Fake nieuws rondom Bitcoin zorgt voor tijdelijke koersexplosie

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Als er één nieuwsbericht is dat de crypto koersen naar de maan kan brengen dan is dat wel een goedkeuring van de allereerste Bitcoin (BTC) spot ETF. Helaas is dat nog niet het geval, al leek het daar gisteren even op.

Een buitenlandse crypto nieuwswebsite meldde het ‘goede nieuws’ van de American Securities and Exchange Commission (SEC). Dit bleek echter nep te zijn.

De allereerste Bitcoin (BTC) spot ETF

Op X verscheen een bericht van Cointelegraph die de crypto wereld op zijn grondvesten liet schudden: de SEC zou toestemming hebben gegeven voor de eerste Bitcoin spot ETF van BlackRock iShares. Soms is een verhaal te mooi om waar te zijn, en dat bleek ook hier het geval.

Verschillende nieuwssites namen het bericht ten onrechte over. Daardoor verspreidde het zich als een lopend vuurtje op de cryptomarkt. De koers van Bitcoin maakte zelfs een stijging van 8 procent door, naar 30.000 dollar.

Geen goede bron

Buiten het bericht van Cointelegraph bleek er echter geen enkele goede bron te zijn voor het ‘nieuws’. Daardoor ontstond er langzamerhand twijfel. En die bleek gegrond toen BlackRock aangaf dat hun SEC-aanvraag helemaal niet was goedgekeurd.

Fake nieuws: dalende crypto koersen

Toen het nieuws ‘fake’ bleek daalden de crypto koersen weer even hard als ze gestegen waren. Bitcoin investeerders kwamen van een koude kermis thuis. Veel mensen hebben helaas op deze manier geld verloren. Meer dan 71 miljoen dollar ging in rook op. Wees dus altijd voorzichtig met het nieuws dat je leest!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *