daar kan je op een veilige en gemakkelijke manier beginnen met investeren in de digitale munten. Het is wel heel fijn om te weten hoe je dat dan moet aanpakken.

Daarom vind je op deze plek ook een duidelijk en uitgebreid stappenplan. Op die manier weet je precies wat je op welk moment moet doen en kan er eigenlijk niet zoveel fout gaan.

Het is de manier waarop je er zeker van kan zijn dat je een goede start maakt met het handelen in bitcoin en je al snel een leuke verdienste eraan overhoudt. Volg de stappen daarom precies op. En houdt voor het gemak jouw paspoort of ID-kaart bij de hand.

Stap 1: voorwerk doen

De eerste stap die je zet, is het doen van het nodige voorwerk. Dat betekent bijvoorbeeld dat je alle informatie over Bitcoin en het kopen met iDeal die je hier hebt gevonden nog eens goed doorneemt. Daarnaast ga je voor jezelf bepalen welk bedrag je beschikbaar hebt om mee te gaan handelen.

Zorg dat dit alleen geld is dat je echt kunt missen. Je wilt niet in de problemen komen omdat je geld vastzit in bitcoins terwijl je ook gewoon de hypotheek en de energierekening nog moet betalen. Wanneer je al het voorwerk hebt gedaan, kan je naar de site van het platform Bitvavo gaan.

Stap 2: aanmelden

Op de website van Bitvavo zie je rechts bovenin twee knoppen. De ene is inloggen, de andere is aanmelden. Omdat het de eerste keer is dat je hier komt, kies je natuurlijk voor aanmelden. Zo kan je een account aanmaken en Bitcoin kopen met iDeal een stuk dichterbij brengen. Het aanmelden is gratis.

Je kunt kiezen tussen een persoonlijke en een zakelijke account. Je vult je persoonsgegevens in en gaat akkoord met de voorwaarden. Daarna klik je op Registreren. Nu heb je een begin gemaakt met het werken bij Bitvavo. Je gaat nu naar het volgende scherm. Let wel op dat al je informatie eerst even geverifieerd moet worden voor je kan beginnen.

bitvavo aanmelden

Stap 3: beginnen met handelen

Nu alles is geverifieerd komt Bitcoin kopen met iDeal via Bitvavo eindelijk wel heel dichtbij. Je hebt nu namelijk een eigen account waarin je allerlei opties hebt. Eén van die opties is euro’s op je account zetten. Je kunt daar kiezen voor een specifieke betaalmethode. In jouw geval is dat dus iDeal.

Zo wil jij je geld namelijk naar Bitvavo overmaken. Ook kan je hier bepalen hoeveel je op je account wilt zetten. Je moet minimaal voor €100,- gaan. Het maximum ligt op €40.000,- per keer. Het is dus mogelijk om direct al flink te investeren, maar het is wel aan te raden om klein te beginnen, zoals bij stap 1 al werd beschreven.

Stap 4: kiezen voor bitcoin

Nu kan je de laatste stap zetten met betrekking tot bitcoin kopen met iDeal. Je gaat nu namelijk op zoek naar de cryptomunt van jouw voorkeur. Het is goed om te weten dat Bitvavo 200+ verschillende soorten munten te bieden heeft. Jouw voorkeur gaat echter natuurlijk uit naar het kopen van Bitcoin.

Kies die optie dus uit het rijtje dat je geboden krijgt. Geef aan hoeveel geld je wilt omzetten in bitcoin en druk op de knop om de transactie af te ronden. Nu ben je direct de trotse bezitter van een hoeveelheid bitcoins. Die komt overeen met de waarde van de munt op dat moment.

Stap 5: kopen of verkopen?

De volgende stap is er eigenlijk niet, want vanaf nu herhalen stap 3 en 4 zich eigenlijk iedere keer wanneer je aan de slag gaat. Je bepaalt voor jezelf wat een goed moment is om te verkopen. Dat is natuurlijk wanneer de munt nog hoger in koers staat dan toen jij je voorraad kocht.

Je kunt ook eerst nog bepalen om nog wat meer bitcoins te kopen en je voorraad nog wat groter te maken. Dit doe je wanneer je verwacht dat de koers nog veel verder zal stijgen. Het is wel altijd belangrijk om je goed te blijven verdiepen in alles wat er gebeurt op de markt. Alleen zo kan je de juiste keuzes maken. Laat je hierin ook adviseren door echte experts.

Alternatieven voor Bitcoin kopen met iDeal

Is het altijd verstandig om Bitcoin te kopen met iDeal? Dit hangt van vele factoren af. Het is dus wel ook goed om ook alternatieven te kennen. Er zijn in dat opzicht eigenlijk alternatieven in drie soorten te onderscheiden. Je hebt alternatieve vormen van investeren.

Ook heb je alternatieve cryptomunten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook alternatieven te bedenken voor het gebruik van bitcoin. Om echt de beste keuze te maken, is het wel goed om al deze andere opties ook altijd mee te nemen in je keuze. Zo weet je zeker dat je het goed aanpakt.

In de eerste plaats weeg je Bitcoin kopen met iDeal af tegen andere vormen van investeren. Dat sparen door de lage rente niets oplevert weet je al. Alternatieven zijn dan aandelen, trackers, vastgoed, kunst en andere objecten. Aandelen en trackers zijn vaak net zo volatiel als Bitcoin, dus daar ben je niet perse beter mee af.

Bovendien zitten die markten wat meer op slot omdat ze al zo lang bestaan. Investeren in objecten als vastgoed en kunst zijn meer geschikt voor de lange termijn. Er is bijvoorbeeld niet mee te speculeren. Wanneer je echter een ervaren belegger in bitcoin bent, kan je dat wel doen.

Dan is het ook goed om te kijken naar altcoins. Dit zijn alternatieven voor bitcoins. Er zijn wel heel veel verschillende soorten munten op de markt tegenwoordig. Elke broker biedt er daarvan ook wel tientallen aan tegenwoordig. Sommige munten hebben als voordeel dat de prijs nu nog heel laag ligt.

Dat betekent dat je zonder heel veel risico kan instappen. Het is echter ook wel heel lastig om er goed aan te verdienen, juist omdat de prijs zo laag is. Bovendien is niet elke munt de nieuwe bitcoin. Al zijn er wel enkele blockchaintechnieken waar experts enthousiast over zijn. Houd dit dus wel goed in de gaten.

Tot slot is het ook goed om te kijken naar alternatieven voor bitcoin kopen met iDeal op het gebied van betaalmethoden. De meeste brokerplatforms bieden je allerlei mogelijkheden om aan de slag te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld ook een creditcard gebruiken. Daarnaast zijn veel internetrekeningen en e-wallets vaak te gebruiken.

Ook komen er steeds meer mogelijkheden om de ene cryptomunt met de andere te betalen. Daardoor kan je dus ook wisselen tussen soorten wanneer je denkt meer aan een andere cryptovaluta te kunnen gaan verdienen. In dat opzicht is het dus goed om in de gaten te houden welke platforms wat bieden.

Lees ook: Alternatieve cryptomunten (Altcoins) voor Bitcoin >>

Conclusie

De conclusie over Bitcoin kopen met iDeal is dat je dit heel gemakkelijk kunt doen, mits je maar weet hoe je dit moet aanpakken. Kies een goede broker uit en volg de stappen om een account aan te maken en geld erop te storten met iDeal. Daar kan je dan je bitcoins mee kopen.

Als het goed is ben je nu ook op de hoogte van de voor- en nadelen die hieraan kleven en de risico’s die het met zich meebrengt. Wanneer je die allemaal goed afweegt, hoeft het niet moeilijk te zijn om een goed onderbouwde keuze te maken. In dat opzicht wordt het dan dus ook al snel mogelijk om te gaan verdienen aan bitcoins.

In de huidige markt is er nog altijd goed te verdienen aan bitcoin. Al is het wel goed om ook de alternatieven in de gaten te houden. Dat kan je op de platforms zelf doen, want daar kom je steeds meer verschillende soorten cryptomunten tegen. Daarmee kan je dus net zo gemakkelijk aan de slag.

Gebruik de analysetools die de brokers je bieden om zo de best mogelijke keuze te maken. Daarmee maak je je kansen van slagen als je wilt verdienen een flink stuk groter. Alles is veilig en gemakkelijk te verzorgen wanneer je er genoeg aandacht aan besteedt.

Tot slot is het heel belangrijk jezelf goed in te lezen of wanneer je dit nodig denkt te hebben er een expert bij te betrekken. De informatie die je hier krijgt dient als handvat om je te informeren. Wanneer je echt succesvol wilt zijn in het beleggen, heb je voldoende kennis nodig. Zeker wanneer je net begint is jezelf goed verdiepen in de cryptomarkt echt een must.

Anders is er altijd een kans dat je je zuurverdiende vermogen weer verliest door verkeerde aankopen te doen. Hoe veilig Bitcoin kopen met iDeal ook kan zijn, het is toch altijd slim om eerst te leren en daarna te gaan. Zeker als je met grote bedragen aan de slag gaat.

Waar kan ik veilig en tegen lage kosten mijn Bitcoin en andere cryptovaluta kopen?

Zoals je wel gemerkt hebt zijn wij erg te spreken over het bedrijf Bitvavo en kunnen wij deze broker en exchange zeker aanraden. Waarom wij hier zelf ook graag handelen lees je hieronder:

 • Grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland

 • Eenvoudig platform voor zowel de beginner als de gevorderde

 • Makkelijk met iDeal betalen

 • Nederlandse support die altijd voor je klaarstaat

 • Handige app waarmee je overal ter wereld kunt handelen

 • Maximaal 0.25% aan handelskosten

 • Over de eerste EUR 1000 handelen betaal je geen handelskosten (geldig over de eerste week)

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wil je leren hoe ook jij geld kunt gaan verdienen met investeren in cryptocurrency?

Op het moment dat je wilt gaan starten met het investeren in cryptocurrency is dit behoorlijk spannend. Zeker aangezien het nog een vrij nieuwe markt is en het je veelal ontbreekt aan de juiste informatie. En dan is het vaak ook nog maar de vraag welke informatie die je online vindt betrouwbaar is.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds betere boeken en YouTube video’s te vinden waarin al veel informatie gedeeld wordt en zo ook op geschikte forums. Alleen om deze juiste informatie hier tussenuit te pikken kost veel tijd. Waarbij je ook nog te maken hebt om veel beginnersfouten te maken. Nou is dat natuurlijk niet erg want daar leer je alleen maar van. Maar de kans om al jouw geld te verliezen is zeer zeker aanwezig.

En dat is iets wat je natuurlijk niet wilt, want je wilt immers meer vermogen gaan opbouwen. Het is dan zeker aan te raden om direct goed van start te gaan. Maar hoe doe je dat dan vraag je jezelf vast af? Onder andere door het te leren van mensen die al veel verder zijn dan jou en zogezegd het pad al bewandelt hebben.

Zo zijn wij zelf ook op pad gegaan en tegen een cryptocurrency beginnerscursus aangelopen waarin wij alles vanaf het begin af aan geleerd hebben. Dit is een cursus met de naam AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery die gemaakt is door Patrick Suiker en Derek Westra. Beide al geruime tijd actief in de cryptowereld. Zij hebben in deze cursus al hun kennis gebundeld en delen dit op een prettige en leerzame wijze.

Alles word je van A tot Z uitgelegd, waardoor je dit zelf stap-voor-stap zelf kunt gaan toepassen. Dit scheelt je enorm veel tijd om eerst alle informatie bij elkaar te zien vinden en dan nog maar niet te spreken over alle beginnersfouten die je zelf niet meer hoeft te maken. En je bent verzekerd van informatie die ook echt werkt.

Als jou dit ook wel wat lijkt is het zeker aan te raden om hun gratis Bitcoin training te volgen. Zo krijg je al direct een beter beeld of de manier van lesgeven door hun jou aanstaat, maar ook leer direct al veel meer over de cryptomarkt zelf. Zo ga je onder andere de volgende dingen leren:

 • De basisbeginselen van crypto
 • Welke strategie jou gaat helpen om geld te verdienen
 • Op welke manier jij zelf jouw cryptomunten veilig kunt bewaren
 • Hoe jij zelf de juiste cryptomunten kunt gaan vinden
 • Het gaan ontdekken van een munt met veel potentie
 • Zelf jou eerste crypto aankoop doen met EUR 1

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Wij willen jou sowieso heel veel succes wensen met het investeren in cryptocurrency of andere beleggingen en het bouwen aan jouw vermogen! Als tip willen wij jou nog meegeven niet al jouw vermogen in crypto te stoppen maar dit wat meer te spreiden door bijvoorbeeld ook wat te beleggen in aandelen, obligaties, opties, goud of vastgoed.

Je beperkt op deze manier wat meer jouw risico’s en je hoeft daardoor niet direct in paniek te raken wanneer een bepaalde belegging het op dat moment het even niet zo goed doet. Zo bouw je voor jezelf een klein beetje meer zekerheid in.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *