Coinbase vecht terug in rechtszaak door SEC

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Coinbase kreeg afgelopen juni een rechtszaak aan de broek van de Amerikaanse Securities and Exchange Commissies (SEC). Men vermoedt dat er illegaal ‘effecten’ worden verkocht. Maar de exchange vecht terug en wil dat er een einde komt aan de rechtszaak. Hoe loopt dit af?

Rechtszaak tegen Coinbase en Binance

Coinbase en Binance zijn de grootste crypto exchanges ter wereld. Ze hebben miljoenen gebruikers van over de hele wereld. Crypto waakhond SEC is daar echter niet van onder de indruk. De instantie heeft beide exchanges aangeklaagd voor het verkopen van ‘effecten’ in de vorm van crypto.

Die mogen niet zonder licenties en een registratie bij de SEC van de hand worden gedaan. En dat is op dit moment nog wel het geval. Zodoende volgde er een rechtszaak tegen twee grote namen uit de crypto wereld.

Problemen voor Binance

De aanklacht van de SEC is overigens niet het enige probleem waar Binance mee te maken heeft. Zo kreeg het al bezoek van Franse aanklagers. En in verschillende landen, waaronder Nederland, heeft het geen vergunning ontvangen om zijn activiteiten verder uit te breiden. Binance verliet de Nederlandse markt in juli 2023.

Exchange verdedigt zich tijdens zitting

Ook Coinbase heeft het momenteel niet gemakkelijk. Maar de exchange laat het er echter niet bij zitten. Afgelopen vrijdag vond er een zitting plaats over de aanklacht. De exchange is van mening dat hun producten (crypto) geen effecten zijn. Voor de rechtszaak van de SEC is dan ook geen enkele gegronde reden, stelt men.

Rechtszaak door klant

Kort geleden had Coinbase te maken met een rechtszaak door een klant. Abraham Bielski vond dat de exchange geen goed onderzoek had uitgevoerd nadat hij het slachtoffer was geworden van een hack. Hij verloor ruim 30.000 dollar en zijn crypto droom spatte uiteen. De rechter besliste dat de zaak echter niet in de rechtszaal uitgevochten hoeft te worden.

Betrouwbaar en veilig handelen in crypto? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *