Zwitserse autoriteiten bevriezen assets Do Kwon (Terraform Labs)

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De geruchtenmachine rondom Do Kwon, oprichter en CEO van Terraform Labs, draait op volle toeren. Het verhaal gaat dat de Zwitserse autoriteiten een groot assets van Do Kwon en zijn bedrijf hebben bevroren. De totale waarde ervan is maar liefst 26 miljoen dollar. Wat is er aan de hand?

Geschil over uitlevering Do Kwon

Do Kwon en Terraform Labs hebben naar het schijnt veel BTC bij de digitale bank Sygnum ondergebracht. Die is gevestigd in Zwitserland, waar de autoriteiten actie ondernamen na een verzoek vanuit de Verenigde Staten. De Securities and Exchange Commission (SEC) en de New York Attorney’s Office willen Do Kwon graag terechtstellen.

De Verenigde Staten en Zuid Korea zijn echter in een geschil verwikkeld over zijn uitlevering. Beide landen hebben om uitlevering gevraagd zodat hij voor verschillend misdaden kan worden berecht.

Opgepakt met valse papieren

Do Kwon werd afgelopen maart opgepakt op een vliegveld in Montenegro. Hij probeerde met valse papieren het land proberen te verlaten. Het voormalige gezicht van Terraform Labs viel door de mand met een nep paspoort van Costa Rica. De arrestatie weerhield hem er niet van om voor 29 miljoen dollar aan assets in beweging te brengen, zo menen de Zuid-Koreaanse autoriteiten.

Ruim 40 jaar celstraf?

Dan Sunghan is de directeur van het Seoul Southern District Prosecution Service en stelt dat Do Kwon verantwoordelijk is voor een van de grootste Zuid-Koreaanse fraudezaken. Ruim 40 miljard dollar aan vermogen ging verloren. De gevallen ondernemer gaat daar misschien wel voor 40 jaar de cel in.

Voordelig en veilig jouw crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Lees ook: Bitvavo review >>

Laatste Beleggingsnieuws:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *