Mogelijk nieuwe crypto exchange uit Zuid-Korea op komst

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Misschien denk je bij Busan aan een film, maar deze Zuid-Koreaanse stad heeft meer te bieden dan treinen en zombies alleen. De kans is namelijk groot dat het binnenkort een eigen crypto platform op basis van blockchain lanceert. Mogelijk is het aan het einde van het jaar al feest. Wat kunnen we verwachten van dit nieuwe platform voor digitale activa?

Vierde generatie blockchain

Mensen uit Busan meldden deze week aan journalisten dat er een ‘blockchain exchange van de vierde generatie’ op komst is. Behoorlijk wat privé kapitaal is nodig om het van de grond te krijgen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat verschillende vormen van activa, waaronder grondstoffen en metalen worden getokenized.

Hetzelfde geldt voor intellectuele eigendomsrechten en emissiecertificaten. Overigens is er lang niet altijd goed crypto nieuws uit Zuid-Korea te melden. Zo ging het crypto leenplatform Delio kort geleden ten onder.

Welke naam krijgt de nieuwe exchange?

De bedoeling is dat de nieuwe Koreaanse exchange half oktober al van start gaat. In november moet er dan sprake zijn van een exploitant die de boel in goede banen gaat leiden. Hoogstwaarschijnlijk krijgt het de naam ‘Busan Digital Asset Exchange’ (BDX). De plannen voor een wereldwijd, innovatief platform bestaan al minstens een jaar.

Verwarring over begrip digitale valuta

Vorig jaar ging BDX samenwerkingen aan met diverse grote exchanges, zoals Gate.io en Crypto.com. Dergelijke partnerschappen moesten de voortgang van het project versnellen. Verwarring rondom het soort tokens op het platform gooide echter roet in het eten.

Dit komt met name door de betekenis van ‘digitale valuta’ in Zuid-Korea. Men associeert het vooral met Bitcoin en Ethereum en niet met gedigitaliseerde effecten en grondstoffen. Inmiddels gebruikt Busan het begrip ‘digitale activa’ om duidelijkheid te scheppen.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *