Meevaller voor Coinbase in rechtszaak

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Voor het crypto platform Coinbase zijn het momenteel geen gemakkelijke tijden. Het heeft namelijk te maken met allerlei rechtszaken. Zo is er een conflict met een voormalige klant en loopt het ook met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) niet bepaald lekker.

Toch heeft Coinbase nu ook een meevaller in een rechtszaak die door een klant is begonnen. De zaak hoeft niet meer uitgevochten te worden in de rechtszaal, zo heeft een rechter beslist.

Rechtszaak door bedrogen klant

Coinbase is een van de meest populaire crypto platformen ter wereld. Het telt 98 miljoen klanten wereldwijd  en beheert ongeveer 250 miljard dollar in activa. Om het nog even ter verduidelijken: dat is zo’n beetje 11.5 procent van de complete cryptomarkt. Dit betekent echter niet dat alles van een leien dakje gaat voor Coinbase.

Meerdere klanten hebben namelijk een rechtszaak aangespannen. Een daarvan is Abraham Bielski, die in 2021 een investering deed op het platform. Zijn crypto droom spatte echter uiteen toen een scammer hem naar eigen zeggen 30.000 dollar ontfutselde.

Geen goed onderzoek

De voormalige klant meent dat Coinbase vervolgens geen goed onderzoek heeft uitgevoerd naar de hack. Dit terwijl de Electonic Funds Transfer Act dit verplicht stelt. Maar aangezien Coinbase daar in zijn opinie in is tekortgeschoten, eist hij een vergoeding van 30.000 dollar.

Hooggerechtshof stelt andere oplossing voor

Eerder werd in een lagere rechtszaal beslist dat de rechtszaak doorgang mocht vinden. Coinbase besloot in hoger beroep te gaan, en met succes. Het Hooggerechtshof vindt echter dat ‘arbitration’ een betere oplossing.

Dit betekent dat de zaak buiten de rechtszaal zal worden afgehandeld. Voor bedrijven is dit minder complex en duur. Goed nieuws dus voor Coinbase, al is de afloop van de rechtszaak nog onduidelijk.

SEC vs Coinbase (en andersom)

De beslissing van het Hooggerechtshof is een lichtpuntje, maar nog niet alle problemen zijn voorbij. Begin juni kreeg Coinbase te maken met een aanklacht van de SEC, die meent dat het platform verschillende ongeregistreerde effecten verkoopt. Interessant genoeg heeft Coinbase zélf ook een aanklacht ingediend tegen de SEC.

Het bedrijf vindt dat de Amerikaanse beleidsmaker een slechte invloed heeft op de cryptomarkt omdat het onduidelijk reguleert. Ben je benieuwd hoe het afloopt? We blijven de rechtszaken op de voet volgen!

Voordelig en veilig jouw crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Lees ook: Bitvavo review >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *