Grote vermogensbeheerder vraagt spot ETF met Bitcoin aan

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Groot nieuws in Bitcoin-land: een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld heeft een spot Exchange Traded Fund (ETF) met Bitcoin aangevraagd. Het gaat om de multinational Franklin Templeton die voor 1.4 biljoen dollar aan activa beheerd. De concurrentie is niet mis: ook Grayscale en BlackRock hebben interesse in een Bitcoin ETF.

Franklin Templeton vraagt beursfonds voor Bitcoin aan

Franklin Templeton is een investeringsmanager en een vermogensbeheerder. Op 12 september diende het een aanvraag in voor een beursfonds met Bitcoin, in navolging van BlackRock en Grayscale. Het is aan de Securities and Exchange Commission (SEC) om wel of geen toestemming er voor te geven.

Dat kan nog wel een behoorlijke tijd gaan duren. De SEC heeft eerder het goedkeuringsproces voor Grayscale en Blackrock uitgesteld. De deadline was in augustus, maar die is vooruitgeschoven. Op dit moment moet de beslissing vallen op 17 oktober, maar liefst 45 dagen na de oorspronkelijk opgestelde deadline.

Wordt 17 oktober de ‘dag des oordeels’?

Het is nog maar de vraag of 17 oktober daadwerkelijk de ‘dag des oordeels’ is. De SEC kan namelijk om verschillende redenen de deadline opnieuw verschuiven, om precies te zijn naar maart 2024. Ook is de kans niet heel groot dat Franklin Templeton als eerste goedkeuring krijgt, aangezien de vermogensbeheerder pas net een aanvraag heeft ingediend.

Wat is een spot ETF ook alweer?

Een spot ETF met Bitcoin is in feite niets ander dan een fonds met heel veel Bitcoins. Mensen mogen er in investeren en verdient vervolgens geld op basis van Bitcoin koersstijgingen. Het voordeel van een ETF is dat je wel investeert in de wereldberoemde cryptomunt, maar dat je de tokens niet in beheer hebt.

Wel krijg je een aantal aandelen in beheer. Zodoende neemt een bedrijf de veilige opslag van jouw cryptovaluta op zich. Als alles goed gaat zul je over enige tijd via Cboe BZX Exchange, Inc. kunnen investeren in deze ETF. Die zal op zijn beurt gefaciliteerd worden door Coinbase. Ook interessant: mogelijk is er een Ethereum Futures ETF op komst.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *