Is er een Ethereum Futures ETF op komst?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Het gerucht gaat dat Ethereum (ETH) mogelijk in de nabije toekomst een exchange-traded fund (ETF) op de markt gaat brengen. Volgens bronnen van Bloomberg is de lancering zelfs aanstaande. Als de verhalen kloppen zal dit grote implicaties hebben voor zowel Ethereum als de cryptomarkt in het algemeen.

Wat is een futures ETF?

Sommige beleggers verwarren een futures ETF met een spot ETF. Er bestaan echter een aantal verschillen tussen beide begrippen. Bij ‘spot’ is er directe blootstelling aan onderliggende activa, wat bij ‘futures’ niet het geval is.

In dat geval wordt er niet rechtstreeks in de onderliggende activa geïnvesteerd. Dit betekent dat investeerders mogelijke koerswijzigingen proberen te voorspellen. Het is dus voornamelijk ‘speculatief’ van aard.

Interesse van bedrijven in Ethereum Futures ETF

Er is behoorlijk wat enthousiasme voor een mogelijke Ethereum Futures ETF, net als dat eerder bij een Bitcoin spot ETF het geval was. Het blijkt dat inmiddels meer dan tien financiële instellingen van plan zijn om een Ethereum futures ETF op te richten.

Dit zijn onder andere Volatility Shares, Proshares en Bitwise. Volgens geruchten krijgen een aantal bedrijven in oktober ‘goedkeuring’, maar dat is lang niet zeker. In de VS is immers al een Bitcoin Futures ETF actief. Hoe dan ook is het een ontwikkeling om goed in de gaten te houden.

Welk effect heeft een mogelijke Futures ETF op de cryptomarkt?

Er is dus veel interesse in een Ethereum Futures ETF, maar waarom? Een goedkeuring van de SEC zou betekenen dat Ethereum geen ‘effect’ is. In plaat daarvan zorgt een futures ETF er voor dat het een ‘commodity’ is.

Bij goud, zilver en Bitcoin is dat al het geval. En dan mag je het dus gewoon verhandelen op exchanges. Dit is verwachting van Adam Cochran, een bekende crypto expert.

Commodity

Ethereum als ‘commodity’ zou ook betekenen dat de Commity Futures Trading Commission (CFTC) en níet de SEC de verantwoordelijkheid over Ethereum in handen heeft. En dat zou goed nieuws zijn, aangezien dit bijdraagt aan de adoptie van crypto.

Hebben de geruchten invloed op de Ethereum koers?

Hebben de geruchten invloed op de prijs van Ethereum (ETH)? Voorlopig niet echt. Op de gehele markt is sprake van een negatief sentiment onder traders en dalende koersen. Zelfs een mogelijke lancering van een Ethereum Futures ETF heeft geen enkel positief effect. We zullen zien wat de toekomst brengt!

Voordelig en veilig jouw Ethereum en andere crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo geeft momenteel aan nieuwe gebruikers de mogelijkheid om tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS te handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *