X-account van Vitalik Buterin gehackt

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Het X (voorheen Twitter) account van Ethereum oprichter Vitalik Buterin is gehackt. Vervelend nieuws, maar helemaal nu blijkt dat tientallen crypto beleggers het slachtoffer zijn geworden van een scam.

Op het account van Buterin werd namelijk een link gedeeld die onterecht een gratis NFT promootte. Het leidde rechtstreeks naar een hacker die vervolgens de wallets van de gedupeerden leegroofde.

Hoe vond de scam plaats?

Het account op X van Buterin werd een paar dagen geleden gehackt. Ook verscheen er een bericht waarin stond “Proto-Danksharding coming to Ethereum” en dat er gratis een speciale token (NFT) beschikbaar kwam. Gebruikers konden de link zogenaamd krijgen door hun wallet er op aan te sluiten, maar dit bleek vals.

Duizenden dollars kwijt

Notabene de vader van Buterin deelde het volgende bericht onder link die scam bleek te zijn (vertaald):

“Negeer deze post, Vitalik is blijkbaar gechackt. Hij werkt aan het herstellen van de toegang.”

Buterin heeft het account het nog steeds niet terug en nu blijkt er dus een staartje te zijn. Beleggers verloren een totaalbedrag van maar liefst 691.000 dollar, zo blijkt uit onderzoek van blockchain specialist ZachXBT.

Bekende Ethereum ontwikkelaar verliest NFT

Overigens is het X bericht met de scam-post inmiddels verdwenen. Maar het kwaad is al geschied. Zo heeft Ethereum ontwikkelaar Bok Khoo, ook wel bekend als Bokky Poobah, behoorlijke verliezen heeft geleden op NFT gebied.

Hoe kon deze hack gebeuren?

Sommige crypto beleggers zijn van mening dat Buterin betere beveiligingsmaatregelen had moeten treffen voor zijn account op X. Er worden regelmatig pogingen gedaan om de accounts van oprichters van crypto projecten te hacken. En juist zijn enorme bekendheid op de cryptomarkt maakt Buterin kwetsbaar.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *