Worldcoin project tijdelijk opgeschort in Kenia

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Kort geleden schreven we over de komst van het nieuwe bedrijf Worldcoin, opgezet door Sam Altman. Deze succesvolle investeerder is ook een van de gezichten van OpenAi.

Vanwege zijn enorme interesse in crypto lanceerde hij onlangs Worldcoin, maar of dit fenomeen de wereld gaat veroveren is nog maar de vraag. In Kenia zijn de activiteiten van het bedrijf namelijk opgeschort.

Wat is Worldcoin en welk doel heeft het?

Worldcoin is een nieuw project waarbij gebruikers een digitaal paspoort ontvangen nadat ze een irisscan hebben laten uitvoeren. Ook ontvangt men in sommige landen gratis crypto als beloning. Het uiteindelijke doel is om een nieuw en innovatief netwerk op het gebied van identiteit en financiën te creëren.

Project opgeschort in Kenia

Of het bedrijf van Altman een succes gaat worden is nog maar de vraag. Vandaag maakte het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Kenia bekend dat alle lokale activiteiten van crypto project Worldcoin voorlopig zijn gestopt. Dit zodat overheidsinstanties alle risico’s voor de openbare veiligheid kunnen onderzoeken en beoordelen.

Onderzoek vanuit de overheid

Het Keniaanse onderzoek moet uitwijzen of het project zich houdt aan de regels rondom veiligheid, financiën en gegevensbescherming. Minister van Buitenlandse Zaken Kithure verklaarde dat er een onderzoek gaande is om de ‘authenticiteit en wettigheid van bovengenoemde activiteiten vast te stellen’.

Kort samengevat wil de overheid er achter komen hoe Worldcoin de gegevens van gebruikers gaat gebruiken en of dat wel op een legale manier gebeurt.

Veel interesse

De interesse vanuit Kenia in het project is groot. Naar schatting hebben al meer dan 350.000 inwoners zich sinds afgelopen dinsdag aangemeld. Het idee van gratis crypto tokens is dan ook erg aanlokkelijk.

Die hebben op dit moment een waarde van 7.000 Keniaanse shilling, omgerekend 49,09 dollar. Ook uit andere landen is veel animo om de ogen te laten scannen in ruil voor digitaal geld.

Voordelig en veilig jouw Worldcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo geeft momenteel aan nieuwe gebruikers de mogelijkheid om tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *