Zuid-Koreaans crypto leenplatform Delio ten onder: wat is er aan de hand?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

2023 is een roerig jaar voor crypto. Wat betreft volatiliteit doet het zeker niet onder voor 2021 en 2022. Zo is er opnieuw een crypto platform ten onder gegaan.

We hebben het over het Zuid-Koreaanse Delio, een leenplatform waar investeerders rente verdienen met hun vermogen in crypto. Het faillissement volgt na de ondergang van eerdere leenplatform, zoals FTX, BlockFi, Voyager en Celsius. Wat is er toch aan de hand?

Afgelopen jaren meerdere crypto bedrijven ten onder

De afgelopen jaren gingen veel bedrijven uit de crypto industrie ten onder. Een bekend voorbeeld is FTX van Sam Bankman-Fried. Deze in eerste instantie uiterst succesvolle onderneming bleek niet genoeg geld in kas te hebben om de tegoeden van gebruikers terug te kunnen betalen. De gebeurtenis haalde alle krantenkoppen en de crypto wereld stond compleet op zijn kop.

En nu is er opnieuw een platform die de opnames van tegoeden heeft opgeschorst: Delio. Het kondigde op de volgende manier aan dat klanten ‘tijdelijk’ geen activa van het platform kunnen opnemen.

“In order to safely protect the assets of customers currently in custody, Delio will inevitably suspend withdrawals temporarily as of June 14, 2023, 18:30.”

Zuid-Koreaans bedrijf Haru Invest schort alle deposito’s en opnames van cryptomunten op

Het platform nam deze beslissing natuurlijk niet zomaar. Op 13 juni schortte een ander Zuid-Koreaans bedrijf genaamd Haru Invest alle deposito’s en opnames van cryptomunten op. Ook daar was het voor klanten mogelijk om rente te verdienen met hun crypto vermogen.

Er ontstonden echter problemen nadat mogelijk valse informatie over het platform naar buiten werd gebracht. Dit is hoogstwaarschijnlijk een dienstverlener die een interne inspectie had uitgevoerd.

Het opschorten van opnames bij zowel Delio als Haru Invest leidt tot veel onzekerheid onder investeerders, met marktvolatiliteit als gevolg. Delio geeft aan dat het zijn uiterste best doet om de tegoeden van haar klanten te beschermen. Uitbetalingen zijn pas weer mogelijk nadat de problemen zijn opgelost.

Op Twitter volgen regelmatig updates over de situatie, dus hou die pagina goed in de gaten. Bovendien volgt er morgen (17 juni) een persconferentie van Delio waarbij een verontschuldiging volgt. Tevens krijgen klanten van het platform te horen hoe de situatie zal worden opgelost en op welke wijze ze hun investering terugkrijgen.

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *