Franse aanklagers brengen bezoek aan crypto exchange Binance

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Onlangs brachten Franse aanklagers een bezoek aan de bekende crypto exchange Binance. Gezellig theedrinken met een koekje deden ze niet. Wel onderzocht men het mogelijk witwassen van geld. En het nieuws rondom Binance blijft zich maar opstapelen. Zo vertrekt de exchange binnenkort uit Nederland. Wat is er toch allemaal aan de hand?

Dreigende aanklachten van de SEC richting crypto exchange Binance

David Prinçay is de CEO van Binance in Frankrijk. Hij is uiteraard niet blij met al het negatieve nieuws rondom de grootste crypto exchange ter wereld. Hij noemt de acties een ‘car crash’ en wimpelt de dreigende aanklachten van de Security and Exchange Commission (SEC) en The Commodity Futures Trading Commission af als onbelangrijk.

Dit terwijl het bedrijf inmiddels moet dealen met dertien aanklachten van de SEC, waaronder het ‘exploiteren van een ongeautoriseerde exchange’. Ook het Amerikaanse Departement of Justice schijnt inmiddels bezig te zijn met een onderzoek naar witwaspraktijken.

De Franse krant Le Monde weet te melden dat Franse aanklagers momenteel onderzoeken of er ‘witwaspraktijken’ op Binance hebben plaatsgevonden. En dan zijn er ook nog de aanklachten van de financiële toezichthouders uit de Verenigde Staten.

Toch maakt Binance France CEO David Prinçay zich weinig zorgen. Sterker nog, tijdens een top in Parijs gaf hij aan dat het hem ‘niks kan schelen wat er in de VS gaande’ is. ‘We zijn in Europa, met een Franse en een Europese toezichthouder’, aldus Prinçay.

Gebruikers Binance lopen aanzienlijk risico om hun geld te verliezen

Volgens het Franse hoofd van Binance staan de activa van Binance US los van de internationale beurs. Het juridische team van de exchange denkt er hetzelfde over. De SEC is het echter niet eens met de beweringen en stelt dat gebruikers van Binance een ‘aanzienlijk risico’ lopen om hun geld te verliezen. Ondertussen heeft ook de oprichter van Binance, Changpeng Zhao, van zich laten horen. Hij noemt de acties van de politie ‘FUD’.

Het onderzoek vanuit Frankrijk en de VS is niet het enige nieuws rondom Binance. Nederlandse investeerders kunnen vanaf volgende maand niet meer handelen op de exchange. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Binance namelijk geen vergunning verleend om in ons land actief te mogen zijn.

Zodoende is het voor Nederlanders niet meer mogelijk om zich aan te melden. Vanaf 17 juli is het alleen nog mogelijk om je eigen cryptomunten van het platform af te halen.

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *