Coinbase wil wereldwijde markten veroveren

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De komst van Coinbase in juni 2012 heeft de crypto markt voorgoed veranderd. De exchange ontpopte zich in tien jaar tot een van de grootste ter wereld. Ondanks het succes zijn er ook tegenvallers, zoals crypto crashes en rechtszaken. Desondanks wil Coinbase de internationale markt verder veroveren, zo laat het weten in een blogpost.

Coinbase kijkt verder dan de Verenigde Staten

Coinbase heeft grootse plannen als het om wereldwijde expansie gaat. Sterker nog, de exchange neemt jurisdicties van de Verenigde Staten ‘een prioriteit’, ondanks het feit dat de Amerikaanse markt behoorlijk veel uitdagingen kent. Dit betreft met name de steeds strengere regelgeving van de SEC, waarover zelfs rechtszaken worden uitgevochten.

Blogpost met de wereldwijde plannen van Coinbase

Tom Duff Gordon en Nana Muregesan zijn momenteel beide vice-president voor internationaal beleid bij Coinbase. In een statement lieten ze weten dat er plannen zijn om uit te breiden in de Europese Unie, Brazilië, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Singapore.

Deze landen voeren op dit moment strengere wetgeving in voor digitale activa, zo stellen de twee mannen. In dat opzicht blijft de Verenigde Staten behoorlijk achter. Duff Gordon en Muregesan schrijven in een blogpost het volgende (vertaald):

“Elk deel van de wereld ziet vooruitgang op het gebied van crypto regelgeving, behalve de VS. Die kiest voor een ‘strategie’ van handhaving van bestaande regels en nieuwe regelgeving via de rechtbanken.”

Wat is de naam van de uitbreidingsplannen?

De uitbreidingsplannen van Coinbase zijn te vinden in een document die de titel “Go broad, Go deep” draagt. De focus van de exchange ligt op het uitbreiden van producten in andere markt. Dit betreft zowel licenties als nieuwe registraties en activiteiten binnen andere jurisdicties dan de VS.

Internationale exchange en Web3

Volgens de twee leidinggevenden van Coinbase zijn ze er helemaal klaar voor om de ‘Go Broad’ producten te introduceren bij landen met een meer ‘vooruitstrevende’ wetgeving van de Verenigde Staten.

Naar alle waarschijnlijkheid komt er een internationale exchange die Web3 efficiënt, veilig en veelzijdig wil maken. De Bermuda Monetary Authority houdt toezicht op alle nieuwe en wereldwijde activiteiten.

Meer samenwerking met banken

Tenslotte wil Coinbase meer gaan samenwerken met banken en aanbieders van betalingsdiensten om bestaande systemen uit te breiden en beter te integreren.

Daardoor moeten transacties snel en probleemloos plaatsvinden. Daarbij wordt er uiteraard voldaan aan de wetgeving van elk land waarin de exchange actief is. In de blogpost staat het volgende (vertaald)

“We zetten ons in om het wereldwijde financiële systeem bij te werken en meer economische vrijheid en kansen te bieden. We zullen niet stil blijven zitten alleen omdat de VS dat ook doet.”

Betrouwbaar en veilig jouw crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *