Online Beleggen Met Weinig Geld? [2024]

Zo Kan Ook Jij Met Een Klein Bedrag Starten!

Gemiddelde leestijd: 30 minuten
online beleggen met weinig geld linker zijkant

Beschik je niet over een groot vermogen, maar wil je anno 2024 toch beleggen? Online beleggen met weinig geld is zeer eenvoudig en snel te regelen.

Om ons heen horen we vaak dat het niet loont om te beleggen met een relatief klein vermogen. Toch kijken wij daar anders tegenaan. Ook met weinig geld is het goed mogelijk om het een en ander op te bouwen.

Zo is het op sommige platformen mogelijk om al vanaf een euro te starten. Nu hoor ik je denken: dat zet geen zoden aan de dijk. Echter, kan dit op de lange termijn oplopen tot een leuk bedrag.

Wij gaan het jou in dit artikel allemaal uitleggen, zodat jij daarna ook direct veel meer weet over online beleggen met weinig geld. Wij geven geen financieel advies, maar proberen je wel wat meer inzicht te geven in online investeren.

Lees hieronder snel verder!

Wat is beleggen nou precies?

Online geld beleggen kan op vele verschillende manieren. Zo kan je ervoor kiezen om aandelen te kopen, te investeren in vastgoed of bijvoorbeeld door te beleggen in cryptomunten. Je hoeft het maar aan familie of vrienden te vragen of er is wel iemand die zijn geld belegt.

Als je zelf niet zoveel verstand hebt van de financiële markten, maar wel graag geld wilt beleggen dan is ook hier een optie voor. Meerdere bedrijven bieden de mogelijkheid om beheerd geld te beleggen. Het werkt als volgt. Je opent een rekening, stort hier geld op en vervolgens kies je een strategie.

Vaak heb je de mogelijkheid om defensief, neutraal of agressief geld te laten beleggen. Een specialist beheerd vervolgens jouw geld en zorgt voor het kopen en verkopen van aandelen, ETF’s of fondsen.

Bekende online brokers waar je met weinig geld kan beleggen zijn bijvoorbeeld Robeco, Nationale Nederlanden, Centraal Beheer of SNS bank. Hier kan je vaak al terecht met een minimale inleg van ongeveer 50 euro.

Als je graag zelf de online beleggingen in handen wilt houden, dan kan je bij platformen als Plus500 of DEGIRO eenvoudig aandelen en futures kopen of verkopen.

Welke manier van beleggen past bij jou?

Ben jij iemand die wat meer risico neemt of speel je liever op safe? Daarnaast moet je de overweging maken of je zelf je aan- en verkopen wilt doen of dat je ervoor kiest om dit uit handen te geven. Beide manier van beleggen met weinig geld heeft zijn voordelen. Een groot voordeel van zelf beleggen is, dat je weet waar je geld naartoe gaat.

Ook hoef je geen commissie te betalen voor de professional die jouw geld belegt. Uiteraard zijn er wel kosten verbonden aan de aanschaf van bijvoorbeeld een aandeel. Deze kosten kunnen trouwens behoorlijk uiteenlopen.

Als je kiest voor beheerd geld beleggen, dan kan je rustig achteroverleunen en wachten tot de specialist zijn werk doet. Uiteraard kan dit ook leiden tot verliezen. Toch kan de specialist vaak sneller inspringen op koersontwikkelingen, dan dat jij dat zelf kan.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld te kiezen voor day traden. Hierbij koop je aan het begin van de dag een aandeel en aan het eind van de dag of al eerder verkoop je deze weer. Bij deze strategie heb je voor jezelf een bepaald percentage voor ogen.

Een grote valkuil bij veel mensen is dat ze bij deze manier van online geld beleggen vaak teveel gefocust zijn op geld verdienen. Neem echter ook soms een klein verlies om grotere verliezen op een dag te voorkomen. Day traden wordt vaak door de wat meer ervaren belegger gedaan.

Wie kiest er voor beleggen met weinig geld?

We horen eigenlijk iedereen om ons heen klagen over de zeer lage rente over ons spaargeld, toch doen veel mensen hier niets aan. Ook met weinig geld kan je ervoor kiezen om te gaan beleggen. Beleggen met weinig geld is eigenlijk voor iedereen weggelegd.

Of je nu jong of oud bent, voor iedereen is er een mogelijkheid aanwezig. Over het algemeen zien we vooral de jongere bevolkingsgroep beleggen met weinig geld. Dit komt mede door de vaak grote investeringen die ze nog te wachten staat.

De oudere bevolkingsgroep tussen de 30 en 50 jaar zien we ook steeds meer instappen in beleggingen. Vooral als iemand nog niet helemaal bekend is met het beleggen van geld worden er in het begin kleinere bedragen geïnvesteerd.

Wij adviseren altijd om eerst voor jezelf uit te maken wat voor type belegger je bent. Ook moet je rekening houden met het doel dat jij voor ogen hebt. Op deze pagina is meer informatie te vinden over het online beleggen met weinig geld.

Hoeveel levert beleggen met weinig geld op?

Een veel gehoord argument bij beleggen met weinig geld is, dat er geen hoog rendement gehaald kan worden. Toch kijken wij hier anders tegenaan. Als je maandelijks een klein bedrag van bijvoorbeeld 25 euro opzij zet, dan investeer je op jaarbasis 300 euro.

Als we dan naar een lange periode van 30 jaar kijken, dan komt dit neer op een totaalbedrag van 9000 euro. Bij een netto rendement van circa 8 procent op jaar basis loopt dit bedrag al behoorlijk op. In de praktijk zou dit neer kunnen komen op een eindbedrag van maar liefst 35.440 euro.

Online beleggen met weinig geld kan op de lange termijn dus een mooi rendement opleveren. Uiteraard zijn er altijd periodes bij dat het minder gaat, maar op de lange termijn kan een kleine investering dus een mooi bedrag opleveren.

Veel mensen realiseren dit zich niet. Op het internet zijn diverse rekentools te vinden, waarbij je eenvoudig het te verwachten rendement kan berekenen.

rendement beleggen met weinig geld
Rendementsgroei op de lange termijn

Handelen met een hefboom

Wil je met weinig geld toch een leuk vermogen opbouwen, dan kan je ervoor kiezen om online geld te beleggen met een hefboomwerking. Let hierbij wel op, want het kan dus ook voorkomen dat je belegging snel in waarde afneemt.

Als je bijvoorbeeld belegt met een hefboom van 1:20 dan kan je met 100 euro voor 2000 euro waarde aan aandelen kopen. Wanneer de koers van een aandeel met 10 euro stijgt, dan betekent dit een winst van 200 euro.

Andersom houdt dit natuurlijk in dat je ineens 200 euro kan verliezen. In dit geval kan het voorkomen dat je positie, op het moment dat er geen voldoende liquiditeit meer is, automatisch wordt gesloten. Handelen met een hefboomwerking kan goed uitpakken, maar vaak levert het verliezen op.

Lees ook: Bybit review >>

Buy low, sell high

Een vaak gehoorde term in de beleggingswereld is, “buy low, sell high”. Uiteraard wilt iedereen dit doen, maar in de praktijk gebeurt dit niet altijd. Als de beurs zich in een stijgend patroon bevindt, dan zijn er vaak geen grote “dips” om aandelen aan te kopen. Momenten waarbij het een goed moment is om in te kopen zijn bijvoorbeeld aan het begin van de coronacrisis.

De beurs zakte in elkaar en herstelde zich daarna weer vrij snel. Als jij aandelen of beleggingen kon inkopen op het moment van de grootste dip, dan kon dit een mooi rendement opleveren.

Echter, is het altijd lastig te bepalen wanneer het echte dieptepunt op de beurs is. Idealiter zou je de beleggingen verkopen voordat de koers keldert en deze beleggingen weer terugkopen op het moment dat deze hun dieptepunt hebben bereikt. Wij kunnen met grote zekerheid vaststellen dat er zeer weinig mensen zijn die precies om deze twee punten hun aan- en verkopen doen.

Beleggen in cryptomunten

Cryptomunten zijn de laatste jaren flink in opkomst en er kunnen dan ook leuke rendementen worden behaald. Dit is een ideale manier om met weinig geld toch een leuk bedrag bijeen te verdienen. Een nadeel van de cryptomarkt is, dat deze nog vrij jong is en dus voor grote fluctuaties kan zorgen.

Vaak zien mensen beleggen in cryptomunten dan ook als een risicovolle investering. Wil je toch in het bezit zijn van enkele cryptomunten dan is het altijd verstandig tussendoor winst te pakken. Dit geldt uiteraard voor elke vorm van geld beleggen.

Een andere strategie bij het investeren met weinig geld is om cryptomunten aan te schaffen die relatief onbekend zijn en nog in de kinderschoenen staan. Dit is vaak een risicovolle investering, maar als het een goed project is dan kunnen de koersen behoorlijk stijgen.

Jouw cryptomunten koop je eenvoudig, veilig en snel bij het bedrijf Bitvavo. Dit is op het moment van schrijven de grootste en goedkoopste cryptocurrency van Nederland. Je betaald hier heel gemakkelijk met iDeal tegen hele lage kosten.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Investeer in vastgoed met weinig geld

Nu denk je waarschijnlijk dat je alleen in vastgoed kan investeren als je bakken met geld beschikbaar hebt. Toch is het online mogelijk om met een klein bedrag te investeren in vastgoed. Door gezamenlijk te beleggen in vastgoed kan je dit doen met een klein bedrag.

Het is eenvoudig en snel en lastige afwikkelingen zoals met een makelaar, notaris enz. zijn hierbij niet nodig. Vaak kan je online zien waarin je investeert. Meestal wordt jouw bedrag over meerdere vastgoed objecten verdeeld, zodat het risico laag blijft.

Beleggen in vastgoed is vaak stabieler en kent minder grote risico’s in vergelijking met aandelen of cryptomunten. Bij de meeste online aanbieders van beleggen in vastgoed staat het te behalen rendement van tevoren vast. Het is altijd aan te raden om te kijken of er in het beloofde rendement nog kosten verborgen zijn.

Toch kan er een mooi rendement behaald worden van gemiddeld 3 tot 9 procent op jaarbasis. Weinig geld beleggen in aandelen vergt vaak toch de nodige aandacht. Als je ervoor kiest om te investeren in vastgoedprojecten, dan is het alleen vooraf wat onderzoek doen.

Zodra de investering gedaan is, hoef je geen rekening meer te houden met eventuele grote koersschommelingen. Uiteraard zijn er bij het beleggen in vastgoed ook risico’s aanwezig en kan je je inzet ten alle tijden verliezen.

Volg hier een gratis webinar over het investeren in vastgoed >>

Beleg in particuliere en zakelijke leningen

Naast de traditionele manier van geld beleggen in aandelen of vastgoed, is het tegenwoordig ook mogelijk om te investeren in zogenaamde P2P leningen. Dit is een investering in een particulier of zakelijk project.

Een P2P lening is vaak iets risicovoller, maar daartegenover staat dat het te behalen rendement kan oplopen tot wel 15%. Het is dan ook de ideale manier om met weinig geld een mooi rendement te halen.

Online beleggen met weinig geld in P2P leningen heeft diverse voordelen, zoals bijvoorbeeld het hogere rendement. Ook wordt jouw investering vaak over meerdere projecten verdeeld om zo het eventuele verlies te minimaliseren.

Een nadeel is, dat het kan voorkomen dat een particuliere lening niet meer kan worden afgelost. Dit gebeurt niet vaak, maar toch zijn de risico’s aanwezig. Als je via een online platform geld investeert in een P2P lening dan wordt het risico vaak zoveel als mogelijk beperkt.

Geld zelf beleggen of laten beleggen?

Over bovengenoemd vraagstuk zijn de meningen vaak verdeeld. Toch hebben zelf beleggen en beheerd beleggen (laten beleggen) beide zo hun voor- en nadelen. Een groot voordeel van zelf beleggen is dat je weet wat je aanschaft en waar je geld naartoe gaat.

Een nadeel van zelf beleggen is, dat je vrij actief moet zijn om in te springen op de koersschommelingen om een mooi rendement te kunnen halen.

Beheerd geld beleggen heeft diverse voordelen. Zo hoef je zelf niet dagelijks bezig te zijn met de ontwikkelingen op de markt. Ook worden de investeringen door een expert voor je gedaan. De echte professionals zijn actief bezig met jouw investering en kunnen direct inspringen op eventuele koersschommelingen.

Een nadeel is echter dat je niet altijd weet waar je geld precies naartoe gaat. Uiteraard is er wel een overzicht te zien hoeveel procent bijvoorbeeld bestaat uit aandelen, obligaties etc.

Zoals genoemd kennen beide manieren van geld beleggen diverse voor- en nadelen. Als je online gaat beleggen met weinig geld, dan is het daarnaast goed om te kijken naar de bijkomende kosten. Ervaring leert dat beheerd beleggen met weinig geld vaak wat gunstiger is.

Zeker de verhouding tijd en opbrengst is hierbij een belangrijke factor. De tijd die je bij het beleggen met weinig geld kwijt bent, weegt vaak niet op tegen de opbrengsten.

Beheerd beleggen met weinig geld kan bijvoorbeeld bij Robeco, Centraal Beheer of SNS bank. Let op, dit is geen advies maar een uiteenzetting van informatie en ervaring. Iedereen heeft echter andere belangen en ervaringen.

Enkele tips voor beleggen met weinig geld

Uiteraard zijn er tal van manieren om te beleggen met weinig geld. Hieronder sommen we enkele manieren om op termijn een leuk bedrag over te houden.

Tip #1: Zet maandelijks wat opzij

Veel mensen vinden het niet rendabel om met een klein bedrag geld te beleggen. Toch loont het als je maandelijks een bedrag van bijvoorbeeld 50 euro opzijzet. Dit klinkt misschien niet rendabel, maar op jaarbasis is dit toch al snel 600 euro.

Als je dan ook nog eens een rendement van zo’n 10% weet te bewerkstelligen, dan is dit toch een mooie bijkomstigheid. Zeker als je belegt op de lange termijn, dan kan je vermogen in zo’n 30 jaar behoorlijk oplopen.

Bij het bovengenoemde rendement zou dit in theorie kunnen neerkomen op een eindbedrag van maar liefst 103.695 euro.

Tip #2: Beleg met verstand

Je hoort of leest vaak de meest mooie verhalen met gerealiseerde rendementen van wel 30 tot 50% op jaarbasis. Blijf hier ver van uit de buurt. Klinkt het te mooi om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.

Wij adviseren om online geld te beleggen bij gerenommeerde brokers. Het voorgeschotelde rendement is dan wel lager, maar je investeert wel in een fonds dat betrouwbaar is.

Tip #3: Kijk goed naar de kosten

Elke broker of platform hanteert zijn eigen kosten voor een transactie of investering. Kijk eens goed naar de kosten, want dit kan al snel jouw rendement naar beneden halen. Zeker als je met weinig geld gaat beleggen is het goed om hiernaar te kijken.

Zo zijn er platformen die een bepaald percentage van de aanschaf rekenen, maar er zijn ook platformen waarbij je een vast bedrag betaald voor de aanschaf van een fonds of aandeel.

Bij een kleine investering kan dit al snel een groot percentage van het geheel zijn. Is de aanschaf van een aandeel bijvoorbeeld 5 euro en wil je voor 100 euro aan aandelen kopen, dan verliest je gelijk al 5%.

Tip #4: Focus je niet te veel op grote bedragen verdienen

Iedereen om ons heen wilt mooie grote bedragen verdienen. Als je online gaat beleggen met weinig geld, dan moet je er niet van uitgaan dat je binnen een mum van tijd een enorm bedrag bij elkaar hebt verdiend.

De beste strategie voor online beleggen met weinig geld is om dit voor de lange termijn te doen. Als je het geld voor langere tijd vast weet te houden, dan kan dit na een aantal jaren een leuk bedrag zijn.

Tip #5: Beleg alleen met geld dat je kan missen

Het is misschien een cliché, maar beleg alleen met geld dat je echt kan missen. Op internet lees je vaak de mooiste en wildste verhalen, maar het kan ook fout gaan. Daarom is het altijd belangrijk om de realiteit voor ogen te houden.

Daarnaast geeft beleggen met geld dat je kan missen ook meer rust. Uiteraard is het leuk als je een investering ziet groeien, maar het moet geen obsessie zijn.

Al met al kan iedereen online beleggen met weinig geld

Kijkend naar alle verschillende mogelijkheden kunnen we concluderen dat online beleggen met weinig geld voor iedereen is weggelegd. Zoals genoemd dien je voor jezelf de afweging te maken wat voor soort belegger je bent.

Wil je het graag zelf in handen hebben of kies je ervoor om het beleggen uit handen te geven. Wij hebben een kleine voorkeur voor beheerd beleggen als het om een kleiner vermogen gaat.

Het instapmoment kan belangrijk zijn, maar als we kijken naar de lange termijn (20 a 30 jaar) dan zou dit van ondergeschikt belang moeten zijn. Op basis van diverse berekeningen kan je in een tijdsbestek van tientallen jaren een groot bedrag bijeen sparen/verdienen. Uiteraard kan je inleg altijd verloren gaan of minder waard worden, maar door slim te beleggen kan dit wel tot een minimum worden beperkt.

We hebben onder andere aangegeven dat het belangrijk is om naar de transactiekosten te kijken als je kiest om online te beleggen met weinig geld. Dit kan een behoorlijk percentage van je inzet opslokken bij een lager budget. Niet iedereen is fan van beleggen met weinig geld, maar wij zijn dat zeker wel en zoals op deze pagina vermeld zijn er tal van mogelijkheden.

Waar kan ik veilig gaan beginnen met beleggen?

Wil je gaan beleggen in cryptomunten dan kunnen wij het bedrijf Bitvavo aanraden. Dit is momenteel Nederlands grootste cryptocurrency broker/exchange. Je koopt hier veilig en eenvoudig jouw cryptomunten tegen hele lage kosten. Een gratis account maak je heel eenvoudig aan doormiddel van onderstaande link.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Ga je liever beleggen in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of futures dan kunnen wij het bedrijf DEGIRO daarvoor aanraden. DEGIRO is een van de grootste en goedkoopste online brokers van Nederland. Je kan hier in vele aandelen en bijvoorbeeld obligaties handelen.

Het is een hele fijne broker voor zowel de beginner als de gevorderde. Met een heel gebruiksvriendelijk platform en je handelt er tegen hele lage kosten. Via de link hieronder maak je heel eenvoudig en gratis een account aan. Daarna kan je gelijk gaan ontdekken wat deze broker je allemaal te bieden heeft.

Maak hier een gratis account aan bij DEGIRO >>

Nog helemaal nieuw in de wereld van crypto en aandelen en weet je niet hoe te beginnen?

Als je nog helemaal in het begin staat met beleggen geeft dit best een gevoel van onzekerheid en onmacht. Want waar en hoe moet je nu precies beginnen? Er is tegenwoordig zoveel informatie online te vinden dat het best moeilijk is er het juiste tussenuit te pikken.

Het is daarom sowieso altijd verstandig eerst te leren en daarna pas te gaan investeren. Zeker als je aan de slag gaat met jouw zuurverdiende geld. Want de kans dat je dit alweer snel verliest is zeer zeker aanwezig. Daarom is het zeker niet onverstandig direct een goede basis te leggen voor de lange termijn.

Want ga je met crypto aan de slag dan moet je zeer zeker opgewassen zijn tegen de grote koersschommelingen die deze markt kent. Dit is namelijk een hele volatiele markt waar stijgingen en dalingen van bijvoorbeeld 40% heel normaal zijn.

Voldoende eigen onderzoek doen en de juiste kennis vergaren is dus heel erg belangrijk om de juiste strategie te kunnen bepalen. En dan kan je dit maar beter in een keer goed doen.

Maar hoe kan jij dit leren vraag jij jezelf vast af? Het beste is natuurlijk van mensen die al veel verder zijn dan jezelf en al de nodige fouten hebben gemaakt die jij dan alvast niet meer hoeft te maken. Zo kan jij dit stap-voor-stap van hun overnemen en nadoen.

Wij zijn zelf een tijdje geleden tegen de AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery aangelopen. Deze crypto cursus voor beginners heeft ons van A tot Z op weg geholpen met alle juiste handvatten. Je leert echt alles in een stappenplan en kunt dit zelf op jouw eigen manier gaan toepassen. Ook krijg jij toegang tot een hele waardevolle community met gelijkgestemden. Erg fijn, want als je even vastloopt is er altijd wel iemand die je kan helpen.

Wil jij dit zelf ook graag ontdekken dan kunnen wij aanraden om eerst hun gratis online Crypto training te volgen. Je gaat hierin onder andere de volgende dingen leren:

  • De basis van crypto
  • Een strategie ontdekken die jou geld gaat opleveren
  • Op welke wijze jij de beste cryptomunten kunt gaan vinden
  • Het aankopen van jouw eerste crypto voor EUR 1
  • Hoe jij jouw cryptomunten veilig kan gaan bewaren
  • Het ontdekken van een munt met veel potentie

Ga je liever voor het beleggen in bijvoorbeeld aandelen omdat deze markt bijvoorbeeld wat stabieler is en een veel langere geschiedenis kent dan de cryptomarkt, dan kunnen wij jou de onderstaande gratis training aanraden.

Dit is een gratis exclusieve online training (Trading Navigator Methode Software) die wordt gegeven door Harm van Wijk. Met meer dan 32 jaar ervaring kunnen wij Harm van Wijk wel benoemen tot een echte rot in het vak. Hij helpt al jaren met het begeleiden van particuliere beleggers. Zeker een aanrader als je hier meer over wilt ontdekken. Je leert hierin onder andere de volgende dingen:

  • Hoe jij zelf jouw portefeuille kan beheren in 5 minuten per dag.
  • Al met EUR 250 beginnen met beleggen en een mooi rendement weten te behalen.
  • Hoe je als beginneling rendement gaat maken met een eenvoudige software en zonder enige ervaring.
  • Leren hoe je gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement kan gaan behalen op de beurs.

Volg hier de gratis exclusieve online beleggen training >>

Wij wensen jou alvast heel veel succes met jouw beleggingen en het bouwen aan een mooi vermogen! Probeer sowieso wat spreiding aan te brengen in jouw portefeuille door niet al jouw geld alleen in crypto of aandelen te stoppen, maar bijvoorbeeld ook wat in obligaties, opties, goud of bijvoorbeeld vastgoed.

Zo beperk je de risico’s enigszins en hoef je niet direct in paniek te raken wanneer een bepaalde belegging even niet zo goed loopt.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

chris
Op Beleggengids.nl helpen wij zowel beginnende als gevorderde beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen. En hiermee te gaan werken aan het behalen van mooie rendementen. Regelmatig delen wij ook vele waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. En leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *