Wat is een Crypto Wallet?

Een wallet is een digitaal hulpmiddel waarin je jouw cryptocurrencies kunt bewaren, beheren en gebruiken. De wallet is eigenlijk niets minder dan een digitale portemonnee.

Op deze plek kun je al je digitale munten bewaren, maar ook transacties uitvoeren, het saldo te controleren en jouw crypto activa beveiligen. Als investeerder heb je de keuze uit diverse soorten crypto wallets:

  • Hardware Wallets: Dit zijn fysieke wallets die offline bewaard worden. Deze digitale portemonnee zorgt ervoor dat je private keys veilig worden gehouden en biedt doorgaans veel bescherming tegen aanvallen van hackers.
  • Software Wallets
    Een software wallet is een applicatie die op je computer of mobiele wallet draait. Het kunnen bijvoorbeeld ook hot wallets zijn (deze zijn verbonden met het internet) of een cold wallet (deze zijn offline). 
  • Web Wallets
    Web Wallets zijn wallets die toegankelijk zijn via de webbrowser. Dit zijn erg handige digitale wallets waar je snel crypto geld op kunt storten. Wel zijn ze meer kwetsbaar voor eventuele aanvallen van digitale criminelen.
  • Paper Wallets
    Tenslotte heb je de Paper Wallet. Dit is een fysiek stuk papier waar je public en private keys op vermeld staan. Deze worden over het algemeen offline bewaard en gegenereerd. 

Meer ontdekken over de verschillende crypto wallets en waar jij deze veilig kunt kopen? Lees dan ook zeker Wat zijn de beste crypto wallets? >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *