Historische dag voor Bitcoin: Grayscale wint rechtszaak van SEC

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Misschien heb je het al gezien: de koers van Bitcoin (BTC) ging vandaag als een raket de lucht in. De maan kwam even in zicht, want in 24 uur tijd steeg het 7 procent. En dat is natuurlijk niet zomaar: Grayscale heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Wat betekent dit?

Zware tijden voor crypto

De overwinning van Grayscale is een zeer belangrijk moment voor de cryptowereld. Een die als geroepen komt, want zo lekker loopt het momenteel allemaal niet. Er worden rechtszaken gevoerd tegen Binance en Coinbase en de grootschalige fraude van Sam Bankman-Fried van FTX heeft ook niet veel goeds gedaan. Ook renteverhogingen van de banken hadden geen goede invloed op de cryptokoersen.

Maar… keert het tij nu dankzij Grayscale?

Maar er is nu goed nieuws: Amerikaanse rechters hebben bepaald dat de SEC niet voldoende kan aangegeven waarom het een spot Bitcoin ETF van Grayscale heeft afgewezen.

Het gevolg? Juichende crypto investeerders en een BTC koersstijging naar 27.900 dollar. Bovendien is het een klap in het gezicht voor de SEC, die het crypto bedrijven en exchanges de laatste tijd behoorlijk moeilijk maakt. De reacties op social media zijn euforisch:

Komt er nu een Bitcoin ETF?

Overigens betekent dit nieuws niet meteen dat er een Bitcoin ETF komt. Maar die is nu wel een stapje dichterbij. De uitspraak bewijst vooral dat de SEC het niet altijd voor het zeggen heeft. En dat het nu duidelijk moet maken waarom een Bitcoin ETF geen optie is. De Amerikaanse toezichthouder is dus niet verplicht om het meteen goed te keuren.

Misschien verzint het zelfs een andere reden om het alsnog af te wijzen, aldus advocaat Jake Chervinsky in een reactie. Maar voor nu is het een bijzondere overwinning die eindelijk zorgt voor wat positiviteit op de cryptomarkt!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *