Nepnieuws over ETF flinke domper voor XRP beleggers

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Gisteravond zagen XRP beleggers heel even hun droom uitkomen: de grootste vermogensbeheerder ter wereld zou een aanvraag hebben gedaan voor een ETF voor XRP. Diverse documenten die waren ingediend bij het Departement of State Divisions of Corporation vormden het ‘bewijs’ voor deze belangrijke stap. Maar al vrij snel kwam de waarheid aan het licht: het bleek om nepnieuws te gaan.

Vals nieuws doet XRP koers stijgen als een raket

De mogelijke aanvraag van Blackrock zorgde voor enorm veel enthousiasme. En de XRP koers steeg met maar liefst 15 procent in slechts 30 minuten, van 0,65 dollar naar 0,7509 dollar. Helaas bleek het om vals nieuws te gaan. De aanvraag voor de ETF, inclusief de naam van Blackrock managing director Daniel Schwieger, bleek vals.

’Fake nieuws’ zorgt voor teleurstelling

De geruchten rondom een mogelijke goedkeuring van een spot-ETF draaien op volle toeren. Niet alleen voor XRP, maar ook Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) beursfondsen. En ook beleggers van deze cryptomunten ontkomen niet aan nepnieuws.

Maar voorlopig kan de vlag nog niet worden uitgehangen. Na slechts 30 minuten deelde Eric Balchunas, ETF-analist bij Bloomberg, mee dat het om ‘fake nieuws’ ging. Hij postte een bericht op X waarin stond dat BlackRock had bevestigd dat er geen ETF-aanvraag voor XRP had plaatsgevonden.

Koers zakt ineen

Na het slechte nieuws zakte de koers van XRP als een plumpudding in elkaar. Even knipperen met de ogen en het stond weer op 0,65 dollar, net zo hoog als voor de ‘pump en dump’.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency broker/exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *