Zuid-Koreaanse handelsactiviteiten op Upbit nemen razendsnel toe

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Misschien keek je onlangs met een grote glimlach naar jouw crypto wallet. De koersen van diverse digitale munten, zoals Bitcoin en Dogecoin, zijn de afgelopen periode flink gestegen.

Het bedrijf CryptoQuant analyseerde het gedrag van crypto beleggers over de hele wereld. Daaruit blijkt dat de toenemende handelsactiviteit voor een groot deel te danken is aan Zuid-Korea, die met name actief zijn op Upbit.

Steeds meer handelsvolume op Upbit

Waarschijnlijk ken je de crypto exchange Upbit wel. Zuid-Koreaanse traders maken graag gebruik van de verschillende functionaliteiten van dit handelsplatform. Sterker nog: ruim 85 procent van het totale handelsvolume in dit land is afkomstig van deze exchange. En momenteel groeit het haast uit zijn voegen.

Toename van het handelsvolume

Upbit had afgelopen oktober een handelsvolume van 59.8 miljard dollar in Zuid-Korea. Een indrukwekkend cijfer als je het vergelijkt met afgelopen september, toen het nog 32.8 miljard was. Een stijging van maar liefst 82 procent! Ook opvallend nieuws: mogelijk komt er op korte termijn een nieuwe crypto exchange uit Zuid-Korea.

Koreaanse crypto beleggers nemen graag risico

Crypto traders uit Zuid-Korea hebben een aantal bijzondere kenmerken. Zo vinden ze het geen probleem om risicovolle investeringen te doen. Sterker nog, op een exchange als Upbit wordt vaak de voorkeur gegeven aan volatiele altcoins boven Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Zo kochten Koreaanse beleggers de afgelopen maanden massaal Loom Network (LOOM). Opvallend genoeg steeg deze cryptomunt in september binnen 15 dagen met maar liefst 1000 procent. Overigens daalde de koers daarna weer behoorlijk.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *