Maak kennis met Worldcoin: nieuw cryptoproject op basis van irisscan

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De ontwikkelingen rondom crypto en artificial intelligence (AI) gaan razendsnel. Let even niet op en je mist een belangrijke ontwikkeling. Zo is het sinds kort mogelijk om een cryptomunt te kopen die op basis werkt van een irisscan. Ja, je leest het goed: door middel van het oog is het mogelijk om gegevens te koppelen aan de identiteit van klanten.

Sam Altman: de man achter OpenAI en Worldcoin

Sam Altman (38) is het gezicht achter ‘Worldcoin’, een gloednieuw bedrijf dat digitale paspoorten aanbiedt. Zijn naam komt je misschien bekend voor. Deze succesvolle ondernemer en investeerder is namelijk ook de basis van OpenAI.

Altman investeerde kort geleden 100 miljoen in crypto, zo berichtte Quote eerder. En dat leidde uiteindelijk tot de komst van Worldcoin. Zal dit fenomeen de wereld gaan veroveren? We zijn heel benieuwd!

Wat maakt dit project uniek?

Laten we even verder kijken naar het digitale paspoort, want dat is natuurlijk razend interessant. Worldcoin heeft ze ontworpen om te voorkomen dat bots kunnen inbreken op (crypto) accounts.

Alleen mensen van vlees en bloed zijn in staat om de irisscan te doorstaan. Het innovatie paspoort is te verkrijgen via de zogeheten ‘World-orb’. Die scant jouw iris en linkt de data vervolgens met jouw identiteit.

Proefperiode over de hele wereld

De proefperiode van Worldcoin ging op 25 juli 2023 van start. Het is een gigantisch project dat de wereld moet gaan veranderen. Er werken in totaal maar liefst 2 miljoen mensen aan mee.

De plannen zijn groots: binnen afzienbare tijd moeten mensen uit 35 steden uit 20 landen hun ogen scannen. Dit vindt plaats door middel van een soort ‘digitale bowlingbal’. Natuurlijk staat daar wel iets tegenover, namelijk gratis crypto tokens.

Crypt token als beloning

De crypto token van het bedrijf heet WLD. Dankzij de lancering van de irisscan steeg de koers van de munt als een raket: van 0,15 dollarcent naar 2,49 dollar. Overigens is er ook sprake van kritiek. Zo wordt het project met name gepromoot in Afrika en Azië en critici menen dat er sprake is van ‘uitbuiting’.

Waar is WLD te koop?

WLD is te koop op Binance, maar helaas kunnen Nederlandse gebruikers daar sinds kort niet meer terecht. Maar treur niet, want deze crypto is ook te verhandelen op Bitvavo.

Ben je dol op korting? Profiteer dan van een exclusieve Bitvavo deal:
Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen na het aanmaken van jouw gratis account. Claim nu! >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *