Worldcoin (WLD) maakt indrukwekkende groei door

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Worldcoin (WLD) is een omstreden crypto die op dit moment een opmerkelijke groei doormaakt. Zo bereikte het afgelopen week een belangrijke mijlpaal, namelijk 1 miljoen gebruikers van World App. Dit terwijl het project nog maar bestaat sinds juli vorig jaar. En in november telde het nog maar 100.000 dagelijkse actieve gebruikers.

Wat is Worldcoin?

Worldcoin is een initiatief van Sam Altman, de CEO van OpenAI. Hij realiseerde het project samen met Alex Blania in juli 2023. Waarschijnlijk ken je OpenAI wel als het bedrijf achter ChatGPT. Deze AI wist in korte tijd de hele wereld te veroveren. WorldCoin heeft echter een ander doel, namelijk het creëren van een digitale identiteit waarbij privacy centraal staat.

Hoe neem je deel aan dit project?

WorldCoin werkt op een speciale manier. Als gebruiker maak je namelijk een account aan met behulp van een irisscan. In ruil voor deze scan ontvang je WLD-tokens als beloning. Niet iedereen is echter enthousiast over deze manier van werken. Critici noemen het gebruik van biometrische gegevens, zoals irisscans, erg risicovol. Worldcoin zou juist een ‘bedreiging’ vormen voor de privacy.

Stevige kritiek

Een commissie in Hong Kong die zich bezighoudt met de bescherming van persoonsgegevens is bezig met een onderzoek naar Worldcoin. Het spreekt van ‘ernstige risico’s voor de persoonlijke privacy’. Ondertussen is het project van Altman zelfs volledig verboden in Kenia en is men in India inmiddels gestopt met de irisscan.

Koers stijgt als een raket

Ondanks de kritiek maakt Worldcoin een behoorlijke groei door. Niet alleen qua gebruikers, maar ook wat betreft de waarde van WLD. De afgelopen twee weken steeg de koers met meer dan 200 procent. Of deze stijgende lijn doorzet weet niemand, maar we houden het project zeker in de gaten!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: